Foreldreskap, Hverdag, Mote og skjønnhet

Gratulerer så mye med dagen, verdens beste mamma. Tusen takk for at du er du, og at akkurat du er min mamma.

Du har lært meg så utrolig mye, men om jeg skulle sitte å remse opp alt hadde dette innlegget blitt alt for langt. Et langt innlegg ingen ville orket å lese. Ingen ser meg slik du gjør, og ingen kjenner meg like godt som du gjør. Du stiller alltid opp for meg og andre rundt deg.

Takknemmelig er ikke et nok stort ord å bruke. Jeg er MER en Takknemmelig for at du er mammaen min, og bestemoren (Momo) til min sønn. Jeg vet ikke hvordan det er å ikke ha en mamma, eller et forhold som vi har, og glad er jeg for det. Hadde ikke klart meg her uten deg. Så tusen takk for at du er du, vi er kjempe glade i deg! 

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Foreldreskap, Mote og skjønnhet, Hverdag

Holder på å rive bordkledninger på huset hos mamma siden hun skal pusse opp. Trenger ikke gå i marken for å plukke bær når mamma har rips og solbærbusker i hagen. Så det er kjekt når vi tar pauser i arbeidet. Jeg ELSKER rips og generelt bær, så om du ikke ser meg arbeidet vet du hvor du finner meg.

Emilian sover godt ute i vognen mens vi andre arbeide. Godt å sove i frisk luft❤️

Likes

Comments

Foreldreskap, Hverdag, Mote og skjønnhet

I dag dro jeg og Maiken sammen for å se Benjamin spille fotballkamp på Ballstad. Etter en stund ble ungene litt urolige så vi bestemte oss for å gå en tur. Gikk et sted jeg aldri har vært før, var veldig fint. Ikke minst var vi heldige med været som var kjempe bra i dag. De andre gangene jeg skulle sett fotballkamp har jeg stått å fryst av meg fingrene.

Likes

Comments

Foreldreskap, Hverdag, Mote og skjønnhet

Da er vi akkurat kommet fra 3 måneders kontrollen. Alt står bra til med Emilian. Han vokser og legger på seg bra i følge sin egen vekstkurve. Så da er neste kontroll en time med fyseterapeut og deretter 5 måneders kontrollen. Får tilbud på en annen kontroll før 5 måneder, det er en kontroll med en gruppe barn der fyseterapeut er til stede. Tenker at det er kjekt å dra på denne kontrollen da vi får tilbud om det.

Tenk om to dager er Emilian blitt 3 måneder, helt sykt å tenke på. Noen dager føles det ut som han har vært lenge sammen med oss, og andre dager føles det som det var i går vi kom med flyet hjem.

Likes

Comments

Fikk et spørsmål her om dagen om jeg kunne fortelle hvordan jeg fikk så hvit bakgrunn på bildene mine på instagram, og det kan jeg selvfølgelig gjøre. Jeg er ikke en person som har tusen forskjellige redigeringsapper, så det ikke komplisert i det hele tatt. Jeg har en app som heter FACETUNE 2. Nedenfor ser du hvordan appen ser ut slik at du lett kan laste den ned om du ønsker.


FØR
ETTER
##########


Det eneste jeg bruker å gjøre i appen Facetune er å bruke "Whiten" Da fører du bare fingeren der du vil områdene skal bli lysere/hvitere. Utrolig enkelt, og du trenger ikke bruke lang tid. Når jeg er ferdig med å gjøre områdene lysere lagrer jeg bildet og åpner det i VCSO.På det første bildet ser dere hvilket filter jeg bruker. På 99% av bildene mine har jeg brukt A5, syntes det er utrolig fint. Noen ganger er jeg inne å redigerer lysstryken og kontrasten. På det andre bildet ser dere hvor mye jeg stiller ned temperaturen. Dette gjør jeg på alle bildene mine da jeg syntes de er finere litt "kaldere"

Så det er slik jeg redigerer bildene mine, tar to minutter så er veldig enkelt og greit.

Likes

Comments

Foreldreskap, Hverdag, Mote og skjønnhet

Da har Emilian vært så heldig å fått et nytt kjempe fint antrekk hos Bestemor. Det finnes utrolig mange søte barneklær, men denne joggebuksen feks. syntes jeg virket mer "kul," om dere skjønner hva jeg mener. Jeg merker fort at han har vokst ved å se på klærne han har vekst ifra. Pakket bort noen av de minste bodyene i dag, helt utrolig å tenke på at han har vært så liten. Er tross alt snart bare 3 måneder siden han ble født. Nå skjønner jeg hvorfor folk sier at denne tiden går fort. Så den første tiden må altså bare nytes mens man kan.


Time flies past 
so fast...

Likes

Comments

Foreldreskap, Hverdag, Mote og skjønnhet

Da er det dessverre blitt endring i flytteplanene. Planen var at vi skulle flytte til Gravdal når oppsigelsen går ut 1.november, men skjedde noen misforståelser med leiligheten vi skulle leie så nå må vi finne noe annet. Håper vi finner noe som ikke er så utrolig dyrt, men samtidig sentralt.

Er utrolig hvor leieprisene har steget på Leknes, skulle ikke tro det, men dessverre er det slik. Nå får vi bare krysse fingrene for at vi finner noe annet som vi liker!

Likes

Comments

I dag har Emilian på seg verdens søteste bukse. Må være det søteste plagget han eier. Nå er vi ute å gjør noen ærend. Akkurat i det vi gikk t begynte det selvfølgelig å regne som bare det. Jeg som hadde et håp om at det skulle bli sol i dag, men men. Får håpe det ikke skal være nedbør i hele dag!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Dagen i dag har gått utrolig fort. Jeg dro ut sammen med mamma på formiddagen. Vi gikk en snartur på kafe og på butikkene. Ikke så mye å se eller gjøre her på Leknes, hehe. Spesielt ikke i regnværet som har vært i dag. Nå har vi akkurat spist middag og sitter på sofaen og slapper av.

Likes

Comments

I dag startet dagen tidlig, eller tidlig og tidlig. Emilian våknet halv 8 og da var det bare å komme seg opp. Til nå har vi gått en runde på senteret og nå sitter vi på Surprise kafe. Om ikke lenge bærer turen hjem igjen og da blir det litt avslapping før vi får se hva dagen bringer videre.

Likes

Comments

Fredag og helg!!! Uheldigvis er det meldt regn og dårlig vær her i Lofoten, til og med meldt storm i natt/Lørdag. Så været er vi ikke så heldig med. I dag får vi besøk av noen av familien til Benjamin, så det blir koselig. Ellers er det ikke lagt noen planer for helgen, vi får ta det som det kommer. Nå sitter vi å slapper av, og venter på at besøket skal komme.


WEEKEND

Likes

Comments

Kjære 17 år gamle meg...Kjære usikre jente. Kjære jente med null selvtillit. Kjære 17 år gamle meg med et stort hjerte, et hjerte som bare ville alle andre vell. Lite visste du om at ting skulle bli mye verre enn de var. Selvtilliten skulle også forverres, men det store hjertet det kommer ikke til å forsvinne. Det skal jeg love deg.

Kjære 17 år gamle meg, ikke se ned i bakken til en hver tid, hev hodet, vær stolt over deg selv og hva du har fått til. Jeg lover deg at om noen år sitter du med en spesiell gave som ingen andre kan ta i fra deg. Hev hodet ditt, ikke se på regndråpene som treffer sølepytten, se fremover med dine blå øyne. Se fremover for hvordan du føler deg nå, lover jeg deg at du ikke vil føle om noen år.

Denne tiden gjør vondt, det vet jeg. Jeg kan på ingen måte ta bort denne tiden, eller spole tilbake og endre det, men en ting kan jeg si til 17 år gamle usikre meg. Stopp opp og pust. Tell til 10 og pust lettet ut, for livet det går sin gang uansett. Jeg vet du ønsker at det skal finnes en pauseknapp, men du vil forandre mening. Forandringer skjer hele tiden så ro ned.

Jeg vet du stresser over hver minste ting, og det kommer du til å gjøre fremover og, men det blir bedre. Noen ting lærer du deg å ikke tenke så mye over, spesielt de tankene som kommer om hva andre tenker om deg. Det store spørsmålet du har i hodet ditt er "Hvordan blir jeg likt, hva må jeg gjøre for å være spesiell?" Vær deg selv. for med alt det du har i hodet ditt nå går utover venner og familie, dessverre. Det går utover deg, psykisk og fysisk. Jeg vet du er sliten. Jeg vet også at det kommer en tøff tid i møte med deg. Din farsfigur går bort, din bestefar. Den tiden blir tøff, men overraskende nok så kommer du styrket ut av det. Uansett hva som skjer fremover kjære usikre jente med alt for mange bekymringer, du kommer styrket ut av hver eneste hendelse fremover. Vær glad for det, for om noen år er du sterkere enn noen gang.

Jeg skulle ønske jeg kunne sagt dette til deg før, du er verdt utrolig mye, du er snill nok, du er bra nok, du er spesiell nok. Du er et menneske, et menneske som prøver og feiler. Senk skuldrene litt, skyv unna noen av de bekymringene en 17 år gammel jente ikke skal ha. Livet er kort, nyt det i stedet for å lukke øynene og holde tårene tilbake. Åpne de blåe øynene dine og se verden. For verden er nydelig, og menneskene du har rundt deg vil støtte deg uansett hva. En ting skal du huske på, "man får ikke mer enn man kan håndtere". Så kjære 17 år gamle usikre jente med null selvtillit, alt går bra til slutt.


"Man får ikke mer enn man kan håndtere"

Likes

Comments

GOOOD MORNING..

God morgen fra oss! Ble sent i går så i dag sov vi litt lengre. Var på besøk hos faren min i Kabelvåg i flere timer i går. Utrolig koselig. Vi var også å gikk en tur på Amfi i Svolvær når vi først var i nærheten. Emilian fikk et nytt antrekk hos mamma som jeg tenkte å vise dere. Det var de søteste klesplaggene jeg har sett noen gang. Nå har vi våknet ordentlig, og Emilian ligger under babygym stativet å spreller. Nå er det vel på tide å ordne oss å gjøre noe ut av dagen!


GLAD MORGENFUGL

Likes

Comments

Hvordan verden er det vi vokser opp i? En verden fylt med hat, krig og rasisme.

En verden som ligner rene stigespillet. Noen når langt, andre strever og strever, men når aldri opp til topp. Er aldri god nok. Får aldri en god start. Er så "uheldige" å ha en annen etnisitet. Det å gå i gatene å bli sett ned på? Det å aldri bli norsk nok? Det å bli plassert nederst på rangstigen? Denne stigen kan sammenlignes med stigene i stigespillet. Noen svever gjennom livet, andre må jobbe, jobbe hardt! Jobbe for noe så unødvendig som å bevise at de er norsk nok. Må bevise hvorfor man velger å være sammen med andre mennesker fra forskjellige kulturer? Må bevise at man har kvittering eller pass?

I går da jeg så hvor mange rasistiske kommentarer som ble skrevet under Sophie Elise sin musikkvideo fikk jeg sjokk. Jeg trodde innerst inne at dette temaet ikke var så ille som det skulle vise seg å være. Jeg har hadd en oppfatning at det fantes få rasister i Norge i dag, men der tok jeg feil, muligens fordi jeg omgås folk som er langt fra rasistiske.

JEG føler en skam og en redsel for hvordan rasisme enda eksisterer. Eksisterer på et så høyt nivå i dagens samfunn. Et så høyt nivå at komentarer som at Breivik ikke gjorde noe galt er akseptabelt. For meg er dette helt bak mål.

Hvorfor er det slik? Hvorfor skal det være så vanskelig å se menneskene for hvem de er, og stoppe å fokusere på hudfarge. Hvor er oppdragelsen? Hvor lenge skal dette fortsette? Jo lengre det fortsetter, jo verre blir det, er det slik vi vil ha det?Kast terningen, fikk du 6 øyne på terningen? Får du en sjanse til? Bruk sjansen godt. I alle fall bruk de 2 øynene du har fått utdelt og se mennesket i stedet for hudfargen du ser ved første øyekast. En ting har jeg innsett, kampen er ikke tapt. Vi prøver en omgang til.

Uansett hvor mange ganger vi havner på de røde feltene og faller ned igjen,

uansett hvor lang denne stigen føles,

uansett hvor mange ganger denne stigen må beseires,

uansett om tankene blir mørkere. Må vi stå sammen. For det handler ikke om å vinne, men om samholdet man kan ha sammen, og kjærligheten man kan spre!


Likes

Comments

Leser og hører mange som mener at livet stopper opp nå som man har fått barn, og jeg kunne ikke vært mer uenig i det. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har født et friskt og nydelig barn. Uansett hvor mye jeg gruet meg til fødselen, og ja det gjorde vondt det er det ikke å legge skjul på, var det var verdt det. Det er ingen som kan forstå hvordan det føles å få barnet sitt på brystet for første gang om man ikke har opplevd det selv, men jeg kan love dere at det er den beste følelsen noen gang. Det var en fantastisk følelse rett og slett, og jeg vil gjerne oppleve det igjen. Tiden vil vise hva som skjer, men et barn til det blir nok ikke før om noen år, hehe.

"Det er ingen som kan forstå hvordan det føles å få barnet sitt på brystet for første gang...."

Likes

Comments

Ja, du leste riktig! Det er ikke lenge siden vi flyttet fra Stamsund til Leknes i en ny leilighet. Nå er vi på flyttefot igjen da vi syntes det blir ganske så dyrt å leie her vi bor nå. I tillegg er det litt vanskelig å bo med vår hund her, da det bor folk på begge sider av oss, og ovenfor. Hunden vår har en tendens til å bjeffe når vi ikke er hjemme, og om vi skal ut en tur er det utrolig tungvindt å ta hunden med. Så da skal vi flytte på oss.

Vi har funnet en kjempe fin leilighet på Gravdal til nesten halve leien som vi betaler nå, så det gleder jeg meg til. Grunnen til at vi flyttet så fort til Leknes var for at jeg skulle slippe å være avhengig av bil hele tiden for å komme meg fra A til Å, med tanke på at vi skulle få et barn.


STARTE PÅ NYTT I EN NY LEILIGHET

Det blir utrolig kjekt å starte på nytt i en ny leilighet. Det å kunne innrede annerledes er det jeg gleder meg mest til. Vi vet ikke enda når vi skal flytte da vi har tre måneders oppsigelse, men om noen andre skulle ønske å flytte inn her blir vi løst fra kontrakten.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

God formiddag, nå har jeg vært våken i mange timer. Dagen startet faktisk hos legen, kl 8 var jeg der. Var en liten kar som var veldig trøtt, Han sov igjennom påkledningen og legetimen. Ingen morgenfugl for å si det mildt, men blid og fornøyd er han hver gang han våkner. Det var en rask tur hos legen, da jeg fikk tilbud om en 6-ukerskontroll for meg som mor. Kjekt å få snakket med legen og få målt blodprosenten. Alt så fint ut og godt er det.

Nå har vi lekt i et par timer, så nå er det tid for at den lille skal sove litt så får vi se hva vi skal finne på resten av dagen.Hiver inn enn video av hvor glad den lille er når han våkner.

min skatt

Likes

Comments

Tenkte jeg skulle dele med dere hvorfor jeg begynte å blogge. Hva fikk meg egentlig til å starte å blogge? Det var i fjor jeg opprettet en blogg på blogg.no. Har hatt en del blogger før, men jeg var mindre og blogget om alt uten mål og mening. Jeg har alltid hatt en drøm om å blogge, så i fjord høst startet jeg å blogge for fult. Jeg oppdatterte bloggen flere ganger daglig om min hverdag, mine tanker og meninger. Jeg delte også innlegg om min bestefar som hadde kreft og dessverre gikk bort. Innlegg om det å slite psykisk fant du også på bloggen.

Som skrevet ovenfor har jeg alltid hatt en drøm om å blogge. Det å kunne være med på å hjelpe andre som sitter i samme situasjon som meg. Å se at jeg kan hjelpe andre med å uttrykke meg selv. Det er utrolig moro og få tilbakemelding på det jeg gjør, og det gir meg en motivasjon til å fortsette. Jeg begynte også å blogge siden jeg liker godt å ta bilder, finne motiver og lignende. Det er mye positivt man får ut med å ha en egen plattform man kan dele sine tanker og meninger.

Det er ikke lenge siden jeg skiftet fra blogg.no til nouw.com, og det er jeg utrolig glad for. Er så utrolig mange hyggelige mennesker her som motiverer med kommentarer og er ute etter å gi hverandre råd og veiledning for hvordan man kan lykkes og forbedres. Setter utrolig pris på dere som tar dere tiden til å kommentere på innleggene mine.

Om dere ønsker å følge med meg på andre sosiale medier, finner du dem nedenfor.

Snapchat: alexandraemd
Instagram: alexandraaemilie

Likes

Comments

Nå må jeg virkelig ta meg sammen med denne bloggen. I det ene øyeblikket føler jeg for å publisere noe, og i det andre øyeblikket føler jeg at det ikke er noe å dele med dere, da dagene mine er ganske så like. Men fremover kommer det til å skje mye nytt og spennende. Så om dere er nysgjerrige følg med i nærmeste fremtid. Det blir en hektisk tid fremover, men samtidig tror jeg det blir en bra tid.


Likes

Comments

God formiddag i finværet. Våknet opp til sol og varme i dag også. Vært utrolig heldig med været den siste uken. Godt er det, var på tide at vi fikk litt sommer her i nord.

Morgen startet litt sent i dag, lille våknet ikke før 10 i dag så da fikk jeg sovet meg inn litt. Vi tok oss god tid før vi endelig sto opp av sengen. Emilian er alltid utrolig blid når han våkner så da bruker jeg å ta meg god tid til å snakke og leke med han.

Tok ikke lang tid før han sovnet igjen og vi trillet tur opp til mamma. Så får vi se hva dagen videre bringer.

Likes

Comments

Er du på leting etter en babyleke? Jeg har en perfekt leke. Det er en pedagogisk barneleke, en perfekt første bok som kan underholde barnet ditt lenge. Boken er i sterke farger (sterk rødfarge og svart som fanger barnets oppmerksomhet) og forskjellige mønster. I tillegg lager den litt lyd slik at barnet får utviklet hørselen og synet.

Lullalove boken er designet for barn i alderen 0-6 måneder. Den er liten, lett og grep og bitevennlig for barnet.

Denne leken er spesiell da den hjelper barnet til å stimulere hørselen. Barnet får trent motorik og gripeøvelser med hånden. En leke men en leke med en kjempe fin baktanke om å utvikle barnets viktigste sanser.

Likes

Comments

Nå var det på tide å fikse stuebordet da jeg syntes det så litt kjedelig ut. I en periode nå har jeg vært veldig opptatt av marmor, så da passet det perfekt å bruke designfolie fra panduro! Mener jeg betalte 80 kr pr stk, ikke dyrt i forhold til å gå å kjøpe seg et nytt bord. Enkelt, billig og fint ble det.

Alt du trenger er kontaktplasten/designfolien og en saks.

•Det første du gjør er å vaske bordet, slik at folien setter seg ordentlig fast.

•Deretter bør du planlegge om du skal ha folien på kantene eller bare overflaten, jeg gjorde det enkelt og tok bare overflaten.

•Når du har bestemt deg hvilket utseende du vil ha, kan du feste litt og litt av folien på, ikke dra av hele med en gang for da kan det bli vanskelig å sette den på uten å få luftbobler eller merker.

Hva syntes du om resultatet?

Likes

Comments

Hei dere! Lenge siden sist. Beklager for dårlig oppdatering, men jeg har valgt å bruke tiden min på minstemann! Nå nærmer han seg 2 måneder, utrolig hvor tiden flyr, og hvor stor han er blitt. Tiden går alt for fort spør dere meg.

Siden sist jeg oppdaterte har jeg vært på ferie. Kom hjem søndags kveld, og godt var det. Vi kjørte til Sverige, Luleå og Umeå. Vår første ferie sammen alle 3. Litt uheldig med været de første dagene men ble bedre vær etterhvert heldigvis. Når vi kom hjem fra Sverige stoppet vi i Harstad, der tilbringte vi to dager sammen med mamma og lillebror som vi inviterte bortover. Kjempe koselig. Vi har i alle fall hatt en veldig fin ferie, men nå kaller hverdagen igjen. Skal bli godt å få slappet av hjemme og komme i rutiner igjen.

Likes

Comments

Når man kan gjøre hverdagen enklere, så hvorfor ikke? Jeg er så heldig å ha blitt Rollabout sin ambassadør, og skal derfor teste ut deres produkter, om jeg da liker produktene så selvfølgelig vil jeg gi min mening til dere som sitter i samme situasjon, og muligens er på leting etter en ammepute, som jeg har testet ut i dette tilfellet. Jeg må først og fremst si at ammeputen er så utrolig myk, er en drøm å kjenne på den. Trodde aldri i livet det fantes en så myk ammepute, og ikke minst fin.

Ammeputen jeg har testet ut heter Doomoo, det er en kombinert ammepute og graviditet pute. Den er ultra myk og ergonomisk. Puten er fylt med minimale og lydløs EPS-kuler som gjør den formbar og samtidig gir optimal støtte for de små, og til mor.

Når graviditeten nærmet seg slutten var det ikke så mange behagelige måter å sitte på lengre uten at magen var i veien. Denne puten ga støtte og avlastning både i sittende og liggende stilling. Jeg kjennte godt at denne puten avlaster bekkenet.


SIden ammeputen har EPS-kuler vil det si at puten holder seg fin bestandig og bevarer sin "sprett". Det vil si at ved amming vil den ikke synke. Dette gir barnet optimal amme stilling, og ikke mister grepet på brystvorten, mens jeg får god avlastning for skuldre, nakke og rygg.

Doomoos kombinert gravid- og amming Puten har flere smarte funksjoner. Den kan også brukes som en god støtte struktur for barnet, enten ved at barnet ligger på magen eller ryggen. Putetrekk er laget av økologisk bomull jersey. Trekket er avtagbart og kan maskinvaskes på 30 grader. Selv om den indre pose kan vaskes i maskinen på 30 grader.

​Denne ammeputen hjelper utrolig mye når det gjelder ammingen. Får han i rett posisjon slik at ammingen går veldig lett for oss begge. Jeg sitter behagelig, og i tillegg ligger han behagelig.

Likes

Comments

Da var Emilian ferdig badet, ren og pen. Nå ligger han bare å titter rundt og ser rimelig fornøyd ut. Bader han omtrent hver kveld. Har det som kveldsrutine, og det er så utrolig koselig. Ser ut som han liker veldig godt å bade. Man ser han slapper helt av i kroppen og nyter det.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

God morgen, for et utrolig godt vær å våkne til. 20 grader og sol. Så nå sitter jeg på verandaen hos mamma mens benjamin holder på med bilen sin utenfor her. Denne dagen skal nytes. Krysser fingrene for at vi får flere slike dager.

Likes

Comments

Mye av tankene under graviditeten gikk til hvordan kroppen min kom til å bli seende ut etter fødselen. De tankene har mange, og det er ingen skam å tenke de tankene så lenge man ikke endrer kostholdet sitt og spiser mindre under svangerskapet. Det viktigste for meg var at barnet var friskt.

Jeg beundrer kvinnekroppen, syntes det er helt sykt hvordan det går ant. Tenk for 2 uker siden hadde jeg den gravid magen, og nå er den borte. Helt utrolig å tenke på at det virkelig går ant. Har tenkt mange tanker i ettertid hvor utrolig kvinnekroppen er.

Kroppen er det minste jeg bryr meg om nå, det som er viktig for meg nå er at jeg er blitt mamma. Jeg har født et barn og kroppen min har vært igjennom en stor påkjenning. Syntes heller det er viktig å tenke over den jobben man har gjort, enn å bekymre seg over kroppen, for den kan man alltids få tilbake. Det man ikke kan få tilbake er den første tiden med barnet.


Kommer ikke til å legge ut bilde av hvordan magen min ser ut. Jeg vet det er et stort kroppspress rundt det å se bra ut etter en fødsel, og ønsker ikke være med på å skape det presset. Kvinnekroppen er utrolig og hvordan vi ser ut etter fødselen er forskjellig, og sånn kommer det alltid til å være

Likes

Comments

Dagen i går gikk utrolig fort, spesielt formiddagen. På ettermiddagen dro vi på fotballkamp. Samboeren min sitt fotballlag fra hjemmeplassen hans var her, så det var spennende. Det ble første fotballkamp for Emilian, selvom han sov gjennom mest parten av kampen, hehe.

Det var sol og fint vær i går så da var vi raske med å trille tur. Får håpe været fortsetter slik, og at det kan bli litt varmere temperatur.

Jeg gikk også tur forleden dag, sammen med
Mamma og lillebror. Det var tungt, men samtidig utrolig godt, siden det er så lenge siden jeg har gått en ordentlig tur. Så turer blir det fremover, håper på å komme i bedre form og trene meg opp igjen etter fødselen etterhvert.

Det blir mange trilleturer fremover så krysser fingrene for at været holder deg slik. Ikke noe morsomt å i regn og mye vind.

Likes

Comments

God morgen til dere alle! Siden det er søndag i dag lå vi i sengen en god stund etter vi var våknet, og bare slappet helt av. Emilian var lys våken en stund og lå å studerte rundt i rommet. Med en gang han er våken legger jeg bort både mobil og TV. Er spesielt å se at han blir mer og mer våken og hvordan han ser og studerer alt mulig.

Planene for dagen vet jeg ikke helt enda, men noe må vi finne på. Er så rastløs om dagene så inne blir jeg ikke sittende. Håper dere får en kjempe fin søndag, og at dere slapper av og koser dere!

Good morning..
XXXXXXXXXXXX

Likes

Comments

I dag hadde jeg time hos min fastlege for å måle blodtrykket mitt. Mandag sluttet jeg på medisin for blodtrykket så jeg var utrolig spent på hvordan blodtrykket så ut i dag. Gjett om jeg var lettet når legen sa at trykket ikke hadde vært finere. Det betyr at neste legebesøk er en stund til, og glad er jeg for det.

Før vi dro til legen fikk vi besøk av Maiken, samboeren og ungen deres. Utrolig hyggelig. Det er første gang de så Emilian så det var morsomt. Snille som de var fikk vi noen kjempe fine blomster. Godt å ha gode venner rundt seg.

Likes

Comments

God morgen! Sovnet utrolig sent i går, sist jeg sjekket klokken var den halv 5. Heldigvis fikk jeg sovet meg inn litt. Kvelden i går ble tilbragt på sofaen, godt å bare slappe av helt her hjemme.

Har dere sett Prison break, om dere ikke har anbefaler jeg det på det sterkeste. Er på slutten av sesong 4 nå, så er ikke mange episoder igjen før jeg kan begynne på sesong 5 som går på TV nå. Har dere en serie å anbefale kommenter den gjerne under. Alltid på leting etter nye serier.

Likes

Comments

I dag var vi igjen på kontroll på sykehuset. Positive nyheter heldigvis. Gulsotten trenger vi ikke tenke mer på, den går bare nedover og nedover. Blodtrykket mitt er også fint, så jeg skal slutte på blodtrykksmedisin noen dager for å se om blodtrykket holder seg like fint.

Neste kontroll av blodtrykket blir torsdag, håper at trykket har stabilisert seg bra slik at jeg slepper medisin. Dagen har gått utrolig fort. Etter kontrollen inviterte vi mamma og lillebror med ut for å spise på surprise. Om du ikke har vært det anbefaler jeg dra dit. De har utrolig gode baguetter.

Likes

Comments

Savngerskapsforgiftning, eller preeklampsi som det heter er en sykdom i morkaken som fører til forhøyet blodtrykk og proteiner i urinen. Ofte får man hevelser i bena. Mine ankler ble veldig hoven på slutten av svangerskapet, og nå vet jeg hvorfor.

Jeg vet ikke hvor lenge jeg har hadd svangerskapsforgiftning, men det kan ikke vært lenge da blodtrykket mitt har vært normalt de andre kontrollene. Jeg har vært litt plaget med vondt i hode, som er et av symptomene, men trodde det bare var vanlig hodepine. De andre symptomene som synsforstyrrelser, kvalme eller magesmerter har jeg ikke kjent noe av.

Jordmødrene og legene tror grunnen til at jeg har fått svangerskapsforgiftning er av den grunnen at jeg har gådd på overtid. Termindatoen min var veldig usikker med tanke på at jeg ikke oppdaget svangerskapet før jeg var 6 måneder på vei.

Årsaken til at man får svangerskapsforgiftning er pga en sviktende morkakefunksjon, men man vet ikke hva som er årsaken til denne morkakesvikten. Blodårene i morkaken blir trange, og det fører til at morkaken og fosteret får mindre blodtilførsel enn de egentlig skulle hatt.

Fødselen er det eneste som gjør at svangerskapsforgiftning går tilbake. Siden jeg oppdaget det forrige torsdag, var dette grunnen til jeg ble satt i gang.

Etter fødselen hadde jeg veldig høyt blodtrykk noe som gjorde at jeg ble i Bodø i noen dager ekstra slik at de fikk kontroll over blodtrykket mitt. Nå går jeg på medisin som skal holde blodtrykket nede. Det ser ut til å virke på meg, skal på kontroll igjen mandag for måling av blodtrykket. Det blir noen kontroller fremover men det er viktig å følge med på blodtrykket så slik er det bare. I går da jeg var på kontroll så blodtrykket veldig fint ut så får håpe det fortsetter slik.

Har du eller noen du kjenner hadd svangerskapsforgiftning?

Likes

Comments

Dagen startet med å dra ned til Gravdal for måling av blodtrykket mitt og en blodprøve av Emilian, angående gulsot. Heldigvis fikk vi bare positive svar, gulsoten er på god vei ned og blodtrykket mitt har ikke vært så bra som det er nå. Så med andre ord var det en positiv start på dagen.

Etter at vi har slappet av litt og spist dro vi på senteret. Godt å endelig kunne gå ut i frisk luft etter en uke med sykehusopphold. Er utrolig rastløs så mange turer skal det bli fremover.

I går kveld kom faren til benjamin med familien. De skal være her i helgen, og når de drar tar de med hunden. Hunder krever sitt og med et nyfødt barn i hus, skal det bli godt å bare ha en ting å konsentrere seg om. Denne uken vi har vært i Bodø er det mamma som har hadd hunden. Vet ikke hva vi skulle gjort om vi ikke hadde henne. Hun stiller opp bestandig uansett hva som skal til.

Så taco ble det til kvelds, godt med litt annerledes mat en sykehusmat, hehe.

Likes

Comments

Mange som lurer på hva han heter. Det har stått i mellom to navn hele tiden som vi har likt veldig godt, men vi har avventet med navn til vi hadde sett han. Utrolig mange fine navn, men ønsket noe som var litt spesielt, ikke noe alle andre heter. Kunne ikke vært mer fornøyd med navnet vi har valgt, spesielt med betydningen bak og hva navnet betyr "En gave fra gud.."

Så navnet er....

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Det hele startet torsdags formiddag da blodtrykket mitt var for høyt, og jeg ble sendt rett på føden på Gravdal. Forlot hjemme slik det var uten en eneste ting med meg, for det kunne jeg evt hente senere om de skulle ha meg til observasjon. Der tok jeg helt feil. Jeg fikk plutselig beskjed om at ambulansen var på vei og at ambulanseflyet sto og ventet. Da var jeg bra stresset. 4% strøm på mobilen og ingen tid på meg til å fikse noen ting.

Ambulanseflyet var ikke morsomt. Turbulent som bare det. Gjett om jeg var redd og stresset. Ankom Bodø i 11 tiden på kvelden. Ble heldigvis møtt av kjempe snille jordmødre som tok oss vell i mot. Ble plassert på et rom der de tok blodtrykket mange ganger, i tillegg ble det satt inn veneflon i hånden. Siden jeg hadde fått svangerskapsforgiftning var det store spørsmålet, skulle de sette fødselen i gang? Kl 1 ca hadde jeg fått plassert inn en ballong som skulle sitte i 24-36 timer. Murringer i ryggen fikk jeg nesten med en gang, og det utviklet seg bare mer og mer utover fredagen og lørdagen. Det ble stadig tatt CTG for å følge med på om barnet hadde det bra og om jeg hadde sammentrekninger. Ingen problemer med barnet og sammentrekninger hadde jeg. Følte de bare ble verre og verre og på lørdagen slet jeg med å snakke da sammentrekningene kom. Ingen skjønte at jeg hadde vondt siden det var meningen at ballongen skulle dette ut når jeg hadde fått litt åpning. Dette gjorde meg utrolig redd, om jeg hadde så vondt nå og ingen åpning, da lurte jeg virkelig på hvordan det kom til å kjennes ut senere.

36 timer gikk og de bestemte seg for å ta ballongen ut. Det viste seg at ballongen hadde satt seg fast siden hodet på barnet var så langt nede. Hadde ballongen virket? Ja, noen sjokkerte jordmødre sjekket åpningen min. 7CM!! Nå skjønte de hvorfor jeg hadde vondt. Vannet ble tatt og riene begynte å bli sterkere og sterkere. Viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg i mens jeg ventet på epiduralen skulle gjøres klar. Noen timer senere var det 10 cm og jeg kunne endelig begynne å presse. Nå var det ikke lenge igjen trodde jeg, presset og presset men riene var alt for korte. 2 timer til gikk og jeg ble satt på drypp. Da begynte riene å bli lengre slik at jeg kunne presse flere ganger for å få barnet ut.

Jeg følte det tok en evighet, og siden jeg var så sliten hadde jeg ikke mange krefter igjen da de lange riene kom. Prøvde utallige fødestillinger, og tiden følte jeg gikk saktere. Med gode jordmødre rundt meg og Benjamin som motiverte meg var han ute etter en time etter jeg ble satt på drypp. En nydelig gutt på 3495 og 53 cm lang❤️

Uansett hvor vondt jeg hadde det var alt glemt da han ble lagt på brystet mitt. Må være det mest spesielle jeg noen gang har opplevd. I en og en halv time lå vi bare å tittet på hverandre, og den tiden kommer jeg aldri til å glemme.

Likes

Comments

Da er det lenge siden jeg har vært aktiv her, og det beklager jeg veldig. Sist jeg oppdaterte dere var jeg enda gravid, nå når jeg sitter å skriver kan jeg stolt fortelle at min sønn ligger å sover oppå brystet mitt. En utrolig herlig følelse.

Alt startet på torsdag i forrige uke, jeg hadde kontroll på helsestasjonen. Der snakket vi litt om fødselen og at det ikke var lenge igjen til termindatoen. Før jeg dro målte jordmoren blodtrykket mitt. Det var da alt startet. Blodtrykket mitt var høyt, og jeg ble sendt rett på føden på Gravdal. Klokken var ca 2, og lite viste jeg at klokken 10 skulle jeg enda befinne meg på Gravdal. Få minutter senere var jeg i ambulansen på tur til flyplassen. Legene på Gravdal ville ha meg til Bodø pga. Svangerskapsforgiftning.

Har aldri tatt ambulansefly før, og det håper jeg ikke jeg skal igjen. For en turbulent tur. Er ikke særlig glad i fly, og stresset som jeg var med høyt blodtrykk, og ingen anelse om hva som skulle skje videre klarte jeg i alle fall ikke roe meg ned. Alt jeg hadde med meg var det jeg hadde på meg. Så gjett om jeg var stresset.

Vi ankom Bodø i 11 tiden på kvelden og kl 1 ble fødselen satt i gang. Har vært her i Bodø siden torsdag, men krysser alle mine fingre for at vi får reise hjem i morgen. Kjenner jeg begynner å bli ganske utolmodig nå, hehe.

Hvordan fødselen ble satt i gang og hvor lang tid alt tok, hele fødselsopplevelse min kommer jeg til å skrive et eget innlegg om. Føler at jeg var uheldig med mye, men en ting er sikkert. Alt var verdt det til slutt.

Likes

Comments

Hvor heldig er ikke jeg? Må ha den beste venninnen i verden! For 2 uker siden kom jeg hjem i min egen leilighet uten en anelse av at det faktisk var noen der fra før av. Da jeg kom inn i stuen hørte jeg "overraskelse". For en utrolig fin stund vi hadde sammen. Venninnen min hadde stelt i stand mye. Ballonger. kake og hele pakken. Setter så utrolig stor pris på det. Det er noe jeg ikke kommer til å glemme.

Nedenfor kan du se bilder fra ettermiddagen med babyshower, fikk til og med bleiekake. Var den ikke super fin?


So lucky...

Likes

Comments

Hvem ønsker vell ikke en ny slettetang? Ikke minst en slettetang som gjør jobben godt. Jeg har vært så heldig å fått testet ut den GHD sin nyanserende slettetang,GHD platnium tropic sky styler. Da jeg prøvde den første ganger fikk jeg nesten hakeslep for det tok ikke lang tid for håret mitt var helt slett. Den forrige slettetangen jeg hadde var også GHD sitt merke, men den er veldig mange år, så stor forskjell var det.

Håret ble ikke bare rett, men også blankere. Denne prisbelønte styleren skal gi ultimat styling resultater og sunnere, blankere og sterkere går. Alt i ett slag. Den har seks intelligente varmesensorer, noe som gjør styling av alle hårtyper raskt og enkelt. For å ikke nevne så blir slettetangen varm på et blunk. . Leveringstiden er kort, og nettsiden finner duHER. Anbefaler dere som er ute etter en ny slettetang å teste denne ut, verdt pengene.Hver ghd Platinum® tropisk himmel styler leveres komplett med en eksklusiv koordineringsvarmebestandig bag som gjør det enkelt å ta den nye styler og stil med deg, uansett hvor du går. Link til slettetangen finner du HER.


NEW HAIR ...

PRIS INKLUDERER

 • ghd Platinum® tropisk himmel styler
 • Koordinerende varmebestandig bag
 • Varmebestandig plate vakt
 • Gratis levering tilgjengelig

PRODUKTFUNKSJONER

 • Reduserer håret brekker med opptil 50% *
 • Øker glans med opptil 20% *
 • Intelligent tri-zone ™ teknologi for å opprettholde et sikrere-for-hår varme konstant og jevnt fra rot til tupp

KJØP MED CONFIDENCE

 • 2 år fabrikkgaranti
 • Sikre elektroniske betalinger
 • Garantert produkt autentisitet
 • Spor din bestilling

Likes

Comments

Hvordan tjener man noe på bloggen sin? Det er et spørsmål som blir stilt utrolig mange ganger, og det skjønner jeg at folk lurer på. Det er mange som tjener på bloggen sin i form av penger, eller i form av produkter. Selv gjør jeg det, men ikke så mye slik at jeg kan leve av det.

Jeg får for det meste produkter tilsendt hjem til meg, slik at jeg får testet dem før jeg gir mine lesere en ærlig mening om dem. For om produktet, eller det jeg reklamerer for er dårlig, tjener jeg ingenting på å lyve. Det gjør bare at dere lesere ikke tror på meg, og det ønsker jeg selvfølgelig ikke.

Om du har en del lesere daglig kan du fult mulig tjene noen kroner ved hjelp av å markedsføre bedrifter og skrive om produkter. Det er helt opp til hva du og bedriften blir enige om. Det er selvfølgelig ikke alle som tar betalt, da mange bedrifter er i startgropen, dette gjør at de ikke har det store budsjettet til markedsføring.

I tillegg finnes det supre sider som denne siden HER. Meningstorget sin nettside er super å bruke om du har ekstra tid til overs. Sitter du å venter på neste fly, en buss eller er favorittserien din over og du ikke har noe å gjøre, er det kjapt og enkelt å klikke seg inn på Denne siden her og tjene noen kroner.


Alt du gjør er å svare på spørreundersøkelser. Din mening teller like mye som min, og den er verdt noe. Med Meningstorget sin side kan du svare på undersøkelser når og hvor du vil, du bestemmer selv hvilke undersøkelser du tar, og det beste av alt er at de er egnet til deg. Når du registrerer deg er det en del info du skal fylle inn. Dette gjør at de gir deg undersøkelser egnet for deg.

Det er utrolig mange måter man kan tjene penger på hjemmefra, selvfølgelig er ikke alle egnet for meg eller deg, men med Meningstorget sin side bestemmer du alt selv.

Likes

Comments

Da var jeg kommet til uke 36? Siden jeg oppdaget svangerskapet så sent så vet jeg egentlig ikke lenger hvilken uke jeg er i, men ut i fra termin 29.mai blir det uke 36. Barnets totale lengde er nå ca 46 cm. Barnet veier 2,79 i starten av uken og ca 2,97 i slutten. Nå forbereder barnet seg på et liv utenfor livmoren. blant annet ved å suge på tommelen. Sugerefleksen er viktig for at barnet skal kunne amme.

Fordøyelses og tarmsystemet er fremdeles relativt umodent, og vil ikke være helt modent før barnet er tre til fire år gammelt. Nå utgjør fettlaget omtrent 15% av fosterets vekt. Huden ser lyserosa ut til tross for fettlaget. Årsaken til dette er at blodårene ligger så nær hudoverflaten. Det utvikles hudfolder rundt blant annet knær, håndledd og nakke.


Nå er det ikke mange ukene igjen og livmoren er på sitt høyeste punkt, ofte helt oppunder brystbeinsspissen. Hos meg har barnet funnet veien lengre ned i bekkenkanalen, og dette har gjort at jeg får puste bedre, men dessverre har det gitt et økt press på blæren, men slik er det. Nå er det godt å tenke på at jeg snart får møte den lille skatten.

Ikke lenge igjen...

Likes

Comments

I dag har jeg vært på min siste ultralyd, alt ligger godt til rette for at jeg skal få føde på Gravdal. Hadde ultralyd i dag med tanke på barnets vekst og selekteringstime.

Barnet veier nå utifra målene hun tok 2700g. Jordmoren tippet at barnet kom innen et par uker. Har troen på at han kommer før 29.mai med tanke på at jeg fant så sent ut at jeg var gravid. Så det blir spennende.

Likes

Comments

Nå er jeg så heldig å få kjøre en giveaway på instagram. Du kan bli den heldige som vinner en valgfri twistshake, så det er bare å melde seg på.

For å delta i konkurransen må du søke meg opp på instagram, brukernavnet mitt er "alexandraaemilie", men det er også link til min instagram lengre ned på bloggen om du ønsker å ta den snarveien.

Reglene for å delta er enkle. Du må følge meg og @twistshakebaby, for så å tagge to av dine venner som du ønsker å opplyse konkurransen om. Jo flere ganger du kommenterer, jo større vinnersjanse. Så hva venter du på?

Om du ikke er den heldige som vinner, får du muligheten til å få 20% avslag på ditt kjøp ved å bruke koden ovenfor på bildet.

Likes

Comments

God formiddag! Våknet sent i dag, men det var for at jeg ikke fikk sove i går natt. Lå lenge å vridde på meg før jeg sovnet. I går kveld fikk jeg lagt sammen alle barneklærne og sortert dem i skuffer. Utrolig deilig å ha det klart.

Likes

Comments