Header

När mörkret faller träder tankarna fram

Ibland går man runt och intalar sig något. Man tränger bort och försöker göra allt för att bli av med den befintliga känslan. På något sätt lurar man sig själv. Kanske gör man så för att skydda sig? Att erkänna verkligheten är för läskigt, så istället lurar man sig själv för att inte bli sårad.

Men jag tror att förr eller senare kommer man till ett stadium då det inte går att lura sig själv mer. Känslorna kommer ikapp. Verkligheten måste erkännas. Det är läskigt och det känns i hela kroppen. Att erkänna verkligheten. Det är ju trots allt det som är sanningen. Och visst finns sanningen av en anledning?

Likes

Comments

Mål för det nya året

1. Först och främst vill jag sluta övertänka så mycket som jag ofta gör. Jag har ett väldigt stort kontrollbehov och det tar ibland över. Istället vill jag under 2017 bli bättre på att släppa kontrollen och vara mer spontan. Allt löser ju sig faktiskt!

2. Jag vill pröva och experimentera mer med mitt fotograferande. Jag har fotat i drygt sju år och utvecklats massor, men min stil har nästan alltid varit samma. Jag vill bli ännu bättre och kanske till och med hitta någon ny fotostil eller liknande. Pröva mig fram helt enkelt.

3. Ta körkort.

4. Under det nya året vill jag lägga ner mer energi på framförallt bloggen, men även Instagram. Det är verkligen något som jag tycker är roligt och något som jag vill utvecklas med. Roligare inlägg, bättre bilder, kanske vara mer personlig? Finns det något som ni vill se mer av i bloggen?

5. Något som jag velat bli bättre på under många år är redigering. 2017 ska bli året som jag på riktigt lär mig redigera mina bilder i Photoshop.

6. Att äta mer hälsosamt är något som jag började med förra året, då mitt intresse för frukostar och superfood växte fram. Jag insåg att nyttig mat kan vara väldigt väldigt god. Det är det som jag strävar efter med min kost; hälsosamt, men framförallt gott. Jag vill fortsätta på samma spår under det här året, för jag märker verkligen hur mycket bättre jag mår av det. Jag hoppas också på att hitta nya roliga recept att ta in i vardagen.

7. Sedan jag började övningsköra har jag fått ett helt nytt perspektiv när jag är ute och går i trafiken som fotgängare. Till exempel vill jag bli bättre på att tacka i trafiken när en bil stannar för bara mig. Det är trevligt och jag vet även själv hur mycket man uppskattar det som förare.

Det var mina mål för 2017, både stora och små. Jag vet att detta kanske är lite sent, men bättre sent än aldrig. Eller hur? Vad har ni för nyårs-mål/löften?

Likes

Comments

NA-KD outlet

Oj vad den här veckan har gått fort. Det känns som att året i allmänhet har gått så himla snabbt. Det är liksom februari nästa vecka! Hur snabbt kommer det här året att gå? Panik!

För att prata om något annat än min ständiga tidsångest, så kan jag berätta att jag var på NA-KD's outlet idag. Efter skolan åkte jag och några vänner dit. Det var så stort, men eftersom vi var så tidiga, vi var där vid 12 någon gång så var det inte så mycket folk, vilket var skönt. Jag kom i alla fall hem med denna gråa, polo topp för 80 kr. Värt!

Likes

Comments

När det inte blir som man tänkt sig

Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. När jag gick upp imorse hade jag någon konstig värk i enda vaden. Jag kunde liksom inte gå ordentligt. Men jag gav mig av till min körlektion i hopp om att värken skulle gå över. Efter 2,5 timmes bilkörning åkte jag hem och hade ännu mer värk i benet. Värken gick då ner i hela nedre benet. Jag började undra om det kunde vara en blodpropp. När man äter p-piller är ju risken större för att kunna få blodproppar. Så jag ringde till vårdguiden och beskrev situationen. Hon jag pratade med sa att jag skulle åka in till akuten.

Så jag fick ställa in dagens planer och åka iväg till akuten. Värken var då ännu starkare och gick från mitten på låret, ner till foten. Efter en del väntetid och undersökningar så kom doktorerna fram till att det inte var något. Jaha liksom.

Det var ju tur att det inte var någon fara. Men det är alltid lite snopet när man väntat en hel dag på att få svar. De kunde inte säga vad det var för smärta, kanske en muskelsträckning. Såklart jätteskönt att det inte var något allvarligt. Jag blev verkligen orolig där ett tag.

Aja, nu är jag hemma igen. Trött som få. Ska gå och lägga mig tidigt efter den här konstiga dagen.

Likes

Comments

Svartvitt

God morgon hörni! Eller ja, morgon och morgon. Hej i alla fall!

Jag vet inte om det är något som ni lagt märke till. Men på något sätt har bloggen fått sig en annan form. Jag har börjat fokusera mer på vad jag skriver, med en tanke att kunna förmedla något. Det handlar dels om att det är svårt att få bra fototillfällen nu, under vintern. Men också om att jag har varit väldigt känslig den senaste tiden. Jag har så mycket tankar och känslor som liksom bara tar över. Då har det känns naturligt att dela med sig på bloggen. För mig är bloggen min lilla kreativa bubbla där jag får möjlighet att uttrycka mig själv, dela med mig av tankar, känslor både genom fotografi och skrift. Det kommer jag fortsätta med att göra.

Kram

Likes

Comments

Vapiano, Munkbrogatan 8, Gamla Stan

Hej hörni! Hoppas att allt är bra med er! Med mig är det bra. Eller ja, det är mycket tankar som snurrar för tillfället, vilket går ut över hela mitt beteende känns det som. Jag antar att det är så livet är i perioder. När tankar och känslor blir för mycket är man inte riktigt sitt vanliga jag.

Idag slutade jag tidigt, då passade jag och Frida på att ses för en lunch. Det enda vi göra är att äta haha. Hur som helst hade vi massa att prata igenom, så det var riktigt mysigt. Jag provade faktiskt en ny rätt på Vapiano, en kyckling och citron pasta. Den var helt okej, gillar man citron så är den super. Men personligen föredrar jag nog lite andra smaker. Dock tycker jag alltid att det är kul att prova ny mat, så det var ändå roligt att testa.

Likes

Comments

Tänker ni någonsin på livets gåtor?

Tänker ni någonsin på hur vacker naturen är? Att himlen kan ändra färg, från blå till rosa. Att havet kan ligga som en spegel och avbilda allt omkring. Att växter börjar blomma när de lever och sedan vissnar när de dör, precis som oss.

Tänker ni någonsin på hur människan uttrycker sig utan ord? Som hur våra kroppar brister ut i skratt för att vi inte kan hålla tillbaka lyckan. Att vi nog skulle kunna tala med enbart våra ögon, det är alltid blickarna som avslöjar våra känslor. Att närhet är det viktigaste av allt. Mennesker trenger mennesker, eller hur?

Tänker ni någonsin på hur livet är som en enda stor gåta? Man vet aldrig hur något ska bli, för än det händer. Då livet plötsligt känns planerat. Allt händer av en anledning.

Likes

Comments

Björn Axén, sensitive scalp

Jag har tyvärr blivit väldigt känslig mot vanliga schampon som finns på ICA osv. Egentligen är jag känslig mot ganska mycket hår-och hudvård. Jag kan till exempel inte ha deodoranter med alkohol i, jag reagerar ofta på sminkprodukter och nu är jag också känslig mot schampo. Det är inte så jättekul.

För ungefär en månad sedan gick jag i alla fall till Apoteket och bad om råd. Då blev jag rekommenderad den här serien från Björn Axén, som är just för känslig hårbotten. Jag kom hem med både schampo och balsam, för 150 kr vardera. Dessutom är produkterna ekologiska vilket jag alltid uppskattar. Nu kan jag med glädje säga att dessa verkligen hjälpt min känsliga hårbotten! Jag är verkligen supernöjd och jag kommer definitivt fortsätta köpa deras produkter!

Har ni testat dessa eller något annat från Björn Axén? Vad tycker ni i så fall?

Likes

Comments

Hur fan ska man förstå sig på sina egna känslor?

Det är så svårt att tolka livet. Vad betyder alla känslor? Vad kommer att hända? Vilka steg har faktiskt en betydelse för framtiden? Jag brukar alltid gå under mottot att "allt händer av en anledning". Men ibland är det jävligt svårt att förstå vad den anledningen kan vara.

Igår var jag som en bergochdalbana. Allt kom på samma gång. Fniss, pirr, rädsla, mensvärk, gråt, kärlek, trötthet och oro. Det är inte alltid man kan tolka sig själv och sina känslor. Men jag antar att det är det som gör livet så fantastiskt. Man vet inte varför saker händer just nu, men det får man kanske reda på längre fram.

// Banangröt: 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 mosad banan. Toppat med gojibär, kokoschips, valnötter och passionsfrukt.

Likes

Comments