Header

Sol, vårblommor & fiskmåsar

Det är ingen hemlighet att våren tagit plats, den har kommit för att stanna. Som man har längtat! Att känna hur solen värmer och lyser upp våra dagar, att se de första vårblommorna i rabatten och höra fiskmåsarnas premiärskrik. Det är riktiga vårkänslor det.

Så länge det varit, mörkt, snö och slask, har studenten känts långt ifrån. Nu känns det inte så längre. Våren får mig att verkligen känna, i hela kroppen hur studenten närmar sig med stormsteg. Snart, jävligt snart är den här tiden slut. Jag längtar hur mycket som helst, men jag kan inte låta bli att få lite ångest över att lämna den trygghet jag lever i nu.

// Dagens frukost blev banangröt, på 1 dl havregryn, 2 dl vatten och en mosad banan. Det toppade jag med kiwi, tinade bär och valnötter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det känns helt overkligt

Förra veckan fick vi äntligen hämta ut våra alldeles egna studentmössor! Det var så otroligt kul att se alla treor ta på sig sina mössor och bl helt till sig. För det känns verkligen sjukt. Det är ett faktum att nu är det vår tur på riktigt!

Så här ser min mössa i alla fall ut! Min skola har ett samarbete med ABC-gruppen och då kunde man välja en mössa som var speciellt för Östra Real, vilket jag gjorde. Fram på mössan står det såklart mitt namn, och stenen är i den blåa Östrafärgen, precis som tyget på insidan. På baksidan står det min klass, och inuti mössan står det även en intern grej för mig och bästa vännerna. Jag tycker verkligen att det är så himla kul att få kunna göra sin mössa personlig!

Jag är så nöjd med mössan och jag går runt med den hemma nästan varje dag haha! Man kan ju inte låta bli! Allt känns så himla verkligt plötsligt! Jag längtar ihjäl mig till mösspåtagningen, men så klart studentdagen!

Likes

Comments

Något som vuxit och fått en större betydelse

Det är när man inser att man saknar det som man förstår den egentliga betydelsen. Det är då man fattar att det inte bara är något för stunden. Det är något mer, något som känns varmt, något speciellt.

Från att den tanken varit så långt ifrån, till att det nu blivit något i vardagen. Anledningen går inte att förklara. Med tiden har det vuxit och utvecklats. Det är bara något som är lite fint och mysigt typ.

Likes

Comments

Helg helg helg

God morgon! Hur mår ni? Den här veckan har känts så himla lång. Den har varit ganska stressig på flera olika nivåer, både i skolan och men också med några mer personliga saker, vilket givetvis tynger veckan.

Det känns skönt att helgen är här. Jag behöver verkligen ta igen lite sömn och bara få ta det lugnt en helg. Den känslan får man lätt när det har varit fullt upp till höger och vänster. Annars ska jag börja rensa ut massa grejer och förbereda inför flytten. Tänk att vi redan nästa vecka får tillträde! Känns helt surrealistiskt!

// Frukost i from av en smoothie bowl gjord på en fryst banan, frysta hallon och blåbär, en tsk baobabpulver och en skvätt mandelmjölk. Det toppade jag med passionsfrukt, valnötter, kokoschips och gojibär.

Likes

Comments

Flaktröjan UF

I höstas startade jag och några vänner vårt alldeles egna UF-företag, Flaktröjan UF. Tillsammans säljer vi en t-shirt med vårt eget tryck, lämpad för studentflaket. Det medföljer även en textilpenna som kan användas för att göra flaktröjan extra personlig. På så vis blir t-shirten ett minne för livet, när du, tillsammans med dina vänner ritar och skriver signaturer, interna skämt och roliga figurer, som sammanfattar just er gymnasietid.

Detta är alltså det ultimata plagget för flaket, som kan bli en rolig aktivitet med vännerna eller klassen, och sedan ett väldigt nostalgiskt minne att spara.

Tar du studenten i år? Vet du inte vad du ska ha på dig på flaket? Vill du maxa gemenskapen den sista tiden? Då är flaktröjan plagget för dig! Vår t-shirt för endast 100 kr (inklusive textilpenna) hittar du på vår hemsida KLICK, eller så kan du kontakta oss via instagram; @flaktrojan.uf, eller på vår mail; flaktrojan@outlook.com!

Likes

Comments

Moder natur

Några bilder från helgen som spenderades på landet. Enkelt, avskalat, naturen när den är som bäst.

Likes

Comments

Drömmer mig bort i kameravärlden

I sju år har jag varit en foto-och kameranörd. Det är bland det bästa jag vet att se eller läsa recentioner på olika kameror, objektiv och andra tillbehör. På något sätt finner det sig ett lugn i mig när jag få nörda ner mig i kameror och fotografi. Jag vet inte varför, det är bara en skön känsla jag får.

Detta resulterar ofta i att jag vill ha något som jag inte har. Som nu skulle jag jättegärna vilja ha ett 30 mm f/ 1,4 från Sigma. Jag har en del objektiv, men jag har inget med en så stor bländaröppning. Fenomenet blurrig bakgrund vill jag ta till nästa nivå i mitt fotande. Dock är det inte något som kommer införskaffas inom en snar framtid, men man kan ju alltid drömma. Det är inte lätt att ha ett dyrt intresse.

Men den största drömmen är att köpa mig min alldeles egna fullformatskamera! Tänk! Dör typ lite smått inombords av den tanken! En dag kommer jag gå till Scandinavian Photo och komma ut med storebrorsan DELUXE till min lilla Canon EOS 600d. Längtar tills den dagen!

Likes

Comments

Man är inget annat än människa

Vissa dagar är inte glada. Det är okej att gråta, vara ledsen och bara få ut alla känslor. Idag var en sådan dag för mig.

Men jag tror att det är viktigt att inte hålla allt inombords. Prata och se till att omge sig med det bästa av de bästa. Även om man bara är en ledsen själ en dag, så är människorna i omgivningen det viktigaste man har. Att isolera sig hjälper inte. Det är mänskligt att visa sig sårbar och låta sig be om stöd. Man är inget annat än människa.

Det är tillåtet får låta tårarna rinna och förstöra hela sminket. Det är okej. Bara man kommer ihåg att omge sig med människor som gör en glad igen.

Likes

Comments

Saas-Fee & Åre

Åh vad jag längtar efter skidåkning nu! Jag älskar verkligen att åka skidor och jag har gjort det så länge jag kan minnas. Förra året åkte familjen till Saas-Fee i Schweiz, det var första gången jag och min syster åkte skidor i Alperna. Det var helt fantastiskt verkligen, vilken skillnad i jämförelse till Svenska fjällen. Bergen var hur höga som helst och skidsamhället var så himla gulligt, helt bilfritt dessutom. Bra skidåkning som varvas med god mat, det är livet det.

Men i år bär det istället av till Åre där vi ska åka skidor några dagar under påsklovet. Detta blir den fjärde gången i Åre för min del och jag är verkligen supertaggad! Älskar skidåkningen i Åre och hotellet vi ska bo på!

Tycker ni om att åka skidor?

Likes

Comments

Livet som ett blankt ark

Häromdagen hade jag en väldigt intressant och inspirerande konversation med en av mina bästa vänner. Vi talade bland annat om framtidens ovisshet och hur tiden kommit ikapp en. Snart tar vi studenten och då har man livet som ett blankt ark framför sig. Detta ark man nu har ansvar över. Detta ark som ska fyllas med drömmar, lyckanden, lika väl som misslyckanden. Detta ark som kommer reflektera alla erfarenheter man lär genom livet.

Vi har alla drömmar och det är vårt eget ansvar att våga gå efter dessa. Både jag och min vän höll med om att det finns en viss rädsla för att våga satsa på drömmen som sitter allra längst in, den där barndomsdrömmen, drömmen man alltid haft. Hur man våga gå efter den drömmen? Hur ska det gå? Och när man gått efter den, kommer man att lyckas? Det är väl det som skämmer allra mest, rädslan av att misslyckas med sina drömmar.

Slutsatsen av vårt långa samtal blev att även om det är läskigt att drömma, så måste man för att livet ska få en mening. För vad är livet utan drömmar? Man också måste våga jaga dessa! Tanken av att som äldre, tänka tillbaka på livet och ångra att man inte vågade, skrämmer mig totalt. Hellre våga och misslyckas, än att inte våga alls. Man lär sig ju något av allt, oavsett vad det är. Man måste bara våga tro på sig själv! För till slut hittar man rätt.

Det ska bli väldigt spännande att få fylla mitt livsark med diverse ting. Vart är jag påväg? Hur kommer mitt liv att se ut om 10-20 år? Vilka drömmar kommer att gå i uppfyllelse? De frågorna har jag ingen aning om nu, men det ska bli otroligt intressant att se.

Likes

Comments