Header

Jag har ändrat tankesätt. Jag har förstått att lycka är ett val. Precis som att jag har förstått att skapandet av mitt eget liv görs av mig, bara mig.

Jag väljer att omge mig själv med saker som ger glädje. Färska tulpaner på min byrå och min rosa pläd i kombination med mörkgrå lakan. Jag har klistrat in bilder som motiverar i boken som blivit mitt allt. Där skriver jag några rader varje dag. Beskrivande ord om tankar, drömmar, mål, ångest, livets olika skeden helt enkelt. Jag har valt att följa profiler som inspirerar mig till ett liv jag vill leva. Personer som sprider genuin glädje. Jag väljer att stanna upp för att njuta av solens strålar, men även mörkrets charm. Jag har börjat rita igen, skapa på alla möjliga vis, precis som när jag var liten. Jag har valt att fokusera på det som ger mig glädje i livet.

Flummigt kanske det är, men på något sätt är detta något som blivit en räddning och trygghet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det var länge sedan jag lade upp ett sådant här inlägg. Idag var jag i alla fall på Greasy Spoon med Anne. Alltid lika mysigt att äta där. Vi båda åt eggs benedict. Mycket gott. Vid en mysig fönsterplats satt vi i några timmar och pratade om allt möjligt, tog igen en massa sedan sist vi sågs.

Nu väntar middag på Boquerian. Puss och kram

Likes

Comments

Det här med att sätta mål. Vissa gör det, andra inte. Jag väljer att ta vara på nystarter och början på nya kapitel i livet. Det kändes på något sätt mer relevant än vanligt att sätta några mål för 2018. Efter en tung höst valde jag att byta tankesätt och försöka utveckla mig själv för att klara av livets alla meningar. Egentligen skrev jag en lista på drygt tio olika mål för det nya året, men idag väljer jag att dela med mig av följande tre:

Bli månadsgivare till en organisation: Det är något jag velat göra länge, men som jag tyvärr inte kommit till skott med tidigare. I år vill jag läsa på, sätta mig in och välja en organisation som jag varje månad skänker pengar till. Det är egentligen en liten gest alla människor som har möjlighet borde göra. Jag kan verkligen känna mig bortskämd som lever ett gott liv i Sverige, när livssituationen ser otroligt annorlunda ut för så många människor världen över. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Bli min egna trygga punkt: Kanske var 2017 mitt mest emotionella år hittills. Det fick mig att inse hur viktigt det är att vara sin egna trygghet till 100 %. Livet är en bergochdalbana med höga toppar som varvas av djupa dalar. Jag vet att jag har funnit mig själv på botten många gånger och känt att jag aldrig kommer att ta mig upp igen. Men sanningen är att det bara är jag själv som kan förflytta mig ur en svacka. Jag hoppas att jag kan känna en starkare trygghet i mig själv och veta att jag är min egna stabila punkt i livet oavsett vilka svåra situationer som uppstår.

Köpa en fullformatskamera: Enda sedan jag blev intresserad av fotografi på riktigt, för åtta år sedan har jag velat köpa mig en fullformatskamera. Det är en dröm som har vuxit till sig under de senaste två åren. Jag vill lära mig nytt och utvecklas. Det är något jag vill göra för mig själv och min egen lycka. För visst är sådant viktigt också? De saker i livet som bringar genuin glädje?

Har du några mål för det nya året?

Likes

Comments

10 januari. En dag som varje år bjuder på äkta vinterväder. Jag vaknade upp idag, på min lediga dag till denna magiska vy. Helt fantastiskt. På eftermiddagen hämtade jag upp Michaela och så tog vi en biltur runt i dessa vackra vinterlandskap. Hög musik, godis och krispiga ängar. Det var svårt att inte ha ett ständigt brett leende på läpparna en speciell dag som denna.

10 januari innebär också min systers födelsedag. Sexton år blir hon idag. Grattis till min Moffi! Det blir så påtagligt hur fort tiden går. Jag minns så himla väl när jag fyllde sexton år. Det känns som nyss även om det var nästan fyra hela år sedan.

Puss

Likes

Comments

2017 var ett utmärkande år, minst sagt. Ett år som innefattade mitt livs lyckligaste, men också sorgligaste stunder. Jag ser tillbaka på året med kärlek, men också ångest. December satte sig likt en sten i bröstet. Kanske var det dags att vända blad?

En slags lättnad. Och anledning till nystart. Välkommen 2018.

Jag har rensat bland mina saker. Gjort mig av med kläder och gamla grejer med dålig energi. Jag har påbörjat en ny bullet journal. Skrivit ner mål och drömmar. Jag har tagit in växter i mitt rum. Börjat njuta av småsakerna. Jag har omgivit mig med meningsfulla ting. Känt hur en stryka sakta börjar växa igen.

Det är så fint. Inspiration. Det som får människan att vilja dansa igen.

Likes

Comments

För ett inlägg sedan beskrev jag hur den senaste tiden har varit. En förklaring till min frånvaro.

2018 har kommit. Jag är någon som gärna tar vara på möjligheten till nystart. Det är det som jag hoppas på nu. Ett färskt, nytt år med nya utsikter. Listor har gjorts och mål har satts. Jag gillar sådant. Ett av målen är att börja blogga igen. Jag älskar ju det. Att ha min egna plats att formulera text med bild. Detta är i alla fall ett litet steg i rätt riktning.

Likes

Comments

En jul har passerat och det har hunnit bli ett nytt år.

December var en annorlunda månad. Det var en månad som var svår, sådär obegripligt hanterbar. Sorg och vemod. Dagarna har känts omöjliga att ta sig igenom.

Jobbet har varit en räddning. Dit får jag komma, för att under ett långt sjok med timmar få fokusera på något helt annat.

Jag brukar inte ha svårt att tala om känslor. Men jag har det nu. Jag har uteslutit människor som jag bryr mig om och valt att hålla inne. Kanske vet vi alla att det inte fungerar i längden. Jag orkar inte tänka långsiktigt. Nu är nu. Jag har valt att blunda, spendera pengar på inredning och nya pennor. Sådana småsaker som ger tillfällig glädje. Ett beteende som vanligtvis inte är jag, har tagit över. Jag låter tiden passera i hopp om ljusare tider.

Likes

Comments

Årets sista månad alltså. Funderingarnas tid är kommen. Reflektioner om det gångna året. Förvåning av livets hastighet. Plötsligt kläds stan i diverse ljus. Allt för att lysa upp vårt hem i mörkret. Julen står runt hörnet. Två ljus i adventsljusstaken har fått tändas. En tomte, tillsammans med en stjärna agerar pynt i rummet. Ljusen är även tända här. Klappar ska inhandlas och kärlek spridas. Dagarna räknas ned i form av ljus och kalendrar. Vi närmar oss juletid som avrundar året i väntan på ett nytt.

Det var länge sedan nu. Dagarna bara går, en efter en, utan att jag skriver något blogginlägg. Livet kommer emellan ibland. Jag jobbar över 50 timmar i veckan. Full rulle. Och när jag inte jobbar är jag oftast i viloläge. Jag är en trött människa numera. Men jag är så, så glad för mitt jobb, inga klagomål här inte. Annars? Olika känslomässiga företeelser har tagit plats i vardagen. Tankar i lycka, byts ut mot oro och sorg. Sådana svängar som livet kan ta. Men vi tar oss igenom det, tillsammans. Det gör vi alltid.

Lite om livet nu. Vi hörs snart igen! Puss

Likes

Comments

så stod vi där

en gråmulen, mörk dag i november

det är en annan tid nu

där lyckan har blomstrat och lyckan lika så

fanns nu bara ett naket träd

med löven liggandes på den blöta, trötta marken

det tillhör dåtiden

en värld vi inte längre lever i

Likes

Comments

Från en onsdagsmorgon i november

Känslan av att vakna upp till vinterlandskap. Det är samma pirr som att vänta in julafton på kvällen den tjugotredje. Idyllen som skådas känns så ärlig och mänskligt genuin. Jag kan också tycka att det är samma fina värme och omfamnade som när man kramar om någon man älskar. Trygghet helt enkelt. Ett lugn som håller om hjärtat så där alldeles lagom hårt.

Iklädd mjukisar och en stickad tröja satt jag bekvämt i min fåtölj, medan jag åt min frukost framför fönstret i mitt rum. De tända ljusen och de dalande snöflingorna gav mig harmoni i kroppen. En närvaro och medvetenhet som är svår att finna en vanlig morgon innan jobb. Den här morgonen var speciell och värd att sparas bland alla vackra vardagsglimtar till minnen.

Likes

Comments