Header

Något som alltid finns

Det har alltid varit så. Det ändras inte, för det finns där. Jag tänker att det försvinner om jag bara bestämmer mig, men så är det inte. Det är det enda som består. Oftast hatar jag det, men ibland kan jag inte låta bli att älska det. Det går inte att hantera.

När jag kämpar för att det ska försvinna och när jag tror att det är borta, kommer det alltid tillbaka. Oavsett. Jag vet inte varför, det är bara något som alltid finns. Lite fint kanske det är, men jag vet inte.

Likes

Comments

Här finns jag

Jag tycker att det är så himla fint hur bloggen under hela 10 månader har blivit min plats för uttryck. Här finns minnen bevarade. Här finns känslor bevarade. Här finns jag.

Ibland bläddrar jag själv tillbaka i mitt eget arkiv och ser hur mycket som ändrats under tidens gång. På något sätt tycker jag att det är fint att se hur allt finns sparat här. Något som jag kände så himla starkt för några månader sedan är nu som ett minne blått. För det är ju så, man ändras.

Att skriva om känslor är något som jag verkligen tycker om och som jag börjat göra allt mer. Jag gör det för mig själv, för att det är skönt att få ut allt som finns inombords. Jag gör det också för att jag vill förmedla något. För ofta känner jag så att det är bilderna som får tala för sig själv. Men om jag kombinerar ord och bild på samma djupa sätt får det en helt annan betydelse. Då kan mina bilder tillsammans med mina nakna känslor få ett djup. Någon kanske kan känna igen sig, eller åtminstone förstå.

Likes

Comments

Allt som lovet innebär

Åh så skönt det känns att äntligen ha sportlov! Det har varit en hel del plugg på senaste tiden, så det är otroligt härligt med en paus nu. Planerna för lovet är att plugga inför körkortet så mycket jag bara kan. Det kommer dessvärre bli en hel del tidiga morgnar på grund av körlektioner, men det är ju såklart värt det i slutändan. Annars ska jag träffa vänner, chilla och bara ta vara på lovets ledighet.

Det är ju otroligt skönt med lov men det känns också jävligt sjukt att detta är mitt näst sista lov under gymnasiet, sedan är det bara påsklovet och sedan studenten. Herregud. Skräckblandad förtjusning. En del av mig vill bara lämna skolan för all evig tid och hoppa in i massa nya äventyr. Men så är det en annan del av mig som inte vill lämna tryggheten som finns här och nu. Det är svårt det där.

// Några mobilbilder från de senaste två veckorna.

Likes

Comments

Solen skiner denna torsdag

Hej och god morgon hörni! Hur underbart är det inte att vakna upp till totalt solsken? Jag är på så bra humör idag. Det är så härligt att bara känna sig som en glad tjej. Jag har känt så nästan hela veckan, glädje och lycka. Det är fina känslor det.

Eftersom jag gått upp väldigt tidigt hela veckan var det otroligt skönt med sovis idag. Skoldagen är kort vilket gör dagen ännu mer härlig. Planerna för dagen innebär körlektion, körteori och övning på ett tal till min retorikkurs. Plugg, plugg, plugg rakt uppochner men det kan väl vara en bra dag för det haha? Jag känner mig nästan lite fnissig nu.. En konstig konsekvens av att vara extremt stressad haha. Aja puss på er och hoppas att ni får en fin torsdag!

Likes

Comments

En tillbakablick från en favoritstad

Jag älskar att bläddra tillbaka bland gamla bilder, speciellt bilder från resor. Idag bjuder jag på en tillbakablick från våren 2015, då jag och min familj åkte iväg på en kort tripp till Nice. Jag minns att jag hade velat besöka den franska rivieran hur länge som helst och det var lite som en dröm att få komma ner dit. Det var lika fantastiskt som jag tänkt. När jag tänker på Nice nu blir mitt hjärta lite extra varmt. Det var kärlek vid första ögonkastet. Jag vet inte riktigt vad det var som fick mig att falla, jag bara blev så himla glad av att vara i den staden. Det är väl fint hur en plats kan ge en känsla av kärlek?

Har ni någon favoritstad? Berätta gärna!

Likes

Comments

Får man perspektiv ändrar man livets riktning

Perspektiv är allt man behöver för att styra om livet. Fastar man i sina egna föreställningar om hur livet borde vara kommer man nog aldrig rätt. Ibland måste man, vid rätt tillfälle öppna ögonen och låta sig få perspektiv. Det låter kanske luddigt men när det väl händer känns det så himla starkt.

Jag har alltid intalat mig själv vilka människor som jag vill ha omkring mig, utan att egentligen reflektera över det. Det var inte för än jag fick perspektiv på det hela som jag verkligen insåg vad jag egentligen vill ha för människor i min omgivning, vilka mina vänner verkligen är och vem jag faktiskt, på riktigt kan falla pladask för.

Det är så nyttigt att få perspektiv. För en knapp vecka sedan hände det senast för mig. Jag tycker känslan är så härlig. Livet får typ en djupare betydelse när man ändrar riktning och inser vad man vill ha. Så var det för mig i alla fall!

Likes

Comments

Det kändes så himla bra

Jag vet inte vad man kallar det. Men det kändes bara så himla bra, äkta. På riktigt. När du log, log jag. När jag log, log du. Det var som en uppenbarelse. Det här är det och det finns här, precis framför mig. Det kändes så rätt. Utan att kunna förklara hur, så sa det klick. Fan vad bra det kändes. Klick.

Likes

Comments

På repeat

Hur fin är Ed Sheeran's nya låt? Jag lyssnar på denna på repeat just nu. Åh! Så fin. Det här är verkligen en myslåt, jag blir helt lugn i hjärtat när jag hör den här. Akustisk musik i sin enkelhet kan sprida så mycket känslor. Älskart!

Det gör mig också så glad att jag om typ en månad ska få se honom live! Kan knappt vänta!

Likes

Comments

Jag älskar kontratser

God morgon fina ni! Hoppas att allt är bra och att ni har en bra söndag!

Just nu sitter jag och äter min frukost på landet. Det är så härligt att titta ut över ett landskap med både skog och sjö. Det slår mig alltid när jag kommer ut hit till landet, hur vacker naturen verkligen är. Jag älskar att bara gå ut i skogen, ner till vattnet och bara lyssna på tystnaden, eller snarare ljudet av naturen. För mig är det lite som terapi att vara ute friska luften och fota. Det är jag, naturen och kameran, bara vi. Då är jag alltid 100 % närvarande och lugnet är det enda som består. Det är inte så ofta jag får sådana tillfällen, men när det väl händer tar jag tillvara på det till varje pris. För det är som sagt som terapi.

Likes

Comments

Hur någon kan lysa av glädje

Jag har kommit till insikt med en grej. Jag tycker att det är så himla fint när människor har en passion för något. Hur någon kan lysa av glädje när den får göra det den älskar. Under den senaste tiden har jag sett detta på mycket närmre håll än vanligt vilket får mig att tänka. Hur fint det verkligen är med någon som sjunger, spelar en sport eller ett instrument och bara älskar det. Hur man riktigt kan se hur det lyser i ögonen. Det är också då man blir berörd. När man ser all passion som någon utstrålar.

När jag tänker på detta undrar jag vad som är min egen passion i livet. Ganska snabbt kommer jag fram till att uttrycka mig genom fotografi är det bästa jag vet, det kanske till och med är min passion. När jag tar en riktigt bra bild som förmedlar allt det jag själv känner, lyser jag. Som att det inte finns något bättre i just den stunden.

Detta är en bild jag tog 2011, då jag precis kommit på mitt egna kreativa uttryck, fotograferandet. På somrarna förr var vi alltid i Båstad, där min farfar bodde. Solnedgångarna i Båstad är bland det vackraste jag vet. Den här bilden knäppte jag av en sommarkväll i juni. Jag minns hur stolt jag var. Det var den finaste bilden jag tagit och det enda jag kunde känna var passion. Jag insåg hur jag verkligen älskade att fota.

Passion är det som får människor att känna. Vi känner hos i själva. Vi känner i varandra.

Likes

Comments