Header

Det jag har på hjärnan idag

- Det känns verkligen ovant att tänka på alla möjligheter som finns nu. Man kan verkligen göra vad man vill. Nu kan man börja måla sitt liv.

- Jag kan inte fatta att studenten var 48 dagar sedan!

- Ny favorit på YouTube: lindseyrem. Superhärlig, jordnära och inspirerande tjej.

- I gymnasiet vid varje skolstart, fick vi alltid en årsplanering. Jag slås av hur stor skillnad det är nu, då jag inte ens vet vad jag gör i september. Ingen aning har jag, varken om hösten, våren eller livet.

- Det man bryr sig om, det där speciella och fina, får man mest förståelse för när det inte längre är en vardag.

- Jag har börjat ha håret uppsatt i en bulle nästan varje dag. Det är så himla skönt att ha håret bort från ansiktet, sedan tycker jag att det är ganska gulligt också..

- Saknad är en speciell känsla att göra sig bekant med. Jag saknar mina vänner, som jag får krama om två veckor drygt. Jag saknar det som varit en mysig vardag, men som nu blivit dåtid. Jag saknar de som lämnat oss. Något jag förstår, är att saknad finns i väldigt många former. Det är alltid vårt att handsaks med nya typer av saknader.

- Någon gång vill jag ju plugga något, men jag vet inte vad. Det finns så mycket som jag är intresserad av. Bland annat journalistik, reklam och PR, psykologi, grafisk design och fotografi, för att bara nämna några. Jag hoppas att jag snart blir klokare på vad jag faktiskt vill utbilda mig inom.

Jätterandom inlägg jag vet. Men ibland är det svårt att komma på idéer när man jobbar massa. Hoppas att det kanske var roligt att läsa ändå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Insta Lately

Hej hörni! Jag är nyss hemkommen från jobbet, snart ska familjen iväg och äta på The Barn här på Smögen. Superbra hak, deras hamburgare rekommenderas starkt! Senare ikväll tänkte jag och Michaela fota lite tillsammans, förhoppningvis får vi några bra bilder som jag kan visa er imorgon. Annars då? Mina dagar här ser ganska likadana ut; jobb, båt och mat haha. Men skönt, jag försöker njuta så mycket jag kan.

Ovan ser ni mina senaste bilder från min instagram @alexandra.wiberg, där jag uppdaterar ofta och ännu oftare på insta stories. Följ mig om du vill, annars är jag glad för att du kikar in på bloggen!

Puss!

Likes

Comments

Under mitt år som 18 har jag lärt mig otroligt mycket. Det är på grund av att det har varit ett av de mest händelsefulla år i mitt liv. Idag tänkte jag därför dela med mig av 18 lärdomar som jag kommit underfund med som 18-åring. Jag fyllde ju nitton år sjunde juni och några saker har jag lärt mig sedan dess som finns med på listan. Men eftersom jag bara varit 19 år i knappt två månader, tänkte jag att det var mer passande att skriva om lärdomarna vid arton år (ish).

1. Gymnasiet är den bästa tiden i livet.

2. Det är nyttigt att flytta.

3. En utekväll blir vad man gör den till.

4. Tajming är det svåraste med kärlek.

5. Att prata i timmars timmar med en fin vän är så värdefullt.

6. Du kan köra bil.

7. Det går att hetsskriva en uppstats på en kväll och ändå få A.

8. Det var värt att gå på en hemsk bilskola i slutändan.

9. Berätta oftare hur mycket du älskar människorna i din omgivning.

10. Det kan vara läskigt att berätta något svårt för vännerna, men de kommer alltid att stötta dig.

11. Sneakers är livet.

12. Dyslexin hindrar inte dig för att kunna nå högt.

13. Att komma ut och umgås med vännerna är alltid det bästa valet, även om allt man vill är att ligga i sängen hela dagen och gråta.

14. Att spendera tid med morfar ger er alltid mycket.

15. Om ny inredning till rummet får dig att känna dig mer som hemma, ska du lägga pengar på det.

16. Använd bara sensitive-hårprodukter!

17. Man förstår hur mycket något verkligen betyder för en, först när det är borta.

18. Var inte rädd för känslor.

Lärdomar som 18 år

Likes

Comments

På andra sidan Sverige

Jag kan verkligen sakna mycket med Stockholm under tiden vi är här på Smögen. Allt från matbutikens utbud, till personer som betyder. Ibland känner man sig bara fruktansvärt långt bort från det som jag ändå kallar hemma. Smögen är också ett hemma, men på ett annat sätt. Här är jag ju oftast bara en månad om året. Det är klart att jag saknar mitt Stockholm, med allt vad det innebär.

Men den här månaden jag får spendera här är också väldigt bra för mig. Så fort man sätter foten här (under sommartid) rullar vardagen igång. Allt är på samma sätt som det brukar. Jag har mitt jobb att gå till, hemmet som tar så bra hand om oss, man hälsar och umgås på samma människor, äter samma goda mat från havet och är ute på sjön jämt, allt är alltid så. Det är som att vara i en låtsasvärld, en bubbla att få vara i, en plats att få rymma till.

Jag har tagit upp det flera gånger i bloggen, hur studenten påverkat mig väldigt mycket. För mig har det blivit lite som att tappa fäste från livet. Det som har varit min vardag i tre år finns inte mer, jag har inte något att göra på dagarna, mina vänner och jag träffas mer sällan, det där som känts speciellt tillhör också det kapitel som stängts. Det har varit väldigt jobbigt för mig att inse och det känns fortfarande svårt. Framtiden är så otroligt oviss, så det nästan ger mig ångest. Allt under min gymnasietid har varit så bra, vilket givetvis innebär den största tomheten man kan tänka sig.

När jag är här på Smögen, i den här låtsasvärlden, har jag en vardag och jag är långt bort från allt som påminner mig om det riktiga livet som väntar i höst. Det är så skönt att få vara här, på andra sidan av Sverige, för att det innebär ett lugn för mig, ett lugn som jag saknade de två första veckorna efter studenten. Jag är så tacksam för att jag har den här platsen att rymma till när livet inte är det lättaste. För här är det tillåtet att tänka på annat för en stund.

Likes

Comments

Att åka båt är det bästa som finns

Under de senaste dagarna har det varit fint väder, vilket har gjort härliga båtturer möjliga. Vi har nästan åkt båt varje daga här i en vecka. Alltså åh vad jag älskar det! Det går liksom inte att förklara, men känslan när man åker i full fart ute på havet är oslagbar. Jag slutar jobba idag klockan fyra och då hoppas jag att vi kan ta en liten tur med båten. Eftersom vi inte har någon egen båt hemma i Stockholm, vill jag alltid passa på att utnyttja båten så mycket det går!

Likes

Comments

Jobb, jobb, jobb

God morgon hörni! Hoppas att ni har en härlig fredag framför er!

Vid elva ska jag ner på bryggan och öppna butiken. Jag kommer att ha jobbat sex dagar den här veckan, så nu kan jag faktiskt säga att det ska bli skönt med några dagars uppehåll. Som tur är trivs jag jättebra på mitt jobb, det gå ringen nöd på mig dieket. Jag har jobbat på samma ställe fyra sommar i rad, och det passar mig perfekt. Det är ganska lugnt jobb, vilket jag uppskattar så här på sommaren efter ett långt läsår. Fixa och trixa med grejerna i boden, prata med kunder och förhoppningvis göra ett bra säljjobb, är det jag sysslar med. Nu ska jag ner och göra mitt allra bästa idag, så att jag kan ta ledigt senare med gott samvete!

Kram på er så länge!

Likes

Comments

Sea Lodge, Nordmanshuvudet 1

Ikväll var vi på Sea Lodge här på Smögen och åt middag. Det blev en superfin kväll vid vattnet med god mat. Som förrätt åt vi alla den väldigt god löjromstoast, det kan ju liksom aldrig bli fel. Till huvudrätt åt jag och Michaela en jättegod skaldjurspasta. Tyvärr var den (som förutspått kanske?) väldigt mäktig, så i skavande stund är jag extremt mätt haha. Mamma och pappa åt en väldigt fin torsk, som jag nästan ångrar lite att jag inte valde. Pastan var också god, men det är inte kul att ha matkoma efteråt, om ni förstår vad jag menar?

Detta var första kvällen på ett tag som hela familjen var samlad, då både jag och min syster jobbat en del. Det var i alla fall väldigt mysigt att gå ut på restaurang en fin dag som denna. Det gäller att ta vara på det fina vädret, vi har nämligen många dagar framöver där det väntas regn. Hoppas att det inte blir så! Som avslutning på dagen, tog jag och Michaela en härlig tur med den lilla båten i solnedgången. Mys, mys, mys!

Likes

Comments

Underbart vackert

Jag nämnde ju i gårdagens inlägg att vi åkte ut med båten igår i solnedgången. Titta så vackert! Det var så underbart som det kan bli. Ni vet när man känner "Är det här på riktigt?! Naturen är så vacker!". Jag vet knappt vad mer jag ska säga, igår var fantastiskt bara. Bilderna får tala för sig själva.

Likes

Comments

Inser hur man älskar livet

Alltså jaa, vilken underbar dag jag har haft idag. Efter en senare kväll igår fick jag sova ut i morse. Solen sken och vinden var lugn, vilket är ganska ovanligt här. Familjen tog båten ut till en ö där vi spenderade lunch och tidig eftermiddag. Tyvärr badade jag inte, eftersom jag fortfarande är lite förkyld, men resten av familjen tog sig ett dopp. Jag njöt av solen och fotade lite så länge. Sedan åkte vi in till Smögen igen för att jag började dagens jobbpass vid fyratiden. Jag hade en jätteproduktiv-och lyckad dag på jobbet, vilket alltid är kul. När jag stängt butiken kom jag hem på kvällen till middag av räkor och kräftor. Det var som alltid, otroligt gott. Efter middagen åkte vi ut med den lilla båten för att se solnedgången. Det var HELT fantastiskt. Havet var helt lugnt och spegelblankt, himlen gick i toner av rosa. Jag tog lite mobilbilder, som jag ska visa senare.

Allt som allt, har jag haft en riktigt bra dag. Älskar när allt bara flyter på och man bara stannar upp och inser hur man älskar livet.

Hoppas att ni haft en bra onsdag! Puss och kram!

Likes

Comments

Allt tar sin tid

Precis när jag kommit in i ett bättre bloggflow och en gladare vardagsharmoni faller jag in i något slags vakuum. Jag har en regel för mig själv som innebär att jag inte ska blogga om jag inte känner för det, och där av den bristande uppdateringen. Men jag antar att det är bara så, att man är inget annat än människa. Livet kommer emellan ibland.

Under de senaste dagarna har jag inte känt mig 100. Jag har en sommarförkylning som inte vill gå över, jobbpass att bocka av och dessutom är jag lite emontionellt instabil för tillfället. Saker som jag trott att jag gått vidare ifrån kommer tillbaka och känslorna går på högvarv. När jag trodde att jag var färdig med de ledsamma känslorna kom de igen. Jag antar att sådant tar tid. Att processa saker och att sluta sakna vet jag inte riktigt hur man ska hantera. För det har ju med det också, jag vet inte om jag vill eller är redo att gå vidare. Det är väl sådant som tiden också kommer att lära. Allt tar sin tid.

Likes

Comments