Header

Dagens frulle

Det har tagit lite tid för mig att finna den perfekta platsen för frukostplåtningar (ja det är ett ord) i den nya lägenheten. Men nu, efter att vi har bott här i en månad, tror jag att jag har hittat den bästa platsen. I mitt rum har jag nu fått ett string-hyllsystem, som jag för övrigt är så glad för. Hyllan är precis vid fönstret och på de översta hyllplanen ställde jag idag min frukost för att fota och titta vad bra det blev. Ljuset är ju det viktigaste!

Apropå inredning, ska jag snart visa hur mitt rum har blivit. Nu är alla möbler på plats och det är egentligen bara lite småfix kvar. Men jag ska ta lite bilder och visa er! Det kan väl vara kul att se?

// Frukosten blev en smoothie bowl på massa frysta frukter och bär (bland annat mango, ananas, hallon och blåbär), baobabpulver, banan och en liten skvätt banan. Det hela toppade jag med skivade bananer, jordgubbar, lite kokoschips och valnötter. Det blev sjukt gott och passar perfekt en varm dag som denna.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

23 maj 2017

I tisdags var det dags för min klass skiva. Kvällen som inleddes med en superlyckad middag, tal, skratt, lekar och klassensutdelningar, fortsatte sedan i glädjens tecken in på småtimmarna. Det var en sjukt rolig kväll som jag alltid kommer att minnas, trots att den avslutades på ett sätt som ingen hade önskat. Bortsätt från det var det den bästa kvällen! Jag är så glad för alla som var där och för min fina, fina klass. <3

Likes

Comments

Svämmar över

De senaste dagarna har svämmat över i plugg. Bara idag ska jag ha skrivit klart en rapport, redigerat klart podcastavsnitt, förberett en redovisning, skrivit klart ett tal och sedan övat in det här talet. Jag vet inte hur jag ska hinna med allt, men det löser väl sig på något sätt.

En sak som är väldigt härlig med den här stressen är tanken på att detta är sista pluggperioden på gymnasiet! Hur sjukt? Det motiverar mig verkligen och stressen lättar på något sätt. Imorgon ska det mesta plugget vara klart och på kvällen är det även min klass skiva. Det ska bli så sjukt kul! Bara festa bort all press från skolan och bara ha kul med de underbaraste människorna! Jag är övertygad om att det kommer bli den bästa dagen på året (hittills). Längtaaaaar!

Likes

Comments

Sommar feeling

Hur underbart är det inte att sommaren är på ingång? I morse gjorde jag i ordningen i skål banangröt och fyllde den med färska jordgubbar och nektariner. Jag och min syster frukost tillsammans i morgonsolen. Finns det något bättre? En frukost bestående av färsk frukt och som äts i skinande sol. Underbart! Frukostar som dessa ger mig så mycket sommarfeeling. Precis detta åt jag hela förra sommaren. Det är bannemig det godaste jag vet.

Idag hade jag och Frida en mysig dag i Humlegården. Vi köpte en varsin glass och satt i gräset och pratade i timmar. Så otroligt mysigt. Jag älskar verkligen hur vårvädret bjuder in till så mycket härligt sällskap. Att bara sitta och hänga i en park är så enkelt men så värdefullt. Jag värdesätter det så himla högt efter månaderna av ruskväder.

// Banangröten är gjord på 1 dl havregryn, 1,5 dl vatten och en mosad banan. Sedan toppade jag allt med jordgubbar, nektariner och gojibär.

Likes

Comments

Omgviningen är allt

När jag tänker på personen jag har blivit under gymnasiet blir jag glad. För när jag började var jag en osäker sextonåring, som led av hjärtesorg. Det var väldigt jobbigt i början av skolan på grund av det, men successivt blev allt bättre. Till slut tillhörde den där osäkra, hjärtekrossade tonåringen ett slutet kapitel.

Jag är så otroligt tacksam för allt det jag har idag, som jag inte hade för tre år sedan. När jag tänker på det blir jag helt varm i kroppen. Det är en otroligt stark känsla av att se hur livet förändras och hur det alltid kan bli bättre.

Efter gymnasiets slut kommer jag ha blivit en person jag är stolt över, någon som vet vad hon vill och kan stå upp för sig själv. Allt handlar om att hamna rätt, för omgivningen är allt. Det som gör mig gladast är hur jag kommer se tillbaka på dessa tre år och tänka på hur de var mina bästa.

Likes

Comments

Tre ynka veckor

Hej hopp vad tiden går fort! Ni som läser bloggen regelbundet har kanske lagt märke till min frånvaro. Det är svårt att göra tid för bloggandet just nu bara. Jag älskar fortfarande att blogga, men det är tiden som inte räcker till. Men det kanske inte är så konstigt i och med att jag faktiskt tar studenten om tre ynka veckor?

Jag tampas med så mycket känslor kring studenten. Ena stunden vill jag hoppa av glädje, andra gånger vill jag bara lägga mig ner i en liten hög och gråta. Så mycket blandande känslor. Det svåra är väl att jag aldrig upplevt den här typen av separationsångest och jag vet ju att det inte kommer att bli bättre. Ju närmre junimånad kommer, desto värre blir känslorna.

Har ni tips om studentångest får ni gärna kommentera haha! Kram på er så länge!

Likes

Comments

Ett år på Nouw

Igår var det faktiskt bloggens födelsedag. Det känns sjukt när man tänker på hur fort det här året har gått. Men samtidigt är det så otroligt mycket som har hänt sedan jag skapade min blogg här på Nouw. När jag tänker tillbaka på mitt liv för ett år sedan, är det mycket som har förändrats. Det som gör mig glad är att jag ser hur mycket jag själv har utvecklats, på alla möjliga olika plan. En förändring och utveckling som jag blir glad av.

Jag minns att jag att det var lite läskigt att starta bloggen, det var ju en helt ny värld för mig. Text och bild som alltid varit en del av mig, hade jag aldrig någonsin delat med mig av på ett liknande sätt. Idag lägger jag ut mina egna bilder, tillsammans med, ibland väldigt personliga texter. Det var ett stort steg, men som jag idag är väldigt tacksam över. Under det här året har jag även ändrat synen på hur jag själv vill blogga. Jag vill vara personlig med mina läsare, för jag vill visa människan bakom alla frukost eller resebilder. Det är viktigt för mig. Att bara lägga upp opersonliga vardagsglimtar ger mig ingenting, och jag kan tänka mig att det inte är kul att ta del av heller.

Till sist vill jag tacka er som läser min blogg, jag uppskattar varenda en. Varje like, varje kommentar och varje unik besökare. Tusen tack!

Likes

Comments

Studentens tankar

// Jag vet inte vart jag ska placera tankarna. Ibland längtar jag till tiden efter studenten, men ibland vill jag aldrig att nuet ska ta slut. Skräckblandad förtjusning rakt upp och ner. Ibland är skräcken starkast, och ibland förtjusningen. Läskigt och underbart på samma gång. Men en sak är i alla fall konstant; känslan av att jag kommer sakna det som är nu. Gymnasiet har varit den bästa tiden i mitt liv och det är jag så tacksam för.

// Klump i magen och ett dunkande hjärta. Vad är rätt? När kommer ärligheten vara det enda som talar? Även om det skrämmer mig längtar jag. Jag vågar inte hoppas, men ändå gör jag det, för att det är det jag bryr mig om. Slutet får inte vara nu, det är för tidigt. 

Likes

Comments

sneakers, sneakers, sneakers

Under lång tid har jag haft mina favoritsneakers. Men tiden har också gjort de otroligt slitna. Idag tog jag mig ut på en shoppingrunda med pappa och kom hem med dessa sneakers. Först köpte jag ett par Adidas Stan Smith, som jag suktat efter länge. Jag tycker modellen är så tidlös och passar verkligen till allt, Sedan köpte jag även ett par nya Reebok classics, som jag tidigare slitit ut. Det måste vara den skönaste skon jag någonsin provat! Älskar! Älskar!

Nilson Shoe hade dessutom en kampanj, då man fick 20% på hela köpet om man köpte två par skor. Jag kände helt enkelt att det var menat. För visst kan man inte få för många sneakers?

Likes

Comments

Den sista tiden spenderas helst i solsken

Alltså hur underbar är vädret just nu?! 18 grader och strålande sol! Efter skolan idag gick jag dessa härliga brudar till Humlegården. Vi försöker verkligen ta vara på den sista tiden på gymnasiet nu, så det kunde inte bli bättre med sommarväder, en dag som denna.

Idag är det bara 34 dagar kvar till studenten! Herregud!

Likes

Comments