Header
View tracker

Vapiano, Munkbrogatan 8, Gamla Stan

Hej hörni! Hoppas att allt är bra med er! Med mig är det bra. Eller ja, det är mycket tankar som snurrar för tillfället, vilket går ut över hela mitt beteende känns det som. Jag antar att det är så livet är i perioder. När tankar och känslor blir för mycket är man inte riktigt sitt vanliga jag.

Idag slutade jag tidigt, då passade jag och Frida på att ses för en lunch. Det enda vi göra är att äta haha. Hur som helst hade vi massa att prata igenom, så det var riktigt mysigt. Jag provade faktiskt en ny rätt på Vapiano, en kyckling och citron pasta. Den var helt okej, gillar man citron så är den super. Men personligen föredrar jag nog lite andra smaker. Dock tycker jag alltid att det är kul att prova ny mat, så det var ändå roligt att testa.

Likes

Comments

Tänker ni någonsin på livets gåtor?

Tänker ni någonsin på hur vacker naturen är? Att himlen kan ändra färg, från blå till rosa. Att havet kan ligga som en spegel och avbilda allt omkring. Att växter börjar blomma när de lever och sedan vissnar när de dör, precis som oss.

Tänker ni någonsin på hur människan uttrycker sig utan ord? Som hur våra kroppar brister ut i skratt för att vi inte kan hålla tillbaka lyckan. Att vi nog skulle kunna tala med enbart våra ögon, det är alltid blickarna som avslöjar våra känslor. Att närhet är det viktigaste av allt. Mennesker trenger mennesker, eller hur?

Tänker ni någonsin på hur livet är som en enda stor gåta? Man vet aldrig hur något ska bli, för än det händer. Då livet plötsligt känns planerat. Allt händer av en anledning.

Likes

Comments

Björn Axén, sensitive scalp

Jag har tyvärr blivit väldigt känslig mot vanliga schampon som finns på ICA osv. Egentligen är jag känslig mot ganska mycket hår-och hudvård. Jag kan till exempel inte ha deodoranter med alkohol i, jag reagerar ofta på sminkprodukter och nu är jag också känslig mot schampo. Det är inte så jättekul.

För ungefär en månad sedan gick jag i alla fall till Apoteket och bad om råd. Då blev jag rekommenderad den här serien från Björn Axén, som är just för känslig hårbotten. Jag kom hem med både schampo och balsam, för 150 kr vardera. Dessutom är produkterna ekologiska vilket jag alltid uppskattar. Nu kan jag med glädje säga att dessa verkligen hjälpt min känsliga hårbotten! Jag är verkligen supernöjd och jag kommer definitivt fortsätta köpa deras produkter!

Har ni testat dessa eller något annat från Björn Axén? Vad tycker ni i så fall?

Likes

Comments

Hur fan ska man förstå sig på sina egna känslor?

Det är så svårt att tolka livet. Vad betyder alla känslor? Vad kommer att hända? Vilka steg har faktiskt en betydelse för framtiden? Jag brukar alltid gå under mottot att "allt händer av en anledning". Men ibland är det jävligt svårt att förstå vad den anledningen kan vara.

Igår var jag som en bergochdalbana. Allt kom på samma gång. Fniss, pirr, rädsla, mensvärk, gråt, kärlek, trötthet och oro. Det är inte alltid man kan tolka sig själv och sina känslor. Men jag antar att det är det som gör livet så fantastiskt. Man vet inte varför saker händer just nu, men det får man kanske reda på längre fram.

// Banangröt: 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 1 mosad banan. Toppat med gojibär, kokoschips, valnötter och passionsfrukt.

Likes

Comments

Flyttaaaa!

Som titeln lyder så ska vi flytta! I mitten på november skrev vi på kontrakt för den nya lägenheten. Så i april flyttar jag och min familj! Men vi rör oss inte så långt bort från där vi bor nu. Det är samma område fortfarande, vilket känns skönt.

Det ska bli så himla kul att flytta till den här fina lägenheten! Få inreda mitt nya rum, ha ett nytt ställe att tillhöra och få nya vanor och rutiner. Blir helt pirrig när jag tänker på det! Hela familjen har verkligen fallit pladask för den här lägenheten. Den är så snygg, fin utsikt, bra läge och utmärkt planlösning.

Det är ändå en konstig känsla eftersom jag och min syster har bott i samma hem sedan vi föddes. Nu ska vi liksom lämna vårt barndomshem... Men jag tänker att detta är en väldigt bra erfarenhet för mig. Det kan nog vara bra att ha flyttat en gång innan jag själv ska flytta hemifrån. Det ska bli jättekul men det är klart att det är läskigt på samma gång.

Btw har bilderna ingenting med flytten att göra!

Likes

Comments

View tracker

Det går, man vågar till slut

Att ha blivit sårad en gång räcker för att man ska tappa all sin kraft. Någon kan krossa, förstöra och rubba en totalt. Känslan av att man aldrig ska våga igen är det enda som består.

Jag insåg efter ett tag att det finns andra, mycket bättre och finare människor. Såklart att det finns det. Men trots det vågade jag inte känna känslor. Jag var alldeles för rädd för att bli sårad. Istället höll jag mig undan får kärlek, känslor och allt som hör till. Det var för läskigt helt enkelt, och jag visste att jag aldrig skulle klara det igen.

Även om det var länge sedan så har jag ett ärr kvar. Jag vet inte hur många gånger jag tryckt undan känslor på grund av den här rädslan, flackat bort blicken när någon tittat så där djupt och förklarat för andra att jag inte kan. Jag kommer aldrig att våga. Aldrig igen.

Men saker ändras. Det var en sommar, drygt två år senare då jag träffade någon. Utan att vi ens kände varandra gav han mig de mest underbara blickarna. Han fick mig att känna trygghet och självsäkerhet. Plötsligt var jag inte rädd längre. När han såg på mig fylldes jag med stryka. När han såg på mig satte sig ett lugn i bröstet. När han såg på mig vågade jag. Jag fick tillbaka min kraft. Han fick mig att våga igen. Det är jag så tacksam för.

tack.

Likes

Comments

Tio saker som gör mig glad just nu

Ungefär en gång i månaden, brukar jag skriva en lista här på bloggen med 10 saker, stora som små, som gör mig glad. Detta har jag gjort under ett år (även innan jag hade bloggen) för att jag märker hur jag blir medveten om nuet och hur jag lär mig uppskatta små saker i livet. Jag tror att det är viktigt att sätta ord på vad som gör en glad och vad man är tacksam för. Prova du med!

1. God mat

2. Smycken som har en personlig anknytning

3. Att köra bil

4. Era fina kommentarer

5. Min nya klocka från Daniel Wellington

6. När solen kikar fram

7. Att gå power walks

8. Smoothie bowls

9. Att prata i telefon med mina bästa kompisar

10. När jag lyckas ta snygga bilder

Vad gör dig glad?

Likes

Comments

Riche, Birger Jarlsgatan 4

Igår lyxade jag och Frida till det lite grann med en lunch på Riche. Vi tog oss dit i vinterkylan och njöt båda två av deras omtalade köttbullar. Det var så trevligt att catcha upp och få kvalitetstid tillsammans.

Senare på dagen övningskörde jag och pappa ett tag. Vi körde ut mot Bromma och svängde omkring där. Det är en så himla skön känsla att äntligen känna mig trygg i min egen körning. Jag kan faktiskt! Jag kan köra bil!

Nu har jag precis ätit en supergod sallad och ska snart börja bege mig mot skolan. Börjar inte för än vid 13.50 idag vilket känns otroligt trevligt! Alltid härligt med sovmorgon på en måndag liksom!

Likes

Comments

God morgon solstrålar!

Jag vaknade ganska nyss och åt frukost (min favorit banangröt så klart). Snart ska jag hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordning för en supertrevlig lurre med Frida på stan. Det ska i alla fall bli jättemysigt att ses! Vi har så mycket roligt att prata om!

I övrigt har det varit så skönt med helg! Jag har verkligen fått chans att vila upp mig sedan skolan drog igång. Även om det har varit en chill vecka var sömnen välbehövlig. Men jag känner att med denna härliga lunch slutar veckan på bästa sätt.

Hoppas ni får en fin söndag hörni!

Likes

Comments

Hej finisar! Hoppas att allt är bra med er!

Äntligen är det helg. Som jag har längtat. Även om jag bara gått i skolan fyra dagar (knappt det) så är jag helt slut. Här aldrig förtjänat så mycket helg som nu haha. Jag slutade redan vid elva, vilket alltid är skönt! Lite senare idag ska jag möta upp några kompisar som jag inte sett på länge. Så det ska bli trevligt. Annars är planerna att sova som bara den på lördag. Min kropp är inte van vid att gå upp klockan 6. Jag har ju sovit lite längre på mornarna under lovet om man säger så.

Något jag tänkt på den senaste tiden är det här med att vara personlig. Alltså att dela med sig av sina innersta tankar, prata om känslor och visa sig själv sårbar i sociala medier, främst bloggen i mitt fall då. Jag tycker om att skriva personliga texter. Det är något som jag gör väldigt ofta. Men det är inte lika ofta som jag publicerar det jag skriver. Men jag funderar på att börja dela med mig mer av mina texter kring känslor och så. Jag tror att det skulle ge bloggen ett lyft, ni skulle lära känna mig bättre och några av er kanske till och med skulle känna igen er i mina texter. Men det är väldigt läskigt att utelämna sig själv så...

Likes

Comments