Header

Från en onsdagsmorgon i november

Känslan av att vakna upp till vinterlandskap. Det är samma pirr som att vänta in julafton på kvällen den tjugotredje. Idyllen som skådas känns så ärlig och mänskligt genuin. Jag kan också tycka att det är samma fina värme och omfamnade som när man kramar om någon man älskar. Trygghet helt enkelt. Ett lugn som håller om hjärtat så där alldeles lagom hårt.

Iklädd mjukisar och en stickad tröja satt jag bekvämt i min fåtölj, medan jag åt min frukost framför fönstret i mitt rum. De tända ljusen och de dalande snöflingorna gav mig harmoni i kroppen. En närvaro och medvetenhet som är svår att finna en vanlig morgon innan jobb. Den här morgonen var speciell och värd att sparas bland alla vackra vardagsglimtar till minnen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min fina syster. Sittandes på stenarna som klär stranden i Maspalomas.

Likes

Comments

Dagarna bara går. Tiden rinner iväg. Det är första advent om två veckor. Vädret har ändrats. Kylan har kommit för att stanna, precis som mörkret.

Jag jobbar mycket. Schemat för november är späckat. När jag inte är i min underbara miljö till arbetsplats, träffar jag mina nära och kära. Tiden som jag hade för en månad sedan finns inte längre. Det har blivit svårare att hinna med att umgås med vänner. Jag tar vara på varje ledig stund jag har. Under den gångna veckan har jag lyckligt nog fått kramat om en hel del saknade personer i min omgivning.

Likes

Comments

Mer bilder från min resa på Gran Canaria. Här är de berömda sanddynorna i Maspalomas. Det finns verkligen något fascinerande med öknar (säger man så haha?). Naturen och en jävla massa sand.

Likes

Comments

I lördags kom vi hem vid midnatt efter våra fem dagar i värmen. Jag hoppade dieket in i duschen och dök sedan rätt ner i sängen för att försöka få så mycket sömn som möjligt. Med några ynka sömntimmar steg jag nästa morgon upp vid sju (egentligen klockan sex eftersom jag fortfarande var en timme efter i hjärnan, på grund av tidzonerna) och begav mig av till jobbet. Jag har jobbat varje dag sedan dess.

Under november månad har jag ett hektiskt jobbschema, då jag numera jobbar heltid på Svenskt Tenn. Jag känner mig glad och nöjd över att jag äntligen har ett jobb att gå till om dagarna. Allt känns toppen och jag trivs jättebra. Nackdelen är väl att jag har gått från noll till hundra och att jag därmed är väldigt trött efter mina jobbdagar. Det blir betydligt mindre tid till att umgås med nära, men också för att blogga bland annat. Jag antar att jag kommer få mer rutin på det om ett tag.

En liten uppdatering om vad som händer i mitt liv just nu. Kram så länge!

Likes

Comments

Fem bilder från vår biltur till Puerto Rico på Gran Canaria, för knappt en vecka sedan.

Likes

Comments

Efter fem dagar på Gran Canaria är jag åter i Sverige. Alltså åh vad bra vi har haft det. Familjen bodde tillsammans på ett favorithotell i Maspalomas. Dagarna gick ut på att äta en underbar frukost på hotellet, för att sedan bege oss ner till poolen för lite sol och bad. På eftermiddagarna strosade vi runt i området, åt god mat och shoppade lite grann. Om kvällarna åt vi goda middagar tillsammans och njöt av värmen. Det var runt 25 grader varje dag, vilket inte är att klaga på när Stockholm snålar med några ynka grader bara.

Bilderna ovan är från en liten utflykt vi gjorde en dag med vår hyrbil. Vi tog oss till den lilla staden Puerto Rico, som vi besökte för fyra år sedan ungefär. Det var roligt att återse och gå omkring längs hamnen och piren. Fler bilder kommer!

Likes

Comments

En text jag kladdade ner under en dag i mitten på oktober månad.

En typisk höstdag i oktober. Alla växtligheter lyser i både rött och gult. Sakta dalar löven ner på marken. Dessa löv som barn senare kommer att leka i. Det är småkyligt ute. Lite kall om nosen. Skinnjackan och halsduken klär mig. Jag vandrar fram på Norr Mälarstrand med livets funderingar i tankarna. Frågor om riktningar och vändpunkter. Spellistan från i våras. I samma stund som en akustisk låt kommer på spelas en hel tid upp framför mig. Jag slungas tillbaka.

Den där transportsträckan från vår till sommar. Grönskan känns ända in i själen. Pirret av den sista tiden. Lycka och sammanbiten nervositet sprider sig i kroppen. Det är juni. Studenten är om bara några ynka dagar. I tunna sommarkläder strosar vi runt på Östermalms gator. Njuter av värmen i Humlegården. Hjärtan som lättas på. Snart lämnar vi allt det som alltid varit. Ut i ett främmande hav. Euforin tar över. Man vill bara skratta, le och leva livet. Det är nu livet händer.

Likes

Comments

Länge, länge har jag drömt om en ny kamera, en fullformatskamera. Min kära Canon EOS 600d har hängt med mig i nästan sex år. Vi har varit ett bra team, men nu ligger siktet på en Canon EOS 6d. Det känns verkligen som en dröm att få lägga vantarna på en sådan. Jag vill prova nytt, utmana, och lära mig den värld som fullformat innebär. Beslutet är stort och inte något som görs på en sekund. Det har tidigare känts långt bort, men nu börjar det närma sig. Jag vet inte när det kommer att ske, men jag vet att det är snart.

Likes

Comments

Klockan stod på 06.45. Inte vilken måndag som helst. Idag åker nämligen jag och familjen till Gran Canaria. Väskorna är packade och säkerligen incheckade vid det här laget. En resa på sex timmar kommer att ta oss till en favoritplats. Ni vet sådana platser som gör hjärtat varmt? Längtan är påtaglig och vetskapen om njutning är total.

Puss och kram

Likes

Comments