Bild Redovisning

Jag har arbetat med flera projekt denna terminen. Dessa projektet bestod av mitt Identitets arbete, historia andra världskrigs arbete, min redovisning av konstnären Nissan Engel och mitt tema arbete som handlade om känslor. Jag ska börja skriva om mitt första arbete och sen skriva vidare om dem andra arbetena.

I mitt Identitets arbete valde jag att målar rymden. För att jag var alltid så fascinerad av rymden när jag var liten och är det fortfarande . Det är bara någonting speciellt med rymden som gör så att jag är så intresserad av den. Kanske är det tanken att det finns liv där ut som just intresserar mig. Jag fick min idé ifrån min fritids aktivitet som jag gör hemma. Jag brukar spray måla mina airsoft vapen. Men sedan såg jag några videos på youtube när folk gjorde målningar med sina spray burkar. Det inspirerade mig att göra sånt själv och det gjorde jag. Jag gjorde då en sådan tavla och jag tyckte om att göra det. Det fick mig då att tänka på att spray måla mer. Men då började skolan igen. Då tänkte jag på att måla en sådan tavla på bild lektionen. När vi började jobba med identitets arbetet hade skolan inte materialet som jag behövde, så jag fick då ta med mig mina egna spray burkar. Men jag glömde att ta med dem till den nästa bild lektionen så jag låg lite efter med arbetet, så jag struntade i att spray måla och målade då med akvarell. Jag tycker att bilden blev då inte lika bra som om jag skulle spray målat den, så jag blev lite besviken. Men annars blev det bra. Jag hade det ganska så lätt att komma igång med mitt arbete. Men jag hade ett rätt så stort problem och det var att skolan inte hade de färgerna för spray burkarna som jag behövde för mitt arbete. Jag använde mig av olika slags material. Det materialet bestod då av en blyertspenna, suddgummi, ett A4 kladdpapper, ett A2 papper, akvarellfärg, glas vatten och pensel. Min teknik jag tänkte använda mig av var graffiti men det fanns några svårigheter med det så jag byter till akvarell. Jag körde inte fast på någonting förutom att det inte fanns det materialet som jag behövde. Om jag fick göra om alltihop, skulle jag använd mig av en annan teknik och det skulle vara graffiti. För att jag tycker att graffiti är ett väldig coolt och speciellt sätt att utrycka sig med.

I mitt tema historia arbete valde jag att göra en andra världskrigs målning. Jag valde att måla momenten när de tyska ubåtarna torpederade de amerikanska fraktfartygen. Jag valde det momentet för att det är en väldig stor händelse i ett historiska perspektiv. För att det gjorde så att amerikanerna började kriga mot Tyskland och som gjorde att de förlorade kriget. Jag tycker att det var väldig lätt att komma igång med arbetet. För att jag visste redan hur jag skulle börja måla bilden och vilka tekniker som jag skulle använda mig av. Jag använde mig av olika material och de bestod av en blyertspenna och andra blyerts typer, suddgummi, ett A4 kladdpapper och ett A2 papper. Jag använder mig av blyerts tekniken. För att jag ville ge bilden en lite mörkare ton och jag är lite bättre med att måla med blyertspenna än med de andra teknikerna. Jag tycker att jag körde fast några gånger med hur jag skulle måla molnen och det kan man se på min blogg att jag har försökt att måla mitt moln på olika sätt. Annars tycker jag, att jag inte körde fast på något annat än molnet. Om jag fick göra om alltihop, skulle jag använda en annan teknik. För att jag ville använda blyerts tekniken för ett annat arbete och man fick inte använda samma teknik på två olika projekt. Jag tycker att målningen blev bra och jag är nöjd med slut resultatet.

Jag har gjort en redovisning av konstnären Nissan Engel. För att jag tänkte mig att jag ville ta en konstnär som inte är så välkänd som de andra konstnärerna som de andra i gruppen tog. Jag valde han också för att jag gillade hans konst stil och hur han förknippar musiken med sin konst. Det som gör han så speciell för mig. Är att han målar sina mästerverk väldig mycket med inflytandet från musiken.

I mitt tema känslor arbete valde jag att göra en målning som representerade kärlek. För att jag tycker att kärlek är en väldig stark känsla som vi alla kan relatera till. Jag fick min idé ifrån ordet känslor. För att när jag hör ordet känslor tänker jag på kärlek, hat och mycket annat. Jag tycker att det var lätt att komma igång för att man behövde bara komma på någonting som representerar kärlek så jag tänkte lite och fick idén att måla två personer som kramar och visar att de gillar varandra. Jag gjorde då först en skiss av bilden som jag sen skulle måla med färgpennor. När jag var klar med skissen målade jag då den riktiga bilden med färgpennor som jag då klippte ut och limmade fast på ett annat papper, med några kärleks dikter i bakgrunden av målningen. Jag använde mig av olika material och de bestod av en blyertspenna och andra blyerts typer, suddgummi, ett A4 kladdpapper, färgpennor och ett A2 vit papper och ett svart A2 papper. Jag använde mig av olika tekniker och de bestod av blyerts, färgpennor och collage. Jag tycker att jag misslyckades med tjejens hår. För att jag tänkte mig att jag skulle ha en annan hår stil. Annars är jag nöjd med hur bilden blev till. Plus jag tycker att det är bra att du Beata påminde mig att jag kunde använda kärleks dikter som backgrund för min målning. För att förstärka budskapet av målningen. Om jag fick göra om alltihop skulle jag nästan göra samma sak förutom att måla håret på det sättet som jag hade tänkt mig. Annars är jag nöjd med slut resultatet.

Skriven av: Alexander Botéus 9H

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med min känslor skiss. Jag har klippt ut bilden och använde kärleks dikter som bakgrund. För att för stärka budskapet och det var kärlek. Jag är nöjd med hur den blev till och att den svarta bakgrunden matcha bilden. Jag har inte stött på några problem på denna bild lektionen.

Likes

Comments

Idag har jag målat klart min Känslor skiss. Nästa steg är att klippa ut bilden och klistra fast den på en annan bild med några kärleks dikter. Jag har inte haft så många problem. Men jag blev inte riktigt glad med hur håret blev till på tjejen annars gick allt bra.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med min känslor skiss. Jag har kommit rätt så långt och behöver bara måla håret och färg lägga bilden.

Jag har stött på ett problem idag och det var att mina bänk kompisar skakade bordet väldig mycket så att det blev lite svårare att rita bilden. Annars gick allt bra.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med ett nytt tema, känslor. Jag har skissat bilden som jag ska färglägga nesta lektion. Jag har bara kommit på ett problem. Problemet var att det var lite svårt att måla deras ansikte.

Annars är jag nöjd med hur skissen blev till och budskapet är att man inte vill förlora sina personer som man älska.

Likes

Comments

Idag hade vi redovisat. Jag tycker att det gick bra och att jag har lärt mig några nya saker om konstnärer.

Jag har lärt mig om titian och att han målad konstinriktning renässansen.


Likes

Comments

Idag har jag jobbat med min redovisning som handlar om Nissan Engel. Jag är nestan klar med min Keynote. Jag måster bara ta några bilder på målningarna som jag har hemma och skriva lite till på min Keynote. Annars tycker jag att jag är klar och kan redovisa nästa gång.

Likes

Comments

Idag har jag jobbat med min konsthistoriens redovisning. Jag valde konstnären Nissan Engel. För att jag tycker om hans målningar och hans still. Plus jag har träffat honom och har varit på några av hans utställningar.

Likes

Comments

Idag har jag arbetat med min andra världs krigs bil. Jag började måla det lite mörkare och med mera skuggningar. Jag har rittat mer på kanterna på båtterna och månen så att dem sticker ut lite mer.

Jag är inte klar med bilden än. Den behöver lite mer skuggningar och lite mer mörkare toner.


Likes

Comments

Idag har jag jobbat med min bild. Jag har börjat använda olika tekniker. Man kan see skyldnaden på molnen.

Jag har vågat att använda lite mer mörkare toner.

Jag är nöjd med vad jag har gjort men är inte helt klar med min bild.


Likes

Comments