Jag har valt bilden Skriet som Edvard munch har gjort.

Det första som jag reagerar på när jag ser målningen är figuren i den. man märkte av den mest eftersom att det är den som sticker ut mest på billden. det också den figuren som är mest framträdande tycker jag ur bilden. Edvard munch har gjort Skriet i 4 olika sorter. Sorterna är Olja,pastell,tempera och litografi. Miljön i bilden är målat så att det ser ut som att står på en bro och kollar ut över en fjord. och lite längre ut på bron så står en figur som ser uppskrämd och väldigt orolig ut. I bilden kan man också se att bron leder till en liten ö eller bara till ett annat landsakp. själva hilmen i bilden är rödd och sak nog föreställa en solnedgång. färgenra är väldigt olika beroende på vilken av dom 4 man kollar på. Skriet är målad i konst stilen expressionistiskt insiativ. man märker av att den är målad i expressionistiskt motiv genom att ideen från bilden fick Edvard munch av någonting han hade upplevt. Man brukar märka av expressionismen genom att målningarna brukar målas i starka färger och en förändring av former. Mina första känslor som jag får av bilden är en liten underlig och bekymrad känsla. Dessa känslorna får jag mest av figguren i bilden. Jag valde skriet eftersom att det är den målningen som jag tycker verkar vara mest spännande och läskigast.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

min konstnär heter Edvard munch. Han föddes den 12 december 1863 och dog 23 januari 1944. han föddes på gården Engelaug östre i ådalsbruk som ligger nära löten i hedmark och dogpå godset ekely som ligger nära oslo. hans far hade ordnat så att han kunde gå på christianas tekniska skola 1879 men efter bara 1 år slutade han där. hans första konst lärare var naturalisten Christian krohg. dock så gillade inte Edvard hnas sociala syn på konsten vilket gjorde att Edvard anslöt sig tillsamans med tex Ernst josephson och Akseli Gallen Kallela. Edvard jobbade med expressionsimen. Det som oftast kännetecknar expressionismen är att konstnärens egna känslor förstärks i bilden. Den förstärks tex genom att man använder starka färger eller att man förvränger formerna i bilden. jag har valt skriet eftersom att jag får lite konstiga känslor av den. Jag får dessa känslorna eftersom att jag tycker att bilden är lite mystisk och själva figuren/gubben i bilden verkar rädd. jag valde att skriva om Edvard much eftersom att han har gjort skriet,han verkade lite mer spänande än dom andra konstnärena och för att han är från norge som ligger i norden.

Likes

Comments

bild skriftliga redovisningen

bildmappen: min bildmapp blev jag sådär nöjd med eftersom att jag kände mig hyfsat stressad av någon anledning vilket ledde till att jag slarvade väldigt mycket med den. jag slarvade tex med den blåa bakgrunds färgen. min ide med sjävla temat av mappen skulle vara på saker som jag gillar. därför inehåller mappen en bild på en innebandy klubba och en innebanndy boll. Jag valde också blått som bakgrundsfärg på den eftersom att det är min favoritfärg. min tanke innan jag började var den samma under hela arbetet dock så hade jag helst vilja gjort den mer nogrann. jag hade det väldigt lätt att komma igång efter som att jag hade en bra tanke bakom hur jag skulle göra. materialet jag använde var papper,pensel,blyertspenna och och vattenfärg. mitt arbete flöt på hyfsat bra tills jag skulle börja måla med vattenfärger. om jag skulle kunna göra om uppgiften hade jag använt någon annan färg än vattenfärger istället. det som gjorde att jag mislyckades med vattenfärgen var att jag använde ibland för mycket vatten oh ibland för lite vilket ledde till att jag fick tex två olika starka färger av tex blå. om jag hade fått chansen att göra om allting igen så hade jag isåfall försökt att få lika mycket vatten på penseln när jag ska måla med vatten färg så att det blir av samma sorts färg.

graffiti: ideen av att jag skulle arbeta med konststilen graffiti fick jag genom att jag har gjort det en gång tidigare och då tyckte jag att det var en av dom lite mer roliga sakerna i bilden. min ide var att spraya av någon/något som jag gillar och eftersom att jag gillar innebandy så valde jag att spraya ner Alexander galante carlström. jag hade hyfsat lätt med att komma igång eftersom att jag har gjort graffiti en gång tidigare så jag visste grunderna. materialet jag använde var en kniv för att skära ut,papper,sprayburk,dator och skrivare för att ta fram en bild och för att skriva ut den och så har jag använt blyertspenna. en sak som jag körde fast på var att jag råkade skära ut fel saker asså det som jag inte skulle skära ut råkade jag skära ut på vissa ställen. detta gjorde att mitt arbete tog längre tid. jag råkade skära eftersom att jag missupfattade vart jag skulle skära och inte skära. Sen så stressade jag på lite i slutet eftersom att jag ville bli klar så snabbt som möjligt. detta ledde till att många saker inte blev så välgjort. jag är dock i slut ändan nöjd med min graffiti bild. om jag fick chansen att göra om det hade jag nog bara gjort en sak annorlunda. och det är att inte missupfatta vart jag ska skära och inte skära annars är jag nöjd med den.

drömmar:jag fick min insperation till mitt arbete av filmen up. min ide var att jag ville göra något overkligt och att någonting skulle flyga. min plan som jag hade under arbetet följde jag så det blev inga speciella ändringar. jag har jobbat med akrylfärger eftersom att jag aldrig har gjort det innan och ville testa det. det som jag använt är papper,blyertspenna,pensel och akrylfärger. Jag körde inte direkt fast någon gång och mitt arbete flöt på väldigt bra under arbetet med den. om jag skulle kunna göra om allt i ihop så skulle jag nog inte ändrat så mycket på den eftersom att jag tycker att den blev hyffsat bra och jag är nöjd med den.

Likes

Comments

​idag har jag skärit ut det sista och skärit ut ett tyg papper som jag ska spraya på. Allting gick bra förutom att jag jobbade lite långsamt eftersom att jag inte vilde göra fel.

Likes

Comments

Idag har jag börjat med min tredje uppgift. Jag ska jobba med teamat drömmar. Jag har börjat med att skissa ner lite tankar och annat. Det som gick sådär med arbetet var att komm app idéer till vad jag skulle göra med teamat drömmar. Men det löste jag genom att googla lite. Jag är mest nöjd med är hur skissen blev efter som att den blev snygg och väldigt bra.


Likes

Comments

​idag har jag fortsätt med temat sport. Det jag är mest nöjd med är när  jag skar ut klubbladet run pappret eftersom att det blev väldigt bra. Ett problem som jag fick var att jag började skära ut fel grejer på bilden.


Likes

Comments

​idag har jag målat ut och börjat med att skära ut. Jag är inte helt färdig med skärandet men det känns som om jag kommer bli klar nästa lektion.

Likes

Comments

hej!

Denna lektionen har jag börjat med temat sport. Jag ska arbeta med ämnet graffiti. Denna lektionen har jag skrivit ut bilder,kalkerat och börjat med att skära ut.


Likes

Comments