Header
Cykel, film, foto, Idrott, Sport, Träning

Hej alla läsare!

Nu var det väldigt länge sedan jag uppdaterade här, vilket beror på att jag mest bara har tränat på och njutit av att ha lite rutiner efter ett tajt slut på min säsong.

Nu har jag dock haft en riktigt bra helg, spenderad i Båstad på Svenska Cykelförbundets Landslags- och utvecklingsläger. Här samlades för andra året i rad ungdomar och landslagscyklister från samtliga grenar för att träna tillsammans, gå på föreläsningar och få kontakt mellan grenarna.

Jag anlände på fredagskvällen, lagom till middagen och öppningen av lägre. Senare på kvällen, efter att ha tittat på trialfilmer med grabbarna, gick jag till mitt rum och snackade med min ena rumskamrat som var silvermedaljör i sin åldersklass i landsvägscykling och lärde mig mycket om grenen!

På lördagen började vi med ett frukostmöte med landslagskaptenen 07:30, där vi gick igenomlite om lägret. Två träningspass enligt schema blev det på lördagen; 2,5 timmar grenspecifik cykling på förmiddagen och en timmas ledd fysträning för samtliga grenar på stranden utanför hotellet på eftermiddagen. Sedan var jag och två vänner på hotellets gym senare på kvällen, där det blev lite lagom skön mängd med ryck och Bulgariska marklyft för mig.

Där emellan hade vi fullspäckat schema med föreläsningar av förbundets sponsorer samt angående inspiration, motivation, diskriminering och antidoping. Självfallet var det ett konstant ätande där emellan också!


På söndagen var det ännu ett pass med grenspecifik cykling i 2,5 timmar, följt av lunch och avslutning av lägret. Under lägret hade vi även haft en fototävling där vi skulle ladda upp ett foto på Instagram med #scfbastad2017. Jag fick upp en bild son jag själv är nöjd med, men som jag nu efteråt tänker inte riktigt följde temat vi hade.

I går (måndag) var jag rätt behagligt mör och tog en återhämtningseftermiddag med bilbesiktning och genomgång av min nya film som ska laddas upp mot slutet av året. Måste säga redan nu att min vän, Philip har gjort ett fantastiskt jobb med redigeringen och jag kan knappt bärga mig. Håll utkik efter uppdateringar angående det på min Instagram!


Ha det bra så länge!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Cykel, foto, Idrott, Sport, Träning, Tävling

Nu är jag på väg hem efter att ha tävlat i Motala på evenemanget Vättern Bike Games. Fyra sektioner och tre varv, varav två sektioner var mestadels lastpallar, en var betong och stock samt en var kabeltrummor.

Jag kände redan från början på uppvärmningen att jag var rätt seg i kroppen och att det inte fungerade helt som jag ville. Det höll i sig hela tävlingen, trots att det blev lite bättre under andra halvan av tävlingen.

Kan inte riktigt förstå varför det var så i dag, men jag har som de flesta sådana dagar i bland..

Det blev dock en andraplats, som är okej!
Tyvärr hann vi inte stanna till prisutdelningen, då jag ska köra uppvisning i morgon och har en del att stå i tills dess.

Men ett stort tack till arrangörer och banbyggare för en bra tävling!

Likes

Comments

Cykel, foto, Idrott, Sport, Träning, Tävling

Nu har jag kommit hem från en hård helg i Danmark. I fredags körde jag och min far ner till Holbæk, där vi sov i en gymnastiksal med ett flertal andra. Billigt och bra.

På lördagen 11:00 startade första tävlingen. I hård vind kördes alla tre varv med fem sektioner. Likaså på söndagen, fast i regn. Jag slutade med silver båda dagarna. Okej placering, men jag behöver lösa en del med mitt tävlingssinne.

Efter tävlingen på lördagen körde vi en "team challenge" med ett annat poängsystem, där jag vann. Tar med mig den.

Allt som allt är jag som vanligt ganska nöjd, men inte mätt.


Next stop: Vättern Bike Games 7 oktober!

Likes

Comments

Cykel, foto, Idrott, Sport, Tävling, Resa

Nu skriver jag från Antwerpen i Belgien där årets sista världscup tar plats och snart är över. Jag och familjen anlände i fredags runt 16:00 och checkade in i vår lägenhet 300 meter från tävlingsplatsen. Klockan 10:00 i lördags startade jag och de åtta andra i min kvalgrupp. Sektionerna var svåra, men jag körde mitt bästa kval någonsin, då jag blev trea i min grupp med endast 14 prickar och blev därmed klar för att köra semifinal i dag 09:00!

Bild från uppvärmningen till kvalet

Men sektionerna på semifinalen var väldigt svåra och jag var inte i samma stabila form som under kvalet. Därtill krashade jag i tredje sektionen och satte mig på en sten som så gott som mosade ena sätesmuskeln... Det gjorde ordentligt ont resterande del av semin och påverkade en del..

Men jag gjorde ett par bra grejer som jag tar med mig och jag hamnade ändå på 21:a plats, vilket är helt ok. Men främst är jag nöjd med kvalet och det känns skönt att äntligen lyckas köra på min "riktiga nivå". Även om det bara varade en av två dagar.

Nu blåser vi hemåt och jag laddar inför tre tävlingar i danmark nästa helg!

Likes

Comments

Cykel, foto, Sport, Träning

I går körde jag det sista cykelpasset innan helgens världscup, som går i Antwerpen, Belgien. Det blev ett fint inomhuspass med mycket nötande av hopp till framhjul, krokningar och avslutade med lite kick.

"Fokus..."

Efter passet slipade jag fälgarna och bytte styrlindningen.

Så nu är hojen och jag redo för världscup!

Likes

Comments

Cykel, Idrott, Sport, Träning, foto

Hej på er!

I dag är det vila från fysisk träning, med mental träning och cykelmek på schemat i stället. Med det börjar uppladdningen inför årets sista världscup, som går i Antwerpen, Belgien nästa helg. Inför det går träningen på högvarv!

Bilden är från förra årets världscup i just Antwerpen. Där har finalcupen tagit plats de senaste åren.

Efter världscupen följer två helger till med tävlingar samt en uppvisning. Årets slutspurt, kan man säga.

Men nu ska jag slipa fälgar och byta däck så hojen är redo för mer träning i helgen!

Likes

Comments

Cykel, Idrott, Sport, Träning, film, foto

Jag brukar träna med min klubb Hawkhills i Laholm varje söndag. I dag kändes det riktigt bra, och jag fick med lite hopp till ett kort klipp som ligger på min Youtube nu.

Bra pass som sagt. Mycket matande, mycket viljestyrka och skönt att det inte regnade i dag. Passet slutade dock med att jag slog upp ett gammalt sår i höger knä med en pedal, samt att jag slet sönder en valk på höger pekfinger... Men inte gör det mig något!

Likes

Comments

Cykel, Idrott, Sport, Träning, film, foto

I går på lördagspasset hade jag med mig min trogne fotograf, Philip Bendiksen för att filma lite mer på vårt projekt.

tre timmars träning och filmning, varav 2 timmar i regn och vind. Det är då det räknas. Vi fick en del bra grejer, trots väder och hala stenar.

Här är en rätt fräck bild Philip fångade:

Nu har vi haft två inspelningar i Grimsholmen, utanför Falkenberg och vi ska ha två till i alla fall. En inspelning i street-miljö och en i skogen.

Snart kommer det!

Likes

Comments