Header
Sport, Idrott, Cykel, Cykeltrial, Träning

Nu har jag haft en period med väldigt mycket träning på farthopp. De har alltid varit en svaghet för mig, men nu börjar det allt bli lite ordning på dem.

Här om dagen slog det mig dock att jag verkligen behöver träna på så kallade 'gap' (att hoppa på längden). Så i dag stod gap till både fram- och bakhjul på schemat.

Till bakhjul fokuserar jag på att göra själva avstampet med bra teknik, där det ofta blir lite slarvigt.
Till framhjul ligger fokus på att lyfta cykeln rätt i luften innan landning, så att jag kan få viktfördelningen rätt och lyckas nita frambromsen utan glid.


Ett klipp med båda teknikerna ligger uppe på min Instagram.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sport, Idrott, Tävling, friidrott

Nu är jag hemma och har ätit efter dagens tävling i Arena Västerhavet. Det känns kul att jag vann höjdhoppet, där jag tog 168cm.

Jag hade gärna velat slå mitt rekord från åttånde klass på 172, men jag rev tyvärr ut mig på 171cm. Jag hade lätt kapacitet, men där var det slut helt enkelt.

I längden hoppade jag ca 470cm, vilket är helt okej. Jag vill över fem meter nästa gång, vilket inte blir några problem om jag bara lyckas stampa av ordentligt!

Här är två suddiga bilder från inhoppen, där jag saxar 140, har jag för mig.

Likes

Comments

Sport, Idrott, Träning, Tävling, foto, friidrott

Nu skriver jag från Arena Västerhavet i Falkenberg, där FIK i dag arrangerar Nyårshoppet, som är en öppen klubbtävling, kan man säga.

Här ska jag för första gången första tävla i höjd- och längdhopp, efter att ha tränat med FIK i knappa fyra veckor. Ska bli kul. Det är ju mest för skojs skull.

I skrivande stund tittar jag på barnklasserna och ska börja värma upp när som.

11:30 börjar män med höjden och 12:30 är det dags för längd. Jag skriver efteråt hur det gick. Nu ska jag studsa igång!

Likes

Comments

Cykel, Sport, Idrott, Träning, film, Cykeltrial

Damer och herrar, det är med glädje jag nu äntligen kan säga att min nya film 'Grimsholmen' är uppladdad och redo för er!

Efter dagens gympass åkte jag direkt till Philip för att få se slutprodukten av det vi (mest han...) jobbat på under sommaren.

Så här är den!

Det mesta av materialet filmades i Grimsholmen, som är ett litet kustområde utanför Falkenberg. Där är även små bitar från en uppvisning jag körde med Martin Kleivard i Åkulla i höst.

Jag vill främst ge en eloge till Philip Bendiksen, som med sin passion för filmskapande har knäckt fram möjligheter till denna godbit, när han har kunnat skrapa ihop tid.

Med det tackar jag för denna säsongen och ser fram emot 2018!

Likes

Comments

Cykel, film, Idrott, Styrketräning, Sport, Träning

Hej alla!
Länge sedan förra uppdateringen.

Nu närnar sig årets slut med stormsteg och julen där till. Utöver den härliga, sedvanliga julklappstressen och pynthypen innebär detta för mig mycket jobb med nästa års sponsringsamarbeten, uppvisningsutrustning och nya planer för 2018.

Alltså är det mycket kul på gång och jag längtar efter att se vad 2018 kommer ha att erbjuda inom uppvisningar, träning och tävling, men också utanför den karriären.

2018 kommer bli ett starkt år.

P.S. Snart släpps årets film, vilket jag blir helt fnittrig av att tänka på...


Likes

Comments

Cykel, film, foto, Idrott, Sport, Träning

Hej alla läsare!

Nu var det väldigt länge sedan jag uppdaterade här, vilket beror på att jag mest bara har tränat på och njutit av att ha lite rutiner efter ett tajt slut på min säsong.

Nu har jag dock haft en riktigt bra helg, spenderad i Båstad på Svenska Cykelförbundets Landslags- och utvecklingsläger. Här samlades för andra året i rad ungdomar och landslagscyklister från samtliga grenar för att träna tillsammans, gå på föreläsningar och få kontakt mellan grenarna.

Jag anlände på fredagskvällen, lagom till middagen och öppningen av lägre. Senare på kvällen, efter att ha tittat på trialfilmer med grabbarna, gick jag till mitt rum och snackade med min ena rumskamrat som var silvermedaljör i sin åldersklass i landsvägscykling och lärde mig mycket om grenen!

På lördagen började vi med ett frukostmöte med landslagskaptenen 07:30, där vi gick igenomlite om lägret. Två träningspass enligt schema blev det på lördagen; 2,5 timmar grenspecifik cykling på förmiddagen och en timmas ledd fysträning för samtliga grenar på stranden utanför hotellet på eftermiddagen. Sedan var jag och två vänner på hotellets gym senare på kvällen, där det blev lite lagom skön mängd med ryck och Bulgariska marklyft för mig.

Där emellan hade vi fullspäckat schema med föreläsningar av förbundets sponsorer samt angående inspiration, motivation, diskriminering och antidoping. Självfallet var det ett konstant ätande där emellan också!


På söndagen var det ännu ett pass med grenspecifik cykling i 2,5 timmar, följt av lunch och avslutning av lägret. Under lägret hade vi även haft en fototävling där vi skulle ladda upp ett foto på Instagram med #scfbastad2017. Jag fick upp en bild son jag själv är nöjd med, men som jag nu efteråt tänker inte riktigt följde temat vi hade.

I går (måndag) var jag rätt behagligt mör och tog en återhämtningseftermiddag med bilbesiktning och genomgång av min nya film som ska laddas upp mot slutet av året. Måste säga redan nu att min vän, Philip har gjort ett fantastiskt jobb med redigeringen och jag kan knappt bärga mig. Håll utkik efter uppdateringar angående det på min Instagram!


Ha det bra så länge!

Likes

Comments

Cykel, foto, Idrott, Sport, Träning, Tävling

Nu är jag på väg hem efter att ha tävlat i Motala på evenemanget Vättern Bike Games. Fyra sektioner och tre varv, varav två sektioner var mestadels lastpallar, en var betong och stock samt en var kabeltrummor.

Jag kände redan från början på uppvärmningen att jag var rätt seg i kroppen och att det inte fungerade helt som jag ville. Det höll i sig hela tävlingen, trots att det blev lite bättre under andra halvan av tävlingen.

Kan inte riktigt förstå varför det var så i dag, men jag har som de flesta sådana dagar i bland..

Det blev dock en andraplats, som är okej!
Tyvärr hann vi inte stanna till prisutdelningen, då jag ska köra uppvisning i morgon och har en del att stå i tills dess.

Men ett stort tack till arrangörer och banbyggare för en bra tävling!

Likes

Comments

Cykel, foto, Idrott, Sport, Träning, Tävling

Nu har jag kommit hem från en hård helg i Danmark. I fredags körde jag och min far ner till Holbæk, där vi sov i en gymnastiksal med ett flertal andra. Billigt och bra.

På lördagen 11:00 startade första tävlingen. I hård vind kördes alla tre varv med fem sektioner. Likaså på söndagen, fast i regn. Jag slutade med silver båda dagarna. Okej placering, men jag behöver lösa en del med mitt tävlingssinne.

Efter tävlingen på lördagen körde vi en "team challenge" med ett annat poängsystem, där jag vann. Tar med mig den.

Allt som allt är jag som vanligt ganska nöjd, men inte mätt.


Next stop: Vättern Bike Games 7 oktober!

Likes

Comments