Varför är det sån skillnad på äldreboende och LSS? Som ni vet har jag jobbat med både och, men herregud vilken skillnad.
Varför görs sån skillnad på vården i samma kommun? För vi vårdar ju ändå människor men med olika behov.
Vad är det som gör att äldreboende inte behöver betala tex avfallspåsar, toapapper, tvätt och sköljmedel mm?
Medans på LSS boende i samma kommun får stå för sånt här själva!
Jag menar dom som har funktionshinder kanske inte har kunnat arbeta ihop en pension, borde inte dom iallafall få samma som andra människor också.
För man ska väl inte göra skillnad på människor bara för att dom har en funktions nedsättning, dom är väl lika mycket värda som alla andra?
Läkar rond finns på äldreboende varje eller varannan vecka OM man vill träffa en, men vill man träffa en läkare inom LSS boende så får man ta sig ner till Vårdcentralen eller ringa Falck. (Kan ju va olika på olika ställe)
Beror ju säkert på vem man har handlat upp tjänster ifrån.
Samma med personlen, hade man elev på äldreboende så fick man pengar till avdelningen för det men det får man inte på LSS. (Vad jag hört)
Varför är det sån skillnad? Varför är man inte lika mycket värd?
Min egen känsla så känns det som att LSS ligger glömt och gömt någonstans långt in i en grotta, iallafall för dom äldre!

Alla är olika och olika är bra ❤


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

På Fredag blir det derby, Tågarp vs Teckomatorp/Svalöv. Ser fram emot det lika mycket som att jag inte gör det, derby ska vara kul och schysst spel inte massa bråk och skador. Tyvärr finns där vissa som hotat om att dom ska "plocka" folk och skada, är man en trogen fotbolls spelare då? Inte enligt mitt tycke! Min dotter vet inte om hon vill följa med och se matchen, hon är jätte orolig att något ska hända på planen eller henne. Sa till henne att det kommer inte hända något vi är vuxna människor som ska föregå med gott exempel, och inget kommer någonsin hända dig. Vi i laget är som en familj när det är fotboll och du tillhör den familjen så som alla spelares nära å kära, så du behöver INTE vara orolig! Sen tog hon upp från en av hennes matcher, hon spelade med F12 och då va där en tjej som sparkade efter Nicholes lag kamrat. Deras ledare plockade genast ut flickan och hon fick inte spela på några veckor, helt rätt tycker jag. Man kan ju undra vart dom lär sig sånt i från?! Beter man sig så så hoppas jag att ALLA ledare plockar ut sina spelare och visar att sånt beteende inte är acceptabelt inom fotbollen eller någon sport alls! Ja vi får se om hon tar mod till sig att följa med. Jag ser fram emot en trevlig och super bra match med schysst spel 😃 ⚽ 👍 Tagga tagga tagga

Likes

Comments

Jag kan sitta och titta på inlägg, snap mm när andra ser ut att har kul ihop.
Visst ibland blir man lite ledsen för att ingen bjuder med en, bara för att man inte super skallen av sig så kan man ju ändå ha roligt.
Sen kan det ju vara så att bara för man inte har någon partner så passar man inte heller in.
Men sen tänker jag, ä jag är väl för gammal för jag är ju mycke äldre än dom jag har i min omgivning.
Supa skallen av mig har jag gjort alldeles för många gånger och levt riktig jävul, så det känns som att jag har redan gått igenom allt det där och mycket till.
Absolut inget jag saknar och absolut mycket jag INTE är stolt över, men gjort är gjort och nu kan det bara bli bättre. Man kan väl säga att jag har levt ett ganska hårt liv innan jag fick min dotter, och det är väl tack vare henne att jag lever idag!
Jag är väl mer för att hitta på saker som man INTE behöver ha alkolhol i sig, typ roliga aktiviteter som Gokart, laserdom, paintball, höghöjdsbana, zipline (fastän jag har höjdskräck), bubble fotboll, ja massa såna saker.
Jag gillar att leva farligt och älskar att prova på nya saker, men vissa vill väl inte lägga pengar på sånt tyvärr! Finns ju rida på islandshästar en dag också.
Ja där finns hur mycket som helst om man bara vill, men det är ju alltid roligare att göra det några stycken.
Ja jag är en ensamvarg men det betyder inte att jag inte vill umgås eller hitta på roliga saker, sitta och dricka kaffe och göra korsord är inte min grej riktigt det i heller ;)

Likes

Comments

Asså jag vet inte vad som händer med våra magar, min och dotterns. Hon har ofta klödd med sin mage, magknip och nr 2. Så har missat en hel del i skolan pga det och utfrysning. Kan ju vara en nervös mage för det också! Själv trodde jag att jag blev matförgiftad för någon vecka sedan. Vaknade ca halv 5 i natt och hade magknip, illamående och kallsvettningar, fast det var som det va stopp från alla håll. Det är nästan lite jobbigare för då kan man inte göra nåt åt saken. I alla fall så var det bara att gå upp när klockan ringde 7, skulle på SBA utbildning då jag är brandombud på jobb. Fick ju springa på toa flera gånger innan jag gav mig i väg men inget hän de, helt svag i kroppen då jag inte våga äta eller dricka något. Inom Ica och handla någon yoggi men blev en Activia då där inte va något för laktos alls (dåligt). Vidare till utbildningen och kommer in, då har dom dukat upp värsta goda frukosten men våga ej äta. Satt och kämpa med att inte skita på mig inför flera chefer och personal från kl 8.30-15. Det var tufft, så när vi sluta va där en som hade väldigt bråttom hem till sin toa. Tar ändå ca 10min att köra den biten. Kan säga att det va en lättnad att komma hem. Har sovit en stund och trodde det var över, men har fortfarande magknip. Kanske dags att uppsöka läkaren för oss båda 2. Vilket skit snack det blev. Men klöddiga magar är ingen hit. Hoppas den är okej imorgon för då är det dags för Apt. Så idag hoppade jag över fotbollsträningen, vill inte det ska ske någon olycka där 💩

Ja förresten, ni som följer andra bloggar genom Blogkeen. Kan ni läsa allas inlägg? Jag får bara upp på vissa att jag ska uppdatera sidan, men ingen förändring där. Några tips?

Likes

Comments

Usch, jag vet inte vad som händer med mig?! Känner mig hängig, deprimerad, ensam och bortglömd. Det är en skit jobbig känsla, känner inte att jag vill prata med någon heller för jag vill inte besvära någon och vad ska jag prata om liksom. Jag är mycket bättre på att lyssna och ge råd till andra, än att prata om mig själva. Det är väl därför jag har bloggen så att jag kan skriva av mig, mycket lättare för då är det ingen som är tvingad att läsa! Det är inte det att jag inte har någon att prata med för det har jag. Jag vet faktiskt inte vad jag vill och inte vill, jag vet inte vad som händer och vad jag ska göra? Det är som ett stort svart hål som försöker dra ner mig hela tiden, men jag kämpar och kämpar och orkar jag inte kämpa så lägger jag mig för att sova. Jag är en väldigt omtänksam person som tänker på alla andra före mig själva, tänk om man skulle våga tänka på sig själv någon gång. Jag vet ju inte ens hur man ska slappna av bara så hur ska det gå? Varför är det så mycket lättare att säga att man mår bra när folk frågar en? Jo för då slipper man besvära någon som kanske egentligen inte vill lyssna, plus att man slipper berätta varför man inte mår bra!

Ja i alla fall så har jag den turen att jag alltid säger sanningen hur ont det än kan göra, lögner är det värsta jag vet!

Ps idag var det match 3-3 mot ett lag som kom från div 2 å vi som kommer från 4 an så tycker det va helt okej, ja tyvärr fick jag vila ryggen denna omgång också.

Imorgon laddar vi för tösens match med dom som är ett år äldre, Heja "KÅRIS"

Likes

Comments

När min kropp inte vill som jag vill så blir jag så ledsen och besviken på mig själva. Min rygg gick i sönder förra Torsdagen, tänkte ä det är ingen fara det går över så jag gick och jobbade ett 12 timmars pass för jag skulle ändå va ledig 2 dagar sen. Hinner vila upp min rygg tänkte jag, jobbade Måndag och Tisdag. Skulle handla till jobb och när jag ska lyfta upp varukorgen smäller det till i ryggen, lyckades hålla tårarna inne när jag står och ska betala och packa ner varorna. Tillbaka till jobb och lämna av varorna sen direkt ner till Vårdcentralen och fick en tid till läkaren en timme senare. Fick en injektion mot smärtan men hjälpte inte, vidare till Apoteket och hämta medicin. Där kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre, varje steg jag tog så krampa det i ryggen som drog i hop kroppen på mig så jag höll på att trilla ihop för varje steg jag tog.

Vänliga människor som erbjöd sig hjälp hela tiden men tackade nej då det inte fanns något dom kunde göra för att underlätta för mig, tyvärr. Kommer in i bilen och kan köra hem ögonen fylld av tårar. Väl hemma stoppar jag i mig medicinen och lägger mig för att vila. Tänkte att jag KANSKE kunde träna fotboll på kvällen (dum tanke) men det sket sig rejält! Hoppet fortfarande kvar på att jag kunde gå och jobba nästa dag och träna på Torsdagen men inget av det.

Riktigt jävla besviken på mig själva, vad är du för en jäkla kropp som inte lyssnar och lyder mig. Hur vågar du trotsa mig? Innerst inne så visste jag att det inte kommer bli någon fotboll alls denna vecka men ville inte erkänna det för mig själva. Jag brinner verkligen för fotbollen, skulle jag behöva välja mellan fotboll och choklad som jag ÄLSKAR så hade jag valt fotbollen alla dagar! Igår Torsdags blev min tös och kusinen hämtad av mormor och efter det låg jag bara och grät hela kvällen för jag insåg att det blir ingen serie premiär på Fredag (idag). Tog mig i alla fall upp och frostade av frysen för allt kändes bra i ryggen precis som det va ett mirakel, så höll på att skicka till min tränare att jag kan va med. Men nej det kom tillbaka igen.

Fick i alla fall tag i en plats så jag kunde åka med och heja på laget, men det var inte mitt lag jag såg på planen idag. Tror dom hade tagit en extra dag ledigt. Jag vet jag kan inte skylla på planen och domaren men fy fan vilken jävla skit plan och det är nog deras A plan, gräsplan blandat med grus, pinnar och en massa hålor och såg ut som cykel spår på vissa ställen. Jag är VÄLDIGT stolt över vår A plan i Svalöv kan jag säga utan att skämmas! Domaren missade lite här och där, typ en offside där två av deras spelare passar till varandra bakom vår målvakt som fick gå långt ut för att kunna göra något för att stoppa det. Nej det var absolut inte offside, måste va den nya regeln 😉 Många hands som han inte blåste på heller och en domar tavla till där deras målvakt ska göra inspark men deras spelare tar den innan den går utanför målområdet. Jaja jag är kanske gnällig men fotboll är på allvar när man i alla fall spelar om poäng!

Nog om detta nya tag till nästa match och jag HOPPAS att jag kan vara med då, ska till sjukgymnasten den 19/4 och hoppas på bra svar. Vårdcentralen säger att det är en kraftig inflammation i ischias nerven och sjukgymnasten (i telefonen) säger att det är ryggskott hm, jag själv tror på en gammal skada när jag skulle rädda en dam plus att jag varit sjukskriven 6månader och har inte kommit igång med kroppen på samma sätt. Vill bara tillbaka till jobb och mina knasiga kolleger, speciellt "Kazima" 😉 och fotbollen. Hoppas på att kunna jobba igen på Fredag egentligen på Torsdag men ska på Taktil utbildning då och röra andras fötter å fy fan, min värsta mardröm 😷

Varför tänker man ALLTID på massa saker man kan göra när man inte får? Som nu kunde jag ju måla klart eller ut och springa och just idag skulle jag vilja gå på bio när jag är barnledig till söndag men jag kan ju inte sitta och tyvärr har dom ingen ligg plats på bion och stå klarar jag typ 30 min sen är ryggen trött. Ja va fan ska jag göra änna till Söndag? Kan ju inte köra bil heller. Fick prata extra mycket i bilen idag så jag inte tänkte på smärtan när jag satt upp hela vägen till Skälderviken. Tack för att ni FICK stå ut med mig 😘

Nej en jäkla massa gnäll i detta inlägg, men jag blir så känslig när jag inte kan göra något åt situationen jag är van vid att alltid kunna göra det själv! Avskyr att vara så handlingsförlamad 💔 Jag har verkligen sorg i mitt hjärta just nu och är överkänslig på vad folk kan skriva och säga även om dom inte menar något illa eller till mig överhuvudtaget, och det är mitt stora minus just nu! Men jag kommer att komma tillbaka ännu starkare! 💪

Zmilla mår inte heller så bra pga sin cellgifts medicin, så hon får ligga på min mage ikväll och bli ompysslad. Usch känns som hennes tid närmar sig med storm steg 😢 💔

Likes

Comments

Ja tuff helg och den är inte slut inu. Började med akuten igår men syster sonen, han hade skadat sitt knä som han opererat för 3-4 år sedan. Så nu väntas en magnetröntgen då där va blod i vätskan från knäet. Satt där och vänta i 4 timmar. Sen va det hem och hämta tösen för att lämnas för övernattning hos kompisen, efter det blev jag bjuden på kina mat hos syrran och sonen. Stack hem vid 22 och blev rastlös så jag börja dammsuga, ja varför ska jag ta hänsyn när ingen annan gör det som va hemma?! La mig mid 23 och vaknade 01.00 med magsmärtor och illa mående, in på toa och det kom från både det ena och andra hållet. Tur jag har vask och toa sidan om varandra. Svetten forsade bokstavligt talat, trodde fan jag skulle dö. Höll på så en timme å visst fan skulle det bli stopp i vasken, det va rena mardrömmen. Som tur va hände det inte mer men va ändå orolig för att gå till jobb och jag skulle smittas, så ringde 1177. Dom trodde inte på smitta då det inte hänt mer, så mer troligt att det va maten men ingen av dom andra har känt av nåt. Sov lite till sen knata jag och hundarna bort till E & J som funderar på vilken hundras dom ska bestämma sig för, så dom har fördel att jag har ett "helt" pensionat 😉 En gång hund, alltid hund. Stack hem sen för att lämna skaran för att bege mig till jobb, fortfarande värk i magen och ingen mat hade jag vågat få ner. Idag börja jag till och med jobba full tid efter min sjukskrivning sedan den 15 augusti, så ett tufft 14-20.30 pass direkt och imorgon blir det tuffare 8-20.30. Men det kommer gå bra för där är inget stress bara umgås med dom boende och personalen. Chefen ringde i Fredags och frågade hur det kändes nu för att börja min fulla tid, kändes skönt att få det samtalet 😊 Jag känner mig verkligen redo för dom boende, stället och personalen som har tagit emot mig så bra plus chefen. Det är guld värt 👍 Magen känns fortfarande inte ok, våga äta först kl 18 ikväll och har fått behålla det. Hoppas att jag inte kommer upprepa natten i natt. Dags att krypa ner, Nichole ska iväg på fotbolls cup imorgon som jag tyvärr missar men huvudsaken hon kan vara med, snällt av hennes tränare som kommer och hämtar henne fastän vi inte bor i samma by. Underbara människor där med, jag har bara underbara människor runt mig nu dom andra har jag slängt! Å, imorgon har dom premiär med sina nya match kläder där det står deras efternamn på ryggen, hur grymt är inte det för en tjej i 10 års åldern och en så liten klubb. Rena lyxen ju! Nä sovgott.

Likes

Comments

Aldrig är man tillräcklig fastän det alltid är jag som är där när du är ledsen eller känner dig helt uppgiven!
Jag vet att alla som har barn har det så här nån gång i ert liv, men jag är en sån person som vill skriva och berätta för att det känns skönt för mig att få ut det!
Ja ni kanske tycker att jag lämnar ut min dotter men inget barn är problemlösa fastän vissa tror det om sina egna.
Jag älskar min dotter vad hon än hittar på och kommer alltid att göra det, hon är inte ett ängla barn alltid men jag kan iallafall erkänna det och hon också.

Just nu ikväll är jag väldigt irriterad på henne eller har varit det några dagar nu, hon är i det stadiet där man svarar emot hela tiden och ALLT är mitt fel även om det handlar om andra.
Nu ikväll blev det mitt fel för att hon inte har någon som sover över, hon har haft hela dagen på sig att fixa det men hon har väntat på svar från en person så då sprang tiden iväg.
Studie dag från skolan imorgon och jag ska iväg och jobba 2 1/2 timme så då ville hon ej va själva, för här ju absolut inga hundar 😒
Men det var ju inte samma sak, skulle jag ju fatta. Hon tyckte att vi skulle ringa kusinen 20.45, vilket jag tycker är försent att bestämma sånt då.
Så jag får INTE gå och jobba vilket jag tänker så klart göra ändå.

Innan idag skicka hon: kan du köpa kladdkaka och grädde. Svarade: Nej vi får hålla i pengarna lite nu, också får du äta riktig mat istället.
Ojojoj fick mig en radänga: Jag är hungrig och jag får ingen mat, det jag vill äta tycker du är för dyrt så jag får aldrig mat (Restaurang Basilika)
Problemet är att när vi handlar så finns INGET gott i hela affären, lite svårt att handla då och hon är VÄLDIGT kräsen.
Sen har man ju inte så fett med pengar när man varit sjukskriven heller, men det är slut med det på Lördag för då jobbar jag heltid igen. SKÖNT!

Förra veckan va iväg och handla kläder, skor och jacka till henne för ca 1500kr men det har hon glömt.
Sånt måste ju också handlas och kostar, så nu va det gnäll för att hon inte kan köpa godis för det är ju faktiskt helg imorgon.
Ikväll drog jag till och med in veckopengen tills hon mognar, hennes jobb är att tömma diskmaskinen så får hon 40kr varje Fredag.
Detta har inte gjorts på två gånger nu så sa till henne och till svar fick jag: Jag fick inget förra gången!
Nä det va för att du fick förskott, har du glömt det? Men inget svar på det.
Sa till henne att jag vill faktiskt bara lägga mig ner just nu och gråta, pga ditt sätt att du är otacksam och din attityd så säger hon: sälj mig då!
Ja vad svarar man på det?!

Ibland så känner man sig så värdelös som att man inte är tillräcklig, vad man än gör så räcker det inte.
Har det hänt något i skolan eller någon har varit elak så är det mitt fel, men i själva verket är det mitt jobb att ta detta då jag valt att bli mamma.
Det är egentligen jag som är henne BFF (Best Friends Forever) 😉 för det är ALLTID jag som kommer att vara där när hon blir sårad av kompisar eller pojkvän (inte allt för tidigt).
Man kommer få höra hur mycket skit man är en dag och nästa sekund (lite längre tid) är man den bästa mamman i världen! Ja det är bara att ta och se fram emot, många härliga år kvar tack gode gud.

Det är nog inte lätt att va ensam förälder men som tur är så vet jag inget om det eftersom vi har levt själv från början, och det är jag väldigt glad över 😉
Nichole är det bästa som hänt mig och vi har så klart många fler goda stunder än dåliga, men ikväll kände jag för att skriva om detta.

Så tycker ni synd om henne kan ni ju swisha den stackaren en liten godis peng 😝

Nu ska jag in och pussa på min sura unge 😘 ❤

Likes

Comments

Nu har jag äntligen gjort det, var och lämnade blod för första gången idag. Skulle gjort det 2013 men fick ej pga min yrsel. Trodde inte att jag skulle klara av det så lätt som jag gjorde idag, bra flöde så det tog 8 minuter. Hade räknat med 20 min typ. Fick välja gåva så det blev en mugg från Kosta Boda. Fick även lite fika innan och järn tabletter med mig då jag är 40 år 😒 Ett bandage som ska sitta på i 4 timmar så inte svullnad och blåmärken ska titta fram. Fick ett chatt meddelande om att Nicholes träning blev inställd så tänkte direkt, jippi jag kan träna idag. Men nej det fick jag absolut inte av dom då jag har förlorat en del vätska under blodgivningen så det sket sig! Ska också tillägga att jag är inte ett fan av nålar och blod, men sedan Frida blev sjuk och lämnade oss så har jag tänkt att kan jag hjälpa andra men innehåll från min kropp så ska jag göra det! Fy vad äckligt det lät, men ni fattar nog vad jag menar. Kan jag rädda liv så varför inte, en dag kanske det är jag eller Nichole eller någon annan jag bryr mig om som behöver hjälp.

Jag har skänkt mitt hår så dom kan göra peruk av det till Cancer sjuka .

Jag har gått med så jag kan lämna Blodstamceller

Jag har lämnat första blodet som blodgivare

Så idag blir det lugnt, och då måste det betyda att jag inte får dammsuga eller fixa med tvätt heller 😄

Likes

Comments

Sorry, men blir ändring på ett inlägg jag skrev om vad en kollega hade skrivit till mig. Denna person som folk trodde så gott om. Jo jag ska sjunka så lågt, för jag tycker ALLA ska veta! Fast dom flesta har redan själv räknat ut vem det va 😉 Detta beslutet tog jag i Fredags när jag fick en mycket fin present av några från mitt gamla jobb, vissa betyder väldigt mycket för mig andra inte ett SKIT! Det har dom själv fixat till för sig, men nu är jag fri från dom och är VÄLDIGT glad för det 😄 Fick en Lycka till present för nya jobbet och för att jag fyllt 40, som en annan avdelning fixat (inte min egen). Ni är guld värda och har alltid varit ❤ Dom flesta la en tjuga och Venus/Tellus där jag jobbat ansträngde sig verkligen med att lägga vars en 5a 😉 Det måste ha varit skit jobbigt, men jag va så snäll att jag lämna tillbaka deras pengar eftersom det verkar ha varit jobbigt för dom. Jag vill ändå va givmild och inte sätta någon i skiten, så att dom får lida för en femma. Jag har ett varmt hjärta så jag tänker alltid på alla andra och vill väl. Nej jag vill faktiskt inte ha ett skit med dom att göra, någonsin! Man vet ju vem i gruppen som styr allt. Fick även en bukett av Svalövs kommun tror jag att det var.

Vill även tacka den omtänksamma Karin Sjunnesson på facket i Svalöv för all hjälp jag har fått under denna jobbiga period och min underbara läkare Jan Dunfjäll, ni har verkligen ställt upp för mig till 110% och stått på min sida och även min "snacke doktor" Anette. Utan er hade jag inte varit där jag är nu. Och så klart laget som gjorde/gör så att man ville/vill träna när man mådde som sämst, ni dömde inte mig för att jag var sjukskriven. Jag älskar var och en av er för olika saker som ni tillför utan att ni behöver göra någon speciellt. Ett leende och en kram betyder mycket ❤

Nej nu ska jag sitta här och titta på min Maja lyckta som jag älskar och tänka på dom som betyder något där borta, ni kommer alltid ha en plats i mitt hjärta ❤ (Ni ser vart jag har vikit kortet) 😘 Just det jag ska tippa klart på sbk tipset också. Förresten, vi hade match igår och den vann vi med 5-2. Jag stod första halvlek och höll nollan och alla va super duktiga 👍⚽👊 Ja just det, fick ett samtal om mitt delegerings prov i Fredags. Jag hade ALLA RÄTT och hon sa: Det är så roligt att rätta ett sånt här prov som du gjort och du är en av få som svarat rätt på en av frågorna 😄 Kan tror att jag växte en hel meter 😉 Så en guld stjärna till mig🌟

Ps. Tänk efter RIKTIGT vem ni kan lita på och öppna er för, det är definitivt inte alltid den man tro!

Peace and Love 💋Likes

Comments