Tror ni kommer blir förvånade om mitt inlägg, för det ska handla om lite fotboll och det skriver jag ju så sällan om ;)
Läste ett fantastiskt inlägg på FB i gruppen Vad händer i Svalöv, lägger en bild här under så ni kan läsa själva.
Har fått godkänt för personen som skrivit det och personen som kommenterat, att lägga ut det och deras namn. Tycker ju att dom oxå ska hyllas för att dom tänker på det! Vet faktiskt inte om andra tänker så på det?!
Själv tänker jag inte på att vi ledare är där i vilket väder som för tjejerna vi tränar, det bara ligger i naturen för mig liksom. Vi har varit med om nästan storm, ös regn, snö och as kallt.
Men när man är så inne i det så tänker man inte på vädret bara man har rätt kläder, det blir ju fint så småningom eller så kommer man in i värmen till slut och det är ju BARA 1-1 1/2 timme man är ute. Ibland 3 timmar för mig själv då jag har min egen träning efter tösernas.

Samma med att man gör det gratis, att man lägger så mycke tid på att köra på matcher, lägga upp träningar för hur många spelare det blir, pappersarbete, Fogis, hålla koll på att bollarna är pumpade att match kläderna passar, dispenser är i sin ordning, ut med alla info till spelare och föräldrar. You name it!
Men inget av det gör mig något för jag älskar att göra detta och speciellt att se glädjen i tjejernas ögon! Även om min egen dotter inte skulle spela i laget så hade jag ändå gjort detta.

Spelar ju själv oxå som dom flesta vet, och nu börjar jag tänka på min tränare Henke hur mycket tid han lägger på oss damer och Agge å Christer.
OMG vi damer är ju lite mer krävande än mina tjejer som är födda mellan 05-07 ;) Mina tränare har ju oxå sina liv med familj som behöver deras tid, kan säga att jag beundrar dom för detta arbetet för jag vet själv hur det är och hur mycket tid man lägger där.
Men det är kärleken till fotbollen och framgångarna som triggar en till detta. Så jag är evigt tacksam till mina tränare och därför visar jag respekt till dom när jag är på fotbollen, ni är guld värda!

Med detta vill jag säga att FOTBOLL ÄR LIVET!

Ska inte glömma att tillägga att tjejerna som jag tränar och tjej/damerna jag tränar med gör ju det värt att komma varje gång oxå, glöm aldrig det!!!!!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Fixade så att jag kunde uträtta mitt ärende hos min läkare idag, då jag ansåg att det var viktigt! Tack för hjälpen ❤

Kommer dit sitter i korridoren och väntar på min underbara läkare att han ska kalla in mig, känner att jag börjar bli gråtig av mig men håller emot. Plötsligt så ringer det på akut ingången och det vara som ett jätte högt larm, in kommer ambulans personal med en bår. Absolut inget jätte akut så det va hur lugnt som helst. Min läkare kommer å vi går in i behandlingsrummet å då smäller det till riktigt. Vet inte vad som händer, jag bara bryter ihop. Gråter så jag inte får luft, svetten bara rinner av mig och jag blir jätte yr och får näsblod. Fy fan, det var en riktigt hemsk känsla! Han försöker lugna mig med att andas lugnt. Det va en riktig panikångest jag fick där och den vill jag inte vara med om fler gånger! Ni som har/haft ångest/panikångest vet vad jag pratar om, det är verkligen inte lätt att leva med i dagens samhälle! Tänk vad folk får drass med pga denna paniken, det räcker att någon tittar snett på en eller bara säger fel ord. Detta syns ju inte på utsidan, så folk kan ju inte veta om att man får sån panik!

Hemma i min säkra borg och håller om mina älsklingar, ni är mitt allt! 💛💙💜💗💚❤💓💙

Likes

Comments

Ångest och stress gör inte saken bättre. Tryck över bröstet, en klump i halsen, hjärtklappning, huvudvärk och mår illa hela tiden. Gillar inte alls att må så här och inte heller när jag blir stressad och får jätte ångest. Känns som jag ska få hjärtinfarkt hela tiden, hur nu det känns?! Tänk om Nichole vaknar upp en dag och jag inte lever, hemska tanke. Såg en artikel på FB igår http://www.newsner.com/kroppen-varnar-dig-1-manad-innan-hjartattacken-dolda-symptomen-alla-borde-kanna-till/om/smarta-knep blev ju inte lugnare av den precis. Har ju sån fruktansvärd döds ångest. Har aldrig brytt mig innan vad folk tycker å tänker, men när man mår så här gör man tyvärr det. Bara en konstig blick, skit snack eller en suck från någon räcker för att jag ska få ångest. Usch nej, nu fokuserar vi på annat.

Dags för fotbolls träning, där glömmer jag bort allt annat runtom kring och bara mår bra! Men det är väl fel av mig att känna så!!!!!

Likes

Comments


Om ni inte viste det innan så ÄLSKAR jag fotboll, speciellt att spela det "live" och att leda små tjejerna som jag tränar. Jag verkligen älskar det, fastän jag inte är en stjärna på det men gör alltid mitt bästa! Känns som att jag lever för det och för tjej fotboll, jag gör verkligen allt för att det ska leva vidare. Tyvärr finns det ju inte så många tjejlag som kill lag så därför tycker jag det är viktigt att hålla igång det, blir ju trist annars för det finns så många tjejer och kvinnor med grymma talanger. Älskar att kolla på damfotboll, som jag sagt innan så ligger inte tjejerna ner och kvider på planen som killar/herrar. Får man en smäll så OFTAST reser vi oss upp och spelar vidare direkt. Tjej/dam fotbollen uppskattas för lite! Har iaf suttit vid datorn i 2 timmar och letat upp klubbar i närheten som har tjej lag som är födda -02, -05, -06 så att tjejerna kan få spela i Svalövs cupen, så det blev utskick till 65 klubbar som hade detta.

Länkar inbjudan här nedan om någon skulle titta förbi.

http://www.laget.se/svalovbk/news/4726436/SBK-cupen

Likes

Comments


Är sååååå stolt över denna underbara tös, ååååå vad jag älskar henne. Idag gjorde hon något så otroligt vågligt! Vi var på Väla för hon skulle handla en handväska för sina egna pengar. Vi går in på H&M för att kolla och där står hennes riktiga Farmor i en av kassorna. Vi visste ju att hon jobbade där. Nichole tittar på henne och sen går vi och kollar vidare. När vi ska gå ut därifrån säger hon: Mamma, jag vill säga hej till henne. Ok säger jag, så vi går fram och hälsar. Hon blev rätt chockad kan jag säga men samtidigt glad. Vi står nog och pratar 15-20 min och dom står och studerar varandra från topp till tå, det var riktigt roligt att se faktiskt. Dom bytade nummer med varandra och Nichole gick därifrån med ett leende på läpparna. Ska berätta för er att Nichole har inte haft någon kontakt med sin farmor eller farfar någonsin pga hennes pappa har inte tillåtit dom att ha det. Men det är hans sätt att sköta saker 👎 Men jag är så lycklig att hon bara är min, min alldeles egna tös! ❤

Likes

Comments


Keyla, Kozzan och Zmilla. Min underbar tjejliga ❤


Frida och Fiona, 2 gangstrar. Gubben 🐱 och Zally monster 🐺 fastnar inte på bild 😘


Idag har jag inte bara spenderat min dag i sängen. Har varit hos min sjukgymnast och fått lite akupunktur, känns bra i arm, axel och nacken. Hoppas det håller i sig några dagar nu. Mina dagar spenderas mest i sängen, på fm sover jag och em blir det serier och umgås med min tös. Nicholes träning ⚽ på kvällen då vi själv har uppehåll 2 veckor, men den är slut nästa vecka ÄNTLIGEN 👍 OMG såg idag att mina svarta hårstrån har kommit IGEN, jag får inte gråa hår 👳

Imorgon är det helg, inte för att det spelar någon roll. Ska till min arbetsterapeut med mitt finger, det har börjat värka mer i det nu. Tur man har frikort nu när man blivit stammis på Vårdcentralen 😢


Nä, om jag skulle orka resa på mig och byta batteri i fjärrkontrollen. Har inte haft tvn igång på 3 dagar för jag har ej pallat byta, är man trött då 😏 Tur jag haft datorn. Nä sovgott på er.

Likes

Comments


Jag hatar verkligen att bara ligga här och inte orka någonting, får sån ångest av att inte kunna göra det jag vill göra. Å inte blir det bättre av att det är en vecka kvar av uppehållet från fotbollen, det är ju det som gör att jag kommer iväg. Tänker även på en i familjen som inte heller mår bra, men min ork fixar inte det för oss båda fastän jag vill. Känns som att där inte finns något att vara glad för längre, men det är väl så här det är att vara utbränd och ha ångest. Jag gillar ju inte att skynda långsamt precis!

Såg ett inlägg som jag tyckte va viktigt att folk ska tänka på, funkar tyvärr inte att länka det så har kopierat det. Nu betyder detta inte att jag har självmordstankar men det andra stämmer in ganska bra på mig.

Enligt WHO (Världshälsoorganisationen) lider över 350 miljoner människor i världen av depression. Sannolikheten att någon i din närhet är drabbad är alltså ganska hög. Men fortfarande är depression en sjukdom som vi inte gärna talar om. Därför är det väldigt viktigt att du har koll på det här.

1. Det syns inte alltid utanpÅ

Att vara deprimerad behöver inte innebära att man låser in sig i sitt rum och har noll kontakt med omvärlden. Många som lider av depression är väldigt skickliga på att dölja det från andra. En person som fungerar väl i samhället kan i själva verket må fruktansvärt dåligt.

depression-kristian-nygard

Foto: Kristian Nygård

2. Man blir otroligt trÖtt

Den som är deprimerad har ofta väldigt lite ork. Att konstant dölja sitt psykiska tillstånd inför kollegor och vänner är otroligt energikrävande, trots att man kanske sover mer än man brukar. Men det är sällan man känner sig utvilad, eftersom depression kan orsaka sömnstörningar med flera uppvaknanden per natt.

depression

Via: Giphy

3. Allt är en kamp

Att ligga i sängen hela dagen betyder inte att man är lat. För en deprimerad person kan vardagliga sysslor som att gå upp på morgonen eller ta en dusch kännas som oövervinneliga hinder. Skuldbelägg därför inte din vän när hen inte orkar hitta på något. Glöm inte bort att depression är en sjukdom – inte en ursäkt.

isbjorn 2

Via: Giphy

4. Depression är mer än att bara vara ledsen

En vanlig missuppfattning är att depression betyder att man är ledsen. Punkt slut. Det är visserligen en del av sjukdomen, men depression täcker ett brett spektrum av känslor. I perioder känner många ingenting alls. Man är avtrubbad, helt enkelt.

depression-4 2

Foto: Anna Borges

5. Det går inte att bara ”rycka upp sig”

Skulle du be någon som precis amputerat ett ben att börja gå igen? Nä. Samma sak gäller vid depression. Att uppmana en drabbad att sluta vara deprimerad och rycka upp sig skapar bara skuldkänslor och ångest. Det är viktigt att inte förminska din väns känslor, även om det inte finns något särskilt skäl till varför hen mår dåligt.

depression-2

Foto: Robot Hugs

6. En bra dag betyder inte att man är botad

Att din vän verkar glad och uppåt innebär INTE att depressionen har försvunnit. För många går sjukdomen i perioder – vissa dagar är bättre än andra.

7. Deprimerade personer är inte själviska

Bara för att man är deprimerad betyder det inte att man slutat bry sig om andra. Tvärt om. Deprimerade personer vet hur det är att vara på botten – och det sista man vill är att någon annan ska må lika dåligt.

robin-williams

8. Ta ALLTID självmordstankar på allvar

Avfärda aldrig din väns självmordstankar. Det är ofta ett sätt att be om hjälp från omgivningen och behöver inte innebära att personen faktiskt vill ta sitt liv. Men det är viktigt att ta det på allvar och prata om det.

hugs 2

Via: Pinterest

9. Deprimerade personer är inte svaga

Tvärt emot vad många tror så är deprimerade personer vare sig trasiga eller svaga. Att ta sig ur en depression och söka efter lösningar och svar i själens mörkaste vrår kräver en enorm viljestyrka.

freud

10. Det beror inte på dig

För många som lever i en nära relation med någon som är deprimerad uppstår ofta en känsla av hjälplöshet. Vad gör jag för fel? Varför hjälper ingenting? Du måste förstå att det inte handlar om dig. Det är ingen som kräver att DU ska få din vän att tillfriskna. Det viktigaste är att finnas där. Bokstavligt talat. Håll din vän sällskap. Din närvaro gör skillnad!

kattkram

Likes

Comments


I natt tror jag att jag hade påhälsning av en liten ängel. Det va så tydligt men ändå så vågade jag inte tro på det, trodde först att jag inbilla mig. Brukar ju inte tro på sånt här med spöken och andar, men det är inte första gången jag får påhälsning mitt i natten.

Denna natten blev det helt kallt och jag frös riktigt, kände att någon satte sig på min säng kant. Tog bak handen för att känna eftersom katten brukar lägga sig där, men där va ingen. Vände mig om för att se men kunde inte se något eller någon. Vände mig om för att sova och drog på mig täcket eftersom det va as kallt. Kände fortfarande att där satt någon, tittade en 3-4 ggr men fortfarande ingen. Då kom en doft som jag så väl känner igen, den kom flera gånger. Det va parfymen One Direction, Nichole har en sådan men hon sov borta i natt och brukar inte använda den. Undra om det kan ha varit lilla Fridisen, Frida alltså. Det var i alla fall min första tanke i natt. Hälsade henne välkommen sen måste jag ha somnat.

Jag har haft 2 såna nätter med Morfar och Farmor också precis efter dom lämnade oss, känt den kylan, en doft som påmint om dom och att någon suttit hos mig. Det är lite läskigt först men sedan en trygghet. Jag kanske tror på det lite ändå. Ja mina tankar finns hos er och kommer alltid att göra 💜💙❤

Måste även tillägga en sak som inte har med detta att göra. När jag skriver på min blogg, Facebook eller Instagram så får folk för sig en massa och tolkar det på olika sätt. Vi tolkar inte saker på samma sätt, så fråga mig istället för att gå runt och tro en massa! Det gör jag när jag undrar! Som tex mitt förra inlägg om Målvakter, det handlade allmänt om målvakter inte om att inte mitt eget lag inte gav målvakter beröm. Jag älskar mitt lag och dom är fantastiska på att stötta mig i målet, som spelare och privat!

Likes

Comments

Har ofta tänkt på det här med målvakter, varför hyllas dom så lite? Oftast är det bara dom som gör målen som man tycker är wow, men resten av laget då?
Och målvakter som räddar? Ja det är wow för stunden sen är det glömt.
Vissa målskyttar är ju bra som kan placera och driva själva, men oftast så är det ju laget som hjälper till så att bollen kommer fram där.

Och tänk då på målvakten som är så utsatt, stå där helt själv i det stora målet. Inte helt själv men nästan. Eller när någon kommer fri själv med målvakten, inte det lättaste kan jag säga.
Ute på planen är man ju oftast fler mot en. Missar man målet som en spelare får man nog inte skuld känslor, men släpper man in ett mål som målvakt känns det skit rent ut sagt!

Jag själv står i mål ibland men spelar också ute och jag kan säga att jag är ganska duktig på att beröma både spelare och målis, jag tycker det är jätte viktigt att man får höra det.
Jag själv känner mig som en ensam spelare när jag står i målet man är liksom "utanför" om ni förstår vad jag menar. Men sen vågar jag stå i målet pga jag har några fantastiska backar och ett kanon lag som hjälper mig!

Nu är detta min egen syn på hur andra lag är mot sina målvakter också. Nu sista träningen när jag stod i mål så peppa jag mig själva och gav mig beröm, jag behöver också höra när jag gör något bra. För nån gång gör jag det 😉 BRA ALEX

Nu när jag kolla runder på FB så dök det upp att Hope Solo kan va på väg till Sverige 😜
Asså jag blev så glad, hon e ju så jäkla bra! Jag skiter i vad hon sa till Svenskarna under OS, det var ju deras ända chans att "fega" för att komma vidare.
Vi alla har väl varit arga å sagt dumma saker och jag kan förstå att man säger ännu värre saker under ett OS, det är ju liksom JÄTTE viktigt att vinna.
Men jag tyckte det var jävligt löjligt att stänga av henne för det, men nu var det fler saker som hade hänt sedan innan. Men det är ju bra för Rosengård om hon nu kommer dit, ååååå vad jag önskar det!
Nä mer hyllningar för målvakter!

Och en sak till
VI SKA SPELA I 3AN 2017😉 ⚽ (laget iaf)

Likes

Comments

D e sånt här som gör folk ännu sjukare. När man e sjukskriven vilket man INTE kan hjälpa så vill man inte höra en massa skit! Jag lova, man mår inte bättre av det och man kommer definitivt inte tebax snabbare för det. Jag har liksom redan ångest för situationen, å inte fan blir d bättre av att höra skit. Det har liksom kommit fram till mig att "folk" bryr sig för mycket om att jag orkar med fotbollen när jag e sjukskriven, vf inte ta det med mig sj då?! Jag älskar min fotboll och känner mig hemma när jag e med laget, jag känner en speciell glädje att bara få va där. Vf kan inte bara folk låta mig ha den glädjen? Nej d e nog meningen att man ska ligga i sängen 24/7 när man e sjukskriven för det gör ju saken bättre! Men jag har tillåtelse av min läkare att jag ska fortsatta med min fotboll om det gör mig glad! Sluta å lägg er i andras liv för ni vet inte allt som händer och sker, å ta tag i ert eget istället!

Nu ska jag iaf snart iväg å träna FOTBOLL!!!!!

Likes

Comments