Va LÄNGE sedan jag skrev, men som sagt jag skriver när jag verkligen känner att jag vill ut med något!

Det gör så ont i mitt mamma hjärta att se min dotter ledsen och sårad på många olika sätt. Som idag kom hon hem och var jätte ledsen för att hon har en "liten" cykel. För folk på skolan retar henne för det, det finns olika längder på folk om ni inte har lagt märke till det! Tror ni att hon tycker det är roligt att höra hela tiden att hon är kort???? Hur roligt hade ni tyckt det var att höra att du är lång, tjock, smal, fattig mm alltid? Varför kan man inte bara få vara barn?

Hon vill ha en vuxen cykel, hon har fått låna min men får absolut inte cykla med den ute i trafiken då hon inte når ner och det känner jag inte är säkert! En "tonårs cykel" hade varit lämpligare men den är väl oxå för liten i andras ögon! Barn tänker inte på konsekvenserna bara på att man ska HA! Samma med att hon BARA har en Iphone 4, ja men snälla älskling jag har inte råd att köpa så dyra saker och jag vill inte gå och betala på en sådan sak hur länge som helst och jag har ingen firma som jag kan ta det på. Varför ska alla barn vara så prylgalna? Jo för att föräldrarna gör dom till det, sluta att ge era barn allt dom vill ha. Hur ska dom klara av det sen när dom blir äldre, ni kan inte bara ge dom allt det är inte det som är kärlek. Ja för stunden kanske! Min dotter får jobba för sina saker, som att hjälpa till i hemmet och med hundarna.

Jag är inte rik, jag behöver också en telefon då jag har fått låna av min pappa. Jag har en bil på parkeringen som inte går att köra då turbon har lagt av, den är inte det senaste (99) men jag älskar den när den fungerar och det är min första bil. Jag har en cykel från Biltema som kostade 1000kr. Jag behöver inga märkeskläder, jag nöjer mig med vad jag kan köpa för MINA egna pengar. Inte fan blir man lyckligare för att man har dyra fina saker, å inte ens håller det längre heller. Jag föddes absolut inte med en silversked i munnen och det gjorde inte min dotter heller. Jag är gladare för att vi föddes med ett hjärta av guld och bryr oss om andra istället! 💗

Tänk på att det kanske inte alla som har det gott ställt och kanske vänder på vart ända krona för att få det att fungera, jag kan erkänna att jag är en av dom. Men jag är stolt att jag klarar mig, fastän jag lever själv med min dotter. Vilket jag inte ser som negativt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland skäms man för att man jobbar i vården, men man får tänka att man finns där för dom boende/patient/brukare mm som en stöttepelare istället! Det gör så fruktansvärt ont i ens hjärta och mår så jävla dåligt när man läser sånt här. Hade folk gjort så här mot sina egna nära å kära, eller tillåtit att andra gjorde så mot deras egna? Hänt mycket i vår kommun på så kort tid nu, vad händer och VARFÖR händer det? 😢

https://www.hd.se/2017-05-05/personal-stal-fran-funktionsnedsatt-under-flera-ar

https://www.hd.se/2017-07-12/kvinna-pa-boende-fick-underlivet-rakat

https://www.hd.se/2017-07-14/skoterska-slog-tillbaka-mot-patient

Likes

Comments

Allt på en och samma gång, och detta ska va min semester. Det är därför jag INTE vill ha semester, jag fixar inte att ha uppehåll från jobb eller fotbollen. Jag mår inte bra av det! Sjukt irriterad för hur folk behandlar andra, man måste själv tänka längre än näsan räcker. Man behandlar folk så som man själv vill bli behandlad! Vart har mänskligheten tagit vägen? Tänk på hur ni själv vill bli behandlade! Jag tänker hellre på andra än mig själv, att dom ska ha det bästa. Sen är jag en som säger vad jag tycker och tänker varför smussla med det, ser inget nöje med det! Kan låta hårt ibland men bättre det än att slicka röv jämt! STÅ PÅ EGNA BEN FÖR HELVETE OCH VISA LITE STAKE!

Ja iaf så har jag fått va ifrån fotbollen 2 veckor igen och nu är det uppehåll, ryggen smällde IGEN! Starkare mediciner så jag känner mig drogad hela jävla tiden och huvudet snurrar som en jojo. Måtte det va bra snart igen, vågar ju knappt hosta för det kan ju hugga till i ryggen. Nej det va inte fotbollen denna gången heller som paja ryggen. Ja, vad ska vi säga om fotbollen? Det har väl inte gått så bra för oss i serien, jävla otur som vanligt alltid mål i sista minuten/minuterna till andra lagen så resultat: Oavgjort. Som en annan ledare i ett annat lag beskrev: TSK/Svalöv är mycket bättre än vad tabelläget visar! Jaja vi får ta nya tag efter uppehållet! Nu har jag hunnit skada min fot med, va irriterad och skulle slänga borsten i golvet men träffade rätt över stor tån och fotryggen. Karma säger jag. Tur jag redan går på smärtstillande.

En sak till som jag blir sjukt irriterad över är att "någon" av mina gamla arbetskollegor frågar mina nya kollegor och vänner saker om mig. Om man nu är så jävla nyfiken så fråga mig själva! Skickade iaf ett mail till denna person: Hej. Vill du nu veta något om mig så kan du fråga mig själva och inte mina vänner eller arbetskollegor! Jag går inte och frågar saker om dig till andra, om jag nu skulle vilja veta något! / Zandra

En tråkig sorg i mitt hjärta har nog börjat närma sig, tror det snart är dags för Zmilla att somna in. Då hon har börjar klia sig så pälsen ramlar av, det är troligtvis hennes mediciner som gör det. Men ska vi forska i det så får hon sluta med alla mediciner och då kommer det gå fort. Det gör så ont i mitt hjärta för hon är pigg, leker, äter, dricker och allt mys. Det är det som gör så jäkla ont att min lilla prinsessa inte har så lång tid kvar. Har väl själv insett nu att det nog är dags för hennes skull. Hon mår ok, men det är klådan som är till mycket besvär för henne och det vill jag inte att hon ska ha. Denna jävla skit cancern kan dra åt helvete! JAG HATAR DIG, FATTA DET!!!!! Nu ska jag bara samla ihop till hennes egna kremering för jag vill bara ha henne och ingen annan. Hon ska stå här hemma i en urna sidan om Linus (min första hund).

I allt detta elände så har jag skaffat nästan en likadan Zmilla som heter Elle, för vår och Kozzans skull. Hon kommer ju inte va Zmilla för hon är min Prinsessa. Detta kommer bli tufft, men det vet jag varje gång jag skaffar ett djur. Att man aldrig lär sig. Elle är 2 år och en riktig gullegris på 2.4 kg som kommer bli 110kg kärlek, precis som alla våra andra familjemedlemmar.

Nu har jag denna veckan kvar av semestern, känns som den mest varit skit tyvärr. Så nu hoppas jag på att dotterns fotbolls cup kommer bli rolig för oss båda.

SEMESTER 2018, håll dig borta från mig tack!

Likes

Comments

Varför är det sån skillnad på äldreboende och LSS? Som ni vet har jag jobbat med både och, men herregud vilken skillnad.
Varför görs sån skillnad på vården i samma kommun? För vi vårdar ju ändå människor men med olika behov.
Vad är det som gör att äldreboende inte behöver betala tex avfallspåsar, toapapper, tvätt och sköljmedel mm?
Medans på LSS boende i samma kommun får stå för sånt här själva!
Jag menar dom som har funktionshinder kanske inte har kunnat arbeta ihop en pension, borde inte dom iallafall få samma som andra människor också.
För man ska väl inte göra skillnad på människor bara för att dom har en funktions nedsättning, dom är väl lika mycket värda som alla andra?
Läkar rond finns på äldreboende varje eller varannan vecka OM man vill träffa en, men vill man träffa en läkare inom LSS boende så får man ta sig ner till Vårdcentralen eller ringa Falck. (Kan ju va olika på olika ställe)
Beror ju säkert på vem man har handlat upp tjänster ifrån.
Samma med personlen, hade man elev på äldreboende så fick man pengar till avdelningen för det men det får man inte på LSS. (Vad jag hört)
Varför är det sån skillnad? Varför är man inte lika mycket värd?
Min egen känsla så känns det som att LSS ligger glömt och gömt någonstans långt in i en grotta, iallafall för dom äldre!

Alla är olika och olika är bra ❤


Likes

Comments

På Fredag blir det derby, Tågarp vs Teckomatorp/Svalöv. Ser fram emot det lika mycket som att jag inte gör det, derby ska vara kul och schysst spel inte massa bråk och skador. Tyvärr finns där vissa som hotat om att dom ska "plocka" folk och skada, är man en trogen fotbolls spelare då? Inte enligt mitt tycke! Min dotter vet inte om hon vill följa med och se matchen, hon är jätte orolig att något ska hända på planen eller henne. Sa till henne att det kommer inte hända något vi är vuxna människor som ska föregå med gott exempel, och inget kommer någonsin hända dig. Vi i laget är som en familj när det är fotboll och du tillhör den familjen så som alla spelares nära å kära, så du behöver INTE vara orolig! Sen tog hon upp från en av hennes matcher, hon spelade med F12 och då va där en tjej som sparkade efter Nicholes lag kamrat. Deras ledare plockade genast ut flickan och hon fick inte spela på några veckor, helt rätt tycker jag. Man kan ju undra vart dom lär sig sånt i från?! Beter man sig så så hoppas jag att ALLA ledare plockar ut sina spelare och visar att sånt beteende inte är acceptabelt inom fotbollen eller någon sport alls! Ja vi får se om hon tar mod till sig att följa med. Jag ser fram emot en trevlig och super bra match med schysst spel 😃 ⚽ 👍 Tagga tagga tagga

Likes

Comments

Jag kan sitta och titta på inlägg, snap mm när andra ser ut att har kul ihop.
Visst ibland blir man lite ledsen för att ingen bjuder med en, bara för att man inte super skallen av sig så kan man ju ändå ha roligt.
Sen kan det ju vara så att bara för man inte har någon partner så passar man inte heller in.
Men sen tänker jag, ä jag är väl för gammal för jag är ju mycke äldre än dom jag har i min omgivning.
Supa skallen av mig har jag gjort alldeles för många gånger och levt riktig jävul, så det känns som att jag har redan gått igenom allt det där och mycket till.
Absolut inget jag saknar och absolut mycket jag INTE är stolt över, men gjort är gjort och nu kan det bara bli bättre. Man kan väl säga att jag har levt ett ganska hårt liv innan jag fick min dotter, och det är väl tack vare henne att jag lever idag!
Jag är väl mer för att hitta på saker som man INTE behöver ha alkolhol i sig, typ roliga aktiviteter som Gokart, laserdom, paintball, höghöjdsbana, zipline (fastän jag har höjdskräck), bubble fotboll, ja massa såna saker.
Jag gillar att leva farligt och älskar att prova på nya saker, men vissa vill väl inte lägga pengar på sånt tyvärr! Finns ju rida på islandshästar en dag också.
Ja där finns hur mycket som helst om man bara vill, men det är ju alltid roligare att göra det några stycken.
Ja jag är en ensamvarg men det betyder inte att jag inte vill umgås eller hitta på roliga saker, sitta och dricka kaffe och göra korsord är inte min grej riktigt det i heller ;)

Likes

Comments

Asså jag vet inte vad som händer med våra magar, min och dotterns. Hon har ofta klödd med sin mage, magknip och nr 2. Så har missat en hel del i skolan pga det och utfrysning. Kan ju vara en nervös mage för det också! Själv trodde jag att jag blev matförgiftad för någon vecka sedan. Vaknade ca halv 5 i natt och hade magknip, illamående och kallsvettningar, fast det var som det va stopp från alla håll. Det är nästan lite jobbigare för då kan man inte göra nåt åt saken. I alla fall så var det bara att gå upp när klockan ringde 7, skulle på SBA utbildning då jag är brandombud på jobb. Fick ju springa på toa flera gånger innan jag gav mig i väg men inget hän de, helt svag i kroppen då jag inte våga äta eller dricka något. Inom Ica och handla någon yoggi men blev en Activia då där inte va något för laktos alls (dåligt). Vidare till utbildningen och kommer in, då har dom dukat upp värsta goda frukosten men våga ej äta. Satt och kämpa med att inte skita på mig inför flera chefer och personal från kl 8.30-15. Det var tufft, så när vi sluta va där en som hade väldigt bråttom hem till sin toa. Tar ändå ca 10min att köra den biten. Kan säga att det va en lättnad att komma hem. Har sovit en stund och trodde det var över, men har fortfarande magknip. Kanske dags att uppsöka läkaren för oss båda 2. Vilket skit snack det blev. Men klöddiga magar är ingen hit. Hoppas den är okej imorgon för då är det dags för Apt. Så idag hoppade jag över fotbollsträningen, vill inte det ska ske någon olycka där 💩

Ja förresten, ni som följer andra bloggar genom Blogkeen. Kan ni läsa allas inlägg? Jag får bara upp på vissa att jag ska uppdatera sidan, men ingen förändring där. Några tips?

Likes

Comments

Usch, jag vet inte vad som händer med mig?! Känner mig hängig, deprimerad, ensam och bortglömd. Det är en skit jobbig känsla, känner inte att jag vill prata med någon heller för jag vill inte besvära någon och vad ska jag prata om liksom. Jag är mycket bättre på att lyssna och ge råd till andra, än att prata om mig själva. Det är väl därför jag har bloggen så att jag kan skriva av mig, mycket lättare för då är det ingen som är tvingad att läsa! Det är inte det att jag inte har någon att prata med för det har jag. Jag vet faktiskt inte vad jag vill och inte vill, jag vet inte vad som händer och vad jag ska göra? Det är som ett stort svart hål som försöker dra ner mig hela tiden, men jag kämpar och kämpar och orkar jag inte kämpa så lägger jag mig för att sova. Jag är en väldigt omtänksam person som tänker på alla andra före mig själva, tänk om man skulle våga tänka på sig själv någon gång. Jag vet ju inte ens hur man ska slappna av bara så hur ska det gå? Varför är det så mycket lättare att säga att man mår bra när folk frågar en? Jo för då slipper man besvära någon som kanske egentligen inte vill lyssna, plus att man slipper berätta varför man inte mår bra!

Ja i alla fall så har jag den turen att jag alltid säger sanningen hur ont det än kan göra, lögner är det värsta jag vet!

Ps idag var det match 3-3 mot ett lag som kom från div 2 å vi som kommer från 4 an så tycker det va helt okej, ja tyvärr fick jag vila ryggen denna omgång också.

Imorgon laddar vi för tösens match med dom som är ett år äldre, Heja "KÅRIS"

Likes

Comments

När min kropp inte vill som jag vill så blir jag så ledsen och besviken på mig själva. Min rygg gick i sönder förra Torsdagen, tänkte ä det är ingen fara det går över så jag gick och jobbade ett 12 timmars pass för jag skulle ändå va ledig 2 dagar sen. Hinner vila upp min rygg tänkte jag, jobbade Måndag och Tisdag. Skulle handla till jobb och när jag ska lyfta upp varukorgen smäller det till i ryggen, lyckades hålla tårarna inne när jag står och ska betala och packa ner varorna. Tillbaka till jobb och lämna av varorna sen direkt ner till Vårdcentralen och fick en tid till läkaren en timme senare. Fick en injektion mot smärtan men hjälpte inte, vidare till Apoteket och hämta medicin. Där kunde jag inte hålla tillbaka tårarna längre, varje steg jag tog så krampa det i ryggen som drog i hop kroppen på mig så jag höll på att trilla ihop för varje steg jag tog.

Vänliga människor som erbjöd sig hjälp hela tiden men tackade nej då det inte fanns något dom kunde göra för att underlätta för mig, tyvärr. Kommer in i bilen och kan köra hem ögonen fylld av tårar. Väl hemma stoppar jag i mig medicinen och lägger mig för att vila. Tänkte att jag KANSKE kunde träna fotboll på kvällen (dum tanke) men det sket sig rejält! Hoppet fortfarande kvar på att jag kunde gå och jobba nästa dag och träna på Torsdagen men inget av det.

Riktigt jävla besviken på mig själva, vad är du för en jäkla kropp som inte lyssnar och lyder mig. Hur vågar du trotsa mig? Innerst inne så visste jag att det inte kommer bli någon fotboll alls denna vecka men ville inte erkänna det för mig själva. Jag brinner verkligen för fotbollen, skulle jag behöva välja mellan fotboll och choklad som jag ÄLSKAR så hade jag valt fotbollen alla dagar! Igår Torsdags blev min tös och kusinen hämtad av mormor och efter det låg jag bara och grät hela kvällen för jag insåg att det blir ingen serie premiär på Fredag (idag). Tog mig i alla fall upp och frostade av frysen för allt kändes bra i ryggen precis som det va ett mirakel, så höll på att skicka till min tränare att jag kan va med. Men nej det kom tillbaka igen.

Fick i alla fall tag i en plats så jag kunde åka med och heja på laget, men det var inte mitt lag jag såg på planen idag. Tror dom hade tagit en extra dag ledigt. Jag vet jag kan inte skylla på planen och domaren men fy fan vilken jävla skit plan och det är nog deras A plan, gräsplan blandat med grus, pinnar och en massa hålor och såg ut som cykel spår på vissa ställen. Jag är VÄLDIGT stolt över vår A plan i Svalöv kan jag säga utan att skämmas! Domaren missade lite här och där, typ en offside där två av deras spelare passar till varandra bakom vår målvakt som fick gå långt ut för att kunna göra något för att stoppa det. Nej det var absolut inte offside, måste va den nya regeln 😉 Många hands som han inte blåste på heller och en domar tavla till där deras målvakt ska göra inspark men deras spelare tar den innan den går utanför målområdet. Jaja jag är kanske gnällig men fotboll är på allvar när man i alla fall spelar om poäng!

Nog om detta nya tag till nästa match och jag HOPPAS att jag kan vara med då, ska till sjukgymnasten den 19/4 och hoppas på bra svar. Vårdcentralen säger att det är en kraftig inflammation i ischias nerven och sjukgymnasten (i telefonen) säger att det är ryggskott hm, jag själv tror på en gammal skada när jag skulle rädda en dam plus att jag varit sjukskriven 6månader och har inte kommit igång med kroppen på samma sätt. Vill bara tillbaka till jobb och mina knasiga kolleger, speciellt "Kazima" 😉 och fotbollen. Hoppas på att kunna jobba igen på Fredag egentligen på Torsdag men ska på Taktil utbildning då och röra andras fötter å fy fan, min värsta mardröm 😷

Varför tänker man ALLTID på massa saker man kan göra när man inte får? Som nu kunde jag ju måla klart eller ut och springa och just idag skulle jag vilja gå på bio när jag är barnledig till söndag men jag kan ju inte sitta och tyvärr har dom ingen ligg plats på bion och stå klarar jag typ 30 min sen är ryggen trött. Ja va fan ska jag göra änna till Söndag? Kan ju inte köra bil heller. Fick prata extra mycket i bilen idag så jag inte tänkte på smärtan när jag satt upp hela vägen till Skälderviken. Tack för att ni FICK stå ut med mig 😘

Nej en jäkla massa gnäll i detta inlägg, men jag blir så känslig när jag inte kan göra något åt situationen jag är van vid att alltid kunna göra det själv! Avskyr att vara så handlingsförlamad 💔 Jag har verkligen sorg i mitt hjärta just nu och är överkänslig på vad folk kan skriva och säga även om dom inte menar något illa eller till mig överhuvudtaget, och det är mitt stora minus just nu! Men jag kommer att komma tillbaka ännu starkare! 💪

Zmilla mår inte heller så bra pga sin cellgifts medicin, så hon får ligga på min mage ikväll och bli ompysslad. Usch känns som hennes tid närmar sig med storm steg 😢 💔

Likes

Comments

Ja tuff helg och den är inte slut inu. Började med akuten igår men syster sonen, han hade skadat sitt knä som han opererat för 3-4 år sedan. Så nu väntas en magnetröntgen då där va blod i vätskan från knäet. Satt där och vänta i 4 timmar. Sen va det hem och hämta tösen för att lämnas för övernattning hos kompisen, efter det blev jag bjuden på kina mat hos syrran och sonen. Stack hem vid 22 och blev rastlös så jag börja dammsuga, ja varför ska jag ta hänsyn när ingen annan gör det som va hemma?! La mig mid 23 och vaknade 01.00 med magsmärtor och illa mående, in på toa och det kom från både det ena och andra hållet. Tur jag har vask och toa sidan om varandra. Svetten forsade bokstavligt talat, trodde fan jag skulle dö. Höll på så en timme å visst fan skulle det bli stopp i vasken, det va rena mardrömmen. Som tur va hände det inte mer men va ändå orolig för att gå till jobb och jag skulle smittas, så ringde 1177. Dom trodde inte på smitta då det inte hänt mer, så mer troligt att det va maten men ingen av dom andra har känt av nåt. Sov lite till sen knata jag och hundarna bort till E & J som funderar på vilken hundras dom ska bestämma sig för, så dom har fördel att jag har ett "helt" pensionat 😉 En gång hund, alltid hund. Stack hem sen för att lämna skaran för att bege mig till jobb, fortfarande värk i magen och ingen mat hade jag vågat få ner. Idag börja jag till och med jobba full tid efter min sjukskrivning sedan den 15 augusti, så ett tufft 14-20.30 pass direkt och imorgon blir det tuffare 8-20.30. Men det kommer gå bra för där är inget stress bara umgås med dom boende och personalen. Chefen ringde i Fredags och frågade hur det kändes nu för att börja min fulla tid, kändes skönt att få det samtalet 😊 Jag känner mig verkligen redo för dom boende, stället och personalen som har tagit emot mig så bra plus chefen. Det är guld värt 👍 Magen känns fortfarande inte ok, våga äta först kl 18 ikväll och har fått behålla det. Hoppas att jag inte kommer upprepa natten i natt. Dags att krypa ner, Nichole ska iväg på fotbolls cup imorgon som jag tyvärr missar men huvudsaken hon kan vara med, snällt av hennes tränare som kommer och hämtar henne fastän vi inte bor i samma by. Underbara människor där med, jag har bara underbara människor runt mig nu dom andra har jag slängt! Å, imorgon har dom premiär med sina nya match kläder där det står deras efternamn på ryggen, hur grymt är inte det för en tjej i 10 års åldern och en så liten klubb. Rena lyxen ju! Nä sovgott.

Likes

Comments