ALEWEO

God morgon!
Tidigare denna månad bestämde jag mig för att måla om vårt sovrum. Väggarna var redan mörkblå, men finishen var inte alls som vi tänk oss från början. Vi hade valt en helmatt färg men det visade sig , efter tre målade varv (!!!) att det var någonting fel på basen. Så vi reklamerade och fick ut en annan, med mer glans i. Det resulterade i en helt annan färg än den vi valt ut från början.

Så, därav ny väggfärg. Jag valde en mörkblå kalkfärg från lady minerals som hette st Pauls blue. ”Jag målar ju med pensel, jag skippar maskeringen, hur jobbigt kan det bli? Fort är det gjort!” -säger jag aldrig igen! Med träningsvärk i armen, lite tårar och diverse kontakt med bästa Julia på colorama här i Umeå, så blev jag nöjd.

Färgen är väldigt tungarbetad och eftersom jag valde en så mörk färg så syns texturen i färgen mer. Jag gjorde misstaget att måla ut färgen för lite och detta resulterade i mörka streck från penseln lite överallt. Först var jag rätt förtvivlad eftersom jag kämpat i så många timmar. Men när jag lade på sealern så blev det bättre.

En sealer kan man rolla på om man vill att färgen ska tåla mer. Färgen är rätt porös utan sealern och färgar lätt av sig mot möbler och annat. Skulle man råka skvätta vatten så skulle det bli rinningar. Sealern gjorde även färgen några nyanser mörkare vilket gjorde att mina streck blev mindre synliga.

Jag är supernöjd! Men jag målar nog aldrig mer ett sådant stort rum med kalkfärg igen haha!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Idag har kameran gått varm. Har både fotat grabbbarna på Umeå plåtslageri och min bästa kompis Moas underbara längenhet! Jag och min sambo hyrde hennes lägenhet innan vi flyttade ut till huset så det känns verkligen som hemma där.
När hon låg på en strand i Aruba såg jag en soffa på blocket som jag visste att hon skulle älska, jag skickade länken till henne och hennes mamma for och köpte den. En riktigt skönhet! Både soffan och människan i den såklart!

Hennes hem är verkligen personligt. Mässing, gröna växter och små härliga minnen från hennes resor runt världen. Fjädrarna är en av detaljerna som kommer från hennes resor.

Förutom att hon har superfint hemma så är hon en helt fantastisk människa, men det kan vi ta i ett annat inlägg!

Ha en fin kväll!

Likes

Comments

Hej på er!
Jag har just nu ett superroligt samarbete med Sniph.com Det är en prenumerationstjänst på parfym! En gång i månaden får man hem en ny doft. Perfekt för mig som nästan aldrig köper parfymer och när jag väl gör det så är det någon som jag redan haft. Med sniph får man prova på nya dofter utan att måsta köpa en hel parfym. De kommer i en snygg flaska som man använder i ett etui som följer med. Den funkar lite som ett läppstift, man skruvar för att få upp den. Perfekt i handväskan!


De har olika kollektioner att välja mellan:
trending now, female classics, clean eller avantgarde. Läs om dem HÄR!Denna månad provade jag Female classics och fick hem en parfym som hette EMMA S som är första doften från modellen Emma wiklunds eget märke. Det är en lätt parfym som doftar av liljekonvalj, päron och mysk.


Det jag gillar med denna doft är att den märks. Jag lägger märke till den när jag använder den och man går och sniffar lite i handleden då och då. Det är inte den typen av parfym som jag hade valt ut i butik, då jag lätt blir feg och får prioritera mina gamla goda beprövade haha.. Kommer definitivt använda denna när jag vill lukta lite extra gott!

Jag är supernöjd och så spänd på nästa månads doft!


Just nu får du 50% på första doften med koden ”TACKALEWEO” !

Likes

Comments

Har provat byta plats på Albert säng och det gamla skåpet! Skåpet kom fram mer medans sängen inte blev lika fin mot den vita väggen. Jag blandade färgen till Alberts väggar av färgslattar jag hade kvar från andra projekt, och den räckte inte varvet runt haha..

Men jag har en idé om hur jag kan förvandla den vita väggen utan att behöva måla! Ett kul samarbete coming up!

Ha en finfin dag!👋🏻

Likes

Comments

För några månader sedan så gjorde jag ett inlägg om hur jag redigerar mina bilder. Det var uppskattat, så idag tänkte jag visa den uppdaterade versionen. Jag har bytt redigeringsprogram och ändrat lite andra saker, men i grunden så är det rätt likt som jag gjort tidigare. Där redigerade jag mina bilder direkt i instagram och du hittar det inlägget HÄR !
I samband med det inlägget visade jag även upp mina ”5 bästa fotoknep”, och det inlägget hittar du HÄR !

Jag är som ni vet inget proffs inom ämnet och jag håller mina krav rätt låga, både gällande redigering och foto. Hellre kul och okej, än pressat och utomordentligt! Så håll till godo😁

Jag fotar med en kamera från Sony som heter a5100, till den har jag ett 50 mm objektiv (närbilder). Jag för över bilderna till min telefon via Wi-fi funktionen på kameran och redigerar bilderna där.

Jag använder mig av appen Photoshop express (PS express). Jag har iPhone, vet ej om den finns till android.
Fördelarna med denna app är att bilderna behåller sin storlek, den är lätt att jobba med och den innehåller speciellt ett verktyg som verkligen gett mina bilder ett lyft!

Vi tar det steg för steg!

•Efter jag rätat upp bilden så den ser rak ut så börjar jag med att ställa upp ljuset, det gör jag endast med högdagrar, ingenting annat. Ändrar du ex exponering eller ljusstyrka så ljusas även de mörka partierna upp och det blir lätt dålig kvalitet.

•sedan går jag vidare med skuggor. Här brukar jag ofta göra skuggorna lite mörkare för att få mer kontrast. Alternativt ljusare för att få bilden mer balanserad, om jag ex har en del som är väldigt mörk och en del som är väldigt ljus. Detta verktyg är ett bättre alternativ än att ex öka/ minska ljusstyrkan.

•temperatur. Jag vill hålla mina bilder relativt kalla. Dels för att jag tycker det är finast men också för att mina bilder ska hålla en röd tråd.

•Mättnad. Eftersom många av mina bilder innehåller material som ex trä som ibland kan upplevas rätt orange så brukar jag tona ner de färgstarka partierna i bilden med hjälp av detta verktyg.

•sen går jag vidare till klarhet. Denna är litegranna som att ändra kontrast, men jag tycker den ändrar lite andra egenskaper. Jag skulle nog säga att den gör bilden lite mer intensiv och tydlig.

•sista steget, minska luminansbrus! Los miraklos!!! Jag älskar verkligen detta verktyg. Att bilden blir kornig är rätt svårt att komma undan, iallafall med en kamera i min prisklass. Detta verktyg slätar ut bruset och ger upplevelsen av bättre kvalitet. Minuset är att det även slätar ut detaljer som man inte alltid vill släta ut, exempelvis texturen i krispiga Linnelakan eller som i det här fallet fjädrarna i dammvippan. Då får jag väga av och kanske hitta något slags mellanläge!


Här kommer före och efter:


Man får såklart notera att olika bilder kräver olika behandling, ibland mer ibland mindre av vissa verktyg.

Ha det fint kompisar!👋🏻

Likes

Comments

Instagram@aleweo