Vet du hur det är att inte känna några känslor överhuvudtaget? Man känner den fysiska smärtan men när den psykiska smärtan kommer så är man bara där, om någon pratat med mig när jag känner mig sådär tom är det som att jag inte förstår vad du säger. Jag ser dig, jag hör dig men jag förstår inte vad du menar för att i den stunden känns allt värdelöst. Jag hoppas att jag en dag kan få vara sådär fruktansvärt glad och känna den där riktiga glädjen utan att tankarna kommer upp i huvudet. Jag kämpar varjedag och kommer kämpa fram till slutet, för att jag har bestämt mig jag vägrar tro att mitt liv inte har ett lyckligt slut!

"In the end everything will be alright, if you not are okay it's not the end"

Likes

Comments

Självskadebettende är ett tvångsmässigt bettende som går ut på att man skaddar sin kropp fysiskt. Detta ämnet är så tabu belagt att man idag inte vågar näma ordet.


******Detta kan vara triggande läs inte om du triggas lätt!! *****


Jag har skadat mig själv fysiskt genom att skära mig själv. Jag började skära mig när jag gick i 8:an vilket nu är ca 3 år sedan. Jag började skära mig för att ingen visste hur jag mådde alla trodde att jag var den genom glada tjejen som hade ett bra liv utan några problem. Men jag mådde inte bra och jag var ensam med mina tankar. 14 åriga Alessia satt ensam hemma och undrade varför jag var nedstämd, jag förstod inte varför jag hade vart så ledsen flera dagar i veckan sen jag gick i 5:an. Vad skulle jag göra för att bli glad? Där och då fick jag ideen att skära mig själv så jag hämtade något vasst som jag kunde hitta, jag gick in på toaletten låste dörren och satte mig på golvet!

Där satt en 14 årig tjej med ett vasst förmål på toalett golvet, gråtfärdig men en liten reva på armen! Jag hade gjort det, jag hade skurit mig! Det hände 1 gång, men snart hade jag utvecklat er beoende, för att varje gång jag var ledsen kom det där vassa föremålet fram.. Ingen visste om det, långarmade tröjor i skolan, eller armband över såren jag gömde det och jag gömde det bra! jag forsatte att skada mig för ingen berättade hur farligt det kunde bli om jag inte slutade. Jag visste någonstans innerst inne att detta var fel men jag bryde mig inte om mig själv. Tills den dagen han såg hur jag mådde! David min då varande idrottslärare såg såren på min arm, han gav mig en kram och efter kramen berättade han för mig att detta inte var lösningen!! Men jag sket i vad han sa, jag forsatte skära mig, för jag hade bestämt att jag hade rätt och inte han. David försökte ofta kontrollera min arm ifall de var något nytt sår, han tog ofta tag i min arm för att sedan dra upp tröj ärmen så han kunde se hur såren/ärren såg ut!Från början kunde jag göra det 1 gång i veckan och innan jag visste ordet av det hände det mycket oftare jag kunde skada mig upp till 5, 6 gånger i veckan!

Nu är jag 17 snart 18 år, min arm är full med ärr och jag skäms att gå med t-shirt för då kan man se mina ärr som jag har skappat på min egen kropp! Men nu skall jag sluta skämas för mina ärr är den perioden i mitt liv då jag inte såg något ljus ut ur tunneln! Jag skär mig forfarande men inte upp till flera grr i veckan utan nu kan jag hålla mig ganska bra och nu har det gått 4 veckor utan att jag skadat mig! Jag är stolt över mig själv men jag vill inte att andra skall tycka synd om mig!

Jag skrev det här för att jag vet att många andra människor därute skadar sig på många olika sätt, men jag lovar just dig att igenom att skada dig själv kommer du bara må sämre. Du kanske tänker men jag har kontroll över det, det var iaf det jag tänkte me ack så fel jag hade man har inte kontroll över skiten!! Om du skadar dig se till att söka hjälp igenom någon vuxen i din omgivning det kan vara en lärare, förälder eller någon annan du har förtoende för. För inget blir bättre igenom att man skaddar sig!!

"Scars means that you have fighted and you are strong"

Likes

Comments

OBS: Detta kan vara triggande för vissa, är du lätt triggad läs inte!

Ångest är något som idag är väldigit vanligt det brukar vara vanligt i samband med skolan ifall man känner sig stressad eller liknande. Inom ångest finns det flera olika "kategorier" men dem två olika ångest syndromen som jag har är:

  • Panikångest.
  • Generaliserad ångest.

Detta är hur jag känner, och om du känner att detta passar in på dig eller något liknande så betyder inte det att du har detta, allt detta kanske inte heller är exsakt information. Utan detta är hur jag känner, Ok?

Panikångest är något som varierar mycket från person till person så jag kommer bara beskriva hur det brukar kännas för mig. När jag får en panikattack så brukar det börja med att jag tappar koncentrationen helt och hållet, sen känns det som att rummet krymps och att jag måste ut, när jag känner att rummet börjar krympa och om jag då inte lämnar rummet och tar luft brukar den "riktiga" panikattacken sätta igång för kroppen tror att jag befinner mig på ett farligit ställe. Nu börjar trycket över bröstet komma, sen får jag svårt att andas vilket gör att min andning blir oregelbunden och tappar rytmen efter att jag känner detta så brörjar jag skaka och därefter blir jag yr, vilket gör att jag känner mig helt svimfärdig. En panikattack är en stor påfrestning på kroppen som gör att efteråt känner man sig så trött, jag brukar säga att det känns som att min kropp har sprungit ett maraton och att mitt huvud har pluggat i flera timmar i sträck. Som sagt så är panikångest äldigit personligt från person till person så såhär kanske det inte alls känns för många andra människor.

Generaliserad ångest är en ständig oro som i princip alltid finns där, det som att alltid gå runt att vara osäker på precis allt man gör, det påvärkar hela sin omgivning och saker som brukar vara lätta eller roliga blir jobbigare och mer utmanande.


jag är trött på att gömma min ångest...

Likes

Comments

Denna veckan har varit skit jobbig, hade ett stort psylologi prov igår vilket jag har pluggat på väldigt mycket! Jag har mått ganska bra denna veckan förutom att jag har haft grova humörssvägningar.

Veckans bästa..
kommit igång med träningen!
Jag har varit sjukt effektiv.
Att provet är klart!

Veckans sämsta..
• Provet.
• Humörssvägningar
Vart skit stressad
Druckit för mycket redbull!

Efter den här intensiva veckan är de underbart med helg! och det ända jag skall göra i helgen är att jobba några timmar sen skall jag bara sova (kanske plugga lite) och träna såklart!

Dagens planner är bara att dra till gymmet nu när jag kommer hem sen kommer pappas tjej hit så blir väl bara en myskväll med familjen! Tror det blir kondition idag på gymmet, samt lite intervaller!! Ha en trevlig helg!

Du är grym!!

Min fina älskling!

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av en text som är tagen från Malin Åsenlund hon har skrivit dem här texten så bra och det stämmer så äckligt bra!

Kära samhälle. Vad gör du med oss. Vad gör du med våra tjejer.

I 15 års ålder hade jag kläderna på mig när jag sov med min pojkvän. Jag var ju äcklig. Det var ingen som sa det. Men så fick du mig att känna. Äcklig i min unga, silkeslena kropp.

När jag blev 16 viskade du i mitt öra att jag var för tjock. Att min mage inte var tillräckligt platt och mina höfter för stora. Du viskade ord som sa att mina bröst var för små och mitt hår för kort. I början viskade du ömt i mitt öra. Men tillslut blev du så arg att du spottade när du skrek varför.ser.du.ut.sådär.

Jag hörde nog att du en gång sa att jag bör se varje man som ett hot. Varje kille som jag mötte på gatan kunde på en sekund beröva min frihet. Ta en del av mig. Du hade en hel föreläsning om hur jag borde hålla nyckeln beredd i min knytnäve, att jag inte ska gå för utmanat klätt. Du berättade att jag skulle välja upplysta större gator om jag gick hem själv på natten. För det var ju mitt fel om något hände.

När jag fyllde 17 så vet jag också att du tänkte på att jag måste ha toppbetyg för att komma vidare. Du skrattade kanske till och med när jag fick C på ett prov och jag lärde mig att skämmas. Skämmas över mitt F i matte "men Malin, du måste ju plugga hemma" sa min lärare en gång. Och jag pluggade, och pluggade och pluggade. Och jag fick F. Igen. Då hånskrattade du. Och jag Jag ville bara gråta.

När jag var 18 fnös du åt mig. Du fnös för att jag inte hade ett jobb vid sidan av skolan. Du fnös för att jag inte tränade tillräckligt, för att jag inte åt rätt. Du fnös när jag gick till skolkuratorn med huvan för mitt huvud. För måtte ingen få reda på det. Du lärde mig att skämmas.

Och jag vet. Jag vet att du gav mig en stressrelaterad sjukdom som jag förmodligen kommer att ha med mig livet ut. Du stressade sönder mig. Du knäckte mig. Jag gick av på mitten. Du stressade mig och jag rasade. Ner i det svarta och ner minus 9 kilo på vågen.

När jag var 19 så vet jag att du tänkte att jag skulle jobba. Och jag jobbade. Jag hade två jobb. Steg upp fyra på morgonen och kom hem sent på eftermiddagen. Jag jobbade julafton, nyårsafton och nyårsdagen. Och alla andra dagar. Jag åkte runt i hela Dalarna och jobbade. Jag jobbade och jag jobbade. Samtidigt som jag skulle ut, va social, träffa nya vänner och le sådär charmigt åt alldeles för fulla killar.

Tills det sa stopp. Jag var 20 år och jag var inte lycklig längre. Hela min tonårstid har du sänkt mig. Förminskat mig. Gjort mig till något mindre.

Och jag fyller snart 21. Och jag vet att du inte kan hjälpa mig med en lägenhet. Att hyra en lägenhet är nog bara att glömma. Ännu mindre att köpa. Då krävs det jobb och pengar. Jobb där man ska vara 21, ha minst 25 års erfarenhet och helst en utbildning.

Kära samhälle. Vad gör du med oss. Vad gör du med våra tjejer.

Nu tycker jag att det är dags att vi ber vårt samhälle hållakäften och låta oss vara! Vi är starka tillsammans!!

Likes

Comments

Buona sera!

Inatt var en skit natt, kunde inte sova alls pga tankarna kom ikapp mig! Vred och vände mig i flera timmar, så det var riktigt segt att behöva gå upp vid 9 tiden idag!
Idag har jag haft grymt mycket humörs svägningar, har vart allt från ledsen till glad och allt där imellan!

Blev ingen träning igår och inte idag heller, vilket kommer ta på mity psyke. Men man ska inte träna varjedag så detta är faktiskt en bra utmaning för mig! Känns ändå jobbigt att avstå från dagens pass, men aja får ta igen det någon annan dag.

Dagens bästa!
•Chillat i princip hela dagen.
•Inte pluggat ett skit!
•Unnat mig god saker.

Dagens jobbigaste!
Att jag inte kunnat träna.
•Söndags ångest.

"Take a deep breath. It's just a bad day, not a bad life"

Så gamal bild på mig och min kusin wilma samt vår bästavän Dennise!!

Likes

Comments

Vaknade tidigt idag för att jag skulle dra iväg och jobba började 09:00-12:00! Sen har jag vart med min kusin och nu har vi en myskväll bara!

Idag har jag mått riktigt bra! Inga tankar som förstört dagen eller något annat heller! Jag känner mig lyckligt lottad att ha en så underbar kusin och bästavän, Wilma som jag tillbringar typ varje helg med haha!!

Till sommaren blir jag 18 så jag och Wilma sitter och plannerar vad vi kan hitta på i sommar!!!
Det ända som är plannerat än så länge är att jag ska följa med Wilma och hennes föräldrar utomlands, det lutar lite mot Grekland så det är underbart!!
Så nu taggar vi inför en underbar sommar!!

"Travel is the only thing you buy, that makes you richer"

Likes

Comments

Idag tränar många för att samhället säger till dig hur du ska se ut, Men detta är inget annat än sjukt, man ska träna för att de är kul eller för att må bra! Tyvärr är det inte så idag, och det är inget annat än hemskt. Världen är tyvärr helt sjuk idag, du är fin oavsätt om du har mer fett eller mindre fett! Det spelar ingen roll, träna för att du vill det eller för att förbättra din hälsa! Ha inte groteska mål som handlar om att du ska vara modell smal för du kommer inte må bra av det! Jag fastnade i den sitsen själv för några år sedan och du kommer inte må bra för att du tränar ihjäl dig och får modell kroppen. Det är inget fel med att träna mycket men träna hälsomsamt!! Ingen kommer att bry sig om du är tjock eller smal, mår du bättre av att träna så är det jättebra forsätt träna men hetsträna inte pga av att vårt samhälle säger de.

Du förtjänar bättre än vad folk tycker om dig, Älska dig själv för den du är och skit i vad andra tycker!!

Få inte ångest bara för att du äter chips ibland! För oavsätt om du tränar eller inte kan du unna dig något gott, för du är fin precis som du är!!

Likes

Comments

Fredag!!

Så väl behövligt med fredag känns riktigt skönt att det är helg! Dagen har varit rätt kaos asså, en hel del drama som har hänt men det mesta verkar har löst sig vilket är skönt! känns bra att börja helgen utan den skiten!

Annars har dagen vart bra var i skolan idag, underbart att vi slutar 10:55 varje fredag! När jag kom hem vid 12 tiden träffade jag mormor och hade lite mys med henne! Så kom väl hem vid 14 tiden, sen efter de har jag inte gjort så mycket!!

Nu funderar jag på om jag skall dra till gymmet och köra ett lungt pass med lite kondis och kanske bara lite lite mage för jag älskar det! Får väl se hur jag gör. Imon har jag inga speciella planer ska jobba & sen skall jag dra till min kusin och ha myskväll!
Ni får ha en forsatt trevlig helg!!

"Träna för din egen skull, inte för andras skull"

Du är bäst!!

Likes

Comments

Idag var jag hemma från skolan, så jag tog en behövlig sovmorgon till kl 10! sen kom mamma och hämtade mig och vi drog till gymmet! Vi har precis kört klart ett gött Ben & Rump pass! Det gick skit bra, är verkligen helt mör i kroppen efter dagens och gårdagens pass! så skönt att äntligen vara tillbaka efter 1 veckas uppehåll. Kom nys hem var förbi morfara grav lite fort och lämnade en liten grej där!

Idag mår jag faktiskt riktigt bra, inga tankar utan allt känns så bra, kanske är för att jag vart upptagen hela dan och inte hunnit tänka! Får se om detta håller i sig resten av kvällen men det hoppas jag!

Dagens pepp!
"Take risks. If you win, you will be happy. If you lose, y
ou will be wise"


Likes

Comments