Som jag skrev i mitt förra inlägg var att jag skulle uppdatera under dagen men tyvärr kom en massa andra saker ivägen som gjorde att jag totalt glömde kort att skriva.

Jag skrev också att jag har svårt att äta på morgonen och tänkte berätta varför 😅
Jag har växt upp på ett ställe som ligger mitt ute i ingenstans och jag fick alltid ta taxi till skolan. Mitt problem var då att jag mådde illa av att åka taxi och dessutom om jag åt på morgonen blev allt så mycket bättre .
Så sen kom jag på att om jag slutar äta på morgonen så slipper jag må så mycket mer illa efter resan till skolan.
Det är där ifrån allt kommer med att jag aldrig varit ett stort fan av frukost då jag näst intill aldrig ätit det förutom på helgerna såklart :)  Men jag vet att frukost är en viktig måltid under dagen och jag försöker sakta med säkert göra äta det igen då jag inte har lika svårt med att må illa längre.

På bilderna ser ni lite bilder på olika sorters frukost jag brukar kunna äta.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hej allihopa hoppas vi har en grym dag!
Jag själv har knappt fått nån sömn inatt och är helt sliten i hela kroppen men ska försöka komma på benen lite mer genom att äta en bra frukost,lyssna på musik,gå på promenad eller gymma och innan det försöka städa upp lite o köket 😅
Jag kan skriva ett inlägg om vad jag bruka äta till frukost då jag väl äter de :) eftersom jag aldrig varit en frukostmänniska av mig, så har jag lite svårt för att äta på morgonen just efter att jag vaknat 😅 men men jag uppdaterar nog mer under dagen 😙

Ni får ha en bra dag en så länge !/MvH Aleksandra Nilsson

Likes

Comments

Intagram : alexandra991

Likes

Comments

Hej allihopa hoppas ni haft en grym helg!

Själv var jag till sjukan en sväng i fredags och fick prata av mig lite om allt möjligt, senare under helgen så spenderade jag den mesta tiden hos chefen och lärde mig hur man smider.
Det är verkligen nått man blir beroende av att göra och alltid roligt att lära sig nya saker, sjukt roligt var det och dessutom fick man härligt sällskap och supergod mat 😍😍
Hur har er helg varit ?
Har ni kanske några frågor eller förslag på vad jag skulle kunna skriva om?
annars kan ni kommentera:)

Alla bilderna är tagen i lördags och ni som kanske inte sett hur det ser ut då man smider ,här har ni bilder på hur det ser ut😃

sista bilden tog jag då jag kände för att sprida lite kärlek 💕

MvH Aleksandra Nilsson

Likes

Comments

Hallå allihopa!
Hoppas allt är bra med er själv har jag käkat frukost och är så mätt...
till frukost blev det en kopp te, en smoothie  och en skål men lite godsaker 😍
smoothien är gjord på
•vanlij yoghurt
•mjölk
•en näve baby spenat (färsk)
•hallon
•en halv banan
som jag sedan mixar ihop och toppar med frysta hallon och sol och pumpfrön😄
sen brukar jag köra på ögonmått och smaka efter tills jag känner att jag är nöjd☺

I skålen har jag skivad• banan
•melon
• vindruvor

toppning

•naturell yoghurt
•müsli
•sol och pumpfrön 😅

Tycker det själv är super gott och om jag är sötsugen brukar jag lägga till lite hazelnut cream från barebells.

Kommer från och med nu lägga upp lite mat och tränings bilder men sedan kan ni alltid skriva om ni tröttar på det eller om ni vill ha svar på några frågor som jag kanske kan själv hjälpa er med ❤

ha det bäst MVH Alexandra Nilsson

Likes

Comments

Detta är vad som händer med mig nästan varje kväll då jag mår dåligt och inte vet vart jag ska ta vägen.
Nått jag också vill förmedla är att man aldrig ska dömma nån innan man känner personen.
Jag själv har väldigt svårt att säga hur jag igentligen mår till personer till och med dom som står mig väldigt nära, eftersom  jag är rädd för att bli lämnad och bli svikt  av personen eftersom det har hänt mig många gånger och det kan verkligen förstöra en persons tillit till andra.

Jag är också en av dom personerna som tänker alldeles för mycket på allt möjligt, jag vill kunna hjälpa människor i min omgivning innan jag lägger energi på att laga mig själv.
Det kan både vara en bra egenskap men samtidigt en dålig då man inte hinner tänka på varför man själv mår dåligt.

Och tillslut är det så att man dränker sig själv i sina tankar,funderingar och känslor som leder till att man stänger in sig själv och vägrar släppa in nån för att man inte vill att personen ska må dåligt eller behöva lägga sin energi på att nån annan ska må bättre.

Varenda liten sak i min vardag är stora steg för mig då jag själv börjar glömma bort vem jag är och den mörka bubblan jag är fast i vägrar släppa taget, det känns som att du har en stor sten över din bröstkorg och samtidigt har en nån som sitter på dina axlar och viskar i ditt öra att du ska skada dig själv för att känna dig fri för stunden.
Men i själva verket är det en tanke ditt huvud säger då du vet att du kommer ångra dig i slutet och gräva dig ännu längre ner i din ångest.

Mina dagar består av att dölja mitt riktiga jag i smink för att alla ska tror att jag mår bra men i själva verket är det som en bomb sprängs inombords och vissa dagar ligger jag bara hemma och inte ens visar mig för andra förutom dom jag bor med.

Nått jag verkligen jobbar på är att hitta tillbaks till då jag mådde lite bättre och det är nått jag kämpar med varje dag.

Och en sak till er alla där ute kom ihåg att det krävs inte mycket för att förbättra en annans dag💕

MVH Aleksandra Nilsson ❤

Likes

Comments

Varför just Youtube ? vad ska kanalen handla om?

Hej allihopa hoppas allt är bra med är och att alla är friska och glada 😊
Själv så rullar allt på som vanligt (sömnlösa nätter och funderingar).
Som  ni kanske ser i rubriken så fungerar jag faktiskt på att starta en Youtube kanal, men varför just Youtube ?

Med tanke på att det finns många som tror att alla som lider av psykisk ohälsa inte kämpar och klarar av sin vardag.

Så vad ska kanalen handla om?

Så för är som kanske vill att jag ska börja med Youtube så tänkte jag lägga upp en liten lista på vad jag tänkte prata om och vad jag hade tänkt göra på kanalen.
(tar gärna imot förslag på vad jag kan göra för är läsare och framtida tittare)

* vlogga

* prata om hur jag hanterar min vardag

* hur det är att hoppa av skolan pågrund av psykisk ohälsa

* göra lite sminkvideos

* olika typer av utmaningar

*testa på olika hjälpmedel som kan hjälpa mig att må bättre

* försöka hjälpa andra med psykisk ohälsa som inte vågar be om hjälp i god tid

* låta er få följa med på nya äventyr

* story time

Är dom idéer jag spånat på själv under nätterna men ni får gärna komma med förslag 😄
Tack i förhand och kom ihåg att ni är bäst😊❤

// Alexandra Nilsson

Likes

Comments

Det första jag vill säga är att jag inte varit så aktiv på sistone pågrund av mitt mående det pendlar mellan bra å dåligt ibland, det kommer liksom som i perioder man inte ens vill sätta foten utanför sängen utan ligga kvar och gömma sig själv tills allt blir bättre.
När man ligger där på kvällarna och väntar på att somna nångång men istället vill kroppen inte slappna av och hjärnan ligger på högvarv,en känsla som jag beskriver  som att gå in i en vägg av tomhet och inte komma ut ur den.
Som kanske inte alla vet så har jag flyttat hem ifrån Arjeplog som jag bodde i tidigare pågrund av att jag inte klarade av att hantera skolan.
Varje veckodag som gick under perioden jag bodde där så försökte jag göra mitt bästa utav de hela men ibland så gick det bara inte,jag vaknade varje morgon av min väckarklocka som var ställd på 07.45 och varje dag tänkte jag för mig själv "idag ska du klara av att ha ett leende på läpparna och göra ditt bästa av det hela" men ibland brast det bara ut i tårar och jag låg kvar i sängen för att samla mitt mod till att ringa min mamma och säga att jag inte klarar av att lämna mitt rum idag och att sedan lägga mig i sängen stirra upp mot taket och vänta tills mina kompisar kom och knackade på och frågade varför jag inte var på skolan.
Till slut så spårade det ur totalt då jag började få panik ångest attacker för ofta,mina föräldrar visste inte hur dom skulle hantera situationen då jag bodde 48mil ifrån dom och jag hade Heller inga bortförklaringar till att jag mådde psykiskt dåligt.
Jag ville häller inte ses som ett problem barn och försökte göra allt för att inte visa mina svagheter inför mina vänner och familj. Men tillslut insåg jag själv att det inte kommer funka....
I nuläget så bor jag hos min kära syster som är en av dom personer som förstår mig lite bättre än andra jag har otroliga sömnproblem och kan inte sova på nätterna utan ligger vaken tills att jag kanske somnar eller sitter vaken hela natten. Jag har utskrivna sömntabletter som ska hjälpa mig men som funkar inte som dom ska. Jag har ordnat så jag har kontakt med bup här hemma och väntar på ett samtal av min läkare som skulle skriva ut antidepressiva till mig pågrund av att dom kom fram till att jag lider av svår depression och ångest.
Finns så mycket jag ingentligen skulle kunna berätta men blir ett så långt inlägg men en sak jag vill att ni ska veta,är att den värsta frågan jag själv tycker folk ställer till mig är "vad har du för fel eller varför mår du dåligt" för mig är det verkligen svårt att svara då jag själv inte vet vad felet är och gör allt för att få mig själv att förstå vad felet är.. för jag vill faktiskt må bra och jag vill leva som en vanlig människa.

/ Alexandra Nilsson

Likes

Comments

Att man kan vara så insatt i nuet förstår jag mig inte riktigt på hos vissa personer. Dom som säger alex det är dags att lägga allt bakom sig och gå vidare, jag kan själv erkänna att det är lättare sagt än gjort jag vet inte riktigt vad som händer med mig längre. Den personen som stog upp för sig själv och såg sig själv som en framgång.. den personen verkar ha försvunnit ifrån mig. Jag kan inte gå ut själv utan att ha en klump i magen över att nått ska hända,jag kollar runt om mig och det känns som att alla människor kollar på en och tycker en massa...

Som många kanske redan vet här så har jag haft en tuff period jag gått igenom det senaste året. allt började liksom bra men sedan gick allt bara nerför och jag hade inte ens orken att gå till skolan pågrund av allt som hände runt om mig.

Jag stängde in mig pågrund av allt och sa till mina kompisar att allt var okej även fast allt bara rasade ihop.. jag kunde inte ens stå upp för min egna åsikt längre pågrund av att folk kommenterade att jag var inte på skolan pågrund av att jag var då kallat "sjuk" eller att jag skolkade men det fanns helt andra orsaker till det hela. Jag mådde sykiskt dålig och klarade knappt av att kämpa för det jag ville längre.

I nuläget så försöker jag göra mitt bästa av det hela och hålla ett leende på läpparna även fast jag mår sykiskt dålig. Jag kan inte sova på nätterna och försöker ta mig igenom dagen som den kommer. tex som den dagen min älskade syster tog studenten och jag var så grymt stolt över att hon klarat sig igenom skolan, men jag hade varit ännu lykligare om jag hade haft en pappa som va där och också visade sin dotter hur mycket hon betyder för han.
jag är oerhört stolt över alla mina vänner överhuvudtaget som klarat sig igenom skolan. Jag är så tacksam över att jag har vissa personer i mitt liv som verklig bryr sig om mig.

Likes

Comments

Igår var det studentbal och vi hade en grymt rolig kväll med middag och mycket prat om planer om vad som kommer hända med treorna efter balen :) på bilderna ser ni mina kompisar som var så grymt fina på balen. annars har det varit en bra vecka och på onsdag så åker jag tillbaka till lilla sollefteå och är kvar där då jag har sommarlov och ska jobba 😁 om ni vill ha fler bilder så kan jag ordna det men då får ni skriva i kommentarerna om ni vill se dom och kanske få veta lite mer i detaljer om hur kvällen var fråga på så svarar jag på det mesta.
puss hej och hoppas alla har en bra dag 💕

Likes

Comments