TRAVEL

@Le Stella // 133 Avenue Victor Hugo, 75016 Paris, France

Really nice place for a quiet dinner in Paris. Me and Rebecca walked from Champs-Élysées avenue to the restaurant. It was a really nice walk. The resto is located away from all the buzz but get not far away from it. Perfect for a Tuesday dinner. Its a classic french resto with great food and great wine. The service was great, but me and Rebecca had been living there for some time and gotten pretty used to "french service" so i don't really know it if really was good. The atmosphere was old school. Overall i like this place and recommend it!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

TRAVEL

Jag älskar vintern. På riktigt stör jag mig sällan på vädret. Möjligtvis om det blåser mycket, då kan jag kanske tycka att det är jobbigt. Men kyla stör mig inte. Jag brukar inte läääängta efter vår och sommar. Men jag blir inte ledsen när den kommer. Förra året spenderade jag våren i Paris vilket var magiskt. Jag kommer göra flera inlägg om Paris så ni kommer vara väl förberedda innan ni åker dit. Om ni har några frågor redan nu så ställ dem ba!

På våren kan det vara nice att få lite försommar, eftersom sommaren är kort tycker jag att man behöver nästan börja med en liten semester för att sedan var redo för den härliga svenska sommaren. DÅ är det perfekt att åka till Mallorca. För oss riktiga svennar. Hotel Esplendido ligger en halvtimme från Palma och är så mysigt! De har en härlig spa/fitness avdelning, Hotellet är pittoreskt och ligger precis vid vattnet. Men har även pool om man hellre vill bada där. Som ni ser på bilden bodde vi super lyxigt med världens vy. Tips från coachen! Häj!

Likes

Comments

SPORTS

För stockholmarna vankas det sportlov. En liten paus i vardagsaktiviteterna. Här hör det till vanligheten att åka och åka skidor eller ta en härlig weekendresa. I min familj är vi ganska sportiga, speciellt jag, så jag brukar använda varje vårlov för att åka skidor. Både jullovet, sportlovet och påsklovet. Som rutin brukar det bli två stycken vistelser till kära Åre och en vistelse till en alport. Att klä sig både rätt och snyggt är inte alltid det enklaste. Jag tänkte därför ge lite av mina tips och det jag har lärt mig för att både vara snygg i backen men också bekväm och säker!


Att ha hjälm i backen är kanske inte alltid det snyggaste. Men det är livsviktigt och jag förstår inte varför man utsätter sig för fara så i onödan. Investera i en bra hjälm. Jag har själv en POC hjälm som är svart och diskret. De är lite dyrare men för mig är det mödan värt. Googles finns i alla dess former, även här använder jag ett par POC brillor i vit men hittade dessa gröna som var väldigt snygga! Jag gillar POC då de ger ett sportigt intryck. Gucci och andra high-end märken har gjort googels osv men jag kan tycka att det ser lite töntigt ut och att man försöker lite väl mycket att se fashion ut. Kom igen. Det är fortfarande sport....

Jag tycker det är så viktigt att ta hand om sin kropp. Precis som hjälm är ryggskydd lika viktigt. Det spelar ingen roll hur försiktig man är i backen eller hur duktig man är på skidor. Det finns alltid idioter som är vårdslösa, det har hänt mig att jag stått stilla i sidan av backen och blivit påkörd. Vanligare i alperna än Åre dock! Underställ är såklart ett måste och Falke gör fantastiska! Jag kan tycka att det kan vara lite kul att slänga på sig en rolig t-shirt över. Om det är kallt rekonommerar jag "lager på lager" metoden. Hellre fler tunna lager än ett tjockt. Skidstrumpor är så värt att ha istället för att envisas med vanliga. Även här rekommenderar jag Falke!

Ytterkläder i skidbacken är verkligen smaken som baken. Här kan man köra allt från jipper till freerider eller 80-tals dängan. Själv åker jag i tighta skidbyxor just för att det är snyggt men också bekvämt. Jag gillar inte när det är för lösa kläder, känns som allt bara hänger då och åkningen blir inte lika bra. Mina är svarta från Peak Performance. Sedan har jag flera jackor bland annat en vit gammal Dolomite jacka för de riktig kalla dagarna, mörkblå skaljacka från Peak Performance och en grå dunjacka från VARG som jag använder mest. På bilderna över kommer plaggen från J.Lindeberg som gör grymma skidgrejer tycker jag.

Lite klassiska tillbehör till sin skidoutfit. Ett par riktiga skidhandskar är alltid skönt dessa är från det klassiska märket Hestra. De håller värmen bra, personligen uppskattar jag tummvantar då jag tycker att det är varmare, och det är aldrig roligt att frysa om fingertipparna. Att koppla fast dem i armband runt handlederna är så bekvämt, om man t.ex. måste ta upp mobilen. Istället för att hålla i dem/lägga ifrån sig dem/glömma dem så har man de hängandes. Det ser dessutom lite härligt ut. En riktigt Årebo äger ett var Sorel skor. De är delade åsikter om hur vida de hör hemma på net-a-porter men jag tycker att de först och främst perfekta att pulsa omkring med i snön också ger även en härlig skidfeeling.

Om det är lite kallare kan det vara skönt att dra på sig någon mysig tröja. Eller rocka bara tjocktröja när man sitter i solen och dricker varmchoklad i backen. Perfect moment gör riktigt stämningsfulla plagg. De har även andra skidrelaterade kläder som man kan klicka hem.

Något som alltid är roligt efter en dag i backen så är det en kall öl på afterskin. För mig är jag allergisk mot människor som ser ut som modelejon med nyfönat hår och boots. Utan jag tycker man ser så härlig och frisk ut efter en dag i backen. Man ska inte byta om. Däremot kan man ha tillåtelse att sadla om från hjälm till mössa och från googels till solglasögon. Det finns såklart 100 olika modeller som är snygga. I fjällen är det mer uppskattat att se lite rolig ut och ta ut svängarna lite eller så kör man stilrent. Men man ska tänka på att modet ändå skiljer sig från Stockholm. Här är en mössa från Moncler som för övrigt är en alperna klassiker och ett par underbara solglasögon från Prada.

Att resa till fjällen innebär mycket packning oavsett hur man vrider och vänder på det. Alla plagg är stora och klumpiga. Du behöver många uppsättningar och både middagskläder och träningskläder. Dessutom pjäxor, skidor osv. Jag gillar Jon Olssons Douchebags. Har själv en grå uppsättning av väskor. Det är mjuka väskor som är anpassade efter sport, framförallt skidor. Man får plats med allt och det är snyggt. Fördelen med att ha mjuka väskor är det är mycket lättare att packa med (om man åker bil t.ex.) och det tar mycket mindre plats när man väl är i lägenheten/hotellet/stugan.


Det här är en liten basic tanke på saker som jag har haft nytta av. Det man ska komma ihåg är att skidåkning är en väldigt dyr sport och att det är inte värt pengar om man inte använder dem mer än några dagar varje år. Då tycker jag att man ska investera i de plaggen som man också kan använda till andra tillfällen.

Likes

Comments

PERSONAL

Wearing: Other Stories eyewear, Vintage Levis jacket, Commes Des Garcon t-shirt, Zara pants, Zadig et Voltaire clutch.

@Café Le Village // 1 Cité Berryer, 75008 Paris, France

​God kväll. Välkomna kanske en ska säga. Jag heter Alexandra jag är 20 år gammal. Kommer från Saltsjö-Duvnäs som ligger utanför Stockholm. Här får ni en exklusiv inblick i det jag inspireras av och annan vardag. Mer noggrant om vem jag är kommer ni soon enough få veta. Om ni undrar något speciellt är det bara att fråga. Jag är som en öppen bok. typ. Häng på! Ses snart!

Hello! Welcome! My name is Alexandra and I'm 20 years old. I come from a place called Saltsjö-Duvnäs which is located just outside of Stockholm. Here you get to read about whats inspires me and my life. You will get to know me more along the way. If you have any questions feel free to ask whenever! I'm an open book. ish. See you soon!

<a title="Alelun1 blogg" href="http://www.blogkeen.com/visit_blog.aspx?id=864753&mid=217173&f=true" target="_blank"><img alt="Alelun1 blogg" border="0" src="http://www.blogkeen.com/stats.aspx?id=864753&p=1&l=sv" width="120" height="51" /></a>

Likes

Comments