Denna morgonen var det dags för mig att själv att få styra och ställa utan någons hjälp eller vägledning. Mamman hade fortfarande ledigt från jobbet, men hon var endast där som stöd ifall jag hade några sista frågor. Morgonrutinen bestod, och består i stort sett varje dag, av att barnen åt frukost, jag borstade och satte upp tjejernas hår, alla klädde på sig och borstade tänderna. Sen på med jackor och skor och sist men inte minns få alla att sätta sig i bilen och spänna fast sig med säkerhetsbälten.

Just denna morgon skjutsade vi Brody till bussen. Mamman programmerade in olika platser jag kan tänkas behöva hitta till i Maps åt mig på min mobil, och jag såg massa vilda kalkoner mitt ute på en gräsmatta. En av dessa kalkoner var jag sedan nära att köra på då den sprang ut mitt framför bilen :)

Vi tankade bilen, och åkte sedan till Burnsville. Där köpte jag en kroppsolja från the Body Shop för tre dollar vilket är galet billigt. Har köpt den innan i Sverige och där kostar den bortåt 200 kr. Vi åt pizza, och åkte sedan hem. Tjejerna var idag även väldigt nyfikna på vad olika saker hette på svenska och de satt och frågade mig nästan hela vägen om olika ord.

Väl hemma åkte mamman iväg till en granne som precis fått barn och jag fick därför vara ensam hemma med tjejerna. Vi spelade svensk musik och kollade på Alfons Åberg och Bananer i pyjamas på Youtube som jag fick sitta och översätta åt dem. Addie som jag redan börjat komma nära sa ”you are the best best best sister ever” till mig och det var ungefär det gulligaste jag varit med om.

Mamman kom hem och vi alla gick till Brodys buss för att hämta upp honom när han kom hem från skolan. När pappan sedan kom hem åkte han och jag till Target där jag gick omkring medan han klippte sig. Kom därifrån med en kalender och post-its.

Hemma blev det stek, potatis, morötter och bröd till middag. Konversationen vid matbordet idag var Sverige, svenska saker och svenska dialekter. Mamman visade mig hur alla maskiner i huset fungerade (tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin, ugn osv) och vi kollade sedan på debatten mellan vicepresidenterna. Och därmed var även den dagen över.

Likes

Comments

Vaknade denna dag klockan tjugo i 7 och förberedde mig för min allra första jobbdag här borta. Rättare sagt var det kanske inte min första ”riktiga” jobbdag då mamman tagit ledigt från jobbet och jag egentligen bara skulle observera och lära mig rutinerna.

Efter att ha lämnat Brody hos grannen (som sedan skjutsar honom till bussen för att det annars aldrig hade gått att få tjejerna att komma till förskolan i tid) åkte vi sedan till tjejernas förskola och lämnade dem där. När vi var där passade vi även på att få mig inskriven på familjens medlemskap på gymmet som är beläget i byggnaden bredvid tjejernas förskola. Fick en snabb rundvisning av mamman och åkte sedan hemåt för att istället byta till min bil så att jag fick öva lite mer på att köra på vägarna här. Vi hade dryga 2 ½ timmes fritid innan det var dags att hämta tjejerna igen och dessa timmar spenderade vi på Starbucks, Target och Marshalls.

Därefter var det dags att hämta tjejerna från förskolan. Väl hemma åt vi lunch (äpple, pigs in a blanket och cheese in blanket — vilket enkelt förklarat är korv/ost inlindat i bröd). Tjejerna tog sedan en tupplur och mamman och jag passade på att ta vara på det vackra vädret utomhus och låg därför i varsin solstol och läste ett tag. Försökte även skriva ett par vykort att skicka hem men lyckades inte särskilt bra. Fick ihop ett vykort och har såhär dryga två månader senare ännu inte skickat iväg det. Bra gjort Alexandra.

Tjejerna vaknade upp från tuppluren och efter att ha lekt ett tag med dem var det sedan dags att gå till busshållsplatsen för att hämta upp Brody. Och ungefär här hade min jobbdag slutat om det varit en vanlig dag.

Väl hemma åt vi ett mellanmål bestående av kex med jordnötssmör och nutella, som här borta räknas som ett bra och nyttigt mellanmål. Med andra ord helt annorlunda mot vad man anser nyttigt i Sverige. Efter det hade Brody fotbollsträning som vi alla åkte och kollade på.

Dagen fick avslutas med en middag bestående av pasta, pastasås och ost samt en konversation om det svenska skolsystemet.

Likes

Comments

Denna morgon vaknade jag av att jag fick ett samtal på Skype klockan 4 på natten. Svarade halvt sovande och det visade sig vara min lillebror Ville som undrade vad jag gjorde. Samtalet blev inte särskilt långvarigt utan vi lade på efter 46 sekunder. Tror han uppfattade att jag var halvt i en annan värld haha.

Efter att ha somnat om vaknade jag upp tjugo i 7 och följde med familjen till deras kyrka. Själv är jag inte det minsta religiös, men det är min familj och jag tänkte därför att jag åtminstone kunde följa med en gång och se hur det ser ut där. Det var en betydligt mer avslappnad miljö än vad jag hade föreställt mig. Kyrkan var inte ens en kyrka i den bemärkelse jag är van vid. Det var mer som en stor sal i en helt vanlig byggnad.

Jag satt inte med och lyssnade på någon predikan, utan följde istället med mamman och tjejerna till deras söndagsskola. Allt detta är ett sådant främmande koncept för mig. Är ju så mycket ateist man kan bli, och att sitta där och lyssna på hur man lär små barn att gud och jesus är det vackraste och bästa som finns var väldigt underligt. Mamman höll i klassen och för det mesta var det ett enda stort kaos. Barnen var ju bara 3-4 år gamla.

Efter en timme letade vi upp Brody och pappan igen. Vi gav oss sedan iväg till innerdelen av Prior Lake där vi hittade oss till ett café för en fika. Just ordet fika är ett ord familjen redan flitigt har börjat använda här borta. Dagens fika fick bestå av en kopp kaffe och en munk med chokladglasyr.

Vi begav oss därefter hemåt och jag pratade med pappa, Ville, Algot och Ulle på Skype ett tag. Efter samtalet gav vi oss alla iväg till Mall of America — USAs största shoppingcenter som har mer än 500 olika butiker och ett helt nöjesfält i mitten.

Där gick mamman och jag omkring och shoppade medan pappan och barnen åkte karuseller. Mamman och jag åt sedan lunch på ett ställe som endast serverade bagels. Valde att äta något som hette herby turkey och som var en bagel bestående av bl.a. kalkon och cream cheese. Under tiden samtalade vi om immigration, black lives matter, och abusive relationships. Som efterrätt gick vi allihop tillsammans till en butik som sålde cupcakes. Där testade jag lite av både en red velvet cupcake och en cupcake med s’mores. Som avslut på vårt MOA-besök åkte vi alla ett varv på ett pariserhjul innan vi återigen åkte hemåt.

Hemma spenderade jag tid utomhus tillsammans med Brody. Vi spelade basket och jag läste även lite ur en av de svenska böckerna jag hade med mig — Allt jag inte minns. Tjejerna och pappan bakade apple crisp (vilket jag skulle beskriva som en amerikansk variant av den svenska äppelpajen) och vi alla åt middag som bestod av pizza + buffalo wings + kex + ants on a log (selleri med jordnötssmör och russin).

Dagen fick avslutas med apple crisp + vaniljglass och en lång dusch.

Likes

Comments

Vaknade halv 8. Addie gjorde kaffe åt mig och gav mig en minimuffin som de hade lagat. Åt frukost (rostad bagel + cream cheese med smak av blåbär/jordgubb) och gav mig sedan iväg tillsammans med familjen på dagens första äventyr — Brodys fotbollsmatch. Väl där träffade jag mammans yngre syster och så kollade vi allihop tillsammans på när Brody spelade amerikansk fotboll. Inte heller nu fattade jag någonting, men jag hade kul ändå.

Efter matchen åkte vi hem och åt kalkonmacka till lunch. Här fick jag nog min första lilla kulturkrock. Vi åt nämligen CHIPS till maten. Nu när jag skriver detta inlägg har jag varit här i nästan två månader och kan meddela att det är fullkomligt normalt att äta det som en del av en vanlig måltid. Tycker fortfarande det är sjukt knäppt. Pappan kom även in efter lunchen och viftade med ett vykort adresserat till mig. Hur min farmor och farfar redan hunnit skicka ett vykort tänker jag inte ens fundera på, men det var en gullig överraskning. Kändes lite som att jag redan bodde där och var en del av hushållet liksom.

Efter att alla var mätta och belåtna packade vi in oss i bilen igen och gav oss iväg till en äppelgård. Där fick jag testa hot apple cider för första gången — blev mycket positivt överraskad. När alla druckit upp satte vi oss på ett traktorflak och blev ivägkörda till kärnan av äppelgården. Där åt och plockade vi så mycket äpplen vi bara kunde. Efter att ha plockat på oss kilovis med äpplen åkte vi med traktorn tillbaka till den lilla ladan där vi börjat. Där gick vi in i en labyrint av solrosor som visserligen var halvt död, men som ändå var fin. Sedan var det dags att bege sig hemåt igen.

På vägen tillbaka kände jag att Brody petade på mig, och när jag kollade dit så satt han där med en tand i handen som han just tappat. Roligt att på andra dagen här få uppleva en sådan milstolpe i hans liv.

Väl hemma satte jag mig tillsammans med mamman i vad som ska komma att bli min bil här borta. Vi skulle nämligen ut och ”övningsköra” tillsammans. Då vägarna ändå är rätt annorlunda här borta och både skyltar och regler skiljer sig mot Sverige så kände jag att det krävdes att jag fick öva lite med någon som kunde allt innan jag gav mig ut själv eller tillsammans med barnen. Trots en del skillnader kändes det ändå precis på samma sätt som att köra i Sverige.

Innan vi åkte hemåt åkte vi förbi en mataffär där jag fick bevittna ännu en enligt mig sjuk grej. De hade alltså så kallade ”bag boys” som plockar i alla varor i ens påsar och t.o.m. gick ut med dem till din bil. Alltså?????

Väl hemma ringde Jana, min LCC (Local Childcare Coordinator — en slags kontaktperson jag har här i USA), upp mig för att höra så att allt var bra och att jag trivdes. Efter samtalet åt vi middag (kyckling med vitlök och parmesan, selleri, buffalo wings och bröd med smör) och samtalade om den amerikanska politiken och hur sjukvården skiljer sig mellan Sverige och USA. Efter middagen testade jag sedan ännu en sak för första gången — caramel apple. Ni vet ett sådant där äpple som är doppat i karamell. Även detta var förvånansvärt gott.

Dagens avslut fick bli att se The Martian tillsammans med resten av familjen nere i hemmabion. Harper satt i mitt knä och gosade och vi alla åt popcorn. Ännu en lyckad dag kan man säga.

Likes

Comments

Dagen till ära vaknade jag så tidigt som 3.30. Ingen av de andra tjejerna jag delade rum med var vakna så jag fick sitta i ett becksvart mörker och försöka packa. Efter någon timme eller så vaknade till slut de andra till och jag kunde packa ihop allting och få ner alla mina resväskor till bagageutrymmet nere i källaren. Därefter följde frukost (mackor med cream cheese och tomat + varm choklad och apelsinjuice) som åts under tiden som vi hade ett departure meeting där vi fick all information vi behövde för att kunna ta oss till respektive värdfamilj under eftermiddagen. I stort sett var det alltså ett kort informationsmöte om bussar och flygtider. Jag lämnade därefter in min rumsnyckel och sedan var det dags att bege sig med buss till JFK. Råkade somna till på vägen dit vilket förmodligen var mycket välbehövligt. Väl där blev vi avsläppta för att klara oss på egen hand. Efter en dryg halvtimme kunde vi börja checka in och efter att ha betalat 20 dollar för att få med mitt bagage på flyget kunde vi gå igenom säkerhetskontrollerna.

Jag flög tillsammans med sammanlagt fem andra au pairer. Allihopa var hungriga och gick därför och åt på McDonalds, medan jag själv kände mig alldeles för pirrig för att ens tänka på att kunna få ner någon mat i magen. Jag gick därför själv runt ett tag och kollade in tax-freen. Det enda jag köpte med mig var en kopp svart kaffe och en kaka att ha på planet i form av ett tappert försök att få i mig någon typ av energi innan det var dags att träffa familjen. Efter en ringa försening boardade vi planet och en tre timmars lång flygresa fylld av nervositet och spänning väntade. Och sedan var det dags att träffa familjen.
Jag som inte varit det minsta nervös innan dess fick helt plötsligt oroskänslor och ett lätt magont. Var väl rädd för att jag inte skulle bli omtyckt, eller att de inte skulle vara så som jag fått intrycket av. Men jag hade inte behövt oroa mig. När jag gick ner för trapporna stod de där; mamman och pappan, 7-åriga Brody och de 4-åriga tvillingtjejerna Adelyn och Harper. Jag vinkade till dem och innan jag ens hunnit ta sista trappsteget blev jag omfamnad av den lilla killen :’). Minns att det första jag tänkte var ”åååh de är så små”. Har blivit så van vid mina syskon och hur stora de är att det var som att jag inte mindes att barn faktiskt kan vara så små.
Efter att ha hämtat upp mina väskor från rullbandet gick vi ut till bilarna. På väg dit tog Addie tag i väskan jag drog och började dra den tillsammans med mig. Hon berättade för mig hur hon hade sett på en film med ett lejon som hette Alex och vi kom fram till att vi skulle se den tillsammans någon gång. Som fyra-åring är man väldigt frågvis och det gav sig snart till känna då det endast passerade ett par sekunder innan jag fick en fråga om varför man har ögonbryn. Redan där och då tror jag att Addie och jag skapade ett speciellt litet band.
Sedan var det bara att packa in oss i bilarna. Kan säga att det inte är någon myt att bilarna är större här borta; jag fick bokstavligen talat klättra upp på en liten ramp för att komma in i bilen. Barnen började prata om hur de hade en storasyster nu och det var så gulligt så jag smälte.
Efter 20 minuter var jag framme vid mitt nya hem. Jag fick en rundvisning av barnen, och gulliga som de är hade familjen köpt en muminmugg och en dalahäst som de ställt in på mitt rum. Muminmuggen för att jag samlar på dem, och dalahästen som en liten symbol för Sverige. Mitt rum var superfint och stort och jag har en hel våning för mig själv med badrum, kök och vardagsrum.
Efter att familjen fått mina gåvor (bl.a. figurerna mamma virkat åt dem som de ÄLSKADE) och jag fått min amerikanska mobil jag ska ha här, så åkte jag tillsammans med mamman och Addie till banken där mamman hade ett ärende. Efter det åkte vi till Target, en affär som redan har blivit lite av mitt andra hem här borta. Det är ingen nyhet för de flesta att jag älskar mataffärer och denna affär är verkligen sjukt stor. De säljer allt från mat och kläder till elektronik och läkemedel — allt du kan tänkas behöva i princip. Efter att ha berättat för mamman att jag lovat att skicka hem oreos till min lillebror Algot så hamnade hon i extas och började plocka ut massa smaker hon tyckte han skulle testa.
Vid kassan så försökte Addie få mig att köpa en godisbit till henne och Amy sa nej och sa att ”a tantrum never solves anything” och Addie skrek att Amy made her special day ”worser”. Tyckte det var gulligt. På vägen hem åkte vi förbi en pizzeria där vi köpte med oss en pizza de gjorde på plats men inte gräddade — det fick man istället göra själv hemma. En fiffig idé som kanske kommer även till Sverige om ett par år?
När vi kom hem åt vi pizza och jag fick smaka dr pepper för första gången, vilket väl inte är en stor grej då vi har det även hemma i Sverige, men jag har aldrig kommit mig för att testa det innan. Jag är inget superstort fan direkt, eftersmaken påminner om doften av jäst vilket är väldigt bisarrt. Efter att ha skypat med mamma i en dryg timme så sa jag godnatt till tjejerna och åkte sedan iväg på äventyr med pappan och Brody. Vi åkte iväg till Prior Lake High School där de hade en fotbollsmatch. Och då snackar vi inte fotboll som hemma i Sverige, utan självklart är det amerikansk fotboll som gäller här borta. Det var galet mycket folk där (omkring 50.000) och även fast jag inte förstod eller hängde med särskilt mycket i vad som hände, så var det ändå en väldigt rolig upplevelse. Fotbollsmatchen fick även markera slutet på min allra första dag i Minnesota. Mitt första intryck? Både naturen och omgivningen var betydligt mer likt Sverige än vad jag både hade föreställt och kunnat vänta mig. Och familjen? De är fantastiska.

Likes

Comments

Vaknade dagen till ära redan vid halv 4. Gick och tog en dusch i duschrummet i totalt mörker (för tydligen så fungerade inte lysena vid den tiden på dygnet) och gick sedan till kafeterian och åt frukost (croissanter + tomat + bröd + cream cheese + apelsinjuice + varm choklad). Tog med mig en kaffe (som av någon anledning luktade som prickig korv) som jag drack ute i morgonsolen och passade på att skicka ett grattis till min farmor som denna dag fyllde år.

Gick sedan till klassrummet och hade den allra sista delen av utbildningen på skolan — CPR. Denna lektion hölls av American Heart Association och var nog den roligaste och mest lärorika lektionen hittills. Vi fick bl.a. lära oss att stoppa blödningar och utföra CPR, men också hur man beter sig om någon skulle sätta i halsen. Detta höll på i några timmar, och sedan var vi avgångselever på St Johns University. Vi fick hämta en lunchbox (rött äpple + chipspåse + oreos + smörgås med kalkon och sallad) i kafeterian, och därefter kom en ur personalen till klassrummet och delade ut biljetter till Top of the Rock till alla som köpt det. Därefter fick vi en timmes lång rast innan vi drog oss bort mot NYC.

Väl i NYC hämtade vi upp en guide som visade oss ett par av alla sevärdheter. Vi fick stanna på en plats med utsikt över frihetsgudinnan, och även i ett mysigt litet område där det fanns möjlighet till att ta sig något att äta. Bussen tog oss sedan till Rockefeller Center där vi fick stå i kö och gå igenom olika säkerhetskontroller innan vi till sist var uppe på Top of the Rock. Utsikten där är verkligen makalös och man kan se i stort sett hela NYC. Jag tog säkert ett par hundra bilder men fick sedan motvilligt ta mig nedåt igen då det blåste alldeles för mycket där uppe. Hamnade i giftshopen där jag köpte med mig ett par vykort och en t-shirt.

Sedan hade jag ett par timmars tid att spendera som jag ville. Jag bestämde mig för att gå längs med 5th Avenue och gå in på de ställen som såg lockande ut. Fick behärska mig för att inte köpa med mig massvis med böcker ur en gigantiskt bokaffär jag träffade på. Hittade sedan till Pret A Manger där jag åt en wrap med bl.a. hummus och picklade rödbetor, samt drack min allra första (koffeinfria, för deras vanliga kaffe var slut) pumpkin spiced latte. Mitt betyg är 3 av 10 — alldeles för sötsliskig för att min smak. Jag läste lite ur en bok jag hade med mig och gick sedan vidare bort mot Empire State Building där jag väntade på bussen som skulle ta mig tillbaka till skolan.

Vägen till skolan var lång och alla var trötta, vilket jag fick bevisat för mig då tjejen jag satt bredvid somnade på min axel och sedan omedvetet låg kvar mot den resten av resan. Väl inne på mitt rum försökte jag packa i ordning min resväska så gott det fick inför morgondagen — den stora dagen då jag äntligen skulle få träffa min värdfamilj.

Likes

Comments

Vaknade halv sju och åt frukost (bröd + cream cheese + tomat + apelsinjuice + kaffe). Hade därefter fullproppat med lektioner resten av dagen. Vi pratade om building self esteem in children, childrearing in the USA, behavior management strategies, stress management och effective communication and how to build strong relationships. Vår lärare bjöd oss på munchkins (vilket jag inte var ett stort fan av) och tjejen från Nya Zeeland som satt vid mitt bord bjöd på vit choklad med popping candy (vilket jag var ett desto större fan av).

Vi åt lunch (bulgur [eller liknande. luktade som risgrynsgröt] + kyckling + morötter), och middag (bönröra + gräddfil + bakad potatis + broccoli). Drack två koppar svart kaffe (!!!) och vilade på golvet i mitt rum varje tillfälle jag fick i ett hopp om att friskna till. Passade även på att köpa en huvtröja med skolans tryck på ($30) + NYC tour tickets ($50) + Top of the Rock tickets ($25) under en av våra raster.

I slutet av dagen gick hela klassen ut på den massiva stentrappan på baksidan av byggnaden och tog ett kort på alla tillsammans med den amerikanska flaggan. Dagen avslutades med en föreläsning om säkerhet och bilkörning, och jag gick även idag och lade mig tidigt.

Likes

Comments

Gick upp halv sju och försökte hitta till kafeterian; lyckades till sist genom att följa strömmen. Åt frukost (apelsinjuice + bröd + cream cheese + tomat + melon) och tog mig till den första lektionen för dagen. Klassen jag var en del av bestod av 30 pers, varav två var killar och resten tjejer. Vi hade förbestämd bordsplacering och jag fick sitta tillsammans med fem andra tjejer som var från alla möjliga ställen runt om i världen: Sydafrika, Tyskland, Nya Zeeland, Sverige och Thailand.

Vi fick i uppgift att introducera oss själva framför klassen och sedan var resten av dagen ett virrvarr av lektioner som childhood nutrition, a practical guide to health in the home och safety inside and outside the home. Vi åt lunch (pasta + köttfärssås + kokta morötter och ärtor) och middag (kycklinggryta med selleri, morötter och snap peas + matvete/bulgur + sallad + champinjoner + morot + gurka). Förkylningen hade satt sig fast på riktigt och jag hade knappt någon röst kvar men jag försökte ta mig igenom dagen så gott det gick. Efter middagen gick jag på en kort promenad runt skolan och passade på att ta några halvdåliga foton av byggnaden varefter jag bestämde mig för att gå och lägga mig redan vid klockan åtta på kvällen i ett tappert försök att hjälpa kroppen bli frisk.

Likes

Comments

dagen började med att jag vaknade tidigt och gick igenom all packning en sista gång tillsammans med mamma. jag försökte få i mig lite mat men hade ingen aptit alls. hade dessutom ont i halsen och började bli sjuk vilket var väldigt passande timing. tiden kom då det var dags att säga hejdå till mamma, och jag tog bilen och åkte hem mot pappa som skulle skjutsa upp mig till arlanda.

på vägen upp stannade vi till och åt. väl framme vid arlanda checkade jag in och fick mitt boarding pass. pappa och jag tog en sista fika ihop och efter det hade även tiden kommit då det var dags att säga hejdå till pappa. jag gick igenom alla säkerhetskontroller och köpte 2 flaskor vatten, och sen satt jag i några timmar och väntade på att få gå på planet.

väl på planet fick jag sitta bredvid två tjejer som också de skulle jobba som au pairer i usa. // planet var på tal om inget bland det sjukaste jag varit med om. man kunde dra sitt kort och betala samt beställa saker direkt i sin egen skärm och det fanns även uttag så man kunde ladda sina elektronikprylar. // jag läste, lyssnade på musik, sov, skrev klart alla uppgifter i min au pair-bok samt åt under de cirka åtta timmar det tog mig att flyga från stockholm till new york. under denna flygning bjöds det på en middag bestående av kyckling, curry, broccoli, morot, vildris + pasta med bulgur och pesto + chokladkaka med kaffe. detta var även första gången jag drack svart kaffe och faktiskt tyckte riktigt mycket om det(!!). lite senare under flygningen fick vi även en papperspåse bestående av en smörgås med ost och kalkon + en kaka + en mer med äppelsmak. ca 30 minuter innan landning fick vi ut customs declaration där vi fick fylla i info om vårt syfte med resan osv.

när jag kommit ur planet var det dags att gå igenom border control. där fick jag visa upp mitt pass, visum, customs declaration och mitt DS-2019 som visar att jag lagligt får arbeta i usa som en utbytesbesökare. de tog en kopia av mina fingeravtryck och i utbyte fick jag en stämpel på mitt customs declaration-papper. jag hämtade upp mina väskor på rullbandet och fick gå igenom ännu en kontroll av pass + att jag fick lämna ifrån mig pappret om customs declaration.

nästa steg var att lokalisera min chaufför, vilket jag inte lyckades särskilt bra med. till sist dök resten av alla blivande svenska au pairer upp och vi lyckades tillsammans hitta honom. en liten minibuss tog oss mot skolan (St John's University) där vi skulle stanna i 4 dagar och jag somnade av misstag på vägen dit. resan hade uppenbarligen gjort mig alldeles utmattad och jag tror inte att förkylningen jag lyckats dra på mig hjälpte med saken.

väl framme vid skolan så fick vi bära ner vårt stora bagage till ett förvaringsrum och sedan ta oss till ett av klassrummen där en ur personalen gav oss information, papper, vattenflaskor och en nyckel till våra rum. personerna man bodde med under dessa dagar var sådana som man skulle bo i närheten av under resten av sitt år. jag bodde med tre till tjejer, varav två av de redan sov när jag kom dit. jag fick tyvärr en av sängarna längst upp och det var fullkomligt omöjligt att bädda då rummet var becksvart och jag inte ens nådde upp (och det fanns ingen stege att klättra upp på så jag fick klättra på sänggaveln vilket var ett äventyr i sig). jag gav upp efter ett tag och gick och borstade tänderna. på rummet fanns inget wifi, det var varmt, det fanns ingen luftkonditionering, och sängen knarrade utan att man ens behövde röra sig. efter mycket om och men och knarr lyckades jag iaf att sova i ett par timmar, och den första dagen i usa var därmed avklarad.

Likes

Comments

  • jag gick på bio och åt på restaurang med min mamma
  • jag var på prison island och åt på restaurang med nära och kära
  • jag packade och sa hejdå till alla syskon

Likes

Comments