Heihei! Velger å starte nyåret på bloggen med ei lita video:))

For dere i Norge tror jeg videoen må spilles av på pc. Enjoy!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hei hei godtfolk! På torsdag dro jeg sammen med venninnen min Mayci til Downtown Dallas! Dette avtalte vi å gjøre ikke så altfor mange dager i forveien, så selvom vi visste at vi ville på et kunstmuseum, hadde vi ikke lagd noen særlig plan. Mayci tok skolebuss hjem sammen med meg etter siste time. Noe som var mye stress for begge to måtte ha med seg en skriftlig godkjenning fra foresatt som også inkluderte deres kontaktinformasjon, slik at kontoret kunne ringe hjem å høre om det faktisk var greit. Da vi ankom "my crib" la vi fra oss sekker og begynte på den i underkant av 45-minutters lange spaserturen bort til togstastasjonen. Praten går alltid lett med hu her og vi babla til tider så mye at vi gikk feil og måtte prøve å surre oss tilbake til ruta.

Vel fremme på "the dart train" fant vi oss plasser lengst fremme i toget. Mayci hadde på forhånd fortalt meg at det fantes masse sketchy folk på toget, men herlighet så mange det faktisk var som kom bort til oss og ville vite hvor vi skulle og hvor gamle vi var! Til tross for de ubehagelige blikkene og spesielle samtalene, kom vi frem i trygt behold. Vi tuslet en runde rundt i byen, før vi satt oss ned på en koselig pizzeria. Her spiste vi masse mat, for magen hadde rumlet hele togturen.

Vi vandret videre rundt for å se på vakker arkitektur. Gruimalla så voksent jeg fremstiller oss! Altså vi ropte, sang og danset overalt mens vi innimellom kastet et lite blikk på bygningene. Lekte radioverter gjorde vi faktisk også. Vi bestemte oss til slutt for å dra til museumet, for det var jo hovedattraksjonen med turen. Museet hadde kunst fra alle verdens hjørner i ulike former og stilarter. Jeg likte godt at de hadde delt inn utstillingene utifra verdensdeler, for det gjorde at man fikk et interessant blikk inn i ulike kulturer. Personlig falt jeg for det asiatiske hjørne, for har var det mye som glitret:))

På hjemveien møtte vi enda flere sketchy folk, og det nådde nye høyder da en dame bevisst prøvde å sende oss på et tog i motsatt retning enn dit vi skulle. Heldigvis var det to smarte jenter den dama måtte prøve å overbevise, og vi gikk naturligvis ikke i den fella!

Likes

Comments

Heisann på degsann!

Uken som har passert bød på oppturer og nedturer. Det hele startet med legebesøk som resulterte i at jeg måtte være sengeliggende både mandag og tirsdag. Jeg brukte dagene til å sove og se litt "Sex and the City". Normalt ville ikke et todagers fravær være noen big deal, men naturligvis måtte jeg være syk to dager vi faktisk hadde prøver og innleveringer, så nå har jeg en masse "make up work" for den kommende uken(det er jo alltid gøy, eller hva?) Videre gikk nå uken sin gang med ulike utkledningsdager(Turn up!!):

<3 Mandag: Sports day

<3 Tirsdag: Tourist day

<3 Onsdag: Character day

<3 Torsdag: TB, baby day

<3 Fredag: Spirit day

Jeg synes personlig at jeg gikk glipp av de beste utkledningsdagene, for spesielt tourist day var jeg ekstremt klar for med selfie stang og full pakke. Men, men, var godt å hvile kroppen litt også.

I Texas er det vanlig å lage seg sin egen "mum" til Homecoming: en kreasjon som består av masser med bånd, superlim og bjeller- ja, rett og slett dill dall. Det var gøy og veldig stressende å lage denne kreasjonen sammen med vmor(som er litt av en perfeksjonist) sent på kveld dagen før, men i mål kom vi. "The mum" skal være personlig og vise frem dine interesser, så min bestod av dekorasjoner relatert til tennis og teater. Det finnes ulike regler for hvilke farger kreasjonen kan bestå av. Naturligvis er det skolens farger det går i(Lenge leve , men bare Seniorer kan bruke hvite bånd. Noen steder er det såpass strengt at hvis en senior oppdager at du har et hvitt bånd, har de i følge tradisjonens tro lov til å klippe det av, og det er kjipt når du har brukt timer på å feste vrælet sammen. Dette er en tradisjon som noen velger å bruke vanvittig mye penger($200) og energi på. Blant annet to venner i "Forensic Science"-klassen min:(ikke bare lyser de opp, de lager lyd i tillegg!!!)

På fredag dro jeg og "mum"-en min også på lunsj med to venner etter skolen, Avery og Mitchal. Vi dro til en meksikansk resturant, med samme konsept som BIT; du velger ingredienser du vil ha i en salat, deretter blander de det sammen til en smørje. Det var derimot en annen type salat enn den du får servert hos BIT, fordi her hadde de blandet inn krydder og sterke saker i alle grønnsaker. Kunne ikke informert om det på forhånd, eller? Ikke bare slet jeg med å spise krydderiet, jeg fikk også mageproblemer som jeg fremdeles sliter med. (too much info??) Videre dro jeg på fotballkamp, og på alle andre skoler i Texas er det vanlig å ha på seg "the mum" på fotballkampen(i følge vmor og vsøster), men selvfølgelig ante ikke jeg at det ikke var tilfelle på min skole. Tidenes "tydelig å se hvem som er utvesklingsstudenten"-øyeblikk. Kampen var meget kjedelig i forhold til forrige ukes kamp, så jeg og vsøster bestemte oss for å dra videre på kino etter "half time". Vi så en Halloween-film og selvom den var morsom falt øyelokkene igjen et par ganger under filmen, hehe.

På lørdag var det tid for homecoming. Wohoo!! Det ble svidd av penger til sminke for anledningen og kjole hadde jeg alt kjøpt. Jeg brukte sammen med vsøster x antall timer foran speilet for å dolle meg opp. Håret ble svidd i runde bevegelser og ansiktet ble malt generøst. Da kjolen, skoene og alt var på plass sa plutselig vbror: "Aleks looks like a mommy". Ikke tidenes kompliment, så takk for den a brodern! Vi dro avsted for å ta bilder og videre dro vi til dansen.


Det var alt i alt en ekstremt bra kveld tilbragt på dansegulvet med masse venner. DJ'en spilte noen bra sanger, men kunne jo alltids spilt av litt flere som jeg faktisk kan;)) Etter dansen dro jeg og vsøster ut for å spise. Vi spiste på en real Texas-resturant hvor de til og med kastet peanøtt-skall på gulvet. Høres skikkelig digg ut å bare kaste fra seg skrallet på gulvet, men fy søren så vanskelig det er. Det føltes så feil at jeg bøyde meg ned for forsiktig å legge fra meg hvert eneste skall. Cowboyene derimot hev det rundt i hytt og pine.

I dag(søndag) har jeg vært i kirken, spist lunsj med noen venner og skjært ut gresskar, så selv en rolig dag hos oss går i et sett.

Over og ut

Likes

Comments

(Bildet ovenfra fra søndagens handletur med en venninne fra skolen)

Herlighet så mye vi har gjort den helga her! Med en liten "søndags-pause", som ble brukt på et shopping senter i 7timer(!!!) var Aleksandra igjen i dag klar for en fullpakket dag! I dag hadde jeg fri fra skolen, fordi jeg har fair day. Derfor tok også vforeldrene mine fri for å kunne ta meg med til en gigantisk mat-festival med alle slags show, karuseller og friterte matretter du kan tenke deg. Dette var en helt fantastisk opplevelse, men nå kjenner jeg at beina er helt gåene. Vi dro tidlig i dag kl. 08.00 og kjørte til nærmeste tog-stopp, herfra tok vi "the dart-train" inn til Downtown Dallas. Vel fremme ble jeg fort overvelmet av både mengden mennesker og den skyhøye temperaturen!

Jeg knipset bilder24/7 og ble dermed festivalens største turist. Wiii<33


Flotte biler fikk vi se og prøve, og selv jeg lot meg begeistre.

Jeg fikk oppleve et live-show i skikkelig western-style med okser, hest og lasso

Dyre-posing;))

Vi tok Pariser-hjulet sammen med noen venner:)) Nede på bakken (før jeg steg oppi uværet), var jeg ikke redd for å uttale meg om at dette var barnemat sammenlignet med London Eye, men når jeg satt i skranglekassa av en vogn var jeg ganske skjelven etter hvert som vindkastene kom.

Taylor Swift bidro også på festivalen med utstilling av klær og priser hun har vunnet! Gøy var det å se det i virkeligheten:)))

Et Western museum hadde de også. Her fikk jeg lære litt av hvert om cowboyenes livsstil og gjøremål.

Mange fine dyr som vi på nært hold fikk hilse på

En kreativ utstilling laget av blikk-bokser

Hovedpoenget med dagen var jo naturligvis maten, i og med at dette er en mat-festival. De hadde enormt mye å by på, så her var det bare å fete seg opp. Fritert mat var tingen og det ble delt ut priser for de mest kreative fritert-mat kreasjonene:)) Her er mine meninger om det vi testet ut: (Og ja det var ganske dyrt, men jeg delte med vforeldrene mine, så vi fikk testet ut mest mulig)

Kanelsnur med glasur og bacon. Til tross for at denne søte og salte opplevelsen var god, så er nivået såpass høyt at en slik søtsak som dette ikke holder helt i mål. For det første var den i overkant overstekt noe som gjorde at det var vanskelig å spise den og for det andre var den ti hakk for søt. Prisen ligger på rundt 100kr noe som (om du er glad i sukkerbomber) er verdt det, for du får mye mat for pengene.

Fritert oste og kylling wrap. Denne retten falt absolutt i smak hos meg, men får ikke mer enn 4 fordi nivået rett og slett er så høyt! Det er ikke den mest kreative retten jeg har vært borti, men jeg liker veldig godt dens hemmelige dipp-saus. Alt i alt en god gjennomsnitlig rett. Pris: 110kr, dette er retten som virkelig er verdt pengene.

Fritert og glasert bacon. Dette smakte absolutt godt, men er på ingen måte det du tenker på og sikler etter senere. Bacon er generelt godt, så jeg synes ikke at denne retten gjorde baconet noe merkbart bedre. Men selvfølgelig så smakte det godt. Pris: 90kr. Her får du lite for pengene, tror jeg hadde stått over.(med mindre du elsker bacon)

Pølse i brød med spennende vri. Denne retten var veldig god og i forhold til mye annet rimelig. Den er ikke super kreativ og var en smule sterk for meg, men absolutt en god variant av den tradisjonelle retten. Pris:120kr, verdt pengene.

Corndog. Drar du noen gang til Texas, så er dette helt klart pølsa du må prøve. Dette er en tradisjonell rett de serverer overalt her i Texas fra bensinstasjoner til resturanter. Grunnen til at jeg ikke velger å gi pølsa et høyere terningskast er fordi jeg ikke synes at retten er kreativ nok. Alt i alt er dette absolutt dagens sikreste rett. Pris: 140kr,verdt pengene om du liker å gå for det sikre.

Friterte kylling-baller med fritert biscuits. Namnamnam! Dette er absoult dagens beste ordentlige matrett. Her får du et måltid fylt med glede for alle sanser. Pris: 120kr

Fritert oreo. Dette synes jeg at var ordentlig godt, men du må like søtsaker for at dette skal falle i smak. Jeg er helt sikker på at dette er tidenes kaloribombe, men godt er det absolutt! Veldig kreativt også. Pris: 125kr, i mine øyne verdt det.

Alles store favoritt og dagens vinner er fritert Jelly. Dette var så godt at jeg får vann i munnen av å bare se på dette bilde. Helt klart min, vfamilien og resten av Texas store favoritt(ble kåret til årets beste i state fair konkurransen, og med god grunn). Bare å få prøve dette, er en grunn god nok til å ta turen til Texas! Pris: 150kr, i overkant dyr for to ganske små klumper, men allikevel VERDT DET!

Obligatorisk bilde foran Big Tex!

En helt fantastisk dag for magen og sjelen! Hit vil jeg tilbake:))

Likes

Comments

På lørdag gikk det i ett fra morgen til kveld(noe som ikke er unormalt i Reese-familien)

Øverst på agendaen var å besøke en pumpkin patch. Hovedpoenget her var å velge ut et gresskar for Halloween. Men som alt annet i Amerika er alt ting gjort 100 ganger mer "over the top" enn nødvendig. Derfor fikk jeg i tillegg til å velge ut gresskar prøvd meg på hesteryggen og funnet veien ut av en labyrint. Gøygøygøy. De hadde også en tour rundt på eiendommen som vi naturligvis fikk med oss. Her er noen bilder:)

Videre dro vi avsted til en rykende heit country-festival! Dette synes jeg var kjempegøy og selvom alle sangene i mine øre hørtes ut som den samme, var det gøy å få oppleve live, original country musikk! Festival-arenaen var også et utendørs museum med en masse gamle bygninger, som vi gikk rundt i og her fantes det ansatte som kunne gi oss svar på alle spørsmål vi måtte ha.

Alt i alt en veldig bra dag, tilbragt med en veldig bra familie:))

Likes

Comments

Håper alt står bra til med deg! Jeg koser meg masse her i Texas, til tross for at det ikke virker slik på bloggen så lite som jeg oppdaterer den.

For en uke siden dro jeg på camping til Oklahoma noe som var utrolig gøy. Her hadde vi en masse aktiviteter hver dag, og jeg opplevde for første gang kaldt vær i USA. Har lett vent meg til varmen her, så å oppleve Norge-vær var jeg ikke en stor fan av. Jeg var familiemedlemmet med mest klær på både ute og inne, så familien begynte nok å lure på hva de har fått i hus. En barsk nordmann er det i hvertfal ikke!


Med meg på tur var vmor, vfar, vsøster, vbror, vbestefar og en stereotypisk camping familie. Min "familie" bodde i en campingvogn og retsen av bølingen(har ikke peiling på hvor mange onkler, tanter, barn, besteforeldre osv. den andre familien bestod av) bodde ved siden av i telt og campingvogner. Båt, kanoer og sykler var med, så dette ble en aktiv helg:)

Mine top 3 fra turen er:

<3 Morgentur med kanoene: Jeg og vsøster stod opp grytidlig(06.30) på søndagen for å padle inn i en ny dag med nydelig soloppgang.

<3 Bålkos fra morgen til kveld med en masse s'mores og gode historier.

<3Hiking in the woods og night fishing.

En masse dyr ble observert, og vmor holdt på å kjøre av veien da jeg plutselig skrek ut "rat" på vei til destinasjonen. Men gudameg så store rottene er her, får frysninger bare av tanken på de! Over til noen litt søtere dyr som vi møtte på i ny og ne:

En ordentlig bra 3-dagers tur. En ting er sikkert: Oklahoma I'll be back!

Likes

Comments

På vei hjem fra skolen satt jeg som vanlig i egne tanker, da jeg kom på at jeg faktisk har vært her en god stund nå, og derfor sitter på mange gullkorn verdt å dele med andre utvekslingsstudenter/ fremtidige utvekslingsstudenter. So here U go:))

<3 Musikk er tidenes kilde til godt humør! Er det en ting jeg setter enormt stor pris på hver dag fra morgengry til tannpuss på kvelden så er det musikk! Det er faktisk fascinerende hvor mye musikk har å si for meg og mitt humør. Jeg har nå hørt på den samme spillelista med ikke mer enn i overkant av 30 sanger laget av lillesøsteren min så og si hver dag, og jeg har enda ikke gått lei! Så lenge sangene dine er fulle av hva som gir deg energi, enten det er russesanger, heavy metal eller dyp rapping så kan jeg love at det gir deg et smil om munnen før du vet ordet av det. MEN husk at musikk også kan ha motvirkende effekt, er du i dårlig humør og hører på deprimerende sanger, blir du bare enda tristere/surere. Så positiv musikk det er tingen!!

<3 Ikke hver redd for å stille spørsmål i timene! Enten du sliter med å forstå noe i engelsk eller matte, så still spørsmål selv om det ikke engang er ferdig oversatt i hodet. Det gjør både at du forstår innholdet av det læreren prater om og at læreren legger merke til at du følger med. I tillegg er det den perfekte anledning til å legge på en enda breere norsk aksent enn du allerede har for å klassekameratene en aning om at du ikke er fra Amerika. For absolutt alle synes at du er superkul med en gang de hører at du er en utvekslingsstudent og spesielt fra Norge, fordi de nærmeste ikke har hørt om landet. Jeg skal ærlig innrømme at jeg også med vilje har spurt læreren ekstra høyt om å få gå på do, for å vekke litt oppmerksomhet. Men altså når du blir plassert med den kjedeligste personen på hele skolen, må du gjøre drastiske tiltak som det.

<3 Mens vi enda er inne på den faglige siden ved skole, vil jeg virkelig oppmuntre til å følge med i timene, for gjør du det trenger du ikke å bruke egen fritid på å øve til prøver/gjøre lekser. Er du effektiv i timene og stiller spørsmål består du alle prøver easypezi. Alt av prøver, med unntak av matte er multiple choice, så avansert er det ikke!

<3 Hvordan ligger jeg an i forhold til andre utvekslingsstudenter? Ikke bruk tid på å spekulere og google(trust me har gjort det) hvordan andre utvekslingsstudenter har det/hadde det etter 1mnd, 2uker osv. Det er veldig viktig å vite at alles utvekslingsår er individuelt og alle får det ikke like enkelt når det gjelder å tilpasse seg vertsfamilien eller å få venner på skolen. Men sett pris på det som går greit for deg og husk på at det tar tid å venne seg til forandringer hjemme også, så ikke tenk at du gjør noe feil, fordi ingen på skolen har invitert deg til en fotballkamp enda.

<3 Ikke vær redd for å ta plass! Er det en ting pappa og organsiasjonen jeg reiser med sa til meg før jeg dro på utveksling så var det å holde seg lavt i terrenget. BLÅS I DET! Ikke vær redd for å uttrykke deg selv 100% enten det er ved å følge fashion-trender(Det er svært få som gjør det her) eller om det er ved å uttrykke politiske meninger. Alle(hvertfall på min skole) synes at det er kult hver gang jeg går med high-knee boots eller kritiserer amerikanske politikere.

<3 Lær deg fakta om eget land! Det er virkelig flaut å få spørsmål om Norge når du ikke kan svaret på de, så øv litt på norsk geografi(!!) og historie.

<3 Selvom du har verdens beste vennegjeng hjemme, så må du ikke forvente å få en like close og bra gjeng her! Sånn jeg har det nå, så har ikke jeg en vennegjeng jeg er med gjennom hele skoledagen, med en masse kallenavn og interne spøker slik som jeg hadde det i Norge. Men du må huske på at du kun er her i et år og at det derfor ikke nødvendigvis er best å henge med de samme hele tiden(med mindre du merker at du ønsker dette). Vær åpen for alle og enhver og ikke tvil på å si ja til å sitte med nye mennesker i lunsjen. Selvfølgelig er det en stor fordel å ha en fast gruppe som på en måte forventer at du skal sitte med dem, for da har du en trygghet som er fantastisk å ha. Allikevel lærer du mye av å fly litt frem og tilbake mellom nasjonaliteter og sports-grupper. På en annen måte, du kjeder deg på ingen måte! Det er også mye morsommere, synes jeg, å kjenne mange mennesker på fotballkamper og generelt på skolen. Flere å si hei til og flere å finne på ting med!

<3 "Yes!"er det riktige svaret til alt. Er det noe som går igjen på alle utvekslingsblogger så er det viktigheten med å takke ja til alle tilbud du får av venner til å finne på ting. Dette viser at du er interessert i å bli bedre kjent med dem og synes det er gøy å tilbringe tid med dem. Selvom det naturligvis ikke alltid passer, ihvertfall om du er plassert i en vertsfamilie som elsker å vise deg alt verdt å se hver eneste helg, så si at du gjerne ønsker å være med og spør etter en annen dag fordi det ikke passer bra for deg den spesifike dagen. Forklar også hvorfor, for det viser at du er interessert i å dele ting om deg med de. Vær heller ikke redd for å spørre etter å finne på ting med de senere, kan love deg at de setter pris på det.

<3 Du må utfordre deg selv hver eneste dag! Selvom du er svært trøtt når skoledagen er over, og det eneste du ønsker å gjøre er å legge deg nedpå litt når du kommer hjem så tenk på hvor kort dette året er. Du har nok av tid til å sove når du kommer hjem! Meld deg på klubber, heng med venner eller prøv nye gruppetimer på et treningssenter. Ting som dette er hva du kommer til å huske senere, ikke at du var fullt uthvilt en dag i oktober. Å prøve nye ting gir deg også enormt mange venner, naturligvis om du er frempå! Jeg prøvde meg faktisk på teater for en uke siden, og selvom audition IKKE gikk bra(Alle inkludert meg begynte å le når jeg sang), så var det gøy! Og enda morsommere ble det da jeg i dag fant ut at jeg faktisk fikk en rolle i musikalen. SAY WHAAAAT?? Altså det var sååå mange som ikke fikk noen rolle i musikalen som var 100 hakk flinkere enn meg, og som ikke minst hadde øvd og ønsket det mer enn meg, så jeg ble sjokkert da jeg fant det ut!

<3 Når det kommer til familielivet, gjelder det bare å være seg selv. Er det en arena du virkelig ikke burde være redd for å si det du mener og dele flaue hendelser fra skoledagen så er det her. Jeg skal innrømme at jeg har fått en fantastisk familie, som jeg har det sinnsykt bra med, så det er vell kanskje enkelt for meg å si at du burde være åpen og ærlig med dem, men det er viktig enten du er i en vanskelig situasjon eller opplever noe morsomt/bra. Selv karakterene dine på skolen kan jeg love deg at familien er interessert i å høre om.

<3 Vis at du er takknemlig for oppholdet ditt ovenfor familien! Legg igjen en lapp før du går til skolen hvor du ønsker dem en flott dag, forklar muntlig hvorfor du er så takknemlig for at du har fått akkurat de som vertsfamilie, hjelp til i huset og lag et måltid for de. Dette er bare eksempler på hva du kan gjøre, men husk at du burde uttrykke deg på den måten som gjenspeiler deg best, så er du kreativ lag et kort osv.

<3 Del av din kultur med familien og venner. Med familien kan du kokkelere i vei på kjøkkenet eller spille av litt norsk folkemusikk. Til venner kan du litt bilder av ungdom i Norge. Klesstilen er noe helt annet i Norge enn her, så alle synes det er svært fascinerende å se bilder. De blir spesielt fascinert av at norske jenter går rundt med fake pelsjakker i spreke farger(looks like a bear!!).

<3 Lær deg navn!!! Dette tipset må jeg sliter jeg med å følge og det er virkelig forferdelig flaut å ikke huske navnene på de du prater med(takk gud for navn opprop i starten av timene, tenker nå jeg)

<3 Ikke bruk for mye tid på mobilen og medier generelt! Selv om du ikke får hjemlengsel av å prate med familie og venner, så hindrer det deg i lære språket fortere. I tillegg burde du heller bruke tiden på andre ting. Har du for eksempel en dårlig dag blir ikke dagen bedre ved å ringe mamma eller pappa, de har faktisk ikke alltid de beste rådene å gi. Du blir mye mer sytete og synes lettere synd på deg selv når du har noen å si det til. Skriv heller ned tankene dine og kom deg videre!

<3 Hold deg i aktivitete! Da slipper du å tenke på at du legger på deg osv. om du stresser over det. I tillegg er det svært deilig å få luftet tankene litt.

<3 Få nok søvn! Jeg vet at jeg tidligere i innlegget skrev at søvn kan du få når du kommer hjem, men med det tenkte jeg mer på power-naps på dagen. Du burde legge deg tidlig om kveldene fordi du trenger nok søvn for å kunne bli forstått på engelsk(trust me)

<3 Ikke vær redd for å drite deg ut! Husk at du kun er her et år, og folk synes faktisk at det er morsomt når du sier noe som ikke gir mening eller gjør noe som du angrer på etterpå. (naturligvis ikke noe ordentlig dumt!)

Langt, men forhåpentligvis nyttig innlegg. Vet at jeg kommer til å måtte gå tilbake til dette innlegge mange ganger selv, for tips og råd som dette går fort i glemmeboka, til og med når man har skrevet det selv. Forresten bare å stille spørsmål om det er noe du lurer på:))


Likes

Comments

Hipp hurra for min fantastiske vertsmor:)))

I går hadde Debbie bursdag og i den anledning dro vi på restaurant! Vi koste oss med god mat og drikke, og ikke minst med latter og sang! Er virkelig så takknemlig for å få bo og bli kjent med denne kule, avslappede og herlige gjengen av en familie. Fornøyd er jeg også med at jeg selv turte å dra på hva jeg tror er blant de beste opplevelsene jeg vil oppleve i livet! Om ikke lenge skal jeg på min første fotballkamp(!! super excited) etterfulgt av night fishing:DD

Bilder fra gårsdagen:


Bursdagsjenta!!

Mine flotte vertsforeldre:))

Go'gutten det her;))

Måtte kjøpe noen småting på butikken etterpå. Helt vanlig kveld på Target for denne familien :P 

Likes

Comments

På lørdag var jeg atter en gang i den skandinaviske butikken, "Wooden Spoon"med min kjære vertsfamilie. Denne gangen var det fordi de hadde et meet up foralle skandinavere bosatt i området(hovedsaklig nordmenn). Wooden spoon liggeret steinkast fra huset vårt, så det tok ikke mer enn 20min å kjøre dit(det eren kort strekning i USA). På veien kom min spontane vertsfar på at det var påtide for han og vertsbroren min å klippe seg, så i samme sekund fant han førsteog beste salong. Så fort og gæli har jeg aldri opplevd en frisør før. Jeg ersikker på at vi ikke var inne i salongen i mer enn en halv time, før begge togikk nyklipte og fine ut igjen.

Da vi ankom Wooden spoon masjerte vi rett opp i 2.etasje forjeg kunne lukte vaffel lang vei! Et koldtbord kom meg i syne, medherligheter som brunost, gulost, laks, vaffel og sild. Jeg koste meg glugg ihjel med maten og møtte på eieren av butikken; den hyggelige damen som invitertemeg til begivenheten. Hun introduserte meg videre til en svært hyggeligbergenser som var en god del opp i åra. Skal jeg være helt ærlig så var detvanskelig å prate norsk med han, for jeg greide ikke å tenke på annet enn atnorsken min hørtes fremmed og bortkommen ut. Jeg greide ikke å la være åoversette engelske utrykk jeg bruker i hytt og pine og sa liksom hvert andre ord. Så samtalengikk for det meste i at han fortalte om livet sitt som pilot og familien sombare vokser og vokser, mens jeg slang tilbake ”Ohh, det er kult”. Kult liksom!!Altså en ting er det å si ”cool”, men ”kult”, nei det ordet høres bare dumt ut! Jeg har ikke noe vanskeligheter med å prate norsk når jeg skypermed venner/familie, skriver innlegg eller prater til meg selv(spiller innvideo;)), men akkurat på lørdag var det usedvanlig vanskelig. Men jeg tror nokat en god grunn til det var at det var mye amrikansk støy i bakgrunnen,samtidig som at han hadde en bergensk dialekt som var godt preget av hans 47åri Amerika.

Videre møtte jeg en norsk utvekslingsstudent(!!yey) Her gikkpraten litt lettere og det var så deilig å prate med en i samme situasjon sommeg(i real life). Hun het Maren og bor ikke lengere enn ca 30 min unna, så jegskal nok ikke se bort i fra at jeg kan finne på mange festligheter med henne.

Vi dro fra Wooden spoon flere kilo tyngre og med handleposerfulle av melkesjokolade. Neste stopp var et kinesisk supermarked. Jeg haddeplanlagt å lage et norsk, tradisjonelt måltid for familien, så vi måtte handleinn litt. Hvorfor vi dro til et kinesisk supermarked var helt tilfelidig, mengøy var det for her fantes det mye rart! Jeg fikk en lang leksjon i oppbygningav okse-, grise- og froskekroppen, og bare tanken på at folk faktisk nyteroksehale, vaginaen til oksen og griseføtter gir meg frysninger langt ned overryggen. Okei, så er vell ikke en nordmann den rette til å kritisere særematvaner, svalehovde er jo ikke akkurat så mye bedre, men så skal det jo siesat jeg aldri har rørt det heller!

Menyen for kvelden var: vestlandslefse som en slagsforrett(måtte lage noe fort, for merket at familien begynte å bli svært sultneog mine giga poteter var langt fra gjennomkokte). Middag: kjøttkaker med brunsaus(rettere sagt suppe), poteter med vri(ble aldri gjennomkokte så delte de ito, klæsjet på smør og kjørte de noen runder i mikro-ovnen), ertestuing,tyttebærsyltetøy og druesalat. Dessert: rislunsj med hjemmelagd bringebærsaus(tror riktignok at jeg tilberedte risgrøten litt feil, for smakte ikke så himlagodt).

Middagen ble servertsent, men familien var strålende fornøyde. Vmor og vfar fikk også prøve ”tyrkiskpepper” og vfar reagerte hysterisk når han plutselig fikk kjenne på pulveret påinnsiden av dropset. Jeg klarte ikke å slutte å le, og for de som har sett meggispe etter luft fordi latterkrampen tar helt over, så vet dere at når jegførst har begynt så kan jeg le hele dagen fordi jeg tenker tilbake påhendelsen. Familien var svært interessert i å høre på hvordan jeg tilberedte detulike, men jeg svarte kun med latter. Delo selv, og sa at det var tydelig at mine timer på kjøkkenet hadde tatt på.(deskulle bare ha visst!!) I enkelte perioder føltes det ut som om jeg var deltagerpå MasterChef, fordi jeg hadde kjeler på alle 4 plater og merket at klokka bareble mer og mer. Jeg måtte jo også gjøre ta vanskelige valg(vente på potetene eller la de ta noen runder i mikro-ovnen?), som førte til drastiske tiltak. Men svært fornøyd må jeg få si at jeg var, og deilig var det å bli ferdig!

Det var ”kort” og greit en liten oppdatering av lørdagen! Håper derelikte innlegget. Snakkes senere:))

Likes

Comments

​Heyy

Tusen takk for mange gode kommentarer til innleggene jeg har skrevet! Vet at mange har ønsket nytt innlegg, så here U go:) Har laget en liten video-oppdatering. Enjoy! 

Hvis videoen ikke er tilgjengelig på mobiltelefon eller ipad, prøv å se den på en PC:))

https://www.youtube.com/watch?v=vuohjumSJm8


Likes

Comments