Alldeles för snabbt. Hade varit skönt med lite sommar iaf innan det är dags att börja skrapa rutorna på morgon. Iofs har jag redan hunnit göra det en gång under de två veckor T var iväg på kurs.

Att fixa och dona med allt här hemma när man är själv med två vilda barn är ju inte det lättast. Imponeras av er som har det såhär på heltid 💖

Lite hann jag renovera iaf. Öppna spisen är nu klar att användas. Den gick från fult irritations objekt till riktigt snygg inredning.

Allt vitt är vanlig väggfärg och det svarta är gammal hederlig spissvärta 😍

Är otroligt nöjd måste jag säga. Nu kan jag sitta här inne å värma mej när kylan biter utanför

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Fort när man har roligt! 😊

I juni började jag åter igen på Färgbröderna som sommarvik. Mycke hade jag glömt men med Evas hjälp kom man snabbt på banan igen. Eva var min mentor förra sommaren och försökte lära mej så mycket hon bara hann om färg. Hon är som ett levande färglexikon 😍tyvärr slutade hon vid midsommar och det känns väldigt tomt utan henne.

Annars trivs jag väldigt bra, men känner ändå att det ska bli lite skönt nu när hösten kommer så man kan ta det lite lugnt. Heltids jobb + ett antal kvällar / v i salongen har satt sina spår.

Trots full rulle har vi hunnit med en hel del mys också. Bad och middag ute i nästlingen, hill climb i Rättvik, dans på Orrskogen under dansbandsveckan m.m

Har även lagt lite sten och skaffat husdjur som bestämde sej för att skaffa bebisar 😍

Thomas kämpar på inom försvaret och är nu iväg på sina 2sista utb. veckor för att ta lastbilskortet. Är rejält avundsjuk! Men, nu är även jag på G så jag hoppas kunna gå Gu-Fn nästa år 😁och innan dess ska en hel del cm bort från denna kropp och kondisen bli betydligt bättre så jag har tagit mej an en rätt stor utmaning. Mer om den kan ni läsa om på

http://nouw.com/nyajag

Kram på er 💕

Likes

Comments

Vet inte riktigt vart jag ska börja 😊
Mycke har hänt sen jag sist skrev. "Hallen" i källaren är nästan klar. Det var inte det lättaste att skära ut stencilen men snyggt blir det. Vi har nu börjat fixa inne i själva källaren där oljepannan stod förut. Kommer bli väldigt bra när vi väl är klara. Om jag får bestämma kommer det bli typ snickarbo istället för tvättstuga pga avloppsproblemet jag berätta om i förra inlägget 😁just nu ser det dock mer ut som ett rörigt förråd. Men det blir bättre när vi väl sorterat allt.

Färg hit och färg dit, lite samma men ändå inte. Jag har äntligen gått en utbildning jag varit sugen på i några år. Jag kan nu stolt säga att jag är manikyrist med gellack diplom 😍 1maj tog jag även steget och öppnade en liten salong i Malung. Känns så otroligt bra

Som vanligt håller vi ju på med massor av delar samtidigt. Vi försöker dock hålla oss till ett ute och ett inne för att inte få totalt kaos.

Nu har vi börjat ta tag i trädgården. Sonen som fyllde 7 i maj fick äntligen en sandlåda. Vi använda den trasiga dammen och det blev perfekt. Vi har även hämtat mer natursten så vi kan lägga intill huset och alla rosenbuskar runt gamla stenaltanen är nu väck. De stenar som legat som en gång ner till hallonen har vi även tagit upp så de kan flyttas. Mycke kvar att göra men kommer bli bra när det är klart.

Likes

Comments

Sakta men säkert börjar vi ta tag i renoveringen igen. Många småsaker som ska göras klart. Önskar jag vann lite pengar så jag kunde fixa iaf ena badrummet och köket.

Jag vill så otroligt gärna fixa mitt drömkök. I mitt huvud är det perfekt på alla vis 😍men får drömma ett tag till.

Förra året blev vi tvungna att fixa avloppet i köket då det brast och nu i år fick vi tydligen en liten damm i källaren igen. Nu var det dock golvbrunnen som gav upp. Var ganska så blött där en kväll när gubben skulle hämta upp tvätten.
Efter hjälp från fackmän fick vi veta att brunnen inte var kopplad till avloppet 😵det skulle kosta lite väl mycke att fixa så vi tog istället och bar upp tvättmaskinen 2 trappor till det övre badrummet. Tur man fått tillbaka armstyrkan nu efter en säsong med soptömning 😉

I förrgår fortsatte vi med källaren. Precis nedanför trappan kommer det bli en liten förvaring för bl.a ytterkläder. Tror det kommer bli hur bra som helst.
Erik hjälpte mej att plocka undan skräp och sopa medan Anna övade på sin fiolläxa

Just nu ser det väldigt tråkigt ut, som en fotolåda. Vita väggar, vitt tak och vitt golv😱
Men jag har en plan och jag hoppas verkligen den blir bra för annars blir det jobbigt 🤣

Bjuder på lite andra bilder också

Bild 1 - tagen vid längdskidspåret i byn där det anordnades serietävlingar för barnen, underbart att avsluta säsongen på hemmaplan 👍🏻

Bild 2 - ett mycke omtalat konstverk som iaf jag föll pladask för. Man kan antingen se det som vulgärt och hemskt eller som en rejäl pepp 😉

Bild 3 - 4 lyckliga själar i Dalarnas vackra tempel 💖

Bild 4 - renskav i pita, tillagad på "muurikka" i det underbara vädret ☀️vardagslyx

Höll ju på att glömma en viktig grej ☺
Jag är så otroligt stolt över min familj. Anna och Thomas körde i år blåbärsloppet, 9km från eldris- Mora 😍så duktiga

Erik kan ljuda alfabetet och det dröjer nog inte länge förrän han kan läsa 😁han som var så sen i talet har verkligen jobbat ikapp sina jämnåriga kompisar, en riktig kämpe. Han har dessutom sin första lösa tand 😓vart tog min lilla kille vägen?

Likes

Comments

De senaste två vintrarna har jag verkligen insett hur mycke helgerna betyder för mej. Att inte få dessa två dagar med min familj känns rent av förjävligt.
Vist jag slutar (om inget strular) kl 15 på lördagarna men känns ändå som att så mycke tid går förlorad.

Jag saknar att komma hem på fredagskvällen, sätta mej i soffan med barn och sambo och bara vara. Inte behöva tänka på att man ska upp dagen efter. Ha två helt lediga dagar framför sej redo att fylla med mysiga minnen.

Jag längtar verkligen efter våren och sommaren. Ett jobb där jag inte förstör varje helg med arbete. Jag kan mycke väl tänka mej att jobba en hel helg men nån gång vill jag ha dessa heliga två dagar att bara vara.

I söndags passade jag dock på att bara vara och njuta. Blev en härlig tur på skidor med familj och goda vänner och väl hemma vid den sprakande vedspisens värme fick jag ett rejält tokryck!

Blandade smet och drog fram det vackra rullrånsjärnet vi hitta i huset när vi flytta in 💕
Många misslyckade blev det innan man kom på hur värmen reglerades men sen gick det av bara farten. Så nu kan vi njuta av goda korgar och strutar bakade på riktigt gammalt vis. Det känns så otroligt lyxigt

Nu har även all jul äntligen flyttat ut ur huset och lite gamla goda inredningsdetaljer har fått flytta in igen.
Min älskade Buddha gjorde sej väldigt bra i fönstret bredvid aloe veran T fick av mej igår istället för en ros som ändå bara skulle vissna.

Denna växt får symbolisera vår resa vi gjort under de senaste 10 åren. Vår kärlek kan läka de flesta sår. Även fast vi ibland gått av, trasats sönder, så har vi läkt. Vi har blivit starkare i vår relation och tänker fortsätta kämpa för det vi tror på.

Likes

Comments