Denna helg har det verkligen hänt grejer. Svärfar var här och hjälpte oss med det sista i hallen.
När väggen skulle hyvlas tog det nämligen stopp! Elhyveln var inte att leka med. Så det var otroligt skönt att hans som är van vid den ville fixa det.

När allt var slätt och fint hjälptes vi åt att sätta panelen och skickade iväg gubben att köpa masonit för att täcka hålet. Jag passade även på att slipa till hålen vi borrat i det blivande elementskyddet i hopp om att vi skulle hinna bygga det också. och det gjorde vi 😆 svärfar hjälpte mej även att göra frästa spår längst golvsockeln så att luften skulle kunna cirkulera ordentligt. Kände mej inte så tuff när jag höll i maskinen men med en bra handledare så gick det ju faktiskt riktigt bra 😊

Det som är kvar nu är att måla skyddet och masoniten i trappan. känns så himla skönt. Sen ska det Iofs piffas också med krokar & tavlor m.m men all panel är uppe och i stortsett alla lister.
Får se om jag kan börja måla väggarna i trappan och upp till övre hallen i slutet på nästa vecka 😎

Nu är det förresten 1 år sedan pappren på huset skrevs. Tiden går fort och jag tycker vi hunnit väldigt mycke på den tiden  med tanke på hur det såg ut när vi fick nycklarna. Grönt överallt och fullt med grejer överallt. hade nog hunnit mer om vi köpt det tömt men vi har ju hittat en del vi faktiskt kunnat använd också. Massor är Iofs slängt men en del har vi även kunnat sälja för att köpa in sånt vi behövt.

Skönt att listan sakta men säkert kan bockas av.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Tycker det är lite småmysigt nu när mörkret börjat infinna sej innan man somnar :) man kan tända lite levande ljus, laga goda mustiga köttgrytor till middag och slänga på sej tofflorna för att sedan krypa upp i soffan utan att skämmas.

ikväll fick vi inviga min nya lilla leksak jag passade på att unna mej när jag jobba på "färgbygg". En underbar kap/ger-såg från Makita, värd varenda krona.

så sakta men säkert gör vi framsteg i hallen. Måste bara våga mej på att leka lite med fräsen också så vi kan få klart elementskyddet innan det blir dags att släpa hem ungar i leriga kläder från skolan ;)

Just ja, i lördags stod jag med på Bondens marknad här i Fôss.  blev helt överväldigad av allt folk och fina komplimanger. Kökshanddukarna sålde som smör i solsken vilket var rejält överraskande men också väldigt kul.

Tack till alla som kika förbi :)

Likes

Comments

Ute är det grått och trist men inne är det grått och vackert. Låg länge och drog mej i sängen imorse då det blev sent igår efter jag agerat taxi åt en vän. Men när frukosten var klar hittade jag ork att fortsätta med hallen som bara stått och sett tråkig ut.

Äntligen skulle väggen bort. Masoniten gömde spontad panel och reglar av tall. halva väggen var isolerad med Sågspån och halva med vanlig isolering. Kändes som vi hade Sågspån precis överallt i hallen, trappan, håret, innanför tröjan, ja ni fattar 😧

Thomas fick hjälpa mej att såga för vissa av reglarna var extremt envisa. Erik drog spik som blev kvar efter masonitskivorna,  50 öre / spik fick han så nu är han 70:- rikare och super nöjd 😄
Nu är det bara panel runt om, bygge av elementskydd och bänk/skoförvaring kvar sen kan vi fortsätta renoveringen upp en våning 😊 för det gröna ska bort!

Likes

Comments

som jag skrev igår så jobbar jag just nu på Färgbröderna, så himla kul! Så får verkligen njuta nu mina sista veckor.

Men bara för att jag jobbar heltid och försöker hinna renovera och uppepå det hålla firman på rull så måste man ju ändå hitta på lite kul 😊

midsommar i Gläntan, fiske i Närsjön, besök av syster Elisabeth & Janne påväg hem till Norrland från Sthlm en helg och helgen därpå kom Jenka, Vicky och hundarna upp från Uppsala 💞 så mysigt vi hade det.

i samband med malungsfors visfestival firade jag och Thomas 10år sedan vi träffades 💖 (tog dock ett tag innan vi vågade erkänna våra känslor för varandra) och kvällen avslutades på ungefär samma vis till tonerna av Jakob Hellman. kvällen innan hade vi avnjutit Johan Erikssons hyllning till Ted Gärdestad,  en känslomässig show tillsammans med Teds bror som berättade om deras musikaliska resa.
Helgen till ära hade jag fått det fina uppdraget att trycka tröjor till alla funktionärer,  Ni var så fina allihopa 😍

på söndagen när jag och Thomas fixat massor ute och slängt oss i soffan taggar han mej i ett inlägg på facebook. En man sökte chaufför för att åka runt i Malung där Dansbandsveckan precis börjat. Jag nappade och fick uppdraget. så både söndag och tisdag var jag chaufför, det var som en dröm 😇

på tisdagen fick även Thomas köra bilen lite medan jag tog en sväng om på Orrskogen till Micke Ahlgrens 😆

och på lördag firar vi vår underbara by Malungsfors, missa inte det! kl 11 slår Gläntan upp portarna och startar med Trollkarl, sen blir det lotter, kolbullar,  fiskdamm m.m

Välkomna !

Likes

Comments

Ja vad ska man säga? Huset är magiskt! Det var väldigt länge sedan jag kände mej så hemma som här och jag vet att jag tjatar om det men är så lycklig. Visst är det mycke som ska göras men ändå, i love it!

Det känns på ett sätt ganska dumt att göra om så mycke när det finns en sådan lång historia i huset men tiden kan ju inte stå stilla, om så vore skulle jag just nu sitta i en affär och inte i ett vardagsrum 😜

Sedan 16/5 har jag jobbat på färgbröderna i Malung. Ett helt underbart ställe men galna, kloka och helt underbara kollegor. Eva har lärt mej så otroligt mycke om färg att inspirationen bara flödar och jag vet precis hur jag vill färgsätta hela huset nu 😊 synd bara att det endast är ett vikariat som slutar 31/8. Kommer sakna ställer så otroligt mycke.

Ute händer det också lite. Fick två fina lyktor av Thomas som kommer lysa upp så fint nu när mörkret sakta kommer. Ser så mycket hemtrevligare ut nu när man kommer över det lilla krönet till vår infart.

Idag njöt jag och Erik av de allra första nyplockade hallonen från vår trädgård. Vi kommer få massor med hallon, så många små rackare som ska få växa till sej till stora söta härliga bär 😋

Det har hänt så mycke denna sommar och det kommer snart ett inlägg med bilder från våra härliga dagar. Men nu blir det fortsatt mys i soffan innan batterierna ska laddas inför en ny dag med färgbrytning,  virkesplock och kanske lite truck körning.

Likes

Comments