fan va mycket jag skriver re hahaha

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Lentamente muere la que no es libre
la que no sale por si misma
sino por la preservacion del hogar

Lentamente muere la que es esclava de la casa
la que entrega su vida por cariño
y que del principio esta predestinada a,nada, ganar;

Lentamente muere ella quien es impedida de ser lo que es
que trabaja sin nada a cambio
excepto por los insultos y la opresion de su mismo labor;

Lentamente muere ella quien nos consuela con amor
la queremos con rencor
y la tratamos con dolor;

A pausas matamos a la que jamas conocera
su potencial verdadero
por su estadia permanente dentro de la celda que es su vida
;

A pausas matamos a la que le debemos todo
más es considerada inferior
aunque para tu asombre, cumple sus promesas y hace lo que le pidas

A pausas matamos ella quien vive por nosotros
vive bajo nuestra sombra
y no es reconocida por muy destacada que sea

A pausas matamos a ella quien al fin no aguanta
la muerte se lleva su presencia
solo te deja su absencia y el anhelo, a la proxima vez que la veas..

 

Likes

Comments

I september har 40 år gått sen vi började bekämpa ett krig i det mörka mot drogerna, som startades med Nixon's stöd för att stoppa mängder med marijuana ankommande från Mexico över gränsen via el Rio Grande.

Ett krig som lovades vara vunnet inom kort tid, tyvärr även ett som pågår än idag.
Men vad har vi verkligen åstadkommit på 4 decennier, låt oss se:

  • 25% av världens fångar i ett land som knappt står för 6% av världsbefolkningen.
  • Förnekande av läkemedel till allvarligt sjuka patienter i behov.
  • Onödiga register, sjuka säkerhetskontroller & Korrup.
  • En överväldigande mäktig svart marknad.
  • Krigshämnade Afghanistans opium produktion som utgör över 90% av den globala opium marknaden.
  • En underrättelsetjänst som sålt vapen till en diktatur för att financiera en privat armé för att störta en regering i ett annat land.
  • Den allt mer stabila, expanderande efterfråga av all typ av narkotika.

För att inte gå djupare in liksom..

Rent globalt har det hänt tillräckligt mycket för att kunna tänka annorlunda om det här såkallade kriget.
Vi har sett knarkbaroner som Pablo Escobar göra som han vill i Colombia, Nicky Barnes & Frank Lucas styra Harlems gator och just nu ser vi oroligheterna mellan knarkkartellerna i Mexico.
Men hur påverkar det oss i Sverige?

Till att börja kan många av oss bara rakt ut konstatera att bruket mellan ungdomar av drog klassifierade cannabis/hasch ökat.
Det går till och med att konfimera detta påstående genom att direkt korsförhöra generationer som vittnat intåget i Sverige.
Knarket är här för att stanna.

Sverige såg speciellt under 90-talet en dramatisk ökning av narkotika relaterade åtal samt "tunga missbrukare", med en nästan 80% respektive 60% mellan perioden 95-05.*
Samtidigt har priserna för narkotika under de senaste 30 åren stadigt falligt.
För kokain med ca. 56% till 800kr/g; hasch 50% till 80kr/g; heroin ca. 38% till 1200kr/g.*
Vilket klart tyder på att det idag finns ett såpass stort utbud för att kunna svara på
och hänga med efterfrågan.

Och det kanske mest tragiska är att Sverige hyllas av FN för att ha en så "framgångsrik" drogpolitik och effektiv bekämpning, det går så långt som att hävda att visionen av det narkotika fria samhälle den svenska riksdagen bestämde sig för -78 och så mycket kämpat för, satt sina spår i det svenska samhället och t.o.m.bromsat konsumtionen av droger i Sverige.
Faktumet är att all typ av narkotika finns att få tag på, nu mer än någonsin och det är ett problem.

Vad vi som samhälle spelar för roll i dramat är också en viktig aspekt att analysera.

I det svenska samhället existerar en nolltollerans för "droger", såvida det inte är tobak eller alkohol.
Inte minst då social kontorets ungdomsansvariga är snabba på att rekommendera rökandet av tobak, istället för cannabis.

Vet inte om faktumet att folk finner något lika farligt som cigg eller alkohol mer "acceptabelt" är medveten ignorans eller propaganda skada.

Men det verkar existera en rädsla inom alla medlemmar av detta samhälle, som är helt naturligt då det rör sig om något okänt, i detta fall ett tabu.
En helt fel uppfattning samt anförande folk har valt att adoptera, med tanke på att det är en medtod som redan i förväg har blivit utformad för att skydda vissa intressen.

Snacket om ett fritt land verkar inte så kompatibelt då man ändå vil tvinga på andra människor sitt sätt att se på saker.
Det svenska samhället är inte såpass liberalt än och får mycket mer än vad man kan tro dikterat av propaganda maskinen.
Själv har jag gjort lite.. kalla det "vetenskapliga undersökningar" då jag lätt intervjuvat en person, ställt lite frågor och i princip be dom argumentar för det de tycker.

Tyvärr så verkar de ca. 20 personer jag slumpmässigt talade med, omedvetet basera sina åsikter, tankar och framförallt fördomar på okunskap & propaganda.
Man har liten kunskap om hur narkotika påverkar fysiologiskt, men obefintlig kunskap vad gäller dess påverkan på samhället.
Väldigt mycket har gjorts för att förhindra nya generationer från att beröras av narkotika och en beskyddande biosfär har blivit byggd runt oss som är tänkt ska skydda oss mot all ondska i världen, men den håller inte.
Oberoende av var man bor i landet så kan du alltid erhålla droger, eller i minsta fall en ytlig vetskap om droger, oftast via det sociala livet, vars tankar och uppförande är starkt influenserat av media.

Det sker att man i många fall inte försöker övertyga eller övertala en person att det är dåligt att bruka narkotika, utan det blir mer ett påhopp och personen i fråga är oftast dum pga det de gjort eller vill göra och man får över sig en våg av falska, ytliga och oftast opålitliga eller förvirrande, tydligen propaganda skadade, argument.

Sanningen är att dagens medlemmar av samhället inte har format sin egna åsikt om det kanske allvarligaste samhällsproblem just nu, biprodukt av apatin så råder nu.
Man försöker förgäves parkera propaganda maskinens bil i en allt för smal yta, omedvetet genom dömmandet.

Folk får en skev bild av hur verkligheten egentligen är, först och främst genom att manipulera orden och dess mening.
När ordet knark blandas in brukar det oftast väckas misstankar, men man utgår aldrig ifrån att det är ett ord som kan användas väldigt brett.
Vad berör narkotika fenomenet så innefattar det i princip 4 separata delar.
Bruket, missbruket och marknadsförandet, samt av vad.

Som sagt, orden knark eller drog fångar din uppmärksamhet när de flyger igenom tid och rum, men något intressant är vårat vardagliga bruk av vad som även klassas som "drog".
Till dessa vardagliga "droger" klassas kaffe, te och typ choklad.
Andra droger är även de mer kända alkhohol och tobak, förutom de oändligt många farliga "mediciner", oftast i form av tabletter som är utskrivna av läkare eller så enkla som alvedon.
Men som enligt logik egentligen kan vara allt som går att missbruka, inte sant?
Så enligt påstående retorik så blir väldigt mycket en drog, då väldigt mycket kan missbrukas.
TV? Mobil? Godis? Kebab lixom?

Enda skillnaden är att narkotika har en mycket negativare inverkan på kroppen, men sätt från ett klart perspektiv så är missbruk oberoende av vad, ett social problem.
Man fokuserar sig allt för mycket på att narkotika brukare är brottslingar och som på något sätt går från människa till ett monster eller liknande just pga nyttjandet av narkotika, när faktumet är att det är folk som behöver en hjälpande hand och har problem.

Dessutom jag tvivlar på att livet en missbrukare har är något njutbart.
Oavsett om det gått så långt som att man pantsatt alla sina ägodelar, eller lever av föräldrarna och sover bort din eufori så är det ett konstant lidande och en osläckbar törst efter det som får en tillbaka till "normaliteten".
Hela dagar kan gå åt att få tag på det där, och njuta av det en stund.
Men som om det vore tillräckligt existerar det verkligen ett helt samhälle som ser ner på en sådan person och fryser ut den. Med tanke på att vi är sociala varelser så, skapar det bara en ond spiral.

Livet som missbrukare kan inte vara det enklaste. Men ingen ser det här.
De är bara samhällets avskum..

Vi vet innerst inne att de perfekta medborgare inte existerar i vårat samhälle, det kommer alltid finnas de som inte kan njuta av livet fullt ut.
Men ändå verkar det finnas en underliggande känsla som driver oss till att försöka skapa dem utav folk som väljer att leva sida vid sida med stimulanter.
Du vill rätta till den snett hängande tavlan genom att spika fast den, utan att se längre än bortom nästippen.
Användningen av förbud för att motverka bruket av olagliga substanser är lika effektivt som att kasta isbitar mot solen.

Istället för att förhindra, så skapar du praktiskt taget en data bas full av "brottslingar" som, ifall de redan har sociala problem; så tillämpar du juridiska problem som bara skapar en ny dimension; ifall de är komplett fungerande samt glada produktiva medlemmar av samhället; så kidnappar du den personens identifikation ut ur den tillvaron för att kategorisera den som brottsling.

Det är något väldigt allvarligt fel med att man automatiskt blir en brottsling som fryses ut bara för att man väljer att prova, eller har en udda livsstil som innehåller bruket av "droger".

Jag menar, vi ser inte alkisar, fetma offer eller kedjerökare bli arresterade, åtalade och utfrysta bara för att de valt att leva på sitt sätt.
Så länge de inte jävlas med någon annan.

En annan intressant detalj är faktumet att Sverige idag är det land som investerar mest pengar i europa på anti-drog propaganda men har haft obetydlig effekt i jämförelse till antalet skattepengar som slösats.
Man har bara lyckats få folk att tänka på ett sätt, men det sker alltid konflikt när det väl kommer till kritan, eftersom allmänheten är helt omedveten om att narkotika substanser så som LSD, Cannabis, Hasch & "Shrooms", praktiskt taget är ofarliga.
Där emot existerar en risk för psykologisk skada, men som kan undvikas bara man är upplyst.

Fast med tanke på att inte detta sker; man låter problemet ifrågan vara ett tabu som inte ens får nämnas; så har vi idag fler ungdomar som brukar narkotika, på ett väldigt oansvarigt sätt och i längre ner i åldern.
Man har inte blivit upplyst om effekter av alla substanser, så när en 16-åring märker att rökandet av Cannabis inte gör dig till en genom ond tjack missbrukare, varför ska samma 16-åring ta dig på allvar då du säger att XTC missbruk är dåligt?

Varför kan man inte börja upplysa folk på samma sätt som man gör med tobak?
Det har ju stadigt fått folk att sluta röka, åtminstone här i Sverige.

Men med den politik och tolerans den svenska befolkningen har idag så har man bara lyckats tysta det lite grann.
Sveriges svartmarknad är idag större än någonsin och omfattar en rejäl summa pengar, allt i princip pga förbudet.
Enbart Göteborg stads är idag självförsörjande vad gäller Cannabis/Hasch konsumtion, och har rotat in sig djupt i samhället olika klasslager, samtidigt som vi haft växande gäng aktivitet, som förhoppningsvist kulminerade förra året med dödsoffren vi hörde om i Biskops gården.
Den parallella ekonomin går inte att stoppa just nu, åtminstone inte på det sätt svenska riksdagen bestämt sig för.

Marknadsförandet blir det svåra problemet, hur du får marknaden att sluta växa.
Intressant nog så verkar det som att de som sitter bakom samhällets uppfattning om "droger" medvilligt blundat för drogpolitik som adopteras i andra länder.

Den holländska modelen, som exempel, innebär att det inte är lagligt att producera, marknadsföra, bruka eller missbruka cannabis eller hasch, utan det existerar en högre tolerans för folks livsstilar och ovanor.
Inga åtals väcks om man hittar upp till 5 g cannabis/hasch på en person och det är lagligt att ha upp till 5 plantor hemma, dock så måste man överlämna dom om man blir påkommen.
Rent statistiska bevis på att det är en effektivare infallsvinkel är faktumet att Holland under den tiden man pilot testade ett heroin missbrukar projekt där man slutade sträva efter abstinens, och började med stabilisering och skade reduction, lyckats få in ca. 55% av landets heroin missbrukare och patienterna gav upp 85.7% av den tiden de brukade använda för att bland annat stjäla, för att finansiera missbruket.**

Schweiz har också sett framgångsrika heroin missbrukar program, då man mellan perioden 92-99 såg en förändring från 492 drog relaterade dödsfall, oftast heroin överdoser till 181, hela 63% mindre.***

Pusher street i Christiania, Köpenhamn, sägs även vara påväg att öppnas på nytt efter kriminella organisationer tog över marknaden efter gatan stängdes.

Lustigt nog, så är det inget av dessa 3 länder som uppfattas som varken mer knark härjade länder än andra, trots den drogpolitik landet valt att adoptera, eller länder med rykte för att vara kriminella, intressant?

Därför anser jag att den drogpolitik Sverige för, borde tänkas om, speciellt av de som påverkas mest av den.
Är det verkligen värt att fortsätta med de hårda lagarna vi har i Sverige, trots att vi hittils inte fått några konkreta bevis på att det är en effektiv strateg, utan tvärtomi?

Det är bevisat att det går att kontrollera/reglera den svartamarknaden, och mest sannolikt även konkurrera ut den.
Men håller vi oss till den metoden vi gör nu så, så ser jag inget annat än ett problem som växer allt mer.
Det kan gå från att vara ett relativt litet problem i nu läget, till att verkligen skaka om hela det svenska samhället inom en tids period på kanske 10-15 årgenom resten av allvarliga biprodukter man inte får glömma.

tänk efter!


Ref:
* -
http://svt.se/content/1/c6/68/02/18/bakgrundsfakta-faktumreportage-droger.pdf
** - http://www.guardian.co.uk/society/2002/mar/21/drugsandalcohol.drugs
*** -
http://www.txsubstitution.info/utilisateur/documents/Formation%20professionnelle%20continue/Activit%C3%A9%20II%20Pays-Bas%20Abstract.pdf

Likes

Comments

Naci en tu corazon, soy indudablemente tuyo
aunque no crea en la nacion, soy Salvadoreño con orgullo

Soy uno de tus hijos, de los que mas te quiere
por eso lucho por ti, pues tu tristesa solo me hiere

Profundamente anhelo el dia que seas libre
juntos superar nuestra historia tan terrible

Nunca creas que te olvide, por muy lejos que me encuentre
y no te rindes ante ningun desafio que te enfrentes

En mi corazon se sembro, solo espero que ya brote
mi amor por ti, expresado en forma de una bella flor de Izote

Te extrañado cada dia, hasta que de nuevo te vea
no te saco de mi mente, por mucho tiempo que eso sea

Y si nunca mas te veo, no te toco, no te siento
quiero que sepas que hize todo, en ese ultimo intento

Espero que me toque regresar ya pronto un dia
hasta entonces; yo te amo; patria chiquita mia

Likes

Comments

För att förstå vad vi kämpar emot så måste vi studera och analysera våran fiende.
Tog mig friheten att förklara lite lätt hur Kapitalismen funkar i mitt land (och säkert i många andra ställen runt omkring i världen), samt Staten ursprungliga syfte.

KAPITALISM:

Om 100 kvinnliga arbetare arbetar 30 dagar i en fabrik och producerar 15 000 tröjor, dvs. 150/arbetare, så blir övergår ägandet av produkten inte till arbetaren, den industriella borgaren är ägare av alla produkt och säljer i sin tur tröjorna 40 kr/styck för att totalt dra in 600 000 kr.

200 000 av dessa går till de 100 arbetarnas lön, 2000 kr i månaden(?) (en VÄLDIGT sannolik lön i 3e världen).
Borgaren själv stannar med 400 000 kr och 100 000 av dessa går till underhållning av lokal, maskineri etc.

Mervärdet av detta blir sen då 300 000 kr som går direkt in i borgarens ficka.
Det godskapitalet kan då tolkas som 7500 á 40kr.
Arbetarnas motsvarighet blir då 5000 tröjor á 40 kr, och eftersom de va 100 stycken får var och en 50 stycken.

Kort och gott får En borgare 7500 tröjor, medan var och en av de 100 arbetarna får 50 st.
Skall vi sedan räkna ut arbetstiden märker vi följande:

Eftersom 15 000 tröjor producerades på 30 dagar, så blev borgarens andel, 7500 tröjor, producerad på hälften, dvs. 15 dagar och eftersom det är 100 arbetare så arbetade alla tillsammans 1500 dagar för att producera hans tröjor.
Sedan så producerar de sin andel av tröjorna, 5000 st på 10 dagar, tillsammans 1000 dagar.

Resumé: Var och en av kvinnorna arbetade 10 dagar för sin lön, och 15 för att borgarens mervärde.
Det vill säga; 100 kvinnor arbetar 1000 dagar för sin lön och ytterliggare 1500 dagar för att borgaren ska äta sin röv fetare.

Får dig att börja tänka riktigt noga hur detta kan vara så, och jag ber dig som läser detta med enorm kritik, ge mig inget jävla skitsnack om att kapitalismen är mer medmänsklig än så, vi snackar om 3e världen som praktiskttaget består av 2/3 delar av världen.

Hur kan detta vara lagligt?

Svaret ligger i frågan: Vad är Staten? (Typ som i Jeopardy!)

Staten:

Det vanligaste svaret du kan få är att Staten är ett landområde som med lagar som härbärgerar ett folk av gemensam kultur och språk som lever och arbetar för att producera det nödvändiga för att överleva samt leva i frid.

Så fel.

Staten är en grupp institutioner; polis; parlament; president/statsministerspost; armé etc. som fungerar för att garantisera borgarnas grepp om samhället, folket som de fattar tycket till, i andra ord så är Staten ett maktverktyg för borgaren.

Varför säger vi då att Staten är maktverktyg?
Dess sanna funktion står inte tillförfogan åt folket, tvärtom, genom att legalisera den privata egendomen så tillåts utsugandet borgarparasiterna grundar sin existens på.
Inte nog med detta, allt som hotar privat egendom förtrycks, döms och fängslas enligt "rättvisesystemet".
Med allt menar jag lika mycket vanliga människor som de fattiga bönderna och människor vi läser om som trotsar lagen för att överleva, t.o.m. Lumpenproletären som vi så mycket hatar och vill eliminera från vårat samhälle utan att stanna upp ett tag och utföra en grundlig analys, men speciellt Revolutionärer som inte låter sig blir lurade av Staten att acceptera den privata egendomen och bestämmer sig för att göra något åt utnyttjandet av människor.
Det är vi som utgör störst hot och även vi som får betala högst pris.
Väldigt ofta med våra liv.


Men som tur så är vi relativt få i förhållande till befolkningen i ett helt land.
Det har de vårat väl utformade utbildningssystem att tacka för som inte lär dig det du behöver veta, utan det de behöver att du ska veta, hur du blir en duktig medlem i samhället eller som jag gillar att kalla det, ytterliggare ett väloljat kugghjul.
Tänk efter noga, varför vi alla vill "växa upp, bilda en trygg familj och ha ett bra job".
Åt vem är det menat att vi ska arbeta?
Vem äger produkten som vi skapar dag in och dag ut?
Innebär det normalitet att leva inglassad från verkligheten i ditt lilla grannskap, ha de 3 V:n, Volvo, Villa och Vovve?
Vill du leva i Apati?

Vem tror du tjänar mest på en asfalterad väg?
Du och din Volvo, eller borgarnas transportfordon som på väg till sitt slutmål?

Och slutligen så garantiserar Staten borgarnas kapitaltillväxt genom att praktiskttaget tillåta skattefusk eller att godkänna ett krispaket värt flera miljarder svenska kronor, som i sin essens är våra skattepengar, till miljardärer som "hungrar efter mycket, men mister hela stycket", då ett samhälle inte kan existera utan 2 grundläggande omständigheter:
Reproduktionen av den konsumerande mänskligheten & produktionen av gods samt tjänster för dessa konsumenten.

Så blir det uppenbart att samhällets framtid befinner sig i  borgarna, smågborgnarnas och de egnaföretagarnas händer eftersom ett vårat ekonomiska system fastslår att utan de privata företagen som skapar jobb så kan inte vi existera.
De kan utnyttja denna fördel som de vill, och öven om de 2 sistnämnda inte gör det (lika mycket?), så kan jag garantera dig i 99.9999999999% av fallen så gör borgarna det.

Men frågar du mig så kommer jag svara någoting i stil med:
"Fan att jag tänker förvandla mitt liv till en ständig jakt efter någon som kan utnyttja mig, för att försäkra min överlevnad, Revolución o Muerte, Venceremos!"

Va fan jag tänker göra om 10 år är oklart, men jag tänker nog inte sälja min arbetskraft till just borgarna, men Staten. -.-

Av det lilla ni just fick läsa så hoppas jag att ni inser vilket grepp systemet har om vårat liv, och fortsätter ha det i hopp om att förblir någonting evigt.
Jag menar jag skulle aldrig arbeta extra åt någon som inte gjort något fysiskt arbete eller betalar mig för det arbetet.
Självklart är intellektuellt/kreativt arbete också en aning ansträngande, men du får knappast blåsor i händerna utav det.
Vad som behövs är åtminstone en reglering av löner som betalas ut till världens borgaravskum eller bonusar som svenska stats&finans ministern framförde i Schweiz igår 30/1-09.

Dock tror jag nog att det är hela systemet som behövs bytas ut, men lättare sagt and än gjort, inte sant?
Vi har en lång väg framför oss till vi når det perfekta samhälle, det vill säga det Kommunistiska (kolla upp definitionen själva), men det är bara att börja med det samma för enbart genom Socialismen kan vi krossa detta system och göra det människan gjort sen tidens begynnelse: förändra och anpassa våran omgivning & produktion efter Våra behov, inte borgarnas tillväxtkapital.

 REVOLUCION O MUERTE, VENCEREMOS!

Likes

Comments

1 monad nu sen jag kom tillbaka till platsen som ar jag.

14 ar sedan jag tog mina sista steg innan jag lamnade den.

32 dagar sen jag lamnade fagelboet, oversvammat med sakerhet.

Med sorg moste jag rapportera att jag kommit tillbaka for att bara se vald, kriminalitet, orattvisa o fattigdom

Som jag sagt en gong forr, o sager igen:
en sak att lasa, hora o veta om fattigdom, en annan att se den, uppleva den, lida av den.

varje dag ar en kamp mellan liv och dod, och varje dag fall allt fler o fler.

faran for ditt liv ar konstant och den i kombination med att du varje dag moste kampa for ditt levebrod, mot alla odds, for saker att plotsligt verka so kristalklart..

mitt forsta hem som jag har so vackra minnen fron, ar idag belagen mitt i en krigzon och tyvarr kopplar jag an so lange bara sorg, till huset.

faktumet ar att, mkt har forandrats.

for forsta gongen i mitt liv sa ar jag faktiskt tacksam for jag inte vaxte upp har.. aven fast jag velat.

mitt liv hade varit so.. annorlunda, om jag ens hunnit leva lange.

jag skriver detta med blandade kanslor, mi patria es fea, horrible, pobre, miserable.. pero es Mia.

en grov paradox rader har, for samtidigt som det har ett stalle som allihopa skulle kampa for att ta sig ifron, so ar det en annan varld.

andra manniskor, annat liv och annan syn po varlden.

det har ar paradiset po jorden nu, och om det radde socialism har so skulle det mastervark som Sverige ar malat po, pinsamt blekna bort.

onskar folk kunde kanna det jag kanner, o se det jag sog.

ni ska ha tur hemma i sverige att ni lever i sadan sakerhet, att so fort morkret faller so moste du se till att inte vara ute.

det ar mkt vi tar for givet darborta och som jag inser nu att jag haft tur, som for ta del av det..

Likes

Comments

Kan vi alla öppna våra ögon och se att kapitalismen inte leder till något an nat än våran undergång.

Tänk bara på konceptet, luta dig bak för att reflektera och notera hur inprogrammerade vi är.

vi arbetar för företag, dag in, dag ut, för resten av ditt liv, företaget växer och blir multinationellt,arbetaren krymper.
Ett stort imperium förändrar sin syn på arbetarna, de blir alla kugghjul i vad som sakta men säkert kommer bli en massiv maskin.
Arbetarna i största delen av världen börjar processen av alienation, viljan att komma så nära maskiner som arbetar för dem, som möjligt, genom att ta ner på extra kostnader under anständiga arbetsförhållanden växer fram.

Kom ihåg, i de flesta fall så ju bättre företaget sköter sina anställda, desto mer fifflare är dem. Så låt er inte tros att alla sätt för kapitalismen att suga ut livet ur en människa behöver vara så primitiva.

Kapitalismen är ett faktum och så småningom börjar gränsen mellan människa och maskin långsamt suddas ut.

Många ser tyvärr denna systematiska alienerings plan och ser detta som självklarhet eftersom det är våran verklighet.
Vi kan bara tro på det som är våran verklighet, det vi ser och upplever varje dag.
Men det behöver inte nödvändigtvist vara så, en bättre värld kan uppnås, det ligger i vår natur att modifiera vår omgivning hur vi vill, varför skulle vi vara ett undantag för då?

Törsten för pengar och avsättningen av aspektet människa som det maximala leder till oanada konsekvenser.

Och ett företag som inte expanderar är inte ett företag.
Alla företags högsta dröm är att få chansen att sälja sin produkt var än på världen du befinner dig i.
Varför?
För man vill tjäna pengar. Man använder knep för att skära ner på kostnaderna och få in mer intäkter.

Och ju större det blir, desto mer kapital har det tillgång till, desto lättare kan det ta upp i det politiska perspektivet.
"Hur mycket ska vi gå med på för att Volvo inte ska stänga ner fabriker och dra någonstans där det är billigare?

Korporativ har alltid ett visst inflytande över politiken som i majoriteten av fall korrumperar politiska systemet.

Titta bara på förenta staterna, bankerna har skapat sig ett enormt utrymme inom ekonomin, fast på ett hederligt kapitalistiskt sätt och nu faller hela världens ekonomi eftersom detta ekonomiska system är dömt att gå under sen begynnelsen.

Vem kommer sedan fylla ut detta vakuum när bankerna kraschar.
Och det är här politiken spelar stor roll.

Man har tagit till det största verktyget, staten, för att rädda dem.
700 miljarder skulle in för inte så länge sen, i ett desperat försök att rädda bankerna.

Och fler banker runt om i världen kallas till hjälp.

Och ropen besvarades, samma dag som FAO beräknade den dryga miljarden som fortfarande lider av hunger och beräknar summan $30 miljarder skulle vara tillräckligt för att rädda dessa människor, så pumpar centralbanker från Förenta Staterna, Kanada, EU, Japan, England och Schweiz in $180 miljarder dollar för att rädda de nordamerikanska centralbankerna, för att inte nämna det nästan godkända förslaget som den republikanska regeringen vill få igenom, investering på 700 miljarder i att rätt bankerna.

Vi människor måste lära oss utvecklas på rätt sätt och kämpa för vår existens tillsammans med harmoni.
Och kapitalismen är inte detta rätta sättet, vi är för unga och det är ett ekonomisk struktur som korrumperar oss.

Se bara hur över hur nästan $1 BILJON står redo för att slösas, men samtidigt så sväljer folk, det är fel.

 

Likes

Comments

El tiempo vuela, es imparable, lo que viene, nadie lo sabe
nunca pude, ver adelante, esa sorpresa que llego es muy grande

sin palabras en ese instante, me completas, como mi otro guante
lo que yo tengo, y llevo por dentro, inexplicable me matas muy lento

dime prq, me distes si, si yo fui el que solo me fui
divina mujer, soy transparente, solo a ti te llevo en mi mente

perdoname, por lo que hize, cosas cual de nada se dice
llevo esta pesa, estra tristesa, solo pensando en que a otro lo besas

sienti mi alma, yo solo mismo, no paro de caer en el abismo
vuelve a mis brazos, no sabes que, el mundo entero, te lo dare

hay cosas de cual un hombre sufre, dime que quieras, yo te lo hare
aliviame, tu labios quiero besar, y solo de tu amor gozar.

Likes

Comments

Jag måste bekänna någonting.

Jag har slutat konsumera stor märken... :x
jag har slutat dricka cola och besöka mcdonalds

Jag uppmanar allihop att sluta konsumera allt som har med stormärken från land of the free home of the brave att göra, för vad du gör, är att mata krigsmaskinen och hålla den vid liv.

Varje gång du träder in i mcdonalds för att handla en cheeseburgare så skänker du mer pengar och håller krigen i irak, respektive afghanistan vid liv majoriteten av dessa multinationella företag har sitt huvudkvarter i de förenta staterna och därmed har tillgång till lobbying, eller politiker marknad där du kan få köpa upp politiker som hjälper dig bli rikare.
Dessa politiker kan sedan fatta beslut som att.. ja:
Störta Guatemalas demokratiskt valda presidenten ifall han beslutar sig för att komma med landreformer som inte united fruit company finner vara till sin fördel.

Men nu tar vi ett sådant exempel som den internationellt älskade drickan coca-cola.
Den drickan som alltid har en riktigt jävla cool julreklam med tomtar och som många av oss brukade gå upp till centa för att köpa för 5kr i orientallivs.
Varje gång du köper en burk för 5,10 elr 15 kr, så bidrar du ekonomiskt till att förstärka ett företag som blivit stämda väldigt många gånger och varit med i diverse kontroversiella fall:

- I Colombia anklagades företaget för att ha betalat para-militärer att mörda och tortera coca-cola anställda och deras familjemedlemmar då dessa närvarade vid fackliga möten.
Företaget nekar givetvis dessa anklagelser, men det är omöjligt att terroristerna fått fysisk tillgång till coca-colas anläggningar utan företagets vetskap.

- 2003 gjorde CSE undersökningar och la fram en rapport som hade bevis på att kolsyratvatten producerat av bland andra coca-cola & pepsi, innehöll farliga gift så som DDT och Lindan, kemiskamedel som både är cancer framkallande och kända för att bryta ner immunförsvar.
Det visade sig att pepsi & coca-cola hade 30, respektive 36 gånger högre gift residuum än tillåtet under EUs lagar.

- I mitt hemland i El Salvador finns det en liten by som i första hand har fått uppleva konsekvenserna av ett sådant företag.
Företaget använder sig utav grundvattnet för att göra sin goda kolsyrade dryck, men nackdelen ligger i själva produktionen.
Det säga att det krävs 10 liter vatten för att skapa 1 liter cola, det som blir över är förorenat till den grad, att vattnet som rinner ut i den lilla floden folk lever utav, dricker ifrån och utför sina hygieniska sysslor i, omedelbart ger dig en allergiska reaktion på huden, så fort du kommer i kontakt med det.
Folk kan inte dricka, bada eller tvätta sina kläder i den längre och man tvingas till att börja köpa vatten.
Vilket för vissa är en lyx i landet där vissa invånare enbart lever på 1 dollar om dagen.

Coca-cola har även blivit anklagade oändligt många gånger för effekter drycken har på tänder, och faktumet att i början så var kokain en avgörande ingrediens i formeln.
Självklart så har denna ingrediens har nu förbjudits och är inte längre associerad med märket.
Nu använder man en annan psychoaktiv drog nämligen kaffein.

Hand i hand med det ondskefulla rödvita imperiet som kastade sig ut i världen och samla på sig en armé av konsumente tack vare kokain så finner vi stället vi alla någon gång varit inne på för att fyllakäka, stället med en vänligt vinkande clown som ger ut skitroliga leksaker beroende på vilken disney film som är hetast ju nu.

DONKEN!

Minns fortfarande hur kul man hade i bollhavet på mcdonalds, hur magen kurrade och det vattnades i munnen så fort jag kände lukten ifrån sväng dörrarna.
Ironiskt nog, ett ställe där många familjer verkligen får chansen att känna sig som just,en familj.

Men liksom helvete så har detta ställe en väldigt mörk sida som inte syns utanpå alla lockande synder vi älskar att begå, eller i detta fall reklam om leksaker och på bild förstorade hamburgare.

McDonald's, idag det 5e största frachise företaget i världen, är en av de absolut största bovarna vi träffar på i vardagen.
Kritiker från hela världen håller med om att maten som serveras i restaurangen är mer skadligt än nyttig. Jag menar.. vi har alla sett Super Size Me.
Men det sträcker sig längre än så.

Företaget har fått väldig kritik för den sektorn av samhället dess reklam riktas emot, nämligen låginkomst arbetarklass och framför allt barn.
Brott mot barnens rätt att manipulera våra oskyldiga barn och lura dom till att konsumera McDonald's så mycket som möjligt, i min åsikt.
Inte bara det, leksakerna i "happy" meals är tillverkade i sweatshops i Kina, av andra barn som efter 17 timmar arbeta i gengäld får mindre än 2 dollar för att tillverka leksaker som för övrigt inte ens följer de lagar för miljövänlighet som satts up.

McDonalds är även känt för att ha stängt ner en restauranger så fort arbetarna organiserat sig själv fackligt.

Alla som arbetat på McDonald's någon gång kan vittna även till de urusla löner man efter långa stressiga dagar får ifrån det företaget som bara år 2006 gick $3.5 miljarder med VINST!!!

Efter enorm kritik bestämde sig sedan McDonald's för att börja sälja hälsosamt och introducerade sina sallader, och till ingens förvåning så fick även dessa underkänt och klassifierades som ohälsosamma.

Fortsätter saker som de gör nu så beräknas det att om 40 år så kommer alla som lever i USA vara överviktiga, taget ur en artikel från DN.

Så, en liten snabb beskrivning av var våra pengar tar vägen, oftare än vi själva märker av.
Multinationella företag och dess högst uppsatta beslutstagare är den delen av mänskligheten som slår hål i båtens insida.
Skutan tar in vatten, och jag tänker FANIMEJ hoppa av.

Vad tänker du göra?
Tänker du fortsätta ge dina pengar till denna typ av företag?
Tänker du låta ett par högt uppsatta chefer för företaget tjäna otroliga summor pengar på folks lidande?

Tänk på vad du slösar/investerar dina pengar på, vart dessa pengar går, samt till vilket syfte.

Men jag rekommenderar att du slutar konsumera stora märken, alla dessa har blivit så stora tack vare skeletons in the closet.

Drick Cuba-Cola istället!
Det är i alla fall svenskt:)

Likes

Comments

Demokrati, förmodligen ett av världens absolut lustigaste och felanvända ord som finns tillsammans med ordet terrorism.

Vi vet alla vad de Förenta Staternas statsterroristerande korståg mot det Irakiska och det Afghanska folket går under för slogan.

Demorati & Frihet
Två ord vi alla vet hur mycket av en oximoron det är att förknippa till konflikten.
Två ord som i detta fallet bör vara synonym med imperialism, respektive, kapital.

Men det kvittar just nu, för jag tänkte prata lite om den "demokrati" vi har här i Sverige.

I vårat politiska system så har vi en representativ demokrati, dvs. vi röstar fram en person som ska föra talan för oss, och som i teori vi skall kunna ha kontakt med.
Verkar inte vara en så tokig idé?

Vi slipper att engagera oss i nåt så tråkigt och ointressant som politik, den här person förväntar göra exakt de valen vi tycker är rätt, samt föra folkets talan upp till det hierkiska politiska systemet allra högsta toppar.

Men låt oss vara realistiska och analysera detta ur ett Marxistiskt vetenskapligt perspektiv.

Vad den Representativa demokratin är, är den optimala form av demokrati för att kapitalismens.
Det är en form av demokrati som tar makten från folket, och för över den till de lätt manipulerade såkallade "representanter" av folket, som i sin tur kommer att utgöra en del av en politisk elit.

Ett bevis på bristande representativ demokrati kan vi se genom genomröstandet av FRA-lagen.
Nästan samtliga representater röstade Ja till förslaget, medan folket protesterade, protesterar och kommer fortsätta protestera till den facistiska övervaknings metod är eliminerad.
En individuell person är lättare att påverka, samt ha inflytande över för att gå med på beslut som den personen egentligen inte skulle i vanliga fall och detta utnyttjade den där jävla demagogen fredrik reinfeldt sig utav då han frågade dem som ville rösta emot, om dolkstöten i ryggen på moderaterna skule komma inifrån partiet.
Sägs att det var redig mobbningsteknik den skamlösa flintisen o hans minions tog till.

Men den representativa demokratin är inte bristande enbart inom partier.
Individer med enorma summor kapital har lika mycket inflytnade, om inte mer på dessa personer.
Ett exempel är de förenta staternas kongress som i princip ägs och finansieras av korporativ, så som sjukförsäkrings bolagen.

Fast samtidigt så har den representativa en ljus sida.
I och med framröstandet av den lämpligaste "representanten" så sillas det bort folk som saknar intellektet, kvar står vad som i vissa fall är en förebild av samhället, åtminstone en gång i tiden.

Vad detta har lett till bland annat är kvinnlig rösträtt och rösträtt för afro-amerikaner i förenta staterna, något som majoriteten i vissa delar av historien aldrig gått med på.
Även om en hel del av dessa rättigheter bara varit delar av större agenda.

Fast detta kan ju fixas genom att ha en väldigt allmänbildad och intelligent befolkning där nya idéer inte bör fruktas, utan omfamnas.
Kunskap ger makt.

Men för detta behövs även politiskt deltagande och medvetande av samtliga svenska medborgare, eller en överväldigande majoritet.

De se ratar politik och säger sig hata den gör det bara för att de inte vet vad ordet betyder, står för eller är.

 

Likes

Comments