Header

Hur känns det att ha skilda föräldrar?
Hur länge har de varit skilda?

Tycker du att det är jobbigt?

Det där är frågor som jag får av folk rätt ofta, frågor som jag egentligen aldrig har besvarat utan bara sagt "jo men det känns okej" Men har det verkligen varit så bra som jag har fått det att låta?! Är jag glad att det blev som det blev? Eller har jag bara sagt så för att slippa alla frågor som uppstår om jag skulle ha sagt att det inte känns bra?

Jag Ska försöka berätta allt från början.

Mina föräldrar har varit skilda sedan jag var ganska liten, jag minns inte exakt men jag var nog 2-3 år. Jag vågar inte svara på om mina föräldrar bråkade eller varför de gjorde slut för det vet jag helt ärligt inte. Visst skulle jag kunna fråga mamma eller pappa varför det tog slut sig men det kommer ju ändå inte kunna ändra på något, allt som har hänt har hänt och det finns inget som kan ändra på det. Jag känner inget behov av att behöva veta varför det tog slut, jag accepterar att det tog slut och så är det bara. Jag var ju som sagt väldigt liten när mina föräldrar separerade sig så jag kommer inte ihåg hur jag reagerade, antagligen förstod jag inte ens vad som hände utan det blev något jag vart tvungen att leva med. Första åren brydde jag mig inte så mycket skulle jag tro utan de var några år senare som jag verkligen förstod vad som hade hänt, mina föräldrar skulle aldrig mer bo tillsammans. Jag som väldigt många andra barn med skilda föräldrar tog på mig skulden och tänkte väldigt ofta att det var mitt fel att det tog slut, att det var jag som hade gjort något fel och då skulle mina föräldrar "straffa" mig genom att flytta ifrån varandra. Det dummaste man kan göra som barn är att ta på sig skulden för att föräldrarna flyttar isär, det händer lätt att man tar på sig skulden men man måste försöka tänka att det inte är "mitt fel!". Det är aldrig någonsin barnets fel. ALDRIG! När jag började förstå vad som hade hänt så tyckte jag att det var riktigt jobbigt och det snurrade runt hundratals tankar i huvudet på mig. Skulle jag behöva flytta? Måste jag byta skola? Vem kommer jag få bo hos? Kommer jag få träffa båda lika mycket? Det där är vanliga frågor som man ställer sig när föräldrarna ska skilja sig, det kan vara jobbigt att tänka på, det var det för mig men det va frågor som tillslut blev för svåra att undvika. Jag vet att jag tänkte jättemycket på det och blev lika ledsen varenda gång! Tänk om jag inte skulle få träffa nån av mina föräldrar igen! Med facit i handen så vet jag nu att det inte skulle bli så, jag har fått träffa mina föräldrar lika mycket, jag behövde inte flytta, jag behövde inte byta skola eller något sånt och det är jag otroligt glad över!

När ens föräldrar ska skilja sig så kan det vara skönt att få prata med någon, t.ex en annan vuxen, ett syskon eller en kompis. Jag har aldrig pratat med mina föräldrar om hur jag har känt eller hur jag har tyckt om allt det här, jag har heller aldrig pratat med mina andra närmaste om det och jag pratade sällan med mina kompisar. Så jag började faktiskt gå på kuratorsamtal. Jag har nog aldrig berättat för någon anledningen till varför jag gått hos kuratorer, men jag ångar inte idag att jag gick på sånt, det hjälpte mig så otroligt mycket på traven med allt! För mig var det skönt att kunna få prata med nån som verkligen lyssnade.

Det är klart att det finns både fördelar och nackdelar med att ha separerade föräldrar men jag har för det mesta bara sett fördelarna men det händer än idag att jag ser några nackdelar med alltihopa! Några fördelar med skilda föräldrar är ju att man får fira födelsedagen, jul och påsk dubbla gånger vilket betyder mer paket/påskägg. Man kan få mer ensam tid med sina föräldrar, man kanske får några bonnussyskon/halvsyskon om mamma eller pappa träffar någon ny. Man får helt enkelt dubbelt av det mesta! Sen finns det ju såklart en del nackdelar också men jag har bara sett några få nackdelar med separerade föräldrar och det är att jag har under alla dessa år tyckt (och tycker fortfarande) att det har varit/är väldigt jobbigt att behöva bo på två (nu bor jag hos far) ställen, jag hade förut två ställen att bo på. Jag har bott varann vecka hos båda.

Jag funderar ofta på hur det skulle vara om mina föräldrar fortfarande skulle bo tillsammans, hela mitt liv skulle ju vara annorlunda då! Skulle jag vilja att det var så? Kanske, kanske inte! Jag är nöjd med mitt liv som det är även om det finns några få nackdelar med det också!

Jag hoppas att jag förklarade tillräckligt bra hur jag känner. Bara för att jag känner såhär så behöver inte du känna likadant. Det är svårt att berätta hur det känns att ha separerade föräldrar för någon som inte har det, jag vet ju bara hur det är att ha föräldrar som inte bor ihop, så skulle jag fråga någon hur det är att ha föräldrar som bor tillsammans så skulle det bli lika svårt för er att förklara för mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla fina!


Det var inte igår!

Vi har tyvärr inte haft internet hemma pga en vattenskada som skett, flyttat ner en våning för tillfället då vår lägenhet håller på att göras om. 

Vad har hänt sen sist?

Jag har varit på mitt livs första bal. Den dagen var så mäktig, full av glädjetårar och skratt. Jag minns så väl när jag sa till min familj "Tänk så kan jag inte vara med på balen", men för en månad sen gick jag ut på röda mattan med min klänning, umgicks med mina vänner och hade det underbart.

Jag har tagit examen på grundskolan och är godkänd i allt...iiih...LYCKA! 

Jag har sommarjobbat tre veckor på en Showskola, med barn i olika åldrar, så många härliga dagar, erfarenheter, skratt och härliga kollegor.

Jag har kommit in på gymnasiet, förstahandsvalet! Barn och Fritid!👭

Om några veckor lämnar jag mitt bo. Jag flyttar hemifrån. DET ÄR SÅ SJUKT! 


Kram på er!❤️

Likes

Comments

Hej alla fina!


Hur mår alla denna måndag?
Jag mår superbra. Fick beviljad ledighet en timme idag för sommarjobbs-intervju på torsdag. Tjoho!! Att få jobba med yngre barn, bästa!
Nästa vecka händer en del grejer med: klassresa till Stockholm med min klass mån-ons, även det kommer bli spännande. Besöka en del ställen och bara få umgås utan böcker framför varandra. Samma vecka på torsdag när vi kommer hem ska jag till Hedemora för att för första gången få övningsköra. Taggad? JAAA!Just det, jag har testat borstarna iallafall: Så himla bra, bästa borstarna som jag har!! Båda borstarna är beställda från Lyko och är av syntetiskt hår, alltså inte testade på djur. Jag älskar båda borstarna!

Godnatt❤️

  • 70 Readers

Likes

Comments

Datorer, mobiler och surfplattor påverkar vårt sociala liv väldigt mycket eftersom vi går med dem hela dagarna. Idag använder vi mobilen till att chatta mer än att gå och prata med personen face to face. Idag kan man se väldigt många som sitter på ett café med sällskap och mobilen i handen istället för att prata med varandra. Det man gör tillsammans är kanske tar ett kort med varandra sedan lägger man ut det på var och ens sociala medier och sen gör man inte mycket mer.

Detta beteende är mycket vanligt mellan åldrarna 15-30. Vi är mer intresserade utav att kolla våra sociala medier om vem som har gjort vad och vem som gör vad än att prata med varandra. Detta påverkar ju självklart det sociala livet, du håller dig samtidigt uppdaterad på allt som hände runt omkring dig men tappar sättet hur du ska agera i en personlig situation. En ungdom i genomsnitt kan sitta runt 5 timmar i sträck om dagen. Sjukt egentligen!

Idag använder vi oss utav datorer mer än någonsin. Den används nu på nästan alla skolor och på alla arbetsplatser på något vis. Det används inte bara till privat bruk längre utan i stort sätt överallt i samhället. Man använder det lite för att hålla koll på sin släkt och sina vänner över alla de olika sociala medier. Det är inte heller bara bundet till vår egna dator utan nu kollar vi upp allt via våra mobiltelefoner eller surfplattor som fungerar på samma sätt som vår dator. 

Nätmobbning är något som växt fram på grund utav alla sociala medier. Nu för tiden är det inte lika vanligt att folk mobbas på skolan utan man kränker folk över våra sociala medier. Det är lite som om folk gömmer sig bakom sina skärmar eller liknade, och då kan det oftast vara grov mobbning. Nästan värre än i verkligheten. Föräldrar bör egentligen ha lite mera kolla på vart deras barn och ungdomar befinner sig på nätet. 


Det här var bara MINA åsikter. Du behöver inte tycka samma om du inte vill.

Likes

Comments

Hej alla fina läsare!


Hoppas allt är bra med er. Helgen är äntligen här och man kan passa på med sovmorgon och förhoppningvis får vi fint väder också.

Fick hem mina borstar idag så nu är allting på plats. Bara att prova och få avgöra om produkterna känns bra eller inte. Kommer såklart åsikt och resultat när jag väl testat.

I helgen ska jag nog inte göra så mycket mer än att ta det lugnt, umgås med far min och läsa lite teori, bästa plugget (;

Nästa vecka är min plan att boka en tid för en övningkörning, i Hedemora. Känner mig sjukt taggad på att få sitta bakom ratten! 😀


Kram.❤️

Likes

Comments

Hoppas allt är bra med er denna torsdag. Jag har varit lite off, förlåt! Varit så mycket nu i skolan, sätta de två sista nationella proven. Äntligen klar med alla ämnen, ingen mer ångest!

Idag spelade min klass sista musikalen innan vi skiljs åt, så otroligt sorgligt men livet går vidare och vi fortsätter att utvecklas! Två turer kvar imorgon, för skolan då det var för våra föräldrar idag.

Fick hem mitt contour-kit idag som jag ska testa så fort borstarna kommit. Så taggad på att få testa allt!


Godnatt.❤️


  • 121 Readers

Likes

Comments

Hej på er alla fina läsare!


Hoppas eran start på veckan blev bra. Jag startade min vecka i skolan två timmar sen var jag hos OTA i Falun. På vägen dit var det en idiot på cykel som pratade i telefon medan hon körde. Slutade med att hon åkte in i farsan och han skadades en del. Idioter som inte kan låta bli mobilen när man kör. Det kan skada många!


Nu till det roliga: Jag har äntligen beställt två sminkborstar från Lyko och märket E.l.f som verkar bra men är också billiga, 59 kr/st. Sen beställde jag även ett contour kit Viva La Diva Sun Blush som också verkar bra och kostar 125 kr. Ser fram emot att testa dessa produkter. Kommer upp ett inlägg om vad jag tyckte om produkterna när jag fått hem allt och testat.


Kram! :)

Likes

Comments

Hejsan alla fina!


I detta inlägg tänkte jag berätta hur min tanke om att bli vegetarian väcktes.

Det började med att en vän till mig blev det. Vi pratade om alla fördelar det har. Jag hälsade på henne och vi åt en vegetarisk maträtt, supergott!

Hälsan. Att vara vegetarian innebär att man mångdubbelt minskar riskerna för cancer, tarm och magbesvär, kärlsjukdomar, slaganfall och diabetes gentemot de personer som äter blandad mat. Man får även lägre kolesterolvärden och lägre blodtryck. Eftersom vegetarisk mat innehåller mer energi så orkar man mycket mer och dessutom är det lättare att hålla formen.

  • Miljön. Att äta vegetarisk mat innebär även att man bidrar till en hälsosammare miljö. Hanteringen av boskap och tillverkning av mat innehållande kött, fisk och skaldjur påverkar miljön på många sätt. Luftföroreningar, vattenföroreningar och även jorderosion är andra konsekvenser från kötthanteringen. Boskap och kötthanteringen släpper ut så mycket föroreningar så att det påverkar den globala uppvärmningen vilket är grymt onödigt.
  • Ekonomi. Att vara vegetarian kommer att påverka ens ekonomi. Att äta vegetariskt är betydligt billigare på sikt än att äta blandad mat. Inom ganska snar tid så kommer man se att den vegetariska maten både är billigare men även räcker längre än den blandade mat man köper. Du sparar så mycket mer!


Allt det här är mina åsikter och ni behöver absolut inte tycka samma😊​

Likes

Comments

Hej alla fina!


Hur mår ni idag? Ser ni på Eurovision? Har ni nån favorit?

Jag sitter med Ipaden, bloggar och ser på Eurovision samtidigt som jag käkar en Snickers. Inget nyttigt men det får man unna sig ibland! 😄

Några planer inför resten av helgen som är kvar? Själv ska jag nog inte göra så mycket. Tänkte spendera min söndag med lite plugg inför nationella i religion som är på tisdag+torsdag och lite körkortsteori om det hinns med men det roliga och det man vill hinner man alltid med! (; Nu ska jag fortsätta titta Eurovision så hörs vi imorgon igen.❤️


Likes

Comments

För ungefär fem år sedan gjorde man om betygssystemet. Ett sånt system som sägs ska ge rättvis bedömning och ett lättare system för lärarna att gå på. Men hur ska alla förstå? Det håller INTE!

Det är inte rätt någonstans. Man får inte ha en dålig dag för det påverkar betyget.

Om jag som elev får A i alla kriterier förutom ett på ett prov och får E så kommer mitt betyg att bli ett D. Får jag C i alla kriterier förutom ett och får ett E så kommer mitt betyg också att bli ett D. Det har funnits sen jag gick i 4:an och nu går jag snart ut 9:an men har fortfarande inte förstått logiken i systemet.

Tror ni verkligen att det finns motivation till skollivet? Knappast.

Varje dag oroar det mig, kommer jag få jobb? Det slutar med tårar och förtvivlan.

Varför ens försöka ge A en chans? Man kan sitta och skriva ett fem sidor men har du inte det som står i kursplanen så spelar ditt resonemang ingen roll, oavsett hur långt och strukturerat det är. Eller tex om du skriver något helt annat i EN mening så följer du inte den "Röda tråden"


Man får helt enkelt inte påverkas av omgivningen utan måste alltid vara bäst. Läs: Man måste vara bäst. Och det är skillnad på att göra sitt bästa och på att vara bäst för i det här fallet räcker det inte.

Ingen människa kan vara bäst på allt. Alla människor påverkas av sin omgivning. Men för att få ett A som slutbetyg i kursen så måste du vara bäst varje gång och det finns inte. Vi är mänskliga.


Jag känner många som gått in i depression pga det här, jag är en av flera.

Fram tills jag gick i 3:an gick det jättebra i skolan för mig men sen vände det. Låt inte det här bli värre, för allas skull.

Likes

Comments