Sjukt egentligen hur majoriteten av vi i Sverige inleder första dagen på året. Oftast så är vi så uttömda på energi att hela första dagen går åt att bara ligga i sängen, käka en pizza och kolla någon film på netflix. Hela min dag har gått åt till just det och då drack jag bara ett halvt glas mousserande igår. Sambon bredvid mig ligger fortfarande och slumrar. Nåja, nog med klagomål.

Vår nyårsafton var supermysigt och intimt. Vi inledde dagen med att sova ut en stund lik som de flesta dagar då vi är lediga följt av att handla och sedan snabbstäda lägenheten lite för att få den mysiga nyårsstämningen. Vi firade bara vi två då vi helst höll oss för oss själva i år, vi hade ingen lust alls att göra en stor grej av det hela.

Vi klädde upp oss fint för varandra för att sedan laga en supergod middag bestående av oxfile, hasselbackspotatis och kantarellsås(favvisen) med chokladfondant med hallon till efterrätt. Därefter gick vi upp till taket på lägenheten och kollade ut på fyrverkerierna. Riktigt mäktigt då vi såg ut över hela stockholmsområdet i princip.

Sen har man ju alla obligatoriska nyårslöften som man sällan uppfyller, i varje fall inte jag. I år har jag som nyårslöfte att sluta vara en slacker i hemmet, händer ibland att man blir för lat för att ställa in sakerna i disken eller köra en tvättmaskin när man har tid. Sedan det självklara att komma igång med träning och med min partner in crime vid min sida så har jag inget annat val än att fortsätta när jag väl börjat. Och sedan ska jag ta tag i det där nedrans körkortet i år. Vad har ni för nyårslöften i år? :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu suckar jag äntligen ut eftet en veckas slit. Har spenderat mellan 10-11 timmar per dag och kommit hem alldeles för sent och i säng alldeles för sent så har varit helt slut.

Idag julbakar vi hemma hos min mamma men får komplettera lite med lusse, bull och pepparkaksbak senare på egen hand.

Klickade runt lite på black friday rean igår, hittade inte så mycket tyvärr :( Hittade däremot en heeel del fina produkter från hm home som jag kan lägga upp lite senare :)

Blir dessa kakor och två andra sorter.
Hittade dessutom två superfina pepparkaksformar på hm home som jag funderar på att göra peppisar med sen 😍

Likes

Comments

Har en lååång arbetsvecka framför mig, 11-21.30 resten av veckan, tur att jag har helgen ledig iallafall. Idag jobbade jag 11-20.30 och jag är heeelt slut. Ryggen värker och ögonlocken är blytunga så snart är det nattinana för mig. :)

Ett plus är iallafall att lönen kommer exakt nu typ. Dessutom är jag mästare på presenter så jag var nästan helt klar med alla julklappar dagen efter förra löning. Har några få fler att fixa. Har varit så jäkla tajt ekonomiskt sen fyra månader tillbaka då jag flyttade hemifrån så jag är så glad över att äntligen få ha lite över denna månad. Ska unna mig något :)

Har gått de senaste dagarna med ett enormt sug efter mat de senaste dagarna. Jag är osäker på om jag är hungrig eller sugen, lite av både och tror jag. Just nu kunde jag döda för en tallrik sushi. Ska nog fjäska lite för pojkvännen när jag inte jobbar hela dagarna och kvällarna.

Här är en av de godaste sushisarna vi ätit, ligger i sumpan på en liten restaurang. alltid så bra service och färsk sushi :))

Likes

Comments

Är det någon mer än jag som haft problem med att publicera inlägg på datorn via nouws bloggportal? nu väntar jag mig ju inget svar då jag har 0 läsare men goddamn vad irriterande det är.

Jobbar för det mesta numera när högsäsongen är igång och får gå upp från mina 10-20 timmar till 30-40, blir så ovant och slitande när man inte är van så att idag tog jag och sambon extra lång sovmorgon för att sedan starta dagen med en kaffe och omelett med rökt sidfläsk i, mumma.

Tar just nu några vändor på taket för lite frisk luft då vi har sjukt dålig luftventilation i lägenheten, man blir helt snurrig efter bara några timmar men det blir för kallt såhär dags att ha ett fönster öppet. Taket är perfekt för mig, favoritplatsen i hela lägenheten/byggnaden jag bor i och vi har en sagolik utsikt, man ser hela vägen bort till globen. Det gör inte min kamera. Måste vara den bästa utsikten i hela Täby då vi också är de enda här som har ett tak att gå på. Här är min tänkarplats.

Idag står storstädnig på agendan då jag äntligen både är ledig och har energi i kroppen samtidigt :) och nu börjar fingrarna frysa tjohej så länge.

Bjussar på två bilder från utsikten. yay

Likes

Comments

Varje gång vi startar nya bloggar så följer samma rutiner som alltid är lika tråkiga och omotiverande. Först börjar vi med bloggdesignen vilket tar oändligt mycket tid, energi och tålamod för den oinsatta. Allt ska fungera, det ska bli snyggt och man ska bli nöjd. Varje gång vill jag bara slänga datorn ur fönstret då jag inte har något tålamod what so ever. Därefter kommer det här obligatoriska presentationsinlägget som alltid ser lika dant ut, urtråkigt. När jag skriver det här inlägget så har jag knappt spenderat 15 minuter på bloggdesignen då det inte riktigt vill fungera som jag vill. 

Iallfall, jag heter Leona. Är 20 år och bor norr om Stockholm tillsammans med min sambo. Jag jobbar deltid på ett inredningsföretag och har drömmar och mål om att snarast starta något litet eget. Mina största intressen är entreprenörskap, utveckling i alla dess former (även fast jag inte är något vidare bra på att utvecklas för tillfället), inredning och shopping. 

Idag bjuder jag inte på någon bild tyvärr, det får komma en annan gång. Har också åkt på någon matförgiftning/magsjuka så nu blir det att rå om mig själv så att jag orkar iväg till jobbet så snart som möjligt. Likes

Comments