View tracker

Som ni alla borde veta är det dags för skolstart. Det vi alla har fruktat i 9 veckor. Vissa har redan börjat, vissa inte jag börjar på måndag.

Grejen med läxor?
Okej, okej, okej! Allvarligt talat, vad är grejen med läxor? Läxor har begränsat mig så himla mycket under hela min skolgång. Jag är en sån som tränar mycket och har inte jättemycket tid till annat, vilket leder till att jag knappast hinner med mina läxor. Alltså lär man sig ens något av läxor? Eller visst det gör man säkert men jag tycker verkligen att det är redigt osjysst att ge elever skolarbete på sin fritid. Man har ett visst antal timmar i skolan och på den tiden tycker jag att läraren får göra så gott de går av den tiden de har på sig!

Läxor orsakar mycket ångest och jag känner mig stressad, jag tycker verkligen att man ska ändra på det, jag kan verkligen bli arg. Helst av allt hade jag haft 9 veckor mer sommarlov men men, vad ska man göra? Jag får väl bara ta det som det kommer men även försöka planera mina läxor.

Någon mer som håller med mig? Eller tycker ni att det är bra med läxor? Haaadeee, AL <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Okej, detta är något som jag är rätt van vid. Iallafall inom ridningen.
Varför det blir såhär är väl för att ridningen betyder så mycket för mig och det är verkligen något jag brinner för. I min ridgrupp är vi x stycken och detta året har vi kommit in på lite svårare övningar inom både hoppningen och dressyren (jag går på ridskola).
Det tycktes alltid gå bra för min kompis vi kan kalla henne Venus.
Egentligen gick det rätt bra på de flesta lektionerna men det var när vi kom till hoppningen som jag aldrig tyckte att det kändes bra och för Venus flöt det bara på och hon fick hoppa högre höjder.
Det var dels jobbigt att det aldrig blev rätt när jag skulle hoppa och att HON kunde men inte jag. Jag var så himla avundsjuk! Jag blev oftast väldigt ledsen och det höll i sig länge till andra dagen.
Men sen så började det faktiskt funka för mig med, jag insåg att jag fick ta det i min takt och jag kommer att lära mig. Jag rider ju för att jag tycker att det är kul, inte för att vara bäst. Nu kan jag äntligen fokusera på mig själv!

Hoppas att ni tyckte om att jag delade med mig lite mer av mig själv! Hade bra, AL <3

Likes

Comments

View tracker

Idag ska jag till Liseberg, yey! Men bara det att det kanske kommer vata väldigt mycket folk och mycket väntetider... De senaste gångerna jag var varit där har det varit ungefär 10 min kö fast idag känns det som mer... Jaja jag får väl bara stå i kö då, inte mycket mer O göra haha!
Vi har fixat åkband på nätet och då får man 3 attraktioner som man får expresspassgrej på och vi tog Atmosfear, helix och Balder!

Hoppas ni får en bra dag, AL

Likes

Comments

Detta inlägget tänkte jag skriva lite om "feminism". Om man är feminist vill man att det ska vara lika och jämnställdigt i samhället mellan könen, att en tjej och kille (kommer skriva tjej och kille men man får ju kalla det vad man vill och vara vad man vill men jag hoppas ni förstår...) ska ha samma rättigheter och ha samma lön om de gör lika mycket jobb.

Många förknippar då data ord med "manshatere" vilket är helt fel! Jag förstår inte hur man inte kan vara feminist. De som anser sig att inte vara feminister (oftast killar) vill de då att kvinnor ska få lägre lön även om de jobbar minst lila bra? Vill de ha tillbaka att det bara ska vara män som har rösträtt?

För mig är det enkelt. Jag är stolt feminist, jag vill inte att killar ska få fördelar, men heller inte tjejer. Lika i samhället ska det va!

Hur ser ni på detta? Kallar ni er feminister?

Likes

Comments