Barnet ska vara ute på en halvtimme säger läkaren... där och då var jag mest hög av smärtlindring... minns inte så mycket! Marcus var vid min sida hela tiden och höll min hand !
Det sprang människor överallt som utförde just sin arbetsuppgift i detta akuta tillstånd ! Otrolig personal !

Vi åkte ner till operation där fick jag en shot av typ det vidrigaste jag druckit! Väll där inne satte läkaren epidural i ryggen och då gick tankarna i att jag kanske skulle bli förlamad ! Fy på tanken !
Jag var vaken under operationen eller min förlossning.

Att vara vaken under var en märklig känsla, det kändes som om dom bakade bullar med min mage ! Det slets hejvilt. Tydligen satt han fast så det var svårt att få utom honom.
Bredvid mig satt en sköterska som försökte sticka i min svullna hand.. under hela tiden försökte han gång på gång men nej han lyckades inte. Men han försökte ! Jag tyckte lite synd om honom eftersom det var hans uppgift...

Helt plötsligt var han ute och Marcus fick följa med och klippa navelsträngen... sen efter en stund kom han tillbaka och sken upp som en sol... han är hur fin som helst!
Sen fick dom åka upp till neo intensiven och jag skulle till uppvaktnings avdelningen!

Där log jag i cirka 3 timmar, egentligen bara en halvtimme men ingen hade tid att hämta mig !
Där log jag och stirra upp i taket med tankarna på mina killar...

Jag hade aldrig någon tanke på att det kunde hända Något.. jag hade bara positiva tankar på att allt skulle bli bra !

När jag äntligen fick komma upp fick jag äntligen hålla i min lilla lilla son ! Vilken lycka !


Likes

Comments

Snart har det gått ett år sen jag blev mamma, ett spännande år som format mig till en helt ny individ! Jag ser på det mesta med nya ögon... och nu förtiden gör jag allt för min son! Jag har glömt bort mig själv det här året men jag lider inte av det utan jag är världens lyckligaste !

Här kommer en snabb resumé

Oktober 2015

Jag börjar på mitt nya jobb på barnsjukhuset, en dröm jag haft! Allt flyter på och jag stormtrivs med ny miljö och nya kollegor :)

November 2015

En kväll när jag skulle träffa lite vänner och vi skulle dricka öl.. tyckte jag att ölen smakade bläää... det var något som inte stämde då jag vanligen älskar öl... morgonen dagen efter cykla jag till Apoteket för att köpa ett test.. cykla hem och kissade på Stickan och det stod Gravid ! Jag grät och grät... sån lycka men vad rädd jag var... RÄDD !

I ren panik cykla jag till ett annat apotek och köpte ännu ett test.. och det visade två streck... herregud tänkte jag ! Måste ringa hem Mackan!!!

Vi båda blev tillslut efter tankar och funderinagr otroligt lyckliga ! Och där började våran resa !

December 2015

Vi berätta för våra familjer lite då och då ! Och alla blev jätte glada för våran skull !

Vi gjorde ett Tidigt ultraljud 28december och vi fick se det lilla hjärtat slår och där och då blev det så verkligt !

Februari 2016

Nu började jag få en liten mage ! Och vi var på rutin ultraljud som visade en liten pojke som var en vild rackare ! Men även ett avikande! Den där stunden som var så mysig blev en mardröm helt plötsligt !

Vi fick en läkartid senare den veckan ! Dom dagarna blev det mycket funderingar och jag googlade sönder min hjärna, men dagen kom och vi fick se vår lilla kille igen och nu fick vi en ordentlig undersökning av vår son ! Allt var bra !

Mars 2016

I stort sätt hela graviditeten mådde jag hur bra som helst !

Vi åkte till fjällen tillsammans med mackans familj och jag njöt av sparkarna i magen !

Maj 2016

Jag jobbade på men börjar nu känna mig trött och svullen, fick en tid hos läkaren för mina svullna händer! Blev sjukskriven 29 maj och kände en lättnad att inte behöva jobba mer!

Juni 2016

Vi hade tid för ett tillväxt ultraljud i v.32 och det visade att han vägde runt 1800g och helt normalt !

Den 11 juni var jag på möhippa iallafall på morgonen för alla tjejerna skulle åka ut till Utö för övernattning! Och jag hade redan sagt att jag inte skulle följa med eftersom man vet aldrig vad som händer! Tur kan man väll säga för morgonen den 12 juni gick mitt vatten och jag var i chock ! Detta kan ju inte stämma tänkte jag men efter en varm dusch så förstod jag och ringde in till förlossningen och dom bad oss komma ! Jag väckte mackan som hade haft en blöt utekväll med sina vänner och han flög upp ur sängen !

Väll inne på förlossningen hände det inte så mycket och in kommer ambulansen och sa att vi skulle till Eskilstuna !

När vi kom fram fick vi ett rum och ctg på kopplad! Jag fick bricanyldropp som skulle göra att värkarna avtog! Där log jag hela natten med värkar utan att det märktes på ctg och jag hade ont men trodde det skulle vara så mycket värre!! Hehe jag har hög smärttröskel !

På morgonen runt 9.15 skulle jag bli undersökt och det visade att han var på väg ut med fötterna !

Det blev akut snitt

Den 13 juni 0957 föddes våran prins !

Likes

Comments