Header

Hej igen. Det har nu gått ännu en vecka, och på måndag nästa vecka har jag varit här i 8 veckor, ish 2 månader, 56 dagar för att vara exakt. Tiden går sååå snabbt, känns som jag inte hinner med så mycket som jag skulle vilja. Men förra helgen träffade jag i alla fall Josefin, en svensk au pair i New Canaan, och vi åkte till Woodbury outlet (ca 1,5 h från Darien) som är en av de största här i Connecticut. Det var helt otroligt! Det är en outlet med alla möjliga märken och mat av olika slag. Det var seriöst som en labyrint där. Jag och Josefin tappade bort oss flera gånger om hahah. Men det var en riktigt bra dag och Josefin var helt klart awesome som resesällskap hahah vi hade så kul och åt massa gott!

Jag träffade även en annan Nelly som också bor här i Darien, notera att vi stavas annorlunda!! Träffar henne ganska ofta och hon har även presenterat mig för hennes tyska kompisgäng som nu håller på att tappa medlemmar då 3 stycken åker hem/resemånad då de gjort klart deras år här. Allihopa är jättetrevliga och som sagt så är det väldigt skönt eftersom de inte pratar tyska när icke-tyskar är med, utan pratar då endast engelska. Supersköna tjejer!

Sen har vi även mina små pluttisar som varit så söta denna veckan. Missförstå mig inte, de är jättesöta varje dag och vecka men denna vecka har inte varit några större svårigheter att få dem att duscha, åka till olika aktiviteter etc. De har helt enkelt varit extra söta. Denna vecka insåg jag verkligen att jag uppskattar "the good times" så mycket med tjejerna när de händer. Det kan vara svårt eller lite jobbigt att vara au pair ibland men när tjejerna sen säger "Goodnight I love you" eller bara ligger och myser med mig i soffan så är det helt klart värt det. De är verkligen underbara tjejer och jag är så glad att jag är här, ångrar mig inte för en sekund att jag åkte!

Det var i alla fall denna veckan. Vi får se vad jag hittar på denna helgen då jag tänkte åka med Nelly till Clinton (en annan outlet) men det tyvärr inte gick. Malin och Celine bjöd med mig på en weekendresa till Washington, men kan tyvärr inte det heller då jag jobbar lördag kväll. Detsamma gällde även när Josefin berättade om att hon skulle åka till Virginia över helgen och undrade om jag ville med. Tråkigt nog menmen, kommer ju fler möjligheter. PLUS att Josefin, Ida (svensk tjej som jag träffade på training-school som bor på Long Island), jag och antagligen Malin ska åka på weekend-kurs till Silver Bay i November!! Ska skicka in dokumenten snart!! Kommer bli awesome!

Men Puss & Kram så länge nu allihoooop!

Lite Frozen Yoghurt med Josefin innan vi påbörjade vår shopping på Woodbury Outlet

Promenad med Nelly

​Mina pluttisar <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har nu redan fått skäll från min kära moder att jag uppdaterar allt för sällan här men jag har mina anledningar. Tiden går såå snabbt här. Mycket som händer både hemma i huset samt med andra au pairer runtom mig. Camilla åkte till Sverige förra veckan p.g.a. hennes släkt, en svensk tjej här i Darien gick in i rematch, en annan åkte bara direkt hem utan att jag och en till svensk tjej här inte ens visste om det :/ Det är alltså många som är i rematch överhuvudtaget just nu. Jag känner verkligen vilken tur jag har haft när jag matchade med min värdfamilj. De är underbara! Detta har alltså tagit en del av min tid, samt att jag träffat massor med nya au pairer vilket är så kul! Så otroligt många tyskar måste jag bara säga, dock är de väldigt trevliga på så sätt att de alltid pratar engelska när någon icke-tysk är med. :)

Anyway, för att nu uppdatera er om vad jag haft för mig; för två helger sedan var jag, ännu en gång, i älskade NYC. Denna gång huvudsakligen för att träffa en tjej som jag träffade under mina dagar på trainingschool som nu bor på Long Island. Det var så kul att träffa henne igen och det verkar som att hon trivs och mår bra där hon är! Jag åkte även med Celine samt två andra au pairer från Darien (en italiensk, Alison, och en österrikisk, Anna). Vi åkte till Upper West Side för att gå på naturhistoriska museet. Det var riktigt mäktigt att se med egna ögon, dock tog det ett bra tag att gå igenom museet, och då gick vi inte ens igenom alla utställningar! Senare tog vi lunch och promenerade runt Upper West för att sedan gå till Wall Street och se statyerna The Charging Bull (Wall Street Bull) samt den nya statyn Fearless Girl (som min värdpappas marknadsföringsbolag kommit på btw). Det är väldigt kul att se de kända platser och statyer mm. som man sett i filmer och serier från NY. Men en grej jag blev överraskad var att nästintill alla människor som var där och tog kort på tjuren gick bakom den och tog sedan kort när de satt och tog på tjurens kulor... Detta är nämligen som en "tur-ritual" som enligt spansk tradition ska ge fruktbarhet. Hahah det var ganska random så jag var verkligen tvungen att ta kort på det! Det var i alla fall som vanligt en riktigt bra dag i NYC.

Mer inlägg kommer snart :)

Puss & Kram så länge

Naturhistoriska museet

En väldigt liten del av Upper West side

Fearless Girl

The Charging Bull

Hahaha förstår inte, o verkligen nästintill alla gjorde det!

Likes

Comments

Veckorna bara springer iväg! Jag har nu varit här i över 5 veckor! Helt sjukt ju. Bara denna veckan har redan gått snabbt och nu är det redan onsdag. Helgerna går så hemskt snabbt, särskilt om man har något planerat. Känner redan nu hur snabbt detta året kommer gå, så länge man har något som händer så flyger tiden förbi. "Det går fort när man har roligt".

Förra veckan gick jag runt lite mer i Darien och såg mig omkring. Det är riktigt fint, en riktig gullig liten stad. Är ungefär lika liten som Skara så känns väldigt hemtrevligt. Jag var även i New Canaan och träffade två svenska tjejer, Josefin och Wilma, över brunch. Så sköna tjejer! I helgen var jag på picknick med en österrikisk tjej från Darien, Anna, Josefin och Wilma plus en finsk och en tysk tjej. Jättetrevligt! Gick sedan på middag med en italiensk tjej, Alison, i Darien. På söndagen åkte jag in till New York med Celine, Josefin och Wilma så åkte vi vidare till Brooklyn där vi gick till en Gospelkyrka! Det var sååå häftigt att se och hela kören var så duktig. Vi kom även dit på ett perfekt tillfälle då de hade bjudit in en man från Tennessee som åkt runt till olika kyrkor i USA då han är såå duktig! Och det var helt otroligt. Jag och Wilma bara tittade på varandra och kunde inte säga annat än "WOW"! Efteråt gick vi vidare till "Smorgasburg" som är en samling av massa olika mat och dessert "bås". Sååå gott!

När vi sen åkte Subway tillbaka till New York var det några som bara började spela musik och började dansa! Det är det som jag älskar med New York, alla är så random och har kul liksom! Vad som helst kan hända hahah. Vi fortsatte i alla fall till den svenska godaffären Sockerbit. Det va gaaanska nice ;). Hela New York är bara otroligt! Ha det bra nu så får vi se vad som händer denna helgen!

Puss & Kram så länge!

Likes

Comments

Hej igen!

Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att jag och Malin hade planer på ett litet äventyr och detta ägde rum nu i helgen! Klockan 5.40am gick vårt tåg från Noroton Heights till Grand Central, där vi sedan tog en Subway till ChinaTown där vi vid klockan 8.00am blev upphämtade av en buss från företaget Tours4fun som skulle ta oss till Niagarafallen!

Det var alltså Malin och jag samt Celine som också är au pair i Darien som jag träffat och hängt med förut. Det var en ganska lång bussresa, som egentligen skulle tagit ca 6-7 h, men som tog ungefär 8-9 h på grund av att alla andra på bussen inte höll tiderna att komma tillbaka till bussen när vi stannade på alla rastplatser. Vår buss var fylld med kineser (några indier också) så det var kanske inte så konstigt att vår tourguide då också var kinesisk. Hennes engelska var dock inte den bästa, tyvärr :/ Plus att hon inte riktigt gillade Malin, Celine och mig då vi ställde för många frågor och inte ville ha "hela paketet" med aktiviteter eftersom vi inte tyckte att alla aktiviteter var värda pengarna. Jaja, vi hade kul i alla fall! Första riktiga stoppet med en "aktivitet" var Thousand Islands. Detta var då massvis med öar på både amerikanskt och kanadensiskt vatten. Det var otroliga hus, eller herrgårdar, och detta är då känt för att vara där flera miljardärer bor. Plus att vi åkte över gränsen mellan USA och Kanada, så jag har nu officiellt varit i Kanada hahah.

Därefter åkte vi vidare och äntligen, vid ca 10pm, kom vi till Niagarafallen! Det var otroligt att se. Det var som en ljusshow så fallen lystes upp i flera olika färger. Dock måste jag personligen säga att det var mycket finare att se fallen under dagen! När vi hade varit vid fallen på kvällen kom vi i alla fall till hotellet, som vi verkligen inte trodde skulle vara såpass fint om man tänker på den lilla summa vi betalade för denna resa. Vi fick vår rumsnyckel och självklart fungerade det inte. Celine gick ner till receptionen och fick hjälp att "starta om" kortnyckeln och kom upp igen. Det fungerade fortfarande inte så då var det min tur att gå ner för att få hjälp. De skickade upp vaktmästaren (som precis hade blivit klar och stämplat ut för kvällen) och han tog kortet och öppnade bara dörren som att det var det enklaste ever! Hahah jaja, vi kom in i vårt rum så vi var nöjda.

Dagen efter började med att samling vid bussen 6.45am. Bussen skulle gå 7.00am men med våra härliga medresenärer var vi ju självklart sena redan från början haha. Vi som inte skulle med på de första aktiviteterna blev avsläppta vid fallen och Celine, Malin och jag gick då för att ta lite foton eftersom det var så fint med soluppgången. Vid ca 9.30am fick vi våra biljetter till båtturen som skulle ta oss så nära fallen som det går. Det var såå fint! Verkligen något speciellt att se! Skulle verkligen rekommendera det för er som har chansen. Men då ska man verkligen ta den båtturen, Maid of the Mist. Det var även mycket blötare än jag trott. Jag tänkte ju att eftersom man fick regnponchos så skulle det vara lugnt men naee halva ärmarna på min jacka och mitt hår var helt dyngsura! Så kul dock!

Det var helt enkelt en riktigt trevlig och rolig resa! Och för det priset, herregud vad värt det var! Otroligt billigt för att få se detta! Och speciellt tack till Celine och Malin! Det var såå kul att åka dit tillsammans med er! Mer som detta ska vi helt klart göra! :D


Puss & Kram så länge!

En utav "The Thousand Islands"

Bron mellan USA och Kanada

Likes

Comments

Denna helg hade jag lördagen ledigt och åkte därför in till NYC. Mötte upp Malin på tåget då tågen jag åker med alltid går mellan New Haven och Grand Central. Det känns så otroligt surrealistiskt att jag åker till New York City som om det skulle vara Göteborg, fast ännu kortare! Om tågen hade varit lika utvecklade som i Sverige hade det dessutom gått ännu snabbare, max 30 min! Det är så underbart! Så fort jag kommer in till Grand Central, som by the way är riktigt mäktigt (speciellt på grund av så många filmer och serier som spelats in där, stolt movie-addict), och sen går ut på New Yorks gator så kan jag inget annat än att le. Det har inte riktigt sjunkit in än att detta kommer vara mitt liv i ett år. AMAZING!

I alla fall, vi började med en breakfast-to-go och satte oss i solen på trapporna till New York Public Library. Sen började vi gå downtown då vår plan för dagen var att gå till, och över, Brooklyn Bridge. Det var möjligtvis en liiiite längre promenad än vi trott, plus att det var riktigt varmt ute så blev ju endast varmare utav att gå så långt. Vissa människor här i New York är ju dock helt sjuka och går i dunjackor när det är ca 25 grader! Hur ens!? New York är dock på samma breddgrad som Spanien så om man bott här x antal år så anses säkert 25 grader vara som 10 i Sverige. I Sverige är ju 25 högsommar, right? Anyway, promenad genom halva Manhattan (vi gick ca 17-20 km under hela den dagen), till och över Brooklyn Bridge är dock något som jag helt klart skulle rekommendera! Det var så underbart att se så många delar av staden och se New York- bor i deras vardag. Att ha en sådan underbar babe som Malin med mig var ju inte helt fel det heller.

Fastän att jag saknar folket där hemma så måste jag säga att jag älskar det här! Jag kan tyvärr inte säga att jag har hemlängtan, jag saknar endast människorna, trivs verkligen här!

Puss & Kram så länge!

Grand Central

Flatiron building

NYU

Washington Square Arch

Och sist, men inte minst, Brooklyn Bridge!

Det var så underbart och jag är så glad att jag är här!

New York I Love You.

Likes

Comments

I söndags åkte jag till New Haven där min kära, saknade Falköpingsbo Malin hämtade upp mig! Hon är nämligen au pair i Cheshire, ganska nära New Haven. Så hon hade tagit med sig en till svensk, Matilda, som var au pair i utanför Boston och en tysk tjej som bor i Cheshire med Malin samt en italiensk tjej som bodde någon kvart från Cheshire. När vi då var i New Haven var vi ju bara tvungna att gå och kolla på Yale-campus! Det var så mäktigt att verkligen se det med egna ögon. Vi var även inne i biblioteket och det var seriöst som Hogwarts! Underbart! Jag hade ju inte tackat nej till att gå på college där hahah.

Jag ville i alla fall bara dela med mig av Yale så här får ni några bilder, men det slår helt klart inte att se det med egna ögon! Det var såå härligt att träffa Malin igen också! Nu har vi även lite planer framöver som jag kommer dela med mig av om några veckor... :D

Puss & Kram så länge!

Likes

Comments

Helloooo!

Nu har jag alltså varit hos familjen i 1 hel vecka! Tiden går väldigt fort, inte för att en vecka är så hemskt mycket, men känns som jag kom till huset för bara ett par dagar sen. Jag har snart varit i USA i hela 2 veckor! Det känns jättebra och jag har nu börjat komma igång med de rutiner som jag ska ha under detta år då tjejerna började skolan igår igen. Erika, familjens förra au pair, åkte även hem igår så det blev ett gråtkalas när hon åkte från huset. Det har verkligen varit till stor hjälp att ha henne med mig den första veckan här. Hon har visat och berättat lite tips och trix som är bra att känna till när jag nu tar över ansvaret för tjejerna helt själv. Vill bara tacka dig en gång till Erika! Jag har haft riktigt roligt med dig och du har varit till större hjälp än du själv inser tror jag, så tack!

Det har i alla fall börjat riktigt bra här i USA. Träffade tre svenska tjejer redan på planet, sen träffade vi några fler på training school. Plus en riktigt skön tjej från Skottland som heter Fiona så henne hängde vi med också. Vi hade massa olika lektioner om allt från mat till säkerhet och lagar. Jag hade helt klart den bästa läraren! Hon var såå rolig och berättade om massa olika situationer och händelser som hon fick uppleva medan hon var hostmom (Hade olika au pairer varje år i 8 år), från när hon var LCC (Local Childcare Consultant, vilket i stort sett innebär "Au pairers högra hand i USA" i 4 år) och nu hade varit lärare på training school i snart 2 år.

Hela training school var riktigt roligt, det var Karaoke-night, Candy-picnic och sen New York City-tour! Att åka in till New York City med tre av svenskarna jag lärt känna under dagarna på training school var amazing! Jag har drömt om det så länge och nu fick jag äntligen uppleva det själv! Vi gick upp på Top of the Rock, vilket är den mest kända utkiksplatsen över Empire State Building och Central Park. Det var AMAZING! Dock kanske jag möjligtvis råkade glömma min kappa där uppe.... hahah menmen ;) Man är ju nära New York så det ska nog inte vara så hemskt svårt att hitta en ny. :D Allt som allt var det riktigt bra! Och sen kom dagen då min kära värdfamilj kom och hämtade mig på training school. Det var riktigt kul att träffa dem igen och nu ska jag alltså bo hos dem i ett helt år. Har sagt det hela tiden sen jag kom till USA att det känns som att jag bara ska vara här i 1-2 veckor på semester, inte som att jag ska stanna här i 1 helt år! Men att ha varit här i en vecka med familjen nu har känts underbart. Känns verkligen som jag är hos rätt familj och tjejerna är underbara.

Erika tog även med mig till New York med Elin Fihn, som faktiskt kommer från Skara också (what are the odds??), och Celine som är au pairer i Darien också. Så jag har hängt med dem en del nu första veckan och det har varit jätteroligt. Igår kväll träffade jag även två mexikanska tjejer, då en av dem mejlade mig och bjöd med mig att träffa dem på Starbucks, samt en italiensk tjej. De var jättesnälla och vi hade det riktigt trevligt, så det var kul att träffa nya människor osv. :) Träffade även nya människor idag när jag var på den Pool Club som min värdfamilj är medlemmar på (dock ska vi byta Pool Club till nästa sommar) och badade med tjejerna. Badvakten började nämligen prata med mig och hon var såå trevlig! Hon går nu senior year på High School och hon tyckte det lät jätteroligt med allt angående au pair så hon la till mig på Snapchat och sa att vi borde träffas någon helg. Så random, men riktigt roligt. Detta är nog det jag gillar mest med USA, alla är så trevliga och man hälsar alltid på varandra även om man inte känner människan man hälsar på. Lite olikt Sverige måste jag säga.

Det har hänt en hel del på väldigt kort tid helt enkelt! Men det har börjat underbart så nu är det bara att köra på antar jag... Wish me luck!

Puss & Kram så länge!


Likes

Comments

Hej igen, nu är det mindre än 24 h kvar tills jag åker! Helt sjuuuukt!! Och nu de senaste två veckorna har det varit massor som man har varit tvungen och fixa och få ihop inför resan. Man har ju självklart även försökt träffa så många kompisar som möjligt nu den sista tiden och jag måste säga att jag lyckats ganska bra med det hahah. Dock hjälpte några av mina kompisar helt klart till då de anordnade en överrasknings-avskeds-fest för mig förra veckan! Jag blev sååå chockad, hade ingen aning och de hade ändå planerat det i över en månad. Jag är verkligen omringad av underbara människor! Älskar dem allihop, så mycket!

Fastän det har varit mycket och fixa samt att jag fortsatte jobba fram tills förra söndagen plus att jag försökt få ihop träffar med så många kompisar som möjligt så har jag ändå haft så kul de sista veckorna nu. Jag har inte ens riktigt insett att jag faktiskt åker, imorgon! Det har hela tiden varit så långt bort fastän att man pratat om det. Men nu är det verkligen här, nu är det min tur!

Att lämna alla kompisar här hemma kommer nog påverka mig mer än vad jag tidigare trott. Igår hade jag nämligen en avskedsfest för att verkligen ha en samlad dag att säga hejdå till alla på. Det var riktigt kul men ändå en riktig gråtfest. Jag insåg verkligen att jag nu kommer vara iväg i ett helt år. Jag insåg även hur mycket jag älskar och kommer sakna allihop, vissa människor kanske en aning mer. Jag är bara så glad att jag har så fantastiska människor omkring mig, att jag är så lyckligt lottad. Fastän att jag samtidigt är ledsen över att behöva lämna dem hemma och inte kunna dela detta äventyr med dem. Jag vill helt enkelt bara säga tack för att ni alltid finns här för mig och att ni är ni. Ni är underbara människor som jag kommer sakna något enormt, men ett år kommer gå fort. Snart är jag hemma igen ska ni se.

Älskar er allihop!

NU KÖR VI!!!! (bara ca 15 h kvar)

Puss & Kram så länge!

Likes

Comments

Idag är det endast 13 dagar kvar tills jag åker till andra sidan atlanten! Det är helt sjukt. Jag har egentligen inte direkt reflekterat över det. Jag kommer nog inte ens inse det förrän jag sitter på planet dit...

Innan igår hade jag inte insett hur kort tid jag har kvar i Sverige, men igår åkte min kära Falköpingsbo Malin till USA! Hon är alltså två veckor tidigare än mig, men det känns helt otroligt att hon redan är där och att det snart är min tur!! Nu försöker jag bara få ihop en lista med det viktigaste att ha med mig etc. alla dokument och allt. Det är en hel del att fixa och särskilt att försöka träffa alla innan jag åker. Jag kommer liksom vara borta i ett helt år! Kommer inte träffa mina närmaste kompisar, min kusin eller min syster på hela ETT ÅR! Helt sjukt ju!

Men jag är samtidigt så otroligt taggad och ska nu försöka sätta igång med allt....

Puss & Kram så länge

Likes

Comments

Det är alltså nu man ska sätta igång med detta bloggandet inför det största äventyret i mitt liv, so far. Jag har tänkt börja med denna blogg sen i mitten av maj så det är en hel del som har hänt sen dess. Därför tänkte jag ägna mitt allra första blogginlägg till att göra en recap över de saker som har hänt i mitt liv sedan slutet av maj.

Redan den 30e maj, direkt efter att jag kommit hem från studentresa i Ayia Napa, Cypern, åkte jag och min kompis Malin upp till Stockholm för att fixa våra visum! Jag var otroligt nervös över att bara komma igenom säkerhetskontrollen, och tänk då vilken panik jag hade fått om jag hade glömt något viktigt papper som skulle vara med!? Som tur var så gick dock allt bra då både jag och Malin fick våra visum på ca 3 minuter, efter att ha väntat i 2 h... Men det var åtminstone fixat och jag kunde då slappna av lite mer och fokusera på annat...

...som till exempel min STUDENT!!! Jag tog alltså studenten den 14e juni detta året och det var magiskt! Skulle så gärna vilja göra om den dagen med den underbara stämningen och alla underbara människor! Tre dagar senare stod studentbal på schemat och även den var helt otrolig! Efter balen gick resterande tid fram till idag overkligt snabbt.

Dagen efter balen åkte jag med familjen till Montenegro och vi stannade där i två veckor fyllda med sol, bad, samt förkylning... vilket sedan avslutas med flyget hem till Sverige där jag från Arlanda hoppade på tåg samt buss till Täby där min framtida värdfamilj hämtade upp mig.

Ja, min värdfamilj som jag alltså ska bo hos i USA under ett helt år var i Sverige och vi passade då på att träffas. Min kära värdfamilj är nämligen halvsvenskar. Min värdmamma är svensk, men uppväxt i USA, så vartannat år åker hela familjen till Sverige för att hälsa på hennes släktingar och de hade då bestämt att åka i början av juli i år, vilket passade perfekt då jag redan var i Stockholm. Så jag spenderade då tre dagar hos dem i Vaxholm. Det var underbart! Så skönt att redan ha fått träffa den familj jag ska bo hos under ett år, innan jag ens kommit till USA. Och att träffa tjejerna var hur kul som helst. Det är verkligen ett par riktigt fantastiska tjejer som jag kommer ha turen att få kalla mina värdbarn! Nu känns det bara ännu bättre än innan, om det ens är möjligt. Nervositeten är nästintill helt borta och jag ser bara fram emot att äntligen få åka!

Jaa, efter dagarna med min värdfamilj var det jobb som gällde, och det är samma sak som gäller även nu. Jag har planerat att försöka få ihop så mycket pengar som möjligt inför USA så att jag kan göra vad jag än vill, vare sig det är att shoppa en helt ny garderob eller att åka på en roadtrip eller två ;) På grund av att jag då jobbar en helt del så har jag därför inte hittat på så hemskt speciella saker ännu. Därför kan jag nu säga att detta var den recap som jag planerat för denna gång. Tiden går så otroligt snabbt just nu och det känns nästan som att jag inte riktigt hänger med, snart är det dags för mig att sätta mig på planet. Den 21a augusti lyfter planet och jag är borta i ett år, so long Sweden!

Puss och kram så länge!

Likes

Comments