Kära dagbok.

Jag heter Albert Einer, född 1600-talet, jag skall berätta i alla mina kommande berättelser hur jag lever och hur allt har gått till genom alla åren. Detta är väldigt komplicerat men om ni fortfarande kommer läsa alla mina berättelser så kommer ni bevisligen förstå allt som kommer skrivas.

Iallafall, när jag var 18 år så blev jag utbildad krigare för den svenska Armen.

Jag var inte som alla de andra, trötta, negativa, LATA och väldigt ohjälpsamma utan jag var den som tog allting i positiv stämning, till exempel att jag tyckte det var kul att kriga då jag hade 2 ben.

Som jag skrev i mitt föra inlägg så miste jag mitt högra ben och det var då som allt blev katastrof. 

Strax efter jag miste mitt ben hoppade jag snabbt ner i båten.

Jag svimmade direkt efter landat i båten då det kom ut en massa blod ur min kropp....... Senare kom "ambulansen" det känns konstigt att kalla det för ambulansen för på 16000-talet fanns det ingen ambulans men ignorera det.

Iallafall, då kom dom och sedan satte på blad på hålet där mitt ben satt innan jag miste det. Efter några timmar då allt var klart jag jag det ledigt från kriget, det var vad kungen sa till mig att jag skulle göra. Nu ska jag berätta hur jag blev en demon/spöke. Jo, det var faktiskt en dålig dag då detta hände, jag gick ut för att fixa mat att ge till min familj och nära samt kära. Jag gick med en pinne (krycka) för att bli stadigare och kunna balansera. Jag ser en hjort...jag tar snabbt ur mitt spjut från min läderväska och kastar den mot den, tyvärr så missar jag pga min skada. Jag är inte längre lika skicklig för att jag tappat en massa blod från min kropp och blir lätt yr i sådana stunder. Jag försöker ändå att springa efter den och se om jag kunde ytterligare kasta den mot den och se om jag kan träffa. Efter en liten stund i allt springande hör jag ett mystiskt ljud, och lite röster. Jag sprang snabbt in i en buske för att gömma mig. Efter en mint gått ser jag över 1000 danskar ridandes på hästar och beväpnade för att attackera våra stad. Jag försökte springa en annan väg till våran stad för att berätta till alla att danskarna var på väg. Men det dröjde inte snabbt innan jag blev upptäckt. Det var 16 danskar som visste hela tiden att jag var gömd i den busken. Det var då det hemska inträffade, ena dansken drog in ett spjut i mitt hjärta och dog direkt därefter.

Nästa berättelse kommer ut vid ett senare tillfälle!

Likes

Comments

Kära dagbok.
Jag heter Albert Einer, född 1600-talet (runt 400 år)
Jag är från Sverige, Stockholm. Jag var krigare under 1618. En dag när vi hade dödat en massa danskar i en liten by strax utanför slottet i Danmark så skulle vi fly med båt därifrån. Jag skulle hoppa på båten sist..
Då precis snubblar jag mellan båten och bryggan och mitt ben knäcks..
Mitt ben ramlade ner i vatten men jag brydde mig inte för jag ville överleva..
Några månader senare så fick jag feber men skulle ändå kriga mot
Danskarna.. Det var då det som inte fick hända precis inträffade..

del2 kommer ut imorgon eller så.

Likes

Comments