@albertiiine

  • 256 lesere

Likes

Comments

  • 388 lesere

Likes

Comments

SÅ SYKT FINT. Plitvice Lakes (Plitvička jezera) er Kroatias største nasjonalpark, og helt klart den fineste nasjonalparken jeg noen gang har vært i. Midt i skogen befinner denne fine skatten seg, full små elver og fosser med vann så blankt som skinnende rent glass. Gjennom en sti bygd av tre vandrer man gjennom en gigantisk stor skog over flere timer, med frisk luft og lyden fra fulger og fossefall. Vi havnet tilfeldigvis her etter et tips fra en host gjennom AirBnB, og tusen ganger takk skal denne hosten ha. Vi hadde ikke mye tid igjen av reisen, og hadde egentlig tenkt å reise tilbake mot Norge etter en natt i Kroatia. Heldigvis tok vi imot tipset og kom oss dit! En av de bedre opplevelsene på reisen. Jeg var desverre så urutinert at jeg møtte opp med nesten utladet kamera, så alle bildene ble tatt i full fart bekymret for at batteriet skulle sovne. Veldig kjipt, men til syvende og sist er det minnene som teller.

Likes

Comments

Tok feil tog, hoppet av midt i ingemannsplass, gikk oss bort i skogen og fant dette vakre stedet. Herregud så glad jeg er for at vi tok feil tog.

  • 1002 lesere

Likes

Comments

  • 1139 lesere

Likes

Comments

Ruiner fra steinalderen i Sirmione.

  • 1156 lesere

Likes

Comments

Gardasjøen/Lago di Garda var, etter min mening, absolutt en av de fineste plassene på reisen. Sjøen er Italias største innsjø, en innsjø som ble utgravd av isbreer fra alpene i slutten av istiden. Vi bodde i en liten storby kalt Dezensano del Garda, og fikk i løpet av det korte oppholde også besøkt halvøya Sirmione. Både Desenzano del Garda og Sirmione var utrolig fint på hver sin måte! Alle områdene rundt Gardasjøen er populære turistmål, så det var godt med turister overalt. Heldigvis var Desenzano litt mindre preget av turister, så selv om det fløy rundt både nordmenn og svensker følte vi oss alene. I Sirmione derimot var stappfull av turister hvor enn jeg så, jeg fikk til tider følelsen av at vi var på chartertur. Når det er sagt skal det sises at Sirmione var UTROLIG fint, og derfor veldig forståelig at det var crowded av mennesker overalt. Gatene var kjempefine fyllt med blomster og grønne planter, og vannet var lyseblått og blankt som glass. Absolutt et sted verdt å se. Vi brukte dagen i Sirmione på å se oss rundt, spise is, bade og se på de gamle ruinene som befinner seg på halvøya.

Jeg anbefaler alle å reise til Gardasjøen om du en gang skal til Italia! Er du ikke så glad i alle turistene slik som meg så kan man gjerne bo litt utenfor de mest populære stedene, og heller reise inn noen dager. Jeg synes det var mer enn nok med én dag i Sirmione. Ruinene var forresten veeldig gøy å få med seg, et absolutt must hvis man skal dit! Bilder kommer på bloggen senere.

  • 1159 lesere

Likes

Comments

Etter tre netter i Toscana med mamma og storesøster var det på tide å komme seg videre. Vi var nå halvveis i turen, og skulle reise til den eneste planlagte destinasjonen i eventyret vår. Neste stopp var Milano, og planen her var å se the queen herself - Beyonce opptre på scenen. Milano i seg selv fikk vi ikke et spesielt godt inntrykk av. Joda, det er en veldig fin by, og det er mange fine caféer og shoppinggater for den fashionglade. Men for min del var det alt for overcrowded av turister. Milano er en perfekt by å dra til hvis du er interessert i mote, men for all del ikke dra midt på sommeren. Det kryr av turister, og man får ikke sett den fine siden av byen.

Beyoncekonserten derimot... Herregud som jeg elsker henne!!! Hun var helt rå på scenen, med DEN attituden og et sykt danseshow. Girl power fylte rommet og smittet over på enhver jente i publikum, jeg er helt sikker på at alle forlot konserten med hodet høyt hevet. Jeg skal helt klart på en konsert igjen, og den gang skal jeg stå helt fremst.

  • 1224 lesere

Likes

Comments


Etter to netter i Sveits gikk turen videre til Italia. Første stopp var i en liten by med navn Massa, ikke langt unna byen Carrara - kjent for sin store utvinning av hvit marmor. Etter en natt i denne fine, lille byen reiste vi videre sørover til Santo Pietro Belvedere, mitt såkalte andre hjem. En landsby hvor familien min har leilighet. Jeg hadde gledet meg til denne stoppen i flere uker, både fordi mamma og storesøster var der, og fordi det er hele tre år siden jeg var der sist. Jeg elsker dette stedet over alt på jord! Jeg lengter allerede tilbake. 

Likes

Comments