Header
View tracker

#Livetskavarasåhär

Har spenderat eftermiddagen i morfars gamla lägenhet, rotandes bland gamla bilder. Allt från svartvitt till högupplösning fanns att finna i lådorna.

Där fanns minnen från militären, äktenskapsbevis från 1960 och foton från mammas första steg.

Denna dimmiga lördag fortsätter med oxfilé och äkta filmmys med föräldrarna hemma i Varberg.

Likes

Comments

View tracker

#Livetskavarasåhär

Här ligger jag på en sandstrand och njuter av att vara här och nu. Att veta att det skiljer cirka 30-40 grader på vädret här och hemma gör att man njuter lite extra av att knalla omkring i bikini och tunna tunikor.

Snart är jag tillbaka i Winter wonderland och kommer börja vardagen med en snabbvisit i Skåne och sedan en sväng hemom i Varberg. Ingen paus, ingen vila här inte.

Likes

Comments

#Livetskavarasåhär

Ett nytt år har passerat och trots att sociala media har exploderat med hat mot de gångna året måste jag på mitt personliga plan höja detta år och ge det en liten eloge.

Det har hänt mycket i mitt liv under 2016, stora beslut har tagits och det kommer bli svårt att inte göra detta inlägg flera sidor långt. Men jag ska försöka:


Januari.

Jag inleder året någonstans bland de karibiska öarna. Läser en bok, leker i en pool och äter god mat.

Under den här månaden värnar jag även lite extra om mina närmaste relationer, äter romantiska middagar, dricker te under sena kvällar och går på gymdejt.

Februari

Jag fortsätter med mitt sociala liv på högvarv och agerar värd för fyra killar från Norrköping. Vi äter pizza och sushi kring mitt bord-för-fyra, dricker öl och spelar biljard i en källare på söder. Drömmigt värre.

Min pappa kommer på besök och vi lyxar till vardagen med ett restaurang besök på Taverna Brillo.
Alltid en uppskattad händelse när man får spontanbesök.

En extraordinär händelse är när festivalen Way out west hade förfests-konsert på Playhouse i Stockholm. Jack Garret ska spela en intim spelning för ett femtiotal fans och jag blir en av dom. Med min bästa vän flyger jag på moln under en hel timme.

Mars.

Denna månad innehåller inte bara en utan två resor till de magnifika berg österrikiska alperna har att erbjuda. Glädjen är obeskrivlig, även om jag ligger sjuk flera dagar under det första besöket.

Vi har bergen som vår lekstuga och spenderar dagarna med att dricka varmchoklad med rom i, åka turismslalom och dansa tills våra fötter blöder på afterskin.
Klart en värdig top tre under 2016.

Jag firar även 1 år med min fantastiska Freddie. <3


April.

Mer regelbundna turer till gymet och lyxiga smoothies fyller vårmånaden. Jag blir också bjuden på burleskshow och avnjuter härlig underhållning i 20-tals miljö tillsammans med goda vänner.

Jag tatuerar mig för andra gången i mitt liv. Ordet kärlek i min lillebrors handstil.

Valborg firas i Lund tillsammans med kusinerna Carlsson/Hamilton. Vi festar till gryningsljuset första strålar kryper över studentbostadens kullerstens-täckta gator.

Maj.

Min mamma kom på besök och vi spenderar kvällen på kitchen & table innan vi sover gott på hotellet ovanför. Snacka om sätta guldkant på vardagen.

Min fina man fyller 26 och vi firar i huvudstaden med hans föräldrar. Jag fixar superfrukost, termometern visar 30+ så det bli lunch i hamnen på Waxholm och som avslutning ser vi enmansshowen "en man som heter Ove" med Johan Rehnborg. Stående ovationer.

Jag slår även mitt all-time-redord på 5km löpning... Bilden talar för sig själv.

Juni

På tåget mellan Stockholm och Göteborg i början av månaden finner ni mig och min bästa vän. Småpratandes exalterade över vad som komma skall. Håkan Hellströms andra konsert på Ullevi den sommaren. Jag och 70 143 andra fans skriker oss hesa till sommarens överlägset bästa konsert.

Jag fyller 22, går på Gröna Lund och äter brunch med goda vänner.
Firar midsommar med mina närmaste på västkusten och älskar livet.

Juli.

Börjar med att jobba en vecka i södra Europa.
Går sedan på Coldplays konsert på friends arena, Stockholm. Har Chris Martin en armslängd ifrån mig, minne för livet.
Fortsätter Juli med tre veckors semester. Surf bland vågorna i älskade Varberg med bästa tänkbara häng, sena kvällar med samtal om absolut ingenting.

Åker på Eurotrip med min älskling, besöker fem länder på en vecka och antalet körda mil är fler än jag vågar räkna på. Med finns ingenting negativt att säga om sommarmånader i alperna.
Avslutade Julimånad med att gå på kombinerad sommarfest och vigsel. Jag dammade av min gitarr och spelade två låtar till det blivande brudparet och har samma kväll otroligt roligt med nytt sällskap som slutar med nattbad kring tresnåret.

Augusti.

Besöker Way out West med mina underbara vänner. Dagar av musik och skratt är precis hur man ska avsluta sommaren. Kommer bli en långvarig tradition.

Firar storebrors 30års dag med strålande sol och fika på andra lång i Göteborg med hela familjen.

Semester är slut och jag går tillbaka till vardagen, med med en befordran (!!)
Får finbesök från London, går på AW på en gata på söder där pizzan bakas i en mobil ugn och ölen serveras ur kylväskor.

Suger ut det sista av sommaren.

September.

Får en ny kollega (yay!!) och omvandlar vår bekantskap till vänskap. Ett stort steg i mitt yrke.

Jag firar min bättre hälfts födelsedag och överraskar med besök från hemstaden.
Åker på kräftskiva i Allingsås, av alla ställen och sjunger nubbevisor som aldrig förr.

Spenderar även en heldag med min nya leksak, systemkamera med fyra olika objektiv och en analog kamera från 80-talet, i gamla stan. Knäpper bilder och lär mig slutartid och ISO inställningar. En ny eld tänds och fotografering blir en större del av min vardag.

Oktober.

Gör högskoleprovet och inser att det får bli en rejäl satsning till våren om jag någonsin ska ha en chans att komma in på den högkosleutbildning jag vill läsa.

Åker till London och dricker kaffe med en kär vän på Hipstercafé och lyssnar på klingande toner på Yamaha's flagshipstore.

Får besök av alla mina favoriter och har årets utekväll i ett kyligt Stockholm. Går även långa promenader i det vackra höstlandskapet och börjar forma drömmar till mer praktiska idéer och planer.

November.

Årets första snö faller över Stockholm, inte mindre än 40cm och hela min balkong står vit. Snöbollskrig och pula-åkning fyller vardagen och blandas med middagar, fikastunder och filmkvällar i vintermörkret.

December.

Åker till New York med familjen och har en helt underbar vecka fylld med fotografi, god mat, kvalitetstid, shopping och steg. 25 000 i snitt per dag för att vara exakt.

Jobbar sista veckan för året, meddelar att det bara blir ett halvår till i samma tjäna och kramas hårt med min lilla familj i huvudstaden. Firar sedan jul hemma hos föräldrarna i Varberg. Har en mysig och lugn ledighet fylld med värme och kärlek.

Nyår spenderas med ett härligt gäng människor med tre rätters, charader och raketer.

Tack för ett fantastiskt år.

Likes

Comments

View tracker

Klassiskt, fantastiskt. Speciellt i solnedgång.

Bara du och staden.
Kanske några 100 000 till.

Likes

Comments

New York.

Tidigt på torsdags morgonen trängdes vi med lokalbefolkningen på terminalen Staten Island Ferry. Det är inte svårt att gissa vart vi är påväg när ni läser namnet ovan och det här är faktiskt som rubriken lyder ett av mina bästa tips för de besökare som vill se Manhattan från vattnet och den ståtliga frihetsgudinnan. Helt gratis går dessa gula färjor varje halvtimme, turen tar cirka 20 minuter enkel tur och om man småspringer på terminalen kan man hinna med retur färjan direkt.

En riktigt bra grej att göra om man inte känner för att lägga pengar på turistfällorna som tar dig 200 meter närmare frihetsgudinnan än den lokala färjan.

Likes

Comments

New York.

Uppe på en gammal övergiven tågräls växer det nu grönt kring de gamla spåren. En promenad på cirka två kilometer upphöjd med utsikt över Hudson river åt ena hållet och den pulserade staden på andra sidan blir det här en härlig upplevelse när man inte har mycket annat för sig.

Likes

Comments