Tanker fra sygeplejersken....

Om et uge skal jeg forsvare min bacheloropgave og dermed min sidste eksamen igennem min uddannelse til sygeplejerske. Jeg har et øjeblik svært ved at forstå, hvor de 3,5 år er blevet af. Det er gået hurtigt. Jeg tror, at det bevidner om, at jeg har været rigtig glad for mit studie....

Til dem som ikke ved, hvordan sygeplejerskeuddannelsen er bygget op, så består uddannelsen af en kombination af vekslende skole- og praktikperioder. Uddannelsens praktikperioder tager udgangspunkt i specialer, som er obligatoriske, herunder det medicinske speciale, det kirurgiske speciale, specialet indenfor pædiatri, specialet indenfor psykiatri og en praktikperiode i primær sektor.

Forud for vores praktikperioder har vi som studerende haft mulighed for, at afgive en prioriteringsliste over de afdelinger, hvor vi har ønsket at afvikle vores praktikperioder. Jeg har været meget heldig og har fået alle mine ønsker opfyldt.


Igennem praktikperioderne der samlet set udgør halvandet år af hele uddannelsen, har jeg stiftet bekendtskab med mange forskellige patienter (og borgere). Patienter med akut opstået sygdom, kronisk sygdom, dødelig sygdom og psykisk sygdom. Nogle patienter har jeg haft den ære af, at have kendskab til over en længere periode (en længere indlæggelse). Andre blot en enkelt dag. Uafhængigt af dette omfang vil jeg med dette indlæg udtrykke min ydmyghed og taknemmelighed overfor de patienter, jeg har mødt og som har inddraget mig i deres sygdomsforløb. Hvem ved - måske læser en af mine tidligere patienter dette blogindlæg en dag?

Til jer....
Tak for jeres tillid. Midt i sårbare liv, livskriser, sorg, frustration, afmagt, ulykkelige øjeblikke og død er jeg blevet inddraget. Det gør mig meget ydmyg.
Til jer....
Som har tabt en kamp. Til jer som er kommet igennem sygdom. Til jer som stadig kæmper..... Tak fordi at jeg i en professionel kontekst blev en del af jeres liv.  Det har været med til at forme mig fagligt og personligt. Som sygeplejerske og som privat menneske.. En meget ydmyg tak...

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Tanker fra sygeplejersken....

Hej med jer,


I kølvandet på mit første officielle blogindlæg ved jeg, at der venter mig en SMS fra min lillebror, som vil skrive noget i stil med: ''Jesus Christ Albert, skal du nu til at være en af dem?!'' eller ''Blogger Berte!''. Jeg trækker lidt på smilebåndet i skrivende stund og synes i et omfang også, at det er lidt morsomt, for ja - nu har jeg valgt at blive en af ''dem''.

Udgangspunktet for min blog er dog ikke en iscenesættelse af mig selv. Det lyder lidt modstridende, for hvad handler blogging så om? Tja.... Først og fremmest kan jeg fortælle, at udgangspunktet for min blog er, at jeg vil bruge blogging som en ''ventil''. En ''ventil'' som jeg kan bruge til at italesætte mine tanker i mit arbejde som sygeplejerske - for dem har jeg mange af. Tanker som både afspejler postive- og negative kontraster i sygeplejefaget. Fra et objektivt synspunkt har mine tanker nok sit udspring i, at jeg er en sensitiv pige med en stor empatisk muskel.

Folk som kender mig ved, at jeg er meget glad for min uddannelse. Faget favner bredt og specialerne er mange. Det var en af de ting, der tiltalte mig, da jeg søgte ind på uddannelsen for fire år siden. Denne faglige bredde har jeg også valgt, at min karriere som nyuddannet sygeplejerske skal tage afsæt i, for jeg har valgt at kombinere to meget forskellige jobs; Et job på en sygehusafdeling med speciale indenfor kardiologi og et job som kosmetisk sygeplejerske i en privat klinik.

Med afsæt i mine respektive jobs, som er meget forskellige, vil mine kommende blogindlæg nok også afspejle en vis forskellighed. Jeg ved ikke helt, om jeg synes, at det bliver for rodet, men til trods for dét, udspringer forskelligheden alligevel af det samme.. Dét som handler om, hvordan mit liv udfolder sig som sygeplejerske.......


Velkommen til!
Likes

Comments