Hej AlleSammen <3

Nu kommer der lige en lille update. Fredag d. 23/9 var jeg til volley trænning og efter træningen tog hele mit hold hen til PizzaRanch. De har seriøst god pizza. Derefter tog vi hen til en af pigernes hus, som ligger lige ned til en sø. Der hyggede vi. Vi snakkede og kørte rundt ude i marken blandt heste og æsler i en lille vogn. Det var rigtig hyggeligt.

Idag lørdag d. 24/9 skulle jeg tideligt op, fordi jeg skulle til et møde med andre udvekslingstudenter. Jeg havde ikke forventet noget stort, men det var faktisk rigtig hyggeligt. Jeg mødte nogle piger, som jeg havde set før gennem Explorius. Derudover mødte jeg en masse andre udvekslingsstudenter fra bl.a. Mexico, Italien, Thailand, Slovakiet, Tyskland, Norge og jeg kunne blive ved. Det er så fedt, at møde andre unge fra hele verden.

Sammen skal vi til Niagra Falls, Washington, New York og Duluth, så det blir fedt, at tilbringe en masse dage sammen med dem. Desværre er det ikke alle, der skal med (Det er frivilligt).

Her til aften var vi til noget bryllupsdans. Det var sjovt, at opleve. Når de først har valgt et tema, så går de 100% ind i temaet. Jeg fik taget lidt billeder. Desværre ikke særlig mange......

(De havde valgt Græskar tema)

- Der var snacks, cupcakes og drinks i orange, hvid og brun.

Imorgen skal mig, min værtsmor og min ældste værtssøster ud og shoppe, fordi min værtssøster skal købe noget, da hun har fødselsdag i næste uge. Jeg tager med, dels fordi jeg ikke gider, at være alene hjemme, og dels fordi jeg skal have købt noget tøj til Homecoming. Min skole har Homecoming næste uge, og det ser jeg meget frem til. Søndag aften er der kronning. Det er der, vi skal finde Skolen Dronning og Konge for næste uge. Mandag til Fredag i næste uge, skal vi klæde os ud i et bestemt tema, og lørdag aften er der Homecoming Dance.

Knus Alberte <3

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Halløjsa <3

Nu har jeg gået i skole i 2 uger og min eneste kommentar til det er, at det er fantastisk. Jeg er rigtig glad for det. Jeg vil gerne fortælle, hvad jeg har oplevet siden første skoledag.

Som jeg skrev i et indlæg, så var jeg til et Volleygame, hvor eleverne laver lidt deres eget cheerleader hold. Jeg var så til endnu et torsdagen efter. Fredag d. 9 var jeg til et football game og det er fedt. Der er kæmpe orkester. Folk er glade. Der er grillmad og det er her alle de unge, samt familier mødes, og lidt fejre, at det er weekend.

Wekeenden gik med lidt shopping og så var vi i Fargo og se Softball. Jeg forstår ikke den sport. Jeg forstår sådan set heller ikke Football. Folk løber, lige pludselig er der en, der blir overfaldet og så enten jubler man eller siger øv. Jeg gør bare, hvad de andre gør :-)

Den her uge er gået utrolig hurtigt. Jeg er kommet på skolen volleyteam (B-teamet). Jeg har været til to games med dem. Pigerne er mega søde. Vi har sådan en tradition med, at hver gang vi skal spille kamp, så går vi hen til Subway. Køber noget, at spise, og går tilbage til skolen, og spiser vores mad.

En normal skoledag (uden kampe) forløber sådan:


Jeg vågner kl. 6.30 og bliver liggende til kl. 7.00.

Derefter tager jeg tøj på og spiser morgenmad.

Kl. Ca. 7.45 kører jeg i skolen enten med min værtssøster eller med min værtsmor.

Skolen starter kl. 8.20. Jeg starter med, at have kor. Derefter går jeg til engelsk, Amerikansk historie og Madlavning. Efter fire timer i streg, har jeg en halv times pause. Nogle gange kører jeg med, enten min værtssøster eller en anden, der har kørekort, til en kaffebar og får et eller andet at drikke.

Når klokken ringer ind, har jeg Yearbook og den sidste time jeg har, er dans. Det er absolut min yndlingstime. Som opvarmning danser vi YMCA. Vi har lært bl.a. Vals og linedance. Det er en time, hvor det er normalt for mig, at flække af grin. Det er også nogle fantastiske søde og sjove personer, jeg har dans med, så det gør, det også sjovere.

Når jeg så får fri kl. 15.15 har jeg et kvarter, inden træningen starter. Træningen slutter kl. 18.00. Derefter tager jeg hjem og får noget, at spise. Hvis der er et hold, der spiller hjemmekamp, tager vi over og ser det. Men ellers laver jeg lektier eller slapper af, når jeg kommer hjem.


Når vi skal spille kamp, kan vi sagtens være hjemme kl. 22.00 og så derefter skal jeg lave lektier. Det er en af de lange dage. På Mandag skal vi spille kamp i en by 1,5 time væk, så jeg kommer sent hjem på mandag.

​Idag har jeg danset en del med to af min værtssøstre. Vi kom hjem og gik igang med, at lave mad, mens vi dansede. Jeg tror, at vi har danset i omkring 3-4 timer. Vi havde det virkelig sjovt og er alle trætte. 

Jeg ved godt, at der ikke, er så mange billeder, men jeg glemmer simpelthen, at tage billeder. Jeg tjekker min mobil, når jeg vågner og så kigger jeg først på den igen, når jeg kommer hjem. Men jeg skal nok blive bedre til, at tage billeder.

Ha´ en god dag <3

Knus Alberte <3

Likes

Comments

Hej AlleSammen <3

Idag d. 6/9 havde jeg første skoledag på en amerikansk high school. Lad mig bare sige det, som det er. Jeg var nervøs. Det startede med, at mig og min værtssøster Mara kørte i skole (hun er 16, så hun må gerne køre bil). Vi fik tjekket mig ind og jeg skulle vælge nogle klasser. Jeg har valgt Engelsk, Amerikansk Historie, YearBook, Dans, Madlavning, (jeg troede, at jeg havde valgt matematik, men jeg får først matematik til November/December), og sidst men ikke mindst: Kor!!!!!! Nu spørger jeg mig selv: "Hvorfor har du valgt kor?Du kan da ikke synge!". Jeg ved ikke hvorfor, jeg valgte kor. Jeg tror det var fordi, jeg var nervøs. Det var den første time og Mara (min værtssøster) også har kor. Jeg skal have det til omkring November/December og så tror jeg, at jeg vælger noget andet.

Da vi havde tjekket mig ind skulle hele skole hen i teater salen (tror jeg) og så blev der sagt velkommen og alle udevkslingsstudenterne skulle rejse sig op og så blev der ellers klappet. Da det så var færdigt, begyndte skole sådan rigtigt. Indtil videre er mine yndlingsfag Engelsk, Historie og dans, men det er nok mest pga. eleverne og lærerne.

Jeg synes, indtil videre, at skolen er ligesom på film. Jeg har fået mit eget skab, som jeg har meget svært ved, at åbne. Det gør også, at det er tydeligere, at se, at jeg er ny.

Her til aften var Mara og jeg til en Volleyball kamp mellem vores skole og en anden skole. Vores skole spillede på hjemmebane, så der var en masse elever til stede. Vores skole har åbenbart ikke noget cheerleader hold (jeg ved ikke hvorfor), så istedet for cheerleader, er det bare eleverne der laver shows. I aften var der omkring 30 elever klædt ud som alt muligt. Alt fra Teletubbies, m&m til rengøringsfolk og nørder. De underholdte og heppede. De kunne finde på lige pludselig (mens holdet snakkede taktik), at lave menneske bowling. Det var rimelig mærkeligt og fedt på samme tid.

​Imorgen går Mara og jeg ned på kontoret og finder ud af, om der er nogle klubber, jeg kan være med i.

Ha´ en fantastisk dag <3

Kram Fra Alberte <3

Likes

Comments

Hejsa <3

Idag var så den sidste hele dag i New York, da vi imorgen rejser ud til vores værtsfamilier. Det har været en super hyggelig dag. Vi startede ud med et møde om vores afrejse imorgen. Så det var meget vigtigt. Derefter tog vi i et supermarkedet med den lækreste salatbar og gik over i Central Park og spiste vores mad bagefter. Det var så hyggeligt i Central Park. Vi havde picnic og da alle var færdige, var der "fri leg". Vi havde fodbolde, amerikanske fodbolde, volleyball, frisbee osv. med, som vi så spillede. I starten legede vi bare og dansede rundt til musikken. Vi spillede også en fodboldkamp allesammen.

Da vi havde været i Central Park tog vi til et outlet og havde et par timer der.

Da vi kom hjem omkring kl. 20.00 burde vi have pakket, men næsten alle udvekslingstudenterne (Danske, Spanske, Franske, Svenske og Tyske) valgte, at tage i pool til kl. 22.00. Det var så sjovt og vi havde det sjovt alle sammen. Kl. 22.00 gik vi op, tog noget tørt tøj på og gik ned i lobbyen. Her fik vi udvekslet snapchat, facebook osv.

​Imorgen rejser jeg hen til min værtsfamilie og jeg glæder mig for sygt, men eg kommer godt nok også til, at savne de andre <3 

Kram fra Alberte <3 

Likes

Comments

Halløjsa <3

Idag har vi været vidt omkring. Vi startede dagen ud med et møde, eller hvad man nu kan kalde det. Vi skulle lave nogle forskellige rollespil og så var der en quiz. Bagefter blev vi hentet af en bus og kørte mod New York. Vi fik en hurtig frokost og så videre til Brooklyn sammen med vores guide Eddy, som igen idag Rappede meget. Der var rigtig flot. Der blev taget en masse gruppe billeder både her, men også de andre steder, men de er ikke blevet lagt op endnu, udover et!

Derefter tog vi over til 9/11 Memorial. Man fik lidt en klump i maven ved tanken om, hvad der var sket. Der var også navne på alle dem, der døde, og hvis der ligger en rose på navnet, betyder det, at han/hun har fødselsdag. Det Var lidt rørende, men den lidt triste og trykte stemning blev hurtigt lettet, da vi kom forbi en CupCake Shop. Wow, det smagte godt. Folk der kender mig ved, at jeg elsker Chaitea og de havde en Chaitea-CupCake. Den smagte himmelsk. Vi var også ovre på en Hyggelig græsplæne, med udsigt til frihedsgudinden, men hun er altså ikke så spændende, som hun lyder. Så synes jeg, at CupCake-shoppen var en større oplevelse, men det var hyggeligt.

Sidst på dagen fik vi igen lov til, at gå rundt på Broadway, SoHo og ChinaTown. Desværre nåede dem jeg gik med, ikke hen til ChinaTown, men vi nåede, at komme ind i forskellige butikker :-)

Igen idag, har været en god dag og imorgen, der nyder vi den sidste hele dag i NewYork, inden turen går til vores værtsfamilier <3

Kram Fra Alberte <3

Likes

Comments

Hej AlleSammen <3

Idag har været en super god dag. Den startede ved, at jeg vågnede kl. 4:30 og ikke kunne sove. Det var forfærdeligt. Jeg kunne mærke, at jeg var mega træt og havde brug for, at sove, men kunne overhovedet ikke. Da klokken så blev 7:30 ringede vækkeuret og vi stod op og gjorde os klar. Derefter gik vi ned og fik morgenmad.

Senere på dagen skulle vi med en bus, som kørte ind til New York. Vi startede med, at skulle have noget frokost i Grand Central Tunnel. Der var højt til loftet og en masse veje, så man nemt kunne fare vild. Vi så også en lille bod, hvor de solgte danske hotdogs.

Efter at vi havde fået frokost, mødtes vi med en guide, som var mega sjov. Han hedder Eddy og jeg tror også, at han skal være vores guide imorgen. Han er en mand på omkring 50 år gætter jeg på, og så mens han fortalte om New York, som de fleste guider gør, så begyndte han, at rappe, lave dukketeater og synge sange. Han var virkelig sjov. Efter lidt tid stoppede bussen foran Central Park og vi steg ud i øs-pøs regnvejr. Hold da op hvor det regnede. Vi gik lidt rundt i Central Park, mens Eddy ville danse Regndans og fortalte hvor meget han elsker regn, og synes, at solskin er nederen (ironisk).

Derefter tog vi hen for, at se der hvor GossipGirl er blevet optaget, og lejligheden i "Friends". Vi gik lidt rundt i det kvarter og der var super hyggeligt. Hvis jeg skal bo i New York, skal det være i det område.

Endelig fik vi tid til, at gå alene i TimeSquare området. Det var fedt. Det hele er så stort herovre og så overvældende. Jeg kan ikke fatte, at jeg får lov til, at opleve alt dette, og så endda sammen med så søde mennesker. Tak mor og far <3

På TimeSquare valgte vi danske udvekslingsstudenter, at købe en Nike Kasket, så vi matchede. Dem har vi aftalt, at gå med på resten af campen, haha :-)

I dag har været en super mega overdrevet god dag og jeg glæder mig til imorgen <3

Kram Fra Alberte <3

Likes

Comments

Hej AlleSammen <3 

Idag har så været den første dag i mit 10 måneders lange eventyr. Dagen startede ud som de fleste dage udover, at jeg var mega overdrevet nervøs. Jeg havde virkelig ikke lyst til, at tage afsted. Vi kommer ud i lufthavnen, hvor alle de andre udvekslingsstudenter fra Danmark allerede er ankommet. Nu lyder det som om, at vi er mega mange fra Danmark. Vi er seks, så det er mega hyggeligt. Vi har det så godt sammen. Det var hårdt, at sige på-gensyn til min familie, men heldigvis var de andre udvekslingstudenter søde til, at give krammere!

Vi kom igennem security uden problemer. Vi finder os et sted, hvor vi kunne få lidt at spise. Da vi er færdige og kan se, at vi skal til, at boarde, går vi selvfølgelig derhen. Vi deler os op i de to køer der nu er og finder vores ting frem. Lige pludselig hører jeg, at der er lidt problemer med nogle sidepladser ovre i den anden kø. Mig og en af de andre kigger bare på hinanden og han siger: "Det er bare ikke nu, vi skal have problemer!". Vi griner lidt af det og så bliver det min tur. Jeg giver damen mit pas og i det hun scanner mit pas, er der en rød lampe der lyser og jeg bliver vist hen til et rum, hvor der er to vagter der skal tjekke ALT! Jeg ved ikke hvorfor. Nå, vi kommer ombord og flyver afsted. Flyveturen varede 8,5 timer. Flyveturen gik godt. Der var film på indbygget skærme og flymaden var okay god iforhold til, at det er fly mad.

Da vi endelig lander, skal vi til, at have vores kufferter. Det tog lang tid. Vi fandt ud af, at det åbenbart er normalt, at der er mange alarmer i lufthavne, for hold da op. Der var hele tiden en alarm der larmede. Efter meget ventetid og noget dårlig matematik omkring nogle penge, ankommer vi endelig til hotellet. Der var så mere ventetid, fordi der var sket et eller andet, som de voksne lige skulle tage sig af. Vi ventede.......igen! Til sidst får vi vores værelser og får lidt fritid. Da de andre udvekslingsstudenter var ankommet, prøvede vi danske piger, at samle os alle 19 ialt nede i lobbyen. Så fik vi snakkede lidt med nogle fra forskelligelande. Kl. 19:00 skulle vi have noget, at spise. Der var også ventetid. Så alt i alt har det været en super god dag med en masse ventetid. Imorgen tror jeg, at vi skal på Manhatten alle 19 udvekslingsstudenter, så det blir fedt.

Ha' en god dag!

- Alberte <3

Likes

Comments

Lørdag d. 20 August var en fantastisk og uforglemmelig dag på mange måder!

Dagen starter ud med, at jeg vågner. Jeg står op og tager over til min veninde, Benedikte. Der står de klar, Hendes far og Benedikte. Vi skal ud og snorkle. Vi sejler lidt rundt i lillebælt og lige pludselig råber Benediktes far, Jens: "Nu skynder I jer, at få udstyret på og hopper i!!! Delfinen er i nærheden!". Det ender med, at han hopper i først, men Benedikte og jeg, vi kommer i vandet og får lov til, at opleve en vild delfin, i lille Danmark, meget meget tæt på. Den har ikke været mere en 20-30 cm væk (der hvor den var tættest). Den var sindsyg stor (4-5 m) og større, når man svømmer rundt i lidt grumset vand! Nogle gange når man dykkede kunne man ikke se den. Så svømmede man op, og når man så dykkede igen, var den lige for næsen af en!!!! Det var en sindsyg oplevelse og det var fedt, at opleve den lige præcis med de to skønne mennesker.

Senere på dagen skulle jeg være sammen med min veninde, Nanna. Vi skulle bare have sådan en rigtig tøse-hygge-aften, hvor vi så skulle sige ordentlig "På gensyn".

Det er ikke et farvel, men et "På Gensyn"!

Nå, jeg sætter mig op på cyklen og begynder, at cykle helt ud på landet til hende. Da jeg kommer derud banker jeg på døren, og kan se i spejlbilledet, at jeg ser forfærdelig ud! Men det var da også lige meget, fordi det skulle kun være mig og hende. Hun åbner og siger, at jeg skal gå ud i køkkenet, fordi hun lige vil hente en gave til mig. Jeg går ud i køkkenet. Idet jeg åbner døren, bliver der råbt: "SURPRIIIIIISE!!!!!" Der stod simpelthen en helt masse veninde. Jeg var helt målløs. Jeg har aldrig prøvet sådan noget før. De havde arrangeret et surprise party for mig. Jeg kan ikke beskrive, hvor glad jeg blev. Jeg fandt ud af, at de havde haft det aftalt i omkring 2 uger. Kæmpe klap til dem! Nanna mor havde lavet brun sovs og kartofler og hende morfar havde lavet frikadeller (de smagte himmelsk). Jeg synes det er utroligt, hvor meget folk vil gøre for en og jeg kan ikke være mere taknemmelig for, at have de bedste mennesker omkring mig <3 Vi hyggede os rigtig meget og jeg nød den sidste aften sammen med efterskole-pigerne i 10 måneder. Hen på aftenen talte vi bl.a. om hvordan jeg vil reagere i lufthavnen. Jeg sagde, at jeg tror ikke, jeg kommer til, at græde, fordi det ikke er gået op for mig endnu. Det tog jeg i mig igen, da vi desværre skulle til, at hjemad. Da Ellen, min tætte veninde i 10 år skulle hjem, var der den store tude scene. Jeg troede ikke, at jeg ville græde, fordi der er alligevel lidt tid endnu, inden jeg skal afsted, men mens vi krammer, kan jeg ikke holde tårerne tilbage. Tanken om, at vi først ser hinanden igen........ Det var bare hårdt <3

Det blev heller ikke bedre, da jeg skulle sige "På gensyn" til Nanna. Vi havde mange "Sidste-kram-i-ti-måneder". Det var også mærkeligt, at køre væk i bilen og se hende stå og vinke, også med tanken om, at jeg først ser hende om 10 måneder <3

Det bliver den store tude-weekend i næste uge. Der holdes der "På-gensyns-aften" for de tætteste veninder og "På-gensyn-og-fødselsdag-sammen-med-lillebror" for familien.

Kram fra Alberte <3


- Udover en Suprise-middag, så fik jeg også en masse søde gaver <3

Likes

Comments

Hej AlleSammen <3

Torsdag d. 4/8-2016 får jeg et opkald fra Skjult Nummer. Jeg tager telefonen. Det er en af medarbejderne fra Explorius, som er den organisation som jeg rejser med. Damen i den anden ende af røret siger, at hun har en god nyhed. Med det samme vidste jeg, hvad det gik ud på. Jeg havde fået min værtsfamilie. Jeg blev så glad. Jeg begyndte næsten at græde. Det er en ubeskrivelig følelse. Forestil dig, at du har gået og ventet i flere måneder på ET bestemt opkald. Hver gang telefonen ringede, blev du altid lidt nervøs og spændt. Du har hørt fra tusinde andre, at de har fået deres familie og at nogle endda var taget afsted. Forstil dig at gå og tænke: "Gad vide hvad jeg laver om en uge? Gad vide hvad jeg laver om fire dage?". Jeg kan sige jer, at det er en mærkelig følelse. Når man så får det længe ventede opkald, så giver det bare en lettet følelse. Nu ved jeg ihvertfald, hvad jeg ikke laver om en uge. Jeg er ikke i USA endnu. Nå, mens jeg snakkede med hende medarbejderen og næsten græd, gik jeg ind til min lillebror, som var den eneste der var hjemme på det tidspunkt, og havde det største smil på læben. Han rev sine høretelefoner ud af ørene og slukkede for sin Ipad, som nok er første gang, han gjorde det friviligt hele denne sommer. Da jeg så lagde på, begyndte vi at hoppe som to 4-årige, der lige har fået lov til, at får fredagsslik på en torsdag. Min krop rystede og jeg var så glad. Nu skulle hele verden bare vide, at jeg endelig havde fået min familie, undtagen to veninder. Jeg skulle i biffen med dem senere på dagen og det er lidt sjovere, at sige sådan noget face to face. Jeg skal rejse d. 31 August og kan næsten ikke vente, men der er god tid til, at få pakket mine ting og få sagt ordenligt på gensyn til venner og familie. 

​"Idag har været en god dag! Og imorgen, der tager vi en til!"

Kram fra Alberte <3

Likes

Comments