Inför Spanien

Hej allihopa!

Det börjar närma sig nu... Kändes som det var igår det var 100 dagar kvar och jag börjar få lite smått panik på att tiden går för snabbt och för långsamt på samma gång. Allt jag vill är att flytta och att sommaren äntligen ska vara över men samtidigt vill jag inte åka ifrån alla underbara här i Sverige<3

Förra veckan åkte jag in till stan och åt middag med finaste Elina som jag ska bo med nere i Spanien. Hon är hur underbar som helst och det känns verkligen som att detta kommer bli jättebra! Har även hunnit skriva lite med min värdmamma som för övrigt verkar supersnäll. Jag kommer bo hos paret Parejo Rejas i en villa i stadsdelen Los Pacos. Är så taggad!

Idag har jag tagit det ganska lugnt, var på jobbet i några timmar och sedan träffade jag Emma och Casper. Vi satt och pratade tills det blev midnatt. Kommer verkligen kännas konstigt att ha dem 4000km bort istället för 40 meter :( Ni är bara bäst!

Puss & kram

Och grattis igen på födelsedagen finaste Casper!<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inför Spanien

Hej allihopa!

Tanken med den här bloggen är främst för att ni som redan känner mig ska få se vad jag hittar på under året men också ett sätt för mig att själv se tillbaka på allting när det är över samt för kommande gäststudenter att läsa då jag själv vet hur mycket jag har tagit hjälp och inspirerats av gamla gäststudenters bloggar. Så för er som inte redan vet vem jag är så heter jag Alba och går/gick(?) naturlinjen på Täby Enskilda gymnasium och bor med min familj i Vaxholm (Stockholms skärgård), men ska alltså i höst (närmare bestämt den 31:a augusti) flytta till varmare breddgrader och en värdfamilj i staden Fuengirola på solkusten i Spanien. Skolan är en svensk skola vilket innebär att jag läser mitt andra gymnasieår där och sedan börjar trean igen när jag kommer tillbaka till Sverige. Jag har alltid velat göra ett utbytesår då jag älskar att resa, se nya saker och träffa nya människor men det som jag har varit tveksam över är att behöva läsa ett "extra" år och en svensk skola utomlands tar ju bort det problemet :). Det finns flera andra svenska utlandsskolor och de jag vet om ligger i London, Paris, Nairobi, Madrid och Bryssel så om det är någon annan som känner på samma sätt som jag gjorde så är valmöjligheterna många. Jag tror verkligen att det är bra och extremt givande att göra ett utbytesår och jag ser väldigt mycket fram emot denna resa, och utifrån vad många andra har sagt så kommer det att vara en resa för livet! Känslorna är blandade då jag så klart kommer sakna familj och alla kompisar i Sverige men samtidigt är jättetaggad på nya upplevelser och människor. Dock har jag ju hela sommaren i Sverige och jag ska försöka umgås så mycket som möjligt med alla och ta tillvara på varenda sekund! Tänkte även försöka uppdatera lite här inför resan om det finns ork och tid, men tills dess; ta hand om er!

Kram

Likes

Comments