1. Tre guilty pleasures?
Chips, alkohol och sena morgonar
2. När grät du senast och varför?
Igår(ish) när en man välte ut hela min bricka så jag spillde allt haha usch

3. När kan du vara dig själv till 100 %?
Med mina allra närmsta vänner och min mamma.

4. Tre saker du avskyr?
Skitsnack, lögner och stress

5. Hur är/var du i skolan?.
Lat men duktig och målmedveten

6. Vad blir du stressad av?
Att inte känna mig ”hemma”, tidspress och psykisk ohälsa

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?
Väldigt ärlig, obrydd och bestämd

8. Hur uppfattar du dig själv?
Ärlig, snäll och kräsen, nöjer mig aldrig med lagom allt måste vara perfekt!

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?
När man känner sig sedd ner på, eftersom jag jobbar som servitris/bartender hamnar jag ibland i situationer där kunden anser sig bättre alt ser ner på de anställda vilket jag HATAR. De har liksom ingen aning om vem jag är, förstår inte riktigt hur vissa människors hjärna fungerar... jag har aldrig sett ner på någon inom serviceyrket när jag har varit kund???

10. När känner du dig som vackrast?
Skulle vilja säga när jag är lycklig, men jag antar att alla har snyggdagar och fuldagar haha.. men när min hud är felfri och mitt hår nytvättat!

11. Något du funderar mycket över?
Meningen med livet och allt som händer i det. Jag funderar nog varje dag över kärlek, hur saker skall bli i framtiden och varför.

12. Något du är rädd för?
Att inte leva lycklig

13. När är du som lyckligast?
När jag har kontroll, är bekväm och omgiven med mina närmsta vänner och familj. Speciellt när jag inte är stressad.

14- Vad har du spenderat mest pengar på den senaste månaden?
Boende och kläder? Vet faktiskt inte, spenderar för mycket pengar...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Nu när jag bor själv och därför kan välja exakt vad jag ska äta varje mål så har jag bestämt mig för att fullt ut bli vegan. Höll på med detta i somras men det gick sådär när jag reste runt och åt ute hela tiden, det blir lite för mycket när alla andra hela tiden måste anpassa sig efter en person.

I alla fall vill jag göra det mesta möjliga för att hela tiden må så bra som möjligt, ta hand om min kropp och själ på bästa sätt. Varje liten sak spelar in på hur man mår och för mig är detta något som verkligen påverkar, jag är medveten om att genom att äta veganskt hjälper jag djur, miljön och hela jordens framtid.

Likes

Comments

Alla har dippar och alla har olika sätt att försöka ta sig upp därifrån igen. Jag brukade bara ge upp och försöka byta riktning helt, låtsas som att mitt problem aldrig funnits där och om jag inte riktigt visste vad problemet var sjukskrev jag mig från skolan och stannade hemma i sängen en hel dag och gick ut hela natten.

Nu har jag insett att det inte är ett särskilt stabilt leverne. Man måste kunna stå ut med jobbiga saker ibland och kunna leva i det som är jobbigt med vetskapen om att det kommer att bli bättre. Precis som förr jobbar jag alltid på att förändra min situation om jag inte trivs i den, men nu är jag mer öppen om att den kanske inte kommer att ändras. För att enkelt beskriva vad jag gör när jag har känt mig låg en längre period har jag gjort en lista med tips.


Unna dig själv - gör något extra som att gå på restaurang, gå på bio etc. För mig funkar "utseende förändringar" bäst. Ska till exempel klippa och slinga mitt hår i veckan för att få lite positiv energi.

Yoga/Meditation - Stress är ofta en bidragande faktor till att man upplever psykisk ohälsa. Det behöver inte vara utgångspunkten men den uppstår ofta när man mår dåligt och försämrar tillståndet - därför är det viktigt att någon gång per dag slappna av och bara gå in i sig själv. Gör det som passar dig, för mig fungerar alltid Yoga, men även att lyssna på musik i hörlurar och bara läsa inspirerande texter.

Måla - På Flying tiger kan man köpa ifyllningsblock som har en bidragande effekt på ditt avslappnande.

Skaffa ett mål

Köp något du har velat ha länge

Träffa någon som står dig nära

Ta reda på mer om dina problem - för mig är det alltid enklare att ta itu med mina problem om jag vet mer om dem och förstår varför

Likes

Comments

Kontraster mellan Sverige och England? Skolorna, wow! Hängde lite på ett rum i ett utav Oxford university's colleges för några dagar sedan och de är så jävla balla. Självklart är det olika klass på alla olika college, men de flesta är magiska. Om jag ändå hade betygen för att söka dit.. Tog inga bilder på rummet, hade varit lite speciellt om jag från ingenstans började ta kort i någons privata rum haha.Likes

Comments

Har fått fler frågor om Oxford och tänkte göra ett mer förklarande inlägg.

Anledningen att jag åkte var att jag ville göra något under mitt gap år mellan gymnasiet och universitetet som skulle ge mig livserfarenhet och förhoppningsvis lite svar på vad och vart jag vill studera vidare. Rakt upp och ned sökte jag på "göra på sabbats år" på google och kom till en liknande hemsida som denna. Där efter kollade jag runt på de olika länkarna och kategorierna på sidan och hittade Blueberry. Väl där kollade jag runt på de oändliga utbudet av olika kurser, skolor och länder och bara bestämde mig. Ärligt talat så är det inte ett enkelt beslut, samma sekund som jag satt och skulle betala kursen var jag nära på att välja London eller Cambridge istället, men ibland gäller det bara att chansa det mesta blir vad man gör det till.

I början bodde jag alltså i ett så kallat Residence, där alla möjliga sorters studenter bor. I mitt residence bodde det i ena halvan elever och lärarelever från min skola och studenter från en fransk business skola i Oxford, i den andra halvan bodde elever från Oxford Uni så det är som vilket studentboende som helst. När man bokar kan man välja mellan tre olika boenden, värdfamilj, residence och studenthus. Jag rekommenderar dock studenthus då man bor med färre människor i ett mindre hus, det blir mer som en familj då istället för en byggnad med olika korridorer.

Man skickar bara in en enkel ansökan och så länge det finns plats, vilket det i princip alltid finns, så är man antagen. När man har blivit antagen kommer man att bli kontaktad av någon som arbetar inom skolan för betalning etc.

Förutom att få livserfarenhet och leva i ett annat land åkte jag såklart för att förbättra min engelska. Jag har alltid haft lätt för språk så engelska var ingenting som jag var dålig på innan, men jag ville lära mig att prata flytande och kunna kommunicera utan problem på engelska som ett andra språk.


En vecka (vilket var alldeles försent) innan min tid i skolan tog slut började jag söka jobb och boende. Jobb sökte jag genom indeed och boende sökte jag genom att anmäla mig på spareroom. Att söka jobb i England skiljer sig inte från Sverige, man skall alltid hålla sig till samma regler, vara uppmärksam om samma grejer etc. Men när det kommer till boendet gäller det att vara noga. På hemsidor som Spareroom kan landlords och privatpersoner hyra ut rum, hus och lägenheter själva och det gäller att noga kolla så att allt är som det ska innan man flyttar in. Gå gärna på flera olika visningar, jämför och försök få en bild av vad ett vanligt engelskt är och vilken standard man kan förvänta sig. Detta struntade jag i, vilket resulterade i att jag skall flytta igen nu bara efter två veckor. Om jag kunde göra om min första flytt skulle jag börja letat tidigare och gått på fler visningar för att sedan kunna jämföra olika boenden och jag skulle DEFINITIVT hyra av ett mäklarföretag och inte en landlord.

Likes

Comments

resor


I juli hade gulligaste Agnes en fest på Ibiza där temat var white party. Det var hur fint fixat som helst och riktigtriktigt roligt. För de som orkade fortsätta festa när festen var slut hade värdfamiljen fixat transport till Ushuaïas klubb Hï. Om någon planerar att besöka Ibiza måste ni gå till Hï. Jag är inte den som behöver pampiga lokaler och mycket effekter för att ha kul men WOW, det stället var det ballaste jag någonsin varit på. Rave musik med välkända DJs, dansgolv på toaletten och som kontrast en hipp "trädgård" där det även fanns bar. Om jag inte minns fel fanns det till och med en rutschkana ner till trädgården från vippen? STOR rekommendation från mig.

Likes

Comments