Hej på er alla underbara!!

Usch vilken skolvecka det var förra veckan. Så skönt att den skolveckan är över och att man har sportlov nu. Förra veckan var verkligen en prövning på min sociala fobi, hade 3 muntliga framförande förra veckan och en panikattack i skolan. Dock så gjorde jag inte alla tre muntliga framföranden av lite olika anledningar, gjorde bara 1 och det gick faktiskt ganska bra. Dem andra två gjorde jag inte för att den ena muntliga redovisningen hamnade på min enda "långa" rast och då kunde jag inte redovisa, var tvungen att äta lunch istället för annars hade jag inte fått någon lunch i torsdags. Det var en redovisning i naturkunskap som jag skulle hålla, men har dock inte naturkunskap på torsdagar, har det på måndagar så läraren kan inte begära att jag ska gör det på en torsdag när jag har lunch rast... Och den andra redovisningen som jag inte gjorde var i engelska. Fick sån extrem ångest över den här redovisningen, så jag kunde verkligen inte göra det. Men kom överens med min lärare att jag kunde få spela in det istället och skicka till han.

I torsdags så fick jag också panik i klassrummet. Alla samlades runt mig på filosofi lektionen och tydligen skulle jag förklara vår uppgift för resten av klassen, men jag kunde själv inte uppgiften, vilket gjorde det hela ännu jobbigare. Dem vet liksom om att jag inte klarar av att prata inför klassen, och att jag inte klarar av uppmärksamhet, men ändå så fortsätter dem. Så jag fick sån panik, jag kunde inte ens säga till dem. Och sen efteråt så fortsätter vissa att hålla på.. "Alanya, Alanya, Alanya, Alanya.. är du sur? är du sur? är du sur? förlåt! Förlåt! Förlåt!" Man bara asså kan ni låta mig vara? Har nog aldrig hört mitt namn så mycket på så kort tid innan. Sa till dem att dem skulle låta mig vara men ändå fattar dem inte.

Så sportlovet är verkligen välbehövligt just nu. Igår så träffade jag pojkvännen en stund, och vi var drog till emporia en väldigt kort stund. Gillar inte det stället så mycket, just för det är så mycket folk, och jag har ju svårt för det. Men vi var där en kort stund iallafall och sedan var vi bara här hos mig. Idag blev det också att träffa han en stund. Men innan jag träffade han så tränade jag faktiskt en stund här hemma, har en hel del övningar som jag testade göra och som jag faktiskt tror att jag kommer att fortsätta med.

Veckans planer är väl egentligen mest att ta det lugnt och vila upp sig, bara njuta av att man har lov. Annars så ska jag till kuratorn imorgon, vilket jag tycker är på tiden att jag ska. Känner verkligen att jag behöver gå till henne nu och prata, speciellt efter hur förra veckan va. På fredag så blir det att träffa ett par kompisar och på lördag så blir det att tatuera sig, är sååå taggad. Annars får jag se vad veckan har att erbjuda.


Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Herregud, vad onödigt att man åkte in till skolan och va på sin första lektion. Var bara jag som dök upp på lektionen, så jag och läraren satt och drack kaffe istället. Är dock inte alls förvånad över att ingen kom, då vi börjar 08:15, så typ ingen brukar komma på den här lektionen. Men att 1 av 24 personer kom på lektionen är ganska sjukt. Då känns det verkligen onödigt att man åkte in till skolan, speciellt också när man är den som är klar med allt och egentligen inte har något att göra här. Men det var en händelse det också att sitta här i skolan helt ensam med sin lärare och istället för att ha någon lektion så drack man kaffe.Just nu så sitter jag här hemma och ska städa mitt rum. Behövs verkligen att jag ska göra det, har skjutit upp det alldeles för länge nu. Så får ta tag i att gör det nu, även och det är extremt tråkigt och drygt. Men mitt eget fel ju, mitt fel att jag har låtit det bli så extremt stökigt som det är. Vad som händer ikväll vet jag inte, får vänta och se vad kvällen har att erbjuda.

Men ha det gött så länge, så hörs vi i nästa inlägg 💋

Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Igår fick man lite sovmorgon, vilket var ganska välbehövligt. Började egentligen kvart över 8, men skulle vara hos kuratorn 08:40 i Ystad och efter att jag hade varit hos henne så träffade jag barnmorskan. Så behövde inte dra hemifrån förens vid 8. Skönt! Så igår kunde jag bara gå på 1 av 4 lektioner, för att det tog lång tid på ungdomsmottagningen igår.Igår blev det mycket att vi pratade om min social fobi, hur jag kan tänka kring det, hur jag hanterar det osv.. Och så pratade vi om lördagen att min sociala fobi sattes på prövning då, om hur det gick osv.. Och hon var imponerad, och sa att jag ska vara stolt över mig själv, vilket jag också är. Trodde inte att jag skulle klara det så pass bra som jag gjorde.

Känns verkligen skönt att det går så pass bra för mig, att det går framåt. Att det har blivit en utveckling på min social fobi. Är verkligen extremt stolt över mig själv att jag har börjat "utmana mig", börjat "utsätta" mig för det som jag tycker är jobbigt. För det blir ju bättre för varje gång. Man får helt enkelt ge det tid. För det är det värt. Själv så märker jag stor skillnad på mig själv sen jag började gå till kuratorn. Har börjat bli lite mer öppen mot folk, har börjat prata och vara lite mer social nu än vad jag var innan. Har verkligen fått ett helt annat tanke sätt kring hur jag ska hantera sociala situationer, jag vill ju till och med redovisa i skolan nu. Sa till min svenska lärare för typ en vecka sen jag att vill att vi ska ha redovisning snart. Och hon trodde nog att jag skojade. Men jag vill utmana mig själv, jag vill klara hålla redovisning. För jag kan, jag kan göra det, kan om jag tror på mig själv.

Det känns verkligen som att allt går framåt nu, allt börjar bli bra nu. Mår mycket bättre nu, än vad jag gjorde för några veckor sen. Länge sen jag mådde såhär bra som jag gör just nu. Det är en härlig känsla att kunna säga att man äntligen börjar må bra. Men det är fortfarande så mycket mer som jag måste ta fixa. Men det kommer att bli bra, bara jag ger det tid. Allt kan inte bli bra på en sekund. Är mycket lyckligare just nu, och jag känner mig mer peppad till saker och ting. Allt blir bra så småningom.

Men ha det gött så länge, så hörs vi i nästa inlägg 💋

Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Sorry för att det inte har blivit någon uppdatering sen i måndags, men har faktiskt inte haft tiden till att sätta mig ner och uppdatera. Har varit väldigt mycket den här veckan.

Den här veckan har verkligen varit en prövning på min sociala fobi. Skulle ha en redovisning i tordags så dagen innan hade jag ångest inför det och såklart så är läraren hemma med sjukt barn. Skulle då istället ha redovisat i fredags och då hade jag ju såklart ångest igen. Men hon jag skul9le redovisa inför var inte skolan så får göra det nästa vecka istället. Så har stressat upp mig i onödan.

Sen igår, lördag så fyllde pojkvännen år. Och då skulle jag träffa hela hans släk, träffa hans mamma och hans kompisar för första gången. Vilket till en början med var väldigt jobbigt. Till en början med var det extremt jobbigt, fick lite panik men som tur är så hade man en bra vän som var social, som jag kunde prata med. Så blev lite lugnare med tiden. Men det var en stor påfrestning på min sociala fobi.

Men som sagt det blev bättre, och det var ganska kul ändå. Det var en ganska händelse full kväll. Som man ändå inte kommer att glömma. Och hans släkt var ju ändå ganska roliga. Så en lyckad kväll trots att man har social fobi 👏

Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Hoppas att ni har haft en bra helg. Min har inte varit den bästa. Har känt mig extremt nere och på väldigt dåligt humör. Känns inte som att något har varit bra den här helgen, allt har känt kaos och har inte velat göra något alls. Har verkligen känt mig så extremt ledsen dem senaste dagarna och har verkligen inte haft någon ork till att göra något. Allt känns kaos i mitt huvud just nu, och jag bara tänker alldeles för mycket, och håller inne allt för mig själv, pratar inte med någon om det. Försöker bara gilla läget och bara låta det vara. Men det går verkligen inte, råkar ta ut en del på andra vilket jag verkligen inte vill. Men det bara händer, tänker inte på att jag gör det förens efteråt.

Och jag har extremt svårt för att släppa in folk, håller nästan alltid alla på avstånd och låter inte dem komma "för nära". Är "rädd" för att bli sårad och nertryckt, nästan alla som jag har släppt in har sårat en, och vill inte eller orkar inte att bli det igen. Även om jag vet vem jag kan lita på och inte lita på, så "vågar" jag ändå inte släppa in folk. Vilket känns jobbigt, det är ju inte bara jobbigt för mig utan för alla andra som försöker lära känna mig och komma in i mitt liv.

Det känns som allt rasar just nu, har ingen ork till något, känner mig extremt nere för det mesta, stänger ute folk, har ingen fokus alls, speciellt inte i skolan vilket jag ändå brukar har. Känns inte som att något går speciellt bra just nu..

Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Har tyvärr inte blivit något uppdatering på lite mer än en vecka nu. Men jag har verkligen haft någon ork alls till att uppdatera och jag har inte heller haft något att skriva om, för har inte mått så bra nu den senaste veckan. Har verkligen känt mig nere, ledsen, utmattad och bara inte velat göra något. Just nu så känns typ inget positivt och allt känns bara så extremt dåligt. Är trött hela tiden, är kortfattad i mina svar till folk, pratar typ inte med någon, sover typ hela tiden.. Så därför valde jag att inte uppdatera bloggen för det skulle ändå inte bli några ordentliga inlägg, och dem skulle säkert bara vara väldigt negativa.

Hela den här veckan har varit jobbig. Har inte ens gjort något skolarbete den här veckan, vilket jag alltid brukar göra, men har verkligen inte haft någon ork till något. Till och med lärarna märker att jag inte är på topp just nu, vilket ändå känns skönt att dem vet det. Så man inte känner att man måste ha en press på sig att fixa uppgifterna, inte för jag ligger efter i något.. men vill ändå få gjort det jag ska. Och så har jag varit hos kuratorn igen, i tisdags, var en månad sen jag var hos hennes sist. Så det var skönt att gå dit och prata av sig lite. Och kommer fortsätta att gå till henne och prata. Men jag vet verkligen inte vad det är just nu. Det har inte hänt något men känner mig ändå så extremt nere.


Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Kan inte den här skolveckan bara vara över snart? Är bara inne på andra veckan av den här terminen med är redan så otroligt skoltrött och ändå har jag typ inte gjort något i skolan än. Men vårt schema för den här terminen är verkligen sååå hemskt, det är håla hela tiden och dem är över två timmar långa vilket är extremt drygt. Som idag började jag 10:35 hade Svenska i en timme och sedan håla fram till 14:10 för att ha foto, som vi bara hade i 30 minuter. Inte konstigt att typ ingen dyker upp på lektionerna..

Och den här terminen läser jag 1000 poäng, vilket inte är så kul. Men som tur är så är jag klar med mitt gymnasiearbete, så det iaf lite mindre att göra nu. Men man känner sig ändå ganska stressad över alla kurser man har, och så vet man att det är sista chansen, sabbar man det nu så kan man inte ta det på prövningarna sen. Vilket man kunde när man gick i tvåan, fick man F i något ämne då så visste man att man kunde fixa det på prövningen som finns vid olika tillfällen på terminerna. Men det kan man inte nu..

Det är tyvärr så långa skoldagar nu, så att man orkar inte riktigt sätt ner och uppdatera här på bloggen, därför det inte blir så mycket inlägg. Men så länge bloggen uppdateras lite då och då, så är jag nöjd. Så länge det inte går flera veckor mellan inläggen, vilket det gjorde innan.. Och så har jag ångest nästan varje kväll och nästan varje morgon innan jag ska till skolan. Vilket gör att man inte har någon ork till något just nu. Jag känner verkligen ingen motivation nu för tiden att dra till skolan, eller att ens göra något som har med skolan att göra.. Men gör ju det såklart än då, för jag vill ju inte få F. Men "bara! 142 dagar kvar till studenten, tiden kommer säkert gå fort den här terminen (eller man kan ju alltid hoppad det).

Det här har verkligen inte varit en bra vecka än så länge. Veckan började med att man var tvungen att gå hemifrån 7 på morgonen i måndags för att man började kvart över 8. Och på väg till skolan så möter man på en rottweiler som är själv och den ställer sig och börjar morra på en.. Inte jätte kul. Och när man fortsatte gå gick den bak efter en och morrade.. Perfekt start på veckan.

Igår när man kom hem så hade man fått en brev hemskickat av en person (tänker inte gå in på dem vem det var ifrån) och blev faktiskt inte alls glad över det. Det som stod där gjorde mig riktigt lack, vilket förstörde resten av ens dagen. Men som tur är så träffade man pojkvännen en liten stund igår, vilket verkligen behövdes. Behövde träffa någon som kan lugna ner mig och det kan verkligen han. Så det var väldigt skönt att kunna träffa han en liten stund igår kväll. Men var ändå ganska irriterad när jag gick och la mig igår och det blev ju inte bättre av att man vaknade under natten som va och att man hade ångest så man bröt ihop.. Så idag har man verkligen varit ganska seg av mig och har inte velat göra typ något.

Men ha det gött så länge, så hörs vi i nästa inlägg 💋

Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Hoppas att ni har haft en bra helg, det ha iallafall jag haft.

Fredagen var inte så speciellt rolig dock. Dagen började med att man var tvungen att gå upp redan 06:00 för att sedan dra till stationen vid 7. Hatar verkligen att man börjar 08:15 på fredagar, vem orkar ens börja så tidigt? Men jag fick iallafall sluta vid 3 istället för 4. Så alltid något positivt. Men som vanligt så är det alltid något fel med skånetrafiken och den här gången så hade dem ingen förare så det tog seriöst 50 minuter att ta sig hem när det egentligen bara ska ta 30 minuter, och så skulle dem stanna överallt för att vänta på mötande tåg. Usch, "ibland" hatar man bara skånetrafiken.

Jag gjorde inte alls mycket i fredags, var extremt seg och trött och orkade verkligen inte göra något. <så det enda jag gjorde efter att jag hade käkat var att koll på serie, gilmore girls. Och jag somnade ganska tidigt.

Men däremot så var lördagen bättre och roligare. Dagen började med att man tog sig en lång, varm, skön dusch. Vilket typ är den bästa starten på dagen. Och sedan därefter ta sig en kopp kaffe. Åh, verkligen en perfekt morgon med andra ord. Därefter så sminkade jag mig, fixade mig och käkade frukost. Träffade sedan pojkvännen (ni vet "han" som jag har nämnt några gånger nu) som var här hela dagen igår (drog vi typ 22:30). Och det var såklart väldigt kul och mysigt. Det känns verkligen så bra att träffa han, för att han får verkligen mig att må så extremt bra och så känner jag att jag kan vara mig själv till 110% med den här killen, vilket inte är så ofta jag känner att jag kan det.

Men efter middagen igår så var faktiskt jag och såklart han med och spelade lite spel med min familj, jag brukar inte göra det så ofta. Men jag gjorde iallafall det igår. Och vi spelade i lite mer än två timmar, och det var ändå ganska kul. Och så fick han verkligen vara med och se hur min familj är, och även hur jag verkligen är med min familj. Och mamma testade snapchat för första gången, så hon satt och snapchatade mig från min lillebror mobil. Vilket var ganska kul. Lägger in några bilder här nedan från igår


Idag så har jag inte gjort så mycket. Var väldigt segt att ta sig ur sängen idag. Gick upp typ vid 10, och fixade då kaffe direkt, och satt mig sedan och kollade på Gilmore girls. Vilket är en standard just nu. Käkade lite sen frukost / tidigt lunch. Har verkligen kollat på såååå många avsnitt av Gilmore girls idag men jag har faktiskt varit duktig och gjort en filosofi uppgift idag och tvättat en maskin tvätt. Men annars har jag faktiskt bara mer eller mindre kollat på serie hela dagen. Vilket jag också kommer att göra nu direkt efter att jag har skrivit klart det här inlägget.

Men ha det gött så länge, så hörs vi i nästa inlägg 💋

Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Hoppas ni har haft en bra dag, det har iaf jag. Det här inlägget kommer att handla om en "sak" som jag har tänkt på ett tag, och som jag väldigt ofta får kommentarer för..

Och det är om bröst. Jag får mer eller mindre kommentarer varje dag om mina bröst. En del positiva och en del negativa. För tydligen är det så hemskt att man visar lite bröst, men när blev det inte okej att ha en urringad tröja, eller ha en väldigt åtsittande tröja? Jag personligen älskar att ha det, men det tydligen är det många som reagerar på det. Enligt många så visar jag lite för mycket när jag har det. Men liksom vad är skillnaden om jag har en urringad tröja på mig eller om jag visar mig i bikinin på stranden? För det är ju helt okej att man visar sig i bikini men inte i en urringad tröja!? Finns ingen logik, både ock borde vara okej, folk borde inte reagera överhuvudtaget.

Det är liksom bara ett par BRÖST, inget mer. Vi alla har bröst, en del har stora, en del har små. Jag får ofta höra att jag har för stora bröst för min längd, men asså storleken på en bröst har ju inget med ens längd att göra. Eller att jag har silikon, men hallå, bara för att jag är kort så kan jag ändå ha naturligt stora bröst. För det har fortfarande inget med ens längd att göra.


Likes

Comments

Hej på er alla underbara!

Hoppas att ni har en bra dag. Det har iallafall jag. Hade min första skoldag idag, började egentligen igår men var så otroligt förkyld och hade typ inte sovit något under natten så det blev att stanna hem igår. Men idag började jag 10:35, vilket var rätt skönt men vi var endast 5 stycken som dök upp på lektionen så vi fick sluta efter en timme, och nästa lektion börjar inte förens 14:10 så vi frågade vår fotolärare om det är okej att vi går hem för att det är snöstorm, och lektionen blev inställd. Så det var ganska onödigt att man åkte in till skolan idag, men men. Det visste man ju inte innan. Men ändå najs att sluta vid ungefär halv 12 istället för halv 4.

Just nu så sitter jag på tåget och ska försöka ta mig hem, det tydligen ström fel på sträckan mellan Malmö och Ystad, det finns tydligen ingen ström på större delar av sträckan. Vilket är extremt drygt, så just nu så sitter vu fast i Hyllie och har gjort det i 20 minuter. Jag borde egentligen vara fram just nu. Men vad ska man säga, det är liksom Skånetrafiken, så är inte speciellt förvånad. Det är alltid något fel, så att tågen är alltid försenade eller inställda.

Men tur att man har sin dator så att man har något att göra medan man sitter här och väntar. Så får väl ta och skriva lite på något skolarbete så att man har något att sysselsätta sig med. Fick nyss veta att tåget snart kommer att gå till Svedala och sedan får man ta ersättningsbuss resten av sträckan vilket suger ganska mycket.

Men skriver mer senare, för nu åker vi mot Svedala...

Så ha det gött så länge, så hörs vi senare 💋

Likes

Comments