Att börja Frisvårds utbildningen var inte bara nyttigt och roligt utan det gav också en mani och i mitt fall blev det HUDVÅRDS PRODUKTER! Voila... På våra SPA lektioner använder vi oss utav ett Salongs märke som heter Thalion, basert på havet. I början fick mitt ansikte ett hysteriskt anfall och jag såg ut som tredje världs kriget med alla utslag, finnar odyl, men nu efter en periods användning så börjar det äntligen bli ordning på planeten och jag är jätte nöjd! Dock spelar mina graviditets hormoner väldigt stor roll just för tillfället.

Min sambo gav mig produkter från Clinique samt hand kräm från Love & toast by Margot Elena i julklapp. Detta har tyvärr bara legat ner packat och så klart då aldrig blivit använt, men så NU... äntligen, då mamma var hemma och pysslade om mig så testade vi produkterna från Clinique, (Allergitestat och 100% oparfymerat). Får väl påpeka att jag bara såg ett rött faktum framför mig, ATT mitt ansikte skulle bli fjärde världs kriget men ack så fel jag hade, ett super resultat från start! (alla har vi olika hud typer & reagerar olika)

Hand krämen - en torris som mig blev en icke torris helt plötsligt! Jag har provat ett helt dussin utav hand krämer, och jag har varit lika torr efter en halv timme igen! Värt att prova... Jag älskar förpackningen dessutom ;)
http://www.clinique.se - Återförsäljare Åhléns (som jag vet om i mina trakter)


http://www.margotelena.com/

Och så har vi mitt älsklings område... Hör och häpna! FÖTTER, att medicinsk fot terapeut är någonting som jag verkligen skulle vilja vidare utbilda mig till var inget nytt för er som är i mitt sällskap dagligen... Bland alla mina miljoner produkter för fötterna så rekommenderar jag VARMT ett BI VAX , Natur Salva med solros som finns att köpa på Hälso Kost, (finns även med Olivolja, lavendel, ringblomma & en lejon salva som är liniment) Denna används flitigt både på fötter och TORRA områden över huvud taget, som tex på Melwin då den inte innehåller vatten. NATUR SALVA, det säger sig själv = inga konserveringsmedel eller färgämnen. Och Feetyp från Oriflame, har dock bara provat  krämen, fuktgivande och man känner sig verkligen fräsch om fossingarna.  Miss Vester som fått in mig i Oriflame "träsket" sitter på mer produkter till mig som ska provas flitigt :)


 


 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vad är det som redan finns sedan Melwins "bebis tid"? Vad är det som behövs köpas nytt? Vilken färg? Vilken modell? Kläder? Amma eller inte? Barnvagn? Namn? ....

Det är verkligen till att börja om från början. Jag har dock inte samma hets som med Melwin då allt var klart innan ens fan fått på sig skorna. Fast O K E J, Liiiiite panik finns där väl! Men allt kommer i sin ordning. Vi plussade ju redan i V.5 och börja köpa saker så tidigt kanske inte riktigt passade sig då. Plus att det rullar 400 tankar om allt och ingenting, amningen tex var en ren mardröm för min del! Trodde jag skulle dö, och det fungerade till slut inte alls... Såklart kommer jag att ge amningen en chans denna gången, "tuttarna är ju redan vana" ;) Men går det inte så går det inte, det är faktiskt upp till var och en hur man vill göra, inte mer med de, dock kan man inte göra hur man vill med könsbestämmelsen som sköts utav naturen... De kunde inte fast ställa om vår efterlängtade bebis var en "hona eller hane" Men de kunde inte heller se en "nopp" som Melwin hade sagt... Jag vill veta till 110%!  Jag är BOMB säker på en flicka och jag kallar redan bebisen för de tänkta tilltals namnet ;) (enligt mig iaf) - Huvudsaken är att det är välskapt och mår bra...
 

Jag har sedan Melwins barnvagns tid varit insnöad på Emmaljunga! - KANON VAGN! Om man sedan hade fått ha dom ifred utan att folk ska sno & inte veta vad som är ens eget eller andras kan inte jag ro för! Emmaljunga Scooter samt City Jet modellen är de Melwin har haft, och jag är SUPER nöjd och hade varit såklart överlycklig om de fått vara kvar i ens ägo. Nu i vårt barnvagns letande så står jag fast vi Emmaljunga fast Mondial duo combi, från Nyfödd till 3 års ålder. Perfekt till min långa man med efter som man kan ställa handtaget hur man vill och man kan därför gå som en vettig människa! Så mycket val möjligheter, älskar chassi valen... Allt från "Stadsråtta chassi" till "Landet chassi" Man väljer helt och hållet själv, dessa möjligheter och tillval finns säkert på fler barnvagns modeller, men se NEJ! Emmaljunga ska det va!
 

Känner mig om inget annat som en ny människa efter lite hår blekning (äntligen vit i hoet igen) och nya ögonbryn! Fantastiskt.... Sitter och filar på en bra presentation på mitt sökande efter 1-2 stycken som vill göra en livsstil förändring, slänger in det på bloggen när jag är klar! :)

Likes

Comments

För det första så hatar jag verkligen ärtsoppa, och efter som Valjeviken har haft dåplig fantasi 2 veckan i rad på sopp fronten så blev det en himla trevlig och mysig lunch med Jennie,Jill & Christel på CH. Skol dagen avslutades med en riktigt rolig ledarskap! Stafett, Fläskboll, och blindboll (tror jag det hette?) Fläskboll undrar ni? .. Men både stafetten och Fläskbollen gjordes då vi alla satt i rullstol! Fläskboll är alltså fotboll lättare förklarat, fast med en stor gymboll! AWSOME :D

Har länge varit RIKTIGT trött på en del saker och ting på Melwins dagis som jag påpekat ett antal gånger och som vi till och med har haft möte om, men det tycks aldrig bli någon förbättring! Så därför tog jag idag fram mina "finaste" ord jag bara kunde hitta. Och eftersom mina åsikter  inte har gått in tidigare trots tappra försök så tog  stubinen idag slut!  Så nu hoppas jag på att jag får goda besked i början på nästa vecka! (Det är barn det handlar om, och jag som förälder tänker inte bli behandlad hur som helst)

Torsdag... Och vi är utan Melwin! Hans pappa ville ha honom en dag extra. FY så konstigt det känns och Melwin blev jätte paff när jag berättade att han skulle till sin pappa redan idag.. "Memin inte pappa idag, inte fredag idag väl?" Han är väldigt noga med dagar och har börjat med "eh klockan nu?" MEN... Såklart blev han glad av att få åka till sin pappa!

Hem kommen och och ny duschad efter en trip till IKEA med svärföräldrarna! Blev en hel del inköp bla till badrummet, som ÄNTLIGEN blev klart idag (påtal om inget annat ;) Vi lyckades även enas om ett  nytt skötbord :D
Riktigt skönt att det äntligen börja komma tillbaka till "normala" igen och framför allt att vi får ett badrum här uppe igen!Likes

Comments

2 dagar med ett rent helvete...

 

Magsjukan kunde hoppat över denna adressen faktiskt! Inte nog med att man ska må dåligt så är det tusen andra saker som cirkulerar i skallen. Barn,Hästar,skolan osv! Tur då att jag har en så snäll sambo som hjälper mig med allt detta då jag enbart är soffliggandes framför tv som en valross! Det jag missar i skolan kanske inte är så lätt att han fixar åt mig men fodring utav djur, lämning & hämtning och utfodring utav barn fixar han klockrent! :D - Må jag slippa detta snart! Jag är iaf på benen och spänningen är på topp om vem som får skiten efter mig!

Och ang vår toalett så... JA! Trodde den blev klar, men nu är allt ner rivet igen och ska läggas om! Och jag har allt för mycket att säga och yttra mig om det här så därför håller jag hellre käften.

 

Likes

Comments

Och det kan jag tacka mina älskade mamma för. Mamma & lillebror var inom här igår på en fika och det blev minsann present utdelning! Melwin fick ny jacka & termobyxor, jag & magen fick MAMMA kläder! Denna gången svällde jag minsann upp mer tydligen! Tacks så jätte mycket <3 Det kommer att användas flitigt vill jag lova. När våren väl kommit så får jag utöka denna produkt!

Melwins ögoninfla vill verkligen inte ge med sig! Får bli ett läkarbesök idag, och det lär bli droppar eller salva som vanligt. Finns det inte recept fritt på apoteket för ögon infla?  Kanske man kan undvika läkaren då det inte tillhör favorit stället för lilleman!


Likes

Comments

Idag fick vi se min "maginfluensa" via Ultraljud för första gången, inte illa pinkat va? ;) Vi fick två stycken BM, en utav den var under upplärning, så det tog sin tid, men VEM klagar på de? Vi fick några riktigt bra bilder samt i 4D. Jag hade verkligen glömt hur häftigt det var med Ultraljud. Melwin må hända va livlig, men de här? "Catch me if you can" Allt såg jätte bra ut och vi blev fram flyttade till den 28 Juni. <3

Jag och Melwin har haft film time med Bamse (såklart) Och så har vi studerat Ultraljudsbilderna, och hans första kommentar var "MAMMA!!!!!! MIN lillayster där... Mamma, Memin hålla hårt i henne. Inte rivas och sparkas!" Jag älskar min sons plötsliga kommentarer! :D

 Likes

Comments

Och jag undrar såklart vart denna tiden tog vägen?! Var ju inte länge sen vi plussade! V.18 (17+0) idag och jag läser mina graviditetskalendrar från olika sidor om att man nu börjar se att man är gravid! Jasså? Jag svällde ju upp som en boll snabbare än att jag han göra ett graviditets test!
Melwin, som snart är 4 år funderar väldigt mycket och har en xtremt vild och livlig fantasi. Bla så tror han att man kan välja färg på bebisen och vad bebisen ska ha för kläder när bebisen kommer! Och vad ska man säga? "Okej, Melwin! Vi får se om du får ett blått,lila eller rosa syskon" eller jag kanske har missat det hela? Det kommer ju så mycket nya saker och fenomener nu på 2000 talet så det kanske finns möjlighet för extra till val? ;) Isåfall vill jag lägga till: Sin fars humör (lugn som en fil bunke)... Melwin har även börjat tröttna duktigt mycket på att bebisen aldrig kommer och att mamma ljuger om bebisen. För någon timme sedan frågade han "Bebis me tycka om Bamse mamma?" Ja, om Melwin ska titta på Bamse så mycket som han gör nu så kan nog bebisen nog redan hela bamse filmen både innan och utan till innan ankomst till denna värld, haha!

I morgon blir det en trip till K-krona! <3


 

 

Likes

Comments

Hej! Jag heter Emma Karlström, är gravid och det duger tydligen inte att umgås med någon som är gravid då man tydligen klassas som en människa som bara ska ta det lungt och inte ska vistas utanför dörren. Och efter som alkohol och nikotin inte existerar i min värld längre så är jag tydligen "TRÅKIG". Inga namn och inget kläm! Men sånt här går mig på nerverna! Falskheten över folk kryper sakta fram över en tillgjorda fasaden som man trodde var äkta! Tyvärr en klassiker och det blir allt vanligare & trots att det inte säga något så är tyvärr en del som en glas dörr. Man kan genomskåda prat & skriverier rätt bra mellan raderna!

Tillbringat kvällen med tacos och trevligt sällskap! Nu? André skruvar upp nya lampor i mitt fönster och jag tittar på med jämna mellan rum som det skrivs på datorn! Blir en runda på tv:n innan jag drar igen de blå för att sova ut ordentligt för att sedan få hem lilleman i morgon OCH därefter.... Som jag har läääängtat! :D

Likes

Comments

Som elev på en massör & spa - terapeut utbildning så har jag fått lära mig en hel del som jag absolut inte hade en aning om och fler lärorika lektioner återstår innan det är dax för Examen i sommar. Men skoldagarna blir till något extra och det tack vare mina fantastiska klass kamrater, ett 20 tal olika individer med olika begåvningar, tycken & smak och så klart har vi en sak gemensam vi utbildar oss inom samma område, Friskvård! Och såklart blir vi utbildade utav 2 fantastiska lärare och 1 fröken "Roffe".

Jag skrev innan på min facebook, jag citerar; "Mitt blogg läsande kan ibland ta över mitt liv känns det som... MEN! När ska alla "skönhets drottningar" börja inse och förstå att man INTE ska ha CITRON i ansiktet och dårakt inte dra/pensla färsk citron direkt i ansiktet. Jag vet inte hur många jag läst om som använder detta i sina hemma gjorda peelingar och krämer! Känns som att jag själv får ta till bloggen för att tipsa om lite mer SNÄLLARE, enkla, "skafferi kurer"..."

De rycker i hela kroppen på mig när jag läser hur många det är som använder citron i sina ansikten. "Citron är det bästa du kan ge ansiktet" har jag läst gång på gång på gång men jag tänker nu formulera om det "Frätande syra är det bästa du kan ge ditt ansikte" Är det någonting som låter lockande? Citron, en citrus frukt lika så som papaya och som bla används i kemiska peelingar (går inte in så mycket mer på just det nu) Citron kan du däremot använda i ett fotbad för trött och slitna fossingar som behöver en snabb uppfräschning, vilket fötterna är värd efter dagligt slitage, vilket inte många tänker på. Men nu var det inte fötterna jag vill lyfta i detta inlägget, utan jag vill tipsa er om lite skafferi kurer som du lätt kan fixa ihop hemma och som framför allt är snällare och skonsamare än CITRON och om inget annat så sparar du pengar!

Kom ihåg; GNUGGA,SKRUBBA ALDRIG HÅRT MED EN PEELING I ANSIKTET! Låt Peelingen göra jobbet och jobba lätt med händerna. Många tror tyvärr att ju hårdare man gnuggar/skrubbar ju mer effekt får du utav peelingen. FEL! Vet du VARFÖR du peelar ansiktet? Vad är en peeling bra för, ex;
- En peeling ger dig en fräschare, klarare & finare hud
- Döda hudceller peelas bort och hjälper den nya huden att komma fram.
- Rengör huden och porerna...

Det finns så klart MÅNGA fler effekt för just peelingen, men detta känns  mer förståeligt utan att krångla till det. Och någonting som jag inte tror många tänker på är att alla hudtyper ska faktiskt inte peelas hur MYCKET som helst och med VAD som helst. Alla hudtyper har sina egna "måsten" - Ta reda på vilken hudtyp du har och hjälp din hud genom att ge den de rätta produkterna.

Skafferiet är din egna skönhetssalong!

Lugnande & kylande gurkmask

1 dl havregryn
1 gurka

Gör så här:
Mixa eller mortla havregrynen till ett fint mjöl. Kärna ur gurkan och mixa den till det blir mos. Blanda ihop gurka och havremjöl, ta lite i taget så du får en lagom konsistens. Ställ in i kylen en stund och applicera sedan och låt verka i 15 min. Skölj med ljummet vatten och badda av med en ren handduk.

-----

Fuktmask

1 avocado eller 1/2 banan
1 äggula
2 msk honung
1 tsk olivolja

Gör så här:
Mosa avocadon eller bananen och tillsätt de andra ingredienserna. Applicera i ansiktet och låt verka i 20 minuter, massera in masken en stund innan den tvättas av.

-----

Fuktmask med Kamomill

½ dl yoghurt naturell
1 msk Honung
kamomillte (1 påse)

Gör så här:
Koka en liten kopp kamomill te, ta ut tebladen från tepåsen och blanda i honung. när det har svalnat så blanda i yoghurten. låt blandningen stå och dra sig i några minuter. Rengör ansiktet och pensla sedan ut ansiktsmasken och låt det ligga kvar tills masken har torkat. Skölj sedan bort masken med ljummet vatten. Avsluta med att skölja ansiktet med kallt vatten så att porerna stängs.

-----

VVR - Våga vägra rynkor

1 dl naturell yoghurt
½ tsk Kanel
½ tsk Lavendel
½ tsk Kamomill
½ tsk Rosmarin

Gör så här:
Blanda örterna tillsammans med yoghurten! Välj själv om du vill ha en svalkande effekt eller om du vill applicera direkt efter blandningen. Låt verka 15 min och tvätta bort med ljummet vatten.

-----

Nässlad med peeling

1 dl torkade nässelblad
½ dl olivolja
½ dl grov kornit salt

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna och applicera med runda cirkel rörelse. Låt peelingen göra jobbet och va lätt på handen så att huden inte gnuggas sönder.

-----

Ansiktsvatten med kärlek

50 g rosblad
125 ml vatten

Gör så här:
Lägg rosbladen i en skål, koka upp vatten & häll över rosbladen. Låt sedan stå i 10-12 h. Sila och därefter häll upp i passande flaska, förvaras i kylskåpet! Upppiggande.

-----

Testa... Man kan inte gilla allt! Men de är en hjälp bort från citronen ;) Kommentera gärna om ni provar någonting och berätta vad ni får för känsla och så klart kan resultatet skifta från hud till hud. Man kan inte bli prinsessa över en natt ;)

- Jag har fantastiskt många tips på hjälpande örter som man köper eller helt enkelt odlat själv som används vid menvärk,huvdvärk,stress,sömnsvårigheter,PMS etc etc... Nu tänker säkert många varför någon väljer att lägga så mycket energi på Örter. Jo, det handlar om att jag TROR på det, hälsokost helt enkelt och framför allt minska på värk tabletter, den naturliga vägen är bättre och sundare...

Hoppas att ni har fått lite tips och idéer och kanske till och med en tanke ställare! Släng gärna iväg en Hiss eller Diss i kommentarfälltet!

Likes

Comments

Nyåraftonen blev en riktigt lugn & fin afton med god mat & trevligt umgänge! Om jag har några nyårslöften? Ja, det har jag, ETT! Och det tänker jag hålla för mig själv och mina närmaste! 2013 kommer blir ett minnes värt år då 3 kommer att bli 4. Och jag har 3 stycken fyr benta liv ute i hagen som jag hoppas på kommer göra fina framsteg & att ta examen på Valjeviken, höggravid dessutom... Vi kommer bli ett år äldre och mammas pojk fyller FYRA år, jisses!

Nyårsdagen fick en riktigt fin start! Mamma & lillebror var här hela dagen och mamma hjälpte mig i källaren och vi tog oss en lång promenad och så klart lagade mamma mat, finns det som sagt ngt bättre än mamma mat? Svar NEJ... Evigt tacksam för denna hjälpen :) Lillebror och André kuckelimucklade med sitt, killarna mot tjejerna helt enkelt, Melwin... Han? Ja, han var lite överallt och var mer terrorist än vanligt! ;) 

- Städ nojjan står mig upp över öronen! Och idag ONSDAG.. Så ska det äntligen börjas byggas på toaletten här uppe. Börjar bli RIKTIGT trött på att springa ner i källaren hela tiden, och speciellt när man vaknar 2-3 gånger varje natt av att blåsan håller på att sprängas... 

Likes

Comments