Känns som dagarna innan jag åker bara flyter iväg och fylls av en massa hejdåkramar och lycka till önskningar. Jag börjar så småningom inse att dagen då jag åker iväg faktist närmar sig och att den är om bara ungefär 1,5 vecka...inte "sen i höst" som jag tänkt så länge. Eftersom det hela börjar kännas mer verkligt har jag även satt mer tid på att förbereda mig på vad som komma skall. Jag har suttit och läst massa artiklar och bloggar om att flytta utomlands och om att åka på utbyte, hur det är att studera i Frankrike osv. Jag har även grävt fram franska grammatiken där någonstans ifrån och försöker minnas de viktigaste sakerna som fallit i glömska under de senaste knappa tre månaderna som jag i stort sätt inte använt franskan. Skönt att märka att det ändå sitter där någonstans😄.

I och med att utbytet närmar sig har jag såklart även ordnat en del praktiska saker, som bokat tågbiljett från Geneve till Chambéry, sökt upp på Google maps var jag ska hämta nyckeln och vart jag sedan ska gå för att komma till lägenheten, och såklart en massa fakta om residensen jag ska bo på samt Chambéry som stad. På basen av det jag läst tror jag det är en stad jag kommer att trivas i.

Till näst tror jag att det gäller att börja fundera på vad jag ska packa med mig. Det är en fråga som jag funderat mycket på; hur packar man sitt liv i två reseväskor? Tror jag ska rensa mitt klädskåp ordentligt tillika, eftersom ja, jag har för mycket kläder...sen gäller det bara att börja rulla kläder tigth för att få med så mycket som möjligt. Och såklart inte glömma att det finns klädbutiker  i Chambéry så jag behöver inte släpa hela garderoben med mig😂

Sköt om er, och så hörs vi igen❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja, då var det dags för mig att säga hejdå till Örö åtminstone för denna sommar. Kändes så ledsamt att säga hejdå till alla härliga arbetskompisar...😢 Håller tummarna för att många av oss träffas igen någon dag❤. Tror nog detta sommarjobb toppar listan över de bästa sommarjobbet jag haft👍

Nu återstår några veckor i Finland som kommer fyllas med att ordna saker inför Frankrike samt säga hejdå en tid framöver till släkt och vänner. Jag ser redan fram emot mitt livs största äventyr, men samtidigt vill jag njuta av finska sensommaren och skärgården så mycket som möjligt. Tror jag kommer sakna havet rätt så mycket under utbytet....men å andra sidan kommer där finnas massor med annat att titta på då Alperna ligger bredvid.

Bilder från sista arbetspasset

Likes

Comments

9 dagar jobb bakom och först nu då jag kom hem inser jag hur trött jag är. Jobbet gick dock bra och där hade jag inte tid för att vara trött eftersom det var full ruljans på hela tiden. Bra så, dagarna går så mycket snabbare då man har kunder!

På måndagen firade vi även juliafton😂 Det gällde alltså att gräva fram tomteluvan mitt i sommaren och lyssna på julmusik. Och så fick vi även besök av Juligubben. Roligt var det i vilket fall som helst, även om jag var rätt så trött följande dag då jag skulle jobba 11,5 timmar.

Hade även besök av några vänner på jobbet, och så kom även några släktingar dit en sväng. Alltid roligt att träffa bekanta😊. Nu har jag som vanligt några dagar ledigt, och sedan bär det av för mina sista 8 dagar på Örö...kan inte förstå att augusti redan är så nära, och att jag om 4 veckor ska åka iväg till Chambéry...ojj ojj en del att ordna ännu innan det men det fixar sig😉 Här några bilder från dagarna som varit.

Likes

Comments

Ni vet ju hur man brukar säga, en bild säger mer än tusen ord, så därför förlitar jag mig till bilder för att ge er en inblick i hur de senaste knappa 2 veckorna sett ut😉

Arbetspasset flög iväg igen en gång, och så var det dags att lämna Örö bakom mig för några dagar för att ha ledigt. De lediga dagarna tillbringades i gott sällskap med bl.a. lillebrors födelsedagskaffe samt med en heldag i Helsingfors i sällskap av min finfina vän❤ Det var sista gången vi sågs innan vi båda åker iväg på utbyte...men eftersom ingen av oss ännu har insett att det var sista gången blev det inget gråtkalas😂.


Hoppas ni får en underbar vecka❤

Likes

Comments

Först och främst, vart försvinner tiden....tyckte det var nyss jag skrev senaste inlägget, men nejdå, redan nästan 2 veckor sedan dess...snälla någon kan tiden gå lite långsammare åtminstone....😱.

Men nu till orsaken varför jag nu sitter här och skriver, en massa saker har löst sig och blivit ordnade sedan sist. Först och främst fick jag veta att jag har lägenhet i Frankrike, vilket ju är kul så jag inte behöver bo på gatan😉. Jag kommer att bo i en 21m2 etta, ungefär 2,5km från universitetet och i princip precis utanför centrum! Det är alltså perfekt läge på bostaden. Hade trott jag skulle bo i ett litet rum på 9m2, dela badrum, toalett och kök med 15 andra tjejer, men nej, jag får allting eget. Tror det kan vara skönt med ett ställe dit man kan dra sig och vara för sig själv ibland. Visserligen blir det hela en hel del dyrare, men jag jobbar hårt nu i sommar så det löser sig, det gör det alltid!

Följande sak jag kan checka av på min lista är flygbiljetter. Hade en otrolig tur med de också, lyckades få direkt flyg från Helsingfors för endast 120€ vilket är super. Kan hända jag måste ta en till kappsäck då jag börjar packa och betala skilt för den sedan, men tycker det är ändå rätt så billigt.

Jag har även fått veta att jag fick plats på intro-veckan i Frankrike, så efter att jag kommit dit hinner jag bara vara där några dagar innan det bär iväg till en fjällstuga vi ska bo på en hel vecka. Där får jag träffa andra utbytesstuderanden och öva min franska innan studierna sätter igång på allvar.

Ser ni, allt har ordnat sig, igen en gång. Dagarna kvar i Finland minskar hela tiden, jobbet rullar på och jag trivs så otroligt bra där medan mina lediga dagar i sot utsträckning tillbringas på landsvägen men cykeln. Och på tal om cykel har jag anmält mig till ett cykellopp sista helgen innan jag åker iväg, då ska det bli min längsta sträcka att cykla på en dag såhär långt; 240km i ett sträck med undantag för matpauser. Ser fram emot det, en riktig utmaning innan jag åker iväg. Har även fått ihop över 1000km sedan april vilket jag är nöjd över, det är ungefär den sträcka jag föregående år cyklat under hela säsongen. Övning ger färdighet, även då det kommer till cykling😉.

Imorgon drar jag iväg till Örö igen så blir säkert tyst här på bloggen igen tills jag kommer hem nästa gång...det återstår att se😝

Önskar er en fin fortsättning på veckan❤


Likes

Comments

Hej på er, och Glad midsommar såhär en dag försenat! Hoppas ni njutit av midsommaren och den ljusa natten. Det har jag åtminstone gjort. Råkade vara ledig, så har tillbringat midsommaren på stugan i släktingars sällskap. Vi har ätit god mat, badat bastu och njutit av havet. Vi bestämde oss även för att fara ut och ro efter att solen gått ner och vinden lugnat sig. Så rogivande.

Kollade även idag på min countdown för Frankrike, och den säger att det bara är 60 dagar kvar tills jag åker iväg. Så snart...och så mycket att förbereda ännu😂. Väntar fortfarande på information angående boendet, men så fort jag får veta det ska jag boka flyg. Har kollat på möjliga flyg redan, men vill inte boka innan jag vet var jag ska bo.

Nu ska jag njuta en stund ännu på stugan, trots regnet, och ikväll åker jag tillbaka till Örö. Vi hörs igen!

Likes

Comments

Woop woop på fredagen fick jag mail från Frankrike att jag fick plats på intro veckan, och idag ficl jag äntligen ett efterlängtat mail med bekräftelse över att jag får åka iväg i höst😄. Egentligen var det ju ingen direkt överraskning att jag får åka, eftersom universitetet här i Finland och universitetet i Chambéry, men känns ändå skönt att ha det svart på vitt. Så, 26.8 börjar introveckan, vilket betyder att jag åker iväg någon gång efter 20 augusti. Det är ju hur snart som helst😅.

Är tillbaka på jobb nu efter 4 lyckade lediga dagar. På fredagen firades lillebror, medan lördag och söndag tillbringades på landsvägen med cykel och på stugan. Även om jag bara var 4 dagar hemma, kändes det nästan som om jag varit längre tid hemma än vad jag var på jobb. Konstigt, men rätt så skönt. Nu har jag ännu 5 dagar kvar på jobbet, och så åker jag hem igen några dagar och således är jag hemma på midsommaraftonen. Här lite bilder från de senaste dagarna

Likes

Comments

Så, då var första 8 arbetsdagarna över och nu väntar 4 dagar ledigt. Älskar verkligen mitt jobb, känns så roligt att börja jobba varje dag, och på kvällarna då jag slutar har det inte ens kännts som om jag hade jobbat hela dagen. Kvällarna har sedan tillbringats tillsammans med arbetskompisar, vi har tagit det lugnt, spelat spel och njutit av naturen. Visst blir det skönt att 0ka hem, men samtidigr hade jag inte haft något emot att stanna här längre. Tänkte bjuda på lite bilder från veckan som varit.

Likes

Comments

Tänkte för sådär tre veckor sedan då jag skrev sista tenten innan sommaren att jag kommer bli uttråkad med nästan tre veckor semester, men ojj så fort tiden gick! Imorgon åker jag alltså iväg till Örö och skärgården för att på torsdagen börja jobba. Jag väntar verkligen på att börja jobba, men samtidigt är det även lite skrämmande. Har aldrig jobbat med något liknande tidigare, och är lite nervös för att jag ska få någon blackout under guidningarna i början😳. Så håll tummarna för mig.

Innan jag förra veckan "flyttade" från Åbo var jag och skriva på mitt Erasmus avtal, så ännu en sak som är fixad. Skickade även meil till universitet i Frankrike för att fråga när jag får mer information angående utbytet som de lovat tidigare.

I samband med flytten insåg jag även hur svårt det kommer att vara att packa för utbytet, samtidigt som jag blev chockad över hur mycket saker jag samlat på mig med tiden. För mig var det svårt att packa för sommaren, och nu är jag ändå bara en timme ifrån Åbo, och vi talar om 3 månader, så hur ska jag göra då det gäller 9 månader och flera timmars flygresa ifrån...nej kommer nog att gå bra, måste bara se till att packa med det absolut viktigaste.

Från ett packas till annat ska jag nu packa färdigt min väska inför morgondagen, och sedan göra de sista förberedelserna för jobbet. Kommer vara på jobbet tills fredag morgon nästa vecka, men beroende på hur trött jag är och så efter arbetsdagarna så får vi se om jag hinner slänga in något inlägg, eller åtminstone en snabb uppdatering om hur det går.

Ha en fin vecka❤


Likes

Comments

Hahaa lämnade alldeles nyss in min sista uppsats för detta år. Nu håller jag tummarna för att den blir godkänd, och att jag åtminstone inte behöver göra några massiva förändringar i den. Har lite svårt att förstå det, men nu har jag sommarlov😱. Jag börjar jobba först 1.6, så fram tills dess är jag påriktigt ledig, och kan äntligen slappa och tillbringa tid med mig själv. Så otroligt skönt!

Sommaren verkar även vara påväg nu, solen skiner där ute, och det grönskar överallt - läs, jag går omkring med rinnande ögon och näsa och nyser hela tiden - fåglarna sjunger långt in på natten, och det blir stek hett i min lägenhet. Förra helgen var det super väder, så jag tillbringade stor del av den på landsvägen med cykeln. Måste medge att mina ben var ganska trötta på måndagen...hade ju haft 2 veckor paus från all sport, och så plötsligt blev det tre dagar i sträck på cykeln. Men vad gör det, och på tisdagen gick det hur bra som helst att trampa igen😂. Ska så småningom packa ihop lite saker inför en snabbvisit till Tallinn imorgon, och så efter att jag lagat mat och ätit kallar landsvägen igen🚲Förra helgen var det ju morsdag också, så passade på att baka en cheesecake med vitchoklad och hallon åt min mamma. Måste medge att den blev rätt så bra, både till utseende och till smaken. Jag tycker om att baka då jag har tid och gott om utrymme för att sprida ut mig. Här hemma i min lägenhet har jag endast ett litet kök, men då jag var hos min mamma hade jag mycket utrymme.Det har blivit mycket firas den senaste veckan, för på onsdagen var det ju 17 mai! Och vem har sagt att man måste bo i Norge eller vara norsk för att kunna fira det? Jag älskar Norge, och skulle när som helst vara beredd på att flytta dit, så tillsammans med en kompis som också älskar Norge, beslöt vi oss för att fira tillsammans. Det blev i form av norsk musik, jordgubbar och blåbär. Trevligt att träffa vänner och dessutom att leka att vi var norrmän😉.Tycks bli ett inlägg som handlar lite om allting det här😂. Men ja, för att gå till det som bloggen i grund och botten skulle handla om, utbytet, så gjorde jag igår kväll mitt OLS-test, dvs. ett franska språktest som bör göras innan utbyte för att ta reda på den aktuella nivån på vår språkkunskap. Tyckte att testet var helt okej, men vet inte hur rätt bild de gav av mina kunskaper. Enligt testet är alltså min nivå i franska på C1, vilket betyder näst bäst. Jag vet att min nivå inte ligger riktigt där ännu, men eftersom jag tydligen var bra på att gissa på de frågor jag inte visste, blev resultatet vad det blev. Undrar om jag borde börja spela lotto om jag är såhär bra på att gissa😂. Hur som helst, är testet gjort nu. Dessutom har jag varit duktig och beställt hem ett födelsebevis på franska som kan vara bra att ha då jag åker iväg, och så har jag varit i kontakt med olika försäkringsbyråer för att få reda på varifrån jag får billigaste reseförsäkringen som är i kraft 9-10 månader. Nu väntar jag bara på bekräftelse från Frankrike, vilket jag tror och hoppas jag kommer få snart.Nog om det, nu ska jag packa ihop mina saker och söka mig ut på landsvägen i det härliga sommarvädret☀. Önskar er en fin och avkopplande helg, och så hörs vi igen.


Likes

Comments