Hallå!

Jag tänkte göra en uppdatering på bloggen efter att jag kört mycket på YouTube nu.

Ja, hur går det med akvarierna?

Det går både bra och dåligt.

Det bra:

  • Mina endlers från Akvarielagret förökar sig och några hanar har färgat ut.
  • Har kommit lite närmre axolotlerna. Har börjat handmata dom varje gång nu för att jag ska se till att alla får i sig tillräckligt då de är lite för smala tycker jag. De simmar ibland mot min hand och det har hänt att jag fått hålla i dom ett tag utan att de sticker.
  • Fick hem Limnophila sessilliflora häromdagen. Det är en av favoritväxterna.


Det dåliga:

  • Mina välmående musselblommor som jag odlade och sålde drabbades av förbannade trådalger, blev brända av ljuset och började mögla. Skittråkigt!
  • Har trådalger i min javamossa och tror det börjat sprida sig till guppygräset (najas).
  • Två pumpar har lagt av och med min fantastiska ekonomi som gymnasieelev är det inte så kul.
  • Är inte nöjd med 2/3 av karen. Ska nog göra en makeover i ena 54-litret. Tänkte byta ut blästersanden till svart grus och välja ut mina favoritväxter att ha där i. Kanske försöka mig på något "scape-aktigt".
  • Två av axolotlarna har blivit bitna.


Som ni ser är det en del negativt. Jag önskar verkligen att jag hade ett extrajobb, för det hade varit mycket lättare att köpa vad som behövs då. Det är inte så lätt att leva på ca 1500:- i månaden när man ska ha kläder också och ibland äter man ju ute. Dessutom har jag nu hamnat i reptilträsket, ännu en hobby att underhålla. Jag håller på och letar/söker jobb. Är så avundsjuk på vissa i min ålder som får extrajobba på djuraffär!

Ett av karen jag inte är nöjd med.

Ett annat kar jag inte är nöjd med.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Jag känner mig väldigt effektiv för jag gjorde videos 4 dagar i rad på kanalen. I de två senaste videorna visar jag mitt face. Jag hatar verkligen att stå framför kameran men jag vill ändå göra det för att videorna blir mer intressanta då. Jag är sjukt inkompetent på att snacka framför kameran så snälla, förlåt mig för det! Försöker även jobba på självförtroendet när jag gör detta.

Likes

Comments

Känner mig produktiv nu! Släpper en till video redan en dag efter den senaste. Har börjat på en liten serie nu som kommer innehålla fakta om akvariesnäckor.

In och kolla nu! Sjukt tacksam för varenda visning, like och prenumerant!

Likes

Comments

Hej alla akvariefantaster!

Idag har jag suttit och kämpat med en video i minst 7 timmar, så nu känner jag mig värdig att få dela den med er. Har äntligen hittat ett bra redigeringsprogram, tack och lov.

Denna gången snackar jag om axolotler och vad man ska tänka på när man skaffar dessa djur. Jag ska bli bättre på snacket, jag lovar, jag är fortfarande newbie!

In och prenumerera så att ni inte missar fler kommande akvarievideos!

Likes

Comments

Hej akvariefantaster!

Jag är ledsen att jag inte bloggat så mycket på några veckor. Jag har varit iväg två helger i rad och så är jag inne i en dålig period just nu, så jag har inte kunnat vara så företagsam med andra ord.

I helgen var jag på Den blå planeten i Danmark! Jag har faktiskt aldrig varit i något annat land än Finland (och Sverige såklart), så det var coolt. Jag vet dock inte om jag kunnat ta in att jag varit på annat territorium än...

Den blå planeten är Nordeuropas största akvarium. De har en massa olika blötdjur. Hajar, uttrar, rockor, massor av vackra saltvattensfiskar, nordliga blötdjur såsom torsk, abborre och snäckor, en avdelning med fisk vi har som husdjur, krabbor, sjöstjärnor, axolotler, sköldpaddor, grodor m.m. Det fanns även fladdermöss fritt flygande under en trappa i djungelavdelningen, helt random. Lite fåglar fanns det med, bland annat lunnefågel.


Ett väldigt vackert akvarium med anemoner och koraller.

Närbild.

En fin sjöhäst.

En snäcka som var det första man möttes av i första avdelningen om Nordens undervattensliv. Liknar posthornssnäcka otroligt mycket men vågar inte säga med säkerhet att det är en sån.

Axolotl-akvariet. Det fanns iallafall en leucistisk och en viltfärgad vad jag såg, båda vuxna.

I första avdelningen som handlade om Nordens sjöar och hav fanns en länga med akvarium man fick stoppa ner händerna i. Det var dock sjukt kallt i vattnet. Här håller min kille i en krabba.

Ett akvarium med ett stort stim neontetror i avdelningen för exotisk fisk.

Till mat åt vi fish'n'chips. Jättegod mat, älskade pommesen. Dock vart det sjukt mycket av dom, tillochmed matmonstret som jag orkade inte äta upp allt. Men för det priset (115 DK) ska det ju ingå en rejäl portion.

Det fanns ett akvarium på saltvattensavdelningen som sträckte sig en lång bit. Bilden är inte rättvis! Det var väldigt ljust och färggrant men många olika sorters fisk. Vi fick se när de matades.

Självklart måste clownfiskar finnas med på ett hörn.

Det största akvariet innehållandes bland annat stingrockor och hammarhaj. Rockorna var mina favoriter, dom är så gulliga på undersidan och liknar stjärnor typ.

Likes

Comments

Igår bytte jag vatten i alla 6 akvarierna. De hade fått vänta 2 veckor på det, så det var väl behövt. Jag ändrade även om lite smågrejer, bl.a. fixade jag så att sanden i 15-litret sluttar neråt.

Axolotlerna fick mycket mat igår, både mask, röda mygg och lite räka. Guldalbinon behöver lägga på sig lite, likaså albinon. Vildtypen växer på bra och har en bra lagom rund mage.

Har spelat in en video idag som jag håller på att redigera. Har fått bra respons från två stora akvarister på videon jag laddade upp igår, vilket självklart glädjer och peppar mig mer!

Apropå YouTube - vad vill ni se för videor? Jag har ett gäng videoidéer i huvudet men jag vill hemskt gärna höra vad ni vill se för något. Ge mig förslag!

Länk till min kanal.

Likes

Comments

Idag spelade jag in en video där jag visar er runt i mitt rum fyllt med akvarier. Det är min första video där jag pratar så jag kommer bli mycket bättre på det. In och kolla!

Likes

Comments