Igår köpte jag en axolotl i färgen guld albino hos 7h Zoo i Borås. Jag är nöjd! Det är rätt svårt att få tag i axolotler, speciellt andra färger än vilt. Det finns flera guld kvar på 7h Zoo. 

Har dock inte kommit på ett namn än till den. Resan hem gick bra även om tåget var försenat med 2 timmar så att resan totalt blev 6 timmar. Nu simmar den omkring med sina nya kompisar Shadow och Lennart. De fick mask igår och så gjorde jag ett vattenbyte på 50% eftersom jag varit bortrest i 1,5 vecka. Idag rengjorde jag filtret för jag ska se om det kan hjälpa mot att vattnet har en grön nyans, men det blev jäkla fart på det så hoppas det inte blir för mycket för axolotlerna.

Jag har dessutom fått ny motivation. För mig går den här hobbyn i perioder - ibland håller jag på en jäkla massa och köper prylar och ibland rör jag knappt akvarierna. Sån är jag. Men intresset ligger alltid där någonstans och väntar på att komma fram igen med en massa idéer och impulsköp, haha.

Akvaristik tar hårt på plånboken om man lever på studiebidrag + lite extra, men ibland kan man faktiskt tjäna lite på det! Som idag när jag tjänade 155:- på att sälja akvarieväxter till 4 personer via en akvariegrupp på Facebook. Visst, det är ingen megasumma, men för mig gör det ändå skillnad. Jag ska även sälja posthorn och elefantsnäcksungar, så är ni intresserade är det bara att kommentera! Många bäckar små liksom.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej alla akvariefantaster!

Jag är tillbaka från en liten semester på landet. Jag var orolig för axolotlerna när jag var iväg eftersom det är så varmt nu på sommaren och de vill ju ha kallt i vattnet. Precis innan vi åkte så gjorde jag ett 50%-igt vattenbyte med kallt vatten och la i nya frysta flaskor. Djurvakten bad jag byta flaskor några gånger. Var orolig för att det inte skulle räcka, men när jag kom hem mådde axolotlerna bra, trots att vattnet var hela 25 grader, vilket är för mycket! Blev snabbt ett kallt vattenbyte på 40-50% igen och nu är tempen på 21 grader. De är väldigt aktiva och de har inte böjd svans som de kan ha när de mår dåligt och de har bra aptit.

Vildtypen har fått namnet Shadow.

Såhär ser axolotlernas akvarium ut just nu. Inte alls särskilt snyggt. Det ska i vit sand som jag tror kommer lyfta utseendet men den blev restad så den har inte kommit in i djuraffären än.

Ett litet "träd" jag gjort. Slängde ihop det rätt snabbt, ska nog göra det snyggare med mer javamossa.

Likes

Comments

Idag har jag startat en YouTube-kanal vid namn AkvarieKanalen! Har till och från haft tankar på att hålla på med YouTube och nu har jag äntligen satt igång. Två videos ligger uppe redan. Kanalen kommer bland annat handla om hur man sköter axolotler, hur man startar akvarium, hur man rengör filter, hur man sköter snäckor m.m. Kommer även visa mina "projekt", akvariefix, test av produkter och mycket mer!

In och kolla: AkvarieKanalen

Likes

Comments

Förra lördagen, den 17 juni, kom min kille hit med en albinoaxolotl från Falskogs Akvarium. Några dagar senare var vi på Tuna Zoo här i Eskilstuna och köpte en till, fast en vildtyp. Albinon är 10-11 cm lång och vildtypen 13-14 cm. De är jättesöta och coola. Det känns som rätt val av djur för mig! Nu är det leucistisk jag letar efter.

Temperaturen har tyvärr åkt iväg en del och som mest har den legat på 23-24 vilket jag vet är för mycket för dem. Nu ligger den på 19-20 efter ett kallt vattenbyte, frysta flaskor och fläkt. Ska försöka hålla den där så gott jag kan.

Såhär ser karet ut nu. Superfult med alla sladdar bakom, jag vet, men det är inte direkt min prioritet just nu. Har beställt snövit sand som jag ska hämta om någon vecka så det kommer se mycket bättre ut.

Tog ner ett 54-liters häromveckan men bestämde mig för att ta upp det igen, fast utan sand. Jag har märkt att man alltid behöver fler kar. Behöver inte motivera det känner jag... Vi akvarister vet. Vet inte exakt än vad jag ska ha här i, men jag vet att det behövs.

Likes

Comments

Efter försöken inatt bestämde jag mig för att försöka få bra bilder på guppyna igen. Det finns sjukt fina individer som jag kommer spara själv, så får min kille ta resten, haha. Nej men jag har blivit lite kär i några.

Nyss kom en person och hämtade en Chihiros LED-ramp och CO2-anläggningsgrejer som jag sålde. Fick 350:- för det. CO2-grejerna förstod jag mig inte alls på hur man skulle montera ihop dom.

Eftersom min kille kommer ikväll (med axolotlen!) så kommer jag nog inte blogga på några dagar. Så vi hörs om några dagar och då får ni bilder på axolotlen! (Hoppas den klarar sig efter den långa resan...)

Likes

Comments

Ursäkta för obra bild! Idag har jag fixat ännu mer med axolotl-karet. Jag släppte i två plastväxter för jag vill testa vad jag tycker om såna, dessutom kan det vara smidigt eftersom det kanske inte kommer vara tillräckligt med ljus för växter i detta kar.

Jag satte en fläkt över det också som ni ser på bilden. Ska komma på något sätt att spänna fast den på, så att den inte riskerar att råka hamna i vattnet. Vet inte än om/hur mycket fläkten hjälper med temperaturen, men just nu ligger det på strax över 22 grader. För att få ner temperaturen ytterligare har jag lagt petflaskor i frysen som ska i imorgon, för min kille kommer med axolotlen på kvällen.

Här är en av mina 4 gula körsbärsräkor som sitter i javamossan. Jag fick dem gratis av en vän till min kille i Borås, vilket var jätteschysst då de inte är jättevanliga och kostar en del.

En snäll person jag känner ville bli av med massa guppys så jag fick dom idag för att ge vidare till en bekant och min kille. Fast jag behåller några jag tyckte var fina själv... De är otroligt svåra att fota, detta fotot var det bästa resultatet efter iallafall 40 minuters fotograferande.

Likes

Comments

Idag har jag gjort ett 40-50%-igt kallt vattenbyte i 312-litret. Temperaturen gick från 28 till 20-21 grader. Detta för att axolotlerna vill ha kallt vatten, helst mellan 16-20 grader. För att hålla akvariet så kallt som möjligt kommer jag använda bordsfläktar, kalla vattenbyten och om det behövs, PET-flaskor med fryst vatten i.

Jag åkte till DjurMagazinet och köpte 25 kg ciklidsand från Eldorado och Happy Start. Jag vet dock inte om jag nöjer mig med vitheten i sanden, jag vill ha så vitt som möjligt. Ska kolla med min kille (akvarieexpert) när han kommer med axolotlerna på lördag vad han tycker. Det är albino-axolotler som han köper på Falskogs Akvarium och tar med hit till Eskilstuna. Har verkligen letat skitmycket efter just albino/leucistiska och detta var den smidigaste lösningen, för de är inte supervanliga och finns inte hos Imazo just nu.

Likes

Comments