Header

Hejsan Hoppsan.

Vilken skön dag detta blev. Vi tvättar alla våra kläder för att få dem rena och schyssta till flytten, och nu är jag äntligen klar. 13 maskiner senare.....

Väldigt skönt att ha det gjort! När jag var färdig med tvätten tog jag på mig mina löparskor och sprang till Eriksdahlsbadet och simmade. Gud vad skönt och vilken känsla. Riktigt skön träning som tar på hela kroppen, samtidigt som man får komma bort och släppa allting för ett tag. Jag körde på ordentligt, simmade i nästan en timma konstant och känner att det svider ordentligt i kroppen nu.

Gladeligen ligger det en simhall supernära vår nya lägenhet, så detta tänker jag hålla i även efter flytten och få med mig Ludwig på, som också behöver röra lite på sig. Hahaha, det lät som att jag tycker att han är fet, men så är inte fallet, han behöver också zonea out någon annanstans än soffan.

Morgondagen skall jag tillbringa på gymmet och simhallen. Jag skall döda mina ben och köra mitt klassiska benpass som alltid ger suverän träningsvärk och möra ben. Efter det om min kropp klarar av det så ska jag försöka hamna i simhallen igen, jag verkligen älskade att simma och hade glömt hur harmoniskt det var!

Avslutade denna dag med en pasta gjord på saffran och kräftstjärtar. Tog receptet av Benjamin Ingrosso, och det blev riktigt gott. Kan jag varmt rekommendera för er som föredrar pastarätter med lite sting i. Här hittar ni RECEPTET.

Nu ska jag ta ett bad och sedan gå och lägga mig. Väldigt skönt att känna sig trött såhär tidigt med tanke på hur min dygnsrytm sett ut tidigare.

Hoppas ni alla får en fin tisdagskväll! Imorgon bjuder jag på 4 nya gobitar som kommit hem till mig ifrån Nelly.

Kram, Acke


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Goodmorgon!

Först och främst vill jag tacka för all fin respons jag fick efter att jag öppnade upp mig igår. Verkligen. Jag fick ta till så mycket mod för att våga öppna upp mig, men nu i efterhand känns det jätteskönt. Ni är fantastiska <3

Dagen började tidigare än vanligt. Jag vände lite på dygnet så nu är det dags att vända tillbaka det. Upp halv åtta, åt lite frukost för att sedan börja tvätta. Idag är tanken att jag ska fortsätta packa för flytten. Jag vill gärna hamna på gymmet också så det ska jag försöka få till, riktigt sugen på att träna idag faktiskt.

Delade med mig av en bild på min frukost och mina nya favoritskor. Dr Martens är verkligen min nya material crusch. Men ni, nu är det dags att ta tag i livet igen, på torsdag ska jag tillbaka till jobbet och det känns faktiskt bra.

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Kram, Acke

Likes

Comments

Hej där ute. Jag kommer i detta inlägg ta upp något som jag anser väldigt viktigt, vem vill man vara? Min första fråga är, spelar det någon roll? Det handlar inte för mig längre om vem jag vill vara, utan snarare vem jag faktiskt är. Vem är Linnéa Aktanius? Jag har haft en period som varit väldigt förvirrande, vilket har slagit mig väldigt hårt nu på senaste tiden.

Jag har väldigt länge haft en dålig självbild och tyckt att det jag gör eller säger alltid är dumt, och den första frågan jag ställt mig är: "vad tänker de om mig nu?". Jag har haft väldigt svårt att skaffa nära vänner, och väldigt svårt för sociala sammanhang. Det som är det komiska i det hela är att jag får ofta höra hur social jag är, men vad spelar det för roll när man aldrig är sig själv? Jag har sagt saker, antytt och agerat utifrån hur jag tror mottagaren skall reagera. I högstadiet & gymnasiet försökte jag undvika sociala sammanhang, för att jag hade då ingen att bevisa något för, samtidigt som jag inte kunde utebli helt, för vad skulle folk tänka om mig då? Hemmakvällar ensam har alltid varit det bästa jag vet, för att det finns inga krav att leva upp till och jag behöver inte gå och oroa mig för vad folk skall tänka om mig.

Jag har aldrig känt mig bra på mitt jobb. Det har hänt någon gång när man känner att allt funkar att "jag kanske faktiskt är ganska bra på mitt jobb", men oavsett vad jag fått höra har jag alltid känt att jag ligger steget efter, att mina tankar och åsikter är sämre än alla andras och i många fall åsikter som inte betyder något. Jag har aldrig kunnat ta en befodran som beröm eller en klapp på axeln, utan snarare tänkt "hur tusan tänkte de nu". Sedan har jag blivit så glad över det att jag kört på, men aldrig någonsin förstått att jag faktiskt gör ett bra jobb.

Jag har hela tiden känt att det jag säger är dumt, att jag är ointressant att lyssna på, att jag gör fel val och aldrig accepterat min yta, jag har väldigt länge känt mig ful. Det spelade ingen roll vad folk sa, för jag visste själv att jag verkligen inte var tillräcklig. Problemet var att jag hela tiden såg människor och försökte vara som dem eller se ut som dem, för att jag ansåg dem som fina och tänkte att om jag liknade dem så skulle jag bli bra på samma sätt, men jag gjorde inget annat än att lura mig själv. Vem är JAG? Hur vill JAG gå klädd och ha mitt hår? Vad vill JAG? Vad tycker JAG är viktigt? Vilka människor vill JAG umgås med? Jag insåg för ungefär 2 månader sedan att jag inte har en aning. Vem är jag ens, hur skulle jag beskriva mig själv och vad vill jag verkligen göra med mitt liv?

I slutet ballade det ur totalt. Jag upplevde att mina drömmar om min framtid var baserade på yrken som omvärlden och människor runt mig skulle acceptera. Jag hade tänkt kämpa för en karriär, enbart för att kunna visa upp ett liv som utåt sätt var accepterat. Mina vänner och min familj skulle kunna skryta om att "Linnéa ska plugga till civilekonom" "Linnea ska starta ett egen företag utomlands" etc, och jag kände en skön känsla över det. Men varför kände jag en bra känsla? För att jag ville det? Nej för att jag ville att andra åter igen bara skulle acceptera den jag var.

När jag insåg att det på sätt och vis känns som att hela mitt liv är en lögn insåg jag vilket stort arbete jag hade med mig själv framför mig, och jag visste inte om jag klarade det. Framförallt började jag känna att jag inte dög till någonting och att jag aldrig någonsin kommer klara av att uppnå alla krav som finns, och jag ställde mig frågan om livet var vört att kämpa för. Stundtals tyckte jag inte det, och jag skrämdes av mina tankar på döden. Varje gång jag körde bil fick jag fokusera på att hålla mig på vägen och bara ta mig hem, och jag blev mentalt helt slut efter varje biltur. Jag litade inte på att jag inte skulle svänga av vägen. När det var som värst var det tanken av att det var Ludwigs bil och att jag skulle sätta honom i en jobbig ekonomisk sits om jag körde av och bilen skulle bli förstörd, som gjorde att jag höll mig på vägen. När jag väntade på tunnelbanan och insåg att det bara var tre små steg ifrån att få en lösning på allting, nej herregud, jag skrämde livet ur mig själv.

Här valde jag att söka hjälp, och det är det bästa jag någonsin gjort. Jag tänkte tidigare att det var så mycket jag behövde jobba med. Jag behövde välja ett framtidsyrke, få ordning på mitt utseende, ta reda på vad jag tycker är kul, börja träna, börja äta rätt, börja vara trevlig mot människor, börja acceptera mig själv, köpa en bostadsrätt, etc. Listan kändes så lång och så långt bort, men med psykologens hjälp insåg jag att det faktiskt bara är en sak jag behöver jobba med, och det är MIG SJÄLV. Jag skall bara alltid försöka vara stolt över mig själv och agera utifrån det jag tycker är rätt, och allt kommer falla på plats. Helt plötsligt kändes allt "enkelt". Jag fick en motivation och för första gången i livet har jag känt att jag är viktig, och att jag spelar roll. Jag har börjat göra saker för att jag själv tycker att det är rätt, och inte för att någon annan skall tycka att det är rätt.

Jag hade en händelse tidigt i mitt liv som sabbade min självkänsla helt, och det har hållit i sig hela mitt liv och exploderat nu, men det var bra, för att jag tog tag i det och så levande som jag känner mig nu har jag aldrig gjort. Jag har påverkats av sociala medier och omvärlden, och i en kombination av min uppväxt känt att jag aldrig kommer att räcka till.

Nu vet jag, att jag betyder något, mitt liv kommer betyda något och att jag är bra som jag är. Det låter så klyschigt, men jag tycker verkligen det för första gången, att det jag tycker och framförallt den jag är, är den jag ska vara.

Att lite hjälp kunde göra så mycket. Livet vände om, från självmord till självgod.

Jag tror att det är viktigt att de som känner såhär får hjälp, och att människor idag är allt för anpassade för hur de ser ut i omvärldens ögon. Man måste våga vara sig själv och känna att det är rätt sätt. Det finns ingen anledning till att bli nonchalant till andras åsikter, men att våga lyssna på sina egna, det tror jag avgör en hel jäkla del.

Kram, Acke

Likes

Comments

Har fortfarande inte riktigt berättat vad som hänt, men kortfattat har jag varit sjukskriven i en vecka nu och ska till läkaren imorgon igen för att se hur framtiden ser ut. Såhär har mina dagar sett ut på grund av detta. En sovandes Chilli bredvid mig i soffan, medan jag börjat kolla igenom Gossip Girl igen, ååååh alltså lätt den bästa serien jag vet!!! Sedan att man dagen till ära unnade sig min absoluta favoritost gör dagen ytterligare lite bättre.
För dig som tycker att det är roligt med goda ostar och som föredrar smakrika hårdostar så måste ni testa Chällerhocker, En Schweizisk ost som fått pris för 9:e godaste osten i världen. En lite mjukare hårdost med stark smak och lite nötig konstistens, lär bli 200 gram för mig ikväll skulle jag tro....

Kram, Acke

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag var här hos er sist och delade med mig av mitt liv. Därför innan det kommer en förklaring till det skall jag visa er vad jag har unnat mig själv i matväg sedan vi hördes senast. Kantareller och Risotto i rampljuset.... <3

Det bästa med den här årstiden är de mysiga hemmakvällarna med mat som det här... SÅ MYSIGT!!

Kram, Acke

Likes

Comments

Här är en närmare titt på sänggaveln som jag byggt, och nu klätt om. Det ska up 128 knappar till... Men det får bli ett härligt arbete att se fram emot. Tar ca 10 min/knapp så det kommer inom en framtid... :) Det skall inte vara något mellanrum mellan knapparna, utan de skall sitta tät i rad. Jag är supernöjd och kan rekommendera alla att bygga sänggavel själv. Enkelt och framförallt såå mycket billigare. Plus att du kan designa om den för 500-1000 kronor när du tröttnat på utseendet!

Kram, Acke

Likes

Comments

Spm jag nämnde tidigare så skulle jag klä om vår sänggavel, TADAAA!! Den är inte helt klar än, då det ska på betydligt mer knappar, men en första anblick är klar och jag är verkligen supernöjd! Syns inte riktigt på bilden, ska försöka fånga en bättre idag, men den är betydligt mycket mer ljusgrå än vad bilden påstår.

Annars startar vi nu upp en ny vecka, dvs, 10 veckor kvar tills jag lämnar Maxi och startar ett nytt liv i Västerås. Jag tror att lyckligast är jag på grund av de 30 extra kvadratmeter vi nu får!! 🙏🏼🙏🏼

Annars får ni ha en fin dag så hörs vi ikväll! 😍

Kram, Acke

Likes

Comments

Som jag skrev i inlägget tidigare så står jag lite i valet om mitt hår. Toningen har redan börjat gå ur efter 3 tvättar och jag måste fundera på om jag ska färga permanent eller låta det mörka gå ur och gå tillbaka... Jag har skött mitt hår exemplariskt de senaste 5 åren så jag vill inte hålla på en massa och slita ut det, utan jag måste verkligen bestämma mig hur jag vill ha det innan jag gör något dumt....

HJÄLP HJÄLP HJÄLP, Desperat behov av hjälp. Vad tycker ni om det bruna?? 

Kram, Acke

Likes

Comments

Sitter i soffan med Chilli nu och har tillbringat den senaste timmen åt en nostalgitripp. Ludwig ska upp och jobba imorgon så jag och lille Chilli såg på "Eva & Adam, Fyra födelsedagar och ett fiasko". Riktigt mysigt. Imorgon ska jag träffa mamma på gymmet vid 10:00 för att köra ett benpass, och efter det ska jag iväg och köpa tyg till vår sänggavel. Jag byggde den för 3 veckor sedan haha, men den 5:e december ska vi flytta och jag vill köra ljusa nyanser i form av grått och "laxrosa" i nya sovrummet, och därför kan vi inte ha en brun sänggavel, och måste därför klä om den --> Upp och ner människa......

Som jag nämnde i rubriken, jag är en otrolig upp och ner människa, vilket gör att jag tänkte nämna mitt hår också. Det var en toning som jag la i mitt hår och redan efter 3 tvättar upplever jag att min gamla färg börjar smyga fram, och snart behöver jag ta ett beslut. Färga permanent eller låta gå ut??? Det är så svårt och framförallt när man är så vajig som jag är. Under semestern var jag påväg att boka tid för att göra håret ljusare, och så blev det brunt... Jag känner att jag verkligen måste tänka igenom detta, jag vill inte att mitt hår ska bli sönderslitet och gå av nu när jag skött det så bra att gett det nästan 5 år för att det skall bli av den styrka det är idag.... 

Hard times mina vänner. Jag går ut på en sista promenad för dagen med Chilli och sover på saken helt enkelt.

Kram, Acke

Likes

Comments

Jag vet inte vad det är. Kan nog konstatera att vad det gäller Zara och Weekday så är jag alltid knäsvag, eller ja, nästan alltid. Weekday har alltid supermycket snygga "enkla" plagg med en nish på, medan Zara kan vara lite mer vågat. Jag älskar det med dem båda två. Jag älskar att klä mig enkelt och casual, och sedan ha en lite tokig prick någonstans i min outfit. Vad det gäller Zara så har de alltid "den där tokiga pricken", men faktiskt nu till höstkollektionen en hel del fina basplagg också, såsom den vita blusen eller den bruna rocken. Jag satt här och tänkte att samtliga av pryttlarna i mitt kollage här skulle vara jädrans snygga tillsammans till en komplett outfit. Som jag sa --> Det blir alltid dyrt på Zara.se

Kram, Acke

Likes

Comments