Heej


Har nu jobbat i 3 dagar snart, och jag älskar stället. Riktigt trevlig och rolig personal, speciellt alla kockar!

Och maten är riktigt intressant och lärorik, den restaurangen jag jobbar på, på Lough Erne hotel använder bara lokala råvaror, och då menar jag verkligen lokala, dem har samarbete med bönder som bara ligger med gångavstånd ifrån restaurangen. Det är lite utav deras grej att bara använda sig utav lokala ingredienser, och så har dem väldigt speciella kombinationer.

Lägger upp lite bilder på några utav deras maträtter!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Heeeej!


Idag har vi haft en dagsutflykt till Giant causeway och Bushmills distillery.

Giant causeway är ett utav världens 7 naturliga underverk för er som inte visste, många filmer/serier har blivit inspelade här, bland annat serien Game of Thrones! Detta beror antagligen på hur otroligt fräck miljön är både runt området men framför allt själva Causeway:en.

Se bilder!

Bushmills Whiskey distillery har tillverkat whiskey sedan år 1608.
Vi fick en guidad tur runt området, och även inne i lokalerna där dem tillverkar whiskeyn, riktigt intressant att få se. Tyvärr fick man inte ta bilder inne i fabriken pågrund utav mobilen kan "slå gnistor" och tände eld eftersom det är så mycket alkohol i luften. Men en riktigt ball upplevelse var det iaf, och efter rundturen fick man även testa på deras whiskey. Det fanns 5 olika alternativ att välja mellan, bushmills original, black Rush, 10 års lagring och 12 år. Jag valde självklart den som lagrats 12 år ;)

Se bilder!

Har haft en riktigt bra dag iaf, otroligt kul att vi får besöka så många olika ställen! Ha de gatt!

Likes

Comments

Hallo hallo!


I lördags var vi hembjudna till Peter Watersons hus, Peter är han som tar hand om oss här i Nordirland. Magiskt hus hade han iaf, precis vid vattnet och en enorm tomt!

Vi grillade, o drack, mycket... Vin...

Var hur trevligt som helst iaf, riktigt skön gubbe är han här Peter Waterson, oerhört snäll, o ödmjuk.

Har inte så många bra bilder på hans hus/tomt tyvärr... Men slänger upp några halvbra!

Likes

Comments

Hallooj!

Fick i torsdags reda på vart jag ska ha min praktikplats i 4 månader! Hotellet heter Lough Erne och är ett 5-stjärnigt hotell som ligger utanför staden " Enniskillen ".

Bland annat Barack Obama, Vladimir Putin och många andra världsledare har bott här!

Kökschefen heter Noel McMmeel, och han är en världskänd kock som jobbat på flera fina ställen runt om i världen. Han och alla andra anställda verkade jätte trevliga på mitt besök på hotellet, tror jag kommer stormtrivas där och framför allt lära mig enormt mycket!

http://www.lougherneresort.com/m/index.html

Ha en fortsatt bra söndag :))

Likes

Comments

HejHej!

I lördags besökte vi ett ställe precis vid kusten med namnet " Donegal " som ligger i Nordirland , HELT sjukt hur fint det var!

Bergen var helt otroliga, som i en film! Och enorma vågor som slog emot bergen, vi träffade även på vilda åsnor som gick o beta bland bergen.

En riktigt upplevelse var det iaf, dagen avslutades inte sämre heller, med en Guinness öl och en mysig middag på en pub uppe i bergen!

PS. Det blir rätt mycket öl här hehe!Likes

Comments

Hej igen!

Tänkte det kunde vara kul att lägga upp lite mer bilder istället för att skriva, en bild säger ju mer än tusen ord som man brukar säga!

Men kan ändå uppdatera er lite.

Under de senaste dagarna har de varit allt ifrån gym till pubhäng och olika sightseeingar här i staden. Människorna här är väldigt trevliga och hjälpsamma, och gatorna är extremt fina, samt pubarna och restaurangerna.

Jag bor tillsammans med tre andra killar, en ifrån Frankrike och två ifrån Lettland. Alla är roliga och trevliga och vi kommer bra överens, vi bor i ett halv stort hus i staden Beragh som ligger lite utanför staden Omagh.

Har fått höra att sångaren Bono som sjunger i U2 har ett hus i närheten av Beragh. Han är faktiskt med på Google maps där han står utanför vår pub i lilla Beragh! - se på bild

Men kan bara säga att
jag verkligen trivs här,

###Likes

Comments

Kl 06:20 i måndags flög jag iväg på mitt äventyr till Nordireland! Det var lite tufft att säga hej då till alla men det gick fort över. Det blev en lång resa, mellanlandning i Amsterdam och sen 2 timmars väntan på det efterlängtade flyget till Belfast.

När jag landat på slutdestinationen fick jag en egen sightseeing av Mrs Clingen i staden Belfast i väntan på dem finska tjejerna. Det var väldigt fint i staden, mordernt men även många fina gamla gator. Vi hann besöka Titanic och Belfasts nya stora köpcentrum innan vi åkte iväg för att hämta upp tjejerna på flygplatsen.

Sen blev det en 2 timmars lång bussresa till Omagh där jag befinner mig just nu.

Det var allt för nu, kommer försöka uppdatera några gånger i veckan iaf.

Have a good one ;)

Likes

Comments