Endelig kom jeg til stævne igen. De sidste tre stævner, jeg har været meldt til, er blevet aflyst af forskellige grunde.

De sidste to weekender har været nogle specielle stævne weekender for mange ryttere, er jeg sikker på. Både for dem der har redet Christmas Show Warm Up og Baltic Cup på Vilhelmsborg.

Det er jo ingen hemmelighed at Bonny var en helt speciel pony for mig. For to år siden blev vi placeret i guldturen til Warm up, og sidste år deltog vi i Baltic Cup, hvor vi om lørdagen var udtaget til at ride holdkonkurrence for DK, fik vores 3. nulrunde i MA, og blev A-pony og A-rytter.

Sidste weekend var jeg på Vilhelmsborg og se Christian og Bonny ride sig til placering i messingtur finalen, og i denne weekend var det så C-stævne med Toppie i går på Dalumgård Rideklub på Fyn. Vi fik en 2. plads i LA** og red nul i MB*. I dag har jeg haft stævnedebut med Calle til klubstævne på SPIR. Calle var rigtig sød at have med, og gik to små runder. En med fire fejl og en nulrunde. Han har allerede en helt speciel plads hos mig, og jeg glæder mig til gode oplevelser med ham i fremtiden.

<3 Amalie

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Sidste søndag blev Celton gjort ekstra fin. Isabella, Maiken og Stine skulle lave juleopvisning for deres familier. Stine og Maiken har øvet dressur, og skulle vise LD1 programmet, og Isabella skulle ride "bom-på-jord"

Alle tre piger og Celton var virkelig dygtige, og de fik vist alt det de har lært siden de startede i sommers. Jeg er faktisk ret stolt, hvis jeg selv skal sige det. Både af hvor sød Celton er med pigerne, hvor gode de er blevet, og at jeg har kunnet lære dem det.

Jeg glæder mig til at arbejde videre med pigerne og Celton. D. 17. januar er der springstævne i MER.

<3 Amalie

Likes

Comments

Her er et indlæg, som jeg skrev for et stykke tid siden omkring klipning. Jeg øver mig at at skrive "fængende overskrifter" og faktisk føles det som at få en ny pony, hver gang Toppie er blevet klippet. Hun bliver lige en tand mere frisk, i de første par dage bagefter.

På det første billede kan I se Toppie i september, inden hun blev klippet første gang. Hun havde allerede fået kraftig pels, og svedte meget i de dage. På det midterste billede er hun lige blevet klippet første gang. Hun var vildt flot og skindende i pelsen, og stadig ret mørk. Det sidste billede er fra denne uge. Toppie var lige blevet klippet igen, og vi benyttede lejligheden til at skridte en lille tur mellem regnbygerne og inden det blev mørkt. Hun var dejligt oppe på dupperne og nød virkelig at være udenfor ridehallen.

Nedenfor kan I læse indlægget, som jeg skrev det i september, men bare ikke fik offentliggjort.


Ny Pony? Nej, det er bare Toppie, der er blevet klippet. :-) Jeg prøvede Toppie første gang i november sidste år. Der var hun ikke klippet og svedte meget efter rideturen. Da vi fik hende hjem i april, var hun blevet klippet.

Siden april har hun fældet, og fået fin sommerpels, men desværre begyndte hun ret tidligt at sætte en tykkere pels igen. Det har hele tiden været meningen at hun skulle klippes og have dækken på. Her den sidste tid, hvor det har været varmt og godt vejr, har Toppie svedt ret meget,og det har været svært at få hende helt tør inden hun skulle i boksen.

Mine ponyer står i udebokse, så de får meget frisk luft, men der er også en smule mere køligt end i en almindelig stald. Derfor er det ekstra vigtigt at de ikke kommer våde i boksen, så de bliver afkølet og risikerer at blive syge.

Det er meget forskelligt, hvordan hestene tager det, når de skal klippes. Nogen står helt stille og bare venter til man er færdig med at klippe dem. Så er der nogen, der ikke er så glade for det, men hvor det ikke er det store problem. Og så også nogen der slet ikke kan lide at blive klippet, bliver bange og går næsten helt i panik, når de hører lyden af en klipper. Det er selvfølgelig sværere at klippe en hest, der ikke kan lide det, og som ikke vil stå stille.

Toppie er nok en af de heste, der faktisk ikke ret godt kunne lide at blive klippet, og det giver jo også nogle problemer for min mor, som skal klippe hende. For at vende hende til klipperen har min mor, taget klipperen frem og øvet hver dag i ca. tre uger. I starten var Toppie bange for lyden, bare klipperen blev tændt, men stille og roligt vænnede hun sig til lyden, og til at blive rørt med klipperen.

Hun blev klippet for en par dage siden. Min mor var lidt spændt på at se hvordan hun tog det, men med tilvænning og lidt ekstra hjælp gik det hele heldigvis fint. Jeg synes min mor havde klippet hende rigtig flot.

Der er mange af hestene der ændrer farve når de bliver klippet. Det gjorde Toppie også. Hun er mere mørkegrå end sort nu. De kan også godt ændre sig lidt i temperamentet. Det er selvfølgelig ikke noget, der er der for altid, men noget der godt kan være der er par dage efter. F.eks. kan de blive meget friske og vågne når man skal ride, specielt hvis det er koldt. Toppie blev lidt mere frisk, men det synes jeg egentlig bare var dejligt.

<3 Amalie

Likes

Comments

I dag har jeg haft de tre søde piger, Maiken på 11 år, Stine på 8 år og Isabella på 5 år, på besøg. De skulle tage striglemærket fra Hestens Værn, sammen med Celton og jeg.

Jeg har undervist pigerne siden efter sommerferien. De rider alle tre en halv times eneundervisning om ugen på Celton, under projektet - Klar til rideskolen i Mejlby Rideklub.

Læs om: Klar til rideskolen her

Celton er virkelig blevet en god og sød børnepony med tiden. Han elsker at blive hygget om. Han er meget tålmodig og sød, og så er han lydhør, når pigerne rider ham.

Vi mødtes i stalden her til formiddag. Det var KOLDT! Men vi havde pakket os godt ind alle sammen. Vi startede med at gennemgå alle striglerne og sortere dem i kategorier. Derefter gennemgik vi alle de andre ting vi har i skabene. Refleksting og lygter, dækkener, plejeprodukter osv. Celton blev gjort fin, og der blev også tid til en lille ridetur og hygge med kager og noget at drikke.

Jeg synes at det var rigtig sjovt at undervise, og pigerne var rigtig dygtige i dag.

Hos Hestens Værn kan man bestille diplomer og nogle fine nåle til at sætte på tøjet. Det blev selvfølgelig også udleveret, og der blev taget billeder foran de fine udebokse, som er ved at blive sat op i rideklubben.

Find mærkerne fra Hestens Værn her

Celton er faktisk med at have en del ryttere. Det er dejligt at se at selvom jeg er ved at være stor til ham, så kan han alle de ting jeg har lært ham, med de mindre piger. Det giver mig blod på tanden til at arbejde med Calle.

Maja, som er lillesøster til min veninde Mie, har også været ude og ride ham en enkelt gang. Maja har redet i mange år, og er rigtig god i dressuren. Hun red Celton virkelig fint allerede første gang.

Jeg selv skulle have været til stævne i går fredag med Toppie i Hjørring, men det blev desværre først aflyst pga. karantæne i stalden og sygdom, og bagefter flyttet til Han Herred, som var længere væk for os, så ingen stævne i den her weekend alligevel.

I dag får vi også besøg af min fætter Oliver. Han har lige fået kørekort, og kommer og besøger os med sin kæreste Cheska. Hjalte og jeg skal med dem i Randers Regnskov.

I aften skal jeg være sammen med min veninde Anna og se DMA. Det glæder jeg mig til, for det er lang tid siden vi har været sammen.

I morgen skal jeg ride både Toppie og Calle.

<3 Amalie

Likes

Comments

Christian, der har lånt Bonny siden i sommers, havde fødselsdag i går. Han blev 10 år, og skulle fejre det sammen med sin familie i aftes.

Bonny har det rigtig godt hos Christian. Hun bor sammen med hans to andre kat. III ponyer, Blonde og Nikita, en hest og en kat. I pony, på en hyggelig gård, hos Christians Farmor. Hun passer, plejer, og forkæler hestene, og er guld værd. Ligesom min Bedstefar. Christian rider Bonny rigtig godt, og de passede bare sammen fra første ridetur, og har allerede klaret sig flot på stævnebanerne.

På det sidste har vi snakket om, at det føltes som om at Bonny var Christians allerede og ikke min mere, og i aftes var overraskelsen til Christian, at Bonny nu er hans rigtigt, og ikke kun til låns.

Nina havde bestilt en lækker kage, med et sjovt billede af Christian og Bonny. Vi havde aftalt at vi skulle komme ud med kagen, og overraske Christian. Og han blev overrasket. :-) Og glad. :-)

Her er billedet fra kagen. :-)

Bonny og Christian, skulle selvfølgelig også have en lille gave fra mig. Men jeg synes ikke det er fair at gøre forskel, nu når Christian har tre ponyer. Derfor fik de alle et sæt med grime og træktov og godbidder. Et rødt sæt til Bonny, et blåt sæt til Nikita, og et sort sæt til Blonde. Det hele fra Toftegårdens Rideudstyr. Er sikker på det bliver tre fine og forkælede ponyer.

Jeg ønsker alt held og lykke til Christian og Bonny. Jeg vil fortsat følge med på sidelinjen, og glæde mig sammen med jer. Christian har en side på facebook, som I også kan følge, hvis I har lyst

Christian på facebook

Til slut vil jeg lige fortælle at det gik virkelig godt med Calle til undervisning i går. Han var så sød og dygtig at køre med og tog det hele så flot. Og det var bare en rigtig god undervisning.

Lotte fik sagt et flot farvel til Mi Grande. R.I.P

<3 Amalie

Likes

Comments

I dag er en helt speciel dag, med en ny begyndelse og et farvel på samme dag.

I aften skal jeg være med til en stor overraskelse - mere om det i morgen. Jeg glæder mig!

Jeg skal have Calle med til undervisning for første gang i dag. Det glæder jeg mig også til.

Jeg ved dog, at en person jeg holder meget af, står overfor det vi alle frygter aller mest, nemlig at skulle sige farvel til sin hest, fordi den ikke har det godt mere. Jeg tænker på dig Lotte. <3

Jeg har desværre prøvet det nogle gange, og det er lige forfærdeligt hver gang.

Min første pony Cassius, fik jeg en måned før jeg blev 6 år, i for tidlig fødselsdagsgave. Han var mit et og alt, men jeg måtte desværre sige farvel til ham alt for tidligt. Jeg tror, at jeg vil skrive hele historien om min tid med Cassius en anden gang. Han gav mig så mange gode oplevelser, og var en guttermand ud over alle grænser, og jeg tænker tit på hvordan det ville være at ride ham bare en enkelt gang mere. Hvad kunne vi mon sammen nu?

Hvis I har lyst, kan I se en farvel video, vi lavede om Cassius dengang.

Cassius Farvel Video

<3 Amalie (På en dag med blandede følelser)

Likes

Comments

Jeg føler mig helt utrolig heldig!

I går kørte min Far, Bedstefar og jeg fra Randers til Næstved for anden gang indenfor kort tid. Jeg var rigtig spændt, for denne gang, havde vi nemlig hestetraileren efter bilen, og vi skulle have en dejlig pony med hjem.

Her er historien bag:

For et par uger siden fik min mor en besked på messenger med et screenshot af en annonce fra facebook. (Tak for beskeden. ;-) Overskriften var: "Springpony udlånes." - Det sidste halve år, hvor jeg har haft Toppie, er jeg vokset meget, og dette var en kat. I pony. Beskrivelsen lød virkelig spændende, og vi valgte at skrive en mail til ejerne, med vores svar på: "Hvorfor skal vi låne vores pony ud til dig?"

For at gøre en lang historie kort, så blev jeg inviteret til Næstved og prøve ponyen, som hedder TT Calle Careful. Allerede da han stod i boksen faldt jeg for ham, og efter en ridetur og nogle spring, var jeg ikke i tvivl. Ham kunne jeg godt tænke mig at arbejde med....

Jeg er meget glad og taknemmelig for at Ole og Maria Dall, der har avlet Calle, har givet mig muligheden, med så fin og dejlig en pony. Vi har aftalt, at jeg har noget tid til, at vi kan lære hinanden at kende. Jeg håber det går godt, at vi bliver et godt makkerpar, og at der er mange gode oplevelser for os sammen i fremtiden.

Calle er kun 5 år, så det bliver en meget anderledes opgave, i forhold til hvis jeg havde fået en erfaren og rutineret pony, men jeg har mod på opgaven. Jeg vil gøre mit bedste for at være grundig, og selv at lære hele vejen, så Calle også får lov til at lære. Jeg er åben overfor hjælp og glæder mig til samarbejdet med mine trænere om en ny pony.

Inden vi kørte hjem i går, havde jeg min anden tur på ham, og i dag har jeg redet ham på "hjemmebane" i hallen i Mejlby. Han har taget det hele rigtig fint indtil videre. Både at komme med over landevejen, og at falde til et nyt sted i boksen og på folden.

<3 Amalie (Der føler sig som verdens heldigste pige i dag)

Likes

Comments

Jeg havde egentlig lovet at udråbe vinderen af Vinterdækken-Giveawayen i går søndag, men jeg var på en lang køretur tværs over Danmark, med min Far og Bedstefar, og vi kom sent hjem, så jeg nåede det desværre ikke. Det var en god tur, og jeg glæder mig til at fortælle jer mere snart.

Men...... Vinderen er....... Kittie Borup! Stort Tillykke. Jeg håber du bliver rigtig glad for gaven. :-)

Tusind tak til alle jer andre der har deltaget. Jeg elsker at give gaver ud, og håber at kunne lave en god giveaway til jer igen snart.

Siden mit sidste indlæg her på bloggen, er jeg blevet rådet til at lave en instagram og facebook til ajournal. Dem kan I finde her. Følg og del gerne. :-)

AjournalBlog Facebook

AjournalBlog Instagram

Jeg lærer hele tiden noget nyt om at blogge, og jeg synes det er rigtig spændende.

<3 Amalie

Likes

Comments

Kinnerup Hesteartikler donerer igen et fint dækken til en læser af ajournal.

Denne gang et vinterdækken med hals til en værdi af 449 kr.

Find dækkenet her: Kinnerup vinterdækken

Alt du skal gøre er at skrive på facebookopslaget eller her nedenfor. Str. og navn på den pony som du tænker kan bruge dækkenet. 

Konkurrencen afsluttes på søndag.

Denne gang har vi lånt søde Dunhill, som model. Hun ejes af Maria, som var den heldige vinder af de to andre dækkener. I kan se billeder nedenfor af hvor godt de passer hende. Jeg håber Maria og Dunhill bliver rigtig glade for dem.

Dunhill står opstaldet det skønneste sted hos Anemone og Trine. Helt ny lækker ridehal og stald. Lige sådan et sted alle hestepiger drømmer om. Hvor er i heldige. :-) 

Tak fordi vi måtte komme forbi og tage billeder. Nedenfor et der lige et "behind the scenes shot" :-)

Mie var den heldige vinder af underlaget. Jeg er rigtig glad for mit underlag, af samme slags. Det passer rigtig godt til Toppie i størrelsen og er god kvalitet. Jeg har både brugt det til stævne og til dagligt. Jeg tror faktisk det bringer lykke. Jeg har i hvert fald fået fire nulrunder med det på. :-) (Anne-Marie hos Kinnerup fortalte at det er Rider By Horse der laver dem) Jeg håber også at Mie bliver glad for det.

I kan finde underlagene her: Kinnerup Underlag

Hos Kinnerup har de et stort udvalg af dækkener. Da vi var deroppe købte vi også et dækken fra Amigo til Toppie. Her kan i se hende med det på, på folden. Det var første dag. Jeg kan godt afsløre at det ikke er så fint længere. :-) Hun elsker at rulle sig.

I kan finde udvalget af dækkener på hjemmesiden her: Udvalg af dækkener hos Kinnerup

​<3 Amalie

Likes

Comments

Krop-, sind-, og sjælsbehandlinger - hedder behandlingerne, som jeg har fået hos Dorthe i Zone-Huset.dk, der ligger på Nordre Strandvej i Risskov.

Dorthe er uddannet social pædagog og psykoterapeut, og har mange forskellige uddannelser indenfor alternativ behandling b.l.a. zoneterapi, kranio-sakralterapi, tensegrity og healing. Jeg fik behandling første gang hos Dorthe for over 10 år siden, da jeg var 2 år. Det kan jeg selvfølgelig ikke selv huske, men hvis I er interesseret kan I læse, hvad min mor fortæller om dengang, under avisudklippet nederst.

I denne omgang tog vi ud til Dorthe, både pga. alt det med skolen, men også fordi jeg er vokset ret meget på det sidste, og jeg har fået ondt i mine hofter, knæ og fødder.

Det er nogle år siden jeg sidst var i Zone-Huset, så det var lidt underligt i starten. Jeg vidste lidt hvad der skulle ske, og at det var behageligt. Dorthe var rigtig sød. Hun lytter og er god at snakke med.

Det var det vi startede med. Jeg fortalte om min situation, og Dorthe stillede spørgsmål. Hun brugte et pendul, og fandt frem til hvilke tidspunkter i mit livsforløb, jeg var kommet ud af kurs.

Bagefter kom jeg op på briksen, med en mega dejlig dyne over, og Dorthe begyndte at behandle. Først hovedet (kraniet), nakken, hofter, lænd, knæ og til sidst fødderne. Undervejs skulle jeg visualisere b.l.a. et træ med rødder.

Bagefter var jeg afslappet og ret træt. Jeg havde en rigtig behagelig positiv fornemmelse i hele kroppen og var glad.

Hvis I har lyst til at læse mere om Dorthe og de forskellige behandlinger i Zone-Huset, kan i se hjemmesiden her: Zone-Huset.dk

<3 Amalie

Amalie blev født på Randers Sygehus. MEGET HURTIGT - 7 min. var vi på sygehuset! De første måneder af hendes liv boede vi her hjemme i Danmark, men da Amalie var 2 måneder flyttede vi til Salzburg i Østrig. Dernede blev jeg tilknyttet en sundhedsplejerske, og det var hende der introducerede os til kranio-sakral-terapi. 

Amalie var en urolig baby, der havde svært ved at falde i søvn, og sove godt. Hun havde det bedst, hvis hun var på armen hele tiden, og var slet ikke glad for hverken barnevognen eller sin seng, og faldt heller ikke i søvn i bilen. I Østrig har de et anderledes syn på alternativ behandling, end vi har her hjemme. Sundhedsplejersken havde sin klinik på hospitalet i Salzburg, og vi tog imod tilbuddet om behandling, med stor tryghed. 

Allerede efter den første behandling faldt Amalie i søvn på vej hjem i bilen, og dagen efter kørte vi den første tur i barnevognen med en sødt sovende Amalie. Her var Amalie 4 måneder. Vi fik forklaret at Amalies hurtige fødsel, var skyld i at hun var så urolig. Vi var virkelig glade, for uanset om vi kunne forklare behandlingsformen eller ej, så havde det været meget behageligt for Amalie, og det virkede med det samme, så hun blev mere tilpas. Amalie blev brugt som et skoleeksempel for sygeplejersker og læger på hospitalet, og vi var med til foredrag, hvor der blev vist film af Amalie før, under og efter behandlingerne. 

"I kranio-sakral terapi er en meget blid, men samtidig dybtgående behandlingform, hvor behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, specielt omkring hoved, rygsøjle og bækken. Der arbejdes med den kranio-sakrale puls, som har en hastighed på 6-12 gange i minuttet, hvor hjernevæsken pumpes omkring hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet. Den kranio-sakrale puls kaldes også for "livets åndedræt", fordi den opfattes som et udtryk for personens vitalitet, og forandringer i denne rytme kan derfor medføre forandringer i både krop og sjæl." Kilde Zone-Huset.dk

Da Amalie var 2 år, var vi flyttet hjem til Danmark igen, og ret tilfældigt kom jeg i kontakt med Dorte. Dorthe har hjulpet Amalie flere gange gennem årene. Hun har løbende videreuddannet sig, og kombinerer nu alle de forskellige behandlingsformer til de unikke krop-, sind-, og sjælsbehandlinger.

Jeg vil helt klart anbefale en samtale med Dorthe, hvis man, uanset om man er barn eller voksen, er kommet ud af balance i sit liv. Enten pga. noget fysisk som fx en afsidning fra hesten, eller pga. psykiske udfordringer. Som Amalie skriver øverst, så er selve behandlingerne utroligt behagelige, og man føler velvære og øget styrke med det samme. Desuden er Dorthe rigtig god at tale med, hun har stor forståelse for de udfordringer man kan stå overfor som forældre og familie, og besidder et helt utroligt overskud. 

Tak for hjælpen Dorthe, og vi ses.

Knus fra Mette

Likes

Comments