Der er sket meget de sidste måneder.

Jeg var rigtig glad for alle de søde og opmuntrende tilkendegivelser jeg fik, dengang jeg delte min svære periode med skolen, og alt det med Calle. Derfor synes jeg også I fortjener at høre når tingene går godt.

Skolen

Det var jo egentlig planen at der skulle komme en masse indlæg på bloggen i forbindelse med min hjemmeskole. Men da tingene kom på plads, og jeg begyndte i min nye klasse på friskolen, kom der almindelige lektier og alt muligt andet "i vejen". Jeg er virkelig rigtig glad for skolen og min nye klasse på alle måder. Jeg glæder mig til ferie, men også allerede til at starte i 8. klasse, og ses igen.

På friskolen har jeg ca. 8 timer mindre om ugen, end på den gamle skole. Det har gjort en stor forskel at skoledagene er kortere. Jeg føler der er bedre tid til ponyerne. Ikke nok med at jeg har lært nogle nye søde piger og drenge at kende, så føler jeg også, at jeg har bedre tid til at ses med dem, jeg ikke længere går på skole med til hverdag.

Konfirmation

Jeg havde også tænkt at jeg ville lave en række konfirmationsindlæg. Tiden er bare fløjet afsted.

Jeg synes at alle forberedelserne og planlægningen var rigtig sjov, og jeg havde en fantastisk dejlig dag, sammen med mine gæster. Her er lidt om det hele. :)

Festen blev holdt hjemme, med kagebord i et telt i haven og middag indenfor om aftenen.

Mad

Noget af det første vi startede med, var at bestemme mad. Jeg kunne godt tænke mig tapas til forret og italiensk is til dessert, så det var udgangspunktet. Vi valgte at tage til prøvespisning på Restaurant Da Vinci i Hadsund . De havde en kæmpe tapas buffet, og en kæmpe hovedret buffet og dessert buffet. Vi spiste og spiste, tog billeder og skrev ned., hvad vi bedst kunne lide. Senere havde vi et møde med restauranten, hvor jeg besluttede den endelige menu. Maden blev leveret på selve dagen, på det præcise tidspunkt vi havde aftalt, og der var SÅ meget lækkert. Jeg vil helt klart anbefale Da Vinci til andre.

Hår

Den næste ting var mit hår. Det var Rikke fra Frisør Hedegaards i Randers , der hjalp mig med det. Nogle måneder inden blev jeg klippet, hvor vi snakkede om hvad jeg godt kunne tænke mig til konfirmationen. Ca. to uger før var jeg igen inde og få klippet spidserne. Jeg havde en idé om at det skulle være bløde krøller og fletning. Da jeg har meget tykt hår, tyndede Rikke det, og klippede det, så det blev godt til krøller. På selve dagen tog vi ind til Rikke om morgenen. Jeg havde gået og ombestemt mig lidt mht. det med krøllerne. Måske nogle af jer der har langt hår kender følelsen, når man lige er blevet klippet, og føler at ens hår er blevet SÅ kort. Jeg tænkte at det så ville føles ALT for kort, når det også blev krøllet. Heldigvis var Rikke bare rigtig god at snakke med. Jeg besluttede at få glattet mit hår i stedet for, og så stadig gå med en fletning. Jeg synes det blev rigtig fint.

Tøj

Min mor, moster og jeg tog til butikken Skott i Rold, for at kigge på kjoler. Jeg havde også kigget lidt på nettet inden og havde fem forskellige med ind. Eller det vil sige de fire første var kjoler, og den sidste var en buksedragt. Da jeg fik den på, var den bare den helt rigtige.

Min konfirmation

Jeg skulle konfirmeres allerede kl. 9.30. Det var flot og højtideligt i kirken. Det er en stor kirke, så jeg kunne have mange gæster med. Det var jeg rigtig glad for. I kirken blev jeg hentet af min Bedstefar i hans fine lille røde Mascot.

Gæsterne var først inviteret til kl. 14.30. To af mine veninder var med hjemme, sammen med min Oldemor og Bedstemor og Bedstefar. Vi hyggede os med sandwich til frokost, og de hjalp med at få det sidste gjort klar ude i teltet. Jeg pakkede også de gaver op jeg allerede havde fået.

Da gæsterne kom, fik jeg taget billeder med dem alle sammen ude foran vores hus. Mascot´en holdt parkeret ved siden af en stor rød løber, og min bedstemor havde lavet to mega flotte piletræer.

Jeg bød velkommen, og vi hyggede i teltet med kage osv. Min mor og far holdt tale. Som en ekstra overraskelse havde de booket Rose, som bor lidt længere henne af vejen, sammen med sin guitarist Woody. De kom og sang/ spillede to af mine yndlingssange. De var bare SÅ gode, og det var en dejlig overraskelse.

Jeg hyggede mig rigtig meget hele dagen. Om aftenen gik vi ind for at spise. Jeg synes selv vi havde fået dækket nogle flotte borde. Min Bedstemor havde også lavet flotte dekorationer, og bordkortene var rosetter fra Alhvor.

Jeg holdt også selv en tale. Jeg synes det gik godt, og jeg er glad fordi jeg gjorde det. Min Bedstemor, min moster og kusine og min faster lavede også nogle indslag. Det var jeg rigtig glad for. <3

Alt i alt, så synes jeg bare det var en vildt god dag, som bare gik alt for hurtigt.

Fotografering

Vi havde lavet en aftale med Jette fra Modlys om konfirmationsfotografering med Amazone. Hun foreslog at vi valgte en anden dag. Fredagen efter min konfirmation trak jeg i det fine tøj igen, og min mor eftergjorde min frisure. Så gjorde vi Amazone fin, og tog ud til Gl. Estrup, hvor vi skulle mødes med Jette. Vi gik en tur på ca. 1 1/2 time, først gennem skoven og så tilbage til slottet. Jette tog så mange flotte billeder af os. Det er jeg virkelig glad for. Også at hun foreslog at vi gjorde det en anden dag, hvor vi havde god tid.

Blå Mandag

Jeg skulle først på blå mandag to uger efter min konfirmation, sammen med min nye klasse. Det var også en rigtig god og sjov dag. Hvor vi hyggede og fik gode minder sammen.

Rejse

Jeg fik mange gode hilsner, gaver og penge. Blandt det hele var en tur til Berlin sammen med min moster og onkel. Vi skal afsted i morgen. Så jeg holder sommerferie et par dage for tidligt. Jeg glæder mig helt vildt. :) Faktisk skal jeg derned igen med klassen efter sommerferien, så jeg får set og oplevet en masse af byen af to omgange.

Amazone

Amazone og jeg er ved at lære hinanden godt at kende. Hun er sådan en dejlig pony, som jeg virkelig nyder at arbejde med. Nogle gange glemmer jeg helt at hun kun er 6 år. Hun kommer med på tur i trailer til undervisning hver uge, og vi har også været til en del stævner allerede. Jeg har fået blod på tanden med konkurrence-dressur må jeg sige. Jeg har startet en lille smule dressur, da jeg var mindre, men Amazone er klart den dygtigste dressurpony jeg har haft. Det er spændende at arbejde med alle de små detaljer, og komme ud og vise det frem til stævne. Jeg er Ole og Erna evigt taknemmelig over at jeg må have hende hos mig. Jeg glæder mig til at arbejde videre med hende fremadrettet.

Muligheder

I perioden fra det blev klart at Calle ikke skulle blive, og til Amazone kom hjem til mig, var vi åbne overfor alle de forskellige muligheder, der kom min vej, mht. at finde en ny makker, eller bare få en ridetur. Jeg var ude og prøve nogle ponyer. To unge allround ponyer, hvor mavefornemmelsen ikke rigtig var der. En ung og en erfaren springpony, hvor det heller ikke helt blev til en handel. Men der var også mange søde hestemennesker, som tilbød mig at komme med ud og ride på deres ponyer/ heste. Tusind tak til Susanne og Katrine - Giovanni er sådan en skat. <3 Tusind tak til Gitte og Charlotte - Sullivan er og bliver en stjerne. <3 Familien Kaae. Tusind tak for turen på jeres guld. <3 Og tusind tak til jer andre som har ringet eller skrevet med forskellige forslag til muligheder. Det har virkelig varmet, at så mange har tænkt på mig. <3 Jeg glæder mig til den spændene mulighed, som vi har valgt at sige ja til, når vi kommer hjem fra ferie midt i juli :)

<3 Amalie

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

Da vi kom hjem fra stævnet i søndags, meldte vi til stævne igen i dag. Jeg havde virkelig bare sådan lyst til hurtigt at komme ud og prøve at ride program igen, og forbedre vores ridt fra sidst.

Amazone var med mig på en rigtig dejlig måde. Hun havde stadig et øje på omgivelserne, men hun blev hos mig, både under opvarmningen og under begge programmer. Vi varmede op inde i en stor ridehal med både ponyer og heste, med speak og høj musik. Udenfor var det gang i to baner, og flere tilskuere end sidst.

Jeg skulle igen ride to gange. Til dette stævne havde de valgt at lave 2 LB%-klasser. Jeg så det som en mulighed for at ride samme program to gange, og da LB2 ikke gik så godt sidst, valgte jeg at ride LB3 programmet i begge klasser. I den første klasse blev vi nr. 2 med 68,710%.

Vi nåede at få kritikken og evaluere inden jeg skulle ride igen, og Amazone og jeg red ind med god selvtillid. Vi fik 72,260% og vandt denne klasse.

Jeg er rigtig stolt af Amazone. Der var flot vejr og flotte omgivelser, og jeg er rigtig glad for vores program, så selvom det ikke er perfekt, vil jeg gerne dele det. Hvis I har lyst til at se vores program, er det her:

Amalie og Amazone LB3

<3 Amalie

Likes

Comments

I dag har Amazone og jeg været til vores første stævne sammen. Det var et klubstævne i Thorsø, og jeg red to programmer i en procentklasse - LB2 og LB3.

Det er ca. 4 år siden jeg sidst har redet et dressurstævne, og det var faktisk også i Thorsø. Sammen med Rokkie. Dengang varmede vi op inde i hallen og så var der to dressurbaner bag hallen, hvor vi skulle ride programmerne. Jeg havde tænkt oppe i mit hovede, at det også var sådan i dag.

Det var det så bare ikke. Det var omvendt. Man kunne varme op udenfor på banerne - som der ikke var hegn om, eller også inde på en 20 meter volte i enden af ridehallen, som var spærret af med springstøtter og bomme. Programmerne skulle så rides i den anden ende af hallen.

Amazone var super god at have med til stævne. God på køreturen, god ved traileren til at blive sadlet op, og rigtig god i opvarmningen. Det vi så bare ikke lige havde været obs på var, at man måtte ride ind og bruge den store del af ridehallen imellem klasserne. I bakspejlet havde det været en ret god idé for os. For da vi kom på banen og skulle ride vores første program, trykkede Amazone sig ret meget specielt i et hjørne, som var spærret af med minestrimmel og noget springfyld.

Det hele blev noget anspændt, selvom jeg forsøgte at holde ro. Men vi fik ikke rigtig taget de fine takter fra opvarmningen med ind på banen, så dommeren kunne se det. Inden vi tog afsted havde jeg bildt mig selv ind at jeg var tilfreds med et program til 60% men da vi var færdige med LB2-programmet og jeg fik 61,5% var jeg ret skuffet. For jeg vidste jo vi kunne gøre det meget bedre. I LB3-programmet fik vi vist os lidt bedre frem, og det blev til 66,29% Jeg var stadig lidt ærgerlig, for jeg havde sådan glædet mig til at komme ud og vise hvad vi kan sammen Amazone og jeg. Og det synes jeg ikke helt vi fik gjort i dag.

Da jeg så kritikkerne blev jeg dog glad igen. Der var mange fine ting trods alt. Bla. fik jeg gode rytterkarakterer, og der var også nogle steder, hvor jeg selv kan blive bedre, og forbedre ridtet ved at være mere præcis. Dommerens kommentar var: Virkelig flot pony! STORT potentiale, med lidt mere rutine. Den kommentar blev jeg rigtig glad for - for det er jo nemlig lige derfor at Amazone er kommet hjem til mig. For at komme ud og se verden og få rutine.

Alt i alt, har jeg mod på mere dressur, og vi har allerede været ved at kigge på næste stævne. :-)

<3 Amalie

Likes

Comments

I dag er Calle taget ud på nye eventyr. Han flytter til Tyskland. Ned til en rigtig sød pige, der hedder Lia. Hun er meget aktiv på facebook, instagram og youtube, så jeg glæder mig til at følge dem sammen. Hvis I har lyst kan I følge dem her:

Lia på facebook

Lia på youtube

Lia på instagram

Jer er så glad for at vide at han er kommet godt videre til en ny pige, og jeg er sikker på hun kommer til at holde lige så meget af ham som mig. Jeg krydser fingre for, at de får mere tid sammen, end vi gjorde., og at det kommer til at gå dem rigtig godt. Calle vil altid være noget specielt for mig, for han var der i de måneder, hvor alt med skolen bare var noget rod.

Heldigvis er det hele ved at falde rigtig godt på plads. Jeg er rigtig glad for min nye klasse, og jeg er VIRKELIG glad for Amazone, og jeg glæder mig til min konfirmation d. 12. maj. :-)

Jeg vil skrive mere om det hele her på bloggen.

Håber I har haft en god påske.

<3 Amalie


Likes

Comments

Red første tur på Amazone udenfor i det gode vejr i dag. Er hun ikke bare skøn - en rigtig charmetrold. <3 Vi red dressur, og skridtede over en lille bom. :-)

<3 Amalie

Likes

Comments

I fredags hentede vi min nye pony hjem

Facts om Vognmandgårdens Amazone:

Alder: 6 år

Farve: Sort

Race: New Forest

Højde: 146 cm.

Niveau dressur: LA

Niveau spring: Løssprunget

Andet: Hun har fået et føl.


Hun er smuk og meget kærlig.

Hun er uddannet af Nanna Langgaard. Se Video af Amazone og Nanna i 5 års Championat i dressur

Hun har løssprunget, men ikke sprunget med rytter endnu.

Jeg glæder mig til at lære hende og kende. Ride en masse dressur, og forhåbentlig gøre det godt til stævner, og så glæder jeg mig helt vildt meget til at se hvordan hendes gå-på-mod er med springningen. Føler mig meget heldig at være med helt fra start.

Celton modtog Amazone med stor glæde og begejstring i fredags, og i går havde de en rigtig god debut på folden. Hun var med over landevejen og jeg tog en ridetur i hallen, og det hele gik godt.

Tusind tak til Ole og Erna fra Stutteri Vogmandsgården, for at de vil betro mig med Amazone. Og Nanna - jeg vil gøre mig umage for at fortsætte dit gode arbejde. :-)

Jeg glæder mig til hvad fremtiden bringer.

<3 Amalie

Likes

Comments

Desværre endte eventyret for Calle og jeg, allerede inden det rigtig begyndte.

I går var Calle til ankemåling. Han er blevet trænet af professionelle frem til målingen, og er blevet klargjort helt ned til mindste detalje. Han er blevet målt utallige gange siden den ordinære måling, hvor han har holdt ponymål. Desværre har det bare ikke været tilstrækkeligt til at hjælpe ham til ikke at spænde op, under de forudsætninger der er omkring en DRF måling på en dyrlægeklinik.

Jeg kan godt forstå at der skal være en grænse, men lige nu føles det bare rigtig trist. Et dyr, som er pony på alle leder og kanter. Ponystr. i trense, grime gamacher osv. Bruger str. 125 i dækken, men som har et lansemærke, der er en anelse højere end grænsen, når han kommer ud i helt nye omgivelser, går fra at være en smuk pony, med super temperament og potentiale, til at være en hest, uden den helt store fremtid for at udfolde sit potentiale i Danmark

Jeg er meget ked af det. Calle er en super dejlig pony, og jeg har virkelig glædet mig til en spændende tid med ham.

Jeg vil gerne sige stor tak til Ole og Maria Dall for deres måde at være på, og fordi de gav mig chancen med Calle, frem for alle de andre der var interesserede. Tak til Simone og Torben for professionel hjælp. Det har været spændende, selvom udfaldet ikke blev som håbet.

Jeg elsker dig Calle. ❤

❤ Amalie

Likes

Comments

I dag har jeg overdraget Toppie til en ny lille sej rytter, nemlig Josefine Westerskov.

Som I kan se på billederne er der stor forskel i højden på Josefine og jeg. Og det er lige præcis pga. mine lange ben, at Toppie skal have en ny rytter.

Jeg har været rigtig glad for at have hende. Hun har lært mig meget, da hun er meget anderledes end Bonny, og jeg føler også jeg har lært Toppie noget, og løftet hendes niveau.

Specielt har det været rigtig spændende at arbejde med Toppies styrke og smidighed i dressuren. Her har jeg fået virkelig god hjælp at Simone Hoppe. Jeg håber at Josefine vil få glæde af mit arbejde, nu når tiden løb lidt fra mig :-)

Toppie og jeg sluttede ikke helt af på den måde jeg havde håbet. Vores sidste stævne sammen blev en godt nok en nulrunde i LA, men en udgået i MB - pga. lidt panik fra min side.... hmmm jeg kom til at tage et forkert spring. UPS... Men pyt skidt. Vi har haft mange gode oplevelser sammen, både i hverdagen, til træning og stævne.

Vores tre bedste resultater sammen er:

Vestdansk Mester for New Forrest Ponyer 2016

Nul i første MB og placeret som nr. 5

Nr. to til Holdmesterskab i D14, sammen med Rikke, Louise og Frida. :-)

Jeg glæder mig til at følge Josefine og Toppie sammen

<3 Amalie

Likes

Comments

En eftermiddag for et par uge siden udnyttede vi det flotte vejr, og tog nogle billeder af Calle og jeg, som skal bruges til invitationen til min konfirmation. Jeg skal konfirmeres d. 12. maj 2017. Det er Bededag og en fredag.

De sidste to uger har jeg været på besøg i min nye klasse. Altså den det var meningen jeg først skulle starte i efter sommerferien. I fredags fik jeg dog den mega dejlige besked, at jeg må blive i klassen. :-) Det er jeg bare vildt glad for.

<3 Amalie

Likes

Comments

Jeg dag havde Toppie en stille og rolig hyggedag efter to hårde dage med undervisning. I tirsdags red jeg dressur ved Simone og i går sprang jeg ved Torben.

Jeg lærte et nyt udtryk - Jeg skal ikke være en forsigtig mus, når jeg springer. Jeg skal være en effektiv mus!

I dag fik Toppie og jeg en ven med på tur. En rovfugl. Den var vildt flot. Måske var den på jagt efter en forsigtig mus. 😊

❤Amalie

Likes

Comments