I dag har Amazone og jeg været til vores første stævne sammen. Det var et klubstævne i Thorsø, og jeg red to programmer i en procentklasse - LB2 og LB3.

Det er ca. 4 år siden jeg sidst har redet et dressurstævne, og det var faktisk også i Thorsø. Sammen med Rokkie. Dengang varmede vi op inde i hallen og så var der to dressurbaner bag hallen, hvor vi skulle ride programmerne. Jeg havde tænkt oppe i mit hovede, at det også var sådan i dag.

Det var det så bare ikke. Det var omvendt. Man kunne varme op udenfor på banerne - som der ikke var hegn om, eller også inde på en 20 meter volte i enden af ridehallen, som var spærret af med springstøtter og bomme. Programmerne skulle så rides i den anden ende af hallen.

Amazone var super god at have med til stævne. God på køreturen, god ved traileren til at blive sadlet op, og rigtig god i opvarmningen. Det vi så bare ikke lige havde været obs på var, at man måtte ride ind og bruge den store del af ridehallen imellem klasserne. I bakspejlet havde det været en ret god idé for os. For da vi kom på banen og skulle ride vores første program, trykkede Amazone sig ret meget specielt i et hjørne, som var spærret af med minestrimmel og noget springfyld.

Det hele blev noget anspændt, selvom jeg forsøgte at holde ro. Men vi fik ikke rigtig taget de fine takter fra opvarmningen med ind på banen, så dommeren kunne se det. Inden vi tog afsted havde jeg bildt mig selv ind at jeg var tilfreds med et program til 60% men da vi var færdige med LB2-programmet og jeg fik 61,5% var jeg ret skuffet. For jeg vidste jo vi kunne gøre det meget bedre. I LB3-programmet fik vi vist os lidt bedre frem, og det blev til 66,29% Jeg var stadig lidt ærgerlig, for jeg havde sådan glædet mig til at komme ud og vise hvad vi kan sammen Amazone og jeg. Og det synes jeg ikke helt vi fik gjort i dag.

Da jeg så kritikkerne blev jeg dog glad igen. Der var mange fine ting trods alt. Bla. fik jeg gode rytterkarakterer, og der var også nogle steder, hvor jeg selv kan blive bedre, og forbedre ridtet ved at være mere præcis. Dommerens kommentar var: Virkelig flot pony! STORT potentiale, med lidt mere rutine. Den kommentar blev jeg rigtig glad for - for det er jo nemlig lige derfor at Amazone er kommet hjem til mig. For at komme ud og se verden og få rutine.

Alt i alt, har jeg mod på mere dressur, og vi har allerede været ved at kigge på næste stævne. :-)

<3 Amalie

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

I dag er Calle taget ud på nye eventyr. Han flytter til Tyskland. Ned til en rigtig sød pige, der hedder Lia. Hun er meget aktiv på facebook, instagram og youtube, så jeg glæder mig til at følge dem sammen. Hvis I har lyst kan I følge dem her:

Lia på facebook

Lia på youtube

Lia på instagram

Jer er så glad for at vide at han er kommet godt videre til en ny pige, og jeg er sikker på hun kommer til at holde lige så meget af ham som mig. Jeg krydser fingre for, at de får mere tid sammen, end vi gjorde., og at det kommer til at gå dem rigtig godt. Calle vil altid være noget specielt for mig, for han var der i de måneder, hvor alt med skolen bare var noget rod.

Heldigvis er det hele ved at falde rigtig godt på plads. Jeg er rigtig glad for min nye klasse, og jeg er VIRKELIG glad for Amazone, og jeg glæder mig til min konfirmation d. 12. maj. :-)

Jeg vil skrive mere om det hele her på bloggen.

Håber I har haft en god påske.

<3 Amalie


Likes

Comments

Red første tur på Amazone udenfor i det gode vejr i dag. Er hun ikke bare skøn - en rigtig charmetrold. <3 Vi red dressur, og skridtede over en lille bom. :-)

<3 Amalie

Likes

Comments

I fredags hentede vi min nye pony hjem

Facts om Vognmandgårdens Amazone:

Alder: 6 år

Farve: Sort

Race: New Forest

Højde: 146 cm.

Niveau dressur: LA

Niveau spring: Løssprunget

Andet: Hun har fået et føl.


Hun er smuk og meget kærlig.

Hun er uddannet af Nanna Langgaard. Se Video af Amazone og Nanna i 5 års Championat i dressur

Hun har løssprunget, men ikke sprunget med rytter endnu.

Jeg glæder mig til at lære hende og kende. Ride en masse dressur, og forhåbentlig gøre det godt til stævner, og så glæder jeg mig helt vildt meget til at se hvordan hendes gå-på-mod er med springningen. Føler mig meget heldig at være med helt fra start.

Celton modtog Amazone med stor glæde og begejstring i fredags, og i går havde de en rigtig god debut på folden. Hun var med over landevejen og jeg tog en ridetur i hallen, og det hele gik godt.

Tusind tak til Ole og Erna fra Stutteri Vogmandsgården, for at de vil betro mig med Amazone. Og Nanna - jeg vil gøre mig umage for at fortsætte dit gode arbejde. :-)

Jeg glæder mig til hvad fremtiden bringer.

<3 Amalie

Likes

Comments

Desværre endte eventyret for Calle og jeg, allerede inden det rigtig begyndte.

I går var Calle til ankemåling. Han er blevet trænet af professionelle frem til målingen, og er blevet klargjort helt ned til mindste detalje. Han er blevet målt utallige gange siden den ordinære måling, hvor han har holdt ponymål. Desværre har det bare ikke været tilstrækkeligt til at hjælpe ham til ikke at spænde op, under de forudsætninger der er omkring en DRF måling på en dyrlægeklinik.

Jeg kan godt forstå at der skal være en grænse, men lige nu føles det bare rigtig trist. Et dyr, som er pony på alle leder og kanter. Ponystr. i trense, grime gamacher osv. Bruger str. 125 i dækken, men som har et lansemærke, der er en anelse højere end grænsen, når han kommer ud i helt nye omgivelser, går fra at være en smuk pony, med super temperament og potentiale, til at være en hest, uden den helt store fremtid for at udfolde sit potentiale i Danmark

Jeg er meget ked af det. Calle er en super dejlig pony, og jeg har virkelig glædet mig til en spændende tid med ham.

Jeg vil gerne sige stor tak til Ole og Maria Dall for deres måde at være på, og fordi de gav mig chancen med Calle, frem for alle de andre der var interesserede. Tak til Simone og Torben for professionel hjælp. Det har været spændende, selvom udfaldet ikke blev som håbet.

Jeg elsker dig Calle. ❤

❤ Amalie

Likes

Comments

I dag har jeg overdraget Toppie til en ny lille sej rytter, nemlig Josefine Westerskov.

Som I kan se på billederne er der stor forskel i højden på Josefine og jeg. Og det er lige præcis pga. mine lange ben, at Toppie skal have en ny rytter.

Jeg har været rigtig glad for at have hende. Hun har lært mig meget, da hun er meget anderledes end Bonny, og jeg føler også jeg har lært Toppie noget, og løftet hendes niveau.

Specielt har det været rigtig spændende at arbejde med Toppies styrke og smidighed i dressuren. Her har jeg fået virkelig god hjælp at Simone Hoppe. Jeg håber at Josefine vil få glæde af mit arbejde, nu når tiden løb lidt fra mig :-)

Toppie og jeg sluttede ikke helt af på den måde jeg havde håbet. Vores sidste stævne sammen blev en godt nok en nulrunde i LA, men en udgået i MB - pga. lidt panik fra min side.... hmmm jeg kom til at tage et forkert spring. UPS... Men pyt skidt. Vi har haft mange gode oplevelser sammen, både i hverdagen, til træning og stævne.

Vores tre bedste resultater sammen er:

Vestdansk Mester for New Forrest Ponyer 2016

Nul i første MB og placeret som nr. 5

Nr. to til Holdmesterskab i D14, sammen med Rikke, Louise og Frida. :-)

Jeg glæder mig til at følge Josefine og Toppie sammen

<3 Amalie

Likes

Comments

En eftermiddag for et par uge siden udnyttede vi det flotte vejr, og tog nogle billeder af Calle og jeg, som skal bruges til invitationen til min konfirmation. Jeg skal konfirmeres d. 12. maj 2017. Det er Bededag og en fredag.

De sidste to uger har jeg været på besøg i min nye klasse. Altså den det var meningen jeg først skulle starte i efter sommerferien. I fredags fik jeg dog den mega dejlige besked, at jeg må blive i klassen. :-) Det er jeg bare vildt glad for.

<3 Amalie

Likes

Comments

Jeg dag havde Toppie en stille og rolig hyggedag efter to hårde dage med undervisning. I tirsdags red jeg dressur ved Simone og i går sprang jeg ved Torben.

Jeg lærte et nyt udtryk - Jeg skal ikke være en forsigtig mus, når jeg springer. Jeg skal være en effektiv mus!

I dag fik Toppie og jeg en ven med på tur. En rovfugl. Den var vildt flot. Måske var den på jagt efter en forsigtig mus. 😊

❤Amalie

Likes

Comments

I morgen skal der være internt springstævne i Mejlby. I denne uge har jeg haft tema i "håndværk og design" og gjort nye bomme klar til fem spring.

Bommene er købt i Jem & Fix. på tilbud til 99 kr. pr. stk. I kan finde dem her til normalpris. Runde pæle ø10/ 300 cm.

Maling er bare små rester som rideklubben havde på lager.

Mønster er fri fantasi.

Håber det bliver et godt stævne i morgen. Alle tre piger skal ride "bom på jorden" på Celton. Jeg glæder mig.

<3 Amalie

Likes

Comments

I indlægget Godt Nytår fortalte jeg ,at jeg har været ude og rejse med min søde kusine Julie. Det var min plan at skrive om turen lige efter vi kom hjem, men TYPISK, med det samme jeg kom hjem fra varmen, blev jeg syg.

Men nu er jeg ved at være frisk igen, og jeg har glædet mig til at skive om det hele. Jo altså....

Jeg var blevet inviteret med på turen af Julie og hendes far Kim. Julie skulle ned og besøge ham, og ville gerne have en med på sin egen alder. Jeg er selvfølgelig bare SUPER glad for at hun havde lyst til at invitere mig med. :-) Det var første gang jeg var ude og rejse uden mine forældre og min lillebror.

Min far kørte mig til Ålborg lufthavn, hvor vi skulle mødes med min faster og Julie. Derfra skulle vi to flyve til København, og derfra videre til Dubai. Vi var afsted fra d. 26.12 - d. 2.1. På de seks dage nåede vi bare SÅ meget.

Jeg synes virkelig det har været spændende at besøge et land, der er så anderledes end Danmark. Jeg kan næsten ikke komme på noget, som er ens ved de to lande.

Alting er bare meget større. Verdens største shoppingcentre, verdens højeste bygning, verdens eneste 7 stjernede hotel, verdens største alting. Det var ret vildt.

<3 Amalie

PS. Jeg har selv taget billedet ovenover med min telefon, og der er ikke engang filter på. Jeg synes selv det ser ud som noget taget ud af en film. :-)


Likes

Comments