Kinnerup Hesteartikler donerer igen et fint dækken til en læser af ajournal.

Denne gang et vinterdækken med hals til en værdi af 449 kr.

Find dækkenet her: Kinnerup vinterdækken

Alt du skal gøre er at skrive på facebookopslaget eller her nedenfor. Str. og navn på den pony som du tænker kan bruge dækkenet. 

Konkurrencen afsluttes på søndag.

Denne gang har vi lånt søde Dunhill, som model. Hun ejes af Maria, som var den heldige vinder af de to andre dækkener. I kan se billeder nedenfor af hvor godt de passer hende. Jeg håber Maria og Dunhill bliver rigtig glade for dem.

Dunhill står opstaldet det skønneste sted hos Anemone og Trine. Helt ny lækker ridehal og stald. Lige sådan et sted alle hestepiger drømmer om. Hvor er i heldige. :-) 

Tak fordi vi måtte komme forbi og tage billeder. Nedenfor et der lige et "behind the scenes shot" :-)

Mie var den heldige vinder af underlaget. Jeg er rigtig glad for mit underlag, af samme slags. Det passer rigtig godt til Toppie i størrelsen og er god kvalitet. Jeg har både brugt det til stævne og til dagligt. Jeg tror faktisk det bringer lykke. Jeg har i hvert fald fået fire nulrunder med det på. :-) (Anne-Marie hos Kinnerup fortalte at det er Rider By Horse der laver dem) Jeg håber også at Mie bliver glad for det.

I kan finde underlagene her: Kinnerup Underlag

Hos Kinnerup har de et stort udvalg af dækkener. Da vi var deroppe købte vi også et dækken fra Amigo til Toppie. Her kan i se hende med det på, på folden. Det var første dag. Jeg kan godt afsløre at det ikke er så fint længere. :-) Hun elsker at rulle sig.

I kan finde udvalget af dækkener på hjemmesiden her: Udvalg af dækkener hos Kinnerup

​<3 Amalie

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments

Krop-, sind-, og sjælsbehandlinger - hedder behandlingerne, som jeg har fået hos Dorthe i Zone-Huset.dk, der ligger på Nordre Strandvej i Risskov.

Dorthe er uddannet social pædagog og psykoterapeut, og har mange forskellige uddannelser indenfor alternativ behandling b.l.a. zoneterapi, kranio-sakralterapi, tensegrity og healing. Jeg fik behandling første gang hos Dorthe for over 10 år siden, da jeg var 2 år. Det kan jeg selvfølgelig ikke selv huske, men hvis I er interesseret kan I læse, hvad min mor fortæller om dengang, under avisudklippet nederst.

I denne omgang tog vi ud til Dorthe, både pga. alt det med skolen, men også fordi jeg er vokset ret meget på det sidste, og jeg har fået ondt i mine hofter, knæ og fødder.

Det er nogle år siden jeg sidst var i Zone-Huset, så det var lidt underligt i starten. Jeg vidste lidt hvad der skulle ske, og at det var behageligt. Dorthe var rigtig sød. Hun lytter og er god at snakke med.

Det var det vi startede med. Jeg fortalte om min situation, og Dorthe stillede spørgsmål. Hun brugte et pendul, og fandt frem til hvilke tidspunkter i mit livsforløb, jeg var kommet ud af kurs.

Bagefter kom jeg op på briksen, med en mega dejlig dyne over, og Dorthe begyndte at behandle. Først hovedet (kraniet), nakken, hofter, lænd, knæ og til sidst fødderne. Undervejs skulle jeg visualisere b.l.a. et træ med rødder.

Bagefter var jeg afslappet og ret træt. Jeg havde en rigtig behagelig positiv fornemmelse i hele kroppen og var glad.

Hvis I har lyst til at læse mere om Dorthe og de forskellige behandlinger i Zone-Huset, kan i se hjemmesiden her: Zone-Huset.dk

<3 Amalie

Amalie blev født på Randers Sygehus. MEGET HURTIGT - 7 min. var vi på sygehuset! De første måneder af hendes liv boede vi her hjemme i Danmark, men da Amalie var 2 måneder flyttede vi til Salzburg i Østrig. Dernede blev jeg tilknyttet en sundhedsplejerske, og det var hende der introducerede os til kranio-sakral-terapi. 

Amalie var en urolig baby, der havde svært ved at falde i søvn, og sove godt. Hun havde det bedst, hvis hun var på armen hele tiden, og var slet ikke glad for hverken barnevognen eller sin seng, og faldt heller ikke i søvn i bilen. I Østrig har de et anderledes syn på alternativ behandling, end vi har her hjemme. Sundhedsplejersken havde sin klinik på hospitalet i Salzburg, og vi tog imod tilbuddet om behandling, med stor tryghed. 

Allerede efter den første behandling faldt Amalie i søvn på vej hjem i bilen, og dagen efter kørte vi den første tur i barnevognen med en sødt sovende Amalie. Her var Amalie 4 måneder. Vi fik forklaret at Amalies hurtige fødsel, var skyld i at hun var så urolig. Vi var virkelig glade, for uanset om vi kunne forklare behandlingsformen eller ej, så havde det været meget behageligt for Amalie, og det virkede med det samme, så hun blev mere tilpas. Amalie blev brugt som et skoleeksempel for sygeplejersker og læger på hospitalet, og vi var med til foredrag, hvor der blev vist film af Amalie før, under og efter behandlingerne. 

"I kranio-sakral terapi er en meget blid, men samtidig dybtgående behandlingform, hvor behandleren med nænsomme berøringer løsner op for spændinger og blokeringer, specielt omkring hoved, rygsøjle og bækken. Der arbejdes med den kranio-sakrale puls, som har en hastighed på 6-12 gange i minuttet, hvor hjernevæsken pumpes omkring hjerne og rygmarv, mellem kraniet og korsbenet. Den kranio-sakrale puls kaldes også for "livets åndedræt", fordi den opfattes som et udtryk for personens vitalitet, og forandringer i denne rytme kan derfor medføre forandringer i både krop og sjæl." Kilde Zone-Huset.dk

Da Amalie var 2 år, var vi flyttet hjem til Danmark igen, og ret tilfældigt kom jeg i kontakt med Dorte. Dorthe har hjulpet Amalie flere gange gennem årene. Hun har løbende videreuddannet sig, og kombinerer nu alle de forskellige behandlingsformer til de unikke krop-, sind-, og sjælsbehandlinger.

Jeg vil helt klart anbefale en samtale med Dorthe, hvis man, uanset om man er barn eller voksen, er kommet ud af balance i sit liv. Enten pga. noget fysisk som fx en afsidning fra hesten, eller pga. psykiske udfordringer. Som Amalie skriver øverst, så er selve behandlingerne utroligt behagelige, og man føler velvære og øget styrke med det samme. Desuden er Dorthe rigtig god at tale med, hun har stor forståelse for de udfordringer man kan stå overfor som forældre og familie, og besidder et helt utroligt overskud. 

Tak for hjælpen Dorthe, og vi ses.

Knus fra Mette

Likes

Comments

I søndags kørte vi en tur til stranden med Toppie. Det var første gang vi havde hende med til vandet. Vi har været ved stranden i Øster Hurup mange gange med de andre ponyer. Det plejer at være et rigtig godt sted at ride, da der er lavt et langt stykke ud og der plejer at være en dejlig bred strand.

Denne gang blev det dog lidt af en udfordring. Der var nemlig højvande, og en masse andre gæster, der var taget til stranden for at nyde det gode vejr. Nogen var ude og bade, eller bare på en gåtur, andre havde slået telt op og en tog ud på kite-surfer. Der var derfor masser at kigge på for Toppie, så hun fik virkelig en oplevelse.

Vi startede med at ride en tur på en sti i området bag stranden, og da der var lidt mere ro på stranden gik vi derned. Der var vindstille da vi kørte hjemmefra, men egentlig en del vind og bølger, da vi kom derop, så Toppie var ikke lige med på at komme en hel masse ud i vandet denne gang. Vi fik dog nogle fine billeder, og på vej hjem holdt vi pause i byen og fik en god is.

<3 Amalie


P.S.

Ridning på stranden
I perioden 1. september til 31. maj er ridning tilladt på den ubevoksede strandbred og direkte ned dertil, hvis der er lovlig adgang til stranden.

På klitfredede arealer er ridning kun tilladt på lovligt anlagte veje og den ubevoksede strandbred, og kun hvis der ikke er skiltet med rideforbud.

Kilde: naturstyrelsen.dk​

Likes

Comments

Danmarks Cup har en helt speciel plads i hjertet for mig. Det er et stævne, hvor jeg har haft en af mine sværeste skuffelser og en af mine bedste oplevelser.

I år startede jeg to enkelte LA på Toppie. En fredag og en lørdag. Pga. min rytterkategori skulle jeg ride Cuppen i MB**, og det var Toppie og jeg ikke helt klar til sammen endnu. Jeg var tilfreds med mine to runder, da jeg var nul i begge, og red efter den plan vi havde lagt forinden.

Søndag var jeg på Kalle og heppe på alle finalisterne lige fra morgenstunden. En af de første ryttere, i første afdeling LB** var Christian Kaae og Bonny. <3 De red en virkelig fin runde med 2. bedste stilkarakter, og sluttede på en samlet 6. plads pga. en ærgerlig bom i 2. kvalifikation. Jeg var vildt stolt, og glæder mig rigtig meget over at se Christian og Bonny sammen.

Det blev til mange flotte ridt og placeringer til dem jeg kender, og specielt Regitse og Anne-Sofie gav os spænding da de var med helt i top i deres klasser og sluttede med en 2. plads for kat. I i LA** og MB**. Søndag havde jeg også kameraet med, og tog lidt billeder. 

<3 Amalie

Likes

Comments

STORT TILLYKKE TIL MARIA JOHANSEN, SOM ER VINDER AF DE TO DÆKKENER. MARIA HAR FÅET DIREKTE BESKED. <3

Da vores ponyer står i udebokse, og bliver klippet for ikke at svede, når de arbejder, er dækkener en uundværlig del af deres udstyr. Vi er i gang med at finde dækkener til Toppie, da hun jo lige er en tand større end de andre ponyer jeg har haft. Vi har brug for lidt forskellige dækkener til forskellige formål.

Kinnerup Hesteartikler har et stort udvalg, og de har været så søde at sende mig en pakke med to flotte dækkener, som de gerne vil donere til en heldig læser af bloggen.

To dækkener til den samme person til en Værdi af 598 kr.

Det er et lækkert fleecedækken med høj hals og et lunt stalddækken 400 g. også med hals.

Fleecedækkenet vil jeg bruge efter springtræning, på vej hjem i traileren. Vi har ikke en topmoderne stald med solarie og vandspiltov, så vi benytter somme tider muligheden for at give ponyerne en god vask, og en tur i solariet, efter træning i Kongsdal Rideklub. Fordi fleecedækkenet har hals er det perfekt til lige at tørre det sidste ved manen på turen hjem.

Stalddækkenet er virkelig lunt og lækkert, og som I kan se på billederne har begge dækkener en god pasform. Vi har lånt smukke Lagos som model. Han er en kat. I på 147 cm. og passer str. 125 i dækkenerne. Desuden synes jeg at det er en virkelig god kvalitet til prisen. I kan finde dækkenerne her:

Stalddækken 400 g. i str. 105-155

Fleecedækken med høj hals i str. 105-155

På siden er der også mange andre fine Kinnerup-ting fx strigletaske, grime, underlag og boksgardiner.

Kunne du tænke dig at være med i lodtrækningen af disse to dækkener, så skal du bare skrive en kommentar her nedenfor, eller under opslaget på facebook med svar på spørgsmålet:

Hvilken farve har kanten på dækkenerne?

Du må selvfølgelig også gerne Følge og LIKE Kinnerup Hesteartikler på facebook, og dele opslaget.

<3 Amalie

PS. Vinderen udtrækkes på søndag d. 9. oktober 2016.

​Smukke Lagos - Tusind tak til Regitse, Anders og min mor, for at tage sig tid til at tage disse flotte billeder, mens jeg fik undervisning i dag. <3

Likes

Comments

Her på min blog ligger der en del indlæg klar, som ikke er blevet offentliggjort endnu. Egentlig fordi jeg har haft lidt dårlig samvittighed, for kan jeg skrive indlæg på en blog, når jeg ikke er i skole?

Sandheden er, at jeg har haft nogle ret svære måneder. Jeg har haft det skidt, haft ondt i hovedet, været ked af det og slet ikke været mig selv, og derfor har jeg været en del hjemme fra skole.

Jeg er startet på en ny skole i 7. klasse her efter sommerferien. Det er ikke noget jeg selv har valgt, men noget vi alle sammen skulle på min gamle skole, da der er blevet lavet ny skolestruktur og den ikke længere gik til 9. klasse men kun 6. klasse. Det har påvirket mig meget. Der er rigtig mange ting i det, som er for omfattende at forklare. Jeg er stadig rigtig glad for Toppie og for at ride, men tingene har også påvirket min ridning. Jeg har mistet troen på mig selv, er blevet usikker, og det har påvirket mig specielt til stævner.

Lige inden sommerferien red jeg min første MB med Toppie. Det gik rigtig godt, vi var nul og blev placeret. Toppie havde lidt ferie, men vi holdt os også godt i gang i sommeren, og var b.l.a. på en uges springkursus. Jeg havde håbet at vi kunne starte nogenlunde hvor vi sluttede efter ferien, men vi har holdt os til LA´erne det sidste stykke tid pga min usikkerhed.

Jeg har fået hjælp til at takle de forskellige udfordringer, og haft mange gode snakke med dem jeg har tæt omkring mig, og jeg føler at tingene går i den rigtige retning igen.

I torsdags havde jeg den bedste springtræning i lang tid, og jeg er specielt glad for at det blev bemærket hvor meget Toppie har forbedret sig gennem dressuren.

Hvis nogen af jer derude har været igennem en svær periode, der har påvirket jeres ridning, vil jeg blive rigtig glad for at høre fra jer. Hvad var svært for jer, og hvad gjorde I for at det hele skulle blive bedre igen. Hvis I ikke har lyst til at skrive offentligt er min mail: cassiusrokkie@live.dk

<3 AmalieLikes

Comments

OPDATERET! - KÆMPE STORT TILLYKKE MED DE TO BRONCEMEDALJER. DU ER DEN SEJESTE STINNA. <3

Den super seje para-dressur-rytter Stinna Tange Kaastrup er hovedpersonen i mit andet indlæg i kategorien Inspire.

Stinna er lige ankommet til de paralympiske lege i Rio. Jeg glæder mig til at følge hende, og krydser fingre for gode resultater til Stinna og hendes hest Smarties.

For nogle år siden havde vi besøg af Stinna i Mejlby Rideklub. Hun holdt et spændende foredrag og gav undervisning bagefter. Hun er sød og smuk og jeg har virkelig stor respekt for hende som person. Alene det at Stinna er født uden ben, og har opnået alle sine flotte resultater i dressuren, er en kæmpe inspiration for mig, til at man kan nå sine mål på trods af udfordringer.

Dengang til foredraget fortalte Stinna også om tabet af sin elskede Snøvs, og dermed den tabte mulighed for at komme til PL i London. Hun fortalte også om udfordringerne med sin nye hest, der skulle lære hendes måde at ride på. Jeg har selv prøvet både at miste en pony til sygdom, og også hvor svært det kan være at etablere et godt makkerskab med en ny pony.

Hvis I ikke allerede kender Stinna, så vil jeg helt klart opfordre jer til at følge hende i Rio. Jeg er sikker på hun også vil inspirere jer.

Det er vist noget med der er noget med hende i fjernsynet i aften, men ellers kan I se mere med Stinna her:

Ældre interview: https://www.youtube.com/watch?v=iBmwf8kJvlU

Ny ridevideo: https://www.youtube.com/watch?v=UhpbZ6UnTvo

Nyt interview: https://www.facebook.com/P4Fyn/videos/1018521031567187

Held og lykke Stinna.

<3 Amalie

Likes

Comments

NYT NYT NYT - Den heldig vinder af denne giveaway er Mie Vitting Ebdrup. Mie har fået direkte besked. Stort tillykke. :-) <3 

Jeg har næsten lige fået et par nye ridestøvler. Det har taget lang tid at finde et par støvler, som passede både min fod, min læg og var lange nok. Kinnerup Hesteartikler havde et opslag på facebook. med Parlanti støvler. Vi kørte derop og fandt frem til den rigtige str. Jeg måtte vente i et stykke tid, fordi jeg gerne ville have et par uden elastikker/ snører, men de havde faktisk en del par hjemme, som man kan prøve og få med, med det samme.

Se støvlerne på deres webshop her

Børnestørrelser

Voksenstørrelser

De gamle støvler var ved at være for små og alt for korte, så jeg er rigtig glad for det nye par, og håber jeg kan bruge dem i lang tid fremover.

Kinnerup Hesteartikler støtter op om opstarten på min blog, og vil gerne donere en fin præmie til en heldig læser.

Præmien er et sort Kinnerup underlag 16" og alt du skal gøre for at være med i lodtrækningen er at skrive en kommentar nedenfor med hvilken hest du synes underlaget vil klæde.

Du må også gerne gå ind og like Kinnerup Hesteartikler på facebook, men det er ikke et krav.

Kinnerup Hesteartikler Facebook

Vinderen får direkte besked om detaljerne for afhentning af gaven og offentliggøres på søndag d. 4/ 9 2016

<3 Amalie

Likes

Comments

I dag har jeg været til dressurundervisning hos Simone Hoppe.

De sidste år har jeg fået både dressur og springundervisning hos Hans Ley i Kongsdal Rideklub. Men pga. at jeg skal gå længere tid i skolenu, og Hans ikke har ledige tider, skulle vi finde på noget andet her efter sommerferien.

Vi har fået anbefalet Simone flere forskellige steder fra, og allerede i sommerferien lavede vi en aftale med hende om undervisning. Hunholder til hos Bastrup Dressage nord for Hobro, og der kørte vi op de første gange. 

Simone hjælper mig med at styrke Toppie – specielt galoppen. Vi rider mange tempovekslinger og overgange, og arbejder lige nu meget med anspring til galop fra skridt og igen overgang fra galop til skridt. De ting vi arbejder med passer virkelig godt med de ting vi arbejdede med sammen med Hans, så jeg føler de to undervisere supplerer hinanden godt, og jeg får altid noget med hjem, som jeg kan arbejde videre med.

Sidste gang vi var til undervisning på Bastrup Dressage, fortale Simone at hun havde været ude og undervise nogle andre springryttere ved Randers. Sjovt nok var det Charlotte og Regitse, som jeg allerede kender.Simone ville gerne samle os ryttere, så vi fik muligheden for at træne sammen. Derfor blev det sådan, at vi fra sidste uge i stedet kørte ud til Charlotte. Det var rigtig dejligt at møde Charlotte og Regitse igen , og hyggeligt at træne sammen.

<3 Amalie

Simone Hoppe Dressage på facebook:

https://www.facebook.com/Simone-Hoppe-Dressage-242611115783554/?fref=ts

Likes

Comments

​I denne uge er der blevet høstet på den store mark ved siden af rideklubben. Normalt er der ikke den store natur at ride i omkring klubben. Kun plantagen hvor vi kan skridte, så det er dejligt med en masse plads til en god galop. Toppie var super glad for at komme på tur. Vi red på marken både i går og i søndags. 

Hvis der er nogen der har gode råd til hvordan I holder jeres heste glade, så skriv gerne en kommentar. 

<3 Amalie

Likes

Comments