{paleo}

Gjorde en helt underbar kladdig chokladkaka för någon dag sedan som jag tänkte dela med mig av! Helt utan vitt processat socker, mejerier och spannmål! Den här är verkligen to die for. Jag kommer förmodligen också använda den till tårtbottnar i framtida tårtor också med tyngre fyllningar emellan (efter den vilat i kylen över natten).

Ingredienser

1 dl riven kokos

2 dl mandelmjöl

5 msk raw kakao

4 msk kokossocker

1 tsk äkta vaniljpulver (inte vaniljsocker)

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

2 ägg

0,5 dl kokosolja

1 banan


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 g

Smält kokosoljan i en kastrull. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och de andra i en matberedare eller bakmaskin. Häll sen ihop allt i bakmaskinen. Smörj en form med kokosolja och bröa den med riven kokos och bred ut smeten i formen. In i ugnen i 8-10 min. Låt helst kakan vila någon timme innan ni serverar den. Jag var dock otålig och käkade på en gång tillsammans med lite mango, lemoncurd och kokosgrädde. Åt den också dagen efter när den vilat i kylskåpet över natten och då var den perfekt. Saftig men ändå så fastman kunde hålla en bit i handen och käka.

Enjoy!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments