Header

Dette er min sidste dag i uge 16 og jeg føler virkelig at tiden flyver derudaf. Ugerne går stærkt og jeg har meget at se til udover at være gravid, så det er et eller andet sted klart at jeg føler jeg nærmest er gået fra uge 12 til 17. Min mave vokser hurtigt nu, jeg kan se forskel fra uge til uge. Det er en utrolig udvikling kroppen kan tage. Jeg har det simpelthen fantastisk som gravid! Ingen gener, næsten ikke i hvert fald. Jeg er astma og allergibarn og har været det hele mit liv. Min astma mærker jeg faktisk ingenting til, men som følge af min allergi har jeg slem eksem. Heldigvis lokalt, på arme og ved/i ansigtet - hvilket så til gengæld er enormt generende. Jeg er i gang med et forløb hos en hudlæge og er startet op på flere forskellige hormoncremer samt fugtighedscremer, så min hud kan få en chance for at blive genoprettet. Efter min graviditet skal jeg allergitestes, det kan man ikke rigtig gøre imens jeg har hormoner rasende rundt i kroppen. Jeg er så spændt på hvad vi finder ud af med det! Det sidste års tid har jeg været virkelig generet af min allergi og det kan være virkelig invaliderende.
Men altså, derudover har jeg det godt og er glad. Jeg har arbejdsweekend denne weekend. Grundet bachelor har jeg haft meget få vagter de sidste to måneder, så det er faktisk helt rart at være tilbage. Jeg nyder det egentlig lidt og er trist over at jeg kun har få vagter tilbage før jeg er færdiguddannet sygeplejerske.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Endnu har jeg aldrig nogensinde:

- Skrabet eller åbnet hele min julekalender på én dag og før tid. Never! Og det kommer jeg aldrig nogensinde til. Jeg er typen der slavisk følger december dag for dag og det ville ødelægge spændingen for mig at snyde.

- Haft mit eget juletræ - efter jeg er flyttet hjemmefra vel at mærke. Det er 4 år mit hjem ikke har været pyntet med juletræ og det er på ingen måde i orden. Vi skal ud og købe juletræ i dag! I år skal det være.

- Elsket kravlenisser, eller nisser generelt. Ganske få nisser er søde, men jeg har ét eller andet med dukker og her hører kravlenisserne åbenbart under. Jeg synes de er dybt ubehagelige. Derfor ingen nisser i mit hjem... endnu. Og for guds skyld heller ingen mekaniske julemænd!

- Forstået konceptet omkring at pynte hele huset op UDENPÅ med lyskæder, blinkende lys og julemænd i kaner. Det er en snert for amerikansk for mig. På nogle veje er der jo nærmest decideret kamp om hvem der kan fyre mest op under lysshowet, og jeg forstår det bare slet ikke. Jeg synes derimod almindelige lyskæder er så hyggelige at sætte op til jul og de må også gerne blive siddende og lyse op resten af vintermånederne, efter min mening.

- Haft én af de der fancy julekalendre fra Matas, Toms eller lignende. Jeg vil faktisk gerne have en, men jeg synes omvendt også der kan gå helt sport i den med alle de forskellige man kan købe og at det er altså lidt smådyrt.

- Forstået folk, der synes at juletiden er lig med endnu mere mad og derfor vægtstigning. Hvordan det? Jeg har så heller aldrig været særlig glad for pebernødder, klejner og konfekt, så for mig er julen ikke lig med ekstra lækre ting. Jeg vil stadig helst have toffifee.

- Været specielt oppe at køre over maden juleaften. Det er meget fed mad og jeg føler mig nærmest mæt bare af lugten. I min familie laver vi altid en julesalat med granatæble, grønkål, clementiner og rødløg til, simpelthen fordi vi (næsten allesammen) er enige om at der mangler noget grønt.

- Undværet julegudstjenesten juleaften. For mig er det først jul når jeg har været i kirke med min familie. Det giver den bedste start på selve juleaften og jeg elsker det!


Er der nogle ting du bare aldrig har gjort eller kunne tænke dig at gøre, her i juletiden?

Likes

Comments

Jeg er så heldig og glad over at have en juicepresser herhjemme. I takt med at ugerne i min graviditet skrider frem, gør jeg mig rigtig mange tanker omkring hvad jeg giver min krop af næring. Jeg er slet ikke fanatisk, men der er ting jeg bevidst undgår fordi jeg ved det frarådes som gravid da det kan skade barnet. Der er omvendt også ting jeg er nødt til at have lige nu og her og sådan er det bare engang imellem. Men én ting jeg er meget opmærksom på at sørge for at få, er mine vitaminer. Udover min daglige vitaminpille, som indeholder alle de vitaminer man som gravid har brug for, er jeg stor fan af c-vitamin. Jeg har altid elsket citrusfrugter, så det er heldigvis intet problem for mig at få rigeligt af det. Ellers spiser jeg mange grøntsager og frugt, helst så utilberedte som muligt for at få mest næring ud af det.

I morges lavede jeg en rød juice. Denne indeholder meget frugt. Jeg er opmærksom på frugtsukker, men det er til gengæld også meget bedre end alle de kunstige sødestoffer man ellers får. Som regel laves mine juice bare på en god blanding af hvad jeg nu lige har i køkkenet, men der er altid gulerødder, citron og ingefær i. I denne er der også tomat, clementin, æble og pære. Friskpresset juice kan bare noget! Det smager på en anden måde end købejuice. Jeg vil virkelig anbefale alle at få fat i en juicepresser. Det er noget af det afgjort bedste vi har i vores køkken.

Likes

Comments

Så blev det tirsdag og jeg synes virkelig tiden flyver afsted, særligt december i måned! Stop! Jeg vil virkelig gerne julehygge og nyde alt det skønne, der følger med denne måned, men jeg sidder begravet i min bachelor lige nu og er faktisk alt andet end særlig hyggelig. Det er evigheder siden jeg har set mine veninder og ja, jeg laver faktisk bachelor i mange timer hver dag. Jeg glæder mig til det er overstået!

De sidste par måneder har jeg spist mange forskellige ting til morgenmad. Kvalme har gjort det lidt vanskeligt at handle ind til flere dage ad gangen, men jeg er heldigvis ikke plaget af det mere og har ikke været det de sidste par uger. Havde du nævnt chiagrød for mig for bare en måned siden havde jeg muligvis kastet op, og jeg er virkelig glad for chiagrød normalt. Opkastfornemmelserne ved chiagrød er forsvundet igen nu og jeg besluttede mig for at lave en portion i går aftes. Jeg laver det altid aftenen forinden, fordi frøene har brug for at suge væden fra det de blandes med. I går lagde jeg dem i blød med skummetmælk. Det fungerer altid godt. Jeg puttede en teske vaniljepulver i - vil helst have vaniljeessens, men det mangler vi herhjemme lige nu. I morges var det blevet til en fin grød og jeg moste en halv banan, som jeg blandede op med grøden. Wow, hvor var det lækker morgenmad og det har holdt mig mæt indtil langt over frokost.

Likes

Comments

Ja, jeg er typen der har en kalender. Jeg kan slet ikke se hvordan jeg skal kunne overskue mine aftaler med arbejde, deadlines og alt det, uden den. Det giver mig en tryghed at have alt skrevet samlet ned ét sted. Jeg bruger faktisk overhovedet ikke min kalender på min telefonen. Jeg besluttede mig for at købe ny kalender i dag, der er ikke lang tid tilbage af 2017. Med en forestående eksamen, aftaler med sygehus, privatklinik, lægebesøg, jordemoder, jobsøgning og hvad der ellers kommer i 2018 så var det altså ved at være nu jeg måtte have fat i den kalender. I flere år har jeg købt kalender fra Mayland, jeg kan godt lide at der plads til en masse tekst og jeg har egentlig også været glad for at have ugerne samlet på en side, det har gjort det let at overskue. Men i dag kom jeg til at vælge et dyrere, men afgjort smukkere alternativ end sædvanlig. "Mit liv" af Mette Holm er simpelthen sådan en sød kalender, med sider der er spækket med inspiration, søde ord, plads til noter, hvad man gerne vil opnå - dag for dag. Jeg har aldrig set den type kalender før, men hvor er den bare fin! Jeg måtte selvfølgelig have den med hjem og nu sidder jeg og er godt i gang med at fylde den ud. Der er jo mange mål, ønsker, nye tiltag og idéer for 2018 allerede, så det er ikke særlig svært.

Kalenderen kan købes hos Bog & Idé, eller på hjemmesiden lige HER .

Likes

Comments

Det er 1. december! Jeg elsker virkelig juletiden og synes altid den går for stærkt. Det er min sidste jul som studerende og min sidste jul før jeg bliver mor. Det er det vildeste at tænke på. Alle de forandringer der sker lige nu, jeg elsker det og jeg har endnu muligvis ikke helt fattet omfanget af hvor mange gode ting jeg er blevet og bliver beriget med. 2017 har været et dejligt år for mig, jeg har blandet andet mødt Tim og var ikke et øjeblik i tvivl om at det skulle være ham. Vi var enige faktisk, heldigvis. Rigtig hurtigt. Det er så kliché - men i det øjeblik man stopper med at lede så kommer kærligheden. En af mine bedste veninder og tidligere roomie mødte også sin kæreste lige på det tidspunkt hvor Tim og jeg gjorde. De fandt sammen dagen før os.
Indlægget er egentlig bare tænkt som et indlæg om hvor glad jeg er og hvor godt jeg har det. Alt er godt.

Til januar har vi fået tid til næste scanning af vores lille baby. Uheldigvis lige midt i de uger hvor jeg skal op til min mundtlige eksamen, så jeg har fået rykket datoen til længere henne i januar. Vi er så spændte. Jeg er næsten et hundrede procent sikker på at det bliver en pige, Tim tror det er en dreng. Vi bliver lykkelige uanset hvad. Hvad gætter I på? Tror I vi får en pige eller dreng?

Likes

Comments

Jeg overvejede lige et kort øjeblik at kalde indlægget "min træningsrutine", men det ville simpelthen være at smøre for tykt på, for en rutine dét er det bare ikke. Jeg er typen, der i mange år ikke helt har set fidusen ved fitness. Da alle begyndte at træne i et center, da jeg gik på gymnasiet, så forstod jeg det ikke rigtig. Altså, jeg kunne da godt se at det var skønt at få rørt sig - men i et center, med en masse andre, DER KIGGER?! Nej tak. Jeg gik til gymnastik og det havde jeg det godt med... lige indtil jeg flyttede hjemmefra, begyndte at læse til sygeplejerske, arbejdede både hverdage og weekender og fik svært ved at gå til noget onsdag præcis kl. dét til dét. Nå, men så svor jeg også til de mindre centre. Helst dem hvor jeg kunne være der helt alene, eller bare sammen med den veninde jeg nu trænede med. Men efterhånden synes jeg jo faktisk det blev lidt dyrt at træne oppe i det lillebitte center og give 200kr for det, når der måske ikke helt var særlig mange maskiner og ingen hold. Så da Fitness World åbnede et center i Solrød i januar tilmeldte jeg mig der, og trænede der faktisk i plus/minus 8 måneder. Lige indtil jeg også blev lidt træt af det. Centeret var faktisk rigtig godt, det var der ikke en finger at sætte på, men jeg kom bare ikke lige forbi Solrød hver dag.

Nu har jeg fundet et dejligt, hyggeligt center i Køge by - Go2fitness. Jeg træner primært med Tim, af og til er vi flere afsted sammen. Jeg duer faktisk ikke til at træne alene, jeg kommer i hvert fald ikke afsted. Det passer mig så godt at det (endnu) ikke er et overrendt fitness center, og det har alle de maskiner og redskaber jeg har brug for. Jeg har tænkt at jeg for det meste vil træne cardio, i og med at jeg har astma er det vigtigt at jeg holder min krop nogenlunde i gang og endnu mere vigtigt nu da jeg er gravid. Det er meget forskelligt hvor ofte vi træner, det afhænger selvfølgelig også lidt af ugens program, men vi er nok nogenlunde afsted hveranden dag. Jeg har selvfølgelig gjort mig et hav af tanker omkring hvordan og hvor meget og jeg synes endnu det er smadder svært at sige noget om, da jeg jo kun er lige omkring 4 måneder henne i min graviditet. Jeg ved jo at det bliver hårdere, som månederne går. Men jeg har et håb og ønske om at holde mig i gang, til jeg er så langt henne at det måske ikke er helt realistisk mere. Men hvem ved, måske er det muligt indtil 9. måned, nu ser vi.

Likes

Comments

Så er det weekend! Eller, weekend og weekend, for man bestemmer vel egentlig selv hvornår man arbejder og holder fri i de måneder hvor bachelor skal skrives. Vi forsøger for så vidt muligt at arbejde i hverdagene og have weekend, når alle andre også har. Jeg havde egentlig planlagt en tidlig gåtur ved havet her fra morgenen, men jeg synes lidt at vejret ødelægger selve idéen om at det er netop havet jeg vil gå ved - man kan jo ingenting se! Havet er ellers perfekt, jeg er simpelthen så stor tilhænger af at slå fra og gå tur, samt nyde omgivelserne ved vandet. Heldigvis ligger havet og stranden ikke mere end 5 minutter på gåben fra os, så jeg går faktisk ofte ture på stranden. Det fede ved det er at der ligger nogle gode stier ved marinaen i Køge, så selv med en barnevogn kan jeg stadig komme derned og det er altså lidt vigtigt for mig.

Lørdagen bliver for mit vedkommende rolig. Tim skal til endnu en julefrokost (han var også i går) så jeg har det hele for mig selv og tænker at min søster muligvis kommer forbi, så vi kan have en hyggelig aften. Jeg er kommet til at love at hente Tim på Amager i nat og set i bakspejlet at vi skal både til åbent hus hos min mor og hendes mand i morgen, samt julearrangement hos min far, så bliver det nok faktisk lidt hårdt og med en anelse mangel på søvn, men altså, det er hvad det er.

Nu vil jeg spise lidt frugt, blandt andet pærer - min nye obsession - samt drikke kaffe og hygge med dyne på sofaen og lidt morgentv. Håber I alle får en dejlig weekend : )

Likes

Comments

Jeg må ærligt indrømme at jeg langtfra er typen, der køber ny kjole til alle occasions, men ind imellem sker det. Jeg er faktisk blevet glad for at gå i kjoler, om det er fordi det er mere behageligt med nylonstrømper som gravid ved jeg ikke, men efter jeg har fundet ud af hvad der klæder netop min kropsform, så er jeg altså blevet stor fan af det.

De af jer der følger Irina både på instagram eller hendes blog ved måske at hun til Club Awards 2016 havde den flotteste kropsnære ruched kjole på, fra ebay - tjek eventuelt indlægget, hvor hun bærer den HER . Jeg gik straks ind og købte samme kjole på ebay og så vidt jeg husker smed jeg under 100kr for den. Den er SÅ smuk og den gør bare noget rigtig godt for os med lidt brede hofter og stor numse - jeg ved ikke om det er den ruched effekt, der gør det, men flot er det i hvert fald. I år tænkte jeg at jeg ville have noget lignende den kjole på, men helt ærligt - ikke i så lys en farve, ikke når det er vinter og jeg jo af gode grunde hverken tager sol eller bruger nogen form for spraytan. Så jeg hælder mere til det sorte, det er altid en sikker vinder og jeg kan om ikke andet have mine lækre nylonstrømper på under, hvis det er koldt ; ) Så her til aften gik jeg på jagt på ebay og fandt ovenstående kjole - med ruched effekt! Kunne det køb kun lige akkurat gå for langsomt? Ja! Jeg slap 98 kr for den, og der er måske en minimal risiko for told, men jeg tager chancen. Jeg har i mange år været en small og jeg tænker ikke at min babymave når at vokse sig ud af en small, når stoffet oven i købet er stretch. Jeg kan kun lige nå at få kjolen hjem, sidste dato for levering er d. 27 december, men jeg krydser alt hvad jeg kan og har smidt en sød besked til sælger om at jeg håber den når frem i tide. Glæder mig helt til at vise jer den på, og tænker den kan være flot selv med lidt mave under. Kan I lide den?

Find link til kjolen HER. 

Likes

Comments

Dagen i dag skal udelukkende gå med bachelor. Vi er så småt ved at gå i gang med analysen, men hold nu op et væld af forberedelser, transskribering, meningskodning osv der liiiige skal laves først - ikke at forglemme al den teori, der også sniger sig ind! Jeg har fået et par søde beskeder om at det er meget godt gået at være i gang med bachelor samtidig med at være gravid - dét er jeg så glad for, for jeg har ikke helt kunne finde ud af om det bare er mig, der synes det kan være lidt hårdt eller om der rent faktisk er en logisk grund til det - nok en god blanding, men nu ved jeg da i det mindste fra garvede gravide, at det altså ikke 'bare lige' er noget man gør - tak!

Jeg drikker ikke sindssygt meget kaffe mere, i hvert fald ikke lige så uhæmmet som for 14 uger siden ; ) Men, jeg drikker kaffe. Min far har givet mig verdens lækreste trick til en god cafe latte; et halvt krus almindelig kaffe, et halvt krus mælk varmes i mikroovn og piskes med sådan en mælkeskummer sammen med en teske lakridspulver, og så hældes den varme mælk med lakridspulveret sammen med kaffen. Er du vanvittig det smager godt - og det handler altså lidt om at finde nogle ting man kan gå og glæde sig over midt i sådan en stor opgave. I found mine!

By the way så har jeg de seneste par år omkring juletid anvendt ovenstående glas/lysestager/vaser til hyacinter. Det ser så fint ud at man kan se rødderne igennem det transparente glas. I går satte Tim vores nye 20m lyskæde op på altanen, hele vejen rundt langt altanen og op over vores stuevindue. Jeg elsker lyskæder og jeg elsker at man kan gøre det hyggeligt udenfor, og at andre også kan få glæde af det varme lys. Hav en fantastisk tirsdag!

Likes

Comments

Instagram@anejespersen

Hej alle, jeg håber I har haft en dejlig weekend. Dette indlæg er mest tænkt som et "hjælp-mig-lige, jeg-mangler-råd-fra-jer". Sagen er den at jeg i takt med min graviditet og alle hormonerne har slået ret meget ud ift. min eksem. Da jeg jo har astma og har haft det siden jeg var lille er jeg rimelig vant til eksem, men det er virkelig slemt og gud hvor det klør. Jeg forsøger så vidt muligt at undgå tøj, der ikke er af bomuld, da det bidrager til endnu mere kløen - men eftersom det bliver koldere og koldere er årstiden bare mest til varme striktrøjer. Og helt ærligt, det er ikke fordi jeg har en stor mave endnu, men den vokser og jeg er sådan lidt idéforladt mht. min påklædning og at alt bare klør i øjeblikket - help me! Jeg søger pæne striks eller trøjer, der også ser flot ud over maven og det SKAL altså være i bomuld. Jeg kan godt sidde og kigge diverse hjemmesider ud, og har allerede tjekket mange webshops, men jeg synes at min kombi af eksem plus en lidt gravid mave gør, at jeg tænker der må sidde nogle derude, der kan hjælpe mig med gode råd eller lige smide en hammer god hjemmeside afsted mod mig.

Jeg er i 14. uge nu (billedet er fra 12. uge) og maven vokser faktisk tydeligt fra uge til uge nu, det er så utroligt - men af samme grund må det gerne være overdele som jeg også kan have en voksende mave i. Håber I kan hjælpe mig : )

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

I min familie er vi utrolig traditionsbundet og vi trives faktisk allesammen godt i at vide hvordan julen foregår og med hvem. Fra jeg var lille har vi altid holdt fast jul med min mormor og morfar, samt min moster og to kusiner. Min mormor døde da jeg var 12 år og det skabte lidt røre i traditionerne. Efter det skete der en del forandringer, ikke kun i julen men hele måden vi alle i min familie har været knyttet, tingene ændrede sig lidt. Min mormor var altså lidt den der samlede og sørgede for at holde fast. Det er efterhånden en del år siden nu, men i min familie, som indebærer mig, mine søstre, mor, far og mors mand, holder vi altid fast sammen hjemme hos min mor og hendes mand, Christian. Min morfar er på skift hos min moster og hos os, engang imellem er hans kæreste også med til at holde jul hos os. Min farmor skifter lidt mellem alle hendes fire børn og holder derfor hos os hvert fjerde år, ca. Jeg kan godt lide det sådan, at vide at vi har en fast plan, det trives jeg godt under og det vil jeg gerne give videre til mine børn også. For mig er det trygt og for mig er familie det dyrebareste man har, så selvfølgelig skal man holde med dem.

Da Tim og jeg jo ikke har været sammen ved juletid endnu er det vores første jul 'sammen' - men sammen bliver det ikke. Halvdelen af Tims familie bor på Bornholm og der skal han også holde jul i år. Vi har valgt ikke at holde sammen og er begge helt enige i at det behøver vi faktisk ikke før vi har børn - og det har vi jo snart, kan man sige. Derfor skal vi fra næste år holde jul sammen.

Da jeg er tilpas tryghedsnarkoman og er typen, der egentlig helst ser at min jul for altid foregår hos min egen familie synes jeg det er SÅ svært og virkelig hårdt at jeg inden for de næste par år ikke skal holde med min egen familie, som jeg plejer. Jeg gør det faktisk udelukkende af den årsag at vi har et barn, som ikke skal holde jul uden begge sine forældre sammen. Jul er et meget ømtåleligt emne for mig, og jeg synes det er svært. Jeg ved at man indgår et kompromis, og i vores tilfælde for vores barn, men jeg synes stadig det er hårdt, og jeg har IKKE lyst til at ændre i planerne. Er der andre end mig, der synes det er svært dét med julen, når man har/skal have børn? Hvad gør I? :-)

Likes

Comments

Nogle af jer ved måske at jeg er uddannet sygeplejerske til januar - 3,5 år som studerende er snart slut, og det er altså både skønt, men også nervepirrende. Jeg har længe glædet mig til den dag jeg går fra skolen sidste gang med mit bevis på at jeg er autoriseret sygeplejerske, men som I jo også ved har tingene taget en drejning som gør at min situation som nyuddannet ser lidt anderledes ud, end jeg havde regnet med. Vi skal jo have et barn og med kun 3 måneder, hvor jeg reelt set kan arbejde, fra jeg er færdiguddannet til jeg skal på barsel, er det nok ikke helt realistisk at jeg går ud og får mig et drømmejob. Nok snarere et vikarjob, og det har jeg det også fint med.

Jeg er ved at skrive min bachelor i disse måneder og det kan altså godt være lidt svært ind imellem. Mit fokus er bare et andet sted ret meget af tiden, men jeg SKAL have færdiggjort den! Min bachelormakker og jeg har heldigvis valgt et emne vi begge synes er rigtig spændende og det hjælper jo gevaldigt på det - men ikke desto mindre er det et stort projekt og der er meget der skal overskues. I løbet af uddannelsen har vi lavet opgaver før, men slet ikke på det her niveau - selvfølgelig.

Status er altså dén, at når min bachelor er færdiggjort og jeg har været oppe til eksamen og bestået (forhåbentlig ;-) så kan jeg gå ud og arbejde i et par måneder, i et vikariat eller som fast, hvis lykken tilsmiler mig. Tim er også studerende og er det to år endnu. Vi har ikke gjort os nogle bekymrede tanker om økonomi, det er simpelthen ikke dér vores fokus ligger, for det skal nok køre fint. Vi glæder os i stedet over at jeg skal på barsel op til en sommerferie, fordi det giver os mulighed for at være meget sammen som familie, i og med at Tim har næsten to måneders sommerferie. Udover dét er Tims studie desuden tilrettelagt med en del som kan læses/laves hjemmefra, og det giver igen meget tid til os og den lille. Er der andre derude, der får børn som studerende og hvad har I gjort jer af tanker omkring det?

Og ja, sukkerærterne er bare vist fordi jeg lige har kværnet en hel pose af dem. Det var SÅ lækkert ;-) 

Likes

Comments

Som de fleste sikkert ved sker der jo en masse forandringer både fysisk og psykisk under en graviditet. Selvom jeg har et par app's, har læst mange bøger og tjekket et hav af hjemmesider, så er det altså svært at hente svar nogle steder, i og med at graviditet jo er vidt forskellig fra kvinde til kvinde. Noget af det smukke ved at være gravid er jo netop også at ingen er ens og at vores forløb også tager sig meget forskelligt ud. Her kommer et par ting jeg selv har erfaret i løbet af mine første 13 uger, som gravid.

Mine negle har altid været den slags, der knækker ved selv den mindste belastning. Nu har jeg så stærke negle at jeg næsten river mig selv med dem. Ja, det bunder jo nok i alle de vitaminer man fast indtager - men stadig, de har aldrig været flottere end nu!

Man 'vokser' hurtigt ud af sit tøj. I mit tilfælde skete det omkring uge 8, der var min mave så oppustet at jeg fik det decideret ubehageligt af mine jeans, så jeg investerede allerede dér i nogle graviditetsbukser med elastik til maven. Oppustetheden er aftaget lidt igen, så i nogle uger har jeg nu kunne passe mine vanlige bukser, men med den fart den lille har på, går der ikke længe før jeg igen må lægge mine egne bukser på hylden.

Jeg havde faktisk aldrig rigtig tænkt over hvor vigtigt det er at finde navn til sit barn. Altså, jo, jeg var godt klar over at det betød noget - men sådan deep down, at vælge det helt rigtige navn. Vi har både idéer til pige- og drengenavne, men jeg tror ikke der kommer et endegyldigt navn inden vi ser vores barn - tænk nu hvis den slet ikke kan hedde det, som vi har besluttet, fordi den ligner en der hedder noget andet?

Hvor nysgerrige folk er, misforstå mig ikke, jeg synes det er dejligt at tale om graviditet, børn, fremtid og alt det! MEN... allerede nu kan jeg godt have indtryk af at folk tænker at ALT kommer dem ved, simpelthen fordi man har et lille barn i maven. Her tænker jeg ikke almindelige spørgsmål, men alle dem af grænseoverskridende art, som folk normalt ikke ville lufte for én, Min fornemmelse siger mig at det kun tager til som månederne skrider frem, bring it on!

Den hang man får til rigtig mærkelige madvarer. Jeg mener at have læst et sted at de seriøse cravings først kommer lidt senere end i første trimester (correct me if I'm wrong) men jeg vil alligevel pointere at trangen til ting, man ikke nødvendigvis før har elsket, sagtens kan opstå tidligt. I mit tilfælde tror jeg det har haft en sammenhæng med kvalmen, som nogle dage varede fra jeg stod op til jeg gik i seng. Hvor var det belastende! Jeg har haft virkelig stor trang til syltede ting, særligt asier! Og nu det mere tarvelige af slagsen - McD! Jeg giver kvalmen skylden, og jeg tænker at det er fordi jeg ikke har haft lyst til at spise, at når jeg så har spist skulle det gerne være LIGE NU OG HER og det var altså lettest når det indeholdt både mange kalorier og fedt. Heldigvis har jeg også rigtig stor lyst til salat og frugt, så lige i øjeblikket sørger vi for altid at have flere slags melon herhjemme, og mango.

I tråd med cravings kommer vægtstigningen i løbet af de 9 måneder. Okay, det var faktisk ikke en noget jeg blev overrasket over, men det er alligevel meget sjovt at sætte sig lidt ind i hvor meget man rent faktisk skal tage på. Det beregnes ud fra ens BMI. Jeg har nemlig selv haft en idé om at en stor del af kiloene skyldtes fedt, men jeg er blevet MEGET klogere på det. Størstedelen er nemlig selve barnet, herefter kommer livmoderen, fostervandet, brysterne (jep, tell your man, han bliver rigtig glad for det. I gennemsnit vokser de med 400g!) og den øgede blodmængde. Sidst kommer faktisk det fedt man tager på, som gennemsnitligt ligger på 1700g. DÉT vidste jeg ikke før jeg blev gravid!

Likes

Comments

Der har været helt stille herinde i over en måned, og det er ikke længere en hemmelighed hvorfor. Jeg er gravid - Tim og jeg skal have et barn til maj. Jeg har været sindssygt udmattet og har ikke orket selv de mindste ting. Jeg er ovenud taknemmelig for at min første graviditet sker mens jeg stadig er studerende, for jeg ved slet ikke hvordan jeg skulle bære mig ad med en fuldtidsstilling, når jeg ikke engang har orket at tage tøj på. Den fase er heldigvis ved at være ovre nu, jeg kan næsten kende mig selv igen, ha ha - og så alligevel ikke. Der sker de største forandringer i kroppen allerede nu, men jeg elsker det simpelthen.

Tim og jeg var til nakkefoldsscanning og se den lille i går. Jeg var virkelig nervøs! Det var vores første scanning og ud fra hvad jeg kan læse mig til så er det tilsyneladende helt almindeligt at få en såkaldt tidlig scanning, som allerede foregår fra uge 5, hvor man kan se hjerteblink. Jeg havde overvejet det, men efter at have talt med både Tim og min familie valgte jeg at lytte til min krops signaler i stedet for. Tim har været rolig hele vejen indtil nu, skal det lige siges, hvorimod jeg nok mere er typen der tænker worst case scenario fordi det ville gøre mig så ked af det allerede nu, hvis der skete noget som gjorde at vores barn ikke ville komme ud til os. Al bekymring var rimelig ubegrundet, den lille var aktiv og jordemoderen sagde at alt så rigtig fint ud, hjertet slog og både doubletest og nakkefolden var nærmest pinligt fine - så jeg har begge ben på jorden igen.

Jeg har haft det fint indtil videre i graviditeten - det passer faktisk slet ikke, men når man er gravid er fint synonym for "jeg brækker mig, jeg har kvalme hele dagen, jeg vågner og tisser x 6 hver nat, jeg orker ikke at handle ind eller gå ud i køkkenet og hente et glas vand... og jeg orker heller ikke at have bh på, for den sags skyld, fordi mine bryster gør ondt HELE TIDEN". Så jeg har egentlig haft det fint indtil videre.

Nu er jeg i andet trimester og kvalmen er næsten væk og jeg er kun træt fordi jeg har været syg siden i fredags. Den lille bule nederst på min mave bliver mere og mere synlig nærmest dag for dag, men er endnu ikke særlig stor. Jeg kan bare sige med sikkerhed allerede nu, at det er den største oplevelse at være gravid, jeg forstår det næsten først nu hvor jeg selv er i det, og jeg har aldrig før oplevet at føle netop dén følelse jeg fik, da jeg så vores lille baby på scanningen i går. Det er det største og det bliver endnu større!

Likes

Comments

Hvis du er en af dem, der følger en af ovenstående smukke kvinder på Instagram eller deres blogs, så ved du måske også at de (sammen med et par andre) har medvirket i Nelly's seneste shoot med deres efterårs-/festkollektion. Jeg er så vild med billederne derfra - er de ikke bare smukke? Det skal ingen hemmelighed være at jeg i rigtig lang tid har haft et mindre crush på @Matildadjerf, som jeg virkelig forguder. Alt ved hende er så fint! Men også @JosefineHJ og Molly Rustas er helt utroligt smukke.

Jeg ville faktisk bare tjekke ind og vise jer nogle af billederne, in case you haven't seen them. Hav en dejlig mandag <3

Likes

Comments

- Pandehår og blæsevejr er ikke en god kombination. Som i slet ikke.
- Pandehår man forsøger at sætte med op i en hestehale er om muligt endnu værre...
- Tomatplantens stilk dufter bedre end noget andet her i livet.
- Det bliver lettere med alderen at indrømme at man tager fejl, og at sige undskyld.
- I sygeplejen er kun en lille del af plejen det praktiske. Den psykiske føling/adfærd som sygeplejerske er altafgørende.
- Mine øjne nok aldrig stopper med at løbe i vand når de absolut ikke må. Det sker som regel altid når jeg lige har lagt fin makeup.
- Det er godt at bede om hjælp når man har brug for det. Man kan ikke klare alt selv og selvom man godt kan så skal man ikke.
- Mine veninder er guld værd.
- Jeg nok aldrig bliver god til at holde liv i blomster. Planter derimod... de lever evigt herhjemme.
- Vi alle godt kan blive bedre til at favne hinanden og give plads til forskellighed. Verden er stor nok.
- Offentlig transport generelt aldrig stopper med at være stressende. Selvom toget går ti minutter efter igen, så skal man nogle gange bare nå lige præcis dét der tog. Og når der så er forsinkelser...
- Dynen skal rystes hver aften fordi dynebetrækket skal sidde så dynen passer helt ud i hjørnerne. Ellers er det bare irriterende jo.

Likes

Comments

I august lavede jeg et indlæg om disse utroligt lækre hårprodukter med banan fra The Body Shop. GOD, hvor jeg elsker dem. De dufter himmelsk! Jeg bruger ikke hårkur særlig ofte da mit hår er rimelig blød og sundt for tiden. Men da jeg lavede sidste indlæg om at jeg havde afprøvet shampoo'en var der efterspørgsel på et indlæg om hårkuren, når den blev taget i brug - og det blev den i dag. Den dufter om muligt endnu bedre end shampoo'en og det allerbedste er at håret dufter lækkert af banan længe efter. Begge produkter kan jeg klart anbefale til jer. Endnu bedre er det at produkterne er lavet af økologisk Community Trade bananpure fra Ecuador. Hvis du ønsker at læse mere om dem kan du finde produkterne HER.

Likes

Comments

Kan I huske dengang i gymnasiet, hvor man købte tårnhøje stiletter, som man aldrig lærte at gå i? Ja, jeg husker det også, og jeg husker også at jeg faktisk hadede det. For at det ikke skal være løgn har jeg på min ene hæl stadig et lille ar, efter en vabel, der var så grusom at jeg nærmest ikke kunne have sko på i flere uger - og ja, det var stiletter der stod bag. Den fejl gider jeg aldrig nogensinde begå igen. Bevares, jeg ejer da stiletter, men jeg ejer ikke nogle jeg ikke kan gå i. Det er spild af penge og megalækre outfits, at ødelægge alt med sko man vralter rundt i og som i øvrigt gør skide ondt. Ved I hvad der fungerer for mig? Det gør hæle, der er lidt brede. Jeg kan have dem på i halve og hele dage. Til min fætters bryllup i foråret havde jeg et par smukke stiletter med bred hæl på i elleve timer, og det var faktisk rart hele tiden.

Nå men hvorom alt er, så har jeg længe haft øje på ovenstående par fra H&M. Jeg har nemlig ledt efter et par sko, som er lidt fine i det men også kan gå til afslappede outfits og det kan de her. Jeg havde dem på til min morfars 80 års fødselsdag i rigtig mange timer og de er upåklagelige. Dem er jeg blevet utroligt glad for, de kan købes HER . Jeg vil virkelig anbefale dig at finde ud af hvilke stiletter/høje hæle du går bedst i, for det er helt befriende at kunne stikke i dem uden at skulle have skiftesko med på vejen.

Likes

Comments

For snart tre måneder siden flyttede Tim ind hos mig i min lejlighed i Køge. Det tog os virkelig ikke lang tid at beslutte indretningen, da vi heldigvis var helt enige om hvordan vi ville have det. Jeg havde set i "Nybyggerne" at Anne og Todd havde fået den flotteste mørkeblå væg og fra tanke til handling gik der ikke mere end et par uger, før vi selv havde præcis samme farve på to af væggene herhjemme. Det var med til at danne udgangspunktet og efterfølgende ville vi gerne blive i den mørke indretning. Jeg havde sofa, sofabord og alt det dér, men for at Tim også skulle føle at det ville blive hans hjem solgte vi faktisk mine ting og købte møbler vi valgte sammen.

Selvom vi bor ret mørkt, med en masse planer, mørkeblå vægge og generelt ikke særlig feminint, har vi også sørget for at få små fine ting, som lysestager, spejle og andet nips ind. Særligt er jeg helt vild med de hvide lysestager fra Søstrene Grene, som lidt ligner konkylier. Jeg elsker at vi har fået så mange planter til at passe ind forskellige steder i indretningen - det giver den dejligste stemning med en masse grønt - de er dog ikke lige lette at holde allesammen ;-)

Planen er at vi skal bo her to år endnu, vi har lige fornyet lejekontrakten til 2019. Herefter har jeg næsten været sygeplejerske i to år og Tim er ved at være færdig med sin uddannelse. Vi vil begge utroligt gerne have hus, men for at være helt realistiske skal der spares mange penge sammen og det er ikke sikkert at hus bliver prioriteret før et barn. Så nu må vi se - planer og drømme er gode at have, men engang imellem skal tingene også ske af sig selv hen ad vejen.

Likes

Comments