Header

Nogle af jer ved måske at jeg er uddannet sygeplejerske til januar - 3,5 år som studerende er snart slut, og det er altså både skønt, men også nervepirrende. Jeg har længe glædet mig til den dag jeg går fra skolen sidste gang med mit bevis på at jeg er autoriseret sygeplejerske, men som I jo også ved har tingene taget en drejning som gør at min situation som nyuddannet ser lidt anderledes ud, end jeg havde regnet med. Vi skal jo have et barn og med kun 3 måneder, hvor jeg reelt set kan arbejde, fra jeg er færdiguddannet til jeg skal på barsel, er det nok ikke helt realistisk at jeg går ud og får mig et drømmejob. Nok snarere et vikarjob, og det har jeg det også fint med.

Jeg er ved at skrive min bachelor i disse måneder og det kan altså godt være lidt svært ind imellem. Mit fokus er bare et andet sted ret meget af tiden, men jeg SKAL have færdiggjort den! Min bachelormakker og jeg har heldigvis valgt et emne vi begge synes er rigtig spændende og det hjælper jo gevaldigt på det - men ikke desto mindre er det et stort projekt og der er meget der skal overskues. I løbet af uddannelsen har vi lavet opgaver før, men slet ikke på det her niveau - selvfølgelig.

Status er altså dén, at når min bachelor er færdiggjort og jeg har været oppe til eksamen og bestået (forhåbentlig ;-) så kan jeg gå ud og arbejde i et par måneder, i et vikariat eller som fast, hvis lykken tilsmiler mig. Tim er også studerende og er det to år endnu. Vi har ikke gjort os nogle bekymrede tanker om økonomi, det er simpelthen ikke dér vores fokus ligger, for det skal nok køre fint. Vi glæder os i stedet over at jeg skal på barsel op til en sommerferie, fordi det giver os mulighed for at være meget sammen som familie, i og med at Tim har næsten to måneders sommerferie. Udover dét er Tims studie desuden tilrettelagt med en del som kan læses/laves hjemmefra, og det giver igen meget tid til os og den lille. Er der andre derude, der får børn som studerende og hvad har I gjort jer af tanker omkring det?

Og ja, sukkerærterne er bare vist fordi jeg lige har kværnet en hel pose af dem. Det var SÅ lækkert ;-) 

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Som de fleste sikkert ved sker der jo en masse forandringer både fysisk og psykisk under en graviditet. Selvom jeg har et par app's, har læst mange bøger og tjekket et hav af hjemmesider, så er det altså svært at hente svar nogle steder, i og med at graviditet jo er vidt forskellig fra kvinde til kvinde. Noget af det smukke ved at være gravid er jo netop også at ingen er ens og at vores forløb også tager sig meget forskelligt ud. Her kommer et par ting jeg selv har erfaret i løbet af mine første 13 uger, som gravid.

Mine negle har altid været den slags, der knækker ved selv den mindste belastning. Nu har jeg så stærke negle at jeg næsten river mig selv med dem. Ja, det bunder jo nok i alle de vitaminer man fast indtager - men stadig, de har aldrig været flottere end nu!

Man 'vokser' hurtigt ud af sit tøj. I mit tilfælde skete det omkring uge 8, der var min mave så oppustet at jeg fik det decideret ubehageligt af mine jeans, så jeg investerede allerede dér i nogle graviditetsbukser med elastik til maven. Oppustetheden er aftaget lidt igen, så i nogle uger har jeg nu kunne passe mine vanlige bukser, men med den fart den lille har på, går der ikke længe før jeg igen må lægge mine egne bukser på hylden.

Jeg havde faktisk aldrig rigtig tænkt over hvor vigtigt det er at finde navn til sit barn. Altså, jo, jeg var godt klar over at det betød noget - men sådan deep down, at vælge det helt rigtige navn. Vi har både idéer til pige- og drengenavne, men jeg tror ikke der kommer et endegyldigt navn inden vi ser vores barn - tænk nu hvis den slet ikke kan hedde det, som vi har besluttet, fordi den ligner en der hedder noget andet?

Hvor nysgerrige folk er, misforstå mig ikke, jeg synes det er dejligt at tale om graviditet, børn, fremtid og alt det! MEN... allerede nu kan jeg godt have indtryk af at folk tænker at ALT kommer dem ved, simpelthen fordi man har et lille barn i maven. Her tænker jeg ikke almindelige spørgsmål, men alle dem af grænseoverskridende art, som folk normalt ikke ville lufte for én, Min fornemmelse siger mig at det kun tager til som månederne skrider frem, bring it on!

Den hang man får til rigtig mærkelige madvarer. Jeg mener at have læst et sted at de seriøse cravings først kommer lidt senere end i første trimester (correct me if I'm wrong) men jeg vil alligevel pointere at trangen til ting, man ikke nødvendigvis før har elsket, sagtens kan opstå tidligt. I mit tilfælde tror jeg det har haft en sammenhæng med kvalmen, som nogle dage varede fra jeg stod op til jeg gik i seng. Hvor var det belastende! Jeg har haft virkelig stor trang til syltede ting, særligt asier! Og nu det mere tarvelige af slagsen - McD! Jeg giver kvalmen skylden, og jeg tænker at det er fordi jeg ikke har haft lyst til at spise, at når jeg så har spist skulle det gerne være LIGE NU OG HER og det var altså lettest når det indeholdt både mange kalorier og fedt. Heldigvis har jeg også rigtig stor lyst til salat og frugt, så lige i øjeblikket sørger vi for altid at have flere slags melon herhjemme, og mango.

I tråd med cravings kommer vægtstigningen i løbet af de 9 måneder. Okay, det var faktisk ikke en noget jeg blev overrasket over, men det er alligevel meget sjovt at sætte sig lidt ind i hvor meget man rent faktisk skal tage på. Det beregnes ud fra ens BMI. Jeg har nemlig selv haft en idé om at en stor del af kiloene skyldtes fedt, men jeg er blevet MEGET klogere på det. Størstedelen er nemlig selve barnet, herefter kommer livmoderen, fostervandet, brysterne (jep, tell your man, han bliver rigtig glad for det. I gennemsnit vokser de med 400g!) og den øgede blodmængde. Sidst kommer faktisk det fedt man tager på, som gennemsnitligt ligger på 1700g. DÉT vidste jeg ikke før jeg blev gravid!

Likes

Comments

Der har været helt stille herinde i over en måned, og det er ikke længere en hemmelighed hvorfor. Jeg er gravid - Tim og jeg skal have et barn til maj. Jeg har været sindssygt udmattet og har ikke orket selv de mindste ting. Jeg er ovenud taknemmelig for at min første graviditet sker mens jeg stadig er studerende, for jeg ved slet ikke hvordan jeg skulle bære mig ad med en fuldtidsstilling, når jeg ikke engang har orket at tage tøj på. Den fase er heldigvis ved at være ovre nu, jeg kan næsten kende mig selv igen, ha ha - og så alligevel ikke. Der sker de største forandringer i kroppen allerede nu, men jeg elsker det simpelthen.

Tim og jeg var til nakkefoldsscanning og se den lille i går. Jeg var virkelig nervøs! Det var vores første scanning og ud fra hvad jeg kan læse mig til så er det tilsyneladende helt almindeligt at få en såkaldt tidlig scanning, som allerede foregår fra uge 5, hvor man kan se hjerteblink. Jeg havde overvejet det, men efter at have talt med både Tim og min familie valgte jeg at lytte til min krops signaler i stedet for. Tim har været rolig hele vejen indtil nu, skal det lige siges, hvorimod jeg nok mere er typen der tænker worst case scenario fordi det ville gøre mig så ked af det allerede nu, hvis der skete noget som gjorde at vores barn ikke ville komme ud til os. Al bekymring var rimelig ubegrundet, den lille var aktiv og jordemoderen sagde at alt så rigtig fint ud, hjertet slog og både doubletest og nakkefolden var nærmest pinligt fine - så jeg har begge ben på jorden igen.

Jeg har haft det fint indtil videre i graviditeten - det passer faktisk slet ikke, men når man er gravid er fint synonym for "jeg brækker mig, jeg har kvalme hele dagen, jeg vågner og tisser x 6 hver nat, jeg orker ikke at handle ind eller gå ud i køkkenet og hente et glas vand... og jeg orker heller ikke at have bh på, for den sags skyld, fordi mine bryster gør ondt HELE TIDEN". Så jeg har egentlig haft det fint indtil videre.

Nu er jeg i andet trimester og kvalmen er næsten væk og jeg er kun træt fordi jeg har været syg siden i fredags. Den lille bule nederst på min mave bliver mere og mere synlig nærmest dag for dag, men er endnu ikke særlig stor. Jeg kan bare sige med sikkerhed allerede nu, at det er den største oplevelse at være gravid, jeg forstår det næsten først nu hvor jeg selv er i det, og jeg har aldrig før oplevet at føle netop dén følelse jeg fik, da jeg så vores lille baby på scanningen i går. Det er det største og det bliver endnu større!

Likes

Comments

Hvis du er en af dem, der følger en af ovenstående smukke kvinder på Instagram eller deres blogs, så ved du måske også at de (sammen med et par andre) har medvirket i Nelly's seneste shoot med deres efterårs-/festkollektion. Jeg er så vild med billederne derfra - er de ikke bare smukke? Det skal ingen hemmelighed være at jeg i rigtig lang tid har haft et mindre crush på @Matildadjerf, som jeg virkelig forguder. Alt ved hende er så fint! Men også @JosefineHJ og Molly Rustas er helt utroligt smukke.

Jeg ville faktisk bare tjekke ind og vise jer nogle af billederne, in case you haven't seen them. Hav en dejlig mandag <3

Likes

Comments

- Pandehår og blæsevejr er ikke en god kombination. Som i slet ikke.
- Pandehår man forsøger at sætte med op i en hestehale er om muligt endnu værre...
- Tomatplantens stilk dufter bedre end noget andet her i livet.
- Det bliver lettere med alderen at indrømme at man tager fejl, og at sige undskyld.
- I sygeplejen er kun en lille del af plejen det praktiske. Den psykiske føling/adfærd som sygeplejerske er altafgørende.
- Mine øjne nok aldrig stopper med at løbe i vand når de absolut ikke må. Det sker som regel altid når jeg lige har lagt fin makeup.
- Det er godt at bede om hjælp når man har brug for det. Man kan ikke klare alt selv og selvom man godt kan så skal man ikke.
- Mine veninder er guld værd.
- Jeg nok aldrig bliver god til at holde liv i blomster. Planter derimod... de lever evigt herhjemme.
- Vi alle godt kan blive bedre til at favne hinanden og give plads til forskellighed. Verden er stor nok.
- Offentlig transport generelt aldrig stopper med at være stressende. Selvom toget går ti minutter efter igen, så skal man nogle gange bare nå lige præcis dét der tog. Og når der så er forsinkelser...
- Dynen skal rystes hver aften fordi dynebetrækket skal sidde så dynen passer helt ud i hjørnerne. Ellers er det bare irriterende jo.

Likes

Comments

I august lavede jeg et indlæg om disse utroligt lækre hårprodukter med banan fra The Body Shop. GOD, hvor jeg elsker dem. De dufter himmelsk! Jeg bruger ikke hårkur særlig ofte da mit hår er rimelig blød og sundt for tiden. Men da jeg lavede sidste indlæg om at jeg havde afprøvet shampoo'en var der efterspørgsel på et indlæg om hårkuren, når den blev taget i brug - og det blev den i dag. Den dufter om muligt endnu bedre end shampoo'en og det allerbedste er at håret dufter lækkert af banan længe efter. Begge produkter kan jeg klart anbefale til jer. Endnu bedre er det at produkterne er lavet af økologisk Community Trade bananpure fra Ecuador. Hvis du ønsker at læse mere om dem kan du finde produkterne HER.

Likes

Comments

Kan I huske dengang i gymnasiet, hvor man købte tårnhøje stiletter, som man aldrig lærte at gå i? Ja, jeg husker det også, og jeg husker også at jeg faktisk hadede det. For at det ikke skal være løgn har jeg på min ene hæl stadig et lille ar, efter en vabel, der var så grusom at jeg nærmest ikke kunne have sko på i flere uger - og ja, det var stiletter der stod bag. Den fejl gider jeg aldrig nogensinde begå igen. Bevares, jeg ejer da stiletter, men jeg ejer ikke nogle jeg ikke kan gå i. Det er spild af penge og megalækre outfits, at ødelægge alt med sko man vralter rundt i og som i øvrigt gør skide ondt. Ved I hvad der fungerer for mig? Det gør hæle, der er lidt brede. Jeg kan have dem på i halve og hele dage. Til min fætters bryllup i foråret havde jeg et par smukke stiletter med bred hæl på i elleve timer, og det var faktisk rart hele tiden.

Nå men hvorom alt er, så har jeg længe haft øje på ovenstående par fra H&M. Jeg har nemlig ledt efter et par sko, som er lidt fine i det men også kan gå til afslappede outfits og det kan de her. Jeg havde dem på til min morfars 80 års fødselsdag i rigtig mange timer og de er upåklagelige. Dem er jeg blevet utroligt glad for, de kan købes HER . Jeg vil virkelig anbefale dig at finde ud af hvilke stiletter/høje hæle du går bedst i, for det er helt befriende at kunne stikke i dem uden at skulle have skiftesko med på vejen.

Likes

Comments

For snart tre måneder siden flyttede Tim ind hos mig i min lejlighed i Køge. Det tog os virkelig ikke lang tid at beslutte indretningen, da vi heldigvis var helt enige om hvordan vi ville have det. Jeg havde set i "Nybyggerne" at Anne og Todd havde fået den flotteste mørkeblå væg og fra tanke til handling gik der ikke mere end et par uger, før vi selv havde præcis samme farve på to af væggene herhjemme. Det var med til at danne udgangspunktet og efterfølgende ville vi gerne blive i den mørke indretning. Jeg havde sofa, sofabord og alt det dér, men for at Tim også skulle føle at det ville blive hans hjem solgte vi faktisk mine ting og købte møbler vi valgte sammen.

Selvom vi bor ret mørkt, med en masse planer, mørkeblå vægge og generelt ikke særlig feminint, har vi også sørget for at få små fine ting, som lysestager, spejle og andet nips ind. Særligt er jeg helt vild med de hvide lysestager fra Søstrene Grene, som lidt ligner konkylier. Jeg elsker at vi har fået så mange planter til at passe ind forskellige steder i indretningen - det giver den dejligste stemning med en masse grønt - de er dog ikke lige lette at holde allesammen ;-)

Planen er at vi skal bo her to år endnu, vi har lige fornyet lejekontrakten til 2019. Herefter har jeg næsten været sygeplejerske i to år og Tim er ved at være færdig med sin uddannelse. Vi vil begge utroligt gerne have hus, men for at være helt realistiske skal der spares mange penge sammen og det er ikke sikkert at hus bliver prioriteret før et barn. Så nu må vi se - planer og drømme er gode at have, men engang imellem skal tingene også ske af sig selv hen ad vejen.

Likes

Comments

Hello there! Det er endelig fredag aften og hvor har jeg glædet mig til det helt siden søndag. Det er min første weekend i utallige måneder, hvor jeg ikke skal arbejde og det er næsten helt uvant for mig. Denne uge har jeg været i praktik faktisk noget nær 40 timer, grundet sygdom sidste uge. Af samme grund har der ikke været updates herinde, jeg har simpelthen ikke orket det. Hver aften er jeg faldet i søvn mellem 21 og 22 og ganske enkelt været fuldkommen bombet af indtryk og alt hvad jeg har lært.

Tim og jeg har været ude og handle og lavet tidlig aftensmad i dag. Nu hygger vi og nyder hinanden - det er begrænset hvor meget vi har set til hinanden i den forgangne uge, så hele aftenen skal det bare være os. Det er så dejligt.

Der kommer snart mere nyt herinde, så følg med. Jeg har pludselig en masse tid at gøre godt med de næste par dage. Nyd jeres fredag aften <3

Likes

Comments

Hej sweeties, I får lige en quick update på hvad jeg har lavet i min weekend. Udover at jeg lå syg nærmest hele den forgangne uge har jeg nemlig også fået nået en del ting. Jeg var heldigvis tilpas rask til at jeg fredag kunne tage med min søster hjem til min far, hvor vi sådan set bare skulle sove og hygge os om lørdagen. Vi havde talt om at lave et eller andet om lørdagen, da vi næsten altid godt kan lide at skulle ud og foretage os et eller andet. Heldigvis sov vi længe og senere tog vi et smut til Næstved og fik flere timer til at gå med at gå rundt i genbrugsbutikker og generelt Næstved by. Sidst på dagen var vi på Næstved museum, som I også kan se billeder af ovenfor. Der var en udstilling som hed *Pimp Your Ride!*, som gik ud på at kombinere kunsthåndværk og teknologi, det kan du læse mere om HER, hvis du synes det lyder spændende. Det var i hvert fald en god oplevelse og en lidt anderledes måde at gå på museum.

I dag var jeg tidligt oppe fordi jeg skulle arbejde kl. 7. Ellers har det bare været en rigtig søndag, med indkøb, kærestehygge og film. Lige nu laver Tim mad, så jeg kan nå at forberede nogle indlæg til den kommende uge. Jeg skal i praktik alle fem dage, så ugen bliver lidt hård og derfor er jeg nok helt færdig når jeg får fri. Heldigvis går jeg en friweekend i møde, og det er nok den første i flere måneder. Hvor bliver det dejligt!

Hvad synes I forresten om mit indlæg om bæredygtighed? Smid hellere end gerne en kommentar om hvad I mener :-)

Likes

Comments

Instagram@anejespersen

Med mine otte huller i ørerne må jeg indrømme at jeg er fan af smukke øreringe, særligt dem i guld. Normalt bærer jeg nogle mindre af slagsen til hverdag, det kan dog gå an med de mindre creoler, men de mere festlige og større gemmer jeg til andre lejligheder. Efter min mening kan øreringe pifte alle outfits op, men bærer jeg et par magen til et af de ovenstående sørger jeg for ikke at have andre iøjnefaldende øreringe på. Begge par er fra H&M og er at finde på deres hjemmeside HER og HER . Har man lidt sarte ører og tåler tunge øreringe dårligt vil jeg anbefale at man holder sig fra de bladformede, da de ikke er helt lette. De andre er derimod meget lette og fine. Alt i alt nogle meget smukke øreringe, til rigtig fine priser.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Jeg shopper en del og jeg gør det ofte, hvis jeg skal være helt ærlig. Og det skal jeg. Det her indlæg er udtænkt med tanke på at være informativt for jer og udpegende på nogle af de problematikker, der er i forbindelse med vores (mange af os) massive overforbrug og shoppingtendenser. For shopping er ikke bare shopping - der er jo nogle der laver det vi går rundt og køber. Tingene kommer et sted fra. Tænker du nogensinde på det? Vores nye tøj bliver jo ikke bare til, det kræver arbejdskraft.

For nylig lavede jeg et indlæg om genbrugsfund. Jeg erhvervede mig et par superlækre støvler, som en anden har haft før mig og som jeg var så heldig at få til en rigtig god pris. Jeg går ind for genbrug. Jeg elsker hele idéen om at de ting man ikke længere selv bruger kan komme videre i systemet - at en anden kan blive glad for det jeg ikke længere kan eller vil bruge. Jeg er nemlig også en af dem, der skifter min garderobe ud. Jeg har det faktisk ambivalent over det, men ganske enkelt ændrer jeg ofte mening om det jeg køber. Så kan man tale om at slå koldt vand i blodet og overveje sine køb nærmere - ja ja, det har du ret i. Det burde jeg gøre. Men når det ikke altid lykkes kan jeg også, med nogenlunde god samvittighed, sælge tingene videre. På den måde er det ikke helt brug-og-smid-ud.

I løbet af de seneste år er min bevidsthed om genbrug blevet øget. Bloggere gør brug af det, mine veninder gør, familie og jeg selv - og hvor er det en god idé! Genbrug for fanden, for hvorfor skulle man ikke gøre det? Det er da fordelagtigt for alle parter! Derfor blev jeg også glad da jeg i morges vågnede op og tjekkede min mail. En af de ulæste e-mails var fra Alina Sørensen. Alina er Master i Engelsk og Kommunikation fra Copenhagen Business School, derudover har hun altid haft interesse for mode, modens historie og bæredygtighed i relation til mode. Professionelt beskæftiger Alina sig med bæredygtighed inden for tekstilindustrien, samt andre tilknyttede industrier. Vedhæftet Alina's mail lå en artikel om genbrug og bæredygtighed. Jeg synes du skal læse den, for den fik i hvert fald mig til at tænke en ting eller to igennem vedrørende mine egne shoppingvaner.


"Det bedste forbrug er genbrug – især inden for mode

Mode og modeskabelse er skønt og fortryllende og sæson efter sæson bliver vi modeelskere præsenteret for nye kunstneriske højder, når designerne ruller deres kollektioner ud på catwalken både herhjemme og ude i den store verden. Den hjemlige såvel som den internationale modeindustri skaber stor kunst til glæde og inspiration for rigtig mange mennesker. Samtidig sørger branchen med mesterlig præcision for at skabe et billede af moden som branchen skaber samt af branchen selv, som værende noget efterstræbsomt og luksuriøst og ligeså med stor dygtighed kommunikeres dette billede til os entusiaster og forbrugere, så vores købelyst pirres til det yderste. Oftere og oftere iblandes der imidlertid i dette billede og denne kommunikation et budskab om en iboende bevidsthed om bæredygtighed og kontinuerlig udførsel af en stor miljømæssig indsats fra branchen selv. Det ses hos alle lige fra de store modehuse til små og mellemstore brands i alt fra hensigtserklæringer gemt lidt af vejen i bunden af en hjemmeside til store højfrekvens TV-kampagner, som i klare vendinger slår potente slag for rent vand og ren luft. Men holder billedet, hvis man dykker lidt længere ned i hvad der rent faktisk sker, når lyset på catwalken slukkes og en kollektion skal masseproduceres og sælges?

Kedelig virkelighed i produktionen

Svaret er helt entydigt: nej! Når designernes kreationer skal gøres tilgængelige for massemarkedet er det en helt anden virkelighed, som tegner sig end den glitrende pseudovirkelighed, som modebranchen er eksponent for udadtil. Det er en virkelighed, hvor der i hvert eneste produktionsled er mere eller mindre sørgelig omstændigheder tilknyttet, når det kommer til bæredygtighed og påpasselighed i forhold til vores naturlige ressourcer. Dette skyldes i høj grad at en stor del af verdens tekstilproduktion i dag foregår i de Sydøst- og Østasiatiske lande, og det er ofte lande, som endnu ikke fra lovgivnings hold stiller krav til tekstilproducenterne om oplysning af brug af kemikalier, har retningslinjer for vandforbrug eller håndhæver bestemmelser om arbejdsmæssig lavalder eller mindsteløn. Så når en metervare produceres til modekejsernes klæder er der således en overhængende risiko for at det i profitabilitetens navn er et barn, som under sundhedsskadelige forhold og med et umådeholdent forbrug af vand og energi forestår fodarbejdet.

Alle tilgængelige rapporter fra blandt andre EEA , UNEP og UNESCO , hvor tilstandene i mode- og tekstilindustrien beskrives, istemmer sig at der er en eksisterende bæredygtighedsudfordring, som er betydelig. Dette understøttes i høj grad af den højfrekvente forekomst af ordene ’tekstilindustri’ og ’modeindustri’ i rapporter, nyhedsmedier, blogs og afhandlinger, som direkte sammenligning til sværvægterne i kampen om at blive den mest miljøbeskidte, såsom olie-, skibsbyggeri- og kemiindustrien. Det enestående ved modeindustrien i forhold til de andre synes imidlertid at være at de eksisterende problematikker vokser betydeligt uden at det får reguleringsmæssige konsekvenser, som en væsentlig del af de andre miljøtunge industrier jo udsættes for løbende. Dette belaster naturligvis yderligere et i forvejen ikke særligt hensigtsmæssigt system for med en modebranche, der i 2017 spås at nå et rekordår målt på omsætning både herhjemme og internationalt, er det ikke sandsynligt at dampen tages kedlerne i de asiatiske tekstilfabrikker. Tværtimod vil forventningerne til vækst stige endnu mere og et endnu hårdere pres på produktionsledet vil frit kunne påføres både i forhold til output og ikke mindst til meterpriserne mere eller mindre uden indblanding fra irriterende myndigheder, som håndhæver ’banaliteter’ som miljøregler, arbejdsforhold og mindstelønninger.

Velsmurt marketingmaskine og storforbrug – dårlig kombination

Så vi har en modebranche der som nævnt indledningsvis er enormt dygtig til kommunikation og branding i forhold til bæredygtighed, så det sikres at kunderne ikke lader sig forstyrre af den redundante støj, som det fra tid til anden lykkedes NGO’er og miljøorganisationer at komme igennem med vedrørende de miljømæssige udfordringer. Og vi har en befolkning, som forbruger mode i rekordhastighed og hvis stigende efterspørgsel meget naturligt driver branchens iver til at skabe større volumener sæson efter sæson. Det bliver en nærmest symbiotisk proces af produce, consume, repeat, der sagtens kan ende med at få uoprettelige konsekvenser først i nærområderne for produktionsstederne men siden for os alle sammen. Årsagerne til den vækst der er i forbruget kan ganske sikkert i nogen grad tilskrives generelle økonomiske konjunkturer, men det er sandsynligvis også nødvendigt at skele til de store fysiske kæder såsom Bestseller, Zara og H&M samt de fremtrædende internetbutikker som FashionForest 

, Zalando og Asos. Alle disse er massive afsætningskanaler, som er fyldte med med varer, der prismæssigt er på et niveau, som tillader at de forbruges i et vist stykke tid, hvorefter de kan udskiftes med nyt. Der er således skabt og skabes kontinuerligt en flod af affordable fashion, som raser afsted og jo mere der forbruges jo stærkere bliver strømmen.

Genbrug er svaret

I lyset af alt dette bliver det interessante spørgsmål naturligvis om der egentlig er en løsning, som vi kan arbejde med for at skabe ægte bæredygtighed inden for mode? Og hertil er svaret heldigvis helt entydigt: Ja! Og svaret er endda ganske simpelt: Genbrug! Den føromtalte tendens til hurtig udskiftning af nye beklædningsdele efterlader en enorm ressource af genbrugeligt tøj, som kan sælges igen og dermed forbruges igen. Røde Kors, som er de største salgskanal for genbrugstøj i Danmark både online og offline vurderer på baggrund af Deloitte’s rapport, Sustainable Fashion fra 2013, at omtrent 3% af tøj solgt i Danmark genbruges. Røde Kors står sammen med Danmission for at sælge en stor del af 3%, som tæller over 2000 tons. Der er således tale om millionvis af tons tøj, der år efter år smides ud og erstattes med nyt bare i Danmark. Med tanke på hvor meget blot et enkelt tons tøj må fylde på en hvilken som helst genbrugsstation er det tal forbløffende i sig selv, men indlysende nok er det en anden mere besk smag, der indfinder sig i munden, når tankerne falder på at der for hvert stykke tøj, som produceres anvendes i gennemsnit en til tre liter vand samt et væld af ukontrollerede og uregulerede kemikalier, som siden i øvrigt ofte skylles ud i naturen igen.

Ved bare blot at give et par bukser, en trøje, en jakke eller hvilket som helst andet stykke tøj en runde mere og donere det til genbrug samt naturligvis også selv købe og forbruge genbrug fremfor forbrug af nyt tøj hver gang bliver det hurtigt til en mærkbar indsats for bæredygtighed. Det er signifikante mængder af vand og energi, som vi kan spare vores miljø for ved den for de fleste af os ganske begrænsede og overkommelige indsats det er at smide vores aflagte tøj i en genbrugscontainer fremfor i småt brændbart. Og en helt anden dimension man får med ved at forbruge genbrug hos blandt andre Danmission og Røde Kors er selvfølgelig at indtjeningen fra tøjet ryger i en lang bue udenom modebranchens investorer. Og i stedet for at blive geninvesteret i et hårdere tryk på vores miljø – som nævnt ofte medfulgt af en påstand om det modsatte – investeres pengene blandt andet i bæredygtig udvikling og nødhjælp og visse tilfælde i præcis de samme udsatte områder i verden, hvor tekstilproduktionen finder sted.

Som indledningsvist nævnt er mode en fantastisk kunstart, der har så meget sjæl og dybde i sig, og det skal vi værne om. Vi skal værne om nyskabelse, design og kreativiteten, og vores modeindustri skal være blomstrende og en som vi stolt kan vise frem til verden. Samtidig skal vi lære hinanden og dermed også modeindustrien at vi er nødt til at forbruge mindre mode og forbruge mode bedre og samlende at den bedste måde at forbruge mode på er genbrug."

Jeg synes vi skal være opmærksomme. Jeg synes vi alle har et ansvar for at råbe hinanden op og sørge for at tingene ikke går over gevind, om man vil. Det er vores samfund, vores jord, vores klode det her. Kan vi gå i seng hver aften og se os selv i øjnene? Der skal så lidt til, og hvis alle gør en lille forskel når vi langt. Stop op og overvej hvordan du kan bidrage til bæredygtigheden i vores samfund. Har du ikke prøvet genbrug før, så kast dig ud i det! Det er en smuk måde at give/sælge sine ting videre på, og det er smukt for bæredygtigheden.

Likes

Comments

Der har ikke været meget spræl i mig siden søndag. Vi nåede dårligt hjem fra min morfars 80 års fødselsdag før jeg kunne mærke at min hals begyndte at kradse og min næse blev stoppet. Det skete så hurtigt, der gik højest to timer fra vi kom hjem til jeg lå på langs med the, flere lag tøj og varmepude. Heldigvis vi var begge to ret trætte efter en lang dag, så vi fladede bare ud med lidt tv.

Nu er jeg næsten helt ovenpå igen. Jeg lyder kun forkølet når jeg taler, men ellers har jeg det nogenlunde. Når jeg er syg er jeg meget opmærksom på at få mine vitaminer. Mit immunforsvar er virkelig skidt fordi jeg har astma og diverse allergier, så jeg skal være ret obs på at passe godt på mig selv. Til daglig tager jeg altid en helt almindelig multivitamintablet, og i perioder hvor vejret er fugtigt eller koldt tager jeg også c-vitamin - det giver mit immunforsvar et lille boost, men jeg gør det maks 7 dage ad gangen. Jeg er også begyndt med echinacea dråber, som jeg har taget 30 x 2 over flere omgange nu. De hjælper, folkens!

Men som et lille ekstra boost til min krop har jeg i dag lavet en hel kande med juice. Det ser måske ret grumset og tvivlsomt ud, men jer der selv laver jeres juice ved hvad jeg mener, når jeg siger at hjemmelavet juice bare smager helt anderledes end købejuice. Smagen er så frisk og det er så lækkert at kunne blande de smage man selv har lyst til. Jeg kan anbefale alle at få fingre i en juicepresser! Den er alle pengene værd og bliver brugt rimelig flittigt herhjemme.

Har du nogle gode opskrifter på juice? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave flere slags kun med grøntsager, men synes nemt de bliver meget bitre.

Likes

Comments

De af jer der følger mig på min instagram har nok lagt mærke til at jeg tidligere i dag lagde en lille video op af min nye vinterjakke. Jeg elsker jakker og synes næsten at der findes en jakke til ethvert outfit. Denne er en meget simpel dunjakke fra Bilka til 299kr, som også fås i sort i hvert fald i Bilka Hundige. Typisk ville jeg ikke have valgt en hvid jakke, men den er så fin stylet med et par boots og en strikket grå hue, så det blev altså den hvide. De bedste vinterjakker er dem der er puffy og lige til at putte og gemme sig i.

Beklager den virkelig dårlige lyskvalitet, men det er næsten umuligt at tage gode billeder når vejret er så mørkt.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Puffy fur coat - 799 -, 

Jeg mindes ikke at jeg har ejet en faux fur coat nogensinde og jeg har heller ikke (før nu) fundet en jeg synes der var værd at eje. Ofte synes jeg det ser clumsy og lidt for puffy ud, men den del er jeg ved at ændre mening omkring. Hvor smukt er det lige med sådan en lækker brun sag, til et par stramme jeans og støvler?

Anyway blev jeg i hvert fald inspireret af den altid smukke Matilda Djerf, da hun lagde dette indlæg op. Det fik mig til at ændre mening omkring fur coats fuldstændig.

Of course ville jeg ALDRIG gå med ægte pels, så en forudsætning for at jeg køber noget er at det skal være faux fur!

Likes

Comments

Kender I det, når man helt tilfældigt falder over noget man bare har ønsket sig i evigheder, men ikke har villet ofre penge på, fordi det var for dyrt? Ja, det tænkte jeg nok. Det kender vi vel allesammen lidt til.

Jeg har brugt dagen sammen med en af mine veninder, som jeg har mødt gennem sygeplejeuddannelsen. Det er guld værd at have veninder, og særligt en veninde, der ved hvad der foregår oppe i ens hoved midt i en praktikperiode. Hvor er det dog vigtigt at få talt om hvad man oplever og hvordan man tackler tingene.

Da der er Køge Festuge denne uge var vi en tur nede og drikke kaffe og gå lidt rundt. Pludselig gik vi i genbrugs-mode og endte i adskillige genbrugsbutikker. Jeg elsker genbrug, og hele idéen om at kunne sælge sine ting videre til andre, der vil blive glade for det.

Tilbage til sagens kerne; jeg har flere vintre i træk sukket efter ovenstående støvler og jeg er helt vild med mærket Billi Bi. Har haft flere par støvler derfra og kvaliteten er rigtig god, prisen lidt pebret, men okay - de holder også godt.

I dag faldt jeg (ja, jeg faldt næsten) over dem i en af genbrugsbutikkerne i Køge. De var sat gevaldigt ned og har faktisk ingen synlige brugsmærker. Blev det lige ugens eller måske månedens køb? :-)

Likes

Comments

Min første uge på palliativt sengeafsnit er ovre og jeg er fyldt op med indtryk, og har både lært meget nyt men også fået brugt meget af hvad jeg har lært fra min tid på Hospice.

Jeg er nødt til at sige det højt og selvom jeg endnu ikke er færdiguddannet så er det en meget klar følelse helt inde i min krop:

Jeg skal ikke arbejde på et sygehus, jeg hører ikke hjemme der. 

Jeg skal selvfølgelig arbejde på et sygehus, men mest for at jeg kan få så meget erfaring at jeg frit kan vælge mellem nogle af mine drømmejobs efterfølgende. Heldigvis er vi allesammen så forskellige og der findes det perfekte arbejde til alle et sted derude. Jeg kan bare mærke at jeg har det bedre i nogle "bredere" rammer. Rammer der ikke er bygget op om kun at arbejde under sygehusregi. Jeg bryder mig ikke om at føle jeg ikke helt har tid nok. Jeg vil have den tid tingene tager og det kan måske godt være svært at få et job hvor man altid har tid nok. Men jeg vil stile mod dét, for det er det der giver mig noget og får mig til at føle at jeg rykker lidt mere personligt inde bag sygeplejeuniformen.

Omvendt tror jeg også på at man er nødt til at afprøve ting, før man kan afgøre om man bryder sig om det. Hella Joof siger i sin bog Papmachéreglen "... du kan ikke vælge ikke", men man kan føle sig frem og efterfølgende udelukke. At vælge noget fra er jo på en eller anden måde også et valg om hvad man vil.

 

 

Så hvad er nogle af de ting jeg drømmer om?

Falck Redder. Senere i mit liv må og skal jeg have den uddannelse. Jeg skal simpelthen prøve det. Det er en gammel drøm jeg har, og når jeg har tilpas med erfaring og kan det meste på rygraden så skal jeg ud og køre som Falck Redder!

Sundhedsplejerske. Det er faktisk noget temmelig nyt, jeg er begyndt at overveje. Jeg har kun været en enkelt uge i sundhedsplejen ifm. sygeplejeuddannelsen, men syntes allerede dengang at det var spændende. Det kræver også et par års erfaring og uddannelse, men det er klart noget jeg synes kunne være så spændende.

Sygeplejerske på et julemærkehjem. Dét gad jeg også virkelig godt!

Sygeplejerske på en plastikkirurgisk afdeling, eller privathospital.  Ja, det er så på et sygehus, men hvis det fanger mig nok er jeg villig til at gøre en undtagelse. Plastikkirurgi er et utrolig spændende felt.

Klinisk sexolog. Ja, you heard me. Jeg har faktisk overvejet den uddannelse i et par år nu og tænker at det sagtens kunne være en mulighed. Der er rimelig hård konkurrence og ikke særlig gode jobmuligheder efter, men her må man jo trække på erfaring, uddannelse, kurser osv.

 

Det er i hvert fald et lille udpluk af hvad jeg går og drømmer om når jeg engang er "voksen" sygeplejerske. Tingene kan sagtens ændre sig, og jeg kan få et nyt syn på alt hvis jeg kommer ud på en afdeling og pludselig bliver fanget af at være lige netop dér. Men indtil videre vil jeg tillade mig at vælge til og fra og drømme om alt det jeg kan, når jeg engang er erfaren nok til at kunne udleve det.

God weekend til jer allesammen, jeg vil nyde min eneste fridag denne uge<3

Likes

Comments

Jeg er færdig med at studere om 5 måneder. Det er 3,5 års arbejde, både hårdt og mindre hårdt, der afsluttes meget snart. Jeg har været i 5 større praktikker og set og oplevet rigtig mange forskellige ting, hvilket jeg priser mig lykkelig for. I min optik bliver man dygtigere af at få ting i hænderne og opleve praksis. Jeg kunne aldrig have taget en uddannelse, som ikke indeholdt praktik. Jeg ser bedst med hænderne, åbenbart. Spørger du mig er sygeplejerske ikke noget man kan læse sig til at blive. Det er noget man skal lære at udføre, på sin egen måde og med erfaring bliver man bedre.

Men for mig er det virkelig en ambivalent følelse at være færdig. Det er så stort for mig at have gjort min uddannelse færdig, at vide at jeg har autorisation til at arbejde som sygeplejerske. Men det er også nervepirrende og faktisk noget jeg godt kan være nervøs over.

Det er jo først nu jeg lærer at være sygeplejerske. Jeg har heldigvis haft nogle lærerige praktikker, men hold op hvor er der stadig meget jeg aldrig har prøvet før. Det skræmmer mig.

Jeg skal ud og have erfaring meget snart. Jeg blev ikke sygeplejerske for at arbejde på et sygehus, men min plan er at jeg skal starte dér for at have en helt grundlæggende fornemmelse for hvordan en sygeplejerske arbejder. Jeg vil føle mig sikker i alt det basicarbejde en sygeplejerske udfører, før jeg kaster mig ud i mere. Og mere, dét skal jeg.

Jeg har mange drømme og jeg tænker at nogle af de ting jeg gerne vil afprøve passer til bestemte tidspunkter i mit liv. I mange år har jeg gerne villet tage Falck Redder uddannelsen, men da Tim og jeg gerne vil have børn inden for en overskuelig fremtid må det simpelthen vente.

Der er heldigvis rigtig brede muligheder ved at være sygeplejerske og dem glæder jeg mig til at udforske.

Er der andre derude, der snart er færdiguddannede, eller lige er blevet? Hvad har I gjort jer af tanker om at være sygeplejerske?

Likes

Comments

I fredags besluttede vi os for at tage en tur til Stevns Klint, for at gå en dejlig lang tur og få frisk luft. Det var heldigvis lidt overskyet, for med fuld sol den dag havde det næsten været for varmt at vandre rundt i de omgivelser.

Det er min sidste uge med ferie og da Tim har meget lidt studie i denne uge har vi planlagt lidt cykelture og andet dejligt. Sidder du derude og kender til de smukkeste (natur)steder at gå eller cykle tur, eller måske bare nyde omgivelserne, så fortæl mig det endelig. Har lyst til at se en masse fine steder i Danmark :-)

Likes

Comments

Jeg vågnede tidligt i morges, fordi Tim startede skole i dag. Det er umuligt for mig ikke at vågne når han først begynder at bevæge sig. Jeg har heldigvis ferie i halvanden uge endnu og skal kun arbejde i weekenderne de næste par uger, hvor dejligt er det ikke?

Jeg skal ned på apoteket i dag og hente nye øjendråber. Er ved at blive sindssyg. Mine øjne har været generet i over tre uger nu, og hvor latterligt det end må lyde så savner jeg faktisk at lægge mascara! Tænk man kan savne det... Men min læge har i hvert fald udskrevet recept på nogle nye øjendråber, som meget gerne skulle virke når alt andet ikke gør - så jeg håber virkelig det virker, for jeg orker ikke flere dage med irriterede øjne.

Derudover skal jeg helt sikkert også ud på altanen og sole lidt i dag og læse en god bog. Det er om at nyde ferien, nu hvor vejret endelig er dejligt. Jeg både nyder og hader ikke at have nogle planer. Elsker at vimse rundt herhjemme og hygge mig, men stresser også lidt over at 'spilde' min ferie på at lave ingenting. Ambivalent følelse, kender I den?

Under alle omstændigheder får bloggen rigtig meget opmærksomhed og det er jo aldrig dårligt ;-)

Likes

Comments