Header

Hej sweeties, I får lige en quick update på hvad jeg har lavet i min weekend. Udover at jeg lå syg nærmest hele den forgangne uge har jeg nemlig også fået nået en del ting. Jeg var heldigvis tilpas rask til at jeg fredag kunne tage med min søster hjem til min far, hvor vi sådan set bare skulle sove og hygge os om lørdagen. Vi havde talt om at lave et eller andet om lørdagen, da vi næsten altid godt kan lide at skulle ud og foretage os et eller andet. Heldigvis sov vi længe og senere tog vi et smut til Næstved og fik flere timer til at gå med at gå rundt i genbrugsbutikker og generelt Næstved by. Sidst på dagen var vi på Næstved museum, som I også kan se billeder af ovenfor. Der var en udstilling som hed *Pimp Your Ride!*, som gik ud på at kombinere kunsthåndværk og teknologi, det kan du læse mere om HER, hvis du synes det lyder spændende. Det var i hvert fald en god oplevelse og en lidt anderledes måde at gå på museum.

I dag var jeg tidligt oppe fordi jeg skulle arbejde kl. 7. Ellers har det bare været en rigtig søndag, med indkøb, kærestehygge og film. Lige nu laver Tim mad, så jeg kan nå at forberede nogle indlæg til den kommende uge. Jeg skal i praktik alle fem dage, så ugen bliver lidt hård og derfor er jeg nok helt færdig når jeg får fri. Heldigvis går jeg en friweekend i møde, og det er nok den første i flere måneder. Hvor bliver det dejligt!

Hvad synes I forresten om mit indlæg om bæredygtighed? Smid hellere end gerne en kommentar om hvad I mener :-)

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Med mine otte huller i ørerne må jeg indrømme at jeg er fan af smukke øreringe, særligt dem i guld. Normalt bærer jeg nogle mindre af slagsen til hverdag, det kan dog gå an med de mindre creoler, men de mere festlige og større gemmer jeg til andre lejligheder. Efter min mening kan øreringe pifte alle outfits op, men bærer jeg et par magen til et af de ovenstående sørger jeg for ikke at have andre iøjnefaldende øreringe på. Begge par er fra H&M og er at finde på deres hjemmeside HER og HER . Har man lidt sarte ører og tåler tunge øreringe dårligt vil jeg anbefale at man holder sig fra de bladformede, da de ikke er helt lette. De andre er derimod meget lette og fine. Alt i alt nogle meget smukke øreringe, til rigtig fine priser.

Likes

Comments

Jeg shopper en del og jeg gør det ofte, hvis jeg skal være helt ærlig. Og det skal jeg. Det her indlæg er udtænkt med tanke på at være informativt for jer og udpegende på nogle af de problematikker, der er i forbindelse med vores (mange af os) massive overforbrug og shoppingtendenser. For shopping er ikke bare shopping - der er jo nogle der laver det vi går rundt og køber. Tingene kommer et sted fra. Tænker du nogensinde på det? Vores nye tøj bliver jo ikke bare til, det kræver arbejdskraft.

For nylig lavede jeg et indlæg om genbrugsfund. Jeg erhvervede mig et par superlækre støvler, som en anden har haft før mig og som jeg var så heldig at få til en rigtig god pris. Jeg går ind for genbrug. Jeg elsker hele idéen om at de ting man ikke længere selv bruger kan komme videre i systemet - at en anden kan blive glad for det jeg ikke længere kan eller vil bruge. Jeg er nemlig også en af dem, der skifter min garderobe ud. Jeg har det faktisk ambivalent over det, men ganske enkelt ændrer jeg ofte mening om det jeg køber. Så kan man tale om at slå koldt vand i blodet og overveje sine køb nærmere - ja ja, det har du ret i. Det burde jeg gøre. Men når det ikke altid lykkes kan jeg også, med nogenlunde god samvittighed, sælge tingene videre. På den måde er det ikke helt brug-og-smid-ud.

I løbet af de seneste år er min bevidsthed om genbrug blevet øget. Bloggere gør brug af det, mine veninder gør, familie og jeg selv - og hvor er det en god idé! Genbrug for fanden, for hvorfor skulle man ikke gøre det? Det er da fordelagtigt for alle parter! Derfor blev jeg også glad da jeg i morges vågnede op og tjekkede min mail. En af de ulæste e-mails var fra Alina Sørensen. Alina er Master i Engelsk og Kommunikation fra Copenhagen Business School, derudover har hun altid haft interesse for mode, modens historie og bæredygtighed i relation til mode. Professionelt beskæftiger Alina sig med bæredygtighed inden for tekstilindustrien, samt andre tilknyttede industrier. Vedhæftet Alina's mail lå en artikel om genbrug og bæredygtighed. Jeg synes du skal læse den, for den fik i hvert fald mig til at tænke en ting eller to igennem vedrørende mine egne shoppingvaner.


"Det bedste forbrug er genbrug – især inden for mode

Mode og modeskabelse er skønt og fortryllende og sæson efter sæson bliver vi modeelskere præsenteret for nye kunstneriske højder, når designerne ruller deres kollektioner ud på catwalken både herhjemme og ude i den store verden. Den hjemlige såvel som den internationale modeindustri skaber stor kunst til glæde og inspiration for rigtig mange mennesker. Samtidig sørger branchen med mesterlig præcision for at skabe et billede af moden som branchen skaber samt af branchen selv, som værende noget efterstræbsomt og luksuriøst og ligeså med stor dygtighed kommunikeres dette billede til os entusiaster og forbrugere, så vores købelyst pirres til det yderste. Oftere og oftere iblandes der imidlertid i dette billede og denne kommunikation et budskab om en iboende bevidsthed om bæredygtighed og kontinuerlig udførsel af en stor miljømæssig indsats fra branchen selv. Det ses hos alle lige fra de store modehuse til små og mellemstore brands i alt fra hensigtserklæringer gemt lidt af vejen i bunden af en hjemmeside til store højfrekvens TV-kampagner, som i klare vendinger slår potente slag for rent vand og ren luft. Men holder billedet, hvis man dykker lidt længere ned i hvad der rent faktisk sker, når lyset på catwalken slukkes og en kollektion skal masseproduceres og sælges?

Kedelig virkelighed i produktionen

Svaret er helt entydigt: nej! Når designernes kreationer skal gøres tilgængelige for massemarkedet er det en helt anden virkelighed, som tegner sig end den glitrende pseudovirkelighed, som modebranchen er eksponent for udadtil. Det er en virkelighed, hvor der i hvert eneste produktionsled er mere eller mindre sørgelig omstændigheder tilknyttet, når det kommer til bæredygtighed og påpasselighed i forhold til vores naturlige ressourcer. Dette skyldes i høj grad at en stor del af verdens tekstilproduktion i dag foregår i de Sydøst- og Østasiatiske lande, og det er ofte lande, som endnu ikke fra lovgivnings hold stiller krav til tekstilproducenterne om oplysning af brug af kemikalier, har retningslinjer for vandforbrug eller håndhæver bestemmelser om arbejdsmæssig lavalder eller mindsteløn. Så når en metervare produceres til modekejsernes klæder er der således en overhængende risiko for at det i profitabilitetens navn er et barn, som under sundhedsskadelige forhold og med et umådeholdent forbrug af vand og energi forestår fodarbejdet.

Alle tilgængelige rapporter fra blandt andre EEA , UNEP og UNESCO , hvor tilstandene i mode- og tekstilindustrien beskrives, istemmer sig at der er en eksisterende bæredygtighedsudfordring, som er betydelig. Dette understøttes i høj grad af den højfrekvente forekomst af ordene ’tekstilindustri’ og ’modeindustri’ i rapporter, nyhedsmedier, blogs og afhandlinger, som direkte sammenligning til sværvægterne i kampen om at blive den mest miljøbeskidte, såsom olie-, skibsbyggeri- og kemiindustrien. Det enestående ved modeindustrien i forhold til de andre synes imidlertid at være at de eksisterende problematikker vokser betydeligt uden at det får reguleringsmæssige konsekvenser, som en væsentlig del af de andre miljøtunge industrier jo udsættes for løbende. Dette belaster naturligvis yderligere et i forvejen ikke særligt hensigtsmæssigt system for med en modebranche, der i 2017 spås at nå et rekordår målt på omsætning både herhjemme og internationalt, er det ikke sandsynligt at dampen tages kedlerne i de asiatiske tekstilfabrikker. Tværtimod vil forventningerne til vækst stige endnu mere og et endnu hårdere pres på produktionsledet vil frit kunne påføres både i forhold til output og ikke mindst til meterpriserne mere eller mindre uden indblanding fra irriterende myndigheder, som håndhæver ’banaliteter’ som miljøregler, arbejdsforhold og mindstelønninger.

Velsmurt marketingmaskine og storforbrug – dårlig kombination

Så vi har en modebranche der som nævnt indledningsvis er enormt dygtig til kommunikation og branding i forhold til bæredygtighed, så det sikres at kunderne ikke lader sig forstyrre af den redundante støj, som det fra tid til anden lykkedes NGO’er og miljøorganisationer at komme igennem med vedrørende de miljømæssige udfordringer. Og vi har en befolkning, som forbruger mode i rekordhastighed og hvis stigende efterspørgsel meget naturligt driver branchens iver til at skabe større volumener sæson efter sæson. Det bliver en nærmest symbiotisk proces af produce, consume, repeat, der sagtens kan ende med at få uoprettelige konsekvenser først i nærområderne for produktionsstederne men siden for os alle sammen. Årsagerne til den vækst der er i forbruget kan ganske sikkert i nogen grad tilskrives generelle økonomiske konjunkturer, men det er sandsynligvis også nødvendigt at skele til de store fysiske kæder såsom Bestseller, Zara og H&M samt de fremtrædende internetbutikker som FashionForest 

, Zalando og Asos. Alle disse er massive afsætningskanaler, som er fyldte med med varer, der prismæssigt er på et niveau, som tillader at de forbruges i et vist stykke tid, hvorefter de kan udskiftes med nyt. Der er således skabt og skabes kontinuerligt en flod af affordable fashion, som raser afsted og jo mere der forbruges jo stærkere bliver strømmen.

Genbrug er svaret

I lyset af alt dette bliver det interessante spørgsmål naturligvis om der egentlig er en løsning, som vi kan arbejde med for at skabe ægte bæredygtighed inden for mode? Og hertil er svaret heldigvis helt entydigt: Ja! Og svaret er endda ganske simpelt: Genbrug! Den føromtalte tendens til hurtig udskiftning af nye beklædningsdele efterlader en enorm ressource af genbrugeligt tøj, som kan sælges igen og dermed forbruges igen. Røde Kors, som er de største salgskanal for genbrugstøj i Danmark både online og offline vurderer på baggrund af Deloitte’s rapport, Sustainable Fashion fra 2013, at omtrent 3% af tøj solgt i Danmark genbruges. Røde Kors står sammen med Danmission for at sælge en stor del af 3%, som tæller over 2000 tons. Der er således tale om millionvis af tons tøj, der år efter år smides ud og erstattes med nyt bare i Danmark. Med tanke på hvor meget blot et enkelt tons tøj må fylde på en hvilken som helst genbrugsstation er det tal forbløffende i sig selv, men indlysende nok er det en anden mere besk smag, der indfinder sig i munden, når tankerne falder på at der for hvert stykke tøj, som produceres anvendes i gennemsnit en til tre liter vand samt et væld af ukontrollerede og uregulerede kemikalier, som siden i øvrigt ofte skylles ud i naturen igen.

Ved bare blot at give et par bukser, en trøje, en jakke eller hvilket som helst andet stykke tøj en runde mere og donere det til genbrug samt naturligvis også selv købe og forbruge genbrug fremfor forbrug af nyt tøj hver gang bliver det hurtigt til en mærkbar indsats for bæredygtighed. Det er signifikante mængder af vand og energi, som vi kan spare vores miljø for ved den for de fleste af os ganske begrænsede og overkommelige indsats det er at smide vores aflagte tøj i en genbrugscontainer fremfor i småt brændbart. Og en helt anden dimension man får med ved at forbruge genbrug hos blandt andre Danmission og Røde Kors er selvfølgelig at indtjeningen fra tøjet ryger i en lang bue udenom modebranchens investorer. Og i stedet for at blive geninvesteret i et hårdere tryk på vores miljø – som nævnt ofte medfulgt af en påstand om det modsatte – investeres pengene blandt andet i bæredygtig udvikling og nødhjælp og visse tilfælde i præcis de samme udsatte områder i verden, hvor tekstilproduktionen finder sted.

Som indledningsvist nævnt er mode en fantastisk kunstart, der har så meget sjæl og dybde i sig, og det skal vi værne om. Vi skal værne om nyskabelse, design og kreativiteten, og vores modeindustri skal være blomstrende og en som vi stolt kan vise frem til verden. Samtidig skal vi lære hinanden og dermed også modeindustrien at vi er nødt til at forbruge mindre mode og forbruge mode bedre og samlende at den bedste måde at forbruge mode på er genbrug."

Jeg synes vi skal være opmærksomme. Jeg synes vi alle har et ansvar for at råbe hinanden op og sørge for at tingene ikke går over gevind, om man vil. Det er vores samfund, vores jord, vores klode det her. Kan vi gå i seng hver aften og se os selv i øjnene? Der skal så lidt til, og hvis alle gør en lille forskel når vi langt. Stop op og overvej hvordan du kan bidrage til bæredygtigheden i vores samfund. Har du ikke prøvet genbrug før, så kast dig ud i det! Det er en smuk måde at give/sælge sine ting videre på, og det er smukt for bæredygtigheden.

Likes

Comments

Der har ikke været meget spræl i mig siden søndag. Vi nåede dårligt hjem fra min morfars 80 års fødselsdag før jeg kunne mærke at min hals begyndte at kradse og min næse blev stoppet. Det skete så hurtigt, der gik højest to timer fra vi kom hjem til jeg lå på langs med the, flere lag tøj og varmepude. Heldigvis vi var begge to ret trætte efter en lang dag, så vi fladede bare ud med lidt tv.

Nu er jeg næsten helt ovenpå igen. Jeg lyder kun forkølet når jeg taler, men ellers har jeg det nogenlunde. Når jeg er syg er jeg meget opmærksom på at få mine vitaminer. Mit immunforsvar er virkelig skidt fordi jeg har astma og diverse allergier, så jeg skal være ret obs på at passe godt på mig selv. Til daglig tager jeg altid en helt almindelig multivitamintablet, og i perioder hvor vejret er fugtigt eller koldt tager jeg også c-vitamin - det giver mit immunforsvar et lille boost, men jeg gør det maks 7 dage ad gangen. Jeg er også begyndt med echinacea dråber, som jeg har taget 30 x 2 over flere omgange nu. De hjælper, folkens!

Men som et lille ekstra boost til min krop har jeg i dag lavet en hel kande med juice. Det ser måske ret grumset og tvivlsomt ud, men jer der selv laver jeres juice ved hvad jeg mener, når jeg siger at hjemmelavet juice bare smager helt anderledes end købejuice. Smagen er så frisk og det er så lækkert at kunne blande de smage man selv har lyst til. Jeg kan anbefale alle at få fingre i en juicepresser! Den er alle pengene værd og bliver brugt rimelig flittigt herhjemme.

Har du nogle gode opskrifter på juice? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave flere slags kun med grøntsager, men synes nemt de bliver meget bitre.

Likes

Comments

De af jer der følger mig på min instagram har nok lagt mærke til at jeg tidligere i dag lagde en lille video op af min nye vinterjakke. Jeg elsker jakker og synes næsten at der findes en jakke til ethvert outfit. Denne er en meget simpel dunjakke fra Bilka til 299kr, som også fås i sort i hvert fald i Bilka Hundige. Typisk ville jeg ikke have valgt en hvid jakke, men den er så fin stylet med et par boots og en strikket grå hue, så det blev altså den hvide. De bedste vinterjakker er dem der er puffy og lige til at putte og gemme sig i.

Beklager den virkelig dårlige lyskvalitet, men det er næsten umuligt at tage gode billeder når vejret er så mørkt.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Puffy fur coat - 799 -, 

Jeg mindes ikke at jeg har ejet en faux fur coat nogensinde og jeg har heller ikke (før nu) fundet en jeg synes der var værd at eje. Ofte synes jeg det ser clumsy og lidt for puffy ud, men den del er jeg ved at ændre mening omkring. Hvor smukt er det lige med sådan en lækker brun sag, til et par stramme jeans og støvler?

Anyway blev jeg i hvert fald inspireret af den altid smukke Matilda Djerf, da hun lagde dette indlæg op. Det fik mig til at ændre mening omkring fur coats fuldstændig.

Of course ville jeg ALDRIG gå med ægte pels, så en forudsætning for at jeg køber noget er at det skal være faux fur!

Likes

Comments

Kender I det, når man helt tilfældigt falder over noget man bare har ønsket sig i evigheder, men ikke har villet ofre penge på, fordi det var for dyrt? Ja, det tænkte jeg nok. Det kender vi vel allesammen lidt til.

Jeg har brugt dagen sammen med en af mine veninder, som jeg har mødt gennem sygeplejeuddannelsen. Det er guld værd at have veninder, og særligt en veninde, der ved hvad der foregår oppe i ens hoved midt i en praktikperiode. Hvor er det dog vigtigt at få talt om hvad man oplever og hvordan man tackler tingene.

Da der er Køge Festuge denne uge var vi en tur nede og drikke kaffe og gå lidt rundt. Pludselig gik vi i genbrugs-mode og endte i adskillige genbrugsbutikker. Jeg elsker genbrug, og hele idéen om at kunne sælge sine ting videre til andre, der vil blive glade for det.

Tilbage til sagens kerne; jeg har flere vintre i træk sukket efter ovenstående støvler og jeg er helt vild med mærket Billi Bi. Har haft flere par støvler derfra og kvaliteten er rigtig god, prisen lidt pebret, men okay - de holder også godt.

I dag faldt jeg (ja, jeg faldt næsten) over dem i en af genbrugsbutikkerne i Køge. De var sat gevaldigt ned og har faktisk ingen synlige brugsmærker. Blev det lige ugens eller måske månedens køb? :-)

Likes

Comments

Min første uge på palliativt sengeafsnit er ovre og jeg er fyldt op med indtryk, og har både lært meget nyt men også fået brugt meget af hvad jeg har lært fra min tid på Hospice.

Jeg er nødt til at sige det højt og selvom jeg endnu ikke er færdiguddannet så er det en meget klar følelse helt inde i min krop:

Jeg skal ikke arbejde på et sygehus, jeg hører ikke hjemme der. 

Jeg skal selvfølgelig arbejde på et sygehus, men mest for at jeg kan få så meget erfaring at jeg frit kan vælge mellem nogle af mine drømmejobs efterfølgende. Heldigvis er vi allesammen så forskellige og der findes det perfekte arbejde til alle et sted derude. Jeg kan bare mærke at jeg har det bedre i nogle "bredere" rammer. Rammer der ikke er bygget op om kun at arbejde under sygehusregi. Jeg bryder mig ikke om at føle jeg ikke helt har tid nok. Jeg vil have den tid tingene tager og det kan måske godt være svært at få et job hvor man altid har tid nok. Men jeg vil stile mod dét, for det er det der giver mig noget og får mig til at føle at jeg rykker lidt mere personligt inde bag sygeplejeuniformen.

Omvendt tror jeg også på at man er nødt til at afprøve ting, før man kan afgøre om man bryder sig om det. Hella Joof siger i sin bog Papmachéreglen "... du kan ikke vælge ikke", men man kan føle sig frem og efterfølgende udelukke. At vælge noget fra er jo på en eller anden måde også et valg om hvad man vil.

 

 

Så hvad er nogle af de ting jeg drømmer om?

Falck Redder. Senere i mit liv må og skal jeg have den uddannelse. Jeg skal simpelthen prøve det. Det er en gammel drøm jeg har, og når jeg har tilpas med erfaring og kan det meste på rygraden så skal jeg ud og køre som Falck Redder!

Sundhedsplejerske. Det er faktisk noget temmelig nyt, jeg er begyndt at overveje. Jeg har kun været en enkelt uge i sundhedsplejen ifm. sygeplejeuddannelsen, men syntes allerede dengang at det var spændende. Det kræver også et par års erfaring og uddannelse, men det er klart noget jeg synes kunne være så spændende.

Sygeplejerske på et julemærkehjem. Dét gad jeg også virkelig godt!

Sygeplejerske på en plastikkirurgisk afdeling, eller privathospital.  Ja, det er så på et sygehus, men hvis det fanger mig nok er jeg villig til at gøre en undtagelse. Plastikkirurgi er et utrolig spændende felt.

Klinisk sexolog. Ja, you heard me. Jeg har faktisk overvejet den uddannelse i et par år nu og tænker at det sagtens kunne være en mulighed. Der er rimelig hård konkurrence og ikke særlig gode jobmuligheder efter, men her må man jo trække på erfaring, uddannelse, kurser osv.

 

Det er i hvert fald et lille udpluk af hvad jeg går og drømmer om når jeg engang er "voksen" sygeplejerske. Tingene kan sagtens ændre sig, og jeg kan få et nyt syn på alt hvis jeg kommer ud på en afdeling og pludselig bliver fanget af at være lige netop dér. Men indtil videre vil jeg tillade mig at vælge til og fra og drømme om alt det jeg kan, når jeg engang er erfaren nok til at kunne udleve det.

God weekend til jer allesammen, jeg vil nyde min eneste fridag denne uge<3

Likes

Comments

Jeg er færdig med at studere om 5 måneder. Det er 3,5 års arbejde, både hårdt og mindre hårdt, der afsluttes meget snart. Jeg har været i 5 større praktikker og set og oplevet rigtig mange forskellige ting, hvilket jeg priser mig lykkelig for. I min optik bliver man dygtigere af at få ting i hænderne og opleve praksis. Jeg kunne aldrig have taget en uddannelse, som ikke indeholdt praktik. Jeg ser bedst med hænderne, åbenbart. Spørger du mig er sygeplejerske ikke noget man kan læse sig til at blive. Det er noget man skal lære at udføre, på sin egen måde og med erfaring bliver man bedre.

Men for mig er det virkelig en ambivalent følelse at være færdig. Det er så stort for mig at have gjort min uddannelse færdig, at vide at jeg har autorisation til at arbejde som sygeplejerske. Men det er også nervepirrende og faktisk noget jeg godt kan være nervøs over.

Det er jo først nu jeg lærer at være sygeplejerske. Jeg har heldigvis haft nogle lærerige praktikker, men hold op hvor er der stadig meget jeg aldrig har prøvet før. Det skræmmer mig.

Jeg skal ud og have erfaring meget snart. Jeg blev ikke sygeplejerske for at arbejde på et sygehus, men min plan er at jeg skal starte dér for at have en helt grundlæggende fornemmelse for hvordan en sygeplejerske arbejder. Jeg vil føle mig sikker i alt det basicarbejde en sygeplejerske udfører, før jeg kaster mig ud i mere. Og mere, dét skal jeg.

Jeg har mange drømme og jeg tænker at nogle af de ting jeg gerne vil afprøve passer til bestemte tidspunkter i mit liv. I mange år har jeg gerne villet tage Falck Redder uddannelsen, men da Tim og jeg gerne vil have børn inden for en overskuelig fremtid må det simpelthen vente.

Der er heldigvis rigtig brede muligheder ved at være sygeplejerske og dem glæder jeg mig til at udforske.

Er der andre derude, der snart er færdiguddannede, eller lige er blevet? Hvad har I gjort jer af tanker om at være sygeplejerske?

Likes

Comments

I fredags besluttede vi os for at tage en tur til Stevns Klint, for at gå en dejlig lang tur og få frisk luft. Det var heldigvis lidt overskyet, for med fuld sol den dag havde det næsten været for varmt at vandre rundt i de omgivelser.

Det er min sidste uge med ferie og da Tim har meget lidt studie i denne uge har vi planlagt lidt cykelture og andet dejligt. Sidder du derude og kender til de smukkeste (natur)steder at gå eller cykle tur, eller måske bare nyde omgivelserne, så fortæl mig det endelig. Har lyst til at se en masse fine steder i Danmark :-)

Likes

Comments

Instagram@anejespersen

Jeg vågnede tidligt i morges, fordi Tim startede skole i dag. Det er umuligt for mig ikke at vågne når han først begynder at bevæge sig. Jeg har heldigvis ferie i halvanden uge endnu og skal kun arbejde i weekenderne de næste par uger, hvor dejligt er det ikke?

Jeg skal ned på apoteket i dag og hente nye øjendråber. Er ved at blive sindssyg. Mine øjne har været generet i over tre uger nu, og hvor latterligt det end må lyde så savner jeg faktisk at lægge mascara! Tænk man kan savne det... Men min læge har i hvert fald udskrevet recept på nogle nye øjendråber, som meget gerne skulle virke når alt andet ikke gør - så jeg håber virkelig det virker, for jeg orker ikke flere dage med irriterede øjne.

Derudover skal jeg helt sikkert også ud på altanen og sole lidt i dag og læse en god bog. Det er om at nyde ferien, nu hvor vejret endelig er dejligt. Jeg både nyder og hader ikke at have nogle planer. Elsker at vimse rundt herhjemme og hygge mig, men stresser også lidt over at 'spilde' min ferie på at lave ingenting. Ambivalent følelse, kender I den?

Under alle omstændigheder får bloggen rigtig meget opmærksomhed og det er jo aldrig dårligt ;-)

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Ganni - 2099 -,

Samsøe & Samsøe - 1400 -,

Hilfiger Denim - 1800 -,

Nu hvor sommeren alligevel er halvkedelig og kølig kan jeg lige så godt tage hul på snakken om vinterjakker.

Jeg har min dejlige mørkegrønne jakke fra sidste år, som er købt i H&M og er en af de absolut bedste jakker jeg nogensinde har haft. Den skal jeg også bruge denne vinter. Jeg har længe sukket efter dunjakken fra Samsøe & Samsøe, men eftersom jeg reelt set har en fint fungerende vinterjakke har jeg holdt mig tilbage med at købe den.

Dog skal I ikke snydes for at se mit bud på tre fine dunjakker. Priserne er lidt pebrede, men de er til gengæld også sindssygt flotte!

Jeg ejer både jakker, frakker, coats, læderjakker og trenchcoats og er ikke typen der holder mig til én bestemt stil. Det vil jeg slet ikke begynde at begrænse mig til, for det er meget afhængig af humør og vejr hvordan jeg vælger at ville se ud hver enkelt dag. Og man behøver ikke lade sig definere af ét bestemt item, vel? ;-)

Likes

Comments

Eftersom jeg både har astma og forskellige typer allergi er mit immunforsvar også derefter. Jeg bliver nemt syg og præsterede sidste år at være sengeliggende i næsten tre uger. Jeg gennemførte utroligt nok stadig det modul jeg gik på, på daværende tidspunkt, men det var også takket være den studiegruppe jeg var i.

Men anyway. Jeg kan som alle andre sagtens have lange perioder, hvor jeg spiser hvad jeg har lyst til og gerne putter en masse usundt i munden. Men som et minimum er jeg meget bevidst om at få mine vitaminer, særligt c-vitamin og en masse grøntsager. Jeg spiser altid en multivitamintablet - jeg er klar over at man som regel får alle de vitaminer man behøver gennem en varieret kost, men det er simpelthen af hensyn til mit helbred for at booste immunforsvaret og hjælpe min krop.

Jeg har lige haft en væmmelig omgang allergi, der kom til udtryk ved svie og kløe i øjnene. Saltvandsøjendråber hjalp ikke, men det gør Benaliv øjendråber med antihistamin i. Efter sådan en omgang kan det altså godt tage lidt tid før kroppen er på toppen igen. Det er jo ikke kun mine øjne, der lider under det. Som skrevet i mit tidligere indlæg er min hud også ekstremt sart og jeg har førhen taget fiskeolie, men synes de smager så grimt... Derfor er jeg nysgerrig efter at høre hvad jeres erfaringer er og hvilken slags fiskeolie, der bedst kan anbefales?

Likes

Comments

Jeg elsker duften af tomatplanter

Min hud er ekstremt sart. Jeg tåler produkter med parfume og andet godt i, meget dårligt. Jeg har både astma og deraf allergi over for mange forskellige ting

Jeg drømmer om at tage Falck Redder uddannelsen en dag. Afhængig af hvornår vi får børn, bliver det derefter. Family first! Og jeg kan godt vente med at tage den til der er lidt mere tid til det og børnene er lidt større

Jeg har to søstre, på henholdsvis 18 og 16 år

Jeg har det bedst når tingene er nye og rene, som i når der er lagt rent sengetøj på, eller nyvasket tøj og lige efter et bad

Jeg har førhen elsket at have en hel dag alene for mig selv, men jeg er blevet virkelig dårlig til at hygge mig alene. Det skal vendes igen, jeg har brug for min alenetid

Mit hår bliver nemt meget fladt, uanset om jeg touperer det eller sprayer det med hårlak... don't know what to do - har prøvet latterligt mange forskellige produkter og lige meget hjælper det

Jeg har få meget tætte veninder, men dem jeg har kender mig også rigtig godt. I løbet af det sidste års tid har jeg både fået nye veninder, men desværre også mistet nogle. Det er der flere årsager til og det er egentlig ikke ærgerligt, for sådan skulle det bare være. De rigtige veninder er der jo altid uanset hvad <3

Tim og jeg har helt officielt været sammen i et halvt år om en uge

Jeg glæder mig vanvittigt meget til jul og julekalender. Jul og december er en af mine yndlingstider på året

Likes

Comments

Der er gået en anelse for meget sommerferie i den og derfor knap så meget sund mad og træning. Jeg kan godt mærke det på min mave, den bliver lettere oppustet og det resulterer i at jeg ikke bryder mig om at gå i stramt tøj. Det stopper lige nu!

Ikke fordi vi skal spise efter en særlig kostplan eller noget i den retning, men vi er begge enige om at mindske indtaget af kulhydrater. Heldigvis elsker vi begge grøntsager, så de kommer med sikkerhed til at være fast inventar på menukortet. Vi spiser også ofte kylling eller fisk, særligt laks. Jeg fik lige hevet en lakseside på 600g med hjem fra Netto til 80kr, her til morgen!

I stedet for dressing elsker jeg at lave ærtemos. Det er lækkert og ekstremt nemt - jeg lægger en to-do op herinde snart.

Men eftersom jeg har fri disse dage har jeg god tid til den sunde mad. Her til morgen har jeg lavet æggemuffins, for første gang faktisk. De er fine på billedet, ikke? I får ikke efterbilledet, for de flød ret meget over, men smager fantastisk og er utroligt nemme at lave.

Jeg brugte 6 æg, en håndfuld spinat, en håndfuld skinkestrimler, en spiseske creme fraiche 5% og salt/peber. Sørg for at smøre formen godt, ellers får man dem aldrig fri. Ovnen på 200 grader varmluft og ind med æggemuffinsene i ca. 20 min. Så er der nem og lækker morgenmad :-)

Likes

Comments

Med udsigt til endnu en lækker arbejdsweekend går jeg alligevel en dejlig fredag aften i møde. Vi skal hjem til nogle af vores venner og spise aftensmad og derefter ind til Fredags Rock i Tivoli.

Det er min sidste 'hårde' uge på arbejde, så trapper jeg ned, og starter op på modul 13 d. 28. august. Men vi skal nå en masse dejlige ting før det, da jeg d. 22 august fylder 24 år. Vi har en lille plan i tankerne om at vi skal noget i dagene omkring, men endnu ikke helt fastlagt det.

Nu vil jeg tage et bad, smutte ned og købe rødvin og så se at komme i gang med at holde fredag :-) God weekend allesammen.

Likes

Comments

Rækken af undskyldninger for hvorfor jeg bare måtte eje hårprodukter med banan, er lang. Meget lang. Men efter at have duftet til dem flere gange inde i Body Shop i Køge og eftersom der var 25 % rabat på et af produkterne, kom jeg til at købe dem med hjem. Jeg har lige afprøvet shampoo'en og den dufter fantastisk, intet mindre. Glæder mig til at prøve hårmasken, men tænker at det bliver en dag med rigtig god tid så den kan trænge godt ind i håret.

Udover at jeg måske godt kunne ønske mig at duften efter hårvask hang bedre ved, er der absolut intet at beklage sig over ved dette produkt. Det er en duft jeg har ventet på hos Body Shop i rigtig mange år og nu er den her endelig. Yay!

Likes

Comments

Sidste uge var rigtig hård. Jeg arbejdede 6 dage, med skift fra aftenvagt til morgenvagt dagen efter et par af dagene. Jeg har været helt smadret. I dag har jeg fri og jeg nyder det. Dagen skal bruges på at få ryddet lidt op herhjemme, handlet ind og læse en god bog imens jeg soler på altanen.

Jeg er ærgerlig over at både min økonomi og tidsplan ikke tillader at jeg tager ud og rejser i år, for jeg har virkelig brug for det. Det er min sidste sommerferie, som studerende og jeg arbejder den mere eller mindre væk. Jeg har selv valgt det, men lige nu ville jeg ønske jeg ikke havde. Tanken er at jeg ikke behøver have lige så mange vagter, når jeg går i gang med at skrive min bachelor, for der bliver mere end rigeligt at se til til den tid.

Lige nu ville jeg bare gerne have 35 grader og kun behøve tænke på at skulle hoppe i poolen, samt sole mig.

By the way er det Molly Rustas på billederne. Er hun ikke smuk? Og hendes bikini er lige til at falde i svime over!

Hav en skøn dag allesammen <3

Likes

Comments

Efter en lang omgang uden adgang til min blog har jeg nu fået rettet fejlen og kan igen blogge.

For nylig fandt jeg ud af at Body Shop har fået hårprodukter med bananduft, og er der noget jeg synes er lækkert så er det banan. For nogen lyder det sikkert lidt halvklamt at dufte af banan i håret, men de dufter altså virkelig godt og jeg tror lidt at jeg er nødt til at afprøve produkterne.

Hvad siger I - kunne I finde på at pleje jeres hår med disse produkter?

Likes

Comments

Vi valgte en sofa i sort imiteret læder. Den er købt hos Biva til en helt rimelig pris.

Min tidligere sofa var lysegrå og i stof. Rimelig upraktisk. Så vi var helt enige om at den nye vi skulle have skulle være til at tørre af og ikke være i en sart farve.

Jeg synes den passer så fint ind og jeg er faktisk bare helt vild med den. Det er så rart at have et sted at flade ud, andet end i sengen. Og det er nemmere at have gæster nu!

Nu vil jeg smutte ud i køkkenet og lave en smoothie. Vi har fået bær med hjem fra min mors have. I går var jeg oppe at træne og jeg er helt smadret i benene i dag.

Tim og jeg skal ud og hente vores tv-bord i dag. Nu mangler vi næsten ikke mere herhjemme! Alene tanken er bare så dejlig!

Hav en skøn dag <3

Likes

Comments