View tracker

Postad i: tips
  • Ingen stans att hänga tränset när du putsar? Använd en galge! Ingen risk att tränset "glider av" som det annars gärna gör när man hänger upp det på en vanlig krok.


  • Jag säger bara en sak. VÅTSERVETTER. Går att få tag på billigt och går att använda till allt! Torka ur hästens näsborrar, torka av benskydden, tvätta dina egna händer osv. Ja, användningsområdena är många!


Likes

Comments

Postad i: vardag

Torsdag och sista praktildagen innan jag får två dagar ledighet, skönt!
imorgon händer eventuellt en spännande grej som ni självklart får hänga med å,  vad det är vill jag dock inte avslöja förrän det blir av.
Hästarna här hemma vaccinerades igår och  ska nu därför ta det lite lugnt ett tag. Under tiden de har vila ska jag börja göra iordning för installning, vilket innebär skura fiddes box, strö upp båda boxarna, försöka få iväg täckena på tvätt så de är rena inför hösten/vintern då de används ganska flitigt och organisera mina grejer i sadelkammaren.

Har ni stallat in era hästar än eller har ni dom ute än?

Likes

Comments

Postad i: vardag

Dagens planer ser ut så här:

- praktik 7-16

-dressyrträning med Wilma och Krille

-Hoppa Fidde

-Dressyr på Erixon

Promenad på Cazzant.

När jag är klar med detta tycker jag att jag förtjänat att slappa i soffan framför Idol. Jag är så himla trött idag efter den långa arbetsdagen igår så jag lär somna tidigt ikväll! Hur ser dina planer för dagen ut?

Likes

Comments

Postad i: vardag

snarare 7 to 21.

Ja, idag blev verkligen en lång arbetsdag. Först praktik mellan 7 och 14 för att sedan landa hemma en sväng för att byta om, stoppa i mig något att äta och sedan åka iväg och jobba 15-21 på ridskolan. Tur att jag älskar mitt jobb! För det kan jag lova att jag gör, jag älskar att stå där på ridbanan med hästar och människor som alltid försöker göra sitt bästa. Love it!

Tyvärr hinner jag ju inte med mina egna hästar dagar som denna. Det får jag ta igen imorgon, tror minsann att Fidde ska få hoppa lite igen. Erixon ska få sig ett dressyrpass och Cazzant ska promeneras.

Nu ska jag slappna av lite i soffan, ta en dusch och sedan gå på en efterlängtad dejt med herr kudde.

Dröm fina drömmar och kika gärna in här imorgon igen. Kram på er!

Likes

Comments

Dags att starta igång den här dagen! Idag vankas jobb på ridskolan 8-13, därefter ska jag hämta upp Wilma i skolan. Det är nämligen dressyrtränig för Wilma och Krille idag. Vi ska kontrollera att öpnna, som de tränade förra dressyrträningen sitter, beroende på hur det går kommer vi öka svårighetsgraden lite.

Utöver det ska mina hästar motioneras, jag har inte riktigt bestämt vad de ska göra idag, förutom Cazzant då som ska få sin lilla promenad. Fidde får antagligen komma ut i skogen idag igen alternativt tömköras. Erixon får nog också en lugn tur i skogen, jag antar att han börjar känna av igångsättningen i kroppen nu.

Nej, nu är det dags att byta om till stallkläderna och dra iväg till jobbet. Ha en toppenbra dag så ses vi ikväll.

Och du, glöm inte det jag skrev här om dagen, gå ut och blända din omgivning med ditt leende!

Likes

Comments

Postad i: Utrustning

Det här skulle jag gärna glänsa i på dressyrbanorna framöver!


Allt på rad ett kommer från equito

kavajen kommer från Imperial riding

plastrongen är från equidesign.

Likes

Comments

Fidde

Som jag skrev igår skulle Fidde få sträcka ut på benen i skogen idag. Sagt och gjort. Vi tog med Malin och Krille och gav oss iväg ut i skogen. Men bara för att man väljer att rida i skogen betyder inte det att man måste rida helt kravlöst och låta hästen gå precis som den vill, nej, idag tränade vi galoppfattningar. vi har en kanonväg att träna just galopp på. En raksträcka på ca 1 km med sand som underlag. Hela den vägen tränade vi övergångar mellan trav och galopp. Fidde gjorde några riktigt fina galoppfattningar, även om det såklart finns mycket att förbättra. Jag skulle t.ex. önska att han blir lite kvickare både i sin reaktion och i sina ben. Självklart fick hästarna ha lite roligt också genom att få ösa på i galopp upp för "galoppbacken" yeeha!

Erixon

Fick även han komma ut i skogen. Han fick dock gå en kortare runda eftersom han som sagt har noll kondis. Han var pigg och glad i alla fall. Lite extra glad över att få galoppera tror jag!

Cazzant

Fick gå en promenad på varierade underlag. Asfalt, stig, grusväg och "skogsterräng". Jag uppskattar våra små promenader ihop. Cazzant är verkligen speciell för mig, men det antar jag att allas första egna häst är, de får liksom en extra speciell plats i hjärtat.

Likes

Comments

Postad i: Dagens träning

Fidde

Blev inspirerad av Malin som tömkörde, så på med gjorden och ut i paddocken! Han skötte sig bra, han ramlar in på innerbogen i höger varv så de jobbade vi mycket på idag. Fick till några riktigt fina galoppfattningar till sist i alla fall! I morgon tänker jag att det är dags för en tur ute i skogen för Fiddes del. Få sträcka ut lite efter några pass i paddocken.


Cazzant

Fick gå en liten promenad på 20 minuter. Samma sak imorgon.

Erixon

Erixon gick också ett pass i paddocken. Tömkörning även för hans del. Han är så otroligt rolig att jobba med eftersom han vill så mycket. Han vill vara till lags, göra rätt. Han är och har alltid varit lättlärd vilket ju som de flesta säkert håller med om är väldigt trevligt. Eftersom herr Erixon är helt ur kondition så jobbade vi bara skritt och trav idag. Imorgon däremot tänker jag att vi kan ta premiärgaloppen. Det får han göra ute i skogen.

(en presentation om hästarna i stallet kommer inom kort)

Likes

Comments

Postad i: Om mig

1. Vad heter du?

- Angelica Jalonen

2. Hur gammal är du?

- Jag är 23 år.

3. Har du något smeknamn?

- Inte direkt, om någon kallar mig något annat än mitt namn är det ofta "jalonen"

4. Har du några djur?

- Ja, jag har två hästar. Jag har även två katter men dem skulle jag säga är mammas :)

5. Vad jobbar du med?

- Jag är diplomerad ridlärare och jobbar på ridskola några dagar i veckan. Resterande tid har jag praktik eller jobbar med hemuppgifter då jag har några uppgifter kvar innan jag tar examen.

6. Vad är din största framtidsdröm?

- Min största dröm är helt klart att starta eget. Ett hästföretag, dock har jag inte riktigt bestämt mig VAD inom hästbranchen jag vill göra. Jag brinner ju för ryttarutbildning så det vore ju roligt, samtidigt som jag skulle tycka det var roligt att driva ett inackorderingsstall eller starta en ridskola. Vi får helt enkelt vänta och se!

7. Hund eller katt-människa?

-Jag måste säga hundmänniska.

8. Favoritfärg?

- Svårt att svara på, det beror lite på vad färgen sitter på haha! Jag gillar grått, lila och marinblå för att nämna några. Färgen röd är jag däremot inte så förtjust i.

9. Hur lång är du?

- Jag är hela 163 cm.

10. Hur skulle du beskriva dig själv med tre ord?

-Lugn, drömmande, passionerad.Likes

Comments