Postad i: vardag

Det måste väl vara det värsta med att bli vuxen? Att folk flyttar, skapar nya liv på nya platser.

Jag saknar mina tjejkompisar. Jag saknar att sitta uppe till långt in på natten och ventilera såna saker man bara gör med sina närmsta vänner.

Min absolut närmsta vän, @abyangelica, bor och pluggar numera ändå uppe i norrland. Jag saknar hur vi får varandra att skratta tills det gör ont i magen, hur vi på ett sjukt sätt kompletterar varandra, utmanar varandra att utvecklas och bli bättre som männiksor. Jag med min spontana, "vad kan hända, live in the moment" anda och hennes extremt planerande, strukturerade och eftertänksamma sätt i perfekt balans. Jag saknar hur vi kommer hem till varandra och bara känner oss helt och totalt som hemma. Jag saknar hur hon vet vad jag tänker och jag saknar att veta vad hon tänker.

Att bara sitta tysta i samma soffa och göra inget. Utan att det blir tråkigt eller att stämningen känns tryckt eller konstig på något vis. Att fönstershoppa och ta en fika i stan.

Att inte vara där och fira när hon fick sitt körkort och inte heller när hon snart fyller 24 år känns sjukt. Det känns fel på så många sätt.

Att ha ett distansförhållande med sin bästa vän suger. Big time.

Angelica, jag saknar dig!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: vardag

Pjuh, full rulle hela dagen! Stallet mellan 8 och 17.30. I morse hade jag en träning med en tjej och hennes ponny, duktigt ekipage! därefter byggde vi om för löshoppning i ridhuset. I princip alla hästar i stallet löshoppades och ett par utifrån fick också lufta hovarna. Mellan alla löshoppningar fick bulan och tre till massage av duktiga Ann-sofie, och en svårlastad häst gjorde stora framsteg under dagens lastträning.
Alla hästar har definitivt visat sig från sina bästa sidor idag.
En lång dag i stallet i kombination med slarv med min egen mat gör att den nybäddade sängen lockar mycket!
Hoppas er dag har varit lika bra som min!
Kram och godnatt ❤

Likes

Comments

Postad i: vardag

Idag har 4 hästar intervalltränat. Jag och Irma njöt som bara den av att susa fram i galopp längs vägen på varsin häst. Mest taggad på det hela var nog Lilleman. Han hade liksom lite glömt av hur man skrittade när det var dags att skritta av. Utöver lilleman var det Pålle, Knut och Bulan som fick sträcka på benen idag.

Senare kom även Lisa så då fick även Grim, Casper och Cazzant en liten skritt/trav tur.

Imorgon väntar en lugnare dag för de som gick intervaller idag. Bulan ska få sig en liten promenad,, Knut rider Irma en sväng barbacka. Pålle och Lilleman rider Alice och Lisa på kvällen.

Jag fick lyxen att få långledigt ikväll då Linda och Saga sköter insläppet så kvällen spenderas med att ta det lugnt med en kopp te, lite bra musik och bästa sambon (...när han har spelat färdigt vill säga). Trevlig kväll på er!

Kram!

Likes

Comments

Postad i: vardag

Hur komiskt är det inte, att jag igår morse hyllade det fina vädret, hade hopp om att våren är på väg osv, för att på kvällen mötas av en lite överaskning. SNÖ. Så blev det med den vårkänslan.

Idag är det i alla fall plusgrader och snön är så gott som smällt igen. Idag ska i princip hela stallgänget ge sig ut på en skrittrunda i skogen. Hästarna hoppade fint igår så det är dom värda! Kanske orkar till och med solen kika fram igen?

Åter till gårdagens hoppning!

Lilleman skötte sig kanon med Lisa! Lilleman har tidigare gärna gått vid sidan av hindren, men igår hittade Lisa ett bättre tempo och då hoppade lilleman som hejsan, Skoj!

Pålle med julia på ryggen gjorde också ett fint jobb. Han börjar galoppera bättre nu, han orkar hålla en lite mer sansad galopp än hans tidigare "fullt ös medvetslös" galopp. Julia lotsar honom fint mellan hindren! På slutet blev han dock lite trött och tappade bjudningen. Men huvudsaken är att det går framåt!

Knut Med Irma på ryggen gjorde också ett fint jobb! Knut börjar förstå det här med hoppning nu vilket är roligt, i början var det bommar överallt när Knut "hoppade". Nu lyfter han fint på fötterna och kan klara sig över utan att riva även om han inte kommer till helt rätt avsprångspunkt. Avslutade med att hoppa en fin rundra på 60 cm.

Grim var jätteduktig med Alice på ryggen, han är en trygg liten kille den där Grim. Roligt att se alla framsteg!

Gafa som jag red senare på kvällen skötte sig också duktigt. Det svåra med henne är att hon är väldigt pigg och framåt, hon älskar verkligen att hoppa, men hon svarar inte framåt för skänkeln så snabbt som jag skulle önska. Det jobbar vi vidare på! Hon gjorde i alla fall mestadels fina språng i alla fall. Men för att få det att bli så bra som jag vill måste hon komma lite mer fram för skänkeln.


Filmen är från grevagården i tisdags.

Likes

Comments

Postad i: vardag

Saturday is jumpday, wiho! Idag ska alla 6 hästar hoppas, tur jag har duktiga tjejer som hjälper mig! Alice, Irma, Lisa, Julia och såklart Bella som ska rida lektion på Bulan idag gör att jag bara behöver hoppa en häst. Jag är riktigt bortskämd med så duktiga tjejer på olika nivåer som alla är ivriga på att utvecklas och lära sig mer :)

Jag hoppas att vi snart ska kunna börja hoppa ute i paddocken istället för i ridhuset, det blir man speciellt sugen på när solen skiner som idag underbart.

Nu längtar jag efter vår, sommar, varma kvällar och glada dagar på tävling med fina hästar och gott sällskap! Det är inte långt kvar, och dagar som idag med solsken, hoppning och glada stalltjejer gör att man står ut med kylan tiden som är kvar innan våren kommer på riktigt.

Jag önskar er en riktigt bra lördag, kika gärna in här imorgon igen för ny uppdatering.

kram på er!

Likes

Comments

Postad i: vardag

Äntligen fredag! Just nu laddas det upp för en lång dag med hästarna, om nåfra minuter åker jag upp till mitt stall, mockar och fixar höpåsar. Sedan snabbt vidare till M-stad där det, som jag skrev igår, är fortbildning för oss instruktörer Efter det vankas jobb, fortfarande på ridskolan dock.

Jag känner att jag kan ta en välförtjänt slapparkväll i soffan när jag kommer hem igen vid niotiden.

Happy friday på er!

Likes

Comments

Postad i: vardag

Torsdag = sovmorgon. Camilla sköter utsläpp, fodring och mockning och jag kan stanna kvar i sängen ett tag extra, det är guld värt! Jag blev dessutom bjuden på supergod lunch hos mormor, mums!

Torsdagar innebär dessutom jobb på ridskolan i mariestad där det idag stod hoppning på schemat.

Imorgon väntar fortbildning för oss instruktörer i mariestad. Traudi Björling kommer och instruerar oss under ett pass på några utav ridskolehästarna, toppen tycker jag! Jag ska rida Julia, en väldigt "grön" häst som jag inte suttit på tidigare, ser fram emot att se om jag har lyckats se vilken känsla hon ger sin ryttare trots att jag bara har sett henne från marken. Hoppas att efter imorgon kunna instruera de elever som rider henne ännu bättre.

Sov gott, det lovar jag att jag ska!

Likes

Comments