GMU, Vägen in..

Efter 4 byten av tåg och bussar klev jag och ett 10tal andra rekryter av på Kallinge torg. Förväntansfulla och spända begav vi oss i den riktning busschauffören givit mig.

Framme vid vakten, nervöst som tusan men insläppta blev vi alla och följde vimplarna upp till vårt kommande hem, kasern 21. Vi blev alla tilldelade rum och säng enligt anvisning på vardera logements dörrar. Nedre slafen -YES!

Riktigt härliga rekryter - mina kamrater, man slappnade av rätt snabbt. Hade mycket roligt åt bäddningen första natten - hur skulle den bäddas? Vi kom kvällen innan allt drog igång så utan anvisning löste vi det på bästa sätt. Snyggt, prydligt och "inga" veck. Tycker vi gjorde det bra!

Dagen därpå, tog vi oss ner till förrådet med 1:a plutons plutonchef. Vi skulle marschera i två led utan krav på takt. Kängor, strumpor och diverse klädesplagg hämtades ut och kort därefter bytte vi om. Bara att få ta på sig grönkläder förhöjde känslan och upplevelsen enormt. Jag kände mig som en i Top Gun med motoroverallen!

Det är nu jag förmodligen kommer glömma nämna hälften av vad vi gjorde då lördagen kändes som minst två dagar. Full fart från morgon till.. ja dagen därpå när vi fick "höger, vänster om" och lämnade flygflottiljen.

1.Sgt hoppade rätt in i excercisen.
Höger om
Vänster om
Manöver
Givakt

Med flera! Här skall man alltså genomföra en övning på kommando, snabbt och snärtigt!

Information, gruppövningar, marscherande i takt - vilket är svårare än man kan tro följt av ett lättare träningspass. Mycket mer skedde den dagen men nu är minnet slut i hjärnbanken.

Söndagen började med sängbäddning följt av städning i kasern. Man hade alltid klockslag att passa sig till, att ställa upp till. Led om 2, snyggt och prydligt. Följt av excercis, 5kamp och gruppövningar.

•••

Denna helg har varit toppen på alla sätt och otroligt välplanerad. Är det ens möjligt att säga att jag är ÄNNU mer redo och förväntansfull inför inryckningen?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vägen in..

Det börjar kännas verkligt nu! 30 dagar kvar till inryckning på F17!

Åker om 2 timmar till Kallinge över helgen för att träffa de ansvariga för utbildningen och mina blivande kamrater som kommer genomföra utbildningen med mig. Övernatta i den kasern som kommer bli mitt kommande hem i september. Jag är otroligt taggad och redo men en hel hög med nervösa nerver.

Försöker visualisera när jag kliver av bussen i Kallinge ikväll och skall ta mig ca 1-2km till F17 och vakten. Busschauffören får peka i rätt riktning åtminstone när jag kliver av så man slipper dra igång ett sökpådrag efter mig för jag går åt helt fel håll!

Likes

Comments

Vägen in..

Men det ska inte stoppa mig från att tappa fokus på vad som är viktigt för mig och att leva ut mina drömmar!

Det är ju såklart otroligt olyckligt att jag av alla dagar på året och i livet, just nu så pass nära inryckning skulle hamna på op-bordet. Men nu har det hänt och kan inte göra annat än att göra mitt bästa för snabb återhämtning. Att ärren kommer förevigas på min kropp gör ingenting, jag är mer brydd om att jag kommer tappa styrka och vara i sämre skick när dagen D stundas än jag hoppats på.

Men ingen börjar på toppen, alla börjar vi någonstans. Jag är såklart glad och tacksam att det inte var något allvarligt med mig och att jag fortfarande kan fortsätta med min blivande karriär mot att bli militär - med start den 18 september, 35 dagar kvar!

Likes

Comments

Vägen in..

Är det inte det ena så är det det sjunde.. Otursfågeln Sandra här!
Min ena skinka har bråkat några veckor nu så jag inte kunnat köra ordentliga benpass eller löppass (som jag för övrigt verkligen vill jobba på).
Som pricken över i:et så var jag med om en oskön händelse som började för tre dagar sedan.

Buksmärtor, som inte gick över med smärtstillande eller promenad. Men tänkte att jag nog kan sova bort det. Men icke, så efter rådfrågan från 1177 så hamnade jag på VC som skickade mig vidare till akuten. Efter timmar av diverse undersökningar (och en jäkla massa väntan) var man rätt säker på blindtarmen, symptomen pekade till 99% på det. Så blev inskriven och tilldelad ett rum. 23:30 åkte jag ner för OP och vaknade till på uppvak vid 03:00. Vilken annorlunda.... upplevelse!

Skål, nu är det dags att ta en dos antibiotika och återhämta mig inför min stundande militära utbildning som är om 37 dagar!

Och tro mig när jag säger att jag blir frustrerad och lite ledsen av alla dessa uppförsbackar jag haft och har, när allt jag vill är att träna och förbereda mig så gott jag kan för att lyckas med GMUn!

Likes

Comments

Vem är jag?

Att det finns sån underbar och magisk plats i vårt land! Tänk att ha en vild och vacker natur som sin bakgård. Skogsvandring, grottklättring, havsbad och så mycket mer. 

Bästa helgen på länge!

Likes

Comments

Försvarsmakten, Träning, Vägen in..

Idag blev jag nyfiken på att testa försvarsmaktens multitest som består av följande:

• Push ups - Minst 8 st
• Sit ups - Minst 10 st
• Armhäng - Minst 15 sek
• Rygghäng - Minst 60 sek
• Vertikalt upphopp- Minst 30 cm


Man får poäng för varje sekund eller rep man håller när man passerat minikraven. Maxpoäng är 500 tror jag.

Så efter att ha cyklat mina kalorier och fått min kondition på assault bike (då jag inte kan löpa förrän min fysioterapeut gett sig på min skinka) så var det dags att testa.


• • •


Push ups - knappt 2 st. Pinsamt dåligt. Måste lära mig att hålla kroppen spänd genom hela rörelsen, det var ett tips jag fick. Vinkla in armbågar mot kroppen. Jag har 48 dagar att jobba på det!

Sit ups - 38 st. Det var jobbigt då jag är van vid "CrossFit-varianten". Här ska fötter vara i marken under hela rörelsen samt armarna kopplade över bröstet. Blev betydligt svårare.

Armhäng - 45 sek. Sällan jag hänger sådär så jag är nöjd, men tycker jag borde kunna längre.

Rygghäng - 140 sek. Denna statiska övning har vi gjort ibland i boxen, alltid lika jobbig. Med lite övning kan jag nog pressa fram fler sekunder.

Vertikalt upphopp - 20 cm. Hade inget att mäta med så hoppade bredvid en foamroller som är ca 30cm hög. Fick filma och på ett ungefär räkna ut hur högt jag hoppa. Hur i hela friden skall jag komma över 30cm?

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Ja, jag erkänner att jag gått in i en liten militär-bubbla. Mina tankar snurrar nästan bara kring det nu. Jag vill att det ska bli september, mer specifikt 18:e september. Vill sätta igång med mitt äventyr, mitt nya och annorlunda liv.

Men vi är fortfarande i juli och jag har 51 dagar till inryckning. Vilket jag ska utnyttja på allra bästa sätt. Jag vill ge mig själv de bästa förutsättningarna att lyckas och göra så bra ifrån mig som möjligt. Jag vill klara GMUn med känslan att jag verkligen gav allt, aldrig gav upp, att jag kämpade mig igenom de tråkiga, jobbiga och kanske hemska stunderna. För jag är fullt medveten om att de kommer komma.


20 dagar till infohelgen
51 dagar till inryckning


FOKUS!

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

Jag vaknade upp med en sån känsla att "nu jävlar ska jag sätta en pull up". Haft såna drömmar förut att jag lyckats med det eller gjort episka lyft men väl i boxen så förblev det drömmar.

Men inte denna gång!

Jag har varit så himla nära flera gånger nu att jag bara skulle sätta den, punkt!

Tog mig till boxen där jag värmde upp lite lätt innan jag skulle ge mig på stången. "Bäst jag filmar, OM jag nu lyckas!" - tänkte jag.
Första försöket gick inte hela vägen, men kände att jag ville ge det ett försök till. Vilade lite, skakade ur armarna, taggade till. Med hjälp av två spratteltag så satte jag den, hakan kom förbi stången = godkänt!
Jag hade precis gjort min första PULL UP, som jag krigat med och svurit över i 1års tid nu!

Likes

Comments

Vägen in..

Igår var det dags för inryckning för många. Nästa gång är det min tur, om exakt 55 dagar!
Biljetten till utbildningsplatsen (Blekinge flygflottilj) är bokad och jag kommer kliva av nervös men så förväntansfullKockumv Kallinge runt 09:30.

55 dagar, och allt jag tänker på nu är att jag vill vara i min bästa form till dess. Åtminstone kondtionsmässigt. Jag har väldigt höga krav på mig själv, det kan vara bra ibland men även mindre bra i vissa fall.

Milen på under 48 minuter och 2km på 10-11 minuter som de anser vara ett bra utgångsläge känns så långt borta. Även om jag kom in på 11:55 på 2 km så behöver jag springa 20sek snabbare. Det är väldigt mycket, hur ska jag lyckas få till min kondition och uthållighet55 dagar?

Inte nog med det, så vill jag kunna göra några ordentliga pushups och iallafall en eller två pullups till "The big day"!
Och någonstans få in tid för hederlig CrossFit...

Likes

Comments

Träning, Vägen in..

När jag vaknade och slog på CF på tvn så blev jag sugen på att utmana mig med min första CrossFit Challenge i boxen. Jag vill ju så gärna bli grym i den här sporten så jag kan åka runt i Sverige och tävla och så småningom tävla i Europa. Sjukt coolt!


Sagt och gjort, så bokade jag in mig på utmaningen och vad för utmaning det är vet man inte förrän man är på plats - lite OPEN känsla. Världens bästa S var min coach och skrev upp på tavlan:

CINDY
Amrap 20 minuter
5 pullups
10 pushups
15 squats


Jag fick göra skalad version då jag inte bemästrar allt än. Blev jumping pullups och pushups på knä som "skalat". Jag hann med 12 varv, och det var otroligt tungt - armar.. vilka armar, vad är armar? Tror inte mina pushups på knä såg ut som de skulle mot slutet, skulle haft NO REP på halva passet. Men jag ger mig definitivt A for effort!


" When you know what's important

It's alot easier to ignore what's not. "


Likes

Comments