Efter att varit borta i över 5 veckor är vi tillbaka i Sverige och i skolan. Det har varit väldigt lärorika veckor både arbetsmässigt och personligt. Vi har både haft saker att göra på jobbet och lärt känna massa nya trevliga människor genom jobbet.

Vi vill tacka alla vi träffade i Palm Coast och för att de tog hand om oss så väl (speciellt under orkanen).
Vi vill såklart även tacka skolan/ Sandvik för att de möjliggjort detta äventyr!
Sist men inte minst även er som följt vår resa på bloggen

XOXO
Jonas och Aina

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla
Nu såhär efter 4 veckor i det här fantastiska landet kallat USA hade vi tänkt dela med av oss lite av våra tankar. Såklart hade vi redan en uppfattning av hur vi tänkte oss amerikaner, vilket var att de är trevliga och aningen mer sociala än oss svenskar. Vilket vi lärt oss att det är sant och de var till och med trevligare och hjälpsammare än vi trott. MEN de gör en del underliga saker som fått oss att rynka på näsan lite emellanåt. Så här kommer några "hjälpsamma tips" och observationer.

Vår första observation var vid vårt första besök på den enorma mataffären Publix, tänk dig Ica Maxi gånger 3. När vi väl kommer till kassan ser vi att kvinnan framför står och smuttar på sin Starbucks islatte. Vi sa då "är det inte lite konstigt att hon tagit med sig en dricka in på affären, som de säljer här dessutom". Sekunden efter gör hon något ännu värre. Hon ställer upp sin halvt uppdruckna islatte på bandet?! Så man får alltså dricka upp drickan innan man ens betalat det, spännande, kommer det till Sverige snart?
När det äntligen var vår tur att lägga upp varorna på bandet och betala kändes killen som packade våra påsar som en hjälte. Men de packar aningen annorlunda... Vi fick varorna i 14 påsar, hade vi packat själva hemma hade vi tagit 4 kanske 5 på sin höjd.

Självklart har vi även lärt oss en del gällande trafiken. Vi pratade med vår handledare om bilen och så, då sa vi att vi troligen kommer åka lite saktare än vad som står på skyltarna för att va på den säkra sidan. Då löd hennes hjälpsamma tips såhär "No no, you should go at least 5-10 faster over the speed limit to be safe", och hon var helt seriös sanslöst nog. Det hon däremot inte nämnde var att bilarna häromkring inte använder blinkers särskilt flitigt. Det var en av de sakerna vi fick lära oss den hårda vägen, likasom att personbilar utnyttjar bussfilerna emellanåt.

Fastän att det känns som vi gjort saker hela tiden så har det såklart blivit en och annan timme framför vår kära tv-apparat. Vi har lagt märke till en del grejer under dessa timmar
1: Det är ALLTID reklam!
2: Hur de gör reklam.
Deras sätt att göra reklam är väldigt annorlunda än det svenska sättet. Det är lite som extra allt av allt (som med ALLT här), dålig förklaring men hoppas ni förstår. Men det värsta är definitivt allt Trashtalk. På tal om trashtalk, presidentval. Vi har kollat på flera av deras debatter och det känns mer som att kolla på stand up än att kolla på debatt. Det är fruktansvärt lite fokus på politik är vår uppfattning, det får mest ut på att få folk att tycka illa om sin motståndare. Får en att uppskatta den svenska politiken!

P.S. Finns mexikaner som gör konstiga saker också, just i skrivandets stund börjar en kvinna riva ut massa papper från en av tidningarna på flyget?!?

XOXO

Likes

Comments

Då var vår sista helg i Florida över & vi har tillbringat den på bästa sätt.

I fredags inledde vi dagen med en spektakulär lunch i form av en gigantiskt fiskmacka som tydligen var en tradition att bjuda svenskarna på.
Efter jobbet åkte till Daytona Beach för en middag på stranden, väldigt mysigt och god mat!

Lördagen bestod av en förmiddag på Sandvik för familjepicknick med hoppborgar, tennis, pingis och massa andra lekar. Vid 14-tiden åkte vi dock till från Sandvik till stranden & solade. Vi kom sedan hem, åt en fantastisk kvällsmåltid (gröt) och somnade båda två i soffan.

Söndagen började med att vi vid 11 tiden åkte mot Jacksonville för att gå på amerikansk fotboll. Efter lite krångel med en GPS som inte riktigt visste vart vi var kom vi faktiskt fram och hittade parkering. Resten av dagen gick dock inte felfritt då man tydligen inte fick ha med sig någon typ av väska in på arenan om den inte var genomskinlig, detta löste sig dock efter mycket krångel men resulterade i att Aina missade hela första perioden av matchen..
Efter detta gick det dock hur bra som helst och matchen var verkligen en upplevelse!! På hemvägen tog vi ett snabbt stopp på ett köpcenter som vi planerar att åka tillbaka till någon dag i veckan.

Likes

Comments

Hejsan!
Ännu en praktikvecka påbörjad efter en fantastisk helg. Vi har under helgen som sagt bott i Orlando hos Katina med hennes man & 2 söner.

I fredags fick vi sluta vid lunch för att slippa köra bil i rusningstrafik till Orlando och vi var framme vid 3-tiden. Fredagen gick åt till att bland annat spela pingis, amerikansk fotboll och baseball med de två sönerna i familjen på 11 & 9 år. När vi lekt klart hade killarna basebollmatch som vi följde med & kollade på. Efter matchen åkte vi alla till en restaurang och åt middag.

På lördagen tog vi en taxi vid 9 till Universal där vi under dagen gick runt på parken Island of Adventure & åkte en massa karuseller. Vid 7 tiden på kvällen bytte vi park till Universal Studios för Halloween Horror Night som verkligen var en upplevelse! Vi blev jagade av människor med motorsågar och zombies med järnrör för att nämna några. Hela parken var halloweenpyntad och det var verkligen en upplevelse.

Söndag blev en shopping dag på ett outlet i Orlando & vi båda är väldigt nöjd med alla våra inköp!!

Likes

Comments

Under gårdagen var det dags för en grovstädning av lägenheten där köket fick lite mer kärlek än resten av lägenheten. Diska kastruller, plocka i och ur diskmaskinen, tömma brödrosten, hänga förkläde på plats, torka bänkar, vika filtar, puffa till kuddar, plocka undan pussel, plocka kläder och självklart TVÄTTA stod på dagordningen. Att tvätta var ganska främmande förbise båda men med lite expertishjälp lyckades vi få våra "bruna" strumpor lite mindre bruna åtminstone.

Vi tillbringar för närvarande och framöver mycket tid i våra kära Subaru, därför kände vi för att skämma bort den lite. Huvudfokuset var på att ta bort kaffefläckarna samt att få Wunderbaumen att träda fram. Som tack för det hade vi hoppats att bilen skulle avslöja sin största hemlighet, hur man sätter på eluttaget!!
Kan meddela att bilen inte fullföljde sin del av avtalet

XOXO

Likes

Comments

Hallå där!

I måndags fick vi ÄNTLIGEN vår bil, en vit Subaru! Det känns så skönt att kunna ta sig som man vill när man vill. Vi utnyttjade friheten till att igår gå på bio. En biobiljett här kostar endast 6$ och därför kommer vi förmodligen besöka den stora biosalongen ett flertal gånger under vår vistelse. Salongen rymde för övrigt ca 250 personer men de som var på bio med oss gick nästan att räkna på två händer, väldigt mysigt!!
Idag tog vi bilen och storhandlade på det ökända Walmart som dock till vår besvikelse var väldigt urplockat (en följd av orkanen).

För att göra det mesta av vår vistelse här i Florida har vi bestämt oss för att över helgen åka till Orlando och en arbetskamrat på Sandvik har erbjudit oss att bo hemma hos henne då hon bor i Orlando! Vi tar såklart chansen och ska åka till henne på fredag direkt efter jobbet. I Orlando har vi planerat att gå på någon nöjespark, shoppa, samt titta på Katinas söners basebollmatch (Katina är vår kollega som vi ska bo hos).

Vi kan även stolta visa att vi lagt färdigt pusslet som vi påbörjade under tiden vi varken hade TV eller internet!!

Likes

Comments

Hejsan!
Idag tisdag har vi varit i Palm Coast i två dagar, vi kom med andra ord tillbaka i söndags men är utan internet och tv i vår lägenhet och har därför inte kunnat uppdatera bloggen. Som tur är får vi lite tid idag på Sandvik att blogga då internet fungerar här!

Under bilresan hem från Georgia såg vi många översvämningar och fallna träd, de fallna träden är något som även återkommer på vårt bostadsområde. Dock är inte skadorna så omfattande som vi hade väntat oss utan mycket av det som hänt var återställt innan vi kom tillbaka. Dean (en sandvikanställd som bor på samma område som vi) visade däremot en bild på hur området såg ut i lördags då hela den stora bryggan låg under vatten och ett gigantiskt träd låg rakt övervägen så ingen kom varken ut eller in. Vi är helt enkelt glada att vi slapp vara där eftersom ingen heller har haft el på hela helgen vilket betyder ingen AC, ingen kyl eller frys, ingen spis och det går inte heller att spola på toaletterna utan el...

Vi kom hem till en hel lägenhet med el men som sagt utan internet och TV, elnätet är dock inte helt stabilt då elen kommer och går lite som den vill. Elbolaget har däremot lovat att elnätet ska vara lagat och att alla ska ha el vid midnatt idag så vi hoppas att detta är fallet.

Här nedanför ser ni lite bilder på hur området såg ut när vi kom hem!

Likes

Comments

Godmorgon från en helt annan stad än vart vi egentligen borde vara. Vi har som sagt åkt 8h i bil till Georgia för att komma undan orkanen då vi bor i en obligatorisk evakueringszon. Orkanen är större och värre än vad de flesta trott och det känns bra att vara utanför farozonen! Hur vår lägenhet och vårt bostadsområde ser ut när vi kommer hem är oklart men vi hoppas att allt klarar sig bra. Vi lämnar Georgia imorgon lördag för att åka tillbaka till Florida då orkanen gått förbi!

Vi mår bra och är i säkerhet så ni alla kan vara lugna!

XOXO
Aina & Jonas

PS. Jonas satt och kollade på tecknad barnfilm under bilturen, så det gick ingen nöd på honom

Likes

Comments

Idag har vi haft en relativt händelserik dag. Den började med att vi på jobbet fick reda på att orkanen är allvarligare än vi trott och att den förmodligen kommer träffa oss ganska hårt. Vi bor i en zon som, om orkanen fortsätter som metrologerna tror, kommer behöva evakueras.. På grund av orkanen åkte vi på arbetstid till affären Publix för att bunkra upp inför stormen, vi köpte en hel massa saker som inte behöver tillagas på grund av att elen förmodligen kommer försvinna. Utemöblerna står numera i vardagsrummet för att inte blåsa iväg och vi har fått råd om att sätta oss i garderoben om det blåser för mycket så fönster går sönder.

Efter jobbet försökte vi ta vara på sista dagen innan orkanen och tänkte ta en cykeltur till stranden. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss utan mer av ett träningspass då vi fick vända innan vi kommit fram till stranden på grund av mörkret. Vi fick dock se 3 hjortar och en jättestor ödla under vårt lilla äventyr.

Vi hoppas kunna göra flera inlägg under helgen men risken finns som sagt att vi blir utan el vilket betyder utan internet.. Så vi hörs när vi hörs, heja Florida!!

XOXO
Aina & Jonas


UPDATE

En arbetskamrat kom precis hit och berättade att vi måste evakuera och har därför bokat ett rum åt oss i Georgia så att vi kan komma undan det värsta av orkanen. Detta känns lugnande och vi kanske till och med har el hela helgen!!!

Likes

Comments

Ikväll har vi tagit en liten promenad till något de kallar för European Village trots att det inte riktigt liknar Europa och innehåller en Indisk(??) restaurang. Vi tycker dock vi att det var väldigt mysigt och de hade en väldigt bra Italiensk restaurang som vi förmodligen kommer besöka flera gånger!!🍕🍝

XOXO
Aina & Jonas

Likes

Comments