Hejsan!
Ännu en praktikvecka påbörjad efter en fantastisk helg. Vi har under helgen som sagt bott i Orlando hos Katina med hennes man & 2 söner.

I fredags fick vi sluta vid lunch för att slippa köra bil i rusningstrafik till Orlando och vi var framme vid 3-tiden. Fredagen gick åt till att bland annat spela pingis, amerikansk fotboll och baseball med de två sönerna i familjen på 11 & 9 år. När vi lekt klart hade killarna basebollmatch som vi följde med & kollade på. Efter matchen åkte vi alla till en restaurang och åt middag.

På lördagen tog vi en taxi vid 9 till Universal där vi under dagen gick runt på parken Island of Adventure & åkte en massa karuseller. Vid 7 tiden på kvällen bytte vi park till Universal Studios för Halloween Horror Night som verkligen var en upplevelse! Vi blev jagade av människor med motorsågar och zombies med järnrör för att nämna några. Hela parken var halloweenpyntad och det var verkligen en upplevelse.

Söndag blev en shopping dag på ett outlet i Orlando & vi båda är väldigt nöjd med alla våra inköp!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 94 readers

Likes

Comments

Under gårdagen var det dags för en grovstädning av lägenheten där köket fick lite mer kärlek än resten av lägenheten. Diska kastruller, plocka i och ur diskmaskinen, tömma brödrosten, hänga förkläde på plats, torka bänkar, vika filtar, puffa till kuddar, plocka undan pussel, plocka kläder och självklart TVÄTTA stod på dagordningen. Att tvätta var ganska främmande förbise båda men med lite expertishjälp lyckades vi få våra "bruna" strumpor lite mindre bruna åtminstone.

Vi tillbringar för närvarande och framöver mycket tid i våra kära Subaru, därför kände vi för att skämma bort den lite. Huvudfokuset var på att ta bort kaffefläckarna samt att få Wunderbaumen att träda fram. Som tack för det hade vi hoppats att bilen skulle avslöja sin största hemlighet, hur man sätter på eluttaget!!
Kan meddela att bilen inte fullföljde sin del av avtalet

XOXO

Likes

Comments

Hallå där!

I måndags fick vi ÄNTLIGEN vår bil, en vit Subaru! Det känns så skönt att kunna ta sig som man vill när man vill. Vi utnyttjade friheten till att igår gå på bio. En biobiljett här kostar endast 6$ och därför kommer vi förmodligen besöka den stora biosalongen ett flertal gånger under vår vistelse. Salongen rymde för övrigt ca 250 personer men de som var på bio med oss gick nästan att räkna på två händer, väldigt mysigt!!
Idag tog vi bilen och storhandlade på det ökända Walmart som dock till vår besvikelse var väldigt urplockat (en följd av orkanen).

För att göra det mesta av vår vistelse här i Florida har vi bestämt oss för att över helgen åka till Orlando och en arbetskamrat på Sandvik har erbjudit oss att bo hemma hos henne då hon bor i Orlando! Vi tar såklart chansen och ska åka till henne på fredag direkt efter jobbet. I Orlando har vi planerat att gå på någon nöjespark, shoppa, samt titta på Katinas söners basebollmatch (Katina är vår kollega som vi ska bo hos).

Vi kan även stolta visa att vi lagt färdigt pusslet som vi påbörjade under tiden vi varken hade TV eller internet!!

Likes

Comments

Hejsan!
Idag tisdag har vi varit i Palm Coast i två dagar, vi kom med andra ord tillbaka i söndags men är utan internet och tv i vår lägenhet och har därför inte kunnat uppdatera bloggen. Som tur är får vi lite tid idag på Sandvik att blogga då internet fungerar här!

Under bilresan hem från Georgia såg vi många översvämningar och fallna träd, de fallna träden är något som även återkommer på vårt bostadsområde. Dock är inte skadorna så omfattande som vi hade väntat oss utan mycket av det som hänt var återställt innan vi kom tillbaka. Dean (en sandvikanställd som bor på samma område som vi) visade däremot en bild på hur området såg ut i lördags då hela den stora bryggan låg under vatten och ett gigantiskt träd låg rakt övervägen så ingen kom varken ut eller in. Vi är helt enkelt glada att vi slapp vara där eftersom ingen heller har haft el på hela helgen vilket betyder ingen AC, ingen kyl eller frys, ingen spis och det går inte heller att spola på toaletterna utan el...

Vi kom hem till en hel lägenhet med el men som sagt utan internet och TV, elnätet är dock inte helt stabilt då elen kommer och går lite som den vill. Elbolaget har däremot lovat att elnätet ska vara lagat och att alla ska ha el vid midnatt idag så vi hoppas att detta är fallet.

Här nedanför ser ni lite bilder på hur området såg ut när vi kom hem!

Likes

Comments

Godmorgon från en helt annan stad än vart vi egentligen borde vara. Vi har som sagt åkt 8h i bil till Georgia för att komma undan orkanen då vi bor i en obligatorisk evakueringszon. Orkanen är större och värre än vad de flesta trott och det känns bra att vara utanför farozonen! Hur vår lägenhet och vårt bostadsområde ser ut när vi kommer hem är oklart men vi hoppas att allt klarar sig bra. Vi lämnar Georgia imorgon lördag för att åka tillbaka till Florida då orkanen gått förbi!

Vi mår bra och är i säkerhet så ni alla kan vara lugna!

XOXO
Aina & Jonas

PS. Jonas satt och kollade på tecknad barnfilm under bilturen, så det gick ingen nöd på honom

  • 321 readers

Likes

Comments

Idag har vi haft en relativt händelserik dag. Den började med att vi på jobbet fick reda på att orkanen är allvarligare än vi trott och att den förmodligen kommer träffa oss ganska hårt. Vi bor i en zon som, om orkanen fortsätter som metrologerna tror, kommer behöva evakueras.. På grund av orkanen åkte vi på arbetstid till affären Publix för att bunkra upp inför stormen, vi köpte en hel massa saker som inte behöver tillagas på grund av att elen förmodligen kommer försvinna. Utemöblerna står numera i vardagsrummet för att inte blåsa iväg och vi har fått råd om att sätta oss i garderoben om det blåser för mycket så fönster går sönder.

Efter jobbet försökte vi ta vara på sista dagen innan orkanen och tänkte ta en cykeltur till stranden. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss utan mer av ett träningspass då vi fick vända innan vi kommit fram till stranden på grund av mörkret. Vi fick dock se 3 hjortar och en jättestor ödla under vårt lilla äventyr.

Vi hoppas kunna göra flera inlägg under helgen men risken finns som sagt att vi blir utan el vilket betyder utan internet.. Så vi hörs när vi hörs, heja Florida!!

XOXO
Aina & Jonas


UPDATE

En arbetskamrat kom precis hit och berättade att vi måste evakuera och har därför bokat ett rum åt oss i Georgia så att vi kan komma undan det värsta av orkanen. Detta känns lugnande och vi kanske till och med har el hela helgen!!!

Likes

Comments

Ikväll har vi tagit en liten promenad till något de kallar för European Village trots att det inte riktigt liknar Europa och innehåller en Indisk(??) restaurang. Vi tycker dock vi att det var väldigt mysigt och de hade en väldigt bra Italiensk restaurang som vi förmodligen kommer besöka flera gånger!!🍕🍝

XOXO
Aina & Jonas

  • 416 readers

Likes

Comments

Hej alla glada!

Just nu sitter vi i konferansrummet på Sandvik och får underhålla oss själva då de inte har något mer jobb åt oss idag.. Vi har under dagen idag fått mäta resistansen i trådarna som tillverkas samt packa dem.

Utöver allt som sker på jobbet är det även en orkan på ingång som oroar oss och de anställda här en del. Vi ska därför hem idag efter praktiken och plocka undan utemöbler så de inte blåser iväg och förstör våra fönster. Lite spännande kan det nog bli att uppleva en orkan.

XOXO

Aina & Jonas

Här ovanför ser ni lite bilder från vårt bostadsområde!!

Likes

Comments

Efter en resa på ca 24h kom vi äntligen fram till vår lägenhet här i Palm Coast.
Flygresan gick felfritt och alla möjliga sovställningar användes och Aina somnade innan planet lyfte på 2 av 3 fligther. Vi mellanlandade i London och Charlotte innan vi nådde vår slutdestination Daytona Beach där vi blev hämtade av vår arbetskamrat Richard. Han har även skjutsat oss till matbutiken idag där vi har storhandlat för hela veckan!

Nästa inlägg bjuder förmodligen vi på en guidad tur genom vår lägenhet!!!

XOXO
Aina & Jonas

Likes

Comments

Vi har tänkt driva en blogg under våra 5 veckor på okänd mark.
4 veckor tillbringas i Florida i staden Palm Coast på praktik på Sandvik.
Den femte veckan blir det semester i Playa del Carmen, Mexico!!

XOXO
Aina & Jonas

Likes

Comments