Vardag, Hästarna

Inga inlägg kom upp igår pga att jag åkte till Alex i söndagskväll och åkte hem imorse. Så igår gjorde jag inget speciellt. Åkte in till Tranås en sväng, träffade Mela (min syster) och sedan åkte vi till min bror och hjälpte dem städa lite.
Efter det träffade jag Sanna en sväng då hon va i stan och ska va där några dagar då hennes kille Sebbe är uppe i Söderköping och jobbar.

Idag har Heimir fått galoppera ute på åkern. Det har kommit sååå mycket snö här bara på några dagar. Är ca.2 dm. Så blev ett konditionspass i snön för hans del och även wincent fick komma ut och galoppera och jobba på åkern. Man får verkligen passa på nu när snön väl är här. Man vet ju aldrig, imon kan det va + grader och blötsnö😜 usch...
Gambra longerade jag på banan lite lätt. Hon ska få komma ut i skogen imon. Jag kan inte rida riktigt ordentligt nu då jag inte har snösulor eller brodd i. Vi tar det riktigt försiktigt. Hovslagaren kunde inte komma förens den 20de. Så vi får ta det lugnt nu ett par veckor om det ska va sånt här väder.

Vi hörs imon 😃

Detta var i början när det började snöa. Är myyyycket mer nu 😃❄️☃️🌨

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Nu har jag precis blivit köar med allt i stallet. Hösilaget är slut så måste åka och hämta en ny sen. Det har kommit lite snö här inatt, och även lite under morgonen. Klar blå himmel och solen lyser. Kan man begära mer?
Heimir kommer få ridas ut idag ihop med wincent och hans medryttare. Ska visa henne lite nya ridvägar hon kan rida. Gambra kommer få gå ett pass på banan.
Är fortfarande chockad över igår. Heimir presterade så bra och kändes bättre än någonsin. Nu siktar vi mot nästa deltävling som är i februari. Så bara att träna träna träna💪🏻

Likes

Comments

Hästarna, Tävling

Förlåt för att ni inte fick några inlägg igår, men hade fullt upp med förberedelser inför idag. Om ni inte visste det så var jag iväg och tävlade idag på Firmakeppni ösgötacupen och även en ny isländsk gren som heter Smali, är som en hinderbana man ride på tid. Jättekul 😃
Heimir och jag kom 7a på det.
På firmakeppni var vi med och tävlade i "mellanklassen" där vi var 12 startande. Jag tänkte mig att jag skulle komma runt en 5 placering, men jag vann😱 helt otroligt, hade verkligen inte det på känn, trodde jag inte.
Sååå otroligt stolt över Heimir, kan inte önska mig nått bättre.
Sanna var även med idag som stöd och hjälp. Så tacksam för det💕 efter idag vill hon med börja tävla. Så vi planerar att hon ska få börja rida Ronja efter hon fölat. Spännande!!!
Nu ska jag ner till stallet och fixa det sista inför kvällen.

Likes

Comments

Pyssel och renovering

Fin och mysig nattbelysning

Två lysrör

Här ska det till våren gjutas golv och byggas tre boxar

Här är det en gammal dörr som är igenslagen som ska öppnas upp och användas som storbals intag.

Belysning till gödselstacken.

Eftersom det stått tjurar i ladugården för många år sedan så är det gjutet upp såhär. Det vill jag försöka få bort så det blir större utrymme för att bygga fler boxar + annat.

Utöver det ska alla väggar och tak målas vitt. Vissa delar av taket ska bytas ut som är trasigt eller gammalt. OCH(!!!) så ska vi fixa fönsterna. Vissa rutor är sönder.
Ett riktigt stor projekt men sååå kul. Har en bild i huvudet hur det kommer att se ut.
Spännande 😃⭐️👌🏼

Likes

Comments

Vardag

Godkväll, får jag väl säga.
Har inte haft någon tid till att blogga under dagen eftersom våran elektriker varit här sedan kl.11 och blev klar nu vid 6. Då jag hjälp till och pysslat lite där medan han hållit på så har jag inte hunnit att rida idag. Tanken var att Heimir skulle gå på banan och Gambra skulle få komma ut en sväng. Ibland blir inte allt som man tänkt sig, så är det bara.

Imorgon kommer jag att hämta Sanna efter morgon fordringen. På lördag ska jag iväg med Heimir och tävla så Sanna ska hänga med och stötta och hjälpa mig💕 så för att göra det smidigt så sover hon över imon då vi åker tidigt på lördag.
Jag lägger upp lite bilder på hur belysningen blev sen.

Bilden är tagen från praktiken jag var på i våras⭐️

Likes

Comments

Just nu sitter jag i min systers lägenhet. Tanken var att jag skulle åkt till arbetsförmedlingen nu medans mamma är på möte. Men tydligen så var det stängt på just onsdagar... får helt enkelt ta det nästa vecka.
När mamma är klar på mötet ska jag åka ner till stan igen, vi ska nämligen fika lite på Ica.
Vill gärna komma hem skapligt för ha mockning och höpåsar kvar att göra sen. Aldrig kul att göra det när klockan är sent. Jag kvällsfodrar våra hästar kl.8 och skulle jag va hemma vid 7 blir det stressigt..

Klättringen med Heimir gick bra. Gambra hann jag inte med så henne får jag ta ikväll om jag hinner.


Likes

Comments

God förmiddag!
Just nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe. Heimir fick frukost inne idag för att vara först ut idag. Gambra fick gå ut.
Förmodligen har det snöat i morse. Är bara lit som kommit och nyligen började det regna. Men vi tar och försöker klättra idag ändå.

Imorgon kommer elektrikern och sätter upp belysning i ladugården. Vi har rensat ut så mycket skrot där inne och tanken är at vi ska bygga stora fina boxar där till våren. Perfekt tills att Ronja ska föla.

Vad är era planer kring dagen? Berätta gärna.

Likes

Comments

Hej igen!
Nu sitter jag på plats i soffan och tittar på "Det stora hoppet". Har precis blivit klar i stallet och gett hästarna kvällsmat.
Idag tränade jag Heimir på banan. Kändes jättefin och märker framsteg. Imorgon ska han få klättra + rida ut. Gambra ska med ridas ut imorgon men inte klättra. Sen ska jag fixa i stallet och allt innan mamma och jag ska in till Tranås för att göra några ärenden, + att jag måste köpa betfor som håller på att ta slut.

Vid 13 tiden åkte jag till min vän Sanna som nyligen flyttat en bit utanför Ödeshög. Så härligt att ha nån av sina vänner lite närmare nu när man flyttat helt till gården. Innan bodde jag i Tranås i lägenheten och åkte hit på helgen och lov(när jag gick i skolan). Men för ca. 2 år sedan har jag bott här.
Men med en sån bit från "stan" och att vi bor mitt ute i skogen så är jag så glad över att jag tog körkortet för ca. en månad sedan. En otroligt stor frihet. Nu tänker man "hur klarade jag mig utan?", men på nått eller annat sätt löste man det alltid ändå.

Ha en trevlig kväll alla💕

Likes

Comments

Jag sedan många år tillbaka haft blogg. Var som mest aktiv 2012 men var då väldigt ung och omogen. För ca. 8 veckor sedan började jag blogga lite smått igen, fast på blogg.se. Jag är väldigt missnöjd med deras system. Då jag oftast bloggar från mobilen så vill jag att det ska gå snabbt och smidigt. Men deras app laggar och hackar upp sig lätt. Därför valde jag nu att börja blogga här igen.

Eftersom jag bloggat tidigare så har jag vart på båda portalerna. Så nu har jag rensat en del på denna bloggen med. Så nu börjar jag om på nytt.

Jag tänker att ett inlägg om mig specifikt kommer i ett annat inlägg. Men kortfattat så kommer bloggen handla om min vardag, hästar osv. Perfekt nu till jul/nyår att till exempel tipsa om julklappar eller klänningar.

keep in Toush

Likes

Comments

Heimir blev för första gången klippt igår. Det är helt otroligt hur lugn han var. Med tanke på att han är livrädd för flugspräy och att duscha, så trodde jag han skulle ställa dig och slita hej vilt. Men Nae, han rörde inte en fena.

Duktig fin fick bli halvklippt🦄💅🏻

Likes

Comments