Att bygga sitt eget hus är för många en dröm. En dröm som för mig och Sebastian faktiskt håller på att slå in. Men i drömmarna om det färdigbyggda huset så lever man i verkligheten. Och den mina vänner, den är tuff!

Idag när jag skulle gå ut för att fixa med några papper till min kära sambo, så kommer en kvinna gående.

Hon passerar men vänder sedan och kommer tillbaka. Hon frågar nyfiket om det är jag som bor här. Ja tänkte jag, det är jag som bor i byggröran, med den dundrande grävmaskinen och den högljudda lastbilen..

Hon tittar på mig och säger med ett stort leende på läpparna att hon tycker det är ett så fantastiskt jobb vi gör på huset. Hon brukar ta sin morgonpromenad förbi vår gata för att hon ska kunna följa bygget som pågår.

Vi pratade vidare en stund och hon berömde allting och hon förstår vilken sits vi är i då dem själva byggt sitt eget hus på 80-talet.

Efteråt gick jag väldigt rak i ryggen in i vårt lilla krypin (garage) och ringde Sebastian för att berätta om de goda orden. Snacka om att såna saker gör en lycklig. Att mitt i vårt kaotiska liv med spik, brädor, bruk, grävmaskiner, färg och bara allmän röra så ser andra det som växer fram.

Själv känner jag så många gånger att vi bara går omkring i en röra att jag totalt missar det som faktiskt växer fram sakta men säkert.

Att Sebastian är borta många lååååånga timmar varje vecka för att kämpa med sitt företag och för att sen komma hem och jobba med huset och den tunga ekonomiska delen. Jag är så stolt över den mannen som jag kan säga är min! Han gör allt för sina tre tjejer. Mer än vad jag någonsin kunnat begära.

Men för oss slår drömmen in. Vi bygger vårt eget hus. Trots att det inte bara knakar i huset utan även i förhållande och plånböcker så kämpar vi så gott vi kan!

Så visst är det en dröm att få bygga sitt eget hus. En dröm som vi kommer vakna upp ur och sen leva lyckliga i alla våra dagar i :). Och dagarna fram tills vi når mållinjen kommer vi nog aldrig glömma.

Bild från ingången. Till vänster kommer bli en toalett. Rakt fram kök och sen ingång till vardagsrum. Till höger trappa till ovanvåning och källare.

En del av det framtida köket.

Rum som kommer ligga intill köket

Vardagsrummet som kommer bli lika stort som vårt boende är idag

Ovanvåning sett från vårt sovrum. Två rum till tjejerna, en toalett och ett allrum.

​Ena sidan av vårt sovrum. Vi kommer kunna titta upp på stjärnorna innan vi släcker våra blå :) 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​ibland undrar jag hur man kan fungera trots att man knappt ingen sömn fått! 

Bella har plötsligt börjat tycka det är helt okej att vara uppe 2-3 timmar om natten. Sen att hon gnäller halva tiden för att hon är övertrött, är ju bara givet. 

I mitt huvud tänker jag: Ta tummjäveln och njut av att blunda och känna John fucking blund komma!! 

Men icke! Så när man sitter där i sängen och vaggar sin gnälliga dotter så börjar solen gå upp. Och vad händer då? Paniken kommer. För om ca 1 timme kommer Enya vakna och då är min sömntid helt slut! Nåväl jag gör som vilken annan övertrött duktig mamma gör. Jag ger henne ipaden med hörlurar sen får hon klara sig själv. 

Iaf nu är Enya på förskola, Bella sover och jag, ja jag ska fan inte göra många knop!

Ha en fantastisk dag allesammans :). 


Likes

Comments

Snacka om att tiden bara springer iväg. Imorgon blir lilla Bella 4 månader. Jag känner verkligen att jag inte hinner med!

Nu har även denna kvinna fyllt 27 härliga år. Jag firade dagen med att bjuda in min stora härliga familj på lite mat och fika. Jag fick fantastiska presenter av dem allihop :). Något jag verkligen ville ha var målarböcker för vuxna, vilket jag fick :). Så nu så fort det finns lite tid över sitter jag med huvudet i en av målarböckerna. Jag kan lova er att det är helt fantastisk terapi för en stressad mamma.

Allting är nu även inhandlat till barnen inför vintern. Så nu ska jag så smått börja kolla runt efter potentiella julklappar. Bläck för julen säger jag. Enligt mig så är det stressens helg. Därför är jag ute i goooood tid när det kommer till julklapparna. Att åka till väla i december månad är som att svälja ett rakblad så sakta man kan!

Om ni har några bra tips på vad man kan ge sin kära sambo i julklapp så släng in en kommentar för det är verkligen idétorka på den fronten. 

Nu ska denna kvinna måla loss då tiden faktiskt finns för det just nu :).

Ha en goer dag!

Fantastiska Enya

Avkoppling för en stressad mamma :)

Likes

Comments

För att detta inlägg inte ska bli totalt missförstått så börjat jag med att skriva att mina barn är mitt allt. Jag älskar dem till månen och tillbaka.

MEN i ärlighetens namn så är vissa dagar som mamma så påfrestande att jag har lust att sälja min titel!

Dagen började med att vi försov oss. Bella har levt jövel nu två nätter i rad, så jag har verkligen svårt att få bort sömnen ut ögonen på morgonen!! Enya ska försöka få i sig frukost och göras i ordning på 45 minuter. Jag lyckas! Dock blir hon extremt trotsig när vi väl ska iväg till förskolan. Jag får bära in en sparkandes och fäktandes unge. Så idag lämnade jag henne med en känsla av frihet. Någon annan ska ta hand om hennes humör i 5 hela timmar *lättnad*.


Timmarna flög förbi här hemma. Bella sov nästan hela tiden så jag fick njuta av att lyssna på mig själv för en stund ;).

Hämtar hem en lycklig Enya som springer med fel skor i de största vattenpölarna!! Sen har det vrångast och trotsats här hemma. Bella har försökt vinna miss gnäll tävlingen och jag drar mig i håret av inre stress! Som jag sa till en av mina kära svägerskor. Jag har 5 pedagogiska minuter om dagen med mina barn, under resten av tiden försöker jag bara göra min röst hörd.

Med detta sagt så sover dem båda nu och denna kvinna njuter av tystnaden ikväll! Men som sagt. De är mitt allt och mitt liv vore ingenting utan dem!

Grabbarna grus har jobbat på som sören i huset idag. Framsteg, framsteg. Duktiga är de må ni tro :).

Nu ska jag starta tv:n för att koppla bort allt annat som egentligen behövs göras.

Gokväll

Älskade ni ♥️

Likes

Comments

Jag måste faktiskt säga att jag älskar denna årstiden.

I morse gick jag en underbar runda med bästa sällskapet (Bella) efter att vi lämnat Enya på förskolan.

När vi kommer in i den lilla skogen så var jag tvungen att stanna för att bara kunna njuta av alla dofter. För varje steg jag tog så njöt jag och kände hur hela kroppen fylldes med ett enormt lugn. Denna runda får det bli varje dag då vädret tillåter det.

Natten till idag var kämpig. Bella vaknade för sin nattslurk, inget ovanligt med det. Men jag kunde fasiken icke somna om. 2 1/2 timme senare började John blund visa sig igen så smått. Så jag var måttligt road när Bella vaknade i morse och skulle konversera för fullt.

Nåja dagen har sprungit iväg. Jag har fått gjort alla mina sysslor så imorgon blir det bara att taaaaa det lugnt :).

Enyas och Bellas förkylningar börjat lugna sig som tur är. Dock hänger en envis hosta kvar som kommer på kvällarna. Enya är inget starkt virke där utan spyr så fort det blir lite för mycket slem. Så jag får sitta med en spann i beredskap varje gång hon börjar hosta.

Med det sagt så är det dags att börja hålla spannen för nu börjar hostan.

Todeloo!

​Världens bästa sällskap :)

Likes

Comments

Inte borde det vara så jäkla svårt att hinna med en blogg?! Men den tiden på dagen då barnen är lugna, då passar denna kvinna på att röja i hemmet istället.

Men jag vill hinna med detta. För om ett år vill jag kunna gå in på min egen sida, läsa om mina dagar och kunna skratta och njuta av alla minnen. När Enya var liten trodde jag att alla minnen skulle lagras i min lilla hjärna. Fuck nej! Det kunde jag ju tro. Jag kommer knappt ihåg någonting. Problemet med min pessimistiska lilla hjärna är att den kommer ihåg väldigt tråkiga saker men dagar då man skrattat så att tårarna har sprutat de är som bortblåsta.

Så mina kära läsare.. Att hinna med en blogg ska denna förvirrade höna jäklar i det göra!

Helgen har gått lika fort som vanligt.. Men vi har fyllt den med skratt, sol och en massa, massa bus  :). 

Nu ska jag försöka leta upp fjärrkontrollen och njuta av en stund värdefull egentid innan det är dags att släcka de blå.

Tjingeling :).

Likes

Comments

Knappt en månad har gått sedan den senaste förkylningen för mina små tjejer. Känner hur trött man blir! Speciellt då lilla Bella hamnade på akuten förra gången så man blir ju lite nojjig!! 

Nåja.. Här om dagen var vi hos underbara Lovice och hennes fantastiska döttrar. Underbar dag med fantastiskt väder och sällskap. Dock under ett av Enyas toalett besök så tyckte jag fasiken att det såg ut som en mask som var på pappret. Så nu är det 100% koll på Enyas rumpkliande. Väntar nästan på att hon ska kasa omkring på rumpan som en hund gör när det kliar. Inget än så länge så det verkar iaf lugnt på den fronten 😅.

Nu ska väl denna trötta kvinna ​njuta ​av sina små för att sedan släcka sina blå :). 

Goderafton. 

Likes

Comments