Header

Först och främst vill jag uppmärksamma att detta inte skrivs för att få någon form utav uppmärksamhet, utan för att jag verkligen behöver skriva av mig. Dels för att munnen för första gången inte räcker till att beskriva alla känslor, dels för att andra ska förstå att de inte är ensamma. Inte ensamma om att dela på beroendet, sorgen, smärtan och ja, allt däremellan.

Ångesten bubblar nästan över, precis som varje dag när jag är nykter men idag tar jag an att skriva detta inlägg. Idag har även varit en sådan dag där jag filosoferat kring hur det hela började, precis som jag gör varje dag. Alkoholen har varit en del av mitt liv i princip sen jag föddes. Trots jag bara var ca 4 år när jag började förstå vad som händer runt omkring mig, även fastän jag inte insåg felet just då. Min mamma jobbade väldigt mycket utomlands när jag var ett barn, vilket resulterade att jag för det mesta av tiden bodde hos mormor och morfar. Morfar, den finaste människan på jorden. Ja, iallafall när han var i nykter tillstånd. Jag minns än idag hur han alltid tog ut mig på promenader. Promenader som alltid slutade likadant, han gick och köpte en flaska vodka medan jag fick en klubba att suga på som tröst. Där satt vi återigen, på parkbänken. I början hade vi alltid roligt, pratade och lekte sedan kom det till det stadiet där han somnade. Ute på parkbänken mitt ute i ingenstans med byxor blöta av kiss i bästa fall. Jag minns även hur mormor varje gång var tvungen att leta efter oss efter jobbet när hon insåg att vi inte var hemma. Ja, för hon visste också vad som hade hänt.

Alkoholen, min bäst med tyvärr även min värsta vän. Första gången jag testade alkoholen var som 12 årig, redan då hade jag införskaffa mig ett dåligt sällskap. Vi var ute och jag minns hur alla andra kräktes hämningslöst medan jag låg i gräset och njöt. Det var som att jag alltid längtat till den känslan samtidigt som jag blev ofantligt kär i alkoholen den där allra första gången. Första året kunde jag trots allt behärska det relativt bra, men åren gick och det blev bara värre. Jag skaffade mig min första pojkvän, även min första kärlek några år senare. Men bekräftelsen jag fick av honom var inte tillräcklig och det tog bara några månader innan jag återigen var där. På en fest, stupfull och otrogen. Det tog slut och han blev tillsammans med en annan, och det var där det hela tog fart egentligen. Jag mådde så dåligt att enda sättet att fly på var genom att dricka. Mer och mer. Mindre och mindre kontrollerat. Ibland var det festen som stod i centrum för att glömma alla problem. Ibland drack jag ute, ställde mig gråtandes utanför hans port och bad honom komma ner. Skolan blev det sista jag prioriterade och jag minns än idag hur jag gång på gång skolkade för att umgås med mina "vänner" och få dricka den där jäkla ångestdempande medicinen.

Det blev bättre, eller jag trodde det iallafall. Sista året av grundskolan började jag sköta skolan igen. Jag kom in på ett av de bästa gymnasium i Stockholm och jag gjorde det jag tyckte bäst om, jag kände att mitt liv ändå kunde klistras ihop på något sätt igen. Men det gick bara några månader tills jag var fast där igen. Återigen började jag strunta i att göra det jag älskade - jobba och plugga hårt och träffa mina riktiga vänner. Jag hade ju så andra att festa med hela tiden. Mina vänner börja märka att jag började ta fel steg i livet och de gjorde allt i sin makt till att hjälpa mig. De föreslog att vi skulle gå fika, gymma, shoppa äta ute - men varför skulle jag slösa bort min tid på sådan skit när jag kunde vara ute och dricka? Jag började helt enkelt svika alla som betydde allt för mig, familj och vänner. För just då var alkoholen prioritering nummer ett. Jag började försova mig till jobbet och duschade alltid ordentligt varje morgon, eftersom jag var rädd att lukta sprit. Jag kunde inte koncentrera mig och mina tankar och min ångest höll på att ta död på mig, för jag visste inners inne att det jag gjorde var fel. Trots det var och är min förklaring att jag "lever som man gör när man är ung."

Jag insåg aldrig det uppenbara. Att man inte kan vara vaken och dricka till klockan 5 på morgonen och sedan vara nykter klockan 7 när man börjar jobbet. Jag var fruktansvärt bakfull. På min arbetsplats. Dag efter dag, helg efter helg. Ibland söndagar, ibland måndagar det fanns aldrig någon gräns. Jag kan själv inte minnas sista gången jag var ute och inte blev utkastad från krogen för att ha varit för full. Jag kan själv inte minnas sist jag var ute utan att spendera mer eller mindre 3000 kr på en utekväll. På alkohol. Jag kan själv inte minnas sist mina vänner inte varit arga eller besvikna på mig efter en utgång, dels för att jag varit spydig, sprungit ifrån, kallat de elaka saker, skrikit ut de. Listan kan bli otroligt lång. Jag kan nog inte räkna på mina tio fingrar hur många relationer och vänskap som gått i krasch på grund av mitt destruktiva beteende. Fylla och total bekräftelseöverdos gjorde mig till den sviniga, den uträknade, den totalt manipulativa som krossade människor och hjärtan.

Det skämmer mig att jag står på samma plats som för ungefär 6 år sedan. Om inte värre. Men detta ska och kommer ta ett slut. Jag tänker inte sluta såhär, jag tänker inte vara den som inte lyckas ta sig ut det här. Min vilja är starkare än mitt beroende och efter all ångest jag gått igenom de senaste åren på grund av denna drog kommer jag sakta med säkert vinka hej då. Jag behöver inte dig. Jag behöver inte fler förlorade vänskap eller besvikna familjemedlemmar och jag kommer ta all hjälp jag kan få runt omkring mig. För idag efter alla år ska det här ha sitt slut.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om du fick vara kille för en dag, vad hade du gjort? Hade lätt kört helikoptern från balkongen så grannarna kan se och gått runt och jämför storleken med andra för att sen skryta om att jag hade störst..

Vad skulle du göra om du vann 100 000 miljoner på lotto? Oj vad många gånger jag har föreställt mig den här frågan, med 100 00 miljoner är nog ändå för mycket pengar. Hade sänkt bort en del till sjukvården i fattigare länder. Sen hade jag investerat i att köpa min första lägenhet och massa resor.

Vad är du beroende av? Alltså jag är nog en riktig beroendeperson, så listan kan verkligen bli lång. Först och främst är jag väldigt sällskapssjuk så vänner och familj är nog det jag är mest beroende av! Sen är det redbull & kaffe så för min del extremt mycket koffein. Dricker trots allt en redbull varje morgon till frukost. Tyvärr även cigaretter men de försöker jag att avvänja nu..

Hur får man sig i säng? Alltså bra fråga, jag är faktiskt inte den typiska "one night stand" personen och föredrar helst att lära känna någon innan man hoppar i säng. Men en charmig personlighet till att börja med.

Hur ska man gå till väga om man vill imponera på dig? Menas det förhållande mässigt kan jag bara beskriva det med ett ord HUMÖR. Det är sjukt viktigt för mig att en person är positiv och har lätt för skratt.

Vad jobbar du med? I dagsläget jobbar jag på nattklubb och även som vårdbiträde. Om jag vill jobba kvar? Kanske närmaste månaderna med att torka avföring för 100 kr i timmen är inte det optimala för mig tyvärr..

Vilket kön tänder du på? Drömutseende på din partner? Jag är 100% heterosexuell och tänder på killar, vad jag vet iallafall. Ska jag vara ytlig och beskriva dröm utseendet på en parnter så ska han helst ha långt hår, blå eller gröna ögon och vara solbränd. Har han tatueringar är det alltid ett plus i kanten, helst roliga tatueringar då, inte mycket för "Family First" stort skrivet på bröstet.

Vad spenderar du mest pengar på? Nästan så jag skäms att säga det med förmodligen alkohol..

Vilka länder/Platser har du besökt? Hmm.. London, Spanien (Malaga, Marbella, Madrid, Granada), Milano, Grekland, Portugal, Rumänien, Dubai, Thailand, Skandinavien (?)

Likes

Comments

God morgon!

Idag var jag för första gången på väldigt länge jag var "ledig" så har äntligen fått sova ut lite. Vaknade runt halv tio och gick upp för att fixade iordning lite kaffe. Dagens planer blir först att möta upp Kim och Rebecca inne i stan för att bolla lite idéer till den nya youtube kanalen som jag länkar så fort första avsnittet släpps. Vi kommer även kolla lite på ett kontrakt och prata igenom den och sedan förmodligen fota lite om det finns tid över.

I kväll börjar jag jobba 22 och slutar någonstans runt klockan 3, men man kan ju inte klaga när man har ett så roligt jobb. Därefter drar nog jag och Rebecca vidare på efterfest. Det är ju trots allt fredag.


Likes

Comments

Startade upp bloggen och tänkte "nu kör vi!" sen ställde jag mig frågan, men varför börjar du blogga egentligen?

Jag har länge sysselsatt mig med sociala medier i alla dess olika former. Instagram, Facebook, Snapchat och dels bloggat till och från i yngre dagar. Ja som ni ser kan listan bli lång, men i dagsläget är det nog Instagram som jag lagt ner mesta tid på men känner nu att det inte längre räcker till. Många starka åsikter och tankar flödar och jag känner inte att det ger mig möjligheten till att uttrycka dessa på så sätt jag vill. Jag vill även dela med mig om saker som händer i mitt liv och förhoppningsvis inspirera eller få andra att kunna relatera.

Så vem är det som driver denna blogg egentligen? Inom snar framtid kommer en video upp där jag svarar på 20 snabba frågor om mig själv som mina trogna Snapchat följare skickat in till mig idag! Där kommer ni även få en bättre inblick på vem jag är och förhoppningsvis vilja följa mig vidare!

Likes

Comments