Depression är en seriös psykisk ohälsa som 6,5% drabbas av någon gång i deras livstid! Och ja, maten du åter kan påverka detta!

Bra för ditt mående:

- valnötter, dessa små jävlar är rika på omega-3, dom ska tydligen boosta ditt mående och förebygga symptomen för depression.
- mörk choklad, nu har du en anledning till att äta choklad! Choklad som innehåller mer än 60% choklad kan förebygga depression.
- banan, dom hjälper dig att hålla blodsockret i balans på ett nyttigt sätt. Och även hålla ditt mående på en god nivå. De innehåller vitamin B6.

Dåligt för ditt mående:

- socker, de är sant att de ger dig en sockerkick, men de håller inte i sig så länge. När de väl lugnar sig så går ditt blodglukos i nerförsbackar. De fuckar ditt tänkt, så du kräver mer socker. Detta är inte bra för ditt mående och ger dig dålig sömn.
- salt, människans naturliga craving är salt. Men för mycket ger dålig effekt. Det är inte bara lungorna som at stryk, utan även ditt mående och kan orsaka trötthet. Detta rubbar ditt immunsystem.
- koffein, om du överdoserar tex kaffe eller energidricka, så blir du lätt irriterad och detta kan även påverka måendet. Försök att inte dricka mer än 400 mg per dag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Detta e vad jag har hört kan hjälpa. Jag har faktisk provat också och de gick vägen, jag kan ju inte säga att detta är nått för just dig. Men vi kör ändå!

- Kolla i din omgivning, försök att hålla huvet högt och se dig omkring
- med dina ögon, försök hitta 5 saker du kan se, 4 saker du kan röra vid, 3 saker du kan höra, 2 saker du kan känna doften av och 1 sak du kan smaka på!

Detta kan faktiskt hjälpa när du känner att du tappar kontrollen, detta kan hjälpa dig att stå stadigt igen!
De kanske inte hjälper just dig och du kan kanske inte lyckas, men då har du iaf försökt!

Likes

Comments

Vi alla är någon gång livrädda, ibland utan någon riktig anledning. Jag har tänk mycket på dehär med att bearbeta trauma, även att växa upp med trauma, man var inte redo. Men de blir en del av livet att växa upp i en jordbävning, då måste man lära sig att stå stadigt på sina egna ben.

Några saker jag tänkt lite extra på:

Lägg märke till din styrka!

Om man inte tror att man är stark, eller iallafall har viljan att vara stark. Då är de otroligt svårt att vara just stark. Det krävs styrka för att existera. Om du existerar, så är du stark. Jag kände mig inte stark förens jag accepterade tanken att jag var starkare än vad jag trodde. Fråga någon du har förtroende för, vad dom ser som är starkt med dig. För om du själv inte hittar nått, så kan den personen troligen ge dig en hög anledningar!

Acceptera dig själv och andra!

Även om du inte kan se din styrka eller låta dig själv ha känslor. Att skada dig själv gör dig bara svagare och troligen mer sårbar. De är svårt att vara stan om man attackerar sig själv. Ta hand om dig själv och även andra!

Gör din grej och tro på det!

Acceptera att du inte kan vara perfekt. Man kan inte sitta o sörja över vad man inte kan göra, gör det du kan och var glad för det!


Likes

Comments

Jajamensan, tiden har kommit då jag tänker sätta mina egna regler. Regler att leva efter, för att leva efter andras förväntningar och höga krav är ren bullshit. Jag är klar med att va tvungen o förklara mig för alla. Jag ska bara leva mitt liv och tro på det, jag lever mitt liv och ingen annans.

Och all denna börda från den senaste månaden, eller dom senaste 8 åren, eller hela mitt j*vla liv, jag tror att de betyder nått. Jag försöker bygga upp mitt sandslott, starkare än någonsin. Mitt slott ska ha högre murar och bättre säkerhet. Men de ska även ha fler fönster och dörrar så jag kan ha vänner och även vinden som blåser in i rummet och torkar mina tårar.

Såhär vill jag leva, när de sker vet jag inte. Men de ska ske!

Likes

Comments

Självklart så är detta gårdagens tankar!
Tankar kan betyda mycket, alltifrån "varför har människor hår på vissa partier medans de flesta djur på alla" till "varför existerar jag". De är ett ganska "deep" påstående men jag gillar ju sånt.
Så ja, detta inlägg kommer följa standarden. Psykisk ohälsa.

Varför finns jag? Hur kan någon gilla mig?jag vill dö!!!
Sånt, kan flyga igenom de flesta människors huven nån gång ibland, men när man kommer till depression så är de en del av vardagen och de är faktiskt riktigt jobbigt. Och folk har även vart på mig om självdiagnosering. Men nej, jag har fått denna diagnos av en psykolog.

Jag tycker detta ämna är viktigt, men de har blivit nertystat. Folk är nästan rädda för de, dom tänker "den tar liv". Och ja de gör den, men jag tror att en stor anledning är att just dessa människor tar avstånd.

Genom att dom tar avstånd från människor med denna diagnos och verkar skräckslagna. Men hallå, de är ju klart att "offret" känner sig konstig o korkad för att dom genomlider just en depression om folk tar avstånd! Tänk på de mina vänner, dehär va en del av min funderingar kl 22:34 en kväll

Likes

Comments

Förlåt för att bloggen stått tom 2 dar, saker har liksom bara gått nerför och de är mycket att stå i. Bup 2 dar i veckan, jag rider 1 gång i veckan, konfaledare varannan vecka, skola , kontakt me kompisar och även få sova. Ibland är de svårt att få ihop när man redan har så mycket utanför skola. De är lätt att tappa hoppet o bara ge fan i sånt som behövs göras. Jag har precis tagit modet till att göra en polisanmälan, vad de handlar om är privat änsålänge. Jag vet inte vart ni ligger i de psykiska, jag känner bara för att ge upp. Men jag vill inte låta mig själv göra ett sånt svek för omvärlden.

Att ge upp kommer inte få dig eller någon annan att må bättre, jag vet att din psykiska del kanske är död, men den fyskiska finns. Och sålänge de är så, då kan du komma framåt.

Vi kan ta oss förbi denna mörka tid!

Likes

Comments

Har hittat min plattform på nätet, Älskar denna sida grovt. Dom har så otroligt fina saker. Är riktigt exalterad på att någon gång beställa därifrån. Här nedanför tänkte jag dela med mig av några favorit från royaldesign.

Skulle utan tvekan hänga denna på min min vägg, alltså god damn. Så otroligt snygg, älskar! Du hittar tavlan här !
Varumärke: selected by walnutstreet
Designer: Vanessa Paxton

Så enkel, men ändå så förbannat snygg. Älskar den grovt och har inget emot att ställa den i mitt rum! Korgen hittar du här
Varumärke: bloomingville
Designer: bloomingville

Likes

Comments

Ångest är rätt ord för detta lov, de har vart ett skit lov. Saker som hänt detta lov går inte att få ogjort. Så de är bara att bita ihop. Val jag gjort ångrar jag och mina handlingar vill jag inte tänka på just nu. Jag har ingen som helst lust att gå till skolan imorgon, men vad har jag att välja på. Jag kan gå dit, men ingen kan tvinga mig att jobba. Jag vet att de jag säger är så jävla dumt. Men jag orkar faktiskt inte sitta där o jobba när jag har en massa skit ovanpå mig. Så kul, nu är jag tillbaks på ruta 1 där jag va för 1 år sen. Vi hörs senare under dagen, vi får hoppas att mitt humör är bättre då!

Likes

Comments

Dehär med skolan är nått jag förstår, men när de kommer till prao eller praktik som vissa säger. Jag tycker de borde vara frivilligt i 9:an. Man har nationella prov och gymnasieförberedande. Om de inte finns en praktikplats liknande de man vill bli eller de man är intresserad av, då känns de dumt att ställa sig i en Ica butik o lalla runt den veckan. De 110 gånger bättre att ha hemstudier den veckan. 

Jag har inte valt prao plats än för att de finns inget som kan hjälpa mig med vad jag vill bli. Och därför känner jag att jag vill sitta hemma och jobba igen de jag ligger efter. Under halva 7:an och hela 8:an så gick jag inte på lektionerna och jag gjorde inte uppgifterna. Jag behöver inte sitta på Ica o rulla tummarna när jag kan komma ifatt de jag behöver. Slutsats, jag gillar inte att praktik är obligatoriskt. 

Likes

Comments

Jag har vart stark länge nu, ganska exakt 10 år. Jag kan andas ut i den tryggheten jag lever i och med den utandningen kommer tårar av lättnad och sorg. För ett år sen hade jag inga planer på att bygga en framtid, de har jag inte nu heller. Skillnaden är att då ville jag inte ha någon nutid. Men idag står jag här, jag är trygg där jag är och jag vill ha tid att bygga upp mitt förtroende för människor. Går man i 9:an så har man inte den tiden, men jag ska försöka ta den tiden iallafall. Jag är trött på alla mental break downs nu.

Om jag kollar in i framtiden, så ser jag mig själv utan ett förhållande. Allt jag har är mina fyrbenta vänner som aldrig sviker en så djupt som en människa kan. Mitt kärleksliv förstörde han dom där åren. Än idag undrar jag om han somnade med ett leende på läpparna, om han var nöjd med dagens insats och om han planerad nästa dag med mig. Jag kommer aldrig se han igen, höra hans röst eller känna hans händer på min kropp för de ligger nergrävt sen 5 år tillbaka. Hans hjärta ville inte leva i kroppen på ett monster.

Jag kan leva med detta, jag kan stå ut och jag står upp för de jag vart med om. Han gjorde fel och de hoppas jag att han visste. Han levde för alkoholen och cigaretterna, han kunde vakna i ett dike istället för sin säng. Han Bodde hos sin mamma trots sina 40 år på denna jord. Han borde skämmas för de han gjort och dessa men han skapat. Men jag ska inte tänka för mycket på de, jag ska leva livet som den starka människa jag är!  

Likes

Comments