I helgen som var nu åkte jag och E till Dalarna. Jag fick ett presentkort på en natt på hotell när jag beställde linser i höstas och vi tänkte passa på att utnyttja det.

Vi bestämde oss för att fira vår sjuårsdag några veckor tidigt, eftersom vi inte kommer vara på samma plats när årsdagen inträffar.

Alltså tog vi vårt pick och pack och åkte upp till Tällberg som ligger otroligt idylliskt precis intill Siljan. En by med massa röda, söta trähus med otroliga skorstenar. Att göra en skorsten till något roligt kräver ju lite engagemang. Jag tror tyvärr att jag inte har några bilder på skorstenarna.

I alla fall så bodde vi på Tällbergsgården och åt ävenävenderas deras fyra rätters avsmakningsmeny och tog även det förplanerade vinpaketet till. Och herregud. Maten var FANTASTISK. Jag har aldrig ätit så fod mat i hela mitt liv och kan bara önska att göra det igen. Och det här.med vin som blivit ordentligt genomtänkt till mat. Allting blev bättre, både vinet och maten.

Om ni någon gång skulle råka åka till Tällberg, vilket jag rekomenderar (för som sagt - söt by), ät på Tällbergsgården! Ni kommer inte ångra er.

Lite halvkassa bilder efterom jag som vanligt lägger mer fokus på att vara i nuet än att få till perfekta bilder.


Puss

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inte enbart är bilden ofiltrerad, den är även tagen i skumt ljus, precis efter träning. Den bästa varianten av bilder alltså 😉


Kaninen har varit så gullig idag när han har sprungit efter mig överallt. Jag älskar såna dagar när han bara vill vara med och gosa (trots att han ser helt förskräckt ut på bilden).

Rent träningsmässigt har det varit en kass dag idag. Jag hade ingen ork och det tog mig ungefär två timmar att genomföra ett pass som brukar ta ca 45 minuter. Jag var tvungen att vila lite (eller rätt mycket) mellan seten och så för att orka ordentligt. Och så var jag tvungen att lyfta kaninen ur vägen hela tiden. Hemmaträning har sin egna lilla charm ändå.

Puss

Detta är en del i Kajsons julkalender som är en bloggjulkalendermed olika tema varje dag - vill du också vara med kan du läsa mer här

Likes

Comments

Livet rullar som vanligt på som det ska, jag har hittat en hel del halvfärdiga inlägg, både från i våras/somras och från de senaste veckorna, som jag tänkte att jag ska färdigställa åt er. Jag har också hoppat på bloggjulkalendern - för att komma in i rutinen att blogga varje dag.

Jag lovar att jag ska försöka skriva några vardagsinlägg också!

Puss

Likes

Comments

Kontoret.

Nu har jag ju inte visat er något ur mitt hem, men kontoret är det rum jag stänger om när folk kommer över.

Vi flyttade in i den här lägenheten i september och kontoret har blivit "skräprummet" där ouppackade flyttlådor och allmänt krimskrams står till dess att jag får ork att ta tag i det.

Jag hat inte ens fått upp gardiner på kontoret än, vilket ännu mer gör att det känns som ett förråd. Alltså tänkte jag nog att jag ska börja få ordning på det här under de närmsta dagarna, så kanske jag kan känna att lägenheten är ordentligt ren och iordningställd till jul.

*Detta är en del i Kajsons julkalendersom är en bloggjulkalender med olika tema varje dag - vill du också vara med så kan du läsa mer här


Likes

Comments

Oj, jösess vad tiden sprang ifrån mig och vad lite jag har tänkt på bloggen under min stress de senaste veckorna.

Sen sist så har jag jobbat, haft serenadnatt med Uppsalas yngsta damkör och varit på bal. Och dessutom också haft en hel del tentor att skriva. Vilket har resulterat i att min hjärna har gått på högvarv och att jag har haft nerverna utanför kroppen.

Att jag dessutom just nu är inne på sjunde veckan utan ordentlig sömn har ju inte gjort saken så himla mycket bättre heller. Jag har alltså gått runt och varit trött konstant. Och ju tröttare jag har blivit, desto mindre har jag känt igen mig själv. Vilket i sin tur har lett till att jag har mått sämre.

Nu ska jag inte sitta här och klaga över hur dåligt jag mår. För idag började jag äntligen känna att min kropp är min och att det är jag som bor där inne. Jag börjar alltså känna mig som mig själv igen. Och det känns underbart! Vad som krävdes? Jo, bara tre träningspass på tre dagar... Det är så typiskt mig, jag är väldigt ofta "allt eller inget".

Aja, jag börjar som sagt känna igen mig själv nu, så det är bara att se till att det håller i sig!


Puss 💚

Likes

Comments

De närmaste dagarna kommer gå i ett.

Jag kommer jobba kökshjälp på en uthyrning på nationen hela torsdagen, på fredag är det paltfredag - vilket innebär att jag ska vara på Norrlands kl 7 på morgonen redo att skära fläsk och rulla paltar. Som om inte det vore nog så har nationens damkör, som jag är med i, serenadnatt på fredag. Alltså ska vi cykla runt i Uppsala och serenera folk som har fått serenader beställda åt sig. Samtidigt som vi dricker punsch.

Lördagens äventyr kommer vara att E har examenscermoni i universitetsaulan. Efter det blir det bal på Norrlands Nation. Så det är bara att dra hem efter cermonin och slänga på sig balklänning och fixa håret.

Som ni märker så har jag lite att göra de närmsta dagarna. Och även fast jag är lite stressad över det, så är jag också ssukt taggad på dessa dagar!

Nu ska jag i alla fall slänga i mig lite mat (man kan ju inte enbart leva på mackor, hur gott det än är) och sen cykla iväg på sista repet innan serenadnatten!

Likes

Comments

Jag sitter just nu med en kopp te och några ljumna skivor av mitt favoritbröd. Nybakat bröd är så gott, dessutom är just det här brädet busenkelt att baka. Den här flätan har varit ett vanligt återkommande inslag i min uppväxt. Sen jag flyttade ihop med E har jag även introducerat honom till det. Och han älskar det han med.

Receptet får ni här:

Judisk fläta

25 gram Jäst

3,5 dl vatten

3 tsk socker

0,5 dl olja

1 ägg (uppvispat)

2 tsk salt

Vallmofrön till garnering


Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnen, olja, salt socker och nästan allt av det uppvispade ägget (lite ska sparas till penslingen). Rör om och rör sedan ner mjölet och arbeta degen ordentligt. Sen är det dags för degen att vila lite, i sisådär 40 minuter, gärna under ett täcke.

När degen har jäst är det dags att ta upp den och knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen sen i tre delar och rulla varje del till 30 - 40 cm lång längder. Fläta sedan i hop längderna till en vanlig klassisk fläta. Lägg flätan på en plåt och pensla med resten av det uppvispade ägget och strö över vallmofrön. Låt jäsa i 30 minuter. Värm upp ugnen till 200 grader under jästiden. Grädda sen i 30 -40 minuter, tills brödet fått en fin gyllenbrun färg.

Håll till godo och hoppas att ni uppskattar den här goda flätan.

Tyvärr är bilden på dagens bröd inte särskilt vacker, men jag slänger in den ändå.



Ha det fint!

Likes

Comments

Startar veckans andra dag med en mysfrukost framför Vänner. Resten av dagen kommer antagligen gå åt till plugg och att städa lite här hemma. Jag hoppas att jag hinner med lite träning också, bålstyrka och -stabilitet är i stort behov av att tränas.
Jag älskar långa frukostar när man kan äta i lugn och ro.


Puss 💚

Likes

Comments

Jag tycker om att träna. Nu ikväll tog jag med mig E ut på en löprunda. Det gick faktiskt riktigt bra. Jag har haft ett litet uppehåll från löpningen i nästan två månader nu, så det känns skönt att komma igång igen.

För mig är träning att rensa huvudet. Framför allt är löpning bra för att rensa huvudet.

Nu i september sprang jag Stockholm halvmarathon, vilket gick helt okej men jag hade inte haft tid att träna ordentligt inför det på grund av att mitt sommarjobb som tog väldigt mycket tid, framför allt för att jag pendlade ganska långt till jobbet. Nu har jag tydligen anmält mig till en ny halvmara i vår, Nämligen Tjejmilen 21K. Så jag tänker att då ska jag försöka slå min tid från Stockholm.

Under träningstiden till Tjejmilen 21K kommer jag även att sprina Arena Run tillsammans med en kompis. Alltså blir det nu ytterligare ett år där träningen framför allt präglas av löpträning. Samtidigt kommer jag behöva hålla i styrketräningen eftersom Arena Run är ett hinderlopp. Det känns bra eftersom jag den sista tiden känt att jag har blivit svagare och fått ont i kroppen och då främst i ryggen.


Löpartröja från Blacc och tights från addidas.
Ha en fin kväll

Puss 💚 -Ahlstrumpan

Likes

Comments

Såå... uppenbarligen är jag inte så skicklig på det här med att blogga. Som alltid tryter inspirationen efter ett par inlägg och jag slutar skriva helt och hållet.


Tanken är väl nu att jag ska försöka göra ett nytt försök, men hag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Eftersom jag aldrig lyckas starta upp bloggandet hinner jag aldrig få någon som läser, vilket kanske är en av anledningarna till att jag slutar skriva.

Hursom haver så sitter jag just nu i soffan och gosar med kaninen i väntan på att E ska komma hem.

Puss


Likes

Comments