allmänt, royal roy, stall

Godmorgon Söndag!

Jag vaknade klockan 9 och har sen dess brottats med ett tungt huvud och hurvida Roy skulle ha 1 eller 2 dl proteinfoder på morgonen hehe… Stora problem här! ;) Dessutom måste jag göra sista uppgiften från matteläxan som jag inte fattar ett dugg av, innan vi åker till stallet. Och jag som bara vill sova!

Ridhuset är bokat hela dagen så inte förens halv fem kan vi åka dit om vi vill slippa rida ute.. Jag som hade hoppats på att mamma kunde fotat mig och Roy lite när det var ljust! Men tji fick jag, det får bli en annan dag!

Lite söndagsångest på det också gör gott. Men annars mår jag bra, typ. Så ser min dag ut, vi får se om vi hörs senare,

xoxo, A

Bild från förra söndagen i stallet med min kompis, en av de få som inte blev suddiga...😜

Likes

Comments

allmänt, royal roy, stall

Som ni kanske vet så var Roy hemskt dryg förra vintern och bockade mycket. Då tog vi hjälp och fick lite ledarskapsövningar som vi skulle göra för att komma över honom i rang, så att säga. Övningarna ger resultat! Ni ser när jag byter sida och han börjar gå? Så gör han ibland fast han inte ska, han ska ju flytta och inte gå så jag fick peta till honom i sidan. Kunde bara göra videon på 30 sek på lomotif men har egentligen video på typ en minut haha!

Det gick förövrigt bra i stallet, Matcho var lugnare än någon annan dag och man kunde mysa lite♡

Likes

Comments

allmänt, royal roy, stall, matcho, material things :)

Kan höra kameran ropa från lådan... Ska till Matcho senare idag och skritta och trava lite på banan. Blir kul!
Igår så var jag i stallet med Roy, och han var HELT hyper inne i stallet. Det var tomt i ridhuset så vi tog med oss allt vi behövde för att göra iordning honom och släppte honom där istället. Han körde några varv i trav och gallopp, rullade sig typ 5 gånger och efter det kom han fram och stod helt stilla, kolugn, helt löst, medans jag borstade, kratsade, sadlade och tränsade. Till och med när jag satte på ridstövlarna vilket tog typ 10 min, stod han helt löst och stilla, lite överskottsenergi som behövde göras av med eller vad tycker ni? ;) Även om han var pigg när jag red så kändes han väldigt nöjd och glad overall.

Jag kunde inte riktigt få energin att lägga sig, men samtidigt var fokuset inte helt på ridningen utan på smärtan i fötterna och knävecken från stövlarna. Bara att förbereda sig på de kommande månaderna när jag ska rida in dem! Jag var uppe hela kvällen igår och putsade stövlarna, tror det tog typ 2 h att torka av och använda den ”närande krämen” man fick med stövlarna. Jag är däremot osäker på om man ska använda den som vanlig skokräm eller om den + skokräm. Och jag passade på imorse att putsa tränset för det var ett tag sedan, nu glänser nosgrimman rejält kan jag säga.


Likes

Comments

allmänt, vardag, inspiration

Äntligen fredag!
Jag hinner ju inte lägga upp något på morgonen eller under skoldagen, ledsen för det!
Just nu sitter jag och kollar på Teen Wolf, är inne på säsong 6 och det är SÅ spännande! Och vad gör det det inte bättre med ett glas med bananblåbärs smoothie, och stallet framför mig.
Hoppas ni haft en bra vecka!❤

Likes

Comments

allmänt, royal roy, stall

Som jag teasade om tänkte jag berätta om mina mål med ridningen 2017. Anledningen till att jag satte mig ner och skrev ner dessa är ju inte så svår att gissa, det är ju mycket enklare att komma ihåg och följa upp om man skriver ner, och jag ska ju bli bättre på att planera 2017, och planeringen ska ju inte sitta i huvudet hela året! Dressyren i fokus detta år, nu sätter vi igång!

1. Ta grönt kort

Det här är egentligen inget mål utan mer ett måste… Dessutom har jag redan anmält mig till en kurs så det blir av snart! ;)

   2. 1 tävling L:C 1 / 1 tävling L:B 1

   Jag vill komma ut på tävlingsbanorna så fort allting runtomkring är klart, för jag och Roy är redan förberedda inför tävling, det märktes ju på träningstävlingen på Främby, jag hade jättebra känsla efter! En L:C 1 och L:B 1 är ju en bra början, vem vet om det blir fler…

   3. Enkelt byte

   Jag vill ju utvecklas och hitta nya saker att göra när jag rider Roy. Därför tänker jag att det är ett bra moment att prova eller hur jag ska säga… Sedan får vi ju se om jag känner att det är alldeles för svårt än, då får vi ju vänta.

   4. Skänkelvinkning

   Ja, detta kan jag ju redan typ. Men jag tycker fortfarande att det är svårt och det betyder att jag behöver öva och bli säkrare på det! Dessutom är Roy svår att göra det på och han fuskar gärna lite så då krävs det ju att ryttaren(jag) vet vad jag håller på med.

   5. Hörnpasseringar

   Jag är redan på bättringsvägen när det gäller hörnpasseringarna, men jag vill bli ännu bättre! Jag vill verkligen kunna rida genom hörnen bra och använda dem till min fördel, speciellt när det är där hästar(Roy då) brukar gasa lite extra!

   6. Prova 4 olika tränare

   Egentligen spelar inte antalet någon roll, men jag vill iallafall prova att rida inför olika dressyrtränare så jag känner vad jag gillar. Sedan om det är två och jag hittar helt rätt eller om jag måste prova 6 olika spelar ingen roll, som jag sa. :)

   7. 1 pay and jump

   Jag vet inte hur länge sedan det var jag hoppade, men det var flera månader. Det är helt enkelt dags att jag varierar mig lite och gör något annat än dressyr och uteritter med Roy helt enkelt.

   Jag satsar ju inte direkt mot Aachen, men fin bild iaf ;)

   8. Strukturera upp träningar

   Jag måste bli bättre på att planera hur jag ska rida när jag får tid på banan. Jag har cirka 3 dagar varje vecka att rida, och en av dem ska jag helst rida ut så han får paus från banan. Därför har jag två träningar med Roy per vecka, och då är det viktigt att vi utnyttjar tiden på banan.

   Likes

   Comments

   allmänt, vardag

   Äntligen påväg till stallet! Skoldagen gick sakta och idrotten var uttröttande, speciellt eftersom jag inte tränat på länge! Får börja springa igen... Bestämde mig för att inte vara så himla mainstream och bara "Jag ska träna mer 2017" haha😉
   Ska rida ut på Matcho idag, men bara en kortis eftersom att mamma är lite krasslig och orkar inte gå så långt. Dessutom blåser det rejält med snö här och jag vill helst inte sitta på en relativt ny häst som skenar i ovädret, helt ensam😬
   Nu är vi nästan framme, så jag måste gå, antagligen kommer mina ridmål 2017 upp ikväll!😁

   Likes

   Comments

   allmänt, vardag

   Men hjälp?

   Hörde att det ska vara nya regler 2018 för hjälmar, och då skulle tydligen inte hjälmen jag ville ha från Charles Owen vara godkänd? Försökte söka på det men det är så mycket om VG1 så att jag kunde inte hitta något om det. Tills jag hittar någon mer info om det, blir det ingen ny hjälm för mig. Förhoppningsvis blir det nog en ny jacka för min del snart, har hittat en brun softshell från jackson som jag tyckte var snygg, men sedan får vi ju se hur den sitter. Kan lika väl hända att det blir en väst istället!

   Första skoldagen för mig! Vet att många börjar imorgon, men vi började idag med en mentor day och jag var så sjukt trött. Typ halvsov hela dagen, och när jag kom hem slängde jag mig på sängen med en kopp kaffe med mjölk och en liten mörk chokladbit. mums :)

   Likes

   Comments

   allmänt, royal roy, stall, matcho

   God kväll!

   Jag är så trött! Har varit ute på vift i stallen hela dagen! Gick upp halv åtta imorse för att hinna med bussen halv nio, men fick istället skjuts ner på stan. Missade den pågrund av att jag blandade ihop bussnumren, så jag missade bussen som skulle gått från knutpunkten till stallet. Det var bara att be pappa komma tillbaka och skjutsa ut till stallet. Var ju nästan trött bara efter det ståhejet.

   Jag ska börja ta hand om en till häst, Matcho, och han är en jättefin ponny som är nästan lika hög som Roy. Jag mockade, gjorde hö och kraftfoder, sopade stallgången två gånger och bytte vatten. Allt i väntan på att Cicci skulle komma ut till stallet, och jag kan säga att det var kallt! Hade tre lager både på överkroppen och benen, men även fast jag hade tre strumpor så frös jag om fötterna i mina kalla ridskor. Runt ett tror jag att vi äntligen kom iväg,vi red ut rätt långt men mestadels bara i skritt. Han var så pigg ;)

   När jag kom till Roy så var det skymning, och ridhuset var bokade en timme fram så jag hade lite bråttom att göra iordning. Han busade lite med mig när vi kom in i ridhuset och gick skrittandes iväg längs långsidan när jag släppte honom för att stänga dörrarna, buse haha, han ville värma upp själv! Han var pigg i början men lugnade ner sig efter massa volter och förhållningar, svarade rätt bra i galloppen innan pausen. Det gick alltså helt okej även fast vi hade så kort tid på oss. Försökte att verkligen rida igenom hörnen, vilket är ett utav mina ridmål för 2016, mer om det i ett annat inlägg!

   Nu känner jag att jag skrev en hel bibel, men det är ju sådana här dagar man vill dela på bloggen♡

   Eftersom det var så mörkt när jag var hos Roy blev det ingen bra bild, men här kommer den första bilden någonsin på Matcho på min blogg!

   Likes

   Comments