Sommardagar när jag vistas i trädgården i sällskap med min lilla Lord Ziam...så pysslar och gör jag enkla saker av det som finns från naturen/trädgården/ gamla brädor o.dyl. Just nu så gör jag en Änglaport av ihop snickrade lådor, brunt restgarn och en massa pinnar - själva porten kommer att bestå av 2 st. stora grenar som jag flätar ihop över ingången, som " pricken över i,et " - blir det klängrosor i lådorna ihop med murgrönor ( allt finns i trädgården - och rosorna måste ha en ny plats eftersom de inte trivs där de står just nu ) - Agendan av detta är att jag -mår bra, får ett inre lugn, kan sitta i tystnaden utan att bli störd. Att det sedan tar sin lilla tid för att se resultatet gör ingenting ( visar en bild senare ).

Även om jag har mitt närminnes problem så finns min pyssel ådra kvar.

Dottern har visst sagt till min arbetsterapeft att: När mor är i trädgården så är hon lugn, eftersom där inte finns någon stress..

Finns ett ordspråk som säger:

Man får ingen trädgård om man bara sitter i Skuggan och säger att allting är Underbart.


Light and Blessing

from mig and Ziam

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Oj då!! - 

Nej nu blir jag lite sur på mig själv ... varför då?

Har glömt att skriva in i mitt schema angående mitt dagliga skrivande i Bloggen - så nu e de ett tag sedan jag skrev " skärpning frun :) ".

Sommarlovet är här: de så har spring i benen - å mommos öron " trillar " snart av - för mycket ljud å stoj när barnen blir ovänner å bråkar men så är D med syskon, å så ska de va

Jag själ då: utredningen fortsätter å berörd personal är så fina mot mig .. å jag känner mig trygg i deras beslut.

Min mellersta son å jag har pratat om att åka iväg några dagar å ha kvalitetstid - låter så mysigt, men sen kom den där obehagskänslan smygandes - ute bland folk å affärer!!!! - nej vi ska leta upp en lugn plats med fin natur där vi kan sitta å fiska å bara vara å njuta av tystnaden ett och annat mygg kanske, å D gillar jag.

Nu ska jag gå och vila är trött i kropp å själ.

mvh. från mig å Ziam

Likes

Comments

Usch vilken morgon - ont i halsen, värker i hela kroppen, fingrarna vill inte som jag vill... med andra ord SOMMARFÖRKYLNING på G.

På mitt schema står det:

- Skriva på min blogg

- bädda rent och vattna mina blommor

- fortsätta läsa i min bok, - Vendetta av Jan G faktiskt en bra svensk författare tycker jag ial.

Punkt 1 gör jag nu - resterande njaa .. nej orkar inte just nu 2 panodil och krypa ner i sängen med 2 täcken fryser så in i....

Har ju eftermiddagen orörd.

Dagens ordspråk: Böcker har kraften att få tiden till att stå stilla.

Light and blesing from Me and Ziam.


Likes

Comments

Emil dagis ( ligger 4 hus mellan oss ) - 2 minuters gångavstånd kan inte bli bättre. Glädjen när han ropar Mommo kommer känns helt underbart. Idag kom han springandes å ropa: Mommo mommo, titta Vi kan göra en pilbåge visst kan vi å i handen höll han en lite rundad gren/ å en s.k. pil i andra.

Hm .. fundering!! - bra lina? japp det blir bra med Garntråd, fjäder till pilen? / påskfjädrar - så var det löst.

Så länge man kan använda sin fantasi och " tager vad man haver " - så lär sig barnen att man behöver inte gå och köpa nya leksaker när man kan tillverka dem själv.

Själv så gjorde jag husdjur av kottar och grenar eller spelade kula, använde balaband till hopprep .. vem gör det idag?

Kommer i håg lekstugan som grannens barn hade - där bakade vi kakor av jord/vatten plockade " kaffebönor " längst med vägkanten. Syrabladen åt vi.. när kastanjerna var färdiga då var det våra potatisar.Ja så var det när en annan var liten - idag är det data/mobilspel som gäller ...

Dåtiden har varit - nu är det Nutid som gäller, och jag känner mig lite gammal i kroppen.


Ett ordspråk: Nya kvastar sopar bra - men det är de gamla som hittar alla vinklar och vrår.


Light and Blessing from Me and Ziam

Likes

Comments

Men mamma då!!! - vad gör mat tallrikarna i skafferiet ???.

Ja de kan man ju undra, minns inte att jag ställt dem där .. hm. Och det blir säkert flera sådana frågor från dottern, säger jag med ett leende.Min Besökare kan ställa till det för mig ibland / jaja de e som de e.

För några dagar sedan fick jag besök, tog en liten liten stund innan jag kände igen henne - men glädjen blev desto större.

Finns ett ordspråk som säger: Var Dig Själv - alla andra är upptagna.

Och det håller jag med om ..

Light and blessing from Me and Ziam

Likes

Comments

Oj - har inte varit inne på ett tag, lite mycket omkring mig och en Student på G och inte att förglömma de små,s sommarlov. Frågade John vad han skulle göra hela sommarlovet; SOVA blev svaret

De andra har Bada varje dag och se sommarmorgon!! blev förvånad över att det programmet fortfarande går ..

Lilltösen vill ge Mommo frukost på sängen varje morgon sen göra mig fin i håret varje dag - och då även använda mommos papiljotter, hm vi får se vad som händer - barn är barn de hinner ändra sig många många ggr.

Fick min whiteboard nu i veckan, ett bra hjälpmedel - min nya medicin verkar att fungera bättre än den andra och de e skönt. Gamla vänner o släkt på min Makes sida har tagit kontakt - nej men nej tack, vet egentligen inte vad vi ska prata om orkar inte med att behöva förklara vad som har hänt med mig när jag fortfarande Själv inte vet vem min Besökare är..och hur Sjukvården tänkt sig.

En dag i taget njuta av det fina vädret, meditera, promenera rita och måla - vara med småttingarna och VILA .. skrattar lite för mig själv när jag kom ihåg vad Jojjo sa i går kväll vid läggdags: Mommo du får bara bada nära stranden så jag kan se dig, för om du simmar på det djupa vattnet så kanske du blir trött och sjunker. ( de var å badade med mamma idag ) då kontrade Henke med, mommo kan faktiskt använda flytväst.

Dessa goa ungar, hittar på bra lösningar :).


​: Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus ​- ​och ändå lyser det upp mer i ett Hem.


Light and Blesssing from Me and Ziam.Likes

Comments

I går kväll så googlade jag lite på: Hjärntrötthet - Små blodproppar ( 10 or ) och Glömska ...

Vet du, jag gav upp.

Varför oroa sig i onödan innan alla Tester och Utredningar är gjorda. Minnesteamet har ett gigantiskt pussel att lägga och jag vet att de tar hand om mig och min BESÖKARE, utifrån där jag är idag.

Finns ett talesätt som säger: Rom byggdes inte på en Dag - och i ett pussel måste alla bitar passa för att man ska kunna se helheten.

Idag har jag tryck bak mitt HÖ öra å vid tinningen så detta med att följa en Agenda ( förutom att skriva ) - känns inge vidare - som politikerna säger: SKROTA SYSTEMET - börja om på en Ny och Bättre Agenda.

Men just nu så vill jag bara Vila är så jäkla trött i kroppen: leer lite åt mig Själv när tanken om den Huvudlöse Riddaren kommer på sin häst/eller det där reklaminslaget om sjukvården, tänk om man kunde göra så, ha sitt huvud under armen när " eländet " krånglar.

Man måste våga skratta annars blir allt bara negativt.


light and blessing from Me and Ziam.

Likes

Comments

Händer mycket i och runtomkring mig nu .. en hel del av det har jag svårt att få in i huvudet. Och då menar jag så här; får förklarat 2 minuter efter så är det borta. för mycket information blir svårt att bena upp.

Är precis som ett garn nystan som har en massa lösa trådar precis över allt, och ingen tråd passar till den andra. Och när jag försöker knyta ihop ändarna så blir de en massa knutor som inte ska vara där... japp mitt huvud i ett nötskal.

Önskar så att jag snart får tid till den Neuropsykologiska utredningen som skall göras baserat på min ålder och vad jag ska klara av/ min BESÖKARE är så irriterande, och gör mig bara frustrerad å arg. Jag har verkligen - humörsvängningar -

Att det börjar bli påträngande jobbigt för nära och kära är fullt förstårligt - de ska oxså ha en vardag utifrån deras egna behov... barn är barn och skall utvecklas i sin egen takt efter sina egna behov och inte bromsas upp av en virrig mommo. Livet är ju som en skola, vi föds lär oss äta gå stå o.sv - dagis/ skolan - jobbig tonårsperiod - sen vuxenlivet med jobb positiva o negativa händelser " där livscykelen börjar om från början " samtidigt som mor/farföräldrar njuter av Livets Guldkant - sina barnbarn.. och vi går ut skolan när Livet upphör.

Oj, vad jag blev allvarlig idag.

Ibland så ger jag mig själv bra och finurliga lösningar - men att komma ihåg att följa e jag inte så bra på.

Light and blessing from Me and Ziam.Likes

Comments

Texten säger mycket hur jag känner det just nu ...

Sorg besvikelse ej längre värdefull

Likes

Comments

De e för mig en gåta hur vi föräldrar klarade oss bra från alla dagis/skolbaciller ...men nu som lite äldre så räcker det med att barnen kommer hem med snorig näsa eller kass mage.

Finns ett talesätt som säger: Som ett brev på posten och det brukar ta ca 1/2 dygn sen för att komma fram till adressen.

Min lilla mage började i går, ingen sömn inatt - så det blir ingen resa till Minnesmottagningen i dag... utan bara Vila och skonsam kost. Skorpor doppade i The d blir så bra så.

John den stora 11 åringen frågade mig om Vi / jag o syskonen kunde rita en bok/häfte om mig, som jag senare kunde titta i. Är faktiskt ett bra sätt för de små att få ur sig eventuella tankar å funderingar.

- men som jag sa till John, han måste fråga Henke o Jojjefin vad de bägge tycker och i så fall hur de kan tänka sig att göra.

Så det är bara till att vänta och se om det rinner ut i sanden eller de vill.

Jag vet i alla fall att 1 av mina småttingar är en Skrivare o Sagoberättare, och det är för mig så fint att se att den ådran vandrar vidare i släkten. Kanske en ny Moa Martinsson eller Jean Manuel.

Nu så blir det medicin The och knäckemacka - sen blir det Vila.

Light and Blessing from Me and Ziam.

Likes

Comments