Australian men are so weird. Haha nej men allvarligt talat. Australienska män är framför allt så jäkla sneaky. Oj vad dem är duktiga på att försöka charma en! Dom är riktiga lirare, nu kan jag ju bara tala av egna erfarenheter och av vad jag hört från andra. Självklart gäller det inte alla.
Har även fått höra att det ses som status att ha legat med en svensk så ni kan ju tänka er...
Varje gång man säger att man är från Sverige: ooooh Sweden! I love Sweden!

Haha ja, tjena. Du vet säkert inte ens vart det ligger. 🙄
Och många män här tror typ att de kan köpa oss kvinnor, har jag fått en uppfattning om. Liksom... Bara nej. En man hade kommit fram till min roomie och frågat om han fick köpa sex av henne för en summa som motsvarade ungefär 30.000 kronor tror jag det var. Hon sa nej och då sa han att han kunde betala vad som helst bara hon sa en summa. Och igår när vi var ute så var vi på en bar som heter establisment, ett fancy pancy ställe men näsor uppe i vädret. Ja, där tyckte vi att vi passade in, fyra galna, fattiga svenskar. 👌🏻
Hur som helst, männen på andra sidan baren börjar genast köpa massa shots åt oss. Vilket ju är trevligt men samtidigt lite obekvämt när man vet hur det fungerar här. Nej, jag tänker inte ligga med dig för att du fyller min kropp med alkohol. För det första, det hade inte spelat någon roll om du var universums vackraste/snyggaste människa, finns det ingen kemi så är det kört. Jag är mycket hellre med en människa som kanske inte är ens typ utseendemässigt men har en attraherande personlighet. Ingen kemi = inget ligg. Så enkelt är det.

Hur som helst, så under hela kvällen kom det upp olika män till oss typ var femte minut. De pratar oftast inte med mig för jag brukar visa ganska tydligt med mitt kroppsspråk när jag inte är intresserad och jag vet när jag behöver sätta på mig mitt bitchface. 😎 men ändå jag menar come on, give us a fucking break?!
Sen finns det självklart de som är roliga och trevliga att prata med och de personerna möter jag på ett helt annat sätt. Jag är ganska bra på att läsa av folk, vilka som endast pratar med en för de vill få av en kläderna eller de som faktiskt bara vill vara genuint trevliga.

Sen hade vi en man då som kom fram och prata med mig. Riktigt jävla stolpskott. 😂 i början hade vi en relativt normal konversation och helt plötsligt från ingenstans så vill han ge mig 100 dollar. Jag fattar inte riktigt varför han ens ska göra det så jag säger bara nej tack, det där är dina pengar, jag har mina egna.
Jag har börjat inse att det anses som oartigt/förnedrande här när man som kvinna tackar nej till en mans pengar. (Hahahahhaah måste bara skratta lite!!)
Så denna man blir lite halv sur och säger sen att jag åtminstone ska låta honom bjuda mig på en drink, tillslut går jag med på det och vi sätter oss vid baren.
Han var väldigt knepig att föra ett samtal med men jag försökte ändå. Tillslut sa han bara "you are a very, very beautiful girl, and you must have a lot of people after you all the time but you are fucking rude!".
Alltså Whaaat? Jag blev ganska paff för jag förstod inte riktigt vart det kom ifrån, vi hade ju inte ens pratat innan. Men antagligen för att jag tackade nej till hans pengar.

Sen hände det sjukaste. Vi sitter och väntar på våra drinkar och jag undrar varför han sa sådär och vad det uttalandet grundade sig i. Vilket han inte kunde svara på utan han bara satt och surade, som en riktig barnunge. Ett fullvuxet barn.
Så kommer våra drinkar in och jag tar min drink, höjer den mot honom och säger "skål" och då ser jag att han har satt i sina hörlurar i öronen och ger mig en hatisk blick som att han typ hatar mig mest i hela världen. Här börjar jag bli lite irriterad. Vem är det som är otrevlig egentligen?
Så jag ställer lite frågor till honom som han ej svarar på utan han bara ignorerar mig. Sen försökte jag ge min drink till honom för jag ville inte ha den längre men då såg det ut som att han skulle hoppa på mig vilken sekund som helst. Så jag tog drinken, la 10 dollar på bordet framför honom och sen gick jag därifrån.
Han skulle fan inte få bjuda mig på ett jävla skit. Such a fucking asshole. Och hur kan man bara switcha sådär? Från ingenstans. Psyco-warning, varningslamporna blinkade som ett jävla stroboskop. 😂
So gick jag tillbaka till tjejerna som hade sett allt det här och dom fick sig ju ett gott skratt iallafall. Sedan kom det fram en kille senare under kvällen och frågade om han kunde köpa sex av mig. Standard.
Man bara "ja, men självklart ska du få köpa lite sex av mig. Jag ska bara hugga av dig din penis först och mosa dina kulor i stavmixern här vid baren. Och du, det gör jag for free 😉".

Man ska passa sig för australienska killar MEN dom är jävligt trevliga att titta på iallafall.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

 • 109 readers

Likes

Comments

Well, som ni kan läsa i inlägget innan så var jag lite arg tidigare. Men det är lugnt nu, efter jag hade gymmat och ätit så kunde jag tänka klart igen.
Som de flesta som känner mig vet, så blir jag en fucking bitch när jag är hungrig. Alltså jag blir ett monster och bara är helt hemsk. Har fått det av min pappa tror jag, det är ingen rolig historia när jag är hemma hos honom och vi båda är hungriga. Då är det tredje världskriget, tills vi fått äta och då är det lugnt igen. 😂

Så ursäkta mig för mitt arga inlägg, hunger och adhd är ingen bra kombo.

Och efter att ha fått ett otroligt meddelande från min mamma så måste jag klargöra detta. Nej, jag går inte hem med vem som helst, när som helst. Haha! Jag är faktiskt jääääävligt kräsen när det kommer det killar. Men däremot så har jag släppt liiite på tyglarna. Ytterst lite dock!

Så, nu har vi klargjort det. Nu är klockan snart 05.00 på morgonen snart så jag antar att man måste sova. Att sova är det tråkigaste jag vet. Förutom när jag precis har vaknat, då är det det bästa jag vet.

 • 133 readers

Likes

Comments

Men alltså varför? Jag vet att jag skrivit mycket om det här men den här jävla paradise hotel killen dyker ju upp på varenda jävla sociala medier jag har. Jag får utbrott. Jag vill inte se honom. Men det är väääldigt svårt att undvika då vi har så många gemensamma vänner och paradise hotel är så pass populärt. Så idag när jag vaknade upp, bakis som jag vet inte vad (sjukt rolig utgång igår btw), så dyker de här klippen upp på instagram så fort jag öppnar appen. Vad i helvele?! Inte ens på andra sidan jorden får jag gå vidare.

"Jag vill inte lämna honom"
"Jag trodde inte jag skulle få känslor här inne men det fick jag"

Haha men snälla... Gråt lite mer. Eller gift er bara om ni är så olyckliga utan varandra. Problem solved. Jag är så förbannad och äcklad och förnedrad och känner mig så jävla lurad! Kan ni ens förstå att han och jag var med varandra I VERKLIGA LIVET, 3-4 veckor innan? Innan han fick känslor för henne. Sen kasta han mig för henne. Helt ärligt så hatar jag dom båda. Hatar. Japp, hat är den enda känslan jag har inom mig just nu. Allt det ledsna, all längtan, all saknad - long gone.

Helt ärligt så vill jag inte se någon utav dem igen, jag vet att jag kommer träffa på de båda om jag åker hem. Så därför funderar jag starkt på att stanna ett år till. Två år i Australien, långt bort från båda två. Kanske börja plugga här? Stanna 4 år. Få ett permanent visa. Utbilda mig till personlig tränare. Har än så länge inte sett en enda kvinnlig PT. Skaffa mig en bostad, bli kär, starta ett nytt liv här. Allt pga att jag känner att jag inte kan eller vill återvända till Sverige så länge de där två personerna är där.

Att bli lämnad och bortvald på det här sättet är det värsta jag varit med om när det kommer till relationer och jag har varit med om mycket skit tidigare. Jag tror inte att varken han eller någon annan förstår vad han har gjort med mig. Hur mycket jag har lidit och fortfarande gör. Att jag aldrig kommer lita på någon man igen, att jag inte är kapabel till att älska mig själv, att mina trust issues är så extrema att det är löjligt och att jag aldrig mer låter någon komma nära. Att jag nu börjat vara med killar trots det inte finns några känslor, något som jag aldrig tidigare velat. Med andra ord - Jag håller på att bli en fuckgirl. För vem fan vill ha känslor iblandat? Inte jag iallafall. Jag var förstörd innan men nu går det inte ens att fixa till det längre. Och jag kommer nog aldrig att förlåta honom för det här, för allt det här som han tvingat mig gå igenom. För att jag har blivit såhär. För att han satte mig i den här situationen, för sin egen vinnings skull, utan att tänka på mig. Ibland hoppas jag att han får lida lika mycket som mig, att någon sliter ut hans hjärta också, kastar det på motorvägen och skrattar när det blir överkört gång på gång. För det är så det känns.

Note to alla där ute - inled aldrig en seriös relation med någon om du senare ska lämna den personen, utan förvarning och dra till paradise hotel för att festa och knulla. Bara ett litet tips. 😊

Nu ska jag till gymmet och ikväll ska jag hitta någon att ligga med.
Sen känns det nog bättre.

 • 172 readers

Likes

Comments

Haha ja... Alltså Gud. Vad ska man egentligen säga, tycka, tänka och känna?
Just nu står jag bara ute och kedjeröker och skrattar för mig själv like a crazy person. Har väl blivit lite crazy här borta. Eller ganska mycket kanske.

Jag visste ju att jag skulle få se det här. Jag har ju vetat om det här sen 3e april. Det här var ju anledningen till varför jag bestämde mig för att åka hit från första början. Det roliga var att jag inte ens kollade på avsnittet. Jag kände förut att nej nu slutar jag kolla på paradise hotel, jag såg 9 avsnitt sen kände jag att det räckte. Jag kollade på ett youtube-klipp om något helt annat på min iPad, när klippet började ta slut så började jag hålla på med min mobil samtidigt. Så började nästa klipp spelas upp automatiskt så... Ja. Det klippet som jag fasat över att se, spelades upp framför ögonen på mig utan att jag själv valt det. Vad är oddsen? 😂 livet vill jävlas med mig.

Det sög till i magen lite. Jag har föreställt mig hur det skulle kännas att se honom vara med någon annan, i tv. Det kändes inte alls som jag hade föreställt mig att det skulle göra. Självklart njöt jag inte av det jag såg men jag trodde det skulle förstöra mig totalt inuti. Istället smålog jag bara lite under den minuten/minuterna det visades. Sen stängde jag ner youtube och fortsatte kolla på min skräckfilm som ingenting.
Vad betyder det egentligen? Att jag inte bryr mig längre? Att jag släppt honom? Jag vet inte ens själv. Sjävklart så bryr jag mig. Och jag tänker ofta på honom och på det vi hade. Men jag tror bara att jag inte orkar längre. Orkar inte bry mig, orkar inte känna. Hade det här varit vampire dairies (det är min favorit serie 😅👌🏻) så hade det nog kunnat jämföras med att jag har flipped my humanity off. Bortsett från att jag inte är en vampyr då. Men jag har ett automatiskt skydd som slås på ibland och det är att jag stänger av när det blir för mycket jobbiga känslor. Så då bryr jag mig inte längre. Det här var något som jag automatiskt började göra utan att jag var medveten om det, för ett par år sen när mitt liv var en misär. Och sen dess har det fortsatt. Tills det tillslut kommer ifatt mig förr eller senare.

Hur som helst, jag trodde det skulle kännas värre. Missförstå mig inte, det var INTE kul att se. Speciellt inte med henne. Vem som helst där inne men inte henne...
Men det kändes inte så jobbigt som jag trodde att det skulle kännas.

Så nu tänkte jag faktiskt göra en lista över saker man kan göra för att komma över en kärlek/ett ex/ett uppbrott.

1. Håll dig sysselsatt.
Det absolut värsta man kan göra är att vara för sig själv. Sitta ensam hemma. Och tänka. Det behövs självklart också men man ska passa sig för att fastna där. Se till att ha saker att göra, hela tiden.

2. Gråt ut.
På riktigt alltså, gråt ut. Allt som känns, allt som finns där inne. Bara ut med det. Man måste få sörja, för det är trots allt en människa man delat mycket med och som har betytt mycket för dig eller fortfarande gör det. Ett uppbrott från en person man älskat är aldrig lätt eller roligt. Det får ta den tid det tar att sörja.

3. Umgås med vänner.
Hitta på roliga saker tillsammans med människor som får dig att må bra och omringa dig med positiv energi. Hitta på nya grejer, träffa nya människor. Säg ja till allt. Du vet aldrig vad ett simpelt ja kan leda till. Och prata ut med dina vänner, det är det dom är till för. Att stötta varandra.

4. Ät chocklad/sötsaker.
Haha, detta hjälper alltid mig. Att tröstäta. Alltså chocklad är ju det bästa botemedlet mot allt. När jag är hjärtekrossad så märker man det direkt på vad jag väljer att köpa med mig hem från affären. Det är plockgodis, chocklad, läsk, chips, kakor, glass you name it. Det finns inget stopp. Antingen med någon vän eller själv och så sitter jag och proppar i mig allt framför någon kärleksfilm och sen känns det liiiiite bättre.

5. Var med andra.
Denna kanske inte fungerar för alla. Och för ett halvår sen hade jag aldrig skrivit den här punkten. Men det hjälper faktiskt, lite grann. Träffa andra killar/tjejer. Det behöver inte betyda att man måste ligga. Ibland kan det hjälpa att bara träffa och hänga med någon annan. Dejta andra, ligg med andra om du vill det. Antagligen så gör den andra parten det också. Men innan man gör detta skulle jag rekommendera att göra de ovanstående punkterna. Låt det ta tid om det behövs. När jag gjorde slut med mitt ex för snart 3 år sen så sa han till mig "var inte med några andra, det kommer bara kännas värre då" och jag som bara hade legat med honom då visste väl inte riktigt om det stämde eller inte. Nu i efterhand undrar jag: värre för vem? För mig eller för den andra personen? • 360 readers

Likes

Comments

Här är några av mina favoritprodukter som jag valde att ta med mig hit till Australien. Dessa är några få av alla de produkterna som jag jobbar med. Och jag valde att börja jobba med just dessa för att jag märkte att de var de enda som verkligen har fungerat och som inte innehåller massa kemikalier.

1. Hårmasken.
Den är helt underbar. Håret blir mjukt, lent, glansigt och även lätthanterligt. Håret blir även rakare av denna. Perfekt om man vill skona sitt hår ifrån plattången. Jag provade att använda ett "vanligt" balsam för någon vecka sedan och inte använda hårmasken. Mitt hår såg och kändes genast mycket torrare och slitnare när jag inte använde hårmasken.

2. Cleanser.
Jag älskar denna. Använder den varje dag, morgon och kväll. Den fungerar jättebra på mig som vanligtvis får väldigt fet ny annars av andra liknande produkter som jag provat tidigare.

3. Whitening tandkräm.
Detta var den första produkten jag provade. Jag som älskar vin och mat (mat med mycket färgämnen i) har ju verkligen längtat efter att ha vita tänder igen. Förra hösten testade jag att bleka tänderna men såg seriöst ingen skillnad och fick stora köttsår i hela munnen som gjorde att jag inte kunde äta på ca en vecka. Och det gjorde ont när jag pratade. När jag testade denna tandkräm så såg jag eeeenorm skillnad på endast en vecka. Den har bara naturliga ingredienser och är skonsam för tänderna både för unga och gamla. Jag älskar den! Håller på att beställer en ny just nu faktiskt.

4. Eyelash treatment.
Denna produkt släpptes i somras och jag har använt den mycket på mina ögonfransar då dom ofta går av. Några dagars användning utav denna och sedan har de vuxit ut igen. Jag använder den varje dag på ögonbrynen. Mina ögonbryn har blivit mycket tjockare och hårstråna är nu tätare än vad de har varit förut. Love it! ❤️

5. Baobab body butter.
Denna body butter blev min bästa vän under sommaren hemma i Sverige. Den luktar fräscht, återfuktar huden ordentligt OCH myggorna hatar den. Jag satte alltid på mig den på kvällarna och guess what? Inga myggbett. Och myggorna älskar vanligtvis mig. Är alltid full av myggbett på somrarna.

6. Moisturiser.
Namnet på denna är egentligen ännu längre men orkade inte skriva hela. Det är en återfuktningskräm för ansiktet. Perfekt om huden verkligen behöver återfuktas. Jag använder den varje gång innan jag ska lägga en makeup eller innan jag ska gå och lägga mig. Eller bara vid behov, när jag känner att min hud är torr. Den enda återfuktningskrämen som fungerat för mig än så länge!

7. Mudmask.
Aaaah, denna lermask! Allas favorit. Jag använder den vanligtvis ca 2-3 gånger i veckan. Den innehåller massvis med mineraler och rengör verkligen huden. Den är framtagen för att användas mot finnar, acneärr och stora/smutsiga porer. Jag har stört mig såååå länge på mina porer på näsan, jag var alltid där och klämde. Vilket bara gjorde det ännu värre. Denna drar verkligen ur all smuts ur porerna och de flesta ser/känner en märkbar skillnad bara efter några få behandlingar. Denna kan även användas mot bristningar, då den bleker dem ganska bra. Den är ej framtagen för det men jag vet att jag själv och många andra har sett en skillnad efter vi använt lermasken på våra bristningar. Jag kan säga att denna lermask är den som jag sålt mest utav. Den är en riktig storsäljare! Och det är inte utan anledning.


Sedan har jag andra produkter med mig också. Tex smink och lite kosttillskott. Men det får bli i ett annat inlägg.

 • 382 readers

Likes

Comments

Som ni redan märkt så skriver jag mycket om privata saker. Dels för att jag vill skriva av mig och dels för att jag vill bryta tystnaden. Jag vill prata öppet om sånt som är tabu. Tex sexuella övergrepp och psykisk ohälsa i allmänhet.

Så i lördags skulle jag provjobba på ett jobb här, gör andra gången. Jag har redan provjobbat där en gång innan och då gick det bra. Ägaren ville att jag skulle komma in och provjobba igen innan något anställningsavtal skrevs på. Så att jag skulle lära mig lite mer innan, alltså.
Jag hade jobbat natten innan på mitt andra jobb. Jag började där kl 22, när nattklubben öppnar och gick av 02.30, jag går alltid hem därifrån vilket vanligtvis tar ca 30 min. Denna dag tog det över en timme för att jag hade klackskor på mig och hade gått runt i dom i över 7 timmar. Och dom var nya. Ja, ni tjejer vet hur det känns. Den där smärtan. Jag gick i snigelfart och nästan släpade benen efter mig, så ont gjorde det. Sedan får man alltid räkna med att minst två personer kommer att stoppa en på vägen och vilja prata. Så vid 05.00 så lyckades jag äntligen somna. På lördag morgon kl 09.30 skulle jag upp och provjobba. Jag sov alltså ca 3 timmar den natten.

På jobbet var det fullt med folk, så fort jag kom dit. Det var mycket att göra hela förmiddagen och jag kände att min hjärna inte riktigt fungerade. Hur som helst, jag drar den korta versionen. Det var stressigt hela tiden, fullsatt hela tiden, jag tog beställningar och sedan kunde jag inte hålla kvar i huvudet vilket bord som hade beställt vad (eftersom jag inte riktigt lärt mig bordsnumren än) och jag har inte lärt mig hela menyn än så där gjorde jag också massa misstag. Kort sagt så kändes det som att jag gjorde fel HELA tiden och att resten av personalen blev irriterade på mig. Plus att jag hade jobbat hela natten och knappt sovit. Jag blir väldigt ostabil och ännu mer känslig om jag inte får sova åtminstone 5-6 timmar. Det är omöjligt för mig att fokusera och ta in information då, mer omöjligt än vad det vanligtvis är då jag har diagnostiserats med ADHD.

Jag kände hur en bekant känsla började inta min kropp. Och inom en minut stod jag och grät. Och grät och grät och grät. Jag är en person som håller allt inom mig. Enda sedan jag var liten så har jag fått inpräntat i mitt huvud att jag alltid ska vara stark och finnas där för andra. Och jag har fått rollen som en stark person och en bra lyssnare. Jag har alltid satt andras behov före mig själv. Det måste nästan vara under pistolhot för att jag ska öppna mig och berätta om hur jag känner.
Men när jag väl tillåter mig själv att känna och känslorna väl kommer ut, då kan jag inte hejda dom. Och detta var exakt det som hände. På jobbet, som jag inte ännu fått.

Så jag grät och jag kunde inte stoppa det, det var helt omöjligt. Jag började hyperventilera eftersom det inte gick att hejda min gråt. En ur personalen tog med mig bort en bit och gav mig en vattenflaska. Jag tappade den flera gånger. Jag kunde inte hålla i den gör att jag skakade så mycket. Han försökte prata med mig och ställa frågor. Jag kunde inte svara. Jag ville svara men det gick inte, jag fick inte fram ett enda ord emellan mina snabba, panikartade andetag. Han kramade mig och jag märkte att han började bli lite stressad över att han inte kunde lugna ner mig. Jag ville krama honom tillbaka men jag kände mig hela paralyserad, så jag bara stod där rakt upp och ned. Och skakade och grät hejdlöst. Sedan sa han åt mig att ta en paus och gå iväg en stund. Vilket jag gjorde, det tog mig ca 10 minuter innan jag hade lugnat ner mig. Jag stod ute på en fullt befolkad gata, helt ensam kl 11 på förmiddagen och grät som om jag precis hade fått min dödsdom. Jag hatar att gråta inför folk men om jag väl börjar gråta och det råkar vara på en offentlig plats så bryr jag mig inte det minsta. Jag bara gråter tills jag känner mig klar och skiter i vilka som ser och vad de tycker.

Jag har lidigt av panikångest attacker länge. I flera år. Nu var det dock länge sen jag hade en men det kommer och går i perioder. Jag kan ha perioder då jag ständigt är deprimerad och går runt med ångest i kroppen hela dagarna. Det är en viss känsla i bröstet, för mig. Och det är ångesten. Den sitter alltid där, under dessa perioder. Dock är det oftast aldrig någon som vet om när jag har de perioderna för jag är så jäkla grym på att hålla upp en fasad, så ingen ska veta. Så ingen ska fråga. Och tycka synd om mig.

Min första panikångest attack kom när jag var 13-14, jag hade kanske 2-3 stycken då, det året. Sen försvann dem. Jag började få riktig panikångest i början på år 2010. Det var ett hemskt år. Min mamma och pappa hade separerat och mamma flyttade ut ur vårt hus i januari 2010, mina föräldrar ville inte prata med varandra. Och det var nog jobbigt för oss alla. Jag började umgås med fel människor, började dricka mycket alkohol, även på vardagar. I mars hade en människa sex med mig mot min vilja och jag åka in till sjukhus med ambulans och opereras akut. Allt efter det var hemskt och här började mina ångestattacker komma oftare och oftare, tills jag tillslut hade minst 2 stycken varje dag. Förlorade många vänner, inledde ett som jag trodde skulle bli bra men det var ett oerhört destruktivt förhållande och jag började må ännu sämre. (Jag skulle egentligen vilja skriva av mig och skriva ett inlägg om det också men jag vet att det skulle göra vissa arga och jag orkar inte mer drama.) Betygen sjönk och jag skolkade mer och mer. Jag bröt ihop hela tiden. Jag orkar ingenting. Jag ville bara dö. I flera års tid. Jag hade till och med bestämt att den 2 februari 2014 så skulle jag ta mitt liv, jag var helt fast besluten om det ganska länge. Jag såg döden som en befrielse. Som tur var så är jag inte den som gillar att ge upp. Jag är en fighter enda in i benmärgen. Så jag tog den sista lilla gnutta ork jag hade kvar och lämnade det förhållandet och började gå i gruppterapi för unga kvinnor som varit utsatta för sexuellt våld. Där fick jag äntligen ta tag i och bearbeta den händelsen som nästan blev min död, som jag hade gått och hållt inom mig i flera år. Jag hade vänner igen, jag kunde gå ut och ha kul med mina vänner för första gången på flera år. Allting började lösa sig även fast 2014 var ett av de jobbigaste åren hittills. Min panikångest förstörde mycket. Jag hade den konstant tills bara för 1.5 år sen typ.
Det var jobbigt för man visste aldrig riktigt när den skulle komma och det blev ett hinder för mig. Att jag blev rädd för att göra vissa saker pga ångestattackerna. Jag fick hjälp med hur jag skulle göra när de var på väg att komma och jag lärde mig tillslut hur jag skulle antingen undvika dem eller få dem att gå över snabbare.

I början var jag rädd, jag fattade aldrig vad det var som hände och jag trodde många gånger att jag skulle dö. Nu vet jag att jag inte kommer dö och jag vet när det är på väg att komma en panikattack. Och jag vet hur jag ska göra för att lugna ner mig själv. Ibland fungerar det inte, som den gången i lördags förmiddag. Men det är okej, jag vet att de går över tillslut av sig själv ändå.
Jag slutade jobbet kl 15 den dagen. Men jag kände att jag hade kvar massa ångest i bröstet och jag skakade fortfarande. Jag ringde Ricky och sa att jag var ledsen och behövde en kram. 😅😂 Och eftersom han är världens mest godhjärtade människa så fick jag komma hem till deras lägenhet, sen kramades vi, låg och kollade på en krokodilfilm och beställde hem massa mat. Sedan skulle jag försöka lära honom svenska och det är ju så kul att höra någon som har engelska som modersmål försöka prata svenska. Och efter ett tag så kände jag att den jobbiga känslan i kroppen var borta. Det är så skönt att ha en killkompis här borta som man kan göra massa saker med, som man kan prata med, som man kan ligga i sängen och kolla på film med. Utan att det måste hända någonting. Utan att man måste röra varandra. Bara två vänner som ligger och kollar på en dålig krokodilfilm liksom. Sist jag hade en sån killkompis var jag nog 15-16 år. Han och jag gick i samma klass och jag kommer ihåg att han ofta följde med mig hem och så gjorde vi rostmackor och oboy och så la vi oss i min soffa och kollade på Disney Channel tills vi somnade 😂 det var underbart. Vänskap är underbart! Ångestattacker är inte lika underbart dock...

Btw så tror jag inte att jag får det där jobbet 😅

 • 407 readers

Likes

Comments

För nästan exakt två år sen så var jag och min mamma på kropp och själs mässan i Solna. Jag älskar sånt där och har alltid varit intresserad utav kroppen och sinnet och hur allt hänger ihop. Jag fick då reda på att min aura har färgen indigoblå. Och att det är mycket förknippat med andlighet. Jag har även hört att de flesta människor över 70 år har en indigoblå aura och det ska då betyda att de är redo att gå vidare. Jag hade en indigoblå aura redan vid 21 års ålder. Jag fick även reda på att jag har en gammal själ och levt många liv tidigare. Man får ju själv välja om man ska tro på allt sånt där eller inte. Men jag gör det. Det är flummigt men ändå känner jag att det makes sense, för mig. Jag har alltid känt mig äldre än vad jag är, alltid känt mig klokare än många andra i min ålder och även de som är ännu äldre än mig. Och det är något jag fått höra enda sen jag var kanske 10 år, att jag är så klok. Jag har aldrig riktigt känt mig "ung" i sinnet. Jag kan göra dumma grejer och jag har gjort massvis med misstag. Det är inte det jag menar. Jag menar att jag alltid har känt mig annorlunda, hela mitt liv. Och jag tror att det finns en anledning till varför varenda vän jag någonsin haft har valt att komma till mig när de behövt prata ut. Jag har alltid känt på något vis att jag inte tänker som andra. Kanske för att jag har en gammal själ? Haha nej jag vet inte. Men det skulle kunna vara en förklaring.

Hur som helst, här tänkte jag visa er lite bilder på saker som jag läst om indigobarn (det kallas så). Riktigt intressant, tycker jag. Och allt stämmer verkligen in på pricken.

Nästan alla indigobarn blir diagnostiserade med ADHD/ADD. Vilket även jag har blivit. Den ni!

Någon annan än jag som känner igen sig? Det är nästan läskigt hur varenda ord känns som att de är skrivet om mig. Jag hatar exempelvis auktoriteter. Jag klarar inte av att ha en chef, jag klarar inte av när någon ska bestämma över mig. Har aldrig gjort. Därför blev jag min egna chef för då får jag bestämma allt själv. 👌🏻

På den här mässan så köpte jag även ett armband. Många har nog sett mig använda det. Det är i färgen indigoblå och ska alltså hjälpa mig att vidga min aura. Man har det på höger arm i tre månader för att ta in nya energier osv (kommer inte ihåg allt var som sagt 2 år sen) och sedan ska man ha den på vänster arm och då ska alltså allt detta som man tagit in, strålas ut. Så att man ska alltså, kort sagt, få ett bättre energifält (aura) runt omkring sig och lättare kunna hålla dåliga energier borta.

Sen om man väljer att tro på detta är upp till var och en. Men jag älskar att lära mig nya saker och tycker att detta är väldigt intressant.

 • 446 readers

Likes

Comments

Resor

Tänkte dela med mig av lite saker som jag har lagt märkte till under tiden jag tillbringat i Australien. Idag har jag varit här i 6 veckor. Hur som helst, dessa saker är inte fakta utan bara saker som jag själv har observerat under tiden.

1. Tatueringar
9 av 10 personer är tatuerade. Det finns tatueringstudios runt varenda hörn. Det är mer ovanligt att se någon som inte har en enda tatuering alls.

2. Alla röker.
Vart man än kollar så går folk med en cigg i handen. Överallt. Dock är det väldigt få fimpar på gatorna här, har hört att man kan få böter om polisen skulle se dig slänga din fimp på gatan. Vet dock inte om det stämmer. Vid alla papperskorgar finns en inbyggd askkopp. Det är även väldigt vanligt med droger här. Speciellt gräs och kokain. Varje natt när jag bor på hostel så somnar man med weed-lukten i näsan som tar sig in genom fönstren från de som står ute och röker gräs. Det luktar på riktigt gräs överallt, hela tiden, när man är på hostel.

3. De flesta dör i trafiken.
När jag kom hit så hade många berättat för mig om alla farliga djur här. Om hajattacker och om att alla de farligaste djuren finns i Australien. Och det kanske de gör. Men det är inte djuren som tar flest människoliv här. Det är trafiken. Den vanligaste dödsorsaken här är trafikolyckor. Detta är dock fakta. Antagligen för att dem har vänstertrafik här. Jag vet själv hur svårt det är att vänja sig vid att kolla motsatta hållet. I helgen så pratade jag med en vän till mig som bor uppe vid surfers paradise och under tiden vi pratade så sa han: shit, vad sjukt! En kille blev precis påkörd av en bil på gatan utanför mig och det är blod överallt.
Så man måste verkligen akta sig här om man inte är van vid vänstertrafik. Jag korsar aldrig en gatan utan att kolla åt båda hållen ca 3 gånger först.

4. Avokado
Haha japp, avokado är så vanligt här och de har så mycket utav det. Vilket jag älskar eftersom jag är galen i avokado. De har smashed avo, vilket är mosad avokado på surdegsbröd med fetaost. Min favorit!!! Och dom har det verkligen överallt. Sen kan man få avokado som side order eller bara till typ vad som helst egentligen.

5. Förkortningar
Alltså det här är det värsta. Hur de pratar, alla deras förkortningar. Jag fattar ingenting. Breakfast = Brekky
Avokado = Avo
This afternoon = This Afo
Cigarette = Ciggi
Ja, det finns typ hur mycket som helst. Dom har nästan förkortningar för varenda ord och det är skit jobbigt när man hela tiden måste fråga "what is that? What does that mean?" 😂 vissa är ju ganska självklara och vissa är inte lika självklara.


 • Resor
 • 459 readers

Likes

Comments

Så idag, eller rättare sagt för ca 45 minuter sen så skulle jag gå till köket på mitt hostel och mikra min lasagne, för att ha till middag. Det var för lång kö och jag var för hungrig. Så jag beslutade mig för att ta mina sista dollar och gå och köpa thaimat, eftersom jag inte hade ätit på 8 timmar. Och det jag har ätit idag är inte mycket, jag kände hur hela magen bara skrek efter mat. Så jag beställde min mat, fried rice med kyckling och cashewnötter. Det har blivit lite av min favoritmat här borta (bortsett från australienska avokado mackor).

Jag satt ute i en park och pratade med min vän i telefon samtidigt som jag började äta av min mat. Kände hur en känsla av tillfredställelse spred sig genom kroppen. Ni vet när man är så där riktigt hungrig och äntligen får mat. Efter ett tag la vi på.
Jag hade hunnit ta ungefär 10 tuggor av min stora portion av min favoritmat när jag såg den här mannen. Han gick runt och rotade i alla papperskorgar och verkade frysa. Jag förstår honom, till och med jag fryser och jag har ändå en jacka på mig. Jag kände hur jag började skämmas. Där satt jag med en stor portion varm, nylagad mat och tyckte synd om mig själv för att jag inte hade ätit på 8 timmar. Undra hur länge sen det var den här mannen senast åt en ordentlig måltid, tänkte jag för mig själv.
Han gick förbi mig och log lite. Inte som att han ville ha något utav mig utan snarare ett vänligt, genuint leende. Jag såg hur trasiga hans kläder såg ut och hur trötta hans ögon var.

Här sitter jag på andra sidan jorden och mår dåligt över att jag inte har något pass, inget bankkort och inga kontanter. Och funderar på hur jag ska lösa situationen. När kommer jag ha råd med mat igen? Kommer jag ha pengar att betala boende när min tid på detta hostel är slut? Kommer jag få gå runt utan tak över huvudet? Jag vet hur jävla stressande det är att känna så. För honom är det så varenda dag. Bortsett från att det inte är några frågor, det är konstateranden. Han har ingen mat, inget hem, ingen som bryr sig. Jag har min familj hemma, jag har mina vänner, jag har ett hem och jag har pengar. Jag måste bara lyckas föra över mina pengar till min australienska bank sen slipper jag det här. Det är en tidsfråga. Det är det inte för honom.

Så jag sprang efter honom. Jag sprang efter honom med min varma takeaway låda med mat. Och jag frågade om han var hungrig. Han bara kollade på mig. Jag räckte fram den och sa att han kunde få den. Han sa inte ett ord, vi var bara två främlingar som stod och kollade på varandra. Jag vet inte riktigt vad det var i hans blick. Om det var förskräckelse, förvåning eller tacksamhet. Kanske allt på samma gång. Tillslut tog han emot maten, kollade lite tveksamt på mig och sedan vandrade han iväg med trötta steg.

Jag är en person som inte riktigt klarar av orättvisor. Jag klarar inte av att se andra ha det sämre än mig. Jag vill kunna göra så mycket, för så många. I skolan var jag alltid den som stod upp mot mobbarna när jag såg andra bli mobbade. Jag var ofta den som bröt tystnaden och ställde mig på den utsattas sida. Även fast jag själv var mobbad och visste att jag skulle få stå ut med ännu mer skit. Jag brydde mig aldrig, för jag visste att jag var stark och jag visste att jag gjorde rätt. Samma sak om man ser något ute på gatan, jag har ryckt in flera gånger, helt ensam, i obehagliga situationer. Bara för att jag ser en människa som blir utsatt av andra människor. Jag har aldrig tänkt efter, aldrig tvekat, bara agerat. Gör det bara, tänker jag ofta. Bara gör det. Och jag har fått många tack och många kramar efteråt.

Jag vet inte om han ens kunde engelska eller om han bara blev så paff att han inte kunde få fram ord. Men det spelar ingen roll. Jag kommer gå och lägga mig hungrig inatt och det gör inget. Jag går och lägger mig med en bra känsla i kroppen med vetskapen om att jag gjorde något bra för någon annan människa, som jag inte har någon aning om vem det är. Jag var inte skyldig honom någonting. Jag bara gjorde det.

 • 547 readers

Likes

Comments

Okej, tänkte berätta fem saker om mig själv nu. Vill säga "så att ni får lära känna mig lite bättre" men jag har ju redan blottat mig helt och hållet på den här bloggen 😂 så det får helt enkelt vara för att jag inte har något bättre för mig för tillfället.

1. Jag gillar att vara en ensamvarg.
Jag gillar att vara för mig själv. Jag gillar att göra saker själv, ofta så föredrar jag att vara själv. Min egentid är extremt viktig för mig, jag blir knäpp om jag inte får vara själva den tiden jag känner att jag behöver. Jag brukar gå på promenader själv, shoppa själv, jag har gått på bio själv och till och med gått ut i Stockholm själv några gånger. Det är rätt kul för man hittar ändå alltid folk att vara med tillslut. När alkoholen har gjort en lite extra social. Men jag njuter självklart av ett trevligt sällskap då och då också.

2. Jag har världens sämsta och bästa tålamod.
Yes. När det kommer till allt annat än levande varelser så har jag världens sämsta tålamod. Tex med elektronik. Eller när man kanske försöker få upp en förpackning och det inte går. Jag försöker i ungefär 20 sekunder och lyckas jag inte inom dessa sekunder så skriker jag bara och slänger iväg skiten. För att sedan ta upp den igen och försöka igen när jag lugnat mig efter kanske 5 minuter. 😂 men när det kommer till människor och djur så har jag världens (och då menar jag verkligen världens) bästa tålamod. Jag har alltid haft ett bra tålamod när det kommer till människor, tex i relationer. Men efter att jag jobbat sammanlagt 2.5 år med barn på olika förskolor och som barnflicka så blev tålamodet ännu bättre. Dock är ju även jag bara människa och kan också nå en gräns då jag ryter ifrån.

3. Jag är så sjukt dålig på att ljuga.
Japp, det är väl både en blessing and a curse. För det är fult att ljuga. Men samtidigt kan man behöva dra en vit lögn ibland. Jag kan ljuga - om jag är förberedd. Tex om jag skulle "sjukanmäla" mig från jobbet fast jag inte är sjuk. Då har jag tid att planera ihop en lögn. Men jag kan inte ljuga bara sådär från ingenstans. Och samma sak om någon frågar mig någonting tex "är det här verkligen sant? Svara ärligt." Och då kanske min hjärna tänker ljug, ljug, ljug. Men det slutar alltid med att sanningen slinker ut för att jag helt enkelt inte kan ljuga någon rakt upp i ansiktet, även om det innebär att jag hade kunnat undvika en jobbig situation om jag bara hade ljugit lite.

4. Jag hatar att prata i telefon.
Jag vet ärligt talat inte vart det kommer ifrån. Det är bara någon grej jag har fått för mig och det har varit så i flera år. Det har dock blivit bättre efter mitt receptionist jobb. Då satt jag i telefon hela dagarna och både ringde samtal och tog emot samtal. Men jag föredrar fortfarande hellre att skriva än att prata i telefon. Om det inte är så att det är något brådskande.

5. Jag är en riktig skojare och är väldigt lättroad.
Jag älskar att skratta. Det är det bästa som finns. Jag skrattar väldigt ofta och bjuder ofta på mig själv. Jag är inte rädd för att göra bort mig och jag är inte rädd för att vara barnslig. Och jag kan vara ganska galen. Jag gillar att få folk att skratta, många brukar kalla mig för för energiknippe eller solstråle. Det är inte så att jag aldrig är på dåligt humör, för det är jag. Men jag gillar att få andra att ha kul och i mitt kompisgäng tror jag att jag ses som en av de som alltid är glad och vill att alla ska ha roligt. Jag brukar alltid säga att jag bryr mig inte om folk skrattar åt mig eller med mig, så länge folk skrattar.

 • 718 readers

Likes

Comments