Som mitt andra inlägg tänkte jag ta upp ett ämne som jag är väldigt inriktad i. Nämligen sexuella läggningar.

För majoriteten av jordens befolkning är läggningen heterosexuell den vanligaste läggningen hos tonåringar och vuxna. Just därför finns det dem som tycker att den läggningen är rätt, och normal. Enligt mig är det en väldigt sjuk sak att tycka, eftersom det egentligen inte finns något rätt eller fel i detta. Vilket kön man attraheras av avgör inte om du är en normal eller onormal människa. Det ska inte finnas något ideal som säger att heterosexuell är rätt, för det är det inte.

Det finns inget fel i att tycka illa om någon annan på grund utav läggning. Alla har sina åsikter och dem ska respekteras. För felet är inte åsikten, utan att vissa uttrycker den på ett kränkande sätt. Det är okej att tycka att heterosexuella är äckliga, det är okej att tycka att homosexuella människor är äckliga. Men det är inte okej att säga det högt, eftersom det kan såra andra. Man måste tänka efter innan man slänger ur sig något, fråga sig själv om någon skulle kunna ta illa upp.

Något jag inte förstår mig på är - främst - killar som på, enligt dem, skoj trycker ned folk som inte är heterosexuella genom att kalla sina vänner för bögar. Det är på skämt, och det förstår jag. Men det jag inte förstår är, varför? När de ropar bög till varandra menar dem ju ändå på ett dåligt sätt, de vill klanka ned på varandra fast på en vänskaplig nivå (killar är konstiga). Egentligen är det inte logiskt att kalla någon annan för bög på grund utav att de vill vara elaka, eftersom ordet bög inte är någonting dåligt. Så enligt mig kan de lika gärna sluta, för de får inte fram någonting bra i det.

Själv är jag heterosexuell, iallafall vad jag har förstått än så länge, och därför frågar många varför jag är så insatt i just detta ämne. Och egentligen vet jag inte varför eftersom jag själv aldrig har blivit kränkt på grund utav min läggning. Men av någon anledning tycker jag att detta är oerhört viktigt och något jag vill att man ska prata mer om i skolan. För sådant som mobbning och trakasserier på grund utav just detta ska inte ske.

Jag hoppas ni förstod vad jag ville komma fram med detta inlägg, och att ni tänker på det. Om ni inte har samma åsikter som mig så ber jag er inte att ändra, jag vill bara att ni tänker om och funderar över mina ord.

Allt för mig, leverpastej! /A

Likes

Comments

Att säga välkommen låter aningen drygt så vi kör på ett enkelt hej. Hej!

Jag är då en tjej vid namn Agnes, bosatt i Göteborg och som efter många om och men har beslutat sig för att börja blogga. Anledningen är att jag tycker väldigt mycket om att skriva, och jag har även åsikter och tankar som jag på något sätt vill förmedla till andra. Mina vänner tipsade mig då om att starta en blogg, och här är jag nu.

Så, på denna blogg hade jag tänkt använda som en sorts öppen dagbok där jag kan skriva av mig då och då. Ibland kan det komma lite om min vardag, men som sagt kommer jag vara mest inriktad på att skriva om mina åsikter angående samhällsproblem.

Jag hoppas denna "beskrivning" var någorlunda okej och att ni vill ge denna blogg en chans.

Allt för mig, leverpastej! /A

Likes

Comments