Livet verkar gå på högfart, snabbspolning, men i stunden bara enligt sekundvisaren. Emellan åt är det mycket tung andning och trassliga knyten i magen. De betyder egentligen ingenting mer än allting. Någon bör skriva om definitioner och hur vi lever efter dem.

Vägen till jobbet är lika magisk som vanligt. Andra dagar jobbar jag i en Galleria på Söder och tillvaron är lite mer tillplattad och invand. Då kan man gå och se en 70-talsfilm på en favoritbiograf med en bästa kompis. Och ibland gör jag bananbröd efter jobbet och dricker te ur egen keramikmugg. Går ut och dansar i höga läderboots trots att jag jobbar dagen efter och har världens bästa människor runt omkring mig.

En kväll efter jobbet var jag med mina tjejer och drack massor av rosé på Gröna Lund. Tror det var en av sommarens bättre kvällar. Ni vet när atmosfären bara andas girlpower.

Bit för bit faller på plats åt något som kan bli ett liv kanske. Vill bara hitta några rötter igen. Har tecknat avtal för korridorsrum i Lund och ska läsa praktisk filosofi i höst. Det finns många definitioner om mig men vem vill jag vara var jag för länge sen inuti.

Likes

Comments

Bodde nästan hela januari och februari i Melbourne tillsammans med min älsklings-Bianca. Tänkte att det kunde vara roligt att skriva lite mer om tiden där tillsammans med ovisat bildmaterial. 50/50 är redigerat.

När jag och Bianca lämnade Tcentralen i början av januari för att sätta oss på flygbussen var det -15 grader och massor med snö och ljusblå vinterhimmel. Arlanda var nästan spöklikt tom på människor när vi kom fram. Mellanlandade i Peking där vi spenderade närmare 13 timmar. Lärde oss taxfree-utbudet utantill, åt äcklig Bibimbap, drack Starbucks och var svimfärdiga. Från Stockholm till Melbourne tog det totalt 36 timmar om jag inte minns fel. Hemskt.

Våra första tio dagar bodde vi på United Backpackers på Flinders St mitt i Melbourne city. På morgnarna gick en av oss upp för att göra gröt som vi toppade med blåbär, honung, kokos och havremjölk. Till höger ser ni vår brasilianska vän och megababe Gabriela. Hon var den allra första vi lärde känna samma kväll som vi kom fram. Helt underbar.

Eftersom vi bodde i ett rum som rymde tolv personer åt gången lärde man snabbt känna nya människor. En kväll när vi var ute och drack öl med alla roomies frågade vår tyska vän Vahid om vi ville följa med honom och två andra tyskar på Great Ocean Road morgonen därpå. Vi sa ja - det var ett av de bästa besluten.

Gick upp tidigt för att hämta hyrbilen och köpa bilsnacks. Resten av dagen och kvällen var bara någon slags euforibubbla i blöta bikinis och strävt hår av saltvatten och vind. Hade en av livets bästa badupplevelser i det där havet.

En kvällspromenad när vi behövde komma ut från hostelet. Slutade med att vi hamnade på ett open air vid floden och dansade our little hearts out med färgglada människor av valfri könsbenämning.

Efter tio dagar blev vi med lägenhet! Nicholson St 714 <3

Vi älskade att äntligen ha någonstans att förvara mat och handlade både på supermarkets och på Queen Victoria Market när vi ville ha färskvaror.

Var totalt besatt av mango och vi köpte hem hela lådor på söndagkvällarna för halva priset. Då kunde man även passa på att lyssna på livemusik, dricka lemonad eller sangria och käka i princip vilken mat man ville från food trucks och stånd.

Ni kanske undrar vad man sysselsätter sig med i Melbourne i ett par månader. Här kommer en drös med svar: man kan strandhänga, köpa med sig lunch och sedan spendera hela dagarna vid havet (där jag trivs bäst). Detta är något jag nästan inte kan få nog av. Sen kan man leta upp en Messina där världens godaste gelato bor.

Man kan åka på dagliga resor till nya stränder och göra precis samma sak men få en fin tågresa på köpet. Tillexempel till Sandringham beach ungefär en halvtimme utanför Melbourne. Detta var min favoritstrand, kanske för att den påminde så mycket om Medelhavet.

Ibland bjöd vi hem vänner på middag. Lagade rotfrukter i ugn och köpte 4 liter vin för 11 dollar. Det var som väldigt välbehövliga familjemiddagar. Sen kanske vi blev danssugna och drog till psytrancerave.

Trevligt är också att hänga på utomhusbio i Botaniska Trädgården med utsikt över skyskrapor och palmer samt att gå på konserter på Howler.

Vi hängde mycket på St Kilda Twilight Market. Där kan man hänga en hel kväll och lyssna på livemusik, äta vegg-burgare, ligga i eftermiddagssolen under palmerna i timmar och bara tycka livet är lite extra nice.

I Melbourne är det typ svincoolt att ha näspiercing. Jag föll typ svinhårt för den trenden.

Slutligen måste jag säga att frukost/brunch/lunch-utbudet i Melbourne är one of a kind. Otroligt trevliga och mysiga ställen med bra och ofta innovativa menyer. Vi gick ut och åt frukost ett par gånger i veckan och blev nog aldrig besvikna. Bäst var veganska muffins, avocado och ägg på surdegsbröd (såklarre), chiapudding med tillbehör, bananbröd och allt kaffe!

Detta är alltså små snapshots från våra dagar i staden som alltid kommer kännas som hemma. DRÖM eller vadå.​

Likes

Comments

Jobbar 6 dagar försöker pricka av resten resterande 1. Om ett par veckor får jag vara jobbfri i alla fall 2 dagar år gången. Har det ändå bra i min tomma fyra på Söder. Undviker stressfyllda morgnar och så väl som det är lite deppigt att komma hem till ekande väggar på kvällarna är det skönt och tyst. Har blivit bjuden på middag och lagat samma middag åt en annan. Kaffe har aldrig varit så väsentligt som nu. Är nog ganska rofylld och diggar Discover Weekly på Spotify extremt mycket. Det är verkligen en genial grej.

Tre från min snapstory förra veckan. Det blir mycket häng på Södermannagatan som är min favoritgata och vägen till jobbet. Sena kvällar kan det vara rosa himmel och tidiga morgnar kan jag gå in på il caffé och alltid beställa dubbel espresso för att vakna till liv. Sen promenerar jag ner till Slussen och tar Djurgårdsfärjan till jobbet. Det är en av dagens bästa stunder.

Har äntligen fått hänga med Greta. På Sturekatten och efter jobbet under Allsång på Skansen. Ni hör - vi är rediga tanter och älskar det.

Svettades i hatt och läderstövlar en dag på stan. Unnade mig lite nytt smink, ett par boots och det där vita ni ser på bilden.

Fint nyckelhål va?

Likes

Comments

Ni vet när man börjar bli vuxen? När man sitter och rensar och pillar med sina färska kryddplantor i köket. När man bokar tvättider, promenerar med hunden och ser till att det finns mat i kylen. När en träff inte bara är en träff utan en dejt. När arbetsplatsen är en plats att trivas på. Ni vet när man börjar bli vuxen? När det som alla alltid talat om blir verkligt och nutid. När man är ens egen, en riktig person. När ansvar, självständighet och trivsamhet är mitt och ditt. Är det då man är redo, var det vad allt handlade om, är vi i mål. Ni vet när man börjar bli vuxen, vet ni? Börjar veta men framförallt börjar vara min egen.

Likes

Comments

Igår: delade en roséflaska på båtklubben i ett par timmar med en fin. När vi gick därifrån var det fortfarande varmt och jag var lätt vinglig i benen. Mötte upp med Maja och gick till Trädgården för att käka hamburgare och kolla fotboll. När jag traskade hem i natten på Götgatan doftade asfalten sommarregn och jag var glad i kroppen. Kände att det kanske vänder. Ikväll sätter jag mig på bussen till landstället och firar midsommar med min familj. Tillbaka i staden om två dagar. Ha en fin midsommar hörni.

Likes

Comments

Idag var en sån dag då man vaknade bredvid en bästa vän, tvingade sig upp vid tolv för att dricka kaffe och slänga ihop en frukost av det som fanns kvar i skafferiet. Det var en sån dag då man gick iklädd trosor och t-shirt och lyssnade på Veckans Tips. En sån dag då två trötta brudar masar sig iväg till Gildas för att dricka ännu mer kaffe i svarta kläder och prata sånt som vi aldrig kommer förstå inlindade i filtar. En sån dag då man är bakis som aldrig förr, och tar vara på att bara få vara.

Fint är att umgås en hel helg med vännen man haft sedan man var 6 år och delade samma kärlek, tjejkompisar och gator med. Vi har hängt på favoritcaféer och dansat med Brazil och Amsterdam.

En annan kväll träffade jag Christian. Vi åt på Primo Ciao Ciao, gjorde musik, köpte kaffe och promenerade på mitt favorit-Söder.

En favoritfrukost som man kan unna sig en ledig helg.

Tips för att få hårlockar att hålla i ett par dagar: använd jumborullar och vira hett hår kring dem. Låt svalna innan du drar bort dem. Voilà!

Likes

Comments

Idag har jag gråten i halsen och kämpar med min ibland ganska labila person. Vet inte direkt varför, som jag så ofta inte gör. Är en sån som älskar regn för då kan man lyssna på hur mycket musik man vill, dricka kanske en liter te, ligga i sängen med en varm vetekudde på magen och läsa klassiker. Ibland vet jag precis varför. Med risk för att implodera eller bli kvar i varma lakan sysselsätter jag mig och helt plötsligt är jag i samma cirkel igen. Det är otroligt ambivalent det där, att livet består i cirklar.

aaa, indie, and alternative-bild

En favoritlåt. Speciellt dagar som dessa.

Likes

Comments

Tror jag börjar få kläm på min tillvaro just nu. Unnar mig långa morgnar, jobbar några dagar i veckan, äter middagar med familjen, lär känna min nya hund Hjördis, träffar mycket kompisar och vi skrattar, pratar om sånt som är viktigt och oviktigt, lagar mat, dricker vin och ba mår. Konsumerar minimalt men kunde ändå inte motstå en skateboard för 11 kr. Njuter av att kunna klä mig i jackor och lager av kläder igen. Kämpar med att uppmuntra allt som är kreativt och kul - vet att jag mår som bäst då. Ska tillbringa i stort sett hela sommaren i Stockholm för första gången. Gillar läget. Allt är precis som det ska vara, alltid.

Igår kväll var jag på Urban Deli och drack öl med Agge och Filip och såg ut någonting såhär.

Likes

Comments

Lever hela tiden i något slags vakuum, en mellanvärld mellan två eller flera. Är i en permanent dröm, eller ska snart vakna. Hur förklarar man fyra månader i en resväska. Hur förklarar man att man levde i en fantasi men ändå hade precis samma innehåll som ett, två år tidigare. Jag var närvarande då, jag är närvarande nu. Processar det som svämmar över genom att klistra flygbiljetter i ett rött läderblock, lyssna på sånt som vi levde av, komma ihåg dofter och luftfuktighet. Jag har varit hemma i en månad. Tycker världen är skönare fast märkligare än någonsin. Allt är mellanlandningar. Tar mig fram i vardagen, som jag alltid har gjort.

Likes

Comments